Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Τσαβούσογλου στον Αμερικανό πρέσβη: «Δεν είσαι ο κυβερνήτης της Τουρκίας!»

Η αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα κατέκρινε την απόφαση της κυβέρνησης  της Τουρκίας να διορίσει διαχειριστές σε 28 δήμους στη χώρα, αφαιρώντας από τη θέση τους εκλεγέντες, λόγω κουρδικής καταγωγής. 
 
Άμεση ήταν η απάντηση του Τούρκου  υπουργού Εξωτερικών που απευθυνόμενος στον Αμερικανό πρέσβη είπε χαρακτηριστικά: «Συγνώμη, δεν είστε το αφεντικό της Τουρκίας».
Συγκεκριμένα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απευθυνόμενος στις επικρίσεις της αμερικανικής πλευράς τόνισε: 
«Είστε πρέσβης στη χώρα αυτή δεν είστε ο κυβερνήτης της. Η πρεσβεία πρέπει να ακολουθήσει  τους τύπους που καθορίζει η σύμβαση της Βιέννης για τους διπλωμάτες. Δεν επιτρέπεται σε κανέναν να προβαίνει σε πράξεις ως κυβερνήτης στην Τουρκία», είπε.
Ο ίδιος υπεραμύνθηκε την απόφαση για το διορισμό Διαχειριστών σε δήμους που έχουν Κούρδο επικεφαλής.
«Καταπολεμούμε την τρομοκρατία. Αν ένα άτομο έχει εκλεγεί δήμαρχος, η μέλος του κοινοβουλίου, η μέλος του Συμβουλίου, που μπορεί να είναι  απλό  (μέλος) ή πρόεδρος, εάν υποστηρίζει την τρομοκρατία, τότε το πρόσωπο αυτό δεν έχει το απαράβατο. Μπορεί να καθαιρεθεί εάν δεν εξυπηρετεί το έθνος και την πατρίδα και εξυπηρετεί τους τρομοκράτες» , πρόσθεσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.
Επανερχόμενος στο θέμα των ΗΠΑ, τόνισε ότι στη χώρα αυτή υπάρχει έντονο το ρατσιστικό πρόβλημα ως προς το χρώμα του δέρματος (λευκών και νέγρων) και ότι ο ρατσισμός στις ΗΠΑ αυξάνεται συνεχώς με την αστυνομική βία.
«Σήμερα η Τουρκία δεν είναι χώρα δεύτερης κατηγορίας. Εάν θέλετε να έχετε σχέσεις με την Τουρκία, πρέπει να την δείτε ως ισότιμο εταίρο», είπε χαρακτηριστικά ο Τσαβούσογλου απευθυνόμενος στην Αμερικανό πρέσβη, σύμφωνα με το Αλ Τζαζίρα στην τουρκική γλώσσα.
 
--
http://greeknation.blogspot.com/2016/09/blog-post_6.html

ΗΠΑ: Απόφαση για τη θανάτωση 45.000 άγριων αλόγων για τη δημιουργία βοσκοτοπιών για βοοειδή

Το Γραφείο Διαχείρισης Κτηματολογίου (BLM) των Ηνωμένων Πολιτειών έλαβε την απόφαση να προχωρήσει στην ευθανασία 45.000 άγριων αλόγων που βρίσκονται σήμερα σε αιχμαλωσία σε κυβερνητικές εγκαταστάσεις σε όλες τις ΗΠΑ. Στην απόφαση αντιδρούν έντονα διάφορες οργανώσεις που υποστηρίζουν ότι ο έλεγχος του πληθυσμού οφείλεται να γίνει μέσω ελέγχου των γεννήσεων και όχι ευθανασίας.
Κατά τα τελευταία 20 χρόνια, το Γραφείο αφαιρεί άγρια ​​άλογα από το φυσικό τους περιβάλλον ώστε ιδιόκτητα κοπάδια να χρησιμοποιούν τη γη ως βοσκοτόπια. Η πρακτική αυτή συνοδεύεται από τεράστια οικονομική επιβάρυνση για τη συντήρηση των αλόγων, που το 2015 έφτασε τα 49 εκατομμύρια δολάρια.
«Η απόφαση της συμβουλευτικής επιτροπής του BLM για την εξόντωση 45.000 άγριων αλόγων αποτελεί μία πλήρη αποφυγή της ευθύνης για τη φροντίδα τους. Ο οργανισμός δεν θα ήταν σε αυτή την κατάσταση αν δεν είχε προηγηθεί μακροχρόνια λανθασμένη διαχείριση. Οι εναλλακτικές λύσεις έχουν αγνοηθεί για πάνω από 20 χρόνια», αναφέρει ανακοίνωση της οργάνωσης Humane Society.
Η συντήρηση των άγριων αλόγων σε ειδικές εγκαταστάσεις έχει μάλιστα οδηγήσει στην υπερβολική αύξηση της αναπαραγωγής τους, καθώς δεν υπάρχει ανταγωνισμός για φυσικούς πόρους, με αποτέλεσμα να επιδεινώνεται η δύσκολη θέση του BLM.
Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις καλούν για εναλλακτικά προγράμματα ελέγχου γονιμότητας ώστε να επιβραδυνθεί η αύξηση του πληθυσμού. Τα βοοειδή υπερέχουν αριθμητικά κατά 47 προς 1 έναντι των αλόγων, αλλά τους έχει κατανεμηθεί το 82% της διαθέσιμης έκτασης, γεγονός που υποδηλώνει ότι το πραγματικό πρόβλημα ίσως έγκειται στην απόφαση εξ αρχής για τη χρήση της γης προς εκτροφή βοοειδών.
http://www.naftemporiki.gr/story/1146949/ipa-apofasi-gia-ti-thanatosi-45000-agrion-alogon-gia-ti-dimiourgia-boskotopion-gia-booeidi

Παρίσι: Τραυματισμός αστυνομικών και ενός διαδηλωτή σε κινητοποίηση για τα εργασιακά

Πέντε αστυνομικοί και διαδηλωτής τραυματίστηκαν στη διαδήλωση που οργανώθηκε στο Παρίσι ενάντια στον νόμο για τη μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας, ανακοίνωσε η αστυνομία.
Ο ένας από τους αστυνομικούς φέρει έγκαυμα στο πόδι.
Τουλάχιστον 12 άνθρωποι συνελήφθησαν.
Όπως και σε προηγούμενες κινητοποιήσεις, σημειώθηκαν μικροεπεισόδια μεταξύ των δυνάμεων της τάξης και νεαρών διαδηλωτών που εκτόξευαν διάφορα αντικείμενα και βόμβες μολότοφ.
Οι αστυνομικοί επιχείρησαν να τους απωθήσουν κάνοντας χρήση δακρυγόνων.
http://www.naftemporiki.gr/story/1148086/parisi-traumatismos-astunomikon-kai-enos-diadiloti-se-kinitopoiisi-gia-ta-ergasiaka

Πρόσφυγες μηνύουν την ΠΓΔΜ για την απέλασή τους στην Ελλάδα

Μήνυση εναντίον της ΠΓΔΜ κατέθεσαν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων οκτώ πρόσφυγες, οι οποίοι απελάθηκαν από τις αρχές της χώρας στην Ελλάδα.
Οι πρόσφυγες, καταγγέλλουν βίαια απέλαση τους που καταπατά την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Την προσφυγή των προσφύγων στηρίζουν δύο μη κυβερνητικές οργανώσεις, το Ευρωπαϊκό Κέντρο για Συνταγματικά και Ανθρώπινα Δικαιώματα (ECCHR) και την οργάνωση Pro Asyl.
Οι δύο οργανώσεις δεν έδωσαν στη δημοσιότητα τα ονόματα των οκτώ προσφύγων αλλά όπως έκαναν γνωστό πέρασαν τα σύνορα με την ΠΓΔΜ μαζί με άλλους 1.500 ανθρώπους στις 14 Μαρτίου 2016. Την περίοδο εκείνη, η γειτονική χώρα μόλις είχε κλείσει τα νότια σύνορά της και είχε κατασκευάσει το «φράχτη» για να αποτρέψει την είσοδο προσφύγων και μεταναστών.
Οι 8 πρόσφυγες κατάγονται από τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν.
http://tvxs.gr/news/eyropi-eop/prosfyges-minyoyn-tin-pgdm-gia-tin-apelasi-toys-stin-ellada

Σεισμός 4,3 Ρίχτερ ΒΔ της Χαλκίδας

Επίκεντρο το χωριό Αμελάντες στην περιοχή της Αγίας Άννας στη βόρεια Εύβοια
Σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, κατέγραψαν στις 09:55 οι σεισμογράφοι του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου, στην περιοχή Μαντούδι της Βόρειας Εύβοιας, ανάμεσα στην Αγία Άννα και την Ιστιαία.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, ο σεισμός ήταν, σύμφωνα με τις πρώτες μετρήσεις, της τάξης του 4,2 με 4,5 Ρίχτερ.
Ο κ. Λέκκας σημείωσε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.
[Με πληροφορίες από ΑΠΕ]
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/seismos-4-4-rixter-vd-ths-xalkidas.4266412.html