Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Διπλωματικό επεισόδιο ΠΓΔΜ-Αυστραλίας λόγω...Ελλάδας

Η ΠΓΔΜ απειλεί να καταψηφίσει την υποψηφιότητα της Αυστραλίας για μια θέση στο Συμβούλιο Ασφαλείας (Σ.Α.) του ΟΗΕ, αν η κυβέρνηση Ραντ δεν λάβει μέτρα εναντίον του πολιτειακού πρωθυπουργού της Νότιας Αυστραλίας, Μάικ Ραν, ο οποίος κατηγόρησε τα Σκόπια ότι «κλέβουν την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό». Η κυβέρνηση των Σκοπίων φέρεται βαθύτατα ενοχλημένη με τον κ. Ραν και ο πρέσβης της ΠΓΔΜ στην Αυστραλία, Πέρο Στογιανόβσκι (Pero Stojanovski), δήλωσε ότι θα ζητήσει εξηγήσεις αλλά και συγγνώμη. "Θα εξαρτηθεί από το τι θα μας απαντήσει η Καμπέρα, αν θα ψηφίσουμε την υποψηφιότητα της Αυστραλίας για μια θέση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ", απάντησε ο κ. Στογιανόβσκι σε σχετική ερώτηση. Ο ίδιος ο κ. Ραν είναι πάντως ανένδοτος. "Πιστεύω αυτά που λέω και δεν πρόκειται να ζητήσω συγγνώμη", τονίζει. Μια μέρα νωρίτερα, ο κ. Ραν ανέφερε: "Εγώ θα μιλώ για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και κανείς δεν θα με φιμώσει, γιατί είναι κάτι που το πιστεύω". Ο κ. Ραν, εδώ και χρόνια, υποστηρίζει με κάθε δυνατό τρόπο τις ελληνικές θέσεις για τη Μακεδονία και την Κύπρο, προκαλώντας την οργή κατοίκων της Αυστραλίας που προέρχονται από την Τουρκία και την ΠΓΔΜ.



Πρόσφατα κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ ως "υποκινητή προβλημάτων με τον πλέον επικίνδυνο τρόπο".



Ελευθεροτυπία

Ιδρωμένη γυναίκα αναζητείτε

Αλήθεια η Δαμανάκη τι κάνει ως επίτροπος ;


Κακομοίρα και αυτή τις βάζουνε όλα τα δύσκολα

ΞΕΦΤΙΛΙΣΤΗΚΑΜΕ

Είναι τόσο ραγδαίες οι εξελίξεις στα κοινωνικά οικονομικά εθνικά στην Ελλάδα που τουλάχιστον από τους πολίτες έχει χαθεί η εικόνα του χώρου και του χρόνου.


Ποιος κυβέρνησε την χώρα τόσα χρόνια ;

Να το θέσω καλύτερα ποιος διαχειρίσθηκε λεφτά που έδινε η ευρωπαϊκοί ένωση.

Όχι οι πολίτες αλλά οι κολλητοί των κομμάτων εξουσίας .

Τώρα τι μας ζητάνε τα ρέστα ;

Και εμείς γιατί να τα δώσουμε;

Όχι Γιωργάκη δεν θέλουμε κυβέρνηση εθνικής ενότητας θέλουμε εσένα ,εσένα που ως κοινός απατεώνας στραγγίζεις το λαό που τίμησε την γενιά σου με την ψήφο του και τώρα του φέρεσαι σαν να το μισής .

Αν ήσουν πολίτης και βίωνες αυτό που βιώνει η ελληνική κοινωνία σήμερα θα έγραφες τα ίδια και χειρότερα από αυτά που γράφω.

Όχι δεν σκέφτεσαι σαν έλληνας σκέφτεσαι σαν εξωγήινος .

Με Γεώργιο Παπανδρέου άρχισε ο εμφύλιος στην Ελλάδα με Γεώργιο θα ξαναρχίσει.

Είσαι τόσο καιρό πρωθυπουργός της Ελλάδος και μόλις εχθές πήγες στην Γαλλία γιατί ;

Στην Γερμανία γιατί δεν πήγες ;

Εσύ όμως προτίμησες να κάνεις αλλά πράγματα πρώτη επίσκεψη στον τούρκο λες και μας συνδέει τίποτα.

Και μετά άφησες επίτηδες τον κάθε τεχνοκράτη ευρωπαίο να μας υποτιμά για να μας δήξεις πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα και τη προσπάθεια πρέπει να κανείς .

Εσύ την ταπείνωση μπορεί να την δέχεσαι εμείς όμως δεν την δεχόμαστε ίσως επειδή δεν έχουμε την ίδια ράτσα. Εσύ πουλάς τα πάντα για λίγη εξουσία ενώ εμείς δεχόμαστε να μας ξεπουλάς ιερά και όσια .

Είσαι πρόκληση για τους έλληνες Γιώργο…

ΠΥΡΓΟΣ ΗΛΕΙΑΣ