Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Σε «φουλ» ρυθμό τα έργα στο Λιμάνι Κατακόλου

Ο θεμέλιος λίθος έπεσε χθες, αν μπορούμε να χαρακτηρίσουμε με αυτή τη φράση την ουσιαστική έναρξη των λιμενικών έργων στο Κατάκολο.

Τυπικά, βέβαια, τα έργα έχουν αρχίσει, το εργοτάξιο έχει στηθεί εδώ και περίπου δύο μήνες, έγιναν οι προπαρασκευαστικές εργασίες αλλά τηρήθηκε η συμφωνία που είχε γίνει να μην αρχίσουν στο φουλ οι εργασίες μεσούντος του καλοκαιριού.
Κι αυτό για να μην υπάρξουν προβλήματα στην τουριστική κίνηση. Τώρα που η κίνηση αραίωσε θα εντατικοποιηθούν οι εργασίες αλλά και πάλι με τρόπο που να μην εμποδίζονται οι τουρίστες με τα κρουαζιερόπλοια.

Υπενθυμίζουμε ότι τα λιμενικά έργα ύψους 12,5 εκ. περιλαμβάνουν την επέκταση του προσήνεμου μόλου, την κατασκευή νέας νησίδας πρόσδεσης κρουαζιεροπλοίων και την επέκταση του παραλιακού κρηπιδώματος.

Τα έργα έχει αναλάβει να εκτελέσει η εταιρεία «ΚΑΣΤΩΡ Α.Ε.» και σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση θα ολοκληρωθούν εντός 15 μηνών από την εγκατάσταση, δηλαδή υπολογίζεται να τελειώσουν τον Αύγουστο ή Σεπτέμβριο του 2015.
Θα πρέπει, επίσης να σημειώσουμε ότι ως συνέχεια αυτού του έργου θα εκτελεστούν οι εργασίες και στη χερσαία ζώνη που προβλέπουν την ανάπλαση του χώρου, την ανακατασκευή του τουριστικού περιπτέρου και των αποθηκών του ΑΣΟ ύψους 7,5 εκ.
Ζ.Μ.

Πως βγήκε η φράση "σιγά τον πολυέλαιο"


Μπορεί η βασιλεία τους να είχε άσχημο τέλος, αλλά αρχικά ο κόσμος διακατεχόταν από θετικά συναισθήματα. Τους καλωσόρισαν ακόμα και θρυλικοί αγωνιστές, που μερικά χρόνια αργότερα θα αγωνίζονταν εναντίον τους. Χαρακτηριστικό ήταν ότι ο Μακρυγιάννης, που ηγήθηκε της Επανάστασης της 3ης Σεπτεμβρίου, χάρισε στον Όθωνα ένα ζευγάρι τσαρούχια, για να ολοκληρώσει την παραδοσιακή ελληνική φορεσιά του.
Για να γιορτάσουν το γάμο τους, οι βασιλείς διοργάνωσαν μία χοροεσπερίδα και κάλεσαν όλη την αφρόκρεμα των Αθηνών. Φυσικά δεν μπορούσε να λείπει ο γερός του Μοριά, Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και το πρωτοπαλίκαρο του, ο Μήτρος Πλαπούτας. Όχι μόνο παρευρέθηκαν στη γιορτή, αλλά πρωτοστάτησαν και στο χορό. http://www.protinews.gr/politismos-istoria/item/8616-pos-vgike-i-frasi-siga-ton-polyelaio

Perierga.gr - Πώς βγήκε η φράση σιγά τον πολυέλαιο
Όθωνας και Αμαλία
Ο αγέρωχος Πλαπούτας είχε τη φήμη του εξαιρετικού χορευτή και δεν έχανε ποτέ ευκαιρία να σύρει το χορό. Είχε μάλιστα το συνήθειο να πετάει ψηλά τα τσαρούχια του, φιγούρα που πάντα προκαλούσε το θαυμασμό των θεατών. Όταν λοιπόν ακούστηκε η μουσική για το τσάμικο, ο Πλαπούτας έτρεξε να μπει στον κύκλο, έτοιμος να αρχίσει τις φιγούρες.
Perierga.gr - Πώς βγήκε η φράση σιγά τον πολυέλαιο
Πλαπούτας και Κολοκοτρώνης
Η αίθουσα φωτιζόταν από πολυελαίους και ο Κολοκοτρώνης, που γνώριζε τον ενθουσιασμό του φίλου του, έκρινε σκόπιμο να τον προειδοποιήσει: «Το νου σου, Μήτσο, σιγά τον πολυέλαιο!» Και όπως πολλές ρήσεις του Γέρου, έτσι έμεινε και αυτή στην καθημερινότητα αν και με το καιρό άλλαξε το νόημα.
Perierga.gr - Πώς βγήκε η φράση σιγά τον πολυέλαιο
Ο πολυέλαιος για τον οποίο μιλούσε ο Θ. Κολοκοτρώνης

«Συμβόλαιο θανάτου» μέσω Facebook

«Συμβόλαιο θανάτου» μέσω Facebook
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε δικογραφία για υπόθεση ανάρτησης μηνύματος σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, όπου γινόταν λόγος για απειλές σε βάρος προσώπων στο νομό Ηλείας.
Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 27χρονου ημεδαπού, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως διαχειριστής και κάτοχος του «προφίλ» κοινωνικής δικτύωσης, μέσω του οποίου είχε γίνει η επίμαχη ανάρτηση. Όπως προέκυψε, μέσω της ιστοσελίδας Facebook και συγκεκριμένα μέσω «προσωπικού προφίλ» που διαχειριζόταν, απέστειλε σε «σελίδα-γκρουπ» της εν λόγω ιστοσελίδας, απειλητικό μήνυμα κατά πυροσβεστών και αστυνομικών, που υπηρετούσαν ή υπηρετούν σε Υπηρεσίες του νομού Ηλείας. Κλιμάκιο αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετέβη χθες το πρωί σε περιοχή της Ηλείας, όπου εντόπισε τον 27χρονο δράστη, ο οποίος παραδέχθηκε ότι απέστειλε το επίμαχο μήνυμα, ισχυρίστηκε όμως ότι δεν είχε πρόθεση να πραγματοποιήσει τις απειλές. Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελία Αθηνών.
Κλιμάκιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
Συγκεκριμένα τα απειλητικά μηνύματα σε βάρος ενός πρώην υψηλόβαθμου αξιωματικού που υπηρετούσε στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας στον Πύργο, ενός πρώην ανώτατου αξιωματικού της Υποδιεύθυνσης Αμαλιάδας και ακόμα ενός εν ενεργεία αξιωματικού στην Αμαλιάδα, έφτασαν στα μέσα της περασμένης εβδομάδας από ψεύτικο προφίλ. Στα μηνύματα, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφεροταν πως υπήρχε συμβόλαιο θανάτου σε βάρος τους. Αναφεροταν δε πως το συμβόλαιο θα υλοποιηθεί εντός των ημερών. Αμέσως ενημερώθηκε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Προχθές κλιμάκιο της υπηρεσίας από την Αθήνα έφτασε στην Αμαλιάδα προκειμένου να ρίξει φως στην υπόθεση και βέβαια να εντοπίσει τον αποστολέα των απειλητικών μηνυμάτων. Έστησαν το «αρχηγείο» τους και άρχισαν να ψάχνουν στο διαδίκτυο. Για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος επικοινώνησε άμεσα με την εταιρεία και μετά από ενδελεχή ψηφιακή έρευνα ταυτοποίησε τη διαδικτυακή σύνδεση, που χρησιμοποιήθηκε για την αποστολή του μηνύματος και η οποία, όπως διαπιστώθηκε, προερχόταν από Ίντερνετ – καφέ. Στη συνέχεια και αφού γνώριζαν τα στοιχεία του αποστολέα τον εντόπισαν και κατά την προανάκριση που έγινε ο 27χρονος αφού παραδέχθηκε ότι απέστειλε το μήνυμα, είπε ότι δεν είχε πρόθεση να πραγματοποιήσει τις απειλές.

Σπεύδουν στη Σκωτία, βρετανική κυβέρνηση και αντιπολίτευση

Σπεύδουν στη Σκωτία, βρετανική κυβέρνηση και αντιπολίτευση

Καθώς οι δημοσκοπήσεις φέρνουν την πλειοψηφία των Σκωτσέζων να είναι υπέρ της ανεξαρτησίας της περιοχής τους, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε σήμερα ότι σπεύδει αύριο εσπευσμένα στη Σκωτία, για να πείσει τους κατοίκους να ψηφίσουν «όχι» στο δημοψήφισμα της 18ης Σεπτεμβρίου.
«Το σωστό μέρος για να βρίσκομαι δεν είναι το Ουεστμίνστερ για τις Ερωτήσεις στον Πρωθυπουργό· είναι η Σκοτία για να ακούσω τον κόσμο, να μιλήσω στον κόσμο», πρόσθεσε ο συντηρητικός πρωθυπουργός της Βρετανίας, ο οποίος επέμεινε πως το υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο επιθυμεί η Σκοτία να παραμείνει μέρος του.
Ο ίδιος τόνισε πως θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να πείσει τους Σκωτσέζους να παραμείνουν. «Θα κάνω ό,τι μπορώ», είπε στο BBC.
«Σε τελευταία ανάλυση, στο λαό της Σκοτίας επαφίεται να αποφασίσει, αλλά θέλω να γνωρίζουν ότι το υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο —και μιλώ ως ο πρωθυπουργός— θέλει να μείνουν».
Μαζί με τον Κάμερον, θα μεταβούν στη Σκοτία στο πλαίσιο της εκστρατείας υπέρ του «όχι» και οι ηγέτες και των άλλων δύο μεγάλων κομμάτων της Βρετανίας- ο ηγέτης των Εργατικών (αξιωματική αντιπολίτευση) Εντ Μίλιμπαντ και ο ηγέτης των Φιλελεύθερων Δημοκρατών (το ήσσον κόμμα του κυβερνητικού συνασπισμού) Νικ Κλεγκ
«Υπάρχουν πολλά που μας χωρίζουν — αλλά υπάρχει ένα πράγμα στο οποίο συμφωνούμε παθιασμένα: το Ηνωμένο Βασίλειο είναι καλύτερα μαζί», ανέφεραν οι τρεις πολιτικοί στην κοινή τους ανακοίνωση.
«Για αυτό όλοι μας συμφωνήσαμε ότι ο τόπος όπου είναι σωστό να βρισκόμαστε αύριο είναι στη Σκωτία», προστίθεται στο κείμενο.http://www.news.gr/kosmos/evroph/article-wide/173809/spevdoyn-sth-skotia-vretanikh-kyvernhsh-kai.html

Επέστρεψε (απ’ τις διακοπές) η κατευθυνόμενη χειραγώγηση!

Επέστρεψε (απ’ τις διακοπές) η κατευθυνόμενη χειραγώγηση!
Όταν βλέπει κάποιος εφημερίδες και sites που «παίζουν» (ή θέλουν να «παίξουν») Σαμαρά και μάλιστα αλληλοσπαράσσονται και μεταξύ τους για το ποιο μέσο τον εκφράζει καλύτερα, να είναι κουμπωμένοι ή ακόμα και να τον «κράζουν» για τις αναμενόμενες εξαγγελίες απ’ τη ΔΕΘ που τελικά… μόνο εξαγγελίες δεν ήταν, μάλλον θύμιζαν το σπίτι του χότζα…
Όταν –απ’ την άλλη- βλέπει Μέσα Ενημέρωσης τα οποία υποτίθεται ότι… είναι «προοδευτικά», «κεντροαριστερά» και δε συμμαζεύεται να τον… εκθειάζουν και να προσπαθούν απεγνωσμένα να πείσουν το πόπολο ότι… θα αρχίσει να μαζεύει πάλι λεφτά στις (ρημαγμένες) τσέπες του…
Ε, τότε ή σε αυτή τη δόλια χώρα έχουν έρθει τα πάνω-κάτω ή… οι ζέστες ακόμα καλά κρατούν και υπαγορεύουν συμπεριφορές!
Αλλά μάλλον, ω συνέλληνες, τα πράγματα είναι πιο απλά.
Η επιχείρηση κατευθυνόμενης χειραγώγησης του λαού απ’ τα καθεστωτικά, διαπλεκόμενα ΜΜΕ επέστρεψε απ’ τις διακοπές. Και ξεκίνησαν πάλι η παραπληροφόρηση, η «νταβατζήδικη» ενημέρωση, η αποπληροφόρηση, η τρομοκράτηση του κόσμου!
Όχι δηλαδή ότι είχαν σταματήσει, ε;
Όμως ε, κάποια «ανάσα» είχαν πάρει εκεί κατά τον Αύγουστο.
Αλλά επειδή άρχισε ήδη μια περίοδος κρισιμότατη που είναι πιθανό να οδηγήσει ακόμα και σε πρόωρες εκλογές, η χειραγώγηση, η τρομοκράτηση, η παραπληροφόρηση πιάσανε έγκαιρα στασίδι και σε τηλεοπτικά δίκτυα και σε ραδιόφωνα, ου μην και σε έντυπα ΜΜΕ.
Θυμάστε τι έγινε την προεκλογική περίοδο των ευρωεκλογών;
Τότε που τα κυρίαρχα, συστημικά ΜΜΕ καθημερινά βομβάρδιζαν το λαό με τρόμο, σε μια φασίζουσα επιχείρηση «ψηφίστε τα κόμματα της συγκυβέρνησης για να μην πισωγυρίσει η Ελλάδα»;
Πενιχρά βέβαια τα αποτελέσματα της επιχείρησης, μα το προσπάθησαν.
Ε, το ίδιο –και χειρότερο!- θα κάμουν και τώρα, τώρα που μάλιστα το διακύβευμα είναι πολύ σημαντικότερο.
Και –κακά τα ψέματα- τώρα πλέον οι διαχωρισμοί δεν είναι μεταξύ «κεντροδεξιών» και «προοδευτικών» ΜΜΕ.
Είναι μεταξύ οργάνων των «νταβατζήδων», καθεστωτικών ΜΜΕ και –απ’ την άλλη- ΜΜΕ που έχουν πολιτική τοποθέτηση μεν, αλλά θέλουν να διατηρούν αξιοπρέπεια και αξιοπιστία, δεν παραδίνουν την ψυχή τους στο διαπλεκόμενο διάβολο.
Είναι εύκολο να τα ξεχωρίσει κάποιος.
Και να απομονώσει τα μεν, να ενημερώνεται απ’ τα στοιχειωδώς έντιμα, ανεξάρτητα απ’ τις πολιτικές θέσεις τους.
Να δώσει ένα καλό μάθημα σε όσους επιχειρούν τη λοβοτομή του!


Read more: http://www.newsbomb.gr/bloggers/markopedio/story/492874/epestrepse-ap-tis-diakopes-i-kateythynomeni-heiragogisi#ixzz3Cqqlci5D

Συγκλονιστική επιστολή Πόντιων-Μικρασιατών στην Βουλή για το αντιρατσιστικό

«Στο νομοσχέδιο αυτό διακυβεύεται η τιμή των σύγχρονων Ελλήνων πολιτών», λένε χαρακτηριστικά με επιστολή τους προς τους "300" της Βουλής η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδας, η Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος και η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος και τους ζητούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.
Πριν από την ψήφιση και επί των άρθρων, και με την αξιωματική αντιπολίτευση να δηλώνει ότι θα καταψηφίσει το επίμαχο άρθρο 2 για την άρνηση της Γενοκτονίας, γράφουν:
«Στο πρώτο τέταρτο του προηγούμενου αιώνα, οι Έλληνες, οι Αρμένιοι και οι Ασσύριοι της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας -όλοι αυτόχθονες Χριστιανικοί λαοί της Ανατολής-, υπήρξαν τα πρώτα θύματα ρατσισμού στη σύγχρονη ιστορία της Ανθρωπότητας.
Το γενοκτονικό σχέδιο των Νεότουρκων και του Μουσταφά Κεμάλ εις βάρος των χριστιανικών λαών της Ανατολής, με την ανοχή της διεθνούς κοινότητας, αποτέλεσε πρότυπο για τον Αδόλφο Χίτλερ, που λίγες δεκαετίες μετά επανέλαβε το έγκλημα, εις βάρος των Εβραίων αυτή τη φορά.
Είναι χαρακτηριστική η απάντηση που έδωσε ο ηγέτης των ναζί, όταν κάποιοι κομματικοί του φίλοι προέβαλαν ενστάσεις για την πολιτική του: «Στο κάτω-κάτω ποιος θυμάται σήμερα τους Αρμενίους;»...
»Η εμπειρία αυτή, η επίγνωση δηλαδή ότι η ατιμωρησία φέρνει την επανάληψη του εγκλήματος και ότι «η αδικία οπουδήποτε είναι απειλή για τη δικαιοσύνη παντού» (κατά τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ), οδήγησε δεκάδες κράτη και διεθνείς οργανισμούς, όπως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Διεθνής Ένωση Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών (IAGS), να αναγνωρίσουν τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν εις βάρος των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων από τους Νεότουρκους και κεμαλιστές ως Γενοκτονία.
Η Ελληνική Βουλή ψήφισε τα έτη 1994, 1996 και 1998 ανάλογους νόμους και καθόρισε με προεδρικό διάταγμα εκδηλώσεις Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, των Αρμενίων και των Ελλήνων της Μικράς Ασίας αντίστοιχα.
»Και ερχόμαστε στο σήμερα, για να συζητήσουμε για άλλη μια φορά για το «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο. Στο νομοσχέδιο αυτό διακυβεύεται η τιμή των σύγχρονων Ελλήνων πολιτών. Αισθανόμαστε ότι έχουμε ένα χρέος προς τους προγόνους μας, στον ηρωισμό και τη θυσία των οποίων χρωστούμε τη ζωή και την ελευθερία μας ως έθνος. Μην αφήσετε αυτό το χρέος ανεκπλήρωτο.
»Αδιαπραγμάτευτο αίτημα των φορέων που εκπροσωπούν τους απογόνους των θυμάτων της Γενοκτονίας, είναι στην τροποποίηση του νόμου να προστεθεί ρητά η προϋπόθεση χαρακτηρισμού ως γενοκτονία μόνο «εγκλημάτων που έχουν αναγνωριστεί ως τέτοια με αμετάκλητη απόφαση είτε ελληνικού είτε διεθνούς δικαστηρίου είτε με απόφαση της Ελληνικής Βουλής», και να απαλειφθεί απαραιτήτως η αόριστη και ως εκ τούτου επικίνδυνη αναφορά: «όλων αδιακρίτως των εγκλημάτων των γενοκτονιών».
Επιπλέον, κρίνουμε σημαντική την ονομαστική αναφορά σε γενοκτονίες που έχουν αναγνωριστεί από το ελληνικό κοινοβούλιο με νόμους του κράτους και αφορούν τις ομάδες Ελλήνων πολιτών που είναι απόγονοι εκείνων. Δηλαδή Εβραίων, Αρμενίων, Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας.
Διαφορετικά το ελληνικό κοινοβούλιο αφενός μεν μεροληπτεί αναφέροντας τους όρους «ολοκαύτωμα» και «ναζιστικά εγκλήματα» υπέρ της ελληνικής ομάδας «Εβραίοι», αφετέρου είναι ανακόλουθο και αυτοαναιρούμενο σε νόμους που έχει το ίδιο ψηφίσει στο παρελθόν. Σας καλούμε, εν τέλει, να κάνετε κάτι πολύ τιμητικό για σας, κύριοι βουλευτές: να επιβεβαιώσετε την αξία των αποφάσεων που οι ίδιοι έχετε ψηφίσει ή θα ψηφίσετε στο μέλλον.
»Μην επιτρέψετε τη Βουλή μας, η οποία είναι φύλακας του Συντάγματος και της Δημοκρατίας, να ψηφίσει ένα αντιδεοντολογικό και αντεθνικό νόμο που στερείται δικαιοσύνης, σεβασμού στην ανθρώπινη ζωή και επίγνωσης της ιστορίας του έθνους και της παγκόσμιας ιστορίας. Σας καλούμε λοιπόν να συμβάλετε, ώστε να μην αναρωτηθεί ο επόμενος θύτης: «Στο κάτω-κάτω ποιος θυμάται σήμερα τους Έλληνες του Πόντου, της Μικράς Ασίας και τους Αρμένιους;»
»Εμείς, οι απόγονοι των θυμάτων της Γενοκτονίας, στην κοινή αυτή πρωτοβουλία, δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση, ότι το ύψιστο αυτό χρέος της Μνήμης θα το υπερασπιστούμε με κάθε νόμιμο μέσο, βρισκόμενοι απέναντι σε καθετί που το υπονομεύει και δίπλα σε όσους το υπερασπίζονται».
ΠΗΓΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ


Read more: http://www.newsbomb.gr/prionokordela/politiki/story/491684/sygklonistiki-epistoli-pontion---mikrasiaton-stin-voyli-gia-to-antiratsistiko#ixzz3CqorXwfmhttp://www.newsbomb.gr/prionokordela/politiki/story/491684/sygklonistiki-epistoli-pontion---mikrasiaton-stin-voyli-gia-to-antiratsistiko

Υπερψηφίστηκε το αντιρατσιστικό

Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκαν τα άρθρα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου ενώ τρία από τα άρθρα του θα τεθούν την προσεχή Τρίτη σε ονομαστική ψηφοφορία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε διαφωνίες σχετικά με την αναγνώριση της γενοκτονίας των χριστιανικών πληθυσμών στην Οθωμανική Αυτοκρατορία με το αιτιολογικό ότι ποινικοποιείται η άποψη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να υπερψηφίσει το άρθρο 5 του νομοσχεδίου που αφορά την αυτεπάγγελτη δίωξη των εγκλημάτων ρατσισμού και ξενοφοβίας, ενώ στα υπόλοιπα άρθρα φέρεται να επιλέγει το «παρών». 
Πλήρως διαφοροποιήθηκε από τη θέση της ΔΗΜΑΡ η Μαρία Ρεπούση λέγοντας ότι το άρθρο 2 «βάλλει ευθέως κατά του δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης γνώμης».


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/491692/yperpsifistike-to-antiratsistiko#ixzz3CqjQPdY0http://www.newsbomb.gr/politikh/story/491692/yperpsifistike-to-antiratsistiko

Ολοκληρώθηκε η υπερψήφιση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου

Ολοκληρώθηκε η υπερψήφιση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου
Με ονομαστική ψηφοφορία για τα τρία κυριότερα άρθρα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, ολοκληρώθηκε στο Γ' Θερινό Τμήμα η επί των άρθρων υπερψήφισή του.
Στην ονομαστική ψηφοφορία σημειώθηκαν αποκλίσεις από την επίσημη κομματική γραμμή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, με την Ραχήλ Μακρή και τον Παύλο Χαϊκάλη να καταψηφίζουν όλα τα άρθρα, όπως επίσης και από την επίσημη γραμμή της ΔΗΜΑΡ, με τη Μαρία Ρεπούση να καταψηφίζει το επίμαχο δεύτερο άρθρο και να δηλώνει "παρών" στα άλλα δύο.
Τα αποτελέσματα της ονομαστικής ψηφοφορίας έχουν αναλυτικά, ως εξής:
* Για το πρώτο άρθρο που αφορά τη δημόσια υποκίνηση ρατσιστικής βίας ή μίσους, ονομαστική ψηφοφορία είχε ζητήσει η Χρυσή Αυγή.
Υπέρ ψήφισαν 58 βουλευτές (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και ανεξάρτητοι βουλευτές), ενώ "παρών" ψήφισαν 31 βουλευτές: Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και όσοι εκ των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ακολούθησαν την κομματική γραμμή (Γ. Δημαράς και Μ. Κόλλια-Τσαρουχά), η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μ. Ρεπούση και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Β. Πολύδωρας και Μ. Ανδρουλάκης. Κατά του άρθρου ψήφισαν δέκα βουλευτές: Οι βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Ρ. Μακρή και Π. Χαϊκάλης, οι ανεξάρτητοι βουλευτές Β. Καπερνάρος, Γ. Κασαπίδης και Γ. Κουράκος, και οι παρόντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής και του ΚΚΕ.
* Για το δεύτερο άρθρο που αφορά την κακόβουλη άρνηση των γενοκτονιών που έχει υπερψηφίσει η ελληνική Βουλή, ονομαστική ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής.
Υπέρ του άρθρου τάχθηκαν 54 βουλευτές (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και ανεξάρτητοι βουλευτές), κατά τάχθηκαν 42 βουλευτές (ΣΥΡΙΖΑ, KKE, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή, η Μ. Ρεπούση της ΔΗΜΑΡ και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Χρ. Αηδόνης, Π. Τατσόπουλος, Β. Καπερνάρος, Γ. Κασαπίδης και Γ. Κουράκος), ενώ "παρών" δήλωσαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Β. Πολύδωρας, Μ. Ανδρουλάκης και Δ. Ψαριανός.
* Το τρίτο άρθρο αφορά τη δίωξη των δραστών των παραπάνω αξιόποινων πράξεων, ακόμα και αν τα διαδικτυακά μέσα που χρησιμοποιούν βρίσκονται εκτός Ελλάδος. Ονομαστική ψηφοφορία γι' αυτό είχε ζητήσει η Χρυσή Αυγή.
Υπέρ του άρθρου τάχθηκαν 60 βουλευτές (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Ανεξάρτητοι Έλληνες και ανεξάρτητοι βουλευτές), 29 ψήφισαν "παρών" (οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, η Μ. Ρεπούση της ΔΗΜΑΡ και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Β. Πολύδωρας και Μ. Ανδρουλάκης), ενώ κατά του άρθρου τάχθηκαν δέκα βουλευτές (Χρυσή Αυγή, KKE, οι βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Ρ. Μακρή και Π. Χαϊκάλης, καθώς και οι ανεξάρτητοι βουλευτές, Β. Καπερνάρος, Γ. Κασαπίδης και Γ. Κουράκος).


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/493194/oloklirothike-i-yperpsifisi-toy-antiratsistikoy-nomoshedioy#ixzz3CqhDB7LNhttp://www.newsbomb.gr/politikh/story/493194/oloklirothike-i-yperpsifisi-toy-antiratsistikoy-nomoshedioy

Μελιταίος Πυρετός

Τί είναι ο μελιταίος πυρετός

Η βρουκέλλωση ή μελιταίος πυρετός είναι ένα λοιμώδες νόσημα, το οποίο προκαλείται από το γένος Gram-αρνητικών αερόβιων βακτηρίων (Brucella). Διάφορα στελέχη του βακτηριδίου μπορούν να προσβάλουν τον άνθρωπο, συνήθως όμως, εντοπίζεται το στέλεχος Brucella melitensis που προκαλεί τη νόσο στο πρόβατο.

Με ποιούς τρόπους μεταδίδεται

Η βρουκέλλωση μεταδίδεται στον άνθρωπο:
•μέσω της άμεσης επαφής με ιστούς μολυσμένων ζώων
•καταναλώνοντας μολυσμένα τρόφιμα ζωικής προέλευσης, κυρίως μη ωριμασμένο τυρί ή μη αποστειρωμένο γάλα
•σπάνια, από άνθρωπο σε άνθρωπο, με μετάγγιση αίματος, με μεταμόσχευση μυελού των οστών, με το θηλασμό ή με τη σεξουαλική επαφή

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να επωαστεί

Η περίοδος επώασης σε περίπτωση μόλυνσης κυμαίνεται μεταξύ 2-8 εβδομάδων, ενώ σε περίπτωση επαναμόλυνσης είναι πολύ μικρότερη (ώρες).

Ποιά είναι τα συμπτώματα του μελιταίου πυρετού

Η βρουκέλλωση προκαλεί:
•διαλείποντα πυρετό (πυρετός που ανεβαίνει το βράδυ και κατεβαίνει το πρωί)
•ιδρώτες, ανορεξία, αίσθημα κόπωσης
•αρθραλγία (πόνο στις αρθρώσεις)

Πώς γίνεται η διάγνωση του μελιταίου πυρετού

Η διάγνωση γίνεται με αιματολογικές εξετάσεις ή εξέταση του μυελού των οστών.

Τι επιπλοκές μπορεί να υποστεί το άτομο που έχει νοσήσει

Οι επιπλοκές, οι οποίες εξαρτώνται από την ανοσολογική αντίδραση του ατόμου, είναι:
•αρθρίτιδα, οστεοαρθρίτιδα, οστεομυελίτιδα, δισκοσπονδυλίτιδα
•ενδοκαρδίτιδα, μηνιγγοεγκεφαλίτιδα, πνευμονία
•κερατίτιδα ή χρόνια ιριδοκυκλίτιδα
•ορχίτιδα

Πώς θεραπεύεται ο μελιταίος πυρετός

Η βρουκέλλωση θεραπεύεται με αντιβιοτική αγωγή. Το ποσοστό θνησιμότητας στον άνθρωπο είναι >2% και συνήθως σχετίζεται με την εμφάνιση ενδοκαρδίτιδας.

Πώς μπορεί να προληφθεί η μόλυνση

•δηλώνοντας υποχρεωτικά το κρούσμα προκειμένου να παρέμβουν οι κτηνιατρικές υπηρεσίες
•αποφεύγοντας την άμεση επαφή με μολυσμένα ζώα και τα προϊόντα τους
•αποφεύγοντας την κατανάλωση μολυσμένων γαλακτοκομικών προϊόντων (γάλα, τυρί)
•τηρώντας τα μέτρα προσωπικής υγιεινής και υγιεινής του χώρου, στον οποίο γίνεται επεξεργασία προϊόντων ζωικής προέλευσης
Το νοσηλευτικό προσωπικό προφυλάσσεται από τον άνθρακα (δερματικού τύπου):
•σε ειδικές περιπτώσεις, με τον εμβολιασμό ατόμων υψηλού κινδύνου (προσωπικό εργαστηρίου)
•σε σπάνιες περιπτώσεις με απομόνωση του ασθενούς, εφόσον έχει προσβληθεί το αναπνευστικό σύστημα και υπάρχει πιθανότητα αερογενούς μόλυνσης.


http://www.healthpress.gr/diseases/μελιταίος-πυρετός/http://www.healthpress.gr/diseases/μελιταίος-πυρετός/

Εξέδιδαν γυναίκες (πιθανότατα και ανήλικες) για να έρθει γρηγορότερα ο Μεσσίας!!!

Η ισραηλινή αστυνομία εξάρθρωσε ένα δίκτυο μαστροπών που είχαν πείσει τις Εβραίες γυναίκες που εξέδιδαν ότι κάνοντας σεξ με αλλόθρησκους άνδρες θα διευκόλυναν την έλευση του Μεσσία (!!!)

Israel Police Bust Messianic Prostitution Cult


Εγκέφαλος της υπόθεσης φέρεται ότι είναι ένας 60χρονος άνδρας από το Κίριατ Άρμπα, έναν εβραϊκό οικισμό κοντά στη Χεβρώνα της Δυτικής Όχθης. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο ύποπτος είναι ένας περιθωριακός ακροδεξιός.

Ο επικεφαλής των ερευνών, Αρίκ Μορντεχάι είπε στην εφημερίδα Χααρέτζ ότι το δίκτυο εξέδιδε 15 γυναίκες μεταξύ των οποίων ενδέχεται να υπήρχαν και ανήλικες κοπέλες. Οι πελάτες τους ήταν Παλαιστίνιοι της Δυτικής Όχθης και ξένοι εργαζόμενοι στο Τελ Αβίβ.

Η υπόθεση καταγγέλθηκε στις αρχές από τη Λεχάβα, μια εξτρεμιστική οργάνωση που διαφωνεί με τους γάμους Εβραίων με ανθρώπους από άλλα θρησκεύματα. Ένα μέλος της, ο Μπέντζι Γκοπστάιν, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι προαγωγοί δρούσαν εδώ και 6-7 χρόνια και, φυσικά, δεν πίστευαν καθόλου αυτά που κήρυτταν. Οι γυναίκες όμως «τα πίστευαν, εκμεταλλεύτηκαν την αφέλειά τους», τόνισε.

 

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ: ΤΟ ΥΠ. ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΛ, ΠΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΤΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΑ Πολλά μποφόρ στις άγονες γραμμές

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ: ΤΟ ΥΠ. ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΛ, ΠΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΤΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΑ

Πολλά μποφόρ στις άγονες γραμμές

Στα άκρα βρίσκεται η διαμάχη μεταξύ του υπουργείου Ναυτιλίας και της ΝΕΛ. Λίγο πριν το υπουργείο Ναυτιλίας ανακοινώσει, σύμφωνα με πληροφορίες, την καταγγελία ορισμένων άγονων γραμμών της ΝΕΛ, η ακτοπλοϊκή εταιρεία «απάντησε» με το ίδιο νόμισμα: Κατηγορεί το υπουργείο για οφειλόμενα.
Αναλυτικότερα, το υπουργείο Ναυτιλίας προτίθεται να «πάρει» από τη ΝΕΛ ορισμένα άγονα δρομολόγια στο Βόρειο Αιγαίο, με το αιτιολογικό ακυρώσεων και καθυστερήσεων στην εκτέλεσή τους.
«Εχω καλέσει σε απολογία την εταιρεία για τη μη εκτέλεση δρομολογίων της, και μέσα στις επόμενες μέρες θα έχουμε μια λύση.
Η λύση δεν μπορούσε να δοθεί μέσα στον Αύγουστο, γιατί υπήρχε αδυναμία εξεύρεσης οποιασδήποτε αντικατάστασης των πλοίων», ανέφερε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
Γνωρίζοντας τι... ακολουθεί, η ΝΕΛ προχώρησε σε καταγγελία της σύμβασης που αφορά την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Βορείου Αιγαίου, αλλά και σε δήλωση επίσχεσης υπηρεσιών.
Στην καταγγελία, η ακτοπλοϊκή εταιρεία υποστηρίζει ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας αρνούνται «αυθαίρετα και αδικαιολόγητα»:
- να εξυπηρετήσουν τις συμβατικές υποχρεώσεις και να αποδώσουν εμπροθέσμως τα οφειλόμενα μισθώματα,
- να καταβάλουν τα οφειλόμενα ποσά από τις υποχρεωτικές εκπτώσεις κατά την περίοδο από το 2005 έως το πρώτο εξάμηνο του 2012,
- να προχωρήσουν σε αναπροσαρμογή του κρατικού ναυλολογίου, σε ποσοστό αντίστοιχο του Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή και, τέλος,
- να συμμορφωθούν στις νόμιμες υποχρεώσεις που απορρέουν από τους ουσιώδεις και απαράβατους όρους των υπογραφόμενων συμβάσεων, περί μη παρακράτησης της διαφοράς του ΦΠΑ, επί των μισθωμάτων της δημόσιας υπηρεσίας.
Μάλιστα, η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου ανακοίνωσε ότι, εξαιτίας της ασκηθείσης καταγγελίας, από υπαιτιότητα του υπουργείου Ναυτιλίας, προβαίνει ταυτόχρονα σε δήλωση επίσχεσης υπηρεσιών που αφορά τις γραμμές του Βορείου Αιγαίου (Θεσσαλονίκη-Λήμνος-Μυτιλήνη-Χίος-Βαθύ Σάμου, Καβάλα-Λήμνος-Μυτιλήνη-Χίος-Βαθύ Σάμου και Καβάλα-Λήμνος-Μυτιλήνη-Χίος-Καρλόβασι-Αγ. Κήρυκος), με αποτέλεσμα το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Μυτιλήνη», από την Τετάρτη, 10.9.2014, να παραμείνει στο λιμάνι της Καβάλας, διακόπτοντας τα δρομολόγιά του, μέχρι συμμόρφωσης του υπουργείου στις συμβατικές του υποχρεώσεις απέναντι στην εταιρεία.
Από την πλευρά του, το υπουργείο Ναυτιλίας εμφανίζεται αποφασισμένο να προχωρήσει στη λήψη μέτρων κατά της εταιρείας, με την αρωγή των τοπικών φορέων νησιών, όπως της Λέσβου και της Λήμνου.
Σημειώνεται ότι τον Ιούλιο κατατέθηκε νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή που δίνει τη δυνατότητα στον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, σε περίπτωση που μια ακτοπλοϊκή εταιρεία αδυνατεί να καλύψει δρομολόγια, να αναθέτει, απευθείας, με την υπογραφή σύμβασης δημόσιας υπηρεσίας, χωρίς την τήρηση διαγωνιστικής διαδικασίας, τη διενέργεια εναλλακτικών δρομολογίων σε πλοιοκτήτη που έχει δρομολογημένα πλοία και πληροί τις προβλεπόμενες από το νόμο προϋποθέσεις έναντι μισθώματος, ύστερα από σύμφωνη γνώμη του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών. Αγονες γραμμές της ΝΕΛ εκτιμάται ότι θα διεκδικήσουν εταιρείες όπως οι Hellenic Seaways και BlueStar.http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=446468

100 ΕΚΑΤ. ΑΝΕΡΓΟΙ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ G20: Γενικευμένη κρίση της απασχόλησης χωρίς διέξοδο Εκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας και του ΟΟΣΑ Με τη “βούλα” της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), δεν υπάρχει κανένα θαυματουργό φάρμακο για να θεραπεύσει τη γενικευμένη κρίση της απασχόλησης που πλήττει τον πλανήτη. Ο κόσμος είναι δέσμιος της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης που δεν βρίσκει διέξοδο, τροφοδοτώντας ένα φαύλο κύκλο ο οποίος απειλεί τις προοπτικές οποιασδήποτε ανάκαμψης, σύμφωνα με πολυσέλιδη έκθεση ενόψει του συμβουλίου υπουργών Εργασίας και Απασχόλησης της ελίτ του G20 στην Αυστραλία.

Σύμφωνα με την έκθεση, περισσότερα από 100 εκατομμύρια άνθρωποι είναι άνεργοι στις χώρες της G20, ενώ 447 εκατομμύρια θεωρούνται «φτωχοί εργαζόμενοι» που ζουν με λιγότερα από δύο δολάρια ημερησίως.
Η έκθεση επισημαίνει ότι 600 εκατομμύρια επιπλέον θέσεις εργασίας πρέπει να δημιουργηθούν σε παγκόσμιο επίπεδο μέχρι το 2030 για να αντιμετωπιστεί η αύξηση του πληθυσμού.
Η οικονομική ανάπτυξη αναμένεται να παραμείνει ασθενής, ενώ η κατάσταση στην απασχόληση επηρεάζει την κατανάλωση και τις επενδύσεις. Η μελέτη επισημαίνει στασιμότητα στους πραγματικούς μισθούς σε πολλές χώρες μέλη της G20, ακόμη και μείωση σε ορισμένες άλλες.

«Δεν υπάρχει μαγική λύση για να επιλυθεί η κρίση της απασχόλησης στις αναδυόμενες αγορές όπως και στις προηγμένες οικονομίες. Ξέρουμε ότι πρέπει να δημιουργηθούν 600 εκατομμύρια επιπλέον θέσεις εργασίας στον κόσμο έως το 2030 απλώς για να αντιμετωπιστεί δημογραφική αύξηση», υπογράμμισε ο Νάιτζελ Τουζ, αρμόδιος διευθυντής της Παγκόσμιας Τράπεζας για την απασχόληση.
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η κρίση στην απασχόληση είναι γενικευμένη. Το δείχνει σαφώς η μελέτη, υπάρχει έλλειψη θέσεων εργασίας και θέσεων εξειδικευμένης εργασίας». Εξίσου ανησυχητικό είναι ότι «οι μισθολογικές και εισοδηματικές ανισότητες διευρύνονται σε πολλές χώρες της G20 παρά την πρόοδο σε ορισμένες χώρες με αναδυόμενη οικονομία, όπως η Βραζιλία και η Νότια Αφρική».
Τον Απρίλιο, οι υπουργοί Οικονομικών της G20 όρισαν ως στόχο την ενίσχυση του Παγκόσμιου Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) κατά 2% την προσεχή πενταετία. Ωστόσο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προειδοποίησε τον Ιούλιο ότι η αύξηση των επιτοκίων και η επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης στις αναδυόμενες οικονομίες πιθανόν να υπονομεύσουν τους αναπτυξιακούς αυτούς στόχους.http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=446628

Άναψε πράσινο φως για κούρεμα των τόκων στα κόκκινα δάνεια

Άναψε πράσινο φως για κούρεμα των τόκων στα κόκκινα δάνεια


Πράσινο φως για διαγραφή των τόκων που έχουν συσσωρευτεί στα κόκκινα δάνεια άναψε για τις τράπεζες. Το "κούρεμα" των τόκων συμφέρει και τις τράπεζες για να συνεχίσει η αποπληρωμή, αφού η εναλλακτική που έχουν είναι τα πουλήσουν σε πολύ χαμηλές τιμές σε ειδικευμένες πτωχευτικές εταιρείες, τα λεγόμενα distress funds.
«Το βάρος του χρέους θα πρέπει να αναθεωρηθεί. Δεν μπορούμε να αρνηθούμε ως τράπεζα να κάνουμε αυτό που ζητάμε να κάνουν οι διεθνείς πιστωτές για τη χώρα» λένε και οι ίδιοι οι τραπεζίτες σε δηλώσεις τους.
ΌΛα δείχνουν ότι η απόφαση είναι ειλημμένη για το «κούρεμα», αφού και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, παραδέχεται πως «θα ενθαρρύνει τις τράπεζες να προχωρήσουν σε πιο ενεργή προσέγγιση των δανειοληπτών».
Τα «κόκκινα» δάνεια είναι σήμερα η θηλειά που σφίγγει όλο και περισσότερο γύρω από τις ελληνικές τράπεζες.

Προβλέπουν αύξηση των κόκκινων δανείων στο 35%

Επισήμως τα «κόκκινα» δάνεια έφτασαν στο 30% στο εξάμηνο.
Οι προβλέψεις των τραπεζιτών για το άμεσο μέλλον είναι δραματικές, αφού «βλέπουν» τα κόκκινα να κάνουν και νέο άλμα στο 35%, πριν αρχίσουν να υποχωρούν.
Υπό αυτές τις συνθήκες το «κούρεμα», τουλάχιστον σε τόκους είναι μονόδρομος.
Τα νοικοκυριά έχασαν πάνω από το 30% του διαθέσιμου εισοδήματος τους τα τελευταία χρόνια.
Και ταυτόχρονα είδαν την αξία των σπιτιών τους, που τα έχουν αποκτήσει με δάνεια, να «βυθίζεται» κατά 35% τουλάχιστον.
Οι αγοραπωλησίες είναι «παγωμένες» ακόμα και στην περίπτωση που θα θελήσουν να πουλήσουν το σπίτι τους.
Ενώ σαφής απάντηση τι θα γίνει με τους πλειστηριασμούς δεν έχει δοθεί ακόμα.

Τα "κοράκια" των πτωχεύσεων

Και όλα αυτά συμβαίνουν σε μία χειμαζόμενη ελληνική οικονομία, πάνω από την οποία «πετάνε» τα distress funds, τα «κοράκια» που επενδύουν στην συμφορά των νοικοκυριών και επιχειρήσεων.
Οι τράπεζες πολύ σύντομα -ίσως και μέχρι το τέλος της βδομάδας- θα ανακοινώσουν νέες δραστικές ρυθμίσεις για τα «κόκκινα» καταναλωτικά δάνεια με «κούρεμα».
Το κούρεμα θα αφορά τους τόκους που έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί, λόγω καθυστέρησης της πληρωμής των δόσεων. Δηλαδή στα νέα προγράμματα ρυθμίσεων θα «κουρεύονται» οι επιπλέον τόκοι, ενώ οι συνεπείς δανειολήπτες -που θα πληρώνουν στην ώρα τους τις δόσεις του ρυθμισμένου δανείου- θα έχουν πρόσθετο «κούρεμα» σε τμήμα των τόκων στο τέλος κάθε έτους.
Ήδη οι ελληνικές τράπεζες δουλεύουν πυρετωδώς, για να μεταφέρουν ευρωπαϊκά μοντέλα ρυθμίσεων στα ελληνικά δεδομένα. Και θα πρέπει να σημειώσουμε πως πολλά από τα μοντέλα που εφαρμόζονται στο εξωτερικό περιλαμβάνουν και μερικό «κούρεμα» της οφειλής.
Το «κούρεμα» είναι η τελευταία ευκαιρία για τις τράπεζες να εξυγιάνουν ισολογισμούς (θα επιβάλουν σίγουρα ρήτρες στον δανειολήπτη που δεν θα είναι συνεπής), αλλά και για τα νοικοκυριά να σώσουν τις περιουσίες τους.
Τα distress funds, εξάλλου στις αναγνωριστικές συζητήσεις που είχαν με τις ελληνικές τράπεζες, έδωσαν τιμές κοψοχρονιά.
Στις περισσότερες περιπτώσεις πληρώνουν μόλις 5 σεντς ανά ευρώ, για να πάρουν ένα «κόκκινο» δάνειο.

Γιατί συμφέρει και τις τράπεζες

Οι τράπεζες, αν τα δώσουν θα γράψουν ζημιές, διότι μπορεί να εισπράξουν άμεσα ρευστό και να «καθαρίσουν» μία και καλή τους ισολογισμούς τους αφού θα διαγράψουν τα κόκκινα δάνεια.
Όμως για τα μη εξυπηρετούμενα έχουν ήδη υπολογίσει μεγάλες προβλέψεις επισφαλειών. Με τις προβλέψεις αυτές στην ουσία έχουν ήδη "ξεγράψει" ένα μέρος των δανείων αυτών, οπότε τις συμφέρει αντί να χάσουν το 95%, να «κουρέψουν» ένα 20% με 25%.

Οι μισές ρυθμίσεις "σκάνε" ξανά

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι:
Φέτος το πρώτο εξάμηνο, τα δάνεια σε καθυστέρηση άνω των 90 ημερών αντιπροσώπευαν το 30% του συνολικού δανειακού χαρτοφυλακίου. Αυτό σημαίνει ότι χορηγήσεις ύψους άνω των 62 δισ ευρώ έχουν «κτυπήσει» κόκκινο.
Επίσης το 25% των δανείων έχει ρυθμιστεί -δηλαδή το 1 στα 4 δάνεια-, και από αυτά το 50% «σκάει» εκ νέου, αφού ο δανειολήπτης δεν μπορεί να ανταποκριθεί ούτε στη χαμηλότερη δόση.
Με βάση τα στοιχεία της ΤτΕ για τα υπόλοιπα δανείων νοικοκυριών και επιχειρήσεων στο τέλος Αυγούστου, έχουν ρυθμιστεί δάνεια ύψους περί τα 55,5δισ ευρώ, από τα οποία τα μισά πληρώνονται προς το παρόν και τα υπόλοιπα όχι.

«Στην Αθήνα οι αποφάσεις και όχι εδώ» διαμηνύει η τρόικα Κόκκινα δάνεια, φοροελαφρύνσεις, απολύσεις & πλειστηριασμοί τα καυτά θέματα

«Είχαμε ακόμη μία ημέρα παραγωγικών συζητήσεων με τους υπουργούς» δήλωσε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της Κομισιόν στην τρόικα Ντέκλαν Κοστέλο μετά τις μαραθώνιες διαπραγματεύσεις της Τετάρτης.
«Θα συνεχίσουμε κάνοντας μια επισκόπηση αύριο το πρωί και ελπίζουμε να συνεχίσουμε τον πλήρη έλεγχο του προγράμματος προς τα τέλη Σεπτεμβρίου στην Αθήνα» πρόσθεσε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.
Στις διαπραγματεύσεις της Τετάρτης, οι τροϊκανοί άκουσαν αλλά επιφυλάχθηκαν να απαντήσουν στον υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Δένδια για τα «κόκκινα δάνεια», όπως και στους υπόλοιπους υπουργούς σε σχέση με τις προτάσεις που κατέθεσαν.
Η διαφωνία τρόικας και κυβέρνησης για το αν οι πλειστηριασμοί θα γίνονται στα 2/3 ή στο 1/3 της αντικειμενικής αξίας παραμένει.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου δεσμεύθηκε προς τους εκπροσώπους των δανειστών πως αν η τρόικα δεχθεί την πραγματοποίηση των πλειστηριασμών στα 2/3 της αντικειμενικής αξίας, τότε με νομοθετική ρύθμιση που τους παρουσίασε οι υποθέσεις θα τελεσιδικούν το αργότερο σε ένα μήνα.
Η συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη κράτησε πολλές ώρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κ.Μητσοτάκης παρουσίασε στην τρόικα το πρόγραμμα που αφορά την κινητικότητα και την αξιολόγηση σε σχέση με τις μνημονιακές υποχρεώσεις για το οποίο η τρόικα θα απαντήσει την Πέμπτη.
Ασφυκτική πίεση φέρεται να δέχθηκε ο Γιάννης Βρούτσης για τον συνδικαλιστικό νόμο και τις ομαδικές απολύσεις, ενώ όπως φαίνεται το χάσμα ανάμεσα στην κυβέρνηση και την τρόικα για αυτά τα δυο ζητήματα παραμένει αγεφύρωτο.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, την Πέμπτη η κυβέρνηση θα θέσει στην τρόικα το ζήτημα τωνφοροελαφρύνσεων.
Στις αγορές με 7ετή ομόλογα
Μέσα στις επόμενες 6 εβδομάδες η χώρα αναμένεται να βγει στις αγορές με επταετή ομόλογα, καθώς οι συνθήκες είναι ευνοϊκές και υπάρχει σχετική εμπιστοσύνη των επενδυτών.
Προτεραιότητα ακόμη του οικονομικού επιτελείου είναι να ανταλλάξει τρίμηνα γραμμάτια T-Bills με νέες εκδόσεις 18μηνης ή 24μηνης διάρκειας, ώστε να δημιουργήσει ταυτόχρονα περιθώριο για νέες εκδόσεις.
Η διαπραγμάτευση της πρώτης ημέρας (2/9) πήγε καλά. Μεταξύ άλλων, εντοπίστηκε το θέμα τουχρηματοδοτικού κενού για τα επόμενα χρόνια, το οποίο όμως η κυβέρνηση σκοπεύει να αντιμετωπίσει ως κενό ρευστότητας (Liquidity gap), αποδεικνύοντας μονίμως ότι η χρηματοδότηση του προϋπολογισμού είναι εξασφαλισμένη για το επόμενο 12μηνο.

Θα άρεσε στον Αριστοφάνη

Τώρα, το να βλέπεις τον Ευριπίδη να ψηφίζει... ΣΥΡΙΖΑ και την Εβελίνα Παπούλια σαν να ξαμολύθηκε από το μιούζικαλ «Δαίμονες» και να βρέθηκε κατά λάθος στην Επίδαυρο, μπορεί να διασκέδαζε τον Αριστοφάνη, γιατί και χωριάταρος και λαϊκιστής παρουσιάζεται στις κατά καιρούς διασκευασμένες κωμωδίες του όπως βλέπουν το φως των προβολέων στην καλυμμένη από πανιά και κουρέλια θυμέλη τού αρχαίου θεάτρου τής Επιδαύρου.
Ο Β. Χαραλαμπόπουλος...Ο Β. Χαραλαμπόπουλος...Ο Γιάννης Κακλέας είναι ένας σκηνοθέτης ειδικός στο να κινεί και να εμψυχώνει μεγάλα σύνολα υποκριτών, τραγουδιστών και χορευτών. Είναι δεξιοτέχνης της εικόνας κι η αισθητική του υψηλών προδιαγραφών. Και μόνον η εικόνα από τον Χορό τών μυστών στα άρρητα της Ελευσίνας, αποδεικνύει του λόγου το αληθές.
Απολαυστικά κωμικός ήταν και ο χορός των βατράχων, που έμοιαζαν μάλλον με εξωγήινοι από τη σπιλμπεργκική ταινία «Ε.Τ.».
Ο μόνιμος συνεργάτης του, Μανόλης Παντελιδάκης, έστησε ένα μπαρόκ σκηνικό, που μετέτρεπε τη σκηνή και τα πέριξ σε... Χαλυβουργική. Θαυματοποιός η ενδυματολόγος Εύα Νάθενα έντυσε και ξέντυσε ηθοποιούς και μέλη του Χορού με αξιοθαύμαστη πρωτεϊκότητα. Το όλον θέαμα οφείλει πολλά στην κίνηση και στις χορογραφίες που δίδαξε ο Χρήστος Παπαδόπουλος, ενώ η μουσική του Σταύρου Γασπαράτου ήταν μάλλον εκκωφαντική για το αρχαίον κοίλον, ταίριαζε όμως στο σκηνοθετικό όραμα, όπως επίσης και οι φωτισμοί του Σάκη Μπιρμπίλη.
...και Ε. Παπούλια στους «Βατράχους»...και Ε. Παπούλια στους «Βατράχους»Αφησα τους πρωταγωνιστές τελευταίους, όχι γιατί «οι έσχατοι έσονται πρώτοι», αλλά γιατί εξαργύρωσαν τους κόπους τους με το παραπάνω και το χειροκρότημα ήταν εύγλωττο (κι εύλογον... ίσως), ακόμα και σε μεμονωμένες ατάκες ή... πιρουέτες των καλών ηθοποιών. Ταιριαστή διανομή, αλλά οι επιθεωρησιακές πολιτικολογίες, οι περιττές βωμολοχίες και τα εμβόλιμα ποιήματα τεθνεώτων και ζωντανής ποιήτριας, έδωσαν στο όλον θέαμα μια βλαχομπαρόκ αποθέωση. Μόνον οι ψησταριές και τα κοκορέτσια έλειπαν.
Γι' αυτό λέω ότι ίσως ο Αριστοφάνης θα απολάμβανε το θέαμα, όμως φεύγοντας θα απορούσε: «Καλό ήταν, αλλά ποιος το έγραψε;». Και σε άλλα με υγεία.
Οσο για την αειθαλή κι αθάνατη ποιήτρια, εύστοχη η άκαιρη και παράταιρη επιλογή του στίχου της για τις «συμβουλές μακροζωίας σε νεκρούς». Αν ο σκηνοθέτης και μεταφραστής δεν ήθελε να την ειρωνευτεί, τα κατάφερε εν τούτοις.
Παρεμπιπτόντως, από πού κι ώς πού σκηνοθέτες που δεν έχουν κλασική παιδεία κι επαρκή αρχαιογνωσία (για να μην πω αρχαιομάθεια) υπογράφουν και τις μεταφράσεις του αρχαίου δράματος; Χάθηκαν οι ειδικοί; Δεν θέλω να υπονοήσω ότι επικαρπούνται και τα ποσοστά του μεταφραστή. Αλλά, εν τέλει, γιατί δεν γράφουν κάτω από τον τίτλο του πολύπαθου έργου τη σαφή λακωνική και καθαρή επεξήγηση: «ελεύθερη διασκευή από το πρωτότυπο», ή, καλύτερα: «ελεύθερη απόδοση από τις δοκιμασμένες μεταφράσεις των........ (ακολουθούν ονόματα γνωστών υπόπτων)». Ολα καλά και φωτεινά.
Θαύμασα το σύντομο πέρασμα του Σπύρου Μπιμπίλα που παζαρεύει -ως πεθαμένος- την αμοιβή του ως αγωγιάτη για τις βαλίτσες του Διόνυσου που βάλθηκε να κατέβει στον κάτω κόσμο μιμούμενος τον Ηρακλή. 7
http://www.enet.gr/?i=news.el.texnes--politismos&id=446037, 

Σκάει το μεγάλο μπαμ που θα αλλάξει τη ζωή εκατομμυρίων Ελλήνων

Σκάει το μεγάλο μπαμ που θα αλλάξει τη ζωή εκατομμυρίων Ελλήνων


-Θεέ μου, προστάτεψέ μας από το ξέσπασμα της καταιγίδας... Μιλάμε για την στιγμή που θα εκραγεί η πυρηνική βόμβα των κόκκινων στεγαστικών δανείων και οι κακοπληρωμένοι ένστολοι θα μπουκάρουν στα σπίτια των νοικοκυραίων ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για να τους ξεσπιτώσουν και να ζήσουν ένα μεγάλο μέρος της ζωής τους κάτω από τις γέφυρες των αναστεναγμών.

Με νύχια και με δόντια και κυρίως με τα χαράτσια η κυβέρνηση επιχειρεί να καθυστερήσει το Μεγάλο Μπαμ που θα αλλάξει μια για πάντα την ζωή εκατομμυρίων Ελλήνων.
Ήδη εισπρακτικές εταιρείες αναζητούν νεαρούς τζιχαντιστές δικηγόρους έτοιμους για όλα, ώστε να χρησιμοποιούν κάθε τρόπο και μέσο εκφοβισμού. Κάποιες από αυτές τις εταιρείες χτίζουν ήδη υπόγεια γραφεία από μπετόν καμουφλαρισμένα στην ελληνική περιφέρεια.
Οποια οδός και να ακολουθηθεί, ακόμη και η πιο φιλική στους δανειολήπτες, 110 δις κόκκινα δάνεια (κι όχι 77 όπως υποστηρίζει ο Γιάννης Στουρνάρας), από τα οποία το μεγαλύτερο μέρος στεγαστικά, αποτελούν μια βόμβα που είναι αδύνατο να εξουδετερωθεί.
Τα στελέχη της κυβέρνησης στην πρόσφατη συνάντηση του Παρισιού επιχείρησαν να εξηγήσουν στους εκπροσώπους των δανειστών πως η διαμόρφωση του ελληνικού εδάφους μπορεί να συμβάλει στην αιματοχυσία όταν ένστολοι θα επιχειρούν να ξεσπιτώσουν τους νοικοκυραίους σε μέρη απάτητα. Θα έχουμε εικόνες Ζωνιανών μια και το σπίτι είναι πλέον το τελευταίο καταφύγιο όσων Ελλήνων διαθέτουν απ΄ αυτό.
Σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γιάννης Στουρνάρας, τα «κόκκινα» δάνεια στην Ελλάδα διαμορφώνονται περί τα 77 δισ. ευρώ, ωστόσο το νούμερο αυτό είναι πολύ πιθανό να αναπροσαρμοστεί λόγω της αλλαγής στη λογιστική αντιμετώπιση αρκετών ρυθμισμένων δανείων. Ακόμη και τα έως τώρα ρυθμισμένα δεν είναι παρά μια μπλόφα της κυβέρνησης που επιχειρεί με νύχια και με δόντια να καθυστερήσει τον ερχομό της κόλασης.
ΠΗΓΗ

Γάλα 1,44 ευρώ - Πετρέλαιο θέρμανσης 1,15 ευρώ

Γάλα 1,44 ευρώ - Πετρέλαιο θέρμανσης 1,15 ευρώ
Γάλα ή πετρέλαιο θέρμανσης; Οι προ ημερών εξαγγελίες του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά στη ΔΕΘ, σκοντάφτουν. Που; Στην κοινωνική πραγματικότητα.

Ήταν τέλος Νοεμβρίου του 2005 όταν ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης ενημερώνει το κοινό για τη μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης. Σε όλη την Ελλάδα κυμάνθηκε στο 0,574 ευρώ ανά λίτρο. Ειδικά στην Αττική κόστιζε 0,569 το λίτρο.
Μια χρονιά πριν και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο του 2004 η χειμερινή περίοδος ξεκίνησε με το πετρέλαιο θέρμανσης να κοστίζει 0,4690 ευρώ το λίτρο. Και δείτε το... έγκλημα. Το 2003 το λίτρο κόστιζε στον καταναλωτή 0,3220 το λίτρο. Και τότε υπήρχαν διαμαρτυρίες. Απλά δεν είχε εμφανιστεί η «κρίση».
Για φανταστείτε, όμως, ότι και με εκείνες τις τιμές, το πετρέλαιο θέρμανσης κάλυπτε το 47% των οικογενειακών δαπανών. Είναι εξωφρενικό.
Για να δούμε τι συνέβη τα χρόνια που ακολούθησαν.
Το 2013 για να έχει κάποιος θέρμανση στο σπίτι του έπρεπε να πληρώσει 1,30 ευρώ ανά λίτρο! 
Από το 2005 μέχρι σήμερα το πετρέλαιο αυξήθηκε 100% αν και οι μισθοί κατέβηκαν 30-40% σε σχέση με το 2005.
Φέτος, λένε, ότι θα το πληρώσουμε (αλήθεια πόσοι έχουν απομείνει να μπορούν να το πληρώσουν) με 1,15 ευρώ το λίτρο. Κι αυτό στ' αλήθεια θα πρέπει να θεωρηθεί επιτυχία της κυβέρνησης;
Όπως εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς στη ΔΕΘ, με τη μείωση κατά 30% του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, η τιμή θα κυμανθεί από 1,15 με 1,20 ευρώ το λίτρο.
Και αυτό θα πρέπει να το θεωρήσουμε επιτυχία; Το εκπληκτικό είναι ότι βρέθηκαν από κάτω επαγγελματίες κομματικοί κλακαδόροι που τον χειροκροτούσαν.
Το 2012 η μέση τιμή πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης στην Ευρωπαϊκή Ενωση ήταν 1,008 ευρώ το λίτρο. Την ίδια χρονιά στη χώρα μας η τιμή του ήταν 1,327 το λίτρο (στοιχεία υπουργείου Ανάπτυξης). Δηλαδή, εκείνη τη χρονιά -χρονιά κρίσης και Μνημονίου- η χώρα μας ήταν η πέμπτη ακριβότερη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Να φανταστείτε, αγοράζαμε λίγο ακριβότερα από τους Σουηδούς! Απλά να θυμίσουμε ότι οι κοινωνικές παροχές στους Σουηδούς πως ουδεμία σχέση έχουν με ότι ζούμε και ζήσαμε από τις αρχές του Μνημονίου, αλλά και πριν.
Σε χρονιές που το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο με τη «δική σου σύμφωνη» γνώμη, κάνει κυριολεκτικά επέλαση στην κοινωνία του τόπου σου, ε δεν θα το περιέγραφες ως επιτυχία να ανακοινώνεις τη μείωση του πετρελαίου θέρμανσης κατά μερικά λεπτά του ευρώ.
Με μηδενικές κοινωνικές παροχές και κοινωνική πολιτική που μπάζει από παντού (αν και ο έτερος υποστηρικτής του Μνημονίου Ε. Βενιζέλος υπεραμύνθηκε αυτής στη ΔΕΘ, λέγοντας αν θυμόμαστε καλά ότι είναι κυρίαρχη στην εθνική ατζέντα) το ερώτημα είναι ένα και είναι πολύ απλό:
Που πας και με ποιους βαδίζεις; Είσαι με την κοινωνία ή όχι;
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ «ΜΑΡΤΥΡΙΟ» ΤΟΥ 2002
Είναι επιτυχία για μία χώρα η οποία εντάχθηκε στο ευρώ το Μάρτιο του 2002 να «επιστρέφει» την τιμή πετρελαίου θέρμανσης στο 1,15;
Θυμίζουμε ότι λίγους μήνες πριν από την ένταξη μας στο ευρώ και συγκεκριμένα τον Δεκέμβρη του 2001, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης ήταν 67 ΔΡΑΧΜΕΣ το λίτρο. Μόλις μπήκαμε στο ευρώ η τιμή κυμάνθηκε από το 0,30 μέχρι και το 1,10! Δηλαδή περίπου 375 ΔΡΑΧΜΕΣ!!! Θυμίζουμε ότι κι αυτό είναι έργο της «Ισχυρής Ελλάδας» του Σημίτη που φρόντισε να βάλει τη χώρα στην ΟΝΕ χωρίς καμία δικλείδα προστασίας.
Γυρνώντας πίσω στο 2014 αναρωτιόμαστε τι εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς ότι είναι επιτυχία που γύρισε τη χώρα μας δώδεκα χρόνια πίσω και «κάθισε» την κοινωνική ευμάρεια στο 2002, τότε που όλα άρχισαν να ακριβαίνουν;
Έχει κάποια σχέση άραγε η εξαγγελία του Α. Σαμαρά περί τιμής πετρελαίου θέρμανσης με την εσωκομματική του ισορροπία περισσότερο και λιγότερο με τις κοινωνικές ανάγκες; Ιδού οι γρίφος. Εμείς απλά αναφέρουμε ότι τον περασμένο Ιούλιο, 33 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ζητούσαν ουσιαστική μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης.
Δηλαδή, τι κάνει «νιάου νιάου» στα κεραμίδια.
Για να μην ξεχνάμε, πάντως, και την πορεία μας προς την άβυσσο της ακρίβειας, θυμίζουμε.
Τον πρώτο καιρό της ένταξης μας στο ευρώ, ένα γιαουρτάκι του... Θεού κόστιζε γύρω στα 0,66 ευρώ. Σήμερα πια το χρειαζόμαστε το δίευρο και κάτι ψιλά!
Το 2000 ο βασικός μισθός ήταν στις 170.000 δραχμές. Δεκατέσσερα χρόνια μετά ο βασικός μισθός είναι 510 ευρώ (στις καλύτερες των περιπτώσεων), δηλαδή κοντά στις 173.000! Την ίδια χρονική περίοδο τα περισσότερα είδη καθημερινής ανάγκης έχουν αυξηθεί έως και 500%!
Θυμίζουμε -για την ιστορία- πως η αύξηση του ΦΠΑ το 2012 στην Ισπανία δεν επηρέασε τα είδη πρώτης ανάγκης τα οποία παρέμειναν στο 4%. Και ποια ήταν αυτά; Τρόφιμα, φάρμακα και βιβλία! Στη χώρα μας το 2010 ένα τυπωμένο βιβλίο είχε ΦΠΑ 5,5% και ένα ηλεκτρονικό βιβλίο 23%!!!
Γιατί τα γράφουμε αυτό; Για την ιστορία. Κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.
Όταν όλα ακριβαίνουν γύρω σου, όταν ζεις με μηδενικές κοινωνικές παροχές και δεν πείθεσαι από τις πλασματικές παροχές του πλεονάσματος (ζωή όχι με το κομμάτι, αλλά με το επίδομα... δηλαδή), φαντάζεσαι τον χειμώνα με μία επιπλέον κουβέρτα ή μια φθηνιάρικη σόμπα ή στην χειρότερη περίπτωση ένα μαγκάλι της κακιάς ώρας σαν κι αυτό που έκλεψε τη ζωή συνανθρώπων μας τον περασμένο χειμώνα.
Το δεκάλεπτο ή το εικοσάλεπτο κέρδος που εξαγγέλθηκε στη ΔΕΘ, πάντως, ουδεμία σημασία του δίνεις.
Φαντάζεστε ο πρωθυπουργός να έβγαινε στη ΔΕΘ και να περιέγραφε σε μία σπαραλιασμένη κοινωνία που ενώ χαίρεται για τις ανακαλύψεις στην Αμφίπολη, τη χαρά του δε μπορεί να τη χαρεί διότι γνωρίζει εκ των προτέρων ότι έρχεται δύσκολος χειμώνας;
Και θα είναι δύσκολος ο χειμώνας γιατί αυτός ο «κακομοίρης» στον οποίον απευθύνεται ο 'Ελληνας πρωθυπουργός είναι σίγουρο ότι δε θα έχει θέρμανση, διότι η κυβέρνηση την θέρμανση τη θεωρεί... είδος πολυτελείας πια!
Και για να ξέρουμε τι λέμε, η μείωση που εξήγγειλε ο Α. Σαμαράς αντιστοιχεί σε 200 ευρώ κέρδος για ένα πεντάμηνο. Τόσο δεν έχουν κρύο όσοι ζουν σε περιοχές με ήπιο κλίμα; Αυτή η μείωση άραγε θα επηρεάσει όσους ζουν σε ορεινές ή ημιορεινές περιοχές ή επρόκειτο για μια μείωση που θα αποφέρει στα... πεδινά. Ε;
Πόσο μάλλον ένα βιβλίο μπας και ξεστραβωθούμε...
ΥΓ1: κι αν θέλετε το εξισώνουμε διαφορετικά κι ας μείνουμε κι... αδιάβαστοι. Ένα λίτρο πετρελαίου θέρμανσης κοστίζει περίπου όσο δύο κιλά φρέσκου αγελαδινού γάλακτος. Αυτό αρκεί;
ΥΓ2: αρκεί να θυμίσουμε -έτσι για την ιστορία- ότι η τιμή του νωπού παστεριωμένου γάλακτος, με στοιχεία της Ελληνικής Στατικής Υπηρεσίας- αυξήθηκε στο πέρας μιας χρονιάς κατά 4,46%; Λέει κάτι ότι αρχίσουμε πια να πίνουμε γάλα εβαπορέ;
Δηλαδή, το δίλημμα που έβαλε ο Α. Σαμαράς στη ΔΕΘ μήπως θα μπορούσε και να είναι ή γάλα ή θέρμανση;
Το φρέσκο γάλα καλής ποιότητας ξεκινά από 1,44 ευρώ και το ακόμη καλύτερο 2,10 ευρώ. Δηλαδή, τι μας προτείνεις; Να κόψουμε το καλό φρέσκο γάλα ή να ζεσταθούμε;
Είναι τραγικά αστείο...


Read more: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/492887/gala-1-44-eyro---petrelaio-thermansis-1-15-eyro#ixzz3CoBG1cIthttp://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/492887/gala-1-44-eyro---petrelaio-thermansis-1-15-eyro