Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Πύργος: Μαζεύουν τα σκουπίδια για να περάσει η Φλόγα και τα πετούν στο γήπεδο (pics)

Πύργος: Μαζεύουν τα σκουπίδια για να περάσει η Φλόγα και τα πετούν στο γήπεδο (pics)
Τραγελαφικές εικόνες! Να γελάς ή να κλαις από την ανικανότητα των υπευθύνων να βρουν χώρο για να πετάξουν τα σκουπίδια της πόλης
Χωματερή θυμίζει και πάλι το προαύλιο του δημοτικού Σταδίου Πύργου, καθώς ο δήμαρχος κ. Γαβρίλης Λιατσής αποφάσισε να πετάξει εκεί τα σκουπίδια της πρωτεύουσας του νομού Ηλείας.
Η πόλη του Πύργου αντιμετωπίζει εδώ και σχεδόν ένα χρόνο σοβαρό πρόβλημα, καθώς οι Αρχές της πόλης αδυνατούν να βρουν χώρο για να πηγαίνουν τα σκουπίδια. Τόνοι απορριμμάτων είχαν κατακλύσει επί μήνες τους δρόμους του Πύργου που θύμιζε περισσότερο χωματερή παρά την πόλη που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα από το λίκνο του Πολιτισμού, την Αρχαία Ολυμπία.
Λίγες μέρες πριν την αφή της Ολυμπιακής Φλόγας, ο δήμος Πύργου αναζητούσε εναγωνίως λύση για να μην ξεφτιλιστεί και δει όλος ο πλανήτης τα χάλια της πόλης.
Τη... φαεινή ιδέα χρεώνεται ο δήμαρχος της πόλης κ. Γαβρίλης Λιατσής, ο οποίος αποφάσισε να μαζέψει επιτέλους τα σκουπίδια και να τα μεταφέρει στο δημοτικό στάδιο της πόλης!
Με ποια λογική; Δεν υπάρχει λογική... Όταν επί ένα χρόνο η δημοτική Αρχή δεν έχει καταφέρει να βρει λύση για τα σκουπίδια μιας πόλης, τότε για ποια λογική θέλετε να μιλήσουμε;
Δείτε τις φωτογραφίες στο Gallery και θα καταλάβετε την τραγική κατάσταση για την οποία μιλάμε.


Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/689860/pyrgos-mazeyoyn-ta-skoypidia-gia-na-perasei-i-floga-kai-ta-petoyn-sto-gipedo-pics#ixzz46OrAHNTd

Ελληνική κρίση: Aύξηση κατάθλιψης και αυτοκτονιών Στο 24ο Πανελλήνιο συνέδριο Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρίας

Tο κατά πόσο η ψυχιατρική μεταρρύθμιση παραμένει ζητούμενο, την οικονομική κρίση και την ψυχολογική υγεία, τη φροντίδα της ψυχικής υγείας σε σχέση με την προσφυγική κρίση, τα ποσοστά των αυτοκτονιών και το προφίλ των αυτοχείρων, μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρίας (ΕΨΕ) Δημήτρης Πλουμπίδης, στο περιθώριο του 24ου πανελλήνιου συνεδρίου της ΕΨΕ που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, με τη συμμετοχή περισσοτέρων των 600 εγγεγραμμένων συνέδρων.
Αιτιολογώντας την επιλογή της Αλεξανδρούπολης για τη διοργάνωση του συνεδρίου, ο κ. Πλουμπίδης εξηγεί πως η πόλη είναι έδρα καλά οργανωμένων και πρωτότυπων ψυχιατρικών υπηρεσιών, που είναι αυτό που θέλει η σύγχρονη ψυχιατρική. «Για πολλά χρόνια στην Ελλάδα μιλάμε για ψυχιατρική μεταρρύθμιση, που σκοπός της ήταν να συρρικνωθούν και να κλείσουν τα παλιά ψυχιατρικά νοσοκομεία και να μεταφερθεί η άσκηση ψυχιατρικής μέσα στην κοινωνία. Αυτό το χουνε πετύχει σε σημαντικό βαθμό οι μονάδες που ενεργοποιούνται στον Έβρο, με τη λειτουργία μονάδων κοινοτικής φροντίδας και τη μείωση κατά πολύ των αναγκαστικών νοσηλειών, ένα σημαντικό ζήτημα για τη χώρα» σημειώνει.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΨΕ σε αρκετές από τις παρεμβάσεις του συνεδρίου φάνηκε η μεγάλη αύξηση των περιστατικών κατάθλιψης και έντονου άγχους στον πληθυσμό, ειδικά στα χρόνια της κρίσης, δηλαδή μετά το 2010. «Έχει διαπιστωθεί ότι αυτό σχετίζεται με οικονομικές δυσκολίες, με δάνεια που αδυνατούν να πληρώσουν και με την εργασιακή ανασφάλεια». Λόγω της οικονομικής κρίσης, οι άνθρωποι είναι λιγότερο σε θέση να πληρώσουν ιδιωτικές υπηρεσίες (ψυχιάτρους,ψυχολόγους) με αποτέλεσμα την τεράστια αύξηση του αριθμού των αιτημάτων στις υποστελεχωμένες δημόσιες υπηρεσίες υγείας, κυρίως για θέματα κατάθλιψης και άγχους. «Αυτό που είπαμε όλοι στο συνέδριο είναι ότι γενικά οι ιατρικές υπηρεσίες στην Ελλάδα, όχι μόνο η ψυχιατρική, είναι γηράσκουσες κι αν δεν έρθουν καινούριοι άνθρωποι σε 4-5 χρόνια θα είναι τεράστια τα προβλήματα» επισημαίνει ο κ. Πλουμπίδης.
Σίγουρα βελτιώσιμη χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της ΕΨΕ την κατάθλιψη, πάθηση που εμφανίζεται κυρίως στις μέσες ηλικίες «γιατί έχουνε τα περισσότερα βάρη της ζωής» διευκρινίζοντας ότι για την αντιμετώπισή της δεν αρκούν μόνο τα φάρμακα.
«Είναι και η στήριξη που θα πάρει ο ασθενής από το γιατρό και επίσης το κατά πόσο αντιληφθεί τι ακριβώς τον πιέζει. Όσα μας πιέζουν δεν μπορούμε εύκολα να τα βάλουμε στην άκρη. Είναι κατάσταση γενικά που αξίζει τον κόπο να ασχοληθούμε, είναι βελτιώσιμη. Αν σε μια καινούρια δυσκολία θα επανεμφανιστούν τα συμπτώματα δεν μπορεί να το πει κανείς εξ αρχής». Συνεχίζοντας την περιγραφή της πιο διαδεδομένης ψυχικής πάθησης στην εποχή μας, ο κ. Πλουμπίδης εξηγεί πως υπάρχει μία κληρονομικότητα που μπορεί να μας κάνει περισσότερο ευάλωτους αλλά επίσης έχει σημασία το πόσο δύσκολες καταστάσεις θα αντιμετωπίσουμε και στα παιδικά χρόνια και αργότερα. «Το πώς βοηθιέται δηλαδή ο ασθενής να διαχειριστεί καλύτερα τις δικές του δυνάμεις και τις σχέσεις του με τους γύρω-γύρω, κι αυτό μπορεί να είναι αιτία κατάθλιψης και δυσκολιών».
Χαρακτηρίζει ιδιαίτερα σημαντική κατηγορία τους έφηβους «γιατί εκεί είναι δουλειά πρόληψης σε μεγάλο βαθμό. Εκεί προσπαθούμε κάποιες επαναστάσεις και κάποιες δύσκολες συμπεριφορές να μη φτάσουν σε νόσο» και δύσκολη ηλικία την τρίτη γιατί εκεί δίπλα στην ψυχική νόσο υπάρχουν κι ένα σωρό σωματικά και είναι σύνθετη η απαιτούμενη φροντίδα.
Τονίζει πως ο ασθενής με ελαφρά ψυχολογικά προβλήματα χρειάζεται στήριξη και όχι απομόνωση και παραδέχεται πως αποτελεί σοκ και στίγμα για μια οικογένεια μια ψυχιατρική διάγνωση. «Εξαρτάται όμως και με ποιες συνθήκες θα δεχθούμε τον ασθενή και την οικογένεια».
Όσον αφορά στις αυτοκτονίες, έχουν αυξηθεί κατά 30%, από το 2011. «Είναι πανελλήνιο εύρημα η αύξηση των αυτοκτονιών. Ευτυχώς δεν έχει ανέβει πάρα πολύ. Ήμασταν και εξακολουθούμε να είμαστε στο χαμηλότερο επίπεδο της Ευρώπης, με τεράστια διαφορά μεταξύ ανδρών και γυναικών αυτοχείρων (περίπου 7 άνδρες και μία γυναίκα ανά 100.000). Εκεί που είναι σαφέστατη η αύξηση είναι στις μέσες ηλικίες, άνδρες και γυναίκες, δηλαδή αυτοί που θίχτηκαν περισσότερο από την οικονομική κρίση, βρεθήκαν ακάλυπτοι από δάνεια, να χρωστάνε κ.λ.π.».
Από τη θεματολογία ενός πανελλήνιου ψυχιατρικού συνεδρίου δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και το θέμα της προσφυγικής κρίσης. «Αυτό που αρχικά προσπαθούμε να οργανώσουμε είναι η στήριξη όσων παρεμβαίνουν κοντά στους πρόσφυγες, όχι μόνο των εθελοντών και των λιμενικών στα νησιά αλλά και των αστυνομικών όταν δουλεύουν 15ωρα και 16 ωρα. Επίσης, ξέρετε πόσοι διασώστες βλέπουνε εφιάλτες τα μωρά που έχουνε βρει πνιγμένα μέσα στο νερό;».
Η στήριξη του πληθυσμού αλλά και των προσφύγων, είναι εξίσου σημαντική σύμφωνα με τον κ. Πλουμπίδη, που αναγνωρίζει ότι παρά τις προθέσεις και τις ωραίες ιδέες που υπάρχουν ακόμη δεν έχουν γίνει πολλά. «Εδώ δεν είμαι περήφανος να σας πω ότι έχουμε προχωρήσει. Η αιτία είναι κυρίως το οικονομικό. Δεν μπορούμε να βρούμε ανθρώπους.
Στους πρόσφυγες υπάρχει και το θέμα της γλώσσας και συνεννόησης». Ειδικότερα για την εξέλιξη των προσφυγόπουλων ως ενήλικες ο πρόεδρος της ΕΨΕ εμφανίζεται αισιόδοξος λέγοντας πως «...μία μικρή μειοψηφία, ανάλογα και με άλλα στοιχεία προσωπικής ευαλωτότητας μπορεί και να μην τα καταφέρει. Η μεγάλη πλειοψηφία θα τα καταφέρει».
http://www.news.gr/ygeia/h-psyhh-moy/article/262493/ellhnikh-krish-ayxhsh-katathlipshs-kai-aftoktonion.html

Τραγωδία στην Εθνική Οδό Αθηνών - Πατρών

Μια ηλικιωμένη έχασε τη ζωή της και άλλα δύο άτομα τραυματίστηκαν σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στο 124,5 χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών-Πατρών, στο ύψος περίπου του Μελισσίου.
Ειδικότερα ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 84χρονος με κατεύθυνση την Πάτρα και στο οποίο επέβαιναν μια 80χρονη και μια 76χρονη, στο εν λόγω χιλιόμετρο της εθνικής οδού, για άγνωστο λόγο εξετράπη της πορείας του και πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, όπου συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με βυτιοφόρο φορτηγό επικαθήμενο.
Αποτέλεσμα της σφοδρής σύγκρουσης ήταν να χάσει τη ζωή της η 80χρονη και να τραυματιστούν ο 84χρονος και η 76χρονη, που νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο Κορίνθου.
Οι δύο οδηγοί συνελήφθησαν και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ τα αίτια του τροχαίου ερευνώνται από την τροχαία αυτοκινητοδρόμων.


Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/689802/tragodia-stin-ethniki-odo-athinon-patron#ixzz46Np08w00

Τώρα: Μεγάλη φωτιά στη Σητεία

Μάχη με τις φλόγες δίνουν αυτή την ώρα πυροσβέστες στη Σητεία προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο μεγάλη φωτιά που καίει από το πρωί.
Η πυρκαγιά ξέσπασε στις 07:45 το πρωί της Τετάρτης (20/04) στην περιοχή Μαρωνιά του δήμου Σητεία Λασιθίου.
Στο σημείο έσπευσε κι επιχειρεί δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 13 άνδρες και 5 οχήματα, οι οποίοι δίνουν μάχη για να περιορίσουν τη φωτιά καθώς το έργο της πυρόσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί νότιοι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.


Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/689705/tora-megali-fotia-sti-siteia#ixzz46NoLhiyC

Θρήνος στον καλλιτεχνικό κόσμο «Έφυγε» από τη ζωή ο Γιάννης Βόγλης

«Έφυγε» από τη ζωή ο Γιάννης Βόγλης

Σε ηλικία 79 ετών - Νοσηλευόταν στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Ιπποκρατείου

ΈΦυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών ο δημοφιλής ηθοποιός Γιάννης Βόγλης.

Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου μετά από δύο χειρουργικές επεμβάσεις στις οποίες είχε υποβληθεί το τελευταίο διάστημα.

Ο Γιάννης Βόγλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1937. Σπούδασε στη δραματική σχολή του Πέλου Κατσέλη. Η πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο έγινε στη θεατρική παράσταση "Η άνοδος του Αρτούρο" το 1961, υπό τη σκηνοθεσία του Καρόλου Κουν. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στον κινηματογράφο στην ταινία "Οι Υπερήφανοι". Γνωστός στο ευρύ κοινό έγινε από την ταινία "Κορίτσια στον ήλιο" το 1968, ενώ σημαντική ερμηνεία του υπήρξε στην ταινία "Το χώμα βάφτηκε κόκκινο" του Βασίλη Γεωργιάδη.
Εργάστηκε κυρίως στο θέατρο, μαζί με αξιόλογους άλλους ηθοποιούς, όπως η Έλλη Λαμπέτη, ο Αλέκος Αλεξανδράκης, ο Μάνος Κατράκης κ.ά. Εργάστηκε ως βασικό στέλεχος του Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Φαίνεται να χρησιμοποίησε το όνομα John Miller, ενώ στο αρχείο του Εθνικού Θεάτρου αναφέρεται και ως Ι. Γκόγκλης.
Τον Οκτώβριο του 2009, επιλέχτηκε ως καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας από το Διοικητικό Συμβούλιο του θεάτρου.
http://www.protothema.gr/greece/article/571898/efuge-apo-ti-zoi-o-giannis-voglis/


Ο Γιάννης Βόγλης (γεν. Ιωάννης Γκόγκλης) γεννήθηκε στην Αθήνα στις 30 Σεπτεμβρίου 1937 και πέθανε στις 20 Απριλίου 2016[1]ήταν Έλληνας ηθοποιός.

Βιογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σπούδασε στη δραματική σχολή του Πέλου Κατσέλη. Η πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο έγινε στη θεατρική παράσταση Η άνοδος του Αρτούρο το 1961, υπό τη σκηνοθεσία τουΚαρόλου Κουν. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στον κινηματογράφο στην ταινία Οι Υπερήφανοι. Έγινε γνωστός από την ταινία Το χώμα βάφτηκε κόκκινο το 1966, ενώ σημαντική ερμηνεία του υπήρξε στην ταινία Κορίτσια στον ήλιο του Βασίλη Γεωργιάδη.
Έγινε γνωστός με τη φράση «Στάσου μύγδαλα!».
Εργάστηκε κυρίως στο θέατρο, μαζί με αξιόλογους άλλους ηθοποιούς, όπως η Έλλη Λαμπέτη, ο Αλέκος Αλεξανδράκης, ο Μάνος Κατράκης κ.ά. Συνεργάστηκε ως βασικό στέλεχος με το Προσκήνιο του Αλέξη Σολομού. Εργάστηκε για μια πενταετία ως βασικό στέλεχος του ΚΘΒΕ μετά την μεταπολίτευση. Φαίνεται να χρησιμοποίησε το όνομα Τζον Μίλερ (John Miller) σε αγγλόφωνη ταινία, ενώ στο αρχείο του Εθνικού Θεάτρου αναφέρεται και ως Ι. Γκόγκλης. Το Γιάννης Βόγλης είναι καλλιτεχνικό ψευδώνυμο.[2]
Ήταν ο ιδρυτής του Καλλιτεχνικού Οργανισμού Ανατολή κατά την πενταετία του '80. Σημαντικές παραγωγές του ήταν οι Καπετάν ΜιχάληςΑλέξης ΖορμπάςΕλλάδα-Ρίτσος Μακρυά Πορεία (Πολυθέαμα), Ο Καλός Στρατιώτης ΣβέικΑγαπημένε μου ΠαππούΠρομηθέας Δεσμώτης του Αισχύλου και περιόδευσε στην Ελλάδα, την Κύπρο, τον Καναδά με μεγάλη επιτυχία.
Συνεργάστηκε με το Θέατρο Πράξη της Μπέτυς Αρβανίτη. Μερικά έργα στα οποία έπαιξε είναι: Ο Φερνάντο Κραπ μου Έγραψε ένα ΓράμμαΗ Κυρία από τη Θάλασσα σε σκηνοθεσία Μίνου ΒολανάκηΜια Πιθανή ΣυνάντησηΗ Επιστροφή του Χ. Πίντερ, κ.α.
Έχει τιμηθεί από πολλές πόλεις Ελλάδας και Κύπρου, έχει πάρει μέρος σε πολλές εκδηλώσεις ως αφηγητής, ενώ έχει ασχοληθεί επίσης με τη σκηνοθεσία.
Το 2000 - 2005 πήγε στην Κύπρο όπου υπήρξε καλλιτεχνικός διευθυντής στους Οργανισμούς Ε.Θ.Α.Λ της Λεμεσού και του Θεάτρου Σκάλα της Λάρνακας. Σκηνοθέτησε παραγωγές όπως: Βασίλης Τσιτσάνης ΦονιάςΑδελφοί Καραμαζόφ κ.α.
Τον Οκτώβριο του 2009, επιλέχτηκε ως καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας από το Διοικητικό Συμβούλιο του θεάτρου.[3] Τον Δεκέμβριο του 2011 έκλεισε ο κύκλος ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας.
Ο Γιάννης Βόγλης έφυγε από τη ζωή στις 20 Απριλίου 2016, από ειλεό, ενώ ήταν διασωληνωμένος στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο...
ο τελευταίος μεγάλος σκληρός δεν είναι πια αναμεσά μας...πήγε συνεχίσει την καριέρα του μαζί με τόσους άλλους στο θέατρο του παράδεισου...[1][4]

Συμμετοχές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Φιλμογραφία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

ΈτοςΤίτλοςΡόλος
1960Ερόικα
1962Οι υπερήφανοιΛιάκος Μπουρνόβας
1962Η παγίδα
1963Πετώντας με τον άνεμοΚώστας
1963Σταυραετοί
1964Ο κράχτηςΚώστας
1965Επιτάφιος για εχρούς και φίλουςΙβάνοφ
1965Βρώμικη πόλιςΜικές Λιάσκης
1965ΚαταιγίδαΑλέξης Μικελής
1965Κατηγορώ τους ανθρώπουςΣταύρος Ρούσος
1965Το φυλαχτό της μάναςΣτέλιος Παπαγεωργίου
1965Το χώμα βάφτηκε κόκκινοΡήγας Χορμόβας
1966Ξεχασμένοι ήρωεςΛεωνίδας
1966Πετώντας με τον άνεμο
1966Επιχείρησις Δούρειος Ίππος
1967Έρωτες στη Λέσβο
1967Ο 13οςΛουκάς
1968Κορίτσια στον ήλιοβοσκός
1968Οι άνδρες δε λυγίζουν ποτέΣτέφανος Στεργίου
1968Ραντεβού με μια άγνωστηΑλέξης
1969Ένας μάγκας στα σαλόνιαΠετρής
1969Ο μπλοφατζήςΤζον Χάλαρης
1970Εγώ ρεζίλεψα τον Χίτλερταγματάρχης Λόρενς
1970Οι γεναίοι του ΒορράΝίκος Δεβερτζής
1971Οι εγωισταίΒασίλης Καρράς
1971Πίσω μου σ' έχω σατανάΚάνει μια εμφάνιση
1971ΦρενίτιςΓκίμπσον
1972Αέρα Αέρα ΑέραΠέτρος
1973Ο βάλτοςΒαγγέλης
1973Όργια σε τιμή ευκαιρίαςΣτέφανος Ζαμάνο
1978Κραυγή γυναικών (A dream of passion)
1980Ελευθέριος Βενιζέλος 1910 - 1927ο τότε βασιλιάς Κωνσταντίνος
1982Πανικός στα σχολείαΓιάννης Μακρής
1984Αντίστροφη μέτρησηΔημήτρης Μαρκουζής
1986Γλυκειά πατρίδαΜαξ
2000Το τάμαΑνδρέας Χατζηανδρέας
2001Η άλλη πλευρά του ανέμου (Beautiful people)Βικτωρ
2007Πολύ μιλάς .... πολύ κλαιςαφηγητής
2010Το σινεμά γυμνότον εαυτό του
2010Στο ξέσπασμα του φεγγαριούΜανώλης

Βιντεοταινίες[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Επιστροφή απ' το χθες (1989)
  • Η γοητεία του χρήματος (1988)
  • Ο εφιάλτης (1987)
  • Ο υπηρέτης μου κι εγώ (1988)
  • Τρυφερές σχέσεις (1988)

Ελεύθερο θέατρο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Κοριολανός (2005)
  • Και καλά χριστούγεννα (2004)
  • Η επιστροφή (2002)
  • Μια πιθανή συνάντηση (2001)
  • Ο Φερνάντο Κραπ μου έγραψε ένα γράμμα (1992)
  • Ο καλός στρατιώτης Σβέικ (19??)
  • Ο θείος Βάνιας (1989)
  • Η νύχτα της κουκουβάγιας (1998)
  • Η όγδοη γυναίκα του Κυανοπώγωνα (1971)
  • Μις Μπα (1968)
  • Πέερ Φκυντ (1967)

Τηλεοπτικό θέατρο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Η αρκούδα (1972) ΥΕΝΕΔ
  • Βάρκα δίχως ψαρά (1977) ΕΡΤ
  • Εκάβη (1988( ΕΤ1

Τηλεόραση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Της Αγάπης Μαχαιριά (2006-2007)
  • Ακροβατώντας (2003)
  • Η αγάπη ήρθε από μακρυά (2002)
  • Κάτω απ' την Ακρόπολη (2001)
  • Έρωτας κλέφτης (2000)
  • Σύνορα αγάπης (1999)
  • Άγγιγμα ψυχής (1998)
  • Ψίθυροι καρδιάς (1997)
  • Ανατομία ενός εγκλήματος (1992-1995, επεισόδια Νύχτα τρόμουΣόνια Κρίλοβιτς)
  • Μια ζωή για την Έλσα (1995)
  • Μοιραίο πάθος (1995)
  • Τα Ψάθινα Καπέλα (1995)
  • Το ασημένιο δηνάριο (1994)
  • Ανατολικός άνεμος (1992)
  • Τμήμα Ηθών (1992, επεισόδιο Μισή καρδιά)
  • Άφρικα (1992)
  • Η δίψα (1990)
  • Ο επισκέπτης της ομίχλης (1990)
  • Το μπουρίνι (1987)
  • Μεθυσμένη πολιτεία (1981)
  • Πέτρος και Παύλος (1981)
  • Μόνο για εκείνη μη μου λες, (συμμετοχή στο βιντεοκλίπ των Πυξ Λαξ-Θεοδοσίας Τσάτσου)

Θέατρο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

  • Η άνοδος του Αρτούρο Ούι
  • Λυσιστράτη - Δύσκολος
  • Ο έφηβος
  • Εκάβη
  • Τρικυμία
  • Πέρσες
  • Ιφιγένεια εν Αυλίδι
  • Οιδίπους επί Κολωνώ
  • Φιλοκτήτης
  • Πέερ Γκυντ
  • Οι εχθροί
  • Ο χορός του θανάτου
  • Κοριολανός
  • Καπετάν Μιχάλης
  • Και καλά Χριστούγεννα
  • Tiger Lillies
  • https://el.wikipedia.org/wiki/Γιάννης_Βόγλης