Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ

Οι Αρχές ασφαλείας προτρέπουν τους πολίτες τους να μην δημοσιοποιούν τα πέντε πιο κάτω στοιχεία – πληροφορίες.
Μέσω διαδικτύου είναι πολύ πιθανόν, αν δεν γνωρίζουμε κάποιους βασικούς κανόνες, να πέσουμε θύματα επιτήδειων. Γι αυτό το λόγο οι Αρχές προειδοποιούν και κατηγοριοποιούν ποια πέντε στοιχεία δεν πρέπει ποτέ να δημοσιεύουμε στον προσωπικό μας λογαριασμό στο Facebook:
1.Ημερομηνία Γέννησης
Είναι προφανές ότι ο κάθε ένας χαίρεται όταν βλέπει τον «τοίχο» του στο Facebook να γεμίζει από ευχές γενεθλίων.
Αλλά την ίδια χαρά αισθάνονται και διάφοροι επιτήδειοι. Γιατί; Διότι η Ημερομηνία Γέννησής σας μαζί με το Ονοματεπώνυμό σας και μαζί με μια Φωτογραφία σας στο προφίλ, είναι αρκετά για να γίνει πλαστογράφηση Δελτίου Ταυτότητας, Άδειας Οδηγού και ακόμη Διαβατηρίου. Συνεπώς… Happy Birthday; Ή μήπως όχι.
2.Οικογενειακή Κατάσταση
Η λέξη «Single» από μόνη της λειτουργεί ως «πόλος έλξης» για τους εγκληματίες. Όταν μάλιστα αλλάζετε την «Οικογενειακή σας Κατάσταση» από «Παντρεμένος/η» σε «Ελεύθερο/η», αυτομάτως όσοι παρακολουθούν το προφίλ σας έχοντας άλλα κίνητρα, αντιλαμβάνονται ότι είστε σε «ευάλωτη θέση» και κυρίως ότι πλέον «είστε μόνη στο σπίτι».
3.«Που βρίσκομαι»
Το να δημοσιοποιείτε την κάθε σας κίνηση, και το που βρίσκεστε ή με το να «ανεβάζετε» φωτογραφίες από τις διακοπές όπου βρίσκεστε δίδοντας παράλληλα πληροφορίες για τον χρόνο επιστροφή σας είναι ό,τι καλύτερο για τους εγκληματίες. Εσείς μαζεύετε like και αυτοί χρήσιμες πληροφορίες.
«Μόνος/η στο σπίτι»
4.Το να «ποστάρετε» στο Facebook ή σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι «είστε μόνος/η στο σπίτι», είναι από τα χειρότερα λάθη. Συνήθως αυτό συμβαίνει με τις νεαρότερες ηλικίες αλλά ο κίνδυνος παραμονεύει και για τους ενήλικες.
5.Φωτογραφίες των παιδιών σας
Ίσως το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να πράξει κάποιος στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης είναι να ανεβάζει φωτογραφίες των παιδιών του. Οι κίνδυνοι είναι τεράστιοι. Διαβάστε τους 3 κινδύνους, οι οποίοι βάσει στοιχείων είναι οι πιθανότεροι να συμβούν:
Αρχικώς η συλλογή πληροφοριών για τα παιδιά σας. Εταιρείες εξειδικεύονται στο «φακέλωμα», όπου δηλαδή συλλέγουν την κάθε πληροφορία που ανεβαίνει στο διαδίκτυο με αποτέλεσμα, όσο και εάν σας φαίνεται παράξενο, στο μέλλον, για το παιδί σας να διατηρούν ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό αρχείο από την ημέρα γέννησης του με φωτογραφίες, στοιχεία και άλλο υλικό.
Επιπλέον, κάθε φωτογραφία παιδιού στο Facebook και γενικότερα στο διαδίκτυο είναι υποψήφια για εκμετάλλευση από κυκλώματα παιδεραστίας.Παράλληλα, κάθε φωτογραφία παιδιού που ανεβαίνει είναι υποψήφια να υποστεί τεχνική επεξεργασία με ειδικά προγράμματα ώστε το παιδί να εμφανίζεται γυμνό σε παράνομες ιστοσελίδες παιδεραστίας.


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/03/%ce%b5%ce%ba%cf%84%ce%b1%ce%ba%cf%84%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%bf%ce%b9%ce%bd%cf%89%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%b7%cf%83-%ce%b1%cf%83%cf%84%cf%85%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%b9%ce%b1%cf%83-%cf%80%cf%81.html#ixzz42u5F7jsD

Επίσκεψη με σοβαρό νόημα στην Ελλάδα του Προέδρου της Αρμενίας

Στην Αθήνα έρχεται ο Αρμένιος Πρόεδρος . Πρόεδρος Σερζ Σαργκσιάν, για να υπογράψει μια σειρά από συμφωνίες σχετικά με την εμβάθυνση των Αρμενο-Ελληνικών διμερών σχέσεων και την συνεργασία σε διάφορους τομείς.
Ο Πρόεδρος Σερζ Σαργκσιάν στις 14 – 15 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, ανέφερε η Υπηρεσία Τύπου της αρμενικής Προεδρίας αναφέρουν τα ρωσικά ΜΜΕ.
Κατά την διάρκεια της επίσκεψης, ο κ. Σαργκσιάν θα συναντηθεί με τον Έλληνα Πρόεδρο κ. Προκόπη Παυλόπουλο, τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και άλλους αξιωματούχους στην πατρίδα μας .
Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί τελετή υπογραφής αριθμού συμφωνιών για την εμβάθυνση των σχέσεων των δύο χωρών και της συνεργασίας σε διάφορους τομείς, ενώ στην συνέχεια οι κκ. Τσίπρας και Σαργκσιάν θα δώσουν συνέντευξη τύπου με τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης, συνοψίζοντας τα αποτελέσματα των διμερών διαπραγματεύσεων.
Επιπλέον, οι Πρόεδροι της Αρμενίας και της Ελλάδος θα λάβουν μέρος στην τελετή έναρξης της έκθεσης με τίτλο «Αρμενία: το πνεύμα της Αραράτ», που θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Βυζαντινού και Χριστιανικού πολιτισμού στην Αθήνα.
Ο Αρμένιος Πρόεδρος θα συναντηθεί επίσης με εκπροσώπους της αρμενικής κοινότητας και εκπροσώπους κομμάτων στην Ελλάδα. Πρόκειται για τα κόμματα των Φιλελευθέρων την Αρμενική Επαναστατική Ομοσπονδία «Dashnaktsutyun», το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα «Hnchakyan» και το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα.
Η αρμενική κοινότητα στην Ελλάδα είναι μία από τις παλαιότερες και έχει μια μακρά και περίπλοκη ιστορία, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία της Ελλάδας.
Οι Αρμένιοι είναι η μόνη εθνική μειονότητα της σύγχρονης Ελλάδας, το καθεστώς της οποίας  αναγνωρίζεται ως εθνική μειονότητα από την επίσημη ελληνική κυβέρνηση. Ο συνολικός αριθμός των Αρμενίων στην Ελλάδα αριθμεί περίπου 70-80 χιλιάδες άτομα.
Η Ελλάδα ήταν μία από τις πρώτες χώρες που αναγνώρισαν την ανεξαρτησία της Αρμενίας 21, Σεπ του 1991, και μια από αυτές που έχουν αναγνωρίσει επισήμως τη Γενοκτονία των Αρμενίων του 1915 από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.
Η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα με την οποία η Αρμενία έχει συνάψει αμυντική συμφωνία μετά την Ρωσία . Το 2003, οι δύο χώρες υπέγραψαν συμφωνία για την αμοιβαία στρατιωτική βοήθεια, σύμφωνα με την οποία προβλέπεται να αυξηθεί ο αριθμός των Αρμενίων σπουδαστών που εκπαιδεύονται σε στρατιωτικές και ιατρικές σχολές στην Αθήνα.
Οι Αρμένιοι είναι ένας λαός με τον οποίο είμαστε μαζί εδώ και εκατοντάδες χρόνια από την εποχή του Βυζαντίου. Σήμερα με τον ακραίο ισλαμισμό να ευρίσκεται σε άνοδο , η ρωσική πρωτοβουλία της δημιουργίας ενός ορθόδοξου άξονα , όσο και να φαίνεται ουτοπικό σε μερικούς, είναι η μόνη διέξοδος στα σχέδια «εισβολής» μουσουλμάνων στην Ανατολική μεσόγειο και Ευρώπη.
Ο πόλεμος που έρχεται θα είναι κυρίως θρησκευτικός με πολιτικές και οικονομικές προεκτάσεις για αυτό και η δημιουργία αξόνων «θρησκευτικού τύπου» είναι επιτακτική ανάγκη περισσότερο από ποτέ.
Άλλωστε με το χθεσινό άρθρο με τίτλο (Επιβεβαίωση του pentapostagma.gr.! Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε την δημιουργία παν-ισλαμικής στρατιωτικής συμμαχίας), τα λέμε όλα χωρίς ίχνος υπερβολής για αυτό που ετοιμάζεται παγκοσμίως.


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/03/%ce%b5%cf%80%ce%af%cf%83%ce%ba%ce%b5%cf%88%ce%b7-%ce%bc%ce%b5-%cf%83%ce%bf%ce%b2%ce%b1%cf%81%cf%8c-%ce%bd%cf%8c%ce%b7%ce%bc%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b1-%cf%84.html#ixzz42u2yo0Co

Τουρκία: Γνώριζε η τουρκική κυβέρνηση για το επικείμενο χτύπημα στην Άγκυρα;

Γράφει η ΙΩΑΝΝΑ ΗΛΙΑΔΗ - Γνώριζε ή όχι η τουρκικήκυβέρνηση για το επικείμενο χτύπημα στην Άγκυρα;
Το ερώτημα προκύπτει πλέον αβίαστα, καθώς:

  • η αμερικανική πρεσβεία υποστηρίζει ότι η προειδοποίηση που απηύθυνε πριν τρεις ημέρες για χτύπημα στην Άγκυρα, προέρχονταν από πληροφορίες που έδωσε η τουρκική κυβέρνηση
  • διατυπώνονται υποψίες ότι μπορεί να προκλήθηκε από τον μόνο που μπορεί να ωφεληθεί από ένα τέτοιο γεγονός και δεν είναι άλλος από τον ίδιο τον Ερτνογάν! "Άποψη μας είναι πως την επίθεση την προκάλεσε ο Ερντογάν. Είναι ο μόνος που ευνοείται από αυτήν.Ο κόσμος φοβισμένος συγκεντρώνεται γύρω από τον ηγέτη του και έτσι πιστεύει πως θα γίνει πρόεδρος. Την ίδια συνταγή άλλωστε ακολούθησε και προεκλογικά, όταν με απανωτές εκρήξεις και νεκρούς, πέτυχε να φέρει την απρόσμενη εκλογική επιτυχία του ΑΚΡ", γράφουν χαρακτηριστικά τα tourkikanea.gr
Η αμερικανική πρεσβεία μετά την δημοσιότητα που έλαβε η προειδοποίησή της για χτύπημα στην Άγκυρα, με νεώτερη ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι την περασμένη εβδομάδα η τουρκική κυβέρνηση ενημέρωσε ότι υπάρχει απειλή. Μετά την επιβεβαίωση της προειδοποίησης από τις τουρκικές αρχές, η πρεσβεία εξέδωσε προειδοποίηση για τους αμερικανούς πολίτες στην Άγκυρα.

onalert
http://greeknation.blogspot.co.ke/2016/03/blog-post_534.html

Καθαρά Δευτέρα



Με βάση το Πάσχα.
Εορτάζει 48 ημέρες πριν το Άγιο Πάσχα.

Βιογραφία
Με την Καθαρά Δευτέρα ξεκινά η Σαρακοστή για την Ορθόδοξη εκκλησία, ενώ ταυτόχρονα σημάνει το τέλος των Απόκρεω. Η Καθαρά Δευτέρα ονομάστηκε έτσι γιατί οι Χριστιανοί «καθαρίζονταν» πνευματικά και σωματικά. Είναι μέρα νηστείας αλλά και μέρα αργίας για τους Χριστιανούς. Η νηστεία διαρκεί για 40 μέρες, όσες ήταν και οι μέρες νηστείας του Χριστού στην έρημο.

Την Καθαρά Δευτέρα συνηθίζεται να τρώγεται λαγάνα (άζυμο ψωμί που παρασκευάζεται μόνο εκείνη τη μέρα), και άλλα νηστίσιμα φαγώσιμα, κυρίως λαχανικά, όπως και φασολάδα χωρίς λάδι. Επίσης συνηθίζεται το πέταγμα χαρταετού.

Η Καθαρά Δευτέρα εορτάζεται 48 ημέρες πριν την Κυριακή του Πάσχα.

Η κυρά Σαρακοστή

Ένα έθιμο που έχει σχεδόν χαθεί είναι αυτό της Κυρά Σαρακοστής. Πρόκειται για ένα ιδιόμορφο ημερολόγιο με το οποίο μετρούσαν τις εβδομάδες της νηστείας (Σαρακοστής).

Η κυρά Σαρακοστή στις περισσότερες περιοχές ήταν μια χάρτινη ζωγραφιά. Απεικόνιζε μια γυναίκα με σταυρωμένα χέρια, λόγω προσευχής, σαν καλόγρια, χωρίς στόμα, λόγω νηστείας, και με εφτά πόδια που αναπαριστούσαν τις επτά εβδομάδες της Μεγάλης Σαρακοστής. Κάθε Σάββατο έκοβαν ένα πόδι και έτσι ήξεραν πόσες βδομάδες νηστείας απέμεναν μέχρι το Πάσχα. Το Μεγάλο Σάββατο, έκοβαν και το τελευταίο πόδι.

Αυτό το κομμάτι χαρτί το δίπλωναν καλά και το έκρυβαν σε ένα ξερό σύκο. Τοποθετούσαν το σύκο αυτό μαζί με άλλα, και σε όποιον το έβρισκε θεωρούνταν ότι του έφερνε γούρι.

Σε άλλα μέρη της Ελλάδας η Κυρά Σαρακοστή δεν ήταν φτιαγμένη από χαρτί, αλλά από ζυμάρι. Το ζυμάρι φτιαχνόταν με αλεύρι, αλάτι και νερό. Η διαδικασία ήταν κι εδώ η ίδια όπως και με την χάρτινη. Μια παραλλαγή του εθίμου της Κυράς Σαρακοστής είναι φτιαγμένη από πανί και γεμισμένη με πούπουλα.

Για την Κυρά Σαρακοστή έχουν γραφτεί και οι εξής στίχοι:

Την Κυρά Σαρακοστή που ‘ναι έθιμο παλιό
οι γιαγιάδες μας την φτιάχναν με αλεύρι και νερό.

Για στολίδι της φορούσαν στο κεφάλι έναν σταυρό
μα το στόμα της ξεχνούσαν γιατί νήστευε καιρό.

Και τις μέρες της μετρούσαν με τα πόδια της τα επτά.
Έκοβαν ένα την βδομάδα μέχρι ‘νάρθει η Πασχαλιά.
http://www.saint.gr/3340/saint.aspx