Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Η μεγάλη μου ικανοποίηση θα ήταν αν ο Άνθρωπος που τυχαία ανακάλυψε την σελίδα , αισθάνονταν την ανάγκη να ψάξει σε άλλα site, blogs προς αναζήτηση περισσοτέρων στοιχείων.

Το ημερολόγιο  ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ  δημιουργήθηκε  με στόχο, μέσα από μικρά ασήμαντα κείμενα μου  να δημιουργήσω στους ανθρώπους προβληματισμό.  Οι αναδημοσιεύσεις που κάνω γίνονται γιατί με προβλημάτισαν πρώτα έμενα. Μην περιμένει κανείς από αυτό το δημόσιο ημερολόγιο κείμενα και  ειδήσεις άρπα κόλα. Είναι μάταιο και θα πρέπει να αποχωρίσει . Δεν θα υποστήριζα ποτέ ότι το συγκεκριμένο δημιούργημα είναι αντικειμενικό η υποκειμενικό. Είναι προβληματισμός τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο. Η μεγάλη μου ικανοποίηση θα ήταν αν ο άνθρωπος που τυχαία ανακάλυψε την σελίδα , αισθάνονταν την ανάγκη να ψάξει σε άλλα site, blogs προς αναζήτηση περισσοτέρων στοιχείων. Η αλήθεια δεν έχει τελεία μόνο κόμμα.
Φυσικά πέρα από τις γενικές αναφορές που κάνω, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχω και απόψεις προσωπικές όπως κάθε ολοκληρωμένος άνθρωπος . Θα γνωρίζετε πιθανόν κάποιοι τι σημάνει για ένα άνθρωπο στην εποχή της σαχλαμάρας να έχει προσωπική άποψη. Με την έκφραση  ¨ εποχή της σαχλαμάρας¨ δηλώνω ξεκάθαρα την θέση μου και την προσωπική αλλά και του ημερολογίου αυτού.
Όποιος δεν προβληματίζεται δεν ψάχνετε με λίγα λόγια, ζει στην εποχή της σαχλαμάρας ,φυσικά είναι δικαίωμά τους.  ΟΜΩΣ δεν τους ακολουθώ. Αυτό  είναι προσωπική άποψη η οποία αγγίζει τα όρια του δόγματος .

Η άποψη μου είναι το εγώ μου και αυτό σημαίνει η προσωπικότητα μου . Δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί κάποιος μαζί μου. Δυο άνθρωποι που διαφωνούν δεν άσχημο αρκεί η η απόσταση που τους χωρίζει να βασίζεται σε προσωπικές θέσεις και όχι  στιγμιαίες πνευματικές αναλαμπές που σκοπό έχουν το θόρυβο και όχι την ουσία. Οι ουσία στις αντιθέσεις είναι τα σημεία που εντοπίζονται  και  αν μπορεί να υπάρξει σημείο επαφής. Αν μπορούσα να δώσω ένα απλό παράδειγμα θα έλεγα κάτι από το ποδόσφαιρο μιας και έχει αυτή την περίοδο έχει την τιμητική του.  Δυο φίλοι υποστηρίζουν διαφορετικές ποδοσφαιρικές ομάδες σε καμιά περίπτωση όμως αυτό το γεγονός δεν θα κλονίσει την φιλία τους. Αν εμβαθύνουμε το παραπάνω απλό παράδειγμα θα ανακαλύψουμε ότι ένας  άνθρωπος χωρίς προσωπικότητα είναι κατά βάση ένας φοβισμένος άνθρωπος.
Όταν έχεις άποψη κινδυνεύεις να νιώσεις και την απόρριψη . Ποιος άνθρωπος έχει την δύναμη να νιώσει απόρριψη;
Όλοι οι άνθρωποι έχουμε προσωπικότητα απλά ο  μεγαλύτερος δικτάτορας  πους μας επιβάλει η νέα τάξη πραγμάτων Ο ΦΟΒΟΣ την καταστρέφει και ως συνέπεια έχει την πνευματική παράλυση του ανθρώπου που μετατρέπετε σ ένα άβουλο ον.
Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ θέλει ανθρώπους άβουλους χωρίς σκέψη χωρίς ερωτήματα χωρίς προβληματισμούς.
Θέλει τους ανθρώπους σε κοπάδια με κλεμμένους προβληματισμούς με λοβοτομή στο κρανίο.
Η παγκόσμια διακυβέρνηση δεν θέλει ανθρώπους με μυαλό και σκέψη.

Ακούω πολλές φορές τους ανθρώπους που ρωτάνε  τη μπορεί να είναι μοναξιά .Έχω ακούσει και διάβαση πολλές απόψεις . Η δική μου είναι ότι  η μοναξιά έχει το χρώμα του νεκρού και το παγωμένο άγγιγμα του φιδιού . Την υπομονή του γύπα. Αυτή η στεγνή σκέψη μπορεί να αλλάξει μόνο με την αγάπη προς τον θεό και την προσευχή μας για την αγάπη του.

Η αγάπη είναι βασικό συστατικό αλλά όχι για εφήμερα χαζά στιχάκια που κυκλοφορούν παντού σαν τον χαρτοπόλεμο τις απόκριες . Αγάπη είναι μια συνεχή προσπάθεια προσέγγισης στο θεό και κατά προέκταση στον άνθρωπο τον άγνωστο αυτόν  που μπορεί να μην δούμε και ποτέ μας.

Το μυαλό του ανθρώπου είναι το εργαλείο του είναι ο μοχλός που μπορεί αν το χρησιμοποίηση σωστά να κάνει τουλάχιστον όσο μπορεί όμορφη την ζωή του. Μια ομορφιά που πως καταλαβαίνετε είναι υποκειμενική και οπωσδήποτε διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Ας μην πυροβολούμε λοιπόν ανθρώπους χωρίς να τους νιώσουμε χωρίς να τον καταλάβουμε.
Αν δεν μπούμε στην ψυχή του κάθε ανθρώπου δεν θα τον καταλάβουμε ποτέ όσα και να ακούσουμε από άλλους για αυτόν.Τον άνθρωπο μας τον καταλαβαίνουμε μόνο όταν τον νιώσουμε.

Μέσα από ελάχιστα σταγονίδια που με ευκολία βγήκαν από το μυαλό μου θέλω να καταλήξω σε κάτι ποιο ευρύτερο, μην περιμένεις να μάθεις για την κοινωνία που ζεις μέσα από τις ειδήσεις των 20:00 .
Μην περιμένεις από τους άλλους να σου πουν πως θα σκέφτεστε.

Την εποχή του τυχαίου του ονείρου την βίωσα άμεσα από το σπουδαίο κίνημα των σουρεαλιστών .
Πάνε χρόνια από τότε .

Το τυχαίο είναι στυγνός ρεαλισμός με  όρια τέτοιας μορφής και ταχύτητας  που ένας άνθρωπος να μην μπορεί να αντέξει. Το τυχαίο δεν μπορεί να περιγραφεί  σε επίπεδο καθημερινότητας γιατί εκ φύσεως είναι εντελώς άγνωστο.

Στο ημερολόγιο αυτό είναι δύσκολο να περιγραφεί το τυχαίο. Έτσι μέσα από την καθημερινότητα τα ακούσματα και τα διαβάσματα  εκτιμήσεις μόνο μπορούν να γίνουν και τίποτα περισσότερο.