Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Τραγικό δυστύχημα - Νεκρός ο επιχειρηματίας Γιώργος Γερμανός Ανασύρθηκε από επαρχιακό δρόμο στο βουνό της Οίτης

Νεκρός ανασύρθηκε την Κυριακή τα ξημερώματα ο γνωστός επιχειρηματίας, Γιώργος Γερμανός, αδελφός του Πάνου Γερμανού, της γνωστής εταιρείας εμπορίας ειδών τηλεφωνίας και τεχνολογίας.  
Ο 66χρονος επιχειρηματίας ανασύρθηκε νεκρός από επαρχιακό δρόμο στο βουνό της Οίτης.
Ήταν μέλος μιας ομάδας κυνηγών που βρέθηκε τα ξημερώματα στην περιοχή για κυνήγι. Ο ίδιος και οι φίλοι του κινήθηκαν με αυτοκίνητα σε διάφορες περιοχές από Παύλιανη μέχρι Καστέλια της Φωκίδας για τα φτάσουν σε επίκαιρα σημεία. 
Στις 5.45 τα ξημερώματα χάθηκαν τα ίχνη του 66χρονου, ο οποίος οδηγούσε ένα 4Χ4 τζιπ. Οι φίλοι του άρχισαν να τον αναζητούν στο κινητό τηλέφωνο, χωρίς όμως να παίρνουν απάντηση. 
Λίγο αργότερα εντόπισαν το αυτοκίνητο να έχει ανατραπεί στο 2ο χιλιόμετρο του δρόμου Αποστολιάς-Παύλιανης, λίγο μετά τα Καστέλια της Φωκίδας και τον οδηγό πεσμένο στην πλάγια και βαριά τραυματισμένο. 
Του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες και ειδοποίησαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο έφτασε λίγο αργότερα από την Λαμία. Ωστόσο κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο της Λαμίας άφησε την τελευταία του πνοή και όταν έφτασε απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του. 
Ήδη παραγγέλθηκε νεκροψία-νεκροτομή, ενώ το αστυνομικό τμήμα της Γραβιάς ερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εξελίχθηκε το τροχαίο ατύχημα που είχε σαν αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 66χρονο επιχειρηματία.
 http://www.news.gr/ellada/koinonia/article/242783/tragiko-dystyhhma-nekros-o-epiheirhmatias-giorgo.html

Στόχος ιερόσυλων χωριό του Πωγωνίου Έκλεψαν παλιές εικόνες και χρήματα από το παγκάρι

Παλιές εικόνες, ένα Ευαγγέλιο, καθώς και τα χρήματα που βρήκαν στο παγκάρι, άρπαξαν άγνωστοι ιερόσυλοι από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στο χωριό Κακόλακκος Πωγωνίου.
 
Σύμφωνα με την αστυνομία, η διάρρηξη του ναού και η κλοπή των ιερών κειμηλίων πραγματοποιήθηκε από τις 24 έως τις 31 Οκτωβρίου. Οι ιερόσυλοι, αφού παραβίασαν την πόρτα της εισόδου του ναού, αφαίρεσαν τέσσερις εικόνες, εκ των οποίων η μία είναι ελαιογραφία σε ξύλο της Θεοτόκου με τον Ιησού, το Ευαγγέλιο, ενώ άδειασαν και το παγκάρι.
 
Δεν είναι η πρώτη φορά που εκκλησία στα χωριά του Πωγωνίου γίνεται στόχος ιερόσυλων. Σημειώνεται, ότι κατά καιρούς, εικόνες από ναούς και μοναστήρια της Ηπείρου έχουν εντοπιστεί να πωλούνται σε γκαλερί του εξωτερικού. Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Δελβινακίου Ιωαννίνων.

http://www.news.gr/ellada/nea-ths-perifereias/article/242830/stohos-ierosylon-horio-toy-pogonioy.html

Συλλυπητήρια Τσίπρα στον Πούτιν για την αεροπορική τραγωδία Παράλληλα, αναφέρθηκαν στη ανάγκη για αποτελεσματική και ανθρώπινη αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος

Με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν επικοινώνησε σήμερα τηλεφωνικά ο Αλέξης Τσίπρας , για να του εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια του ελληνικού λαού για τον θάνατο εκατοντάδων Ρώσων πολιτών, κατά τη χθεσινή αεροπορική τραγωδία στο Σινά. 
Παράλληλα, αναφέρθηκαν στη ανάγκη για αποτελεσματική και ανθρώπινη αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος, καθώς και στην ανάγκη επίλυσης της συριακής κρίσης.
http://www.news.gr/politikh/exoterikh-politikh/article/242713/syllyphthria-tsipra-ston-poytin-gia-thn-aeroporikh.html

Αυτός είναι ο εθνικός εφιάλτης: Μόνο 10% των ανέργων παίρνει επίδομα ανεργίας! 350.000 Ελληνικές οικογένειες χωρίς ούτε έναν εργαζόμενο

Έναν εφιάλτη χωρίς τέλος ζούνε πάνω από 350.000 οικογένειες σε όλη την Ελλάδα. Στις συγκεκριμένες οικογένειες δεν υπάρχει εργαζόμενο μέλος, ενώ η μακροχρόνια ανεργία κινείται στο 73,1%.
Μάλιστα, σύμφωνα με Τα Νέα, από το σύνολο των ανέργων το 48,5% πλήττει τους νέους και τις νέες (18-24 ετών). Τα στοιχεία από το μέτωπο της ανεργίας κάθε άλλο παρά αισιόδοξα είναι, καθώς όλες οι εκτιμήσεις προδιαγράφουν νέα αύξησή της τους επόμενους μήνες, όπως και το επόμενο έτος.
Ενδεικτικό είναι ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εκτιμά ότι το 2016 η ανεργία στη χώρα μας θα εκτοξευτεί στο 28,1%. Τη δραματική κατάσταση που βιώνουν οι άνεργοι και το ντόμινο επιπτώσεων που προκαλεί περιγράφουν μεταξύ άλλων ότι 9 στους 10 ανέργους βρίσκονται στο περιθώριο και δεν λαμβάνουν καμία στήριξη από τον ΟΑΕΔ, ούτε ως επίδομα ανεργίας, ούτε ως επιδότηση απασχόλησης.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο το 10% των ανέργων λαμβάνει επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ, ενώ το πρόσθετο επίδομα των 200 ευρώ τον μήνα το λαμβάνει μόλις το 0,78% του συνόλου των εγγεγραμμένων μακροχρόνια ανέργων.
Επίσης, η Ελλάδα έχασε συνολικά 1 εκατομμύριο θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια των πέντε τελευταίων χρόνων και θα χρειαστούν 25 χρόνια για την επανάκτησή τους, ενώ κάθε μία μονάδα ανεργίας αφαιρεί κατ’ έτος τουλάχιστον 250 εκατ. ευρώ σε εισφορές προς το νέο ασφαλιστικό σύστημα. Ετσι, μόνο το 2014 χάθηκαν από το ασφαλιστικό σύστημα, λόγω της υψηλής ανεργίας, περίπου 6,5 δισ. ευρώ!
http://www.news.gr/oikonomia/oikonomika-nea/article/242809/aftos-einai-o-ethnikos-efialths-mono-10-ton-anerg.html

Ρωσικό Airbus: "Το αεροπλάνο έπεσε από έξωθεν ενέργεια" Δεν αποκλείεται το σενάριο της τρομοκρατικής ενέργειας - Όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά, λέει το Κρεμλίνο

Μόνο μία "έξωθεν ενέργεια" μπορεί να εξηγήσει τη συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους το Σάββατο στη χερσόνησο του Σινά, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας Kogalymavia, που πετά με την ονομασία Metrojet. Επίσης, στέλεχος της αεροπορικής εταιρείας δήλωσε ότι οι πιλότοι απώλεσαν τον πλήρη έλεγχο του αεροσκάφους. 
Σύμφωνα με την εταιρία, είναι αδύνατον το Airbus να διαλύθηκε στον αέρα εξαιτίας τεχνικής βλάβης ή σφάλματος του πιλότου και ότι η μοναδική δυνατή εξήγηση είναι "φυσικές ή μηχανικές ενέργειες".
Επιπλέον το πλήρωμα δεν είχε καμία επαφή με το έδαφος για να αναφέρει τυχόν προβλήματα στο αεροσκάφος κατά τη διάρκεια της πτήσης.
Την ίδια ώρα, πηγή της επιτροπής που αναλύει τις καταγραφές των μαύρων κουτιών στο Κάιρο, δήλωσε ανώνυμα ότι το ρωσικό αεροσκάφος δεν επλήγη από έξω και ο πιλότος δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου πριν το αεροσκάφος εξαφανισθεί από τα ραντάρ. 
Η αεροπορική εταιρεία δεν αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, τα οποία θα μπορούσαν να έχουν επηρεάσει την ασφάλεια της πτήσης, δήλωσε ο εκπρόσωπος διευκρινίζοντας ότι οι κινητήρες του αεροσκάφους είχαν ελεγχθεί στις 26 Οκτωβρίου χωρίς να διαπιστωθεί πρόβλημα. 
Επίσης, κατά τις πέντε τελευταίες πτήσεις πριν από τη συντριβή το πλήρωμα δεν είχε αναφέρει κανένα τεχνικό πρόβλημα στο σχετικό βιβλίο, ενώ ένα χτύπημα στην ουρά του αεροσκάφους που χρονολογείτο από το 2001 είχε πλήρως επισκευασθεί.
Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι καμία εκδοχή δεν μπορεί να αποκλεισθεί, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν η συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους μπορεί να οφείλεται σε τρομοκρατική ενέργεια.
 http://www.news.gr/kosmos/evroph/article/242825/rosiko-airbus-to-aeroplano-epese-apo-exothen.html

Προς ολοκληρωτικό πόλεμο οι Ρώσοι με τους ισλαμοφασίστες

Το ρωσικό βομβαρδιστικό Su-25SM3 με σύστημαηλεκτρονικού πολέμου στη Συρία. Οι ρωσικές δυνάμεις που επιχειρούν στη Συρία διαθέτουν το επιθετικό αεροσκάφος Su-25SM3 εφοδιασμένο με το σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου Vitebsk-25, όπως επιβεβαίωσε στο TASS μια πηγή του στην αμυντική βιομηχανία.
​Το Vitebsk-25 αναπτύχθηκε από το Ekran Research Institute και ανήκει στον οργανισμό Radio-Electronic Technologies Concern, KRET. Το σύστημα περιλαμβάνει έναν ενεργό ψηφιακό σταθμό L-370-3S για παρεμβολές. Δεν εντοπίζει απλώς την θέση του εχθρικού στόχου που εκπέμπει (ραντάρ, ανιχνευτής όπλου, κλπ) αλλά δίνει στοιχεία για τον τύπο και είδος της εκπομπής και ενεργοποιεί την καταστολή του σε διάφορες περιοχές συχνοτήτων ώστε να εξουδετερωθούν οι ηλεκτρομαγνητικοί αισθητήρες του. Το σύστημα παρέχει και προστασία στο αεροσκάφος από διαφόρου τύπου πυραύλους. Σύντομα θα προστεθεί και σταθμός για παρεμβολή με laser, ο οποίος θα εξουδετερώνει επερχόμενους πυραύλους που εκτοξεύθηκαν κατά του αεροσκάφους, με παρεμβολές στα οπτικά συστήματα και συστήματα υπερύθρου που καθοδηγούν (επιπλέον με το πιθανό ραντάρ) τον πύραυλο.
​Για να επιχειρεί το αεροσκάφος με τέτοιο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου σημαίνει ότι οι Ρώσοι δεν αντιμετωπίζουν μόνο τους ισλαμοφασίστες της ISIS και των άλλων «μετριοπαθών» τρομοκρατών αλλά και τους μεγαλύτερους «παίκτες» πίσω από τους ισλαμοφασίστες, οι οποίοι είναι και οι στόχοι.

http://greeknation.blogspot.gr/2015/11/blog-post_47.html

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Ο Ορμπάν κατονόμασε τον Σόρος ως τον νούμερο 1 εκείνων των «ακτιβιστών» που θέλουν να υπονομεύσουν τα ευρωπαϊκά έθνη μέσω των «προσφύγων»

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας ΒίκτορΟρμπάν κατηγορεί τον δισεκατομμυριούχο επενδυτή Τζορτζ Σόρος ότι είναι ένα εξέχον μέλος του κύκλου των "ακτιβιστών" που προσπαθούν να υπονομεύσουν τα ευρωπαϊκά έθνη με το να υποστηρίζουν τους πρόσφυγες να έρθουν στην Ευρώπη από τη Μέση Ανατολή και πέραν αυτής. «Το όνομά του είναι ίσως το ισχυρότερο παράδειγμα εκείνων που υποστηρίζουν το οτιδήποτε αποδυναμώνει τα εθνικά κράτη, που υποστηρίζουν τα πάντα που αλλάζουν τον παραδοσιακό ευρωπαϊκό τρόπο ζωής», δήλωσε ο Ορμπάν σε συνέντευξή του στο δημόσιο ραδιόφωνο Kossuth.«Αυτοί οι ακτιβιστές που υποστηρίζουν τους μετανάστες γίνονται ακούσια μέρος αυτού του διεθνούς δικτύου λαθρεμπορίου ανθρώπων».
 
Ομάδες «υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων» έχουν επικρίνει τον Oρμπάν για την οικοδόμηση ενός φράχτη από αγκαθωτό σύρμα στα σύνορα, και για την σκλήρυνση της νομοθεσίας για το άσυλο και την ενίσχυση της υποστήριξης του από τους ψηφοφόρους με την αντι-μεταναστευτική του ρητορική. Ο Σόρος,(εβραϊκής καταγωγής) ο οποίος γεννήθηκε στην Ουγγαρία και είναι ένας από τους μεγαλύτερους «φιλάνθρωπους» στην ανατολική Ευρώπη μέσω των ιδρυμάτων του και του πανεπιστημίου του, δίνει επιχορηγήσεις σε οργανισμούς που παρέχουν νομική συνδρομή στους αιτούντες άσυλο.
Ο Σόρος είπε σε μια δήλωση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ότι ένα σχέδιο έξι σημείων που δημοσιεύθηκε από το ίδρυμά του, βοηθά να «υποστηριχθούν οι ευρωπαϊκές αξίες», ενώ οι δράσεις του Όρμπαν «υπονομεύουν αυτές τις αξίες».
 
ΥΓ: Πάντως, το 1989, ο Orbán, ηλικίας τότε 29 ετών, έλαβε υποτροφία από το Ίδρυμα Σόρος (Soros Foundation) και έκατσε 4 μήνες στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.
 
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Συνελήφθησαν 17 Τσετσένοι τζιχαντιστές στη Μόσχα

Ούτε ένας, ούτε δύο, δεκαεπτά συνολικά Τσετσένοιτζιχαντιστές συνελήφθησαν στη Ρωσία λίγο πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους για τη Συρία. Οι 17 Τσετσένοι τζιχαντιστές συνελήφθησαν στις 29 Οκτωβρίου από άνδρες των μυστικών υπηρεσιών ασφαλείας. Πηγή που μίλησε ανώνυμα στο Caucasian Knot, είπε:
«Είχαμε πληροφορίες ότι μια ομάδα 30άρηδων Τσετσένων ζούσε στη Μόσχα εδώ και μερικούς μήνες. Οι υποψίες μας προκλήθηκαν από το γεγονός ότι κανείς από τους άνδρες αυτούς δεν εργαζόταν και δεν πλήρωναν ενοίκιο για το διαμέρισμα που έμεναν. Στη συνέχεια ανακαλύψαμε ότι στο παρελθόν από το ίδιο διαμέρισμα είχαν αναχωρήσει δύο ομάδες νεαρών ανδρών για τη Συρία, για να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος».
Στις 30 Οκτωβρίου όλοι οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στο Γκρόζνι, πρωτεύουσα της Τσετσενίας, με απευθείας πτήση από τη Μόσχα.
Στις 30 Οκτωβρίου η σύλληψη των τζιχαντιστών ανακοινώθηκε και μέσω διαδικτύου από κυβερνητική σελίδα στο ρωσικό Facebook, το VKontakte. Εκεί εξαπολύθηκαν και κατηγορίες ότι οι 17 τζιχαντιστές είχαν εκπαιδευθεί από ειδικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Οι Αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα και μια φωτογραφία των συλληφθέντων Τσετσένων τζιχαντιστών.
Υπενθυμίζουμε ότι στις 29 Οκτωβρίου το Ισλαμικό Κράτος ανακοίνωσε επίσημα την έναρξη αντάρτικου στον Καύκασο και έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από Τσετσένους τζιχαντιστές να έχουν στρατοπεδεύσει σε δάσος.

tribune

ΟΑΣΕ: Οι εκλογές στην Τουρκία αμαυρώθηκαν από τη βία και την ανελευθερία των ΜΜΕ

Οι εκλογές στην Τουρκία έγιναν εν μέσω τουπεριορισμού της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης, βίας καθώς και άλλων προβλημάτων ασφαλείας. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της έκθεσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), την οποία δημοσιεύει σήμερα. Η προεκλογική εκστρατεία  για την χθεσινή ψηφοφορία χαρακτηρίζεται από ‘ατιμίες’ και φόβο καθώς και κλιμάκωσης της βίας στη χώρα, όπως προκύπτει από την έκθεση.
 
Οι εκλογές κατέληξαν σε μια αποφασιστικής σημασίας νίκη του Κόμματος της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά τη δραματική μείωση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας τον Ιούνιο.
«Παρά το γεγονός ότι οι τούρκοι πολίτες μπορούσαν να επιλέξουν μεταξύ διακριτών και ισχυρών εναλλακτικών λύσεων σε αυτές τις πολωμένες εκλογές, μειώθηκε σημαντικά η επιλογή τους με τον περιορισμό της ελευθερίας έκφρασης των μέσων ενημέρωσης και του επηρεασμού της εκλογικής διαδικασίας, που αποτελούν  πηγή σοβαρής ανησυχίας», δήλωσε ο Ιγκνάσιο Σάντσεζ Άμορ, ειδικός συντονιστής της αποστολής του ΟΑΣΕ στη χώρα.
«Οι φυσικές επιθέσεις κατά εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, καθώς και σημαντικά προβλήματα που σχετίζονται με την ασφάλεια, κυρίως, στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, περιόρισαν ακόμη περισσότερο την ελευθερία της προεκλογικής εκστρατείας», είπε ο Άμορ.
--
               
 

Στην αγχόνη των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων οι φορολογούμενοι i

ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ 275.000 ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΧΡΕΗ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ

Στο στόχαστρο των φοροελεγκτικών μηχανισμών, και μάλιστα σε μια εξαιρετικά δυσμενή οικονομική περίοδο, μπαίνουν από αύριο Δευτέρα (02/11/2015) συνολικά 275.000 ασφαλισμένοι με οφειλές σε Ταμεία, καθώς ήδη από το Σάββατο έχει εκπνεύσει η τελευταία παράταση για αναστολή των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών, που είχε λάβει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Ήδη από την προηγούμενη Πέμπτη (29/10/2015) οι τράπεζες ενημερώθηκαν για απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σύμφωνα με την οποία δεν παρατείνεται εκ νέου η κοινή υπουργική απόφαση που ανέστειλε πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης αρχικά ως την 30η Σεπτεμβρίου και εν συνεχεία ως την 31η Οκτωβρίου.
Με αυτήν την απόφαση άνοιξε ο δρόμος για πλειστηριασμούς και κατασχέσεις ακινήτων και περιουσιών, ακόμη και για μικρά ποσά. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, τα χρέη που έχουν μεταφερθεί ήδη στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) αντιστοιχούν σε 12,9 δισ. ευρώ. Στο στόχαστρο αναμένεται να μπουν συνολικά περίπου 100.000 ασφαλισμένοι, των οποίων οι οφειλές είναι από 5.000 ευρώ και πάνω.
Οι πολίτες πια θα πρέπει να γνωρίζουν πως από αύριο Δευτέρα παύει η αναστολή υποχρέωσης καταβολής πάσης φύσεως εγγυοδοσιών ή εφάπαξ ή σε δόσεις χρηματικών ποσών από μετατροπή στερητικής της ελευθερίας ποινής, εφόσον η σχετική υποχρέωση γεννήθηκε ή η συμπλήρωση της προθεσμίας εκπλήρωσής της ανέκυψε στο διάστημα της τραπεζικής αργίας ή και μετά τη λήξη της.
Παράλληλα, επανέρχεται κανονικά η υποχρέωση έκδοσης και κατάθεσης εκ μέρους των δικηγόρων ή των διαδίκων, γραμματίων καταβολής, δικαστικών ενσήμων, εισφορών ή άλλων πάσης φύσεως παραβόλων και εξόδων σχετικά με την άσκηση και εκδίκαση ενδίκων βοηθημάτων και ενδίκων μέσων ενώπιον δικαστικών αρχών ή την εκπροσώπηση από συνήγορο, ενώπιον αυτών.
Εάν η κυβέρνηση δεν παρέμβει στο ζήτημα και μάλιστα άμεσα, θα είναι σαν να παίζει με τη φωτιά και ιδίως με την οργή του κόσμου, αφού εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι θα βρεθούν με τη θηλιά στο λαιμό, γεγονός που θα οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις και κυρίως σε «αχαρτογράφητες» περιοχές.


Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/638779/stin-agxoni-ton-pleistiriasmon-kai-ton-katasxeseon-oi-forologoymenoi#ixzz3qGPLYQDi

Τέλη κυκλοφορίας - ΣΟΚ: Ποιοι θα πληρώσουν έως και 200 ευρώ παραπάνω φέτος!

Τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας του 2016 θα αναρτηθούν μέσα στο Νοέμβριο στους λογαριασμούς των φορολογουμένων στο σύστημα Taxisnet.
Πρόσθετες επιβαρύνσεις, κυμαινόμενες από 30 έως και 200 ευρώ, σε εκατομμύρια φορολογούμενους, οι οποίοι κατέχουν υβριδικά ή ηλεκτροκίνητα Ι.Χ. αυτοκίνητα, καθώς επίσης και βενζινοκίνητα ή πετρελαιοκίνητα ηλικίας μέχρι 5 ετών με κινητήρες άνω των 1.800 κυβικών εκατοστών, φέρεται να σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών.
Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», παράλληλα, εξετάζεται η επιβολή τελών κυκλοφορίας στο μισό των αντίστοιχων βενζινοκίνητων για τα πετρελαιοκίνητα Ι.Χ. μεσαίου κυβισμού, τα οποία είχαν μηδενικά τέλη, λόγω εκπομπής χαμηλών ρύπων.
Οι επιβαρύνσεις θα επιβληθούν μέσω των νέων ρυθμίσεων που προωθεί το υπουργείο για τις αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας του 2016.
Οι εισηγήσεις που εξετάζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών προβλέπουν:
1. Επιβολή τελών κυκλοφορίας από 30 - 50 ευρώ στα υβριδικά και ηλεκτροκίνητα ΙΧ αυτοκίνητα, τα οποία σήμερα απαλλάσσονται από τα τέλη.
2. Αυξήσεις τελών κυκλοφορίας από 50 έως 200 ευρώ για βενζινοκίνητα και πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα με κινητήρες 1.800 κυβικών εκατοστών και άνω, είτε καινούρια είτε μεταχειρισμένα «ηλικίας» μέχρι 5 ετών, τα οποία εξακολουθούν να πωλούνται σε σχετικά υψηλές τιμές. Παράλληλα, επιβολή του μισού τέλους (σε σχέση με τα αντίστοιχα βενζινοκίνητα) για τα πετρελαιοκίνητα ΙΧ που εκπέμπουν χαμηλούς ρύπους.
3. Μειώσεις τελών κυκλοφορίας για βενζινοκίνητα και πετρελαιοκίνητα ΙΧ αυτοκίνητα μικρού κυβισμού και χαμηλής αξίας, καινούρια ή μεταχειρισμένα, καθώς επίσης και για αυτοκίνητα μεσαίου και μεγάλου κυβισμού που είναι πολύ παλαιά και πωλούνται πλέον σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές.
Οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν την επόμενη εβδομάδα, ώστε τα νέα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας του 2016 να αναρτηθούν μέσα στο Νοέμβριο στους λογαριασμούς των φορολογουμένων στο σύστημα Taxisnet.


Read more: http://www.newsbomb.gr/oikonomia/news/story/638474/teli-kykloforias-sok-poioi-tha-plirosoyn-eos-kai-200-eyro-parapano-fetos#ixzz3qGNxn92k

Στην Αμερική του Ομπάμα η Θρησκευτική Ελευθερία είναι για τους Μουσουλμάνους, όχι για τους Χριστιανούς

Αν μάθαμε κάτι στην Αμερική τουςτελευταίους μήνες, είναι το εξής: Όταν η θρησκευτική σας πίστη έρχεται σε σύγκρουση με τη δουλειά σας, αν είστε μουσουλμάνος, η πίστη σας είναι προστατευμένη και ιερή, αν είστε Χριστιανός, δεν είναι. Όλοι γνωρίζουμε τι συνέβη με τους Χριστιανούς ζαχαροπλάστες, ανθοπώλες, φωτογράφους και υπαλλήλους του Δήμου, οι οποίοι αρνήθηκαν να συμμετάσχουν (μέσω της εργασίας τους) σε "γάμους" ομοφυλόφιλων, λόγω της θρησκευτικής τους πίστης. Κρίθηκαν ένοχοι από τα δικαστήρια και τους επιβλήθηκαν πρόστιμα, ποινές ή ακόμη και φυλακίστηκαν.

 
Και ξέρουμε με ποιανού το μέρος στάθηκε στα θέματα αυτά η κυβέρνηση Ομπάμα, σε σημείο που το περασμένο έτος, ο υπουργός Δικαιοσύνης EricHolder έδωσε εντολή στους γενικούς εισαγγελείς σε εθνικό επίπεδο, ότι δεν ήταν υποχρεωμένοι να υπερασπιστούν την πολιτειακή νομοθεσία, ειδικότερα, εκείνη που απαγορεύει τον "γάμο" των ατόμων του ιδίου φύλου  ​​- αν βρίσκουν ότι κάνει «διακρίσεις».
Αλλά όταν πρόκειται για την ελευθερία της θρησκείας για τους μουσουλμάνους, τα αποτελέσματα στα δικαστήρια είναι διαφορετικά, η αντίδραση από τη κυβέρνηση είναι διαφορετική, και ακόμη και ο τρόπος παρουσίασης από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι διαφορετικός.
Τον περασμένο Απρίλιο, κάποιοι μουσουλμάνοι οδηγοί ταξί στο Κλίβελαντ αρνήθηκαν να βάλουν στα ταξί τους διαφημίσεις για τους επερχόμενους «Γκέι Ολυμπιακούς Αγώνες».
Μήπως πρόβαλε αυτή την είδηση κανένα κανάλι σε εθνικό επίπεδο; Μήπως την «καταδίκασε» κανένα; Μπα.
Όπως ρώτησε μία ιστοσελίδα: «Πού είναι ο Eric Holder να τρέξει να μηνύσει τις εταιρείες ταξί για ‘ομοφοβία’; Πού είναι τα δικαστήρια να αναγκάσουν τους ταξιτζήδες να αγνοήσουν τις θρησκευτικές πεποιθήσεις τους, όπως κάνουν με τους Χριστιανούς; Απάντηση: Μούγκα».
Η υπόθεση αυτή, όμως, δεν θα οδηγηθεί στα δικαστήρια, αλλά μια άλλη υπόθεση που αφορούσε τις θρησκευτικές ελευθερίες των μουσουλμάνων οδηγήθηκε στα δικαστήρια, και η απόφαση που βγήκε ήταν υπέρ των μουσουλμάνων.
Όπως αναφέρθηκε από το Fox News, «Μια κριτική επιτροπή επιδίκασε 240.000 δολάρια ως αποζημίωση σε δύο μουσουλμάνους οδηγούς φορτηγών που μήνυσαν τον πρώην εργοδότη τους για θρησκευτικές διακρίσεις αφού απολύθηκαν, επειδή αρνήθηκαν να κάνουν παραδόσεις μπύρας» (το αλκοόλ απαγορεύεται από το Ισλάμ).
Τώρα ακούστε αυτό: «Η Επιτροπή Ίσων Ευκαιριών Απασχόλησης (EEOC) κέρδισε την υπόθεση για λογαριασμό της κυβέρνησης Ομπάμα»!
Τι; Η ίδια κυβέρνηση Ομπάμα που στάθηκε ενεργά υπέρ του επανακαθορισμού του γάμου, χωρίς να την νοιάζει τι επίπτωση θα έχει αυτό στα θρησκευτικά δικαιώματα των χριστιανών, στάθηκε να υπερασπιστεί τα θρησκευτικά δικαιώματα των μουσουλμάνων αυτών;
Όχι μόνο αυτό, αλλά η EEOC αισθάνθηκε ‘υπερηφάνεια’, μόλις ανακοινώθηκε η απόφαση αυτή, όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης: "Η EEOC είναι υπερήφανη που υποστήριξε τα δικαιώματα των εργαζομένων για ίση μεταχείριση στο χώρο εργασίας, χωρίς να χρειάζεται να θυσιαστούν οι θρησκευτικές τους πεποιθήσεις ή πρακτικές", δήλωσε ο Γενικός Σύμβουλος τηςEEOC David Lopez. "Αυτό είναι θεμελιώδες για τις αμερικανικές αρχές της θρησκευτικής ελευθερίας και της ανοχής."
Όχι, δεν κάνουν πλάκα.
Και η κατάσταση χειροτερεύει.
Ένας από τους δικηγόρους της EEOC που δίκασε την υπόθεση, η JuneCalhoun, είπε το εξής: "Αυτό είναι ένα φοβερό αποτέλεσμα. Αυτοί οι εργαζόμενοι υπέστησαν πραγματική αδικία που έπρεπε να αντιμετωπιστεί. Με αυτή την απόφαση, η κριτική επιτροπή επανόρθωσε την αδικία στέλνοντας σαφή μηνύματα στην Star Transport (την εν λόγω εταιρεία φορτηγών) και σε άλλους εργοδότες ότι θα πρέπει να λογοδοτούν για τις παράνομες πρακτικές τους. Επιπλέον, έστειλαν το μήνυμα στον κ. Mohamed και στον κ. Bulshale ότι η θρησκευτική ελευθερία είναι δικαίωμα για όλους τους Αμερικανούς».
Έτσι, οι εταιρείες πρέπει να παρέχουν εγγυήσεις ότι δεν θα γίνονται διακρίσεις εις βάρος μουσουλμάνων, αλλά όταν πρόκειται για Χριστιανούς, οι εταιρείες πρέπει να παρέχουν εγγυήσεις ότι εκείνοι που προσδιορίζουν ως ΛΟΑΤ δεν θα υφίστανται διακρίσεις, ακόμα και αυτό σημαίνει διακρίσεις εις βάρος των Χριστιανών!
Για όποιον δεν θυμάται τα περιστατικά που επιβεβαιώνουν την εξόφθαλμη ανισότητα με την οποία αντιμετωπίζονται σήμερα οι Χριστιανοί στις ΗΠΑ, ας θυμηθεί ότι όταν κάποια ομοφυλόφιλα ζευγάρια ζήτησαν από χριστιανούς ζαχαροπλάστες να τους φτιάξουν «γαμήλιες» τούρτες για τις τελετές τους, οι ζαχαροπλάστες που αρνήθηκαν κρίθηκαν ένοχοι από τα αμερικάνικα δικαστήρια, αλλά όταν ένας ομοφυλόφιλος ζαχαροπλάστης αρνήθηκε να φτιάξει μια τούρτα αντι-gay "γάμο", ​​για έναν χριστιανό πελάτη, ο χριστιανός κρίθηκε ένοχος.
Η στάση της κυβέρνησης Ομπάμα είναι σαφής: Όταν πρόκειται για τα θρησκευτικά δικαιώματα των μουσουλμάνων, αυτά θα πρέπει να προστατεύονται με θέρμη. Όταν πρόκειται για τα θρησκευτικά δικαιώματα των χριστιανών, αυτά θα πρέπει να απορριφθούν με θέρμη, καθώς η κυβέρνηση έχει μηδενική ανοχή για «φανατισμό».
 
Ω! Της υποκρισίας!
 

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Ένας Πόντιος ανήκει από σήμερα στο Ρουμανικό Αγιολόγιο



Συνήλθε σήμερα σε τακτική συνεδρίαση, η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Ρουμανίας υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Πατριάρχου κ. Δανιήλ.
Προηγήθηκε η Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό Βουκουρεστίου τελεσθείσα υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τούλτσεας κ. Βησσαρίωνος, στο τέλος της οποίας αναγνώσθηκε ειδική ευχή δια την ευόδωση των εργασιών της Ιεράς Συνόδου.
Στην πρώτη πανηγυρική συνεδρία, στην οποία έλαβε τιμητικά μέρος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος, πραγματοποιήθηκε η επίσημη αναγνώριση και κατάταξη στο Ρουμανικό Αγιολόγιο, του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Γεωργίου του Νέου Ομολογητού του εν Δράμα τελειωθέντος.
Στην εισηγητική ομιλία του ο Μακαριώτατος κ. Δανιήλ, ευχαρίστησε τον Άγιο Τριαδικό Θεό, διότι και στις ημέρες μας αναδεικνύει αγίους προς ενίσχυσιν των αγωνιζομένων χριστιανών. Οι άγιοι είναι το στοιχείο ενότητας των ορθοδόξων λαών.
Μνημόνευσε με σεβασμό το όνομα της ΑΘΠ, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, διότι επί των ημερών της Πατριαρχείας του, εχουν καταγραφεί πολλοί άγιοι στο Ορθόδοξο Αγιολόγιο.
Ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δράμας κ. Παύλο, φίλο αληθινό του Πατριαρχείου της Ρουμανίας και προσωπικό του φίλο. Τον ευχαρίστησε για την δωρεά του ιερού λειψάνου του Οσίου Γεωργίου, το οποίο θα αποθησαυριστεί στο ήδη ανεγειρόμενο ναό πρός τιμήν του Οσίου Γεωργίου, εντός του Βουκουρεστίου.
Λαμβάνοντας τον λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος, φανερά συγκινημένος δήλωσε: «Μακαριώτατε Πατριάρχα Ρουμανίας κ. Δανιήλ,... ευρισκόμενοι της ημέρες αυτές στην ευλογημένη χώρα σας, με την ευκαιρία της ελεύσεως των αγίων λειψάνων των Τριων Ιεραρχών από την Ιερά Μονή του Αγίου Παύλου, μυσταγωγηθήκαμε απο τη ευλάβεια του ευσεβούς λαού σας. Θαυμάσαμε τα θεοφιλή και μεγάλα έργα της ενδόξου Πατριαρχείας Σας. Και σήμερα μάς επιφυλάξατε την μεγαλύτερη ευλογία, την αναγραφή στο κατά Ρουμανίαν Αγιολόγιον του Οσίου Γεωργίου του εν Δράμα τελειωθέντος... Σας ευγνωμονούμε για όλα και ευχόμαστε ο Όσιος Γεώργιος, να χαρίζει δύναμη και υγεία στην Μακαριότητά Σας , πρός τελείωσιν των υψηλών στόχων Σας. Ευχόμαστε υγεία και δύναμη στους Σεβασμιωτάτους αγίους αδελφούς Ιεράρχες, καθώς και τον ευσεβή λαό Σας.
Στο τέλος της συνεδρίας εψάλη το απολυτίκιο του Οσίου Γεωργίου, και οι Σεβασμιώτατοι Σύνεδροι, ασπάσθηκαν την Ιερά Εικόνα του Οσίου.
Ο Μακαριώτατος κ. Δανιήλ, ευχαρίστησε ακόμη την αντιπροσωπεία της Ιεράς Μονής Αγίου Παύλου και εδώρησε την εικόνα του Αγίου Κωνσταντίνου Μπρανκοβεάνου, ευργέτου της Ιεράς Μονής με τεμάχιο αγίου λειψάνου.
πηγή: romfea.gr, Φωτό: basilica.ro
http://www.dimokratianews.gr/content/54725/enas-pontios-anikei-apo-simera-sto-roymaniko-agiologio

Σχέδιο δημιουργίας «μαϊμού» Αρχιεπισκόπου στην Αλβανία

Σε ανακοίνωση σχετικά με τις νέες προκλήσεις από πλευράς του Νικόλα Μάρκου, ο οποίος εμφανίζεται ως «ορθόδοξος ιερέας», προβαίνει η Αρχιεπισκοπή Αλβανίας, τον οποίο καταγγέλλει ότι προ ημερών, 27 – 28 Οκτωβρίου 2015, επανήλθε σε εφημερίδες και τηλεοπτικούς σταθμούς με νέο κατασκεύασμα ασυνάρτητων συκοφαντικών δυσφημήσεων ακόμη και αναιδών απειλών εναντίον της Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας και του Προκαθημένου της.
«1. Ο Νικόλα Μάρκου δεν έχει καμία σχέση με την Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας, την αναγνωρισμένη από το κράτος.
2. Ουδεμία Ορθόδοξη Εκκλησία ούτε άλλη Εκκλησία στον κόσμο τον αναγνωρίζει ως κληρικό.
3. Ως αδίστακτος ιερόσυλος έχει σφετεριστεί παράνομα το ναό της Παναγίας στο Ελμπασάν, ο οποίος είναι πολιτιστικό μνημείο, και ανήκει στην Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας.
4. Για όσους γνωρίζουν τα θρησκευτικά θέματα, οι δηλώσεις του Νικόλα Μάρκου είναι γελοία φληναφήματα που επαναλαμβάνουν ανόητες φαντασιώσεις και εντελώς αβάσιμες συκοφαντίες. Τον χρησιμοποιούν ακραίοι εθνικιστικοί κύκλοι, που έχουν πρόσβαση στα μέσα ενημερώσεως, για να κατηγορούν χωρίς καμιά αφορμή την Ορθόδοξη Εκκλησία και να συντηρούν μια εμπαθή ανθελληνική προπαγάνδα, η οποία προφανώς δεν συνάδει με τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας, αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας.
Ο Νικόλα Μάρκου όπως επισημαίνεται σε παλαιότερες ανακοινώσεις της Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας όχι μόνο δεν είναι ιερέας, αλλά έχει διαπράξει και κατάφωρες απάτες. Προκαλεί εντάσεις και προβλήματα στην ορθόδοξη κοινότητα της Αλβανίας με κατ' επανάληψη εμφανίσεις του στα μέσα ενημέρωσης από το Ελμπασάν ως «ορθόδοξος ιερέας», όπου κάνει λόγο για «ελληνοποίηση της Ορθοδοξίας στην Αλβανία» και «πρόσβαση των Ελλήνων σε όλα τα μέσα και Ιδρύματα» .
Ωστόσο, δεν έχει αναγνωριστεί ως ιερέας από καμιά Ορθόδοξη Εκκλησία ανά τον κόσμο ούτε από κάποια άλλη Εκκλησία ή χριστιανική ομολογία και ούτε από το αλβανικό κράτος, ενώ κρατάει υπό κατάληψη ένα μνημείο πολιτισμού, την Εκκλησία της Παναγίας στο συνοικισμό «Καλιά», στο Ελμπασάν.
πηγή: ΑΠΕ
http://www.dimokratianews.gr/content/54906/shedio-dimioyrgias-maimoy-arhiepiskopoy-stin-alvania

Συνέλαβαν Ρουμάνες και μαστροπούς για 'υπηρεσίες' σε ξενοδοχεία της Γλυφάδας

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν ένας 37χρονος και μία 62χρονη, που εκείνοι κανόνιζαν τα ερωτικά ραντεβού μέσω αγγελιών σε ιστοσελίδες και μετέφεραν τις νεαρές Ρουμάνες στα ξενοδοχεία
Συνελήφθησαν στην Γλυφάδα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Αττικής, δύο Έλληνες, ένας 37χρονος και μία 62χρονη, για μαστροπεία.
Επιπλέον, προσήχθησαν δύο νεαρές Ρουμάνες, ηλικίας 21 και 22 ετών, σε βάρος των οποίων συντάχθηκαν εκθέσεις Αρχής για παράβαση του νόμου περί εκδιδόμενων προσώπων.
Ειδικότερα, μετά από έρευνα για τη λειτουργία δύο ηλεκτρονικών ιστοσελίδων όπου προβάλλονταν γραφεία, μέσω των οποίων κανονίζονταν ερωτικά ραντεβού έναντι χρηματικής αμοιβής, αστυνομικοί του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων κανόνισαν ραντεβού με τις δύο νεαρές Ρουμάνες, σε ξενοδοχεία στη Γλυφάδα.
Όταν οι γυναίκες παρέλαβαν το χρηματικό αντίτιμο, που αντιστοιχούσε στο ερωτικό ραντεβού, προσήχθησαν.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν και οι δύο μαστροποί, ένας 37χρονος και μία 62χρονη, για την μεταφορά των εκδιδόμενων γυναικών, στο σημείο συνάντησης. Κατασχέθηκαν δύο  Ι.Χ. αυτοκίνητα, το χρηματικό ποσό των 2.975 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/eglima/synelavan-roymanes-kai-mastropous-gia-yphresies-se-ksenodoxeia-ths-glyfadas.3751234.html?utm_source=News247&utm_medium=MintaXasete_article&utm_campaign=24MediaWidget

Απόσυρση της διάταξης για τη φορολόγηση στην ελληνική μπύρα ζητούν οι ΑΝΕΛ

Μήνυμα στην κυβέρνηση να αποσύρει τη διάταξη του πολυνομοσχεδίου που αυξάνει τη φορολόγηση στη ελληνική μπύρα έστειλαν από τη Βουλή οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μέσω του βουλευτή τους Γιώργου Λαζαρίδη ενώ την ίδια ώρα οι μικροζυθοποιοί κατήγγειλαν ότι η ρύθμιση δεν αποτελεί προαπαιτούμενο αλλά αποτέλεσμα πίεσης των μονοπωλίων.
Λίγα εικοσιτετράωρα μετά τις προειδοποιητικές βολές του Πάνου Καμμένου οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κλιμάκωσαν στην Βουλή την κριτική τους κατά της ρύθμισης για την φορολόγηση της ελληνικής μπύρας καλώντας ανοικτά την κυβέρνηση να την αποσύρει και προειδοποίησαν ότι σε αντίθετη περίπτωση θα την καταψηφίσουν στην ψηφοφορία της Πέμπτης.
«Παρακαλώ τον υπουργό να το σκεφτεί καλά και να το αποσύρει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Γιώργος Λαζαρίδης και προειδοποίησε ότι αν εφαρμοστεί η διάταξη θα προκαλέσει τεράστια βλάβη στην ελληνική παραγωγή ζύθου.
Σκληρή κριτική κατά της διάταξης που καταργεί τον μειωμένο ειδικό φόρο κατανάλωσης για την μικροπαραγωγή μπύρας άσκησε, όμως, και ο εκπρόσωπος της ομοσπονδίας Μικροζυθοποιών Ελλάδος ο οποίος κατήγγειλε, μάλιστα, ότι πρόκειται για το αποτέλεσμα της άσκησης «lobbying» κατά της πατρίδας.
Ο κ. Πολιτόπουλος υποστήριξε ότι η ελληνική ζυθοποιία επιβιώνει χάρη στον μειωμένο συντελεστή και προειδοποίησε ότι αν καταργηθεί τότε στο μέλλον δεν θα υπάρχει ελληνική ζυθοποιία. Κατήγγειλε, μάλιστα, ότι η συγκεκριμένη διάταξη εξυπηρετεί το ολιγοπώλιο της διεθνούς ζυθοποιίας.
Το θέμα που ανέδειξε το NEWS 247, έχει προκαλέσει αναταράξεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης, που τώρα καλείται να αποσύρει τη σχετική διάταξη.
Αξίζει να αναφερθεί ότι ο μειωμένος συντελεστής για τις μικρές ζυθοποιίες προβλέπεται από την Ευρωπαϊκή νομοθεσία η οποία με την κίνηση της αυτή ήθελε να τονώσει την τοπική και την μικρή παραγωγή καθώς στην Ευρώπη – και κατ' επέκταση στην Ελλάδα – όπου παρατηρούνται μονοπωλιακά ή ολιγοπωλιακά φαινόμενα. Στην Ευρώπη πάνω από 8 στις 10 μπύρες που πωλούνται είναι πολυεθνικών ενώ στην Ελλάδα τα σήματα που διαχειρίζονται πολυεθνικές ξεπερνούν το 86%. Πρόκειται κυρίως για τους ομίλους Heineken και Carlsberg με την τελευταία να προσθέτει πρόσφατα στο χαρτοφυλάκιο της πέρα από την Μύθος και την ΦΙΞ. Αντίθετα η ποιοτική ελληνική μικροζυθοποιία η οποία πλήττεται από την εφαρμογή του νόμου περιορίζεται στο 0,35% της αγοράς.
http://news247.gr/eidiseis/politiki/aposyrsh-ths-diatakshs-gia-th-forologhsh-sthn-ellhnikh-mpura-zhtoun-oi-anel.3751151.html

Στρατιωτική συνεργασία Ρωσίας - Σερβίας

Image


Οι συνομιλίες που είχε στη Μόσχα ο πρωθυπουργός τηςΣερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς κατά τη διάρκεια της τριήμερης επίσκεψής του στη ρωσική πρωτεύουσα επικεντρώθηκαν σε δύο κατηγορίες θεμάτων: την οικονομία, με έμφαση στον ενεργειακό τομέα και την προμήθεια οπλικών αμυντικών συστημάτων. Σε οικονομικό επίπεδο συμφωνήθηκε να υπάρξει συνεργασία στην κατασκευή έργων υποδομής όπως ο εκσυγχρονισμός του σιδηροδρομικού δικτύου της Σερβίας, που θα πραγματοποιηθεί με δάνειο από τη Ρωσία, ύψους 800 εκατομμυρίων δολαρίων.
Από τον Μάρτιο του 2014 που εγκρίθηκε το δάνειο έχει ολοκληρωθεί η ανακατασκευή τμήματος του σιδηροδρομικού δικτύου από το Βελιγράδι προς τα ουγγρικά σύνορα μήκους 40 χιλιομέτρων. Προχθές, κατά την επίσκεψη Βούτσιτς στη Μόσχα, υπεγράφη πρωτόκολλο εταιρικής στρατηγικής σχέσης μεταξύ του οργανισμού σιδηροδρόμων Σερβίας(Zeleznice Srbije) και της δημόσιας επιχείρησης των ρωσικών σιδηροδρόμων (RZD International), με την οποία προβλέπεται η συμμετοχή των Ρώσων στον εκσυγχρονισμό ολόκληρου του δικτύου.

Στον ενεργειακό τομέα επίσης υπήρξαν σημαντικές συμφωνίες που καθιστούν ακόμη μεγαλύτερη την εξάρτηση της Σερβίας από τη Ρωσία, αλλά και της παρέχουν ενεργειακή σταθερότητα.
Όπως αποκάλυψε ο πρωθυπουργός Αλεξάνταρ Βούτσιτς "επετεύχθη συμφωνία με του Ρώσους εταίρους για την επέκταση του αποθηκευτικού χώρου φυσικού αερίου στο Banatski Dvor ώστε να αυξηθεί η χωρητικότητά του από τα 460 εκατομμύρια κυβικά μέτρα στο ένα δισεκατομμύριο κ.μ., όπως και την κατασκευή ενός νέου αποθηκευτικού χώρου στο Itebei στη Βοϊβοντίνα, ο οποίος επίσης θα έχει χωρητικότητα ένα δισεκατομμύριο κυβικά μέτρα".
Ο Σέρβος πρωθυπουργός εκτίμησε ότι με τους δύο αυτούς αποθηκευτικούς χώρους θα καλύπτονται οι ανάγκες της Σερβίας σε φυσικό αέριο για ένα χρόνο και έτσι δεν θα είναι ευάλωτη η χώρα όταν εκδηλώνονται πολιτικές - ενεργειακές κρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.
Ο κ. Βούτσιτς ανέφερε επίσης ότι εξασφαλίστηκε φυσικό αέριο από την Gazprom σε πολύ χαμηλή τιμή για δύο μεγάλες βιομηχανικές μονάδες στο Πάντσεβο. Σε οικονομικό επίπεδο, κατά τις συνομιλίες που είχε η σερβική αντιπροσωπεία στη Μόσχα διαπιστώθηκε ότι υπάρχει περιθώριο περαιτέρω αύξησης των εξαγωγών σερβικών γεωργικών προϊόντων προς τη Ρωσία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τότε που εφαρμόστηκαν τα αντίμετρα της Ρωσίας για τις ευρωπαϊκές κυρώσεις αυξήθηκαν κατά 40% οι εξαγωγές σερβικών γεωργικών προϊόντων.

Οι συνομιλίες για τη στρατιωτική συνεργασία και η πρόθεση της Σερβίας να προμηθευτεί αμυντικά οπλικά συστήματα από τη Ρωσία μονοπώλησαν το ενδιαφέρον αναλυτών, δημοσιογράφων αλλά και της σερβικής κοινής γνώμης. Τα θέματα αυτά απασχόλησαν τις συνομιλίες της σερβικής κυβερνητικής αντιπροσωπείας με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμιρ Πούτιν.
Το ενδιαφέρον ενισχύθηκε από το γεγονός ότι ο Πούτιν και ο πρωθυπουργός της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, πριν συναντηθούν οι δύο αντιπροσωπείες, είχαν κατ ιδίαν συνάντηση, 45 λεπτών, όπου εικάζεται ότι συζητήθηκαν αυτά τα ευαίσθητα θέματα που αφορούν τη στρατιωτική συνεργασία και τους εξοπλισμούς.

Λεπτομέρειες από τη συνάντηση αυτή δεν έγιναν γνωστές, ωστόσο ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς σε δηλώσεις του σε Σέρβους δημοσιογράφους έδωσε κάποια ψήγματα του περιεχομένου, αποκαλύπτοντας ότι συμφωνήθηκε να δημιουργηθεί στη Σερβία και συγκεκριμένα στο χώρο του στρατιωτικού αεροδρομίου Batajnica, έξω από το Βελιγράδι, εργοτάξιο επισκευής και εκσυγχρονισμού των ρωσικών ελικοπτέρων "Μi-17", που χρησιμοποιούν οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας αλλά και άλλες χώρες.

Ο σερβικός Τύπος κάνει εκτενή αναφορά στους εξοπλισμούς και επικαλούμενος κυβερνητικές πηγές αναφέρει ότι η σερβική πλευρά εκδήλωσε ενδιαφέρον για την αγορά του αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος "BUK", του αντιαρματικού, ημιενεργού καθοδήγησης βλήμα πυροβολικού KRASNOPOL-M2, μαχητικών ελικοπτέρων και ραντάρ. Επίσης, όπως αναφέρει ο Τύπος του Βελιγραδίου,
 συμφωνήθηκε να τοποθετηθούν τα ρωσικά πυροβόλα 2Α42 στα τεθωρακισμένα τροχοφόρα οχήματα "LAZAR-2", που κατασκευάζει η Σερβία.

Αναλυτές εκτιμούν ότι το ταξίδι του Αλεξάνταρ Βούτσιτς στη Μόσχα σηματοδοτεί μία νέα εποχή, όπου 
η Σερβία, ύστερα από τριάντα χρόνια απουσίας, επανέρχεται στην κούρσα των εξοπλισμών επιλέγοντας, μετά την ενεργειακή και τη στρατιωτική εξάρτηση από τη Ρωσία.
 

onalert

Πώς πρέπει να πλένετε τα φρούτα και τα λαχανικά

Λίγο νερό και λίγο τρίψιμο δεν αρκεί για να εξασφαλίσετε ότι τα φρούτα και τα λαχανικά είναι ασφαλή προς κατανάλωση.
Το συρτάρι του ψυγείου στο οποίο τοποθετείτε αυτά τα φρέσκα προϊόντα είναι ένα από τα πιο βρώμικα σημεία της κουζίνας, ιδιαίτερα εάν δεν πλένετε σωστά τα φρούτα και τα λαχανικά πριν τα αποθηκεύσετε.
Δείτε ποια είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να απαλλάξετε φρούτα και λαχανικά από παρασιτοκτόνα και λοιπά υπολείμματα.
- Πλύσιμο: Κρατήστε το φρούτο/λαχανικό κάτω από το νερό της βρύσης για 30-60 δευτερόλεπτα. Μπορεί η σπατάλη νερού να μοιάζει τεράστια, θα αποφύγετε όμως την έκθεση σε παθογόνα βακτήρια και άλλους βλαβερούς μικροοργανισμούς. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε κάποιο προϊόν (π.χ. ειδικό σαπούνι), το νερό αρκεί για να προστατευθείτε.
- Τρίψιμο: Ενώ τρέχει το νερό, τρίψτε απαλά και με τα δύο χέρια. Πρέπει να πλένετε ακόμη και τα προϊόντα που θα ξεφλουδίσετε πριν τα φάτε (π.χ. πορτοκάλι), καθώς αν δεν το κάνετε θα μεταφερθούν από το μαχαίρι οι μικροοργανισμοί στο εσωτερικό του φρούτου/λαχανικού.
- Μούλιασμα: Τα περισσότερα φρούτα και λαχανικά δεν χρειάζεται να παραμείνουν στο νερό πριν τα αποθηκεύσετε ή πριν τα καταναλώσετε. Το ολιγόλεπτο μούλιασμα είναι απαραίτητο μόνο για φυλλώδη λαχανικά όπως το σπανάκι και το μαρούλι, καθώς διάφορα υπολείμματα προσκολλώνται εσωτερικά στα φύλλα τους.
- Αποθήκευση: Μην τοποθετείτε όλα μαζί τα φρούτα και τα λαχανικά στο ψυγείο. Χωρίστε τα και τοποθετήστε τα σε σακούλες ώστε να μην έρχονται σε επαφή το ένα με το άλλο. Μην κλείνετε πολύ καλά τις σακούλες και φροντίστε να απελευθερώνεται η υγρασία από το συρτάρι των φρούτων/λαχανικών ώστε να μην αναπτυχθεί μούχλα.


Πηγή: http://www.onmed.gr/ygeia-eidhseis/item/336127-pos-prepei-na-plenete-ta-froyta-kai-ta-laxanika#ixzz3qARSok3b

Κούρδοι στην Τουρκία: «Θρηνούμε, αλλά δεν φοβόμαστε»

Κώστας Φουρίκος* ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
Αποστολή, Κωνσταντινούπολη 
Η «Εφ.Συν.» βρέθηκε στην Κωνσταντινούπολη την τελευταία προεκλογική εβδομάδα και συνομίλησε με εκείνους που ορθώνουν το ανάστημά τους ενάντια στον ολοκληρωτισμό του Ταγίπ Ερντογάν: οι μαρτυρίες από τη φρικιαστική έκρηξη της 10ης Οκτωβρίου στην Αγκυρα, το κλίμα πόλωσης που καλλιεργείται εν όψει εκλογών, η φίμωση και η χειραγώγηση των ΜΜΕ και το σύνθημα για τη συνέχιση του αγώνα για την ειρήνη και τη δημοκρατία.

tourkia1_0
Ο 17χρονος Χουνκιάρ Οζλουτάς | ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΥΡΙΚΟΣ
Δεν είδαμε καθόλου αστυνομία στον χώρο της συγκέντρωσης, πράγμα εξαιρετικά περίεργο. Προχωρούσαμε προς τη συγκέντρωση χαλαροί. Ακουσα μια έκρηξη. Γύρισα να δω και κατάλαβα πως κάτι κακό έγινε. Οι άνθρωποι έτρεχαν. Στη συνέχεια δεύτερη έκρηξη, αυτή τη φορά πολύ κοντά. Ενιωσα επάνω μου αίματα. Ολοι γύρω μου πεσμένοι.
Τους σκουντούσα και τους φώναζα να σηκωθούν. Δεν κουνιόταν κανείς. Ετρεξα προς ένα πάρκο. Γινόταν χαμός. Οι άνθρωποι ούρλιαζαν.
Με πήραν κάποια παιδιά, μου έβγαλαν το πουκάμισο για να πλυθώ. Φοβήθηκαν μήπως είχα πληγωθεί. Προσπαθούσαν να καθαρίσουν κάτι από την πλάτη μου. Ηταν ανθρώπινη σάρκα. Ημουν μπερδεμένος, δεν μπορούσα ακόμη να καταλάβω τι είχε συμβεί.
Πήρα τηλέφωνο τη μητέρα μου και της είπα ότι είμαι καλά.
Τον λένε Χουνκιάρ Οζλουτάς και είναι μαθητής 17 ετών. Νωρίτερα εκείνη τη μέρα είχε μπει χαρούμενος με τους φίλους στο λεωφορείο του συνδικάτου εκπαιδευτικών από μια γειτονιά της Πόλης, όπου τον συναντήσαμε, για την Αγκυρα.

«Κάθε μέρα σε κηδείες»

tourkia2Η Αϊσέ Ερντέμ, επικεφαλής του φιλοκουρδικού HDP στην Κωνσταντινούπολη | ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΥΡΙΚΟΣ
Κωνσταντινούπολη, τέλος Οκτωβρίου 2015, λίγες στιγμές πριν από τις εκλογές σε μια Τουρκία, που ισορροπεί σε τεντωμένο σκοινί, με νωπές ακόμη τις μνήμες από το αιματηρό χτύπημα στην Αγκυρα.
«Δεν είναι μια φυσιολογική προεκλογική περίοδος αυτή που διανύουμε. Σχεδόν κάθε μέρα μετά την επίθεση πήγαινα σε μία κηδεία. Υπάρχει μεγάλη οργή και εκφράζεται στις κηδείες. Οι ίδιοι άνθρωποι εκφράζονται διαφορετικά στις κηδείες και διαφορετικά στις προεκλογικές δραστηριότητες, όπου επιχειρείται ‘‘να μην πέσει λάδι στη φωτιά’’» μας λέει η Αϊσέ Ερντέμ, μία από τους δύο επικεφαλής του φιλοκουρδικού HDP στην Κωνσταντινούπολη (σχεδόν σε όλες τις σημαντικές θέσεις στελεχών το HDP υιοθετεί την υποχρεωτική «συμπροεδρία» από έναν άντρα και μία γυναίκα).
Η Αϊσέ, ακτιβίστρια οικολόγος, μέλος των Πρασίνων, δεν προέρχεται από κάποιο κουρδικό κόμμα και εξηγεί:
Εχουν γίνει πολλά που έφεραν κοντά ανθρώπους, οι οποίοι μέχρι πρότινος δεν ήταν εύκολο να συνεργαστούν. Και όχι μόνο όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στη Συρία, στη Ροζάβα και στον Νότο της Τουρκίας. Αλλά και όσα συνέβησαν με τα κινήματα στην Τουρκία, όπως της πλατείας Γκεζί, όπου ο κόσμος καταλάβαινε ότι πλέον δεν είναι μόνο οι αποκαλούμενοι ‘‘τρομοκράτες΄΄ που βρίσκονται στο στόχαστρο του κράτους. Ετσι έγινε δυνατή μια καινούργια ενότητα, αποτέλεσμα αυτής είναι και το HDP.
Για τις εκλογές ανησυχεί, καθώς «μέχρι την τελευταία στιγμή, τίποτε δεν είναι σίγουρο. Στον Νότο υπάρχουν ολόκληρες περιοχές που βρίσκονται ουσιαστικά υπό καθεστώς πολιορκίας με τον στρατό να φέρεται ως κατοχική δύναμη».
«Υπάρχει ένα εξαιρετικά οξυμένο κλίμα πόλωσης και εμφυλιακής αντιπαράθεσης εδώ και καιρό. Ο Ερντογάν έχει επενδύσει σε αυτό. Το χτύπημα στην Αγκυρα σχετίζεται με αυτό και οι εκλογές της 1ης Νοέμβρη επιδιώκεται να γίνουν σε αυτό το κλίμα» υπογραμμίζει ο Φερχάτ Σαρί, δημοσιογράφος στο HAYAT TV (αριστερό τηλεοπτικό παντουρκικής εμβέλειας κανάλι, από τα ελάχιστα που διάκεινται φιλικά προς το κουρδικό κίνημα).
Μας θυμίζει πως μετά το χτύπημα πολύς κόσμος στα μέσα δικτύωσης, αλλά και σε δημόσιες συζητήσεις, έλεγε για τα θύματα της βομβιστικής επίθεσης: «Οσοι βρέθηκαν εκεί δεν κρατούσαν τουρκικές σημαίες, όσοι ήταν εκεί ήταν Κούρδοι τρομοκράτες».
Στα γραφεία της εφημερίδας Evrensel τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας είναι παραπάνω από ορατά.
Συζητάμε με τον Φατίχ Πολάτ, διευθυντή της εφημερίδας, για τη λογοκρισία που επικρατεί στα Μέσα Ενημέρωσης:
Με δικαστική απόφαση απαγορεύτηκε στον Τύπο να αναφέρεται στην επίθεση.
«Δεν αναγνωρίζουμε την απαγόρευση. Δεν θα σιωπήσουμε» είναι ο τίτλος της Evrensel. Η απαγόρευση έσπασε στην πράξη και από άλλες εφημερίδες όπως η Hürriyet και η Cumhuriyet.
«Πώς μπορεί οι βομβιστές να χτυπάνε σε τόσο καίρια σημεία και χρονικά διαστήματα όπως έγινε και στο Σουρούτς και στην Αγκυρα, χωρίς να έχουν σχέσεις με την ίδια την αστυνομία και τις μυστικές υπηρεσίες;» αναρωτιέται ο Φατίχ, συνδέοντας άμεσα την επίθεση με το κράτος και την αστυνομία.
Από το ραδιόφωνο του ταξί ακούγονται ήχοι πυροβολισμών και εκρήξεων και στη συνέχεια η -σε επικό τόνο- φωνή του παρουσιαστή.
«Μεταδίδουν τα νέα από τις συγκρούσεις στα νότια. Ο εκφωνητής μιλάει για τους “μάρτυρες στρατιώτες του τούρκικου στρατού” που θυσιάζονται στη μάχη ενάντια στους τρομοκράτες. Τα μεγάλα Μέσα στην Τουρκία ποτέ δεν αναφέρονται ούτε δείχνουν εικόνες από τις απώλειες των Κούρδων λόγω των επιχειρήσεων του τουρκικού στρατού. Δείχνουν μόνο τις κηδείες των νεκρών στρατιωτών και μιλούν για τρομοκράτες» μας λέει ο συνοδός μας, Ερέν Μποζμπάς, μουσικός και κινηματογραφιστής.
Στο κτίριο TMMOB, του συνδικάτου των μηχανικών (ένα από τα τέσσερα που καλούσαν στη συγκέντρωση στην Αγκυρα) στο Μπέιογλου, στους γύρω δρόμους και έξω από τα μαγαζιά βλέπει κανείς παντού αφίσες που αναγράφουν: «Ντροπή για την Αγκυρα! Η ειρήνη θα νικήσει».
Τις υπογράφουν εργαζόμενοι στα καταστήματα της περιοχής.
Στο κτίριο των μηχανικών, πέρα από τις αφίσες της αιματοβαμμένης επίθεσης που έχουν μείνει στην είσοδο σαν υπενθύμιση όλων όσων έγιναν, ένα μεγάλο πανό κρέμεται από ψηλά.
Αναγράφει το σύνθημα των συγκεντρώσεων μία εβδομάδα μετά την επίθεση:
Θρηνούμε, αλλά δεν φοβόμαστε.

Μετατραυματικό στρες

«Για την Αριστερά αυτή η επίθεση ήταν σημείο τομής. Σήμερα ακόμα βρισκόμαστε σε κατάσταση μετατραυματικού στρες» μας λέει ο Στέφος Μπενλισόι, μέλος της αριστερής οργάνωσης Başlangıç («Ξεκινώντας»), καθηγητής Ιστορίας στο πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης, του οποίου η οικογένεια παρέμεινε εδώ μετά τα γεγονότα του 1955. Και συμπληρώνει:
Φαίνεται και από το προφίλ των θυμάτων ότι τα χτυπήματα του ISIS, με τη σαφή υποβοήθηση του βαθέος κράτους, έχουν σαφώς επιλεγμένους στόχους: τους Κούρδους, την Αριστερά, τα κοινωνικά ακροατήρια των λαϊκών στρωμάτων που αυτή θέλει να εκφράσει και τις πρακτικές της. Το μήνυμα είναι ότι απειλείσαι μόνο στον βαθμό που θα εμπλακείς με αυτές τις διαδικασίες, αυτούς τους χώρους και τα κινήματα.
Στον δε Νότο προσπαθούν να επιβάλουν μία κατάσταση χάους με ολόκληρες περιοχές να βρίσκονται ουσιαστικά σε συνθήκες στρατιωτικού καθεστώτος και τα εκλογικά κέντρα να στήνονται σε στρατώνες. Ισλαμιστικά κέντρα διακινούν φήμες για επικείμενη επίθεση στον ηγέτη του HDP Ντεμιρτάς.
Ο ίδιος αναφέρεται στις προηγούμενες σοκαριστικές επιθέσεις:
Το Ντιγιάρμπακιρ είναι η κοιτίδα των κουρδικών περιοχών και το Σουρούτς είναι μια ανάσα από το Κομπάνι. Φαντάζουν μακριά. Τώρα, μετά την Αγκυρα, ο κόσμος καταλαβαίνει ότι ο πόλεμος είναι πραγματικότητα και μέσα στην καρδιά της Τουρκίας. Το ζητούμενο είναι το ποια θα είναι η αντίδραση σε αυτή τη νέα πραγματικότητα.
Επιστρέφουμε για μια τελευταία κουβέντα με τον 17χρονο Χουνκιάρ:
Τώρα πια δεν έχω πλέον να φοβηθώ κάτι περισσότερο από όσα συνέβησαν εκείνη τη μέρα. Θα ξανακατεβώ σε πορείες γιατί στην Αγκυρα χάσαμε φίλους και συντρόφους και δώσαμε μια υπόσχεση σε αυτούς, να συνεχίσουμε ό,τι δεν μας άφησαν να τελειώσουμε εκείνη τη μέρα.
*δημοσιογράφος
Επιμέλεια: Κώστας Ζαφειρόπουλος

http://greeknation.blogspot.gr/2015/10/blog-post_773.html

Το προσφυγικό και η λύση του

Οι Ελληνες δεν πρέπει να καυχώνται. Ομως, οφείλουν να λένε την αλήθεια. Αυτή η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει τόπος στη γη πιο φιλόξενος από την πατρίδα μας και λαός πιο ελεήμων από τον δικό μας. Η λέξη «Ελληνας» δεν φέρνει ως συνειρμούς στρατόπεδα συγκέντρωσης, θαλάμους αερίων, ομαδικές εκτελέσεις, γενοκτονίες, εθνοκαθάρσεις, βομβαρδισμούς αμάχων και αποικιοκρατικά πλιάτσικα. Το έθνος μας δεν βαρύνεται με φρικτές κακουργίες, όπως εκείνοι που μας κουνάνε το δάχτυλο και μιλούν για... ηθική.

Εχουμε
 αποδείξει πάμπολλες φορές στη μακραίωνη Ιστορία μας ότι στεκόμαστε δίπλα στον αθώο, στον ανίσχυρο, στον πληττόμενο, ακόμα κι αν χρειαστεί να θέσουμε σε δεύτερη μοίρα τα υλικά συμφέροντά μας.
Οι λέξεις Σερβία, Ιράκ και Συρία πρέπει να θυμίζουν σε ολόκληρο τον δυτικό κόσμο πόσο μακριά βλέπει ο ελληνικός λαός. Ακόμα και ο αφελέστερος των Ελλήνων ήξερε πόσο μεγάλη καταστροφή θα προκαλούσαν στην περιοχή η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και η νατοϊκή επίθεση στη Σερβία, ενώ οι... ειδήμονες των «προηγμένων» κρατών διαβεβαίωναν για το αντίθετο.

Και
 τώρα στην υπόθεση του κύματος των προσφύγων και των λαθρομεταναστών οι Ελληνες έχουν επιδείξει σωφροσύνη, ανοχή και ανθρωπισμό - όταν οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι σκέφτονται και δρουν με τη συνήθη μικροψυχία που επέδειξαν και στις αποικίες τους σε προηγούμενους αιώνες.
Η Ελλάδα έχει την υποχρέωση να είναι πολιτισμένη αλλά και το ιερό καθήκον να μείνει ακέραιη, να διαφυλάξει την κοινωνική συνοχή, την πολιτισμική, θρησκευτική και πληθυσμιακή ομοιογένειά της.

Το χρέος
 στις προηγούμενες γενιές που μας παρέδωσαν ελεύθερη πατρίδα αλλά και στις επόμενες, που έρχονται, είναι να διαφυλάξουμε όσα έχουμε με άκαμπτη αποφασιστικότητα. Δεν μας επιτρέπεται να γίνουμε αποθήκη προσφύγων και λαθρομεταναστών επειδή έτσι αποφάσισαν οι γραφειοκράτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ούτε είναι σωστό να ενθαρρύνουμε τη χυδαία υποκρισία των Γερμανών και των ουραγών τους, που από τη μια ισχυρίζονται ότι δεν θεωρούν τη θρησκεία αποφασιστικό παράγοντα για την αξιολόγηση ενός ανθρώπου κι από την άλλη δέχονται να περάσουν τα σύνορά τους κυρίως χριστιανοί πρόσφυγες.

Επίσης
 δεν πρέπει η κυβέρνηση καν να διανοηθεί το ενδεχόμενο να εγκαταστήσει μάζες προσφύγων και λαθρομεταναστών σε κατοικημένες περιοχές και να ασχολείται με ουτιδανής αποτελεσματικότητας δράσεις, όπως οι επιδοτήσεις ενοικίου κ.ά. Αν κάνει αυτό το λάθος, απλά θα κατασκευάσει μια πανίσχυρη βόμβα με χρονοδιακόπτη.
Η μόνη σοβαρή λύση είναι η εγκατάσταση των προσφύγων σε μη κατοικημένες περιοχές της επικράτειας (νησιά κ.λπ.), με κατασκευή σύγχρονων υποδομών, το κόστος των οποίων θα καλυφθεί από την Ε.Ε.
Ολα τα υπόλοιπα σχεδιάσματα είναι εθνικώς ύποπτα. Αποτελούν εχθρικές ενέργειες εναντίον της χώρας.

http://www.dimokratianews.gr/content/54826/prosfygiko-kai-i-lysi-toy