Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Πρώην ανώτατοι αμερικανοί αξιωματούχοι παραδέχονται ότι το τουρκικό πραξικόπημα οργανώθηκε από CIA – Γκιουλεντιστές. Ο ρόλος του Φαναριού & των Ελληνοαμερικανών

Αυτό το σημαντικό ρεπόρτο του γεωπολιτικού αναλυτή Γουίλιαμ Ένγκνταλ (William Engdahl) φέρνει στο φως εντυπωσιακά ντοκουμέντα απευθείας από την πηγή (πρώην αξιωματούχοι Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ). Επιβεβαιώνει πλήρως την εμπεριστατωμένη υπόθεση που είχαμε διατυπώσει και στη σχετική Ανακοίνωση μας ότι το αποτυχημένο πραξικόπημα εναντίον του καθεστώτος Ερντογάν στις 15 Ιουλίου είχε ενορχηστρωθεί από μια συμμαχία της CIA και των Γκιουλενιστών, εντός και εκτός Τουρκίας. (Οι Γκιουλενιστές είναι συνεργάτες και υποστηρικτές του Γκιουλέν, Τούρκου απόδημου κληρικού, σθεναρού  υποστηρικτή της παγκοσμιοποίησης με …ισλαμικό μανδύα, ο οποίος απολαμβάνει άσυλο στις ΗΠΑ και κατηγορείται από την τουρκική κυβέρνηση για προδοσία και υποστήριξη του πραξικοπήματος της 15 Ιούλη). Επιπλέον, ο συγγραφέας αποκαλύπτει τη φερόμενη σύνδεση μεταξύ του γνωστού αντι-ρώσου Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με επιφανείς Έλληνοαμερικανούς και τον Γκιουλέν. Αν και η σχετική αποκάλυψη γίνεται από ανεπιβεβαίωτη πηγή (η ειδησεογραφική σελίδα που αρχικά φιλοξένησε το άρθρο ενός πρώην διπλωμάτη των ΗΠΑ, έπειτα το διέγραψε χαρακτηρίζοντας το «ψεύτικο»), ένα τέτοιο έγγραφο μπορεί κάλλιστα να υφίσταται αν λάβει κανείς υπόψη τη σύμπλευση του Οικουμενικού Πατριαρχείου καθώς και ενός μεγάλου μέρους της ελληνοαμερικανικής κοινότητας με τις επιδιώξεις της Υπερεθνική ελίτ και το προσωπικό της στην περιοχή.

Όπως αναμένεται βέβαια, κάποιοι «φωστήρες» θα σπεύσουν να απορρίψουν τα άρθρα του Engdahl ως «θεωρίες συνωμοσίας», απλώς και μόνο επειδή είναι κυρίως απότοκα γεωπολιτικής και όχι καθαρά «συστημικής» ανάλυσης. Ωστόσο, όπως έχει δείξει η ανάλυση μας, η Νέα Διεθνής Τάξη δεν είναι το αποτέλεσμα κάποιου είδους συνωμοσίας. Μπορεί κανείς να τη δει ως προϊόν των ιστορικών αλλαγών (εδώ και πάνω από διακόσια χρόνια τώρα) στο κυρίαρχο σύστημα της καπιταλιστικής οικονομίας της αγοράς και των συσχετιζόμενων μακροπρόθεσμων αλλαγών στις πολιτικές και πολιτιστικές δομές.

Όμως, αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν υπάρχουν συνωμοσίες στην ιστορία. Το παράδειγμα της συνωμοσίας της υπερεθνικής ελίτ για τα δήθεν όπλα μαζικής καταστροφής που έχει ο Σαντάμ, προκειμένου να διαλύσει το ιρακινό μπααθικό καθεστώς, είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστικό. Ωστόσο, το εάν μια συνωμοσία θα πετύχει ή όχι εξαρτάται πάντα από την έκβαση της κοινωνικής πάλης και είναι μόνο όταν έχουν διαμορφωθεί οι κατάλληλες υποκειμενικές και αντικειμενικές συνθήκες, που τέτοιες συνωμοσίες μπορούν να οδηγήσουν σε ιστορικές αλλαγές, οι οποίες είναι πάντα το αποτέλεσμα αυτής της πάλης.



Πρώην ανώτατος υπάλληλος της Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ παραδέχεται το Τουρκικό πραξικόπημα.

Γουίλιαμ Ένγκνταλ

(31.08.2016)

Ενώ η κυβέρνηση Ομπάμα και η CIA επισήμως κρύβουν με φύλλο συκής ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες είναι αθώες σε σχέση με την όποια συμμετοχή στην αποτυχημένη προσπάθεια πραξικοπήματος της 15 Ιουλίου, μέσω της κατευθυνόμενης από τη CIA οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν (Fethullah Gülen) στην Τουρκία, η αλήθεια αποκαλύπτεται από τα ίδια τα ανώτερα στελέχη των αμερικάνικων υπηρεσιών. Αυτό αντανακλά μια τεράστια μάχη ομάδων στο εσωτερικό των ηγετικών κύκλων των ΗΠΑ σε σχέση με αυτό που πρόκειται να συμβεί στο πιο παράξενο έτος Προεδρικών Εκλογών στην αμερικανική ιστορία.

Η πρώτη παραδοχή ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες βάλαν το χέρι τους στο πραξικόπημα κατά του Ερντογάν  –μια απόπειρα που έγινε ημέρες αφότου ο Ερντογάν ανακοίνωσε μια σημαντική στρατηγική στροφή από το ΝΑΤΟ προς τη Ρωσία–, ήρθε από τον Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι. Ο Μπρεζίνσκι είναι ένα από τα ανώτατα μέλη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, πρώην σύμβουλος του Ομπάμα και πρώην αρχιτέκτονας του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας (NSA) κατά τις τρομοκρατικές επιχειρήσεις του Τζίμι Κάρτερ το 1979 με τους Μουτζαχεντίν εναντίον των σοβιετικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν.

Σε μια ανάρτηση στο Twitter από το μπλογκ του, ο Μπρεζίνσκι έγραψε μια περίληψη ενός νέου άρθρου που έγραψε για το περιοδικό The American Interest. Εκεί γράφει: «Η υποστήριξη  των ΗΠΑ στην απόπειρα πραξικοπήματος εναντίον του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήταν ένα σοβαρό λάθος που θα μπορούσε να φέρει σημαντικό πλήγμα στη φήμη των ΗΠΑ.» Αυτό θέτει το θέμα υπερβολικά ήπια, δεδομένο του τι εκτυλίσσεται στην Τουρκία από τις 15 Ιουλίου.

Ο Μπρεζίνσκι στη συνέχεια γράφει,

«η Τουρκία ήταν στα όρια να επανεξετάσει της εξωτερική πολιτική της μετά την αποτυχία στη Συρία κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών και  ο λάθος υπολογισμός των ΗΠΑ να υποστηρίξει το πραξικόπημα και να προστατεύσει τον ηγέτη του (τον Φετουλάχ Γκιουλέν, που είναι τώρα σε εξορία στην Πενσυλβάνια, οργανωμένη από τη CIA) είναι τόσο σοβαρός που δεν είναι πλέον δυνατόν να ρίξει κανείς το φταίξιμο στην κάποτε σύμμαχο των ΗΠΑ, Τουρκία, αν αυτή γυρίσει την πλάτη στις ΗΠΑ και ξανασκεφτεί (sic) τις πολιτικές της». Και συνεχίζει: «Μια πιθανή συμμαχία Ρωσίας-Τουρκίας-Ιράν θα μπορούσε να δημιουργήσει μια ευκαιρία να λυθεί η συριακή κρίση. Εάν ο Ερντογάν είχε την ελάχιστη σοφία, θα είχε κατανοήσει οτι δεν μπορούσε να χτίσει μια αξιόπιστη ανεξαρτησία με τη βοήθεια ορισμένων αραβικών χωρών “σε σήψη”,  όπως χωρίς αμφιβολία είναι η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ, οι κύριοι χρηματοδότες του πολέμου τρομοκρατίας στη Συρία εναντίον του Άσαντ από το 2011».

Ο Μπρεζίνσκι, ο οποίος μαζί με τον Χένρι Κίσινγκερ ήταν ένας από τους σημαντικότερους στρατηγούς της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ της μεταπολεμικής περιόδου, ο ιδρυτής διευθυντής της Τριμερούς Επιτροπής του Ντέιβιντ Ροκφέλερ καθώς και αυτός που μέχρι σήμερα προφανώς διατηρεί πρόσβαση σε άκρως απόρρητες εκθέσεις μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ,  εξέφραζε τον θυμό του για την πλήρη ανικανότητα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών σχετικά με την διαχείριση της σχέσης με την Τουρκία. Αξίζει να σημειωθεί ότι, το πρόσωπο στο Στέιτ Ντηπάρτμεντ που ήταν άμεσα υπεύθυνο όχι μόνο για το καταστροφικό πραξικόπημα των ΗΠΑ τον Φεβρουάριο του 2014 στην Ουκρανία, αλλά και για το πραξικόπημα της Τουρκίας, είναι η θλιβερή νεο-συντηρητική διαρκή πολεμίστρια, Βικτόρια «Γάμα την ΕΕ» Νούλαντ, σύζυγός του νεο-συντηρητικού Robert Kagan.

Η αμερόληπτη κριτική του Μπρεζίνσκι ακολουθείται από μια ακόμη πιο λεπτομερή έκθεση των δεσμών των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών με τον Γκιουλέν, κατηγορούμενο από την τουρκική κυβέρνηση για προδοσία και οργάνωση του πραξικοπήματος της 15ης Ιούλη. Σε φιλοξενούμενο άρθρο στο   διαδικτυακό περιοδικό της ΕΕ EurActiv.com της 17ης Αυγούστου 2016, ο Άρθουρ Χιουζ (Arthur H. Hughes) επιβεβαιώνει τις στενές σχέσεις μεταξύ Γκιουλέν και CIA, σημειώνοντας ότι «ο Γκιουλέν κατέφυγε στις ΗΠΑ με τη βοήθεια του διπλωμάτη Morton Abramovitz, των πρακτόρων της CIA Graham Fuller και Γιώργου Φειδά, και του πατέρα Αλέξανδρου Καρλούτσου».

Ο Γκιουλέν φίλος του Βαρθολομαίου Ι, μέσω της CIA

To άρθρο του Hughes [μετά την αρχική του δημοσίευση αποσύρθηκε από την πηγή, θεωρούμενο ως ψεύτικο) είναι μια «βόμβα» από πολλές απόψεις, και σίγουρα όσον αφορά τις λεπτομέρειες τα στενών σχέσεων μεταξύ της CIA, του Γκιουλέν και του  σημερινού Ορθόδοξου Πατριάρχη Βαρθολομαίου της Κωνσταντινούπολης,  Αρχιεπίσκοπου Κωνσταντινουπόλεως και Οικουμενικού Πατριάρχη. Ο Hughes περιγράφει τον προαναφερθέντα πατέρα Αλέξανδρο Καρλούτσο ως:

«… ένα από τα μέλη του Αμερικανο-ισραηλινού λόμπι στο Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως είναι ο πατέρας Αλέξανδρος Καρλούτσος, Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων κοντά στον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο (της Αμερικής). Χάρη στους δεσμούς του με υψηλόβαθμους αξιωματούχους και Ελληνοαμερικανούς δισεκατομμυριούχους είναι ουσιαστικά το μόνο πρόσωπο που ελέγχει τη ροή χρηματοδότησης από τις ΗΠΑ προς το Φανάρι (το Ελληνορθόδοξο τμήμα της Κωνσταντινούπολης), και αυτό του δίνει μεγάλες δυνατότητες άσκησης πίεσης κατά του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Από την άλλη πλευρά, ο Καρλούτσος έχει καλές σχέσεις με τον πρώην διευθυντή της CIA Τζορτζ Τένετ, καθώς και με τον ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν που συνεργάζεται με τις αμερικανικές υπηρεσίες.»

Ο Τζορτζ Τένετ, στενός σύμμαχος της πολιτικής μηχανής του Κλίντον είναι ένας Ελληνοαμερικανός πρώην επικεφαλής της CIA κατά τη διάρκεια της θητείας του Μπιλ Κλίντον και του Τζορτζ Μπους. Οι Κλίντον, και οι δύο, έχουν καταγραφεί να επαινούν τον Γκιουλέν. Φαίνεται πως CIA, Γκιουλέν, Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, Κλίντον, αποτελούν ένα φιλικό δίκτυο, όλοι χρηματοδοτούμενοι με «χρήματα Ελληνοαμερικανών δισεκατομμυριούχων».

Ο Arthur H. Hughes, δεν είναι ένας απλός σχολιαστής για τα γεγονότα στην Τουρκία και τη Μέση Ανατολή. Ήταν ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Υεμένη κατά τη διάρκεια της Προεδρίας Κλίντον τη δεκαετία του 1990, στη συνέχεια Αναπληρωτής Βοηθός Υφυπουργός Εξωτερικών για τη Μέση Ανατολή. Υπηρέτησε επίσης ως Αναπληρωτής Βοηθός Υπουργός Άμυνας για την Μέση Ανατολή και τη Νότια Ασία και ήταν και ο Αναπληρωτής Αρχηγός Αποστολών στο Τελ Αβίβ. Η διασύνδεση του Γκιουλέν με τη CIA και το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως αποτελεί ένα από τα λιγότερο δημόσια και μεγαλύτερης επιρροής, συγκαλυμμένα διοικούμενα από την CIA, δίκτυα στον κόσμο, το αντι-ρωσικό Ορθόδοξο Πατριαρχείο του Πατριάρχη Βαρθολομαίου της Κωνσταντινούπολης. Ο Hughes προτείνει ότι εάν ο Ερντογάν και η τουρκική κυβέρνηση θέλουν να αντιμετώπισουν σοβαρά μελλοντικές απειλές πραξικοπήματος, θα πρέπει να θέσουν το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως υπό στενή παρακολούθηση.

Όπως έχω τεκμηριώσει στο βιβλίο μου, «The Lost Hegemon: Whom the gods would destroy,», ο Graham E. Fuller και ο Γιώργος Φειδάς, οι δύο για δεκαετίες ανώτεροι υπάλληλοι της CIA κατάφεραν να εξασφαλίσουν μια ειδική μόνιμη κατοικία στο Saylorsburg της Πενσυλβάνια, παρά τις επίσημες ισχυρές αντιρρήσεις του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, το 1999, όταν ο Γκιουλέν επρόκειτο να κατηγορηθεί από τις τουρκικές αρχές για υποκίνηση προδοσίας.

Πιο πρόσφατα, ο Fuller αισθάνθηκε αναγκασμένος να γράψει στο blog του ότι, πράγματι, είχε βοηθήσει τον Γκιουλέν να αποκτήσει μια πράσινη κάρτα για τις ΗΠΑ, αλλά ότι ο Γκιουλέν δεν είναι πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15 Ιουλίου. Παρόλ’ αυτά, τουρκικές εκθέσεις φέρουν τον Fuller και έναν ακόμη ανώτερο σύμμαχο της CIA, τον Χένρι Μπάρκεϋ (Henri J. Barkey), να βρίσκονταν σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο σε ένα από τα Πριγκηπόννησα στη Θάλασσα του Μαρμαρά, κάπου είκοσι λεπτά από την Κωνσταντινούπολη το βράδυ του αποτυχημένου πραξικοπήματος. Σε μια μεταγενέστερη εμφάνιση σε ένα think tank φόρουμ στην Ουάσιγκτον που πραγματοποιήθηκε από το Ίδρυμα για την Άμυνα της Δημοκρατίας, μια νεοσυντηρητική οργάνωση, στην οποία προεδρεύει ο πρώην διευθυντής της CIA, ο νεοσυντηρητικός James Woolsey ΙΙΙ,  ο Μπάρκεϋ και ο οικοδεσπότης προσπάθησαν να κάνουν ένα φτηνό αστείο για την παρουσία του στην Κωνσταντινούπολη τη νύχτα του πραξικοπήματος και τους δεσμούς του με τον Γκιουλέν.

Για πρώτη φορά, ο Μπρεζίνσκι έχει δίκιο.

Η απόπειρα πραξικοπήματος CIA-Γκιουλέν για να ανατρέψουν τον Ερντογάν μετά τη στροφή του, της επαναπροσέγγισης με τη Μόσχα, ήταν «σοβαρό λάθος». Οι συνέπειες, εκτός από τη μαζική κατάρρευση των δικτύων και των μέσων ενημέρωσης του Γκιουλέν στο εσωτερικό της Τουρκίας, περιλαμβάνουν και έναν ανοιχτό διάλογο του Ερντογάν και του πρωθυπουργού της τουρκικής κυβέρνησης, του Μπινάλι Γιλντιρίμ, με τη Ρωσία και τώρα με το Ιράν, για μια «λύση» του πολέμου της Συρίας που θα περιλάμβανε τον Ασσάντ ως ένα τουλάχιστον μεταβατικό πρόσωπο.

Ο άξονας Ερντογάν – Ανατολής μετά από το αποτυχημένο πραξικόπημα της CIA ανάγκασε το Πεντάγωνο να μεταφέρει αθόρυβα τις πυρηνικές κεφαλές του από την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ της Τουρκίας, που βρίσκεται κοντά στα συριακά σύνορα,  στη Ρουμανία. Την ίδια στιγμή, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας στις 20 Αυγούστου δήλωσε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης οτι η Ρωσία θα μπορούσε ενδεχομένως να χρησιμοποιήσει την βάση Ιντσιρλίκ στην Τουρκία εάν κριθεί απαραίτητο, κάτι που σίγουρα δημιούργησε σοβαρούς πονοκεφάλους στο Langley [τη CIA], στο Foggy Bottom (το περισσότερο και από ταιριαστό όνομα για την έδρα του Στέιτ Ντηπάρτμεντ), και τον Λευκό Οίκο του Ομπάμα.

Η 15η του Ιούλη μπορεί να μείνει στην ιστορία ως μια από τις πιο καθοριστικές ήττες της αμερικανικής παγκόσμιας επιβολής δύναμης, της λεγόμενης Νέας Τάξης Πραγμάτων του Ντέιβιντ Ροκφέλλερ και των φίλων του. Αν ναι, τότε ήρθε ακριβώς την κατάλληλη στιγμή για την προοπτική ενός πιο ειρηνικού κόσμου.



Ο William Engdahl είναι στρατηγικός σύμβουλος ρίσκου και λέκτορας, κατέχει πτυχίο στην πολιτική από το Πανεπιστήμιο του Princeton και είναι best-seller συγγραφέας για το πετρέλαιο και τη γεωπολιτική, αποκλειστικά για το online περιοδικό «New Eastern Outlook.”



ΠΗΓΗ: New Eastern Outlook
http://www.antipagkosmiopoihsh.gr/2016/09/30/proin-anotati-amerikani-axiomatouchi-to-tourkiko-praxikopima-organothike-apo-ti-cia-ton-gkioulen-o-rolos-tou-fanariou-ton-ellinoamerikanon/

Το πρόσωπο της Νεοφιλελεύθερης Παγκοσμιοποίησης

Στο Βερολίνο 80,000 άνθρωποι διαδήλωσαν ενάντια στην TTIP (Διατλαντική Συμφωνία Εμπορίου και Επενδύσεων) και στηνCETA(Comprehensive Economic Trade Agreement), δύο συμφωνίες που θα ενώσουν σε μία πελώρια αγορά την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Αμερική. Στο Παρίσι η εικόνα είναι συγκρούσεις και δακρυγόνα, με αφορμή της διαμάχης να είναι οι εργασιακές μεταρρυθμίσεις, που σύντομα θα έρθουν και στην Ελλάδα. Στην πραγματικότητα, μαίνεται ένας κρίσιμος αγώνας του γαλλικού λαού για Εθνική και Οικονομική Κυριαρχία ενάντια στην ΕΕ και την ντόπια παγκοσμιοποιητική ελίτ του Ολάντ και σία. Στη Μεγάλη Βρετανίααποκαλύπτεται πως η φτώχεια είναι κυρίαρχη σε πλατιά στρώματα του πληθυσμού, καθώς τα νέα στοιχεία που βγήκαν στη δημοσιότητα φανερώνουν εκτόξευση της ανισότητας.
Συνοπτικά, η νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση εν δράσει!
Η συμφωνία της TTIP και της CETA, για την οποία οι διαδηλωτές στο Βερολίνο αλλά και σε άλλες πόλεις της Γερμανίας που ξεχύθηκαν κατά εκατοντάδες χιλιάδες, δήλωσαν ότι οδηγεί σεμεγαλύτερη εκμετάλλευση των λαών από τις πολυεθνικές επιχειρήσεις. Και πώς να μην γίνει αυτό ; Όταν προωθείται η περαιτέρω απελευθέρωση των αγορών με σκοπό την οικονομική ανάπτυξη των πολυεθνικών, τότε το αποτέλεσμα μόνο περισσότερη εξαθλίωση για τους λαούς μπορεί να είναι. Αν λάβουμε υπόψιν μας και το γεγονός ότι και τυπικά οι πολυεθνικές θα έχουν μεγαλύτερη ισχύ από τις ίδιες τις κυβερνήσεις, σύμφωνα με τη γνωστή διάταξη της TTIP, τότε μπορούμε να αντιληφθούμε την πλήρη απώλεια εθνικής/λαϊκής κυριαρχίας που θα συμβεί στη χώρα. Βέβαια, πρέπει να τονίσουμε, όπως έχουμε κάνει και αλλού, ότι οι διαδηλώσεις στην Γερμανία με σύνθημα “Stop TTIP” κυριαρχούνται από την παγκοσμιοποιητική «Αριστερά». Η τελευταία κάθε άλλο παρά θέτει το θέμα της παγκοσμιοποίησης στη ρίζα του. Και αυτό διότι θεώρεί ότι η παγκοσμιοποίηση δεν είναι συστημικό φαινόμενο, αλλά μία πολιτική κατεύθυνση που έχουν επιλέξει οι κακοί νεοφιλελεύθεροι πολιτικοί και η οποία μπορεί να αντιστραφεί εκ των έσω.
Ο Γαλλικός λαός, από την άλλη, φαίνεται ότι θέτει πιο αντισυστημικά αιτήμα τα στην πάλη του, κάτι το οποίο διαγράφεται και μέσα από την άνοδο του Εθνικού Μετώπου της Λεπέν (παρά τις κάποιες ρατσιστικές και, κυρίως, ισλαμοφοβικές φωνές που ακούγονται από τμήματά του). Τα λαϊκά στρώματα δεν το βάζουν εύκολα κάτω, καθώς βγήκαν για άλλη μία φορά στους δρόμους και καλά έκαναν. Από το Παρίσι και τη Λυόν μέχρι τη Νάντη και την Γκρενόμπλ, τα καταπιεζόμενα θύματα της παγκοσμοποίησης έδειξαν τη δυναμική τους. Οι συγκρουσιακές διαθέσεις τους, που πηγάζουν από την οργή προς την «σοσιαλιστική» κυβέρνηση Ολάντ που επιθυμεί να επιβάλλει περαιτέρω ελαστικοποίηση τη αγοράς εργασίας, αντικατοπρίζονται στην έντονη αντιπαράθεση με τις δυνάμεις καταστολής. Οι εν λόγω εργασιακές μεταρρυθμίσεις θα λειτουργήσουν προς όφελος των εργοδοτών, καθώς θα τους επιτρέπουν να προσλαμβάνουν και να απολύουν κατά το δοκούν. Η Γαλλία είναι αναγκασμένη, στο κυνήγι της υψηλότερης ανταγωνιστικότητας που επιβάλλουν οι ανοιχτές και απελευθερωμένες αγορές της ΕΕ, να ακολουθήσει στον τομέα αυτό την Γερμανία και τη Μεγάλη Βρετανία που απο καιρό έχουν συντρίψει τα εργασιακά δικαιώματα. Παρόμοια νομοθετήματα αναμένεται να δούμε σύντομα και στην Ελλάδα από τη δική μας αδίστακτη «αριστερή» κυβέρνηση, οπότε πρέπει να είμαστε και μεις έτοιμοι σε θέσεις μάχης.
Τέλος, στη Βρετανία η εισοδηματική ανισότητα έχει φτάσει σε πρωτοφανή ύψη, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η οργάνωση Oxfam. Αξίζει να σημειώσουμε εδώ ότι η οργάνωση αυτή απευθύνθηκε στην Πρωθυπουργό της χώρας Theresa May να λάβει μέτρα για τους μη έχοντες, λες και οι ελίτ της Βρετανίας είναι φιλάνθρωπες και θα βγάλουν τα λαϊκά στρώματα από την εξαθλίωσή τους. Υποκρισία! Τα στοιχεία βέβαια της έρευνας είναι τρομακτικά. To πλουσιότερο 10% ελέγχει πάνω από τον μισό πλούτο της χώρας και η κορυφή της πυραμίδας, το 1%, έχει υπό την κατοχή του λίγο πιο κάτω από το ένα τέταρτο του εθνικού πλούτου(23%). Στον αντίποδα το φτωχότερο 20% οικοποιείται μόλις το 0.8% του συνολικού εισοδήματος!Λαμβάνοντας υπόψιν τα αποτελέσματα της έρευνας, δεν μας κάνει εντύπωση το βροντερό BREXIT του περασμένου Ιουνίου.
Κατά τη γνώμη μας, τα γεγονότα αυτά μπορούν να ερμηνευθούν από το πλαίσιο της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης. Οι πολυεθνικές κάνουν τη δουλειά τους και τα λαϊκά στρώματα, ευτυχώς, οξύνουν την κοινωνική πάλη. Είναι ενθαρρυντικό ότι οι λαοί της Ευρώπης αντιστέκονται στον οδοστρωτήρα. Εντούτοις, για να αποβούν οι αγώνες αυτοί νικηφόροι και να μην μένουν απλά σε συνθήματα (όπως ειδικά συμβαίνει με την περίπτωση των Γερμανών διαδηλωτών) πρέπει να είναι οργανωμένοι και να έχουν καθαρή στόχευση και πρόγραμμα για την ανατροπή της κατάστασης αυτής. Η πρόταση του ΜΕΚΕΑ είναι το απαραίτητο εργαλείο που μπορεί να δώσει διέξοδο. Το μήνυμά του πρέπει να διαδοθεί τώρα!
http://www.antipagkosmiopoihsh.gr/2016/09/25/to-prosopo-tis-neofileleftheris-pagkosmiopiisis/

Τι κρύβει η Λωζάνη και η χλιαρή αμερικανική αντίδραση; Ανάλυση απάντηση

Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ
Η χλιαρή θέση των ΗΠΑ στις εμπρηστικές δηλώσεις Ερντογάν και Τσαβούσογλου γεννά πολλά ερωτηματικά. Για να κατανοήσουμε το σήμερα θα πρέπει να κάνουμε μια σύντομη αναφορά στο χθες.
Την εποχή που ο Πρόεδρος Τζώρτζ Μπους σχεδίαζε την επέμβαση στο Ιράκ, ένας Αμερικανός αξιωματούχος αποκάλυψε  στον δημοσιογράφο Τζενγκιζ Τζαντάρ  ότι οι ΗΠΑ μέσα σ΄ ένα χρόνο  θα επέμβουν στο Ιράκ. Τότε, όμως, δεν θα είναι πρωθυπουργός της Τουρκίας ο Μπουλέντ Ετζεβίτ. Πραγματικός μάντης ο άνθρωπος! Όντως, διαλύθηκε ο συνασπισμός της Κυβέρνησης Ετζεβί –Ερμπακάν και το πουλέν του ισλαμιστή ηγέτη  ,ο Ερντογάν,  ίδρυσε το δικό του κόμμα ,το ΑΚΡ. Βέβαια, πριν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ίδρυσης του κόμματος, ο αρχηγός εκλήθη στις ΗΠΑ και βραβεύτηκε με το μετάλλιο “θάρρους” από εβραϊκά σωματεία.
Το Κόμμα του Ερντογάν κατέλαβε την εξουσία το 2002. Παρά τις προσπάθειες του Ερντογάν η τουρκική Βουλή δεν ενέκρινε το υπόμνημα της 1ης Μαρτίου 2003 και δεν πρόσφερε την βοήθεια που πιθανόν είχει υποσχεθεί ο πρωθυπουργός στον αμερικανό Πρόεδρο.
Οι ΗΠΑ επέρριψαν την ευθύνη στους Στρατηγούς , τους οποίους τιμώρησαν με τον διασυρμό στις υποθέσεις Εργκενεκόν και Βαριοπούλα. Ο Ερντογάν παρέμεινε αλώβητος και συνέχισε να στηρίζεται από την Ουάσιγκτον, σε βαθμό μάλιστα να ανακηρυχθεί συμπρόεδρος του σχεδίου της Μεγάλης Μέσης Ανατολής, με το οποίο θα άλλαζαν σύνορα 22 χώρες.
Έκτοτε η Άγκυρα μετείχε σε όλες τις ανατροπές καθεστώτων και ηγετών στη Λιβύη, στο Ιράκ και στη Συρία.  Πιστός στις υποδείξεις και στις εντολές άνωθεν ο Ερντογάν υποστήριξε έμπρακτα τους τρομοκράτες του ISIS. Ενήργησε προφανώς με το όραμα να γίνει ο μεγάλος ηγέτης της Μέσης Ανατολής. Κάτι που του γύρισε μπούμερανγκ, γιατί έχασε την εκτίμηση και τον σεβασμό του Αραβο-Μουσουλμανικού κόσμου.
Τώρα στενεύει ο κλοιός γύρω του τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.  Με την επέμβαση της Ρωσίας στη Συρία και την οιονεί συνεργασία Μόσχας-Ουάσιγκτον η Άγκυρα έχασε το προβάδισμα και τη θέση ισχύος που κατείχε.
Σήμερα φαίνεται αναβαθμισμένος  ο ρόλος της Ρωσίας και του Ιράν. Η Τεχεράνη, μάλιστα, πριν λίγες μέρες  χαρακτήρισε εχθρό της την Σαουδική Αραβία και αντίπαλο της την Τουρκία.
Οι σχέσεις της Άγκυρας με όλους τους γείτονες είναι πολύ χειρότερη από πριν. Η αγορά της Μέσης Ανατολής έκλεισε. Το μεθοριακό εμπόριο και λαθρεμπόριο που χρηματοδοτούσε τους νοτιοανατολικούς νομούς κατέρρευσε. Η Αίγυπτος σταμάτησε ακόμα και τα δρομολόγια Ro-Ro  προκαλώντας δεύτερο πλήγμα μετά το ρωσικό εμπάργκο στον Τουρισμό. Η οικονομική κρίση είναι προ των πυλών. Ήδη περισσότεροι από ένα εκατομμύριο νέοι πτυχιούχοι είναι άνεργοι.
Προφανώς η Τουρκία και οι ΗΠΑ οδηγούνται σε μια νέα συμφωνία. Η Αμερική δεν θέλει με κανέναν τρόπο πόλεμο μεταξύ Τούρκων  και Κούρδων. Για αυτό θα επιτρέψει στην Άγκυρα να σχηματίσει μια ζώνη ασφαλείας στα σύνορα της με τη Συρία, υπό την προϋπόθεση να σταματήσει να πολεμάει τους Κούρδους του PYD. Φυσικά δεσμεύτηκε να μην επιτρέψει και την ένωση των κουρδικών καντονιών του Ιράκ και της Συρίας.
Σε αυτό το πλαίσιο ο Ερντογάν μιλώντας στους κοινοτάρχες, ένα καθαρά δικό του κοινό, θυμήθηκε να επιτεθεί στους Κεμαλιστές μέσω της Συνθήκης της Λωζάννης.
Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν αυτό έγινε αυτοβούλως ή όχι. Αν δηλαδή στη συμφωνία με τις ΗΠΑ ζήτησε και άλλα ανταλλάγματα. Η Αμερική, όπως είναι γνωστό δεν υπέγραψε τη Συνθήκη της Λωζάνης και άρα δεν δεσμεύεται από τις διατάξεις της. Επίσης, πολλές φορές εκφράστηκαν απόψεις για τη Συνθήκη από επίσημα χείλη, ότι είναι παρωχημένη και ότι πρέπει να αναθεωρηθεί .
Στόχος των ΗΠΑ δεν είναι μόνο η διχοτόμηση του Αιγαίου. Αυτό σίγουρα θα το εξασφαλίσει και με τη συναίνεση “δυστυχώς” των Αθηνών.  Επιδίωξη της είναι η ελαστικοποίηση των διατάξεων της Συνθήκης του Μοντρέ για την διέλευση των αμερικανικών πολεμικών στην Μαύρη Θάλασσα.  Για αυτό άλλωστε θέλει να δημιουργήσει Βάση στην Τραπεζούντα και τη διάνοιξη  ενός τρίτου Βοσπόρου που δεν θα δεσμεύεται από το Μοντρέ. Ο χρόνος θα δείξει τι ακριβώς συμφώνησαν οι δυο “σύμμαχοι” μας.

Ο Πούτιν ματαίωσε αιφνιδιαστικά την επίσκεψή του στο Παρίσι Επιδείνωση των σχέσεων ανάμεσα στη Μόσχα και τη Δύση αφού η Ρωσία άσκησε βέτο σε σχέδιο της Γαλλίας στον ΟΗΕ

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν «αποφάσισε να ματαιώσει» την επίσκεψη που επρόκειτο να πραγματοποιήσει στις 19 Οκτωβρίου στο Παρίσι, ανακοίνωσε σήμερα αιφνιδιαστικά το Κρεμλίνο, προσθέτοντας ωστόσο ότι θα συναντήσει τον Φρανσουά Ολάντ στη γαλλική πρωτεύουσα όταν «θα είναι βολικό» για τον γάλλο ομόλογό του.
Από την πλευρά της, πηγή της γαλλικής προεδρίας δήλωσε σήμερα ότι ο ρώσος πρόεδροςδεν θα έλθει στο Παρίσι την ερχόμενη εβδομάδα αφού αρνήθηκε να συναντήσει τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ για να συζητήσουν μόνο για τη Συρία.
"Υπήρξαν επαφές ανάμεσα στο Κρεμλίνο και στο Ελιζέ σήμερα το πρωί προκειμένου να προταθεί στον Πούτιν να πραγματοποιήσει μια επίσκεψη εργασίας με θέμα τη Συρία, αλλά να αποκλεισθούν όλες οι άλλες εκδηλώσεις στις οποίες θα μπορούσε να συμμετάσχει ο πρόεδρος Ολάντ", ανέφερε η πηγή.
"Απαντώντας στην πρόταση αυτή, η Ρωσία δήλωσε απλώς ότι επιθυμεί να αναβάλει την επίσκεψη που είχε προγραμματιστεί για τις 19 Οκτωβρίου".
Η ματαίωση της επίσκεψης του Πούτιν αποτελεί το τελευταίο περιστατικό στην επιδείνωση των σχέσεων ανάμεσα στη Μόσχα και τη Δύση αφού η Ρωσία άσκησε βέτο σε μια σχεδιασμένη από τη Γαλλία απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Συρία. Σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΕΞ, το γαλλικό σχέδιο απόφασης για τη Συρία θα βοηθούσε τους ισλαμιστές μαχητές στην περιοχή του Χαλεπίου προστατεύοντάς τους από τον αεροπορικό βομβαρδισμό. Επίσης, σύμφωνα με τη Μόσχα, το γαλλικό κείμενο ήταν πολιτικοποιημένο και μεροληπτικό.
Η επίσκεψη Πούτιν στο Παρίσι είχε προγραμματισθεί εδώ και καιρό, αφού ο Πούτιν θα παραστεί στα εγκαίνια του «Ρωσικού Ορθόδοξου Πνευματικού και Πολιτιστικού Κέντρου», το οποίο θα στεγάσει κυρίως μία ρωσική ορθόδοξη εκκλησία.
Ομως, χθες Δευτέρα, ο Φρανσουά Ολάντ δήλωσε ότι αναρωτιέται εάν πρέπει θα υποδεχθεί ή όχι τον ρώσο ομόλογό του, εξαιτίας των εγκληματών που διαπράττονται στο Χαλέπι από τις στρατιωτικές δυνάμεις του καθεστώτος Ασαντ με την υποστήριξη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας.
Ωστόσο στη συνέχεια τόνισε ότι παρά τη μεγάλη διάσταση απόψεων για τη Συρία, «η Ρωσία είναι μία χώρα εταίρος, όχι αντίπαλος» και η επίσκεψη στο Παρίσι μπορεί να δώσει ευκαιρία για τη σύγκληση συνόδου κορυφής για την Ουκρανία.
Επίσης, χθες Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Μαρκ Ερό είχε προειδοποιήσει ότι ο Γάλλος πρόεδρος θα πει αλήθειες στον Πούτιν, εάν αποφασίσει να τον δεχθεί στις 19 Οκτωβρίου στο Παρίσι.
 
http://www.news.gr/kosmos/evroph/article/284006/o-poytin-mataiose-aifnidiastika-thn-episkepsh-toy-s.html