Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Δίπλο μήνυμα Κ. Παπούλια σε ΠΓΔΜ και Τουρκία

Σόφια, 18 Νοεμβρίου 2010








Μήνυμα προς τα Σκόπια ότι «όσο επιμένουν στις αδιάλλακτες θέσεις τους, τόσο θα κρατούν την πόρτα του ΝΑΤΟ κλειστή και την ενταξιακή διαδικασία προς την Ευρωπαϊκή Ένωση παγωμένη», αλλά και στην Άγκυρα ότι το Κυπριακό είναι ένα ζήτημα που «επηρεάζει βαθύτατα τις ελληνοτουρκικές σχέσεις» και αποτελεί «ουσιαστικό πρόσκομμα για τις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία», έστειλε από τη Σόφια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.







Στην αντιφώνησή του, κατά το επίσημο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του ο Βούλγαρος ομόλογός του, Γκεόργκι Παρβάνοφ, ο κ. Παπούλιας, αναφερόμενος στην ΠΓΔΜ σημείωσε ότι «το πρόβλημα έγκειται στο ότι τα Σκόπια εμφανίζουν ολόκληρο το γεωγραφικό χώρο της Μακεδονίας ως πατρίδα του δικού τους έθνους» και υπογράμμισε πως «η Ελλάδα υποστηρίζει μια λύση που να αποτυπώνει την πραγματικότητα της περιοχής».







«Υποστηρίζουμε μια και μοναδική ονομασία για όλες τις χρήσεις, με γεωγραφικό προσδιορισμό», τόνισε ο Πρόεδρος, επισημαίνοντας πως η θέση σε ό, τι αφορά την ΠΓΔΜ «είναι εθνική».







Αναφορικά με το Κυπριακό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως «είναι ένα διεθνές ζήτημα εισβολής και κατοχής» και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα υποστηρίζει μια λύση που θα σέβεται τις αρχές της ελευθερίας, της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Μια λύση ευρωπαϊκή, που θα εφαρμόζει το κοινοτικό κεκτημένο και θα υλοποιεί τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας για την Κύπρο. Μία λύση δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική, που θα οδηγεί σε αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων και στο τέλος του εποικισμού και θα συμφωνηθεί χωρίς επιδιαιτησίες και χρονοδιαγράμματα».







Ο κ. Παπούλιας έδωσε, επίσης, ιδιαίτερη έμφαση στην ελληνοβουλγαρική συνεργασία στον τομέα της ενέργειας, η οποία, όπως τόνισε, είναι αμοιβαίως επωφελής και εξυπηρετεί τα συμφέροντα και των δύο χωρών.







«Με την κατασκευή του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη και του αγωγού South Stream, το ενεργειακό κέντρο βάρους στην ευρύτερη περιοχή μετατοπίζεται προς τις χώρες μας. Εξίσου σημαντική είναι και η συνεργασία μας όσον αφορά στη διασύνδεση της χώρας σας με τον αγωγό IGB», σημείωσε ο κ. Παπούλιας, εκφράζοντας την ελπίδα, «τα σχέδιά μας και τα όνειρά μας να γίνουν σύντομα, πραγματικότητα».







Επισήμανε ακόμη πως η προστασία του περιβάλλοντος μπορεί να αποτελέσει πρόκληση και όχι εμπόδιο για την ολοκλήρωση της προσπάθειας αυτής και συμπλήρωσε: «Το στοίχημα είναι ορατό και εφικτό στο άμεσο μέλλον με αδιαμφισβήτητα πολιτικά και οικονομικά οφέλη. Μπορούμε και οφείλουμε να συνεργασθούμε ώστε η ευρύτερη περιοχή μας να καταστεί βασικός κόμβος στη μεταφορά ενέργειας προς την ευρωπαϊκή ενδοχώρα».







Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε ακόμη τη στήριξη της Ελλάδας στην ενταξιακή πορεία των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ, εφόσον πληρούν τα κριτήρια της Κοπεγχάγης και εξήρε τη διμερή ελληνοβουλγαρική συνεργασία, τόσο σε πολιτικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο, ζήτημα για το οποίο είχε εκτενή συζήτηση το πρωί με τον κ. Παρβάνοφ.







Στην προσφώνησή του, λίγο νωρίτερα, ο Βούλγαρος πρόεδρος αναφέρθηκε στη στρατηγική συνεργασία Ελλάδας-Βουλγαρίας, αλλά και στην ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης της διμερούς οικονομικής συνεργασίας, εκφράζοντας την ελπίδα πως σ’ αυτή την κατεύθυνση θα συμβάλλει το ελληνοβουλγαρικό επιχειρηματικό φόρουμ, που θα διεξαχθεί, αύριο, στη Σόφια.







«Είναι απαραίτητο να αυξήσουμε τις άμεσες επενδύσεις, να βελτιώσουμε το επενδυτικό κλίμα και την ανταγωνιστικότητά μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παρβάνοφ και υπογράμμισε πως στόχος είναι «η καλύτερη αλληλενέργεια στο χώρο των ενεργειακών και συγκοινωνιακών υποδομών, στον τομέα της ευρωπαϊκής περιφερειακής συνεργασίας».







Ενώ παραπέμποντας στο Νομπελίστα Έλληνα ποιητή, Οδυσσέα Ελύτη, καλωσόρισε το προεδρικό ζεύγος της Ελλάδας και την υπόλοιπη ελληνική αποστολή, με μια πρόποση «για τους καλούς αρχιτέκτονες της ελληνοβουλγαρικής συνεργασίας».







Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



.

Συγκέντρωση – Διαμαρτυρία για την κάρτα του πολίτη 12 Δεκεμβρίου 11.00 το πρωί.

Ο οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος μπορεί να διακρίνει ότι η τυραννία και το φακέλωμα της ανθρωπότητας από τα κέντρα εξουσίας της νέας τάξης είναι γεγονός. Γνωρίζοντας ότι ο τελικός στόχος της νέας τάξης είναι να επιβληθεί στην ανθρωπότητα το χάραγμα του αντίχριστου, σύμφωνα με την προφητεία της Αποκάλυψης, διαπιστώνουμε ότι βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την επιβολή της αντίχριστης αυτής τυραννίας με την έλευση της «κάρτας του πολίτη». Η κάρτα του πολίτη δεν θα είναι μια απλή κάρτα αλλά ο «αρραβώνας» με τον αντίχριστο, πριν τον «γάμο» του τελικού χαράγματος,αφού θα συνδεθούν μαζί της όλες οι δημόσιες υπηρεσίες και θα ενσωματωθούν σε αυτή ο ΑΦΜ, ΑΜΚΑ,αριθμός διαβατηρίου,δίπλωμα οδήγησης κλπ και μέσω του τσίπ που περιέχει η κάρτα θα σχηματίζεται το προφίλ ενός πολίτη πλήρως ελεγχόμενου και το χειρότερο είναι ότι η διασύνδεση θα χρησιμοποιεί σαν κλειδί τον δυσώνυμο αριθμό 666(αριθμό του χαράγματος του αντίχριστου).Συνεπώς όποιος θα δέχεται την κάρτα αυτή, θα δηλώνει την πλήρη υποτέλεια του στην νέα τάξη πραγμάτων και στον αντίχριστο.




Ο Ελληνικός λαός, με πολλές αντιδράσεις στο παρελθόν,κατάφερε και απέφυγε την εν λόγο κάρτα αφού στην πλειοψηφία του είναι ένας Ορθόδοξος λαός και γνωρίζει αυτά για τα οποία μας έχει προειδοποιήσει ο Θεός μέσω της Aποκάλυψης του και των Αγίων. Σήμερα όμως η πρόκληση είναι μεγαλύτερη: Η οικονομική κρίση που σκόπιμα φέρανε στην Ελλάδα για να είναι στραμμένη η προσοχή του κόσμου στην «κρίση» αυτή, η προδοσία της πολιτικής ηγεσίας του τόπου ώστε να απελπιστεί ο Έλληνας και να πιστέψει ότι δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα απ’όσα συμβαίνουν, η ανατροπή της κοινωνικής αλυσίδας ώστε ο πολίτης να νιώθει μόνος και αβοήθητος, είναι καταστάσεις που συμβαίνουν στην πατρίδα μας την στιγμή ακριβώς που η νέα τάξη ετοιμάζει την τελική έφοδο της σε αυτή,μέσω της «κάρτας του πολίτη»! Τυχαίο;Δεν νομίζω…



Το λυπηρό είναι ότι τελείως «συμπτωματικά» αυτή ακριβώς την δύσκολη περίοδο για τον Ελληνικό λαό,υπάρχει μια μερίδα του κλήρου που “σφυρίζει αδιάφορα” μπροστά στις προκλήσεις αυτές, προτιμώντας να καθησυχάζει το ποίμνιο της με ευχολόγια από το να αγωνιστεί με αυτοθυσία και αυταπάρνηση δίπλα στον λαό, όπως έχει άλλωστε χρέος να πράξει,αφήνοντας έτσι αβοήθητο τον πολίτη που ελπίζει και απευθύνεται στην βοήθεια του κλήρου. Ήρθε η ώρα λοιπόν που ο Ελληνικός λαός, για μια ακόμα φορά στην ιστορία του, προδομένος από τους πολιτικούς και πνευματικούς «αρχηγούς» του,καλείτε να υψώσει το λάβαρο της επανάστασης ενάντια σε όσους επιβουλεύονται την πίστη και την ελευθερία του. Ήρθε ξανά η ώρα να γεννηθούν ανάμεσα στον κλήρο και τον λαό οι ήρωες που θα παραμερίσουν το σάπιο κατεστημένο,τους ραγιάδες και ξεπουλημένους στον κατακτητή αρχηγούς τους και θα πάρουν στην πλάτη τους τον αγώνα του Έθνους οδηγώντας το να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα απ’όλα μέσα στους αιώνες: Να κερδίσει την ελευθερία του.



Η πρόκληση λοιπόν είναι μεγάλη για όλους μας,αφού αισθανόμενοι το βάρος και τις συνέπειες του αγώνα μας καταλαβαίνουμε ότι αυτός δεν θα είναι απλός ούτε θα διαρκέσει λίγο. Όμως έχουμε χρέος να πράξουμε έτσι χωρίς να υπολογίσουμε κανένα τίμημα, αναλογιζόμενοι και τιμώντας τις θυσίες που έκαναν στο παρελθόν οι ήρωες και οι μάρτυρες για μας,την πίστη στον Χριστό που δεν είμαστε διατεθειμένοι να προδώσουμε και την παρακαταθήκη που είμαστε υποχρεωμένοι να αφήσουμε στα παιδιά μας και στις μελλοντικές γενιές.



Η διαδήλωση της 12 Δεκεμβρίου δεν θα είναι απλά μια διαδήλωση, αλλά η αρχή της αντίστασης μας στην νέα τάξη πραγμάτων και στους εγχώριους πράκτορες της. Μακριά από κόμματα και ματαιοδοξίες,με οδηγό την πίστη μας στον Χριστό και την Ελλάδα, ξεκινάμε έναν πόλεμο «για του Χριστού την πίστη την Αγία και της πατρίδας την ελευθερία».



Η ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 11.00 ΤΟ ΠΡΩΪ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

http://www.elliniki-grothia.com/

Kατάρρευση του συνοριακού συστήματος ασφάλειας στο Έβρο - Ένα σύνταγμα ξένων "εισβάλει" κάθε βδομάδα

Πλήρης αποτυχία καταγράφεται από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, στην επιχείρηση του ειδικού τμήματος της FRONTEX στο νομό Έβρου, καθώς όχι απλά δεν έχει μειωθεί το κύμα των λαθρομεταναστών που «εισβάλουν» καθημερινά στην χώρα, αλλά αντίθετα έχει αυξηθεί! Συγκεκριμένα σύμφωνα με στοιχεία του ΓΕΕΘΑ καταγράφεται αυτή την στιγμή η μεγαλύτερη παράνομη εισροή ξένων πολιτών στη χώρα από την εποχή του Β’Π.Π.! Και χωρίς να έχουμε πόλεμο... Μόνο το Σάββατο και την Κυριακή μπήκαν από το ποτάμι 643 άνθρωποι! Την Δευτέρα, λόγω της εορτής του Μπαϊραμιού που κορυφώθηκε χθες είχαν μπει 74! Ο ημερήσιος μέσος όρος παράνομα εισερχομένων στην Ελλάδα από τον Έβρο, ανέρχεται σε περισσότερους από 300 ανθρώπους και συνολικά σε 450 περίπου.




Κάθε χρόνο, δηλαδή, προστίθεται στην Ελλάδα μια ολόκληρη πόλη 150.000 ανθρώπων οι οποίοι αλλάζουν γοργά την πληθυσμιακή σύνθεση, αποδομούν τον εθνική και φυλετική ομοιογένεια της Ελλάδας η οποία ήταν και το βασικό θετικό εθνικό χαρακτηριστικό που έχει προστατέψει την χώρα από ακρωτηρισμό, τόσο στον Β’Π.Π., όσο και στον Εμφύλιο. Και μάλιστα στις περισσότερες περιπτώσεις οι ξένοι αρνούνται να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία με βασικότερο παράδειγμα τον ελάχιστον αριθμό αυτών που ενεγράφησαν στους εκλογικούς καταλόγους για να ψηφίσουν σε σχέση με τον συνολικό αριθμό αυτών που δικαιούντο να κάνουν κάτι τέτοιο.



Βέβαια η ψήφος τους σε πολλές περιπτώσεις έκρινε και το αποτέλεσμα (Θεσσαλονίκη για σχεδόν 350 ψήφους και Αθήνα για κάτω από 7.000 ψήφους όταν οι μετανάστες που ενεγράφησαν εσχάτως ξεπερνούν τις 12.000 και σε ποσοστό 80% ψήφισαν τους υποψηφίους του κυβερνώντος κόμματος), αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα.



Εν προκειμένω η κατάσταση στον Έβρο εγκυμονεί μείζονες κινδύνους για την εθνική ασφάλεια. Οι περίφημες «συλλήψεις» λαθρομεταναστών που ανακοινώνονται δεν είναι παρά ... παραδόσεις των παράνομα εισερχομένων στη χώρα. Δηλαδή οι Τούρκοι δουλέμποροι σε αγαστή συνεργασία με τις τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις (δεν θα γινόταν διαφορετικά γιατί στην ανατολική πλευρά του ποταμού τα σύνορα είναι «σφραγισμένα» και σε μεγάλο βάθος και στο μεγαλύτερο μήκος του ποταμού υπάρχουν κυρίως στρατιωτικές δυνάμεις και καθόλου οικισμοί), περνούν το ποτάμι και τους αφήνουν επί ελληνικού εδάφους, χωρίς κανείς να παρεμβαίνει ή να μπορεί να παρέμβει.



Όπως αναφέρει ανώτερος αξιωματικός του Στρατού μονάδας του Έβρου στο defencenet.gr «Μέρα και νύχτα περνούν το ποτάμι κατά εκατοντάδες. Τους βλέπουμε και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα γιατί δεν έχουμε αρμοδιότητα. Σε μία επιθεώρηση τομέα πριν μια εβδομάδα μέτρησα πάνω από εκατό από δαύτους που μέσα στη νύχτα κινούνταν ανάμεσα σε δύο προκεχωρημένα φυλάκια ελάχιστων Ελλήνων στρατιωτών. Δεν θέλω να σκέφτομαι τι μπορεί να συμβεί σε περίπτωση που οι απέναντι θελήσουν να εφαρμόσουν κανένα σχέδιο «Βαριοπούλα» και στείλουν ανάμεσά τους κομάντο με κρυμμένο οπλισμό. Δεν θα μείνει ούτε ελληνικό ρουθούνι στη γραμμή προκάλυψης».



Πράγματι από το ΓΕΣ "σηκώνουν τα χέρια" αφού δε μπορούν να κάνουν τίποτα για να εμποδίσουν από το παλιρροϊκό κύμα που κατακλύζει τα ανατολικά σύνορά μας σε απανάληψη των μεγάλων μεταναστεύσεων άλλων εποχών.



Πέρα από τις διαπιστώσεις της τεράστιας «μαύρης τρύπας» στην ασφάλεια της χώρας το το πρέπει να γίνει σε επίπεδο αποτελεσμάτων είναι ένα τεράστιο ερώτημα. Η περίφημη «επιτυχία της FRONTEX» στα νησιά του Αιγαίου αποδείχθηκε ότι οφειλόταν απλώς στο γεγονός ότι οι Τούρκοι παρακρατικοί που ελέγχουν το δουλεμπόριο, άλλαξαν δρομολόγιο και «βρήκαν τις άκρες μεταξύ των Τούρκων αξιωματικών της 1ης Στρατιάς» οι οποίοι κερδίζουν διπλά: Ειπράττουν τεράστια ποσά, όπως αναφέρουν πληροφορίες των ελληνικών υπηρεσιών ασφαλείας, αλλά και καθημερινά «βομβαρδίζουν» την αντίπαλη αμυντική διάταξη με το υπέρτατο όπλο: Άοπλους ανθρώπους...



Ο μοναδικός τρόπος από ελληνικής πλευράς για να αναχαιτιστεί αυτό το κύμα είναι το «σφράγισμα», πάση θυσία, των συνόρων. Διαφορετικά σε δέκα χρόνια από σήμερα, είδηση θα είναι ότι υπάρχουν χριστιανοί που εκκλησιάζονται δημοσίως, όχι ότι υπάρχουν μουσουλμάνοι που κάνουν κατάληψη στα Προπύλαια για το μπαϊράμι...



Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΝΑΤΟ: Κοντά σε συμφωνία με την Τουρκία για την αντιπυραυλική ασπίδα

Πολύ κοντά σε μια συμφωνία για την ανάπτυξη αντιπυραυλικής ασπίδας πάνω από την Ευρώπη είναι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ, οι οποίοι θα επεξεργαστούν το σχετικό σχέδιο κατά την επικείμενη σύνοδο κορυφής της Συμμαχίας στη Λισσαβώνα, όπως ανέφεραν Αμερικανοί αξιωματούχοι.


Οι ΗΠΑ έχουν ζητήσει από την Τουρκία να εγκρίνει την πρόταση και να φιλοξενήσει κάποια μέρη του αντιπυραυλικού συστήματος, ωστόσο η Αγκυρα αξιώνει τη διοίκηση ορισμένων τομέων προκειμένου να απαντήσει θετικά. «Το ποιος έχει τη διοίκηση είναι σημαντικό.



Εάν θέλετε να εγκαταστήσετε το σύστημα από πάνω μας, τότε θα πρέπει να πάρουμε τον έλεγχο», φέρεται να δήλωσε ο πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν.



Παράλληλα, ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, Αντερς Φογκ Ρασμούσεν, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες ότι η Συμμαχία θα κάνει μια «νέα αρχή» στις σχέσεις της με τη Ρωσία αυτή την εβδομάδα και θα επιχειρήσει να άρει τις ανησυχίες της Μόσχας για την ευρωπαϊκή αντιπυραυλική άμυνα.

Η επίμαχη συμφωνία, σύμφωνα με αμερικανική πηγή, ενδέχεται να επισφραγιστεί στη σύνοδο της Λισσαβώνας, στο πλαίσιο της αποκαλούμενης «νέας στρατηγικής» του ΝΑΤΟ.



Χάιδεμα στη Ρωσία



Με βάση το υπάρχον σχέδιο, ένα περιορισμένο σύστημα ραντάρ και πυραύλων αναχαίτισης, που προοριζόταν έτσι κι αλλιώς για την Ευρώπη, θα συνδεθεί με την ευρωπαϊκή άμυνα προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ευρύτερο σύστημα που θα προστατεύει κάθε χώρα του ΝΑΤΟ έναντι επίθεσης με πυραύλους μέσου βεληνεκούς. Η Συμμαχία ναι μεν σκοπεύει να προσκαλέσει τη Ρωσία να συμμετάσχει στην προσπάθεια, αλλά δεν θα της επιτρέψει πρόσβαση στον κοινό έλεγχο.



Η υπογραφή μιας τέτοιας συμφωνίας θα αποτελέσει ιστορικό γεγονός για το ΝΑΤΟ. Ταυτόχρονα όμως, θα υποβάλει τις αμερικανορωσικές σχέσεις σε μεγάλη δοκιμασία, σε μια περίοδο που ήδη η αποκαλούμενη «αναθέρμανση» επί Ομπάμα αντιμετωπίζει προβλήματα, ειδικά μετά την ενίσχυση των Ρεπουμπλικανών στο Κογκρέσο. Η κυβέρνηση Ομπάμα, όπως είναι γνωστό, ακύρωσε το αρχικό σχέδιο για την εγκατάσταση αντιπυραυλικού συστήματος στην Τσεχία και την Πολωνία, προτείνοντας ένα αναδιαμορφωμένο σύστημα, που θα αναπτυχθεί στη Ρουμανία έως το 2015 και στην Πολωνία έως το 2018.



Αυτός πρόκειται να είναι ο πυρήνας της αμερικανικής συνεισφοράς στο ευρωπαϊκό αντιπυραυλικό σύστημα του ΝΑΤΟ.



Βενιζέλος: θέμα ελέγχου στο Αιγαίο αν διοικήσει η Αγκυρα την «ασπίδα»



«Aν τα ζητήματα της αντιπυραυλικής Ασπίδας τα χειριστεί η Τουρκία, μπορεί να δημιουργηθεί θέμα επιχειρησιακού ελέγχου στο Αιγαίο».

Τα ως άνω δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Ε. Βενιζέλος, εκφράζοντας εμμέσως ότι έστω και στο παρά πέντε της Συνόδου Κορυφής του NATO), την αντίθεσή του στους πρόσφατους όρους που έθεσε ο ηγέτης της γείτονος χώρας για το νέο ΝΑΤΟϊκό δόγμα.



εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΣΕΛ 7

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_2_17/11/2010_422719

(17/11/2010)

ΘΡΑΚΗ Κλείνουν τα στρατιωτικά νοσοκομεία

Το κλείσιμο περιφερειακών στρατιωτικών νοσοκομείων, με πρώτα αυτά στη νευραλγική περιοχή της Θράκης, σε Αλεξανδρούπολη και Ξάνθη, φαίνεται πως αποφάσισε η κυβέρνηση στο όνομα των περικοπών, οι οποίες βέβαια σε καμία περίπτωση δεν αγγίζουν τις εξοπλιστικές δαπάνες που υπηρετούν τους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς και τις άλλες δαπάνες για τη συμμετοχή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές αποστολές.


Η εξέλιξη αυτή, όπως εκτιμάται, δεν είναι άσχετη με τη γενικότερη υποβάθμιση της αμυντικής θωράκισης της χώρας και με την ενίσχυση του προσανατολισμού της στα ιμπεριαλιστικά δόγματα άμυνας και ασφάλειας του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.



Ετσι ενώ το υπουργείο Αμυνας διατυμπανίζει με κάθε ευκαιρία ότι έφτιαξε στρατιωτικά νοσοκομεία στο Αργυρόκαστρο της Αλβανίας και στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν Καμπούλ, προχωράει, με πρόσχημα τα κτιριακά προβλήματα, στην αναστολή για ένα μήνα της λειτουργίας του 492 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και μετά το μήνα σε επανεκτίμηση της κατάστασης. Οπως έγινε γνωστό, το προσωπικό του Στρατιωτικού Νοσοκομείου και οι ιατρικές πράξεις θα μεταφερθούν από Δευτέρα στο Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, το οποίο ωστόσο αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα εξαιτίας ελλείψεων προσωπικού.



Αμεση ήταν η παρέμβαση του ΚΚΕ, καθώς χτες αντιπροσωπεία της ΝΕ Εβρου του Κόμματος επισκέφθηκε το Στρατιωτικό Νοσοκομείο και είχε συνάντηση με εκπροσώπους της διοίκησης, όπου επιβεβαιώθηκε η εξέλιξη. Η αντιπροσωπεία της ΝΕ Εβρου εξέφρασε την ανησυχία ότι το κλείσιμο του Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης θα οδηγήσει σε συνολικότερη υποβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών Υγείας στην περιοχή τη στιγμή μάλιστα που το Πολιτικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, ανάλογη διαδικασία ακολουθείται και στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ξάνθης.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ