Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Στενή συνεργασία Ελληνικής Αστυνομίας, FBI και Scotland Yard

Σε επαφές της ΕΛ.ΑΣ. με το FBI και τη Σκότλαντ Γιαρντ για τον τρόπο αντιμετώπισης μεγάλης έκτασης ταραχών έχει προχωρήσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Πανούσης με τον φόβο μιας απευκταίας «έκρυθμης κατάστασης» που μπορεί να δημιουργηθεί από την ερχόμενη εβδομάδα μετά την ολοκλήρωση του δημοψηφίσματος. Ο κ. Πανούσης φέρεται να έχει ενημερωθεί ότι δεν υπάρχει γνώση και «εμπειρία» της ΕΛ.ΑΣ. στην αντιμετώπιση «γενικευμένων επεισοδίων με τη μαζική συμμετοχή πολιτών», κάτι το οποίο μπορεί να υπάρξει ως ενδεχόμενο με αφορμή τις κλειστές τράπεζες ή και νέα οικονομικά μέτρα. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. «διά παν ενδεχόμενο» συνεκτιμούν το σχέδιο διαχείρισης κρίσεων «Νέμεσις» - προβλέπει ακόμη και «εν υπνώσει» διμοιρίες αστυνομικών - που είχε καταρτιστεί μετά τις εκτεταμένες καταστροφές από τα επεισόδια διάρκειας 45 ημερών που ακολούθησαν τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβριο του 2008. Στο τραπέζι επιτελών της ΕΛ.ΑΣ. είναι και το επικαιροποιημένο σχέδιο «Πολυδεύκης» - στη συνέχεια «ολυμπιακού» αντιστοίχου του - για τη διαχείριση ειδικών αστυνομικών περιστατικών.
 
Την ίδια ώρα συνεχίζεται η 24ωρη φρούρηση 250 κρίσιμων στόχων στην Αττική με την υποβοήθηση των ομάδων ΔΙΑΣ, ΔΕΛΤΑ και Αμεσης Δράσης, με τον φόβο ένοπλης ή άλλου τύπου επίθεσης, ενώ υπάρχει γενική επιφυλακή για τυχόν επιθέσεις αντιεξουσιαστών οι οποίοι έχει διαπιστωθεί ότι «βρίσκονται σε πλήρη κινητικότητα». Συνολικά υπολογίζεται ότι οι στόχοι «γενικού ενδιαφέροντος» (ξένες αντιπροσωπείες και οργανισμοί, γραφεία και καταστήματα ευρωπαϊκών εταιρειών κ.ά.) στην περιοχή της Αττικής υπερβαίνουν τους 3.000, υπάρχει όμως μια πρώτη επιλογή και διαλογή λόγω αδυναμίας πολυδιάσπασης των αστυνομικών δυνάμεων. Κεντρικό ρόλο στα μέτρα προστασίας έχουν 500 «μυστικοί» αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής που έχουν αναλάβει τη διακριτική επιτήρηση περιοχών «ζωτικού» ενδιαφέροντος, ενώ υπάρχει και κινητοποίηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.
 
«Κόκκινος» συναγερμός
Οι αξιωματούχοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη μετά τις κρίσιμες τελευταίες ημέρες με την εποπτεία των «ουρών» στα ΑΤΜ και την προσέλευση των συνταξιούχων σε περίπου 1.000 ανοιχτά τραπεζικά καταστήματα γνωρίζουν ότι μπαίνουν σε μια ιδιαιτέρως καθοριστική χρονική περίοδο. Οπως ανέφερε στο «Βήμα της Κυριακής» υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ., «μετά το δημοψήφισμα βαδίζουμε σε άγνωστα μονοπάτια. Δεν θέλουμε να κινδυνολογούμε και ελπίζουμε να μη συμβεί τίποτα. Ωστόσο φοβόμαστε ότι ίσως μπορεί να υπάρξουν μαζικές αντιδράσεις πολιτών, ιδιαίτερα αν υπάρξει ζήτημα με τις καταθέσεις, εφόσον συνεχίσουν οι τράπεζες να είναι κλειστές και δημιουργηθούν καταστάσεις οικονομικής ασφυξίας. Ελλοχεύει βεβαίως και ο κίνδυνος να υπάρξουν επεισόδια μεταξύ υπερασπιστών του «Ναι» και του «Οχι» στο δημοψήφισμα.
 
Κύριος στόχος μας είναι να αντιμετωπίσουμε εν τη γενέσει τους καταστάσεις και να μη γενικευθούν επεισόδια, επιθέσεις ή ακόμη και πλιάτσικο. Αντιπαράδειγμά μας είναι η αντιμετώπιση από την ΕΛ.ΑΣ. των καταστροφών στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη που ακολούθησαν τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Μόνο στην Αττική από τις 6 Δεκεμβρίου ως τις 14 Ιανουαρίου υπέστησαν ζημιές 435 επιχειρήσεις (37 με ολοσχερή καταστροφή), συνολικού κόστους 50 εκατ. ευρώ. Στη Θεσσαλονίκη έγιναν ζημιές σε 88 επιχειρήσεις, από τις οποίες δέκα καταστράφηκαν ολοσχερώς. Τότε είχαν σημειωθεί εκτεταμένες καταστροφές λόγω της υποχωρητικότητάς μας. Τώρα όμως υπάρχει το επιπρόσθετο ζήτημα ότι στο χειρότερο σενάριο οι ταραχές μπορεί να είναι πολύ πιο εκτεταμένες και κυρίως με τη μαζική συμμετοχή ενός νέου τύπου χιλιάδων αγανακτισμένων πολιτών. Θα πάμε τα μέτρα μέρα-μέρα και θα δούμε πού θα οδηγηθούμε…».
 
Ζητώντας το «know how»
Από σειρά πρόσφατων συσκέψεων διαπιστώθηκε ότι «η ΕΛ.ΑΣ. σε μια περίπτωση γενικευμένων ταραχών σε διάφορα σημεία και μεγαλύτερης έκτασης από αυτές του Δεκεμβρίου του 2008 δεν είναι έτοιμη να ανταποκριθεί πλήρως». Γι” αυτό και έχει ζητηθεί το «know how» από αστυνομικές υπηρεσίες του εξωτερικού, ανάμεσα σε αυτές εκείνες των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γαλλίας κ.ά. Σημειώνεται ότι το FBI έχει κληθεί να αντιμετωπίσει τους τελευταίους μήνες εκτεταμένα επεισόδια έπειτα από περιστατικά αστυνομικής βίας και την εν ψυχρώ δολοφονία πολιτών. Μάλιστα σε μία περίπτωση, τον περασμένο Μάιο, στα επεισόδια στη Βαλτιμόρη είχε διαπιστωθεί ότι για την κατόπτευση του χώρου των κινητοποιήσεων είχαν χρησιμοποιηθεί ως και τηλεκατευθυνόμενα μικρά αεροπλάνα. Θεωρείται πιθανόν να αναζητηθούν πληροφορίες και από τη γαλλική αστυνομία για τον τρόπο αντιμετώπισης των εκτεταμένων επεισοδίων στα περίχωρα του Παρισιού κυρίως την περίοδο 2006-2011.
 
«Νέμεσις» και «Πολυδεύκης»
«Εν υπνώσει» ομάδες και στοχευμένα μέτρα Η ΕΛ.ΑΣ. μετά τη γενική σύρραξη και τις καταστροφές που ακολούθησαν τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου συνέταξε το σχέδιο «Νέμεσις» για την αντιμετώπιση τέτοιου είδους έκτακτων καταστάσεων. Μία από τις κύριες προβλέψεις του σχεδίου είναι η δημιουργία σε κάθε μεγάλη αστυνομική υπηρεσία και σε κάθε νομό μιας ειδικής «εν υπνώσει» ομάδας 10-20 αστυνομικών. Αυτή η άτυπη, ευέλικτη ομάδα «προστασίας» ειδικών περιστάσεων προβλέπεται ότι είτε θα αναλάβει την περιφρούρηση των ίδιων των αστυνομικών υπηρεσιών που δέχονται επίθεση είτε θα αποστέλλεται σε άλλα κτίρια που θεωρούνται «ευάλωτα». Υπάρχει επίσης και πιο σύνθετο σχέδιο αλληλοκαλύψεων, ενώ μπορεί τα μέτρα αυτά να κλιμακωθούν ακόμη και με την τοποθέτηση ελεύθερων σκοπευτών σε αστυνομικά κτίρια (κάτι τέτοιο έχει αποφασισθεί το 2009 μετά την επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Παρασκευής ή το 2013 ύστερα από επιθέσεις ενόπλων οργανώσεων).
 
Επιπλέον υπάρχει και το τελικό σχέδιο «Πολυδεύκης» της ΕΛ.ΑΣ. που συντάχθηκε τον Φεβρουάριο του 2007 και αποτελεί ένα εγχειρίδιο ενεργειών των διωκτικών αρχών. Ανάμεσα στα άλλα, δίνονται εντολές για τον τρόπο που θα λειτουργήσουν τα επιχειρησιακά κέντρα της ΕΛ.ΑΣ. και οι ανώτατοι αξιωματικοί σε «περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης όπου υπάρχουν πανικός και διασπορά ψευδών ειδήσεων», το οποίο θεωρείται «πολύ σοβαρό περιστατικό υψηλής προτεραιότητας», ενώ υπάρχουν και αναλύσεις περιστατικών με «περιορισμό της κίνησης των πολιτών από περιστατικά βίας». Για τα εξειδικευμένα μέτρα εκδίδονται σε καθημερινή βάση «στοχευμένες» διαταγές του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. ή περιφερειακών αστυνομικών υπηρεσιών. 
 

Αυλαία για το Φεστιβάλ Επίδαυρος: Θερμό χειροκρότημα από 10.000 θεατές για τις «Τρωάδες»

Αθήνα
Δέκα χιλιάδες θεατές παρακολούθησαν την παράσταση του Εθνικού Θεάτρου «Τρωάδες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία του Σωτήρη Χατζάκη, που άνοιξε το Φεστιβάλ Επιδαύρου, με το αντιπολεμικό έργο ν' αποδεικνύει ότι το αίτημα για αλληλεγγύη και ανθρωπισμό είναι πάντα επίκαιρο.
Παρά τις δύσκολες για τη χώρα συνθήκες, το κοινό έδωσε το «παρών», τόσο την Παρασκευή (3/7), όσο και το Σάββατο (4/7) στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, με τους πρωταγωνιστές της παράστασης (Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Νίκος Ψαρράς, Κρατερός Κατσούλης, Θέμης Πάνου, Κόρα Καρβούνη, Μαρία Κίτσου και Ελένη Ρουσσινού) να αποσπούν το θερμό χειροκρότημά του.
«Στις πολύ ιδιαίτερες, δύσκολες και ενδιαφέρουσες στιγμές που ζούμε τώρα όλοι μαζί, το Εθνικό θέατρο δίνει και θα δίνει το 'παρών', ό,τι κι αν συμβεί. Κάνει ένα διάλογο με την κοινωνία και την εποχή του και πρέπει πάντοτε να είναι παρόν με τον πιο ενδιαφέροντα και αναπάντεχο τρόπο για να μπορεί να μιλήσει και εκφράσει τα θέματα της εποχής του. Το Εθνικό θέατρο μπορεί να κάνει αυτό που δεν μπορεί να κάνει η πολιτική εκ των πραγμάτων, να ενώσει όλο το κοινό, όλο τον κόσμο γύρω από μια παράσταση και η τέχνη να κάνει αυτό που πρέπει: να κρατήσει το κερί αναμμένο» δήλωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής της πρώτης κρατικής σκηνής Στάθης Λιβαθινός, μετά την ολοκλήρωση των παραστάσεων στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου.
Έργο εμβληματικό, διαχρονικό και από τα σημαντικότερα του Ευριπίδη, οι «Τρωάδες» κατακρίνουν την πολιτική των Αθηναίων για το προκλητικό ανοσιούργημα που είχαν διαπράξει λίγους μήνες πριν, εναντίον των Μηλίων καθώς και για την Σικελική Εκστρατεία που προετοιμάζουν. Αποτελούν ένα αμείλικτο «κατηγορώ» για τις φρικαλεότητες του πολέμου και ένα σπαρακτικό αίτημα για αλληλεγγύη και ανθρωπισμό.
Στο στρατόπεδο των Αχαιών, στα παράλια της λεηλατημένης Τροίας, οι αιχμάλωτες Τρωαδίτισσες και η βασίλισσά τους, Εκάβη, θρηνούν για τα δεινά τους. Όσες έχουν απομείνει ζωντανές από την ξεκληρισμένη βασιλική οικογένεια θα δοθούν δώρο στους Αχαιούς, ενώ ο εγγονός της Εκάβης, ο μικρός Αστυάνακτας, γκρεμίζεται από τα τείχη, θύμα της σκληρότητας των κατακτητών. Οι φλόγες αφανίζουν την Τροία και οι γυναίκες, απελπισμένες, οδηγούνται στα πλοία που θα τις μεταφέρουν πέρα από το Αιγαίο, σκλάβες στα σπίτια των νικητών.
Τη μετάφραση υπογράφει ο Κ. Χ. Μύρης, τα σκηνικά η Έρση Δρίνη, τα κοστούμια ο Γιάννης Μετζικώφ, τη μουσική ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, τη χορογραφία η Κική Μπάκα, και τους φωτισμούς ο Αντώνης Παναγιωτόπουλος.
Το πρόγραμμα της καλοκαιρινής περιοδείας της παράστασης:
  • 11, 12 Ιουλίου: Καβάλα, Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων
  • 15 Ιουλίου: Κηποθέατρο Αλεξανδρούπολης
  • 18 Ιουλίου:Αμφιθέατρο Σίβηρης
  • 24 Ιουλίου: Αρχαία Ολυμπία, Αρχαίο Θέατρο Φλόκα27 Ιουλίου: Νεμέα, Θέατρο Αρχαίων Κλεωνών (Green Theatre)
  • 4, 5 Αυγούστου: Πάτρα, Ρωμαϊκό Ωδείο
  • 7 Αυγούστου: Μεσολόγγι, Αρχαίο Θέατρο Οινιάδων
  • 12 Αυγούστου: Άνδρος, Θέατρο Χώρας
  • 24 Αυγούστου: Βριλήσσια, Θέατρο «Αλίκη Βουγιουκλάκη»
  • 27 Αυγούστου: Xαλάνδρι, Θέατρο Ρεματιάς
  • 30 Αυγούστου: Ελευσίνα, Παλαιό Ελαιουργείο
  • 2 Σεπτεμβρίου: Βύρωνας, Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη»
  • 7 Σεπτεμβρίου: Θεσσαλονίκη, Θέατρο Δάσους
  • 13 Σεπτεμβρίου: Κηποθέατρο Παπάγου
  • 16 Σεπτεμβρίου: Νέα Σμύρνη, Θέατρο Άλσους Ν. Σμύρνη
  • 18 Σεπτεμβρίου: Ηλιούπολη, Θέατρο Άλσους «Δημήτρης Κιντής»
  • 22 Σεπτεμβρίου: Ωδείο Ηρώδου του Αττικού
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ξεσκεπάζεται η «μαύρη» προπαγάνδα των συστημικών Μέσων

Η Βουλή θα εξετάσει ενδεχόμενες παραβιάσεις της νομοθεσίας από ΜΜΕ
Έλεγχο για το αν παραβιάστηκε η εκλογική νομοθεσία από ΜΜΕ, κατά την διαδικασία του δημοψηφίσματος, θα ασκήσει το Κοινοβούλιο -τόσο στην Ολομέλεια όσο και στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας-, καθώς η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε πως το θέμα επιβάλλεται να απασχολήσει την Βουλή, δεδομένης και της εισαγγελικής διαταγής για προκαταρκτική εξέταση, καθώς και της ανάλογης διαδικασία στο ΕΣΡ.
Μετά και την προαναγγελία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάση Πετράκου, ότι θα ασκηθούν όλα τα δικαιώματα των βουλευτών που εκπορεύονται από τον Κανονισμό «ώστε να αναζητηθούν ευθύνες για το όργιο ψυχολογικού πολέμου και την παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας από τα συστημικά κανάλια της διαπλοκής», η κ. Κωνσταντοπούλου, ενημέρωσε πως εφόσον κατατεθεί επερώτηση για το θέμα θα εισηγηθεί στην Διάσκεψη των Προέδρων να συζητηθεί ίσως και την άλλη Παρασκευή.
«Το ζήτημα δεν αφορά μόνο την ελευθεροτυπία και το δικαίωμα του πολίτη για πρόσβαση στην αχειραγώγητη πληροφόρηση, αλλά αφορά και το εκλογικό δικαίωμα σε ένα σημαντικό δημοψήφισμα. Είμαι βέβαιη ότι και ο αρμόδιος υπουργός θα είναι τη διάθεση της Βουλής, προκειμένου να υπάρξει απάντηση της Δημοκρατίας στην προπαγάνδα, την παραπληροφόρηση και την τρομοκράτηση του ελληνικού λαού» ανέφερε η κ. Κωνσταντοπούλου.
«Είναι υποχρέωση του Ελληνικού Κοινοβουλίου να προστατεύει την Ελληνική Δημοκρατία πρέπει, μέσω των θεσμών που υπάρχουν, να ληφθούν εκείνα τα μέτρα ώστε οι παραβιάσεις της εκλογικής νομοθεσίας να μην μείνουν ατιμώρητες» είπε ο κ. Πετράκος.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/voylh/story/604248/xeskepazetai-i-mayri-propaganda-ton-systimikon-meson#ixzz3fE5xYyPx

ΕΣΡ: Αυτεπάγγελτη έρευνα για την προπαγάνδα των καναλιών στην κάλυψη του δημοψηφίσματος

Το ΕΣΡ, σε ανακοίνωσή του, σημειώνει ότι προχωρεί αυτεπαγγέλτως σε έλεγχο όλων των στοιχείων για παραβάσεις, μετά το πλήθος των καταγγελιών που δέχθηκε εκ μέρους πολιτών, για παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας από τα ΜΜΕ, καθ’ όλη την εβδομάδα πριν την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, προκειμένου να προβεί στη λήψη αποφάσεων επ’ αυτών σύμφωνα με το νόμο.
Σημειώνεται ότι ήδη από τις 29 Ιουνίου, το ΕΣΡ είχε απευθύνει, μέσω δελτίου Τύπου, σύσταση στους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς της χώρας για την τήρηση της ισομέρειας, της αντικειμενικότητας και της συμμόρφωσής τους με τους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, κατά την παρουσίαση των ειδήσεων που αφορούν στο δημοψήφισμα.
Την 1η Ιουλίου το ΕΣΡ εφιστούσε την προσοχή των υπευθύνων των ειδησεογραφικών εκπομπών ως προς την τήρηση της παραγράφου 8 της ΚΥΑ 10930/29.06.2015 που αφορά στην ισομερή μετάδοση των απόψεων του «ΝΑΙ» και του «ΟΧΙ».
Επίσης, στις 3 Ιουλίου το ΕΣΡ εξέδωσε την υπ’ αριθμ. 2/03.07.2015 Πράξη, σύμφωνα με την οποία υποδείκνυε σε όλους τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς της χώρας «κατά τη διάρκεια της προ του δημοψηφίσματος ημέρας, καθώς και κατά την ημέρα διεξαγωγής του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015 και μέχρι τις 19:00 να μη μεταδίδουν διαφημιστικά μηνύματα και συγκεντρώσεις ή άλλες εκδηλώσεις των Επιτροπών Υποστήριξης ή των κομμάτων, με εξαίρεση τις δηλώσεις των επικεφαλής των Επιτροπών Υποστήριξης και των αρχηγών κομμάτων που γίνονται κατά τη διάρκεια της δημοψηφισματικής διαδικασίας. Κατά τον ίδιο χρόνο δεν επιτρέπεται η μετάδοση δημοσκοπήσεων και η διοργάνωση συζητήσεων με προδημοψηφισματικό περιεχόμενο».

Την ίδια μέρα, το ΕΣΡ είχε αποστείλει έγγραφο που ζητούσε το 24ωρο πρόγραμμα τους, από τη Δευτέρα 29 Ιουνίου έως και την Κυριακή 5 Ιουλίου, καθώς και τη συμπλήρωση εντύπου με τα στοιχεία παρουσίασης (εμφανίσεις εκπροσώπων του «ΝΑΙ» και του «ΟΧΙ») της προδημοψηφισματικής δραστηριότητας των Επιτροπών Υποστήριξης ή των κομμάτων ή οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών που υποστηρίζουν το «ΝΑΙ» ή το «ΟΧΙ».
Βουλή: Επίκαιρη ερώτηση σχετικά με την τήρηση της εκλογικής νομοθεσίας από τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς κατέθεσε ο Πετράκος
Την ίδια ώρα, επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, σχετικά με την τήρηση της εκλογικής νομοθεσίας από τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, κατέθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ρωτά τον υπουργό Επικρατείας «σε τι νομοθετικές πρωτοβουλίες θα προχωρήσει και πότε, ώστε να τηρηθεί η εκλογική νομοθεσία για όσους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς την παραβίασαν».
Επιπλέον, ρωτά «πότε θα καταβάλουν τα χρέη τους τα τηλεοπτικά κανάλια, αλλά και ο ΟΤΕ και η Multichoice Hellas, η οποία είναι ιδιοκτήτρια του συνδρομητικού καναλιού NOVA, για το τέλος χρήσης τηλεοπτικών συχνοτήτων και πότε θα προκηρυχθούν οι άδειες χρήσης τηλεοπτικών συχνοτήτων».
 


Read more: http://www.newsbomb.gr/media-agb/story/604505/esr-aytepaggelti-ereyna-gia-tin-propaganda-ton-kanalion-stin-kalypsi-toy-dimopsifismatos#ixzz3fE5Uxtp7

 

ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΟΛΑΦΟΣ από Τουρκάλα Δημοσιογράφο: Η Κύπρος είναι 3.500 χρόνια ελληνική!

Κείμενο – κόλαφος Τουρκάλας δημοσιογράφου, σε σχέση με την κρίση στη Γάζα και σε συνάρτηση με τα εγκλήματα της Τουρκίας στην Κύπρο, στην ιστοσελίδα Israel Hayom, κάνει το γύρο του διαδικτύου.Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας «Σημερινή» η δημοσιογράφος Uzay Bulut μιλά για Κύπρο, η οποία ήταν πάντοτε ελληνική, αλλά και για το εθνικό ξεκαθάρισμα της Τουρκίας στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.
Στην εισαγωγή της η Uzay Bulut αναφέρει ότι, στις 20 Ιουλίου, δύο σημαντικά γεγονότα απασχόλησαν τα κρατικά ΜΜΕ, τα οποία δείχνουν, αν μη τι άλλο, υποκρισία: Από τη μια η επίθεση Ερντογάν εναντίον του Ισραήλ για τα όσα τεκταίνονται στη Γάζα και από την άλλη τα πανηγύρια της τουρκικής ηγεσίας για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, την οποία η τουρκική πολιτική ηγεσία παρουσιάζει ως «ειρηνευτική επέμβαση».

Το πρώτο ρεπορτάζ, αναφέρει η Bulut, περιελάμβανε τις δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων και του Ερντογάν, οι οποίοι εξαπέλυαν επίθεση κατά του Ισραήλ, κάνοντας λόγο για τυραννία γιατί πραγματοποιείται μια στρατιωτική επιχείρηση στη Γάζα. Όταν τα ΜΜΕ αναφέρονταν, όμως, στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, το λεκτικό ήταν εντελώς διαφορετικό αναφέρει η Burut, κάνοντας λόγο για εισβολή, εποικισμό και εθνικό ξεκαθάρισμα. «Αναφερόμενοι στην εισβολή, κάνουν λόγο για «ειρηνευτική επιχείρηση». Είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς αλλά είναι αλήθεια. Η τουρκική εισβολή εορτάζεται επίσημα σαν γιορτή της ειρήνης», γράφει χαρακτηριστικά.

« 

Όλος ο κόσμος έγινε μάρτυρας για το τι η Τουρκία έκανε το 1974 και πανηγυρίζει μέχρι σήμερα. Προσχεδιασμένες εκτελέσεις, καταστροφή, εθνικό ξεκαθάρισμα και συνεχιζόμενο δημογραφικό και πολιτιστικό βιασμό της Κύπρου. Αυτό που έγινε στην Κύπρο ήταν εισβολή και η Τουρκία είναι ξένος εισβολέας στην Κύπρο. Η ιστορία είναι εκεί, για να πει τι έγινε. Η Κύπρος ήταν ελληνική για 3500 χρόνια και χριστιανική για 2000 χρόνια. Ποτέ η τουρκοκυπριακή μειονότητα, στη σύντομη παρουσία της στην Κύπρο, δεν είχε δικό της μέρος στο νησί. Από το 1500 π.Χ. μέχρι τον 20ό αιώνα, το βόρειο τμήμα του νησιού ήταν πάντοτε ελληνικό και στη συνέχεια χριστιανικό»
, αναφέρει η Τουρκάλα δημοσιογράφος.

«Η τουρκική κυβέρνηση αρνείται τις βασικές αλήθειες, γιορτάζει την εισβολή, τον εποικισμό της Κύπρου, όμως καταδικάζει τους Ισραηλινούς, οι οποίοι αμύνονται από τις ρουκέτες των τρομοκρατών. Όταν πρόκειται για ισχυρισμούς για χρήση δυσανάλογης βίας, η Τουρκία θα πρέπει να είναι η τελευταία που καταδικάζει τους άλλους, καθώς έχει πλούσια εμπειρία και μεγάλη τεχνογνωσία σε αυτά τα εγκλήματα για να προσβάλει τους άλλους»

Τέλος, η Τουρκάλα δημοσιογράφος, σε αυστηρό ύφος, μιλά για υποκρισία από μέρους της τουρκικής ηγεσίας, η οποία στοχεύει, όπως είπε, στη δημογραφική αλλαγή του τμήματος που κατέχει παράνομα στην Κύπρο και συνεχίζει να παραβιάζει όλες τις βασικές αρχές και να μην αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία.
http://www.anoixtomialos.gr/2015/06/3500.html

Έλληνες της Γερμανίας: «Δεν έχετε ιδέα το τι γίνεται εδώ στην Γερμανία στο κοινοβούλιο και στην τηλεόραση από το φόβο μιας εξόδου της Ελλάδας»

Το παρακάτω κείμενο μας το στείλανε Έλληνες της Γερμανίας…

«Εδώ στην Γερμανία ακόμα και οι πολιτικοί το λένε.
Η Ελλάδα δεν μπορεί να βγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση ακόμα και αν το θέλουν όλοι οι άλλοι διότι πολύ απλά δεν το επιτρέπει το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα.

Άρα δεν τίθεται θέμα ευρώ ή δραχμή.
Ακόμα και σε περίπτωση χρεοκοπίας δεν..
τίθεται τέτοιο θέμα.
Ολα ρυθμίζονται μέσω του Ευρωπαικού Συντάγματος.

Εκτός και μόνον άμα αποφασίσει η Ελλάδα από μόνη της να φύγει.

Αλλά ούτε αυτό δεν θα γίνει διότι δεν θα το επιτρέψουν οι ευρωπαίοι.
Δεν είναι τρελοί να χάσουν δισεκατομμύρια για κάποιους εγωισμούς.



Ηδη εδώ στο γερμανικό κοινοβούλιο γίνετε χαμός.
Υπάρχουν πιέσεις από πολλούς γερμανούς πολιτικούς να υποκύψουν σε μερικά θέματα.

Χρεώνουν δημοσίως στην τηλεόραση την ευθύνη στην Merkel! Με το ζόρι θα κρατήσουν την Ελλάδα στο ευρώ και αυτό το ξέρει και η Ελληνική κυβέρνηση.

Δεν έχετε ιδέα το τι γίνεται εδώ στην Γερμανία στο κοινοβούλιο και στην τηλεόραση από το φόβο μιας εξόδου της Ελλάδας.»…

 

http://www.anoixtomialos.gr/2015/07/blog-post_83.html

H Ελλάδα µπορεί να θρέψει τους Ελληνες στο 91,5% των προϊόντων

H Ελλάδα µπορεί να θρέψει τους Ελληνες στο 91,5% των προϊόντων

Posted by olympiada στο Αυγούστου 18, 2012
Εκθεση της ΠΑΣΕΓΕΣ καταρρίπτει µια για πάντα το µύθο ότι δεν παράγουµε τίποτα και την τροµοκρατία πως, αν χρεοκοπήσουµε, θα πεινάσουµε
Κατηγορηµατικά διαψεύδει τη διαδεδοµένη στερεότυπη άποψη ότι η χώρα µας «δεν παράγει τίποτα» η νέα έκθεση της Πανελλήνιας Συνοµοσπονδίας Ενώσεων Αγροτικών
Συνεταιρισµών-ΠΑΣΕΓΕΣ (Αύγουστος 2012). Σύµφωνα µε συγκεκριµένη µελέτη, η διατροφική αυτάρκεια της Ελλάδας ανέρχεται στο 91,5% σε 41 βασικά αγροτικά – διατροφικά προϊόντα και «παραµένει σταθερή» το 2011 µε µια ελαφρά µείωση σε σχέση µε το 2010. Αυτό σηµαίνει επί της ουσίας ότι σήµερα, παρόλο που η Ελλάδα βρίσκεται δύο χρόνια και πλέον υπό το βραχνά του µνηµονίου, είναι σε θέση να θρέψει τον πληθυσµό της κατά 91%. «Πρέπει να σταµατήσει η απαξίωση της ελληνικής αγροτικής παραγωγής και η τροµοκρατία ότι σε περίπτωση χρεοκοπίας δεν θα έχουµε να φάµε. Μπορούµε να πάµε σε υπεραυτάρκεια, να παράξουµε νέο πλούτο, να στηρίξουµε τη χώρα», έλεγε χαρακτηριστικά πέρυσι ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτος Καραµίχας.
ΥΠΕΡΚΑΛΥΨΗ ΣΕ περισσοτερα ΑΠΟ ΤΑ ΜΙΣΑ ΒΑΣΙΚΑ ΑΓΑΘΑ
Τα στοιχεία που παρουσίασε η Εκθεση της ΠΑΣΕΓΕΣ δείχνουν ότι σε πέντε τουλάχιστον βασικά είδη η Ελλάδα καλύπτει το 100% της κατανάλωσης: µήλα, κρασί, φρέσκες ντοµάτες, αιγοπρόβειο γάλα και κρέας, πεπόνια και βρώµη. Παράλληλα, σε δεκαεπτά είδη την υπερκαλύπτει ξεπερνώντας το 250% της κατανάλωσης: γιαούρτι, φέτα, ρύζι, ελαιόλαδο, σιτάρι σκληρό, αγγούρια, σταφύλια, καρπούζια, βερίκοκα, ακτινίδια, πορτοκάλια, ψάρια, σταφίδα και φυσικά ελιές, (στις τελευταίες η αυτάρκεια πλησιάζει το 1.000%).
Σε πολύ υψηλά επίπεδα (80% και άνω) ανέρχεται η επάρκεια σε επτά είδη: αυγά, µέλι, γραβιέρα και κασέρι, αραβόσιτο, κρέας πουλερικών, αχλάδια και πατάτες. Η επάρκεια σε κεφαλοτύρι, κριθάρι, λεµόνια, αγελαδινό γάλα, και φασόλια καταγράφεται άνω του 50%, ενώ χαµηλότερη είναι σε είδη όπως ρεβίθια, χοιρινό και βόειο κρέας, µαλακό σιτάρι, φακές και ζάχαρη.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Στο ΧΩΝΙ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
http://olympia.gr/2012/08/18/h-ελλάδα-µπορεί-να-θρέψει-τους-ελληνες-σ/

Σκληρή επιστολή της Ζωής Κωνσταντοπούλου στον ελεεινό Σουλτς

Να ενημερώσει τα μέλη του Ευρωκοινοβουλίου για το ζήτημα του χρέους αλλά και να απόσχει από δηλώσεις που δεν καταδεικνύουν σεβασμό στην δημοκρατική απόφαση των Ελλήνων, μέσα από το δημοψήφισμα, θα ζητήσει με επιστολή της προς τον Μάρτιν Σουλτς η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου. Όπως ενημέρωσε, σε νεότερη δήλωσή της, η κ. Κωνσταντοπούλου θα αποστείλει επιστολή προς τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, με την οποία θα ζητεί από τον κ. Σουλτς αφενός να «απόσχει από περαιτέρω δηλώσεις, οι οποίες δεν καταδεικνύουν σεβασμό στην δημοκρατική απόφαση και στην ετυμηγορία μέσα από μια διαδικασία λαϊκής κυριαρχίας, όπως το χθεσινό δημοψήφισμα, αφετέρου να συνδράμει αποφασιστικά στην ενημέρωση όλων των μελών του Ευρωκοινοβουλίου – που συνεδριάζει σε Ολομέλεια στο Στρασβούργο – σε σχέση με το ζήτημα του χρέους, την έλλειψη της βιωσιμότητας που συνομολογείται πια από το ΔΝΤ και σε σχέση με τις ακραίες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των πολιτών και των κατοίκων της Ελλάδας από τις πολιτικές των Μνημονίων και των προγραμμάτων διάσωσης».
Όπως τόνισε η κ. Κωνσταντοπούλου, η αρμοδιότητα του Ευρωκοινοβουλίου δεν είναι αυτή που ανελήφθη από τον κ. Σουλτς κατά τις προηγούμενες ημέρες, δεν είναι η αρμοδιότητα της υποστύλωσης μιας πολιτικής που παραβιάζει το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Η αρμοδιότητα του Ευρωκοινοβουλίου είναι αρμοδιότητα ελέγχου της εφαρμογής από τις εκτελεστικές εξουσίες των διατάξεων που εγγυώνται την ευημερία των λαών και ταυτόχρονα ελέγχου της θωράκισης όλων των δικαιωμάτων και ελευθεριών που είναι κατοχυρωμένες στις ευρωπαϊκές συνθήκες.

Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/604240/epistoli-konstantopoyloy-se-soylts-me-aformi-tis-diloseis-toy#ixzz3f8datrWv

Ιησού Χριστέ μας σ’ ευχαριστούμε που φώτισες το λαό μας

Ιησού Χριστέ μας σ’ ευχαριστούμε που φώτισες το λαό μας



Ιησού Χριστέ μας Πανάγαθε, σ’ ευχαριστούμε που φώτισες τα αριστερά και τα δεξιά παιδιά Σου και από κοινού κατέκτησαν αυτήν την ιστορική και (έπειτα θα αποδειχθεί) πνευματική ΝΙΚΗ. 

Δεν είναι μόνο η διαφορά στα ποσοστά που κάνει τη ΝΙΚΗ μεγάλη, αλλά είναι η σοβαρότητα του γεγονότος (ερωτήματος) και οι συνθήκες βίας που ασκήθηκαν ανέντιμα από τα εχθρικά μέσα ενημερώσεως στη συνείδηση του πονεμένου λαού μας, για να φοβηθεί, να απελπιστεί και να παραδοθεί αμαχητί στη συνομωσία των εκμεταλλευτών της Δύσεως. Άρα αυτή η νίκη είναι πύρεια.

Τα δεξιά και αριστερά παιδιά του Ιησού Χριστού μας έκαναν την υπέρβασή τους, η οποία θα είναι κομβικό σημείο αναφοράς από τις επόμενες γενεές των Ελλήνων έως συντελείας του αιώνος.

Η υπερβατική απόφαση του ΟΧΙ δείχνει πνευματική κατάσταση υψηλή. Όμως η ροπή του λαού μας τα τελευταία χρόνια προς την πολυσχιδή αμαρτία (σοδομισμός, ανωμαλία, μοιχεία, πορνεία, ναρκωτικά, εκτρώσεις, διαλυμένες οικογένειες, απώλεια των αρετών του γένους ημών και αποδοχή των συνηθειών ζωής από τη Δύση) αποδεικνύουν ότι πιάσαμε πνευματικό «πάτο».

Ερώτηση: Από πού πήρε δύναμη αυτός ο εν παραλυσία λόγω των αμαρτιών λαός και έκανε αυτή την ΑΝΑΤΡΟΠΗ προς το καλό και αγαθό;     

Απάντηση: Υπεύθυνη γι’ αυτό το θαύμα είναι η «πανίσχυρος δεξιά του Υψίστου Ιησού Χριστού μας».

Απόδειξη: Θα χρησιμοποιήσω και πάλι και ποτέ δε θα κουραστώ να χρησιμοποιώ το μεγάλο αστέρι μας στον ουρανό Άγιο Νεκτάριο Πενταπόλεως. Ο Άγιος μας φωτισμένος από το Πνεύμα το Άγιο είπε ότι: «Ο Θεός από καταβολής κόσμου εδημιούργησε το γένος των Ελλήνων για να γίνει διδάσκαλος της ανθρωπότητος». Δεν είναι λοιπόν το θέμα ότι εμείς αξίζουμε, αλλά ότι ο Δημιουργός του σύμπαντος κόσμου μας ΕΠΕΛΕΞΕ. Αφού μας επέλεξε, όποτε κινδυνεύουμε μας σώζει, όπως τώρα. Η επιτυχία λοιπόν του ΟΧΙ δεν οφείλεται στα αντιμνημονιακά κόμματα, που και αυτά έπαιξαν το θετικό ρόλο τους, αλλά στην ευλογία του θέλοντος Χριστού.  
  
Ο ευσεβής και ηρωικός λαός μας στη διάρκεια των χιλιετηρίδων και πάλι και πολλάκις, εχαροποίησε τον Δημιουργό του σύμπαντος κόσμου ποιώντας το θέλημά Του, το ίδιο θα κάνει και τώρα ο λαός μας σε λίγο χρόνο, όταν αρχίσει η πνευματική του ανάταση. Αυτή αναμένεται να εκδηλωθεί με την Αναλαμπή της Ορθοδοξίας μετά την επιστροφή της Βασιλεύουσας, όπως μας έχει αποκαλύψει ο Άγιος Παίσιος. Θα αρχίσει όμως να γίνεται φανερό από την αρχή των επιτιμίων που θα ζήσει ο ελληνικός λαός στο εγγύς μέλλον.

Η συνοχή του έθνους ετοιμάσθηκε από τον Θεό

Άλλο ένα παράδοξο θαύμα εμπεριέχεται στη νίκη του ΟΧΙ του δημοψηφίσματος. Οι αλληλοσπαρασόμενοι έως χθες αριστεροί και δεξιοί, ομονόησαν ξαφνικά και από κοινού έδωσαν την ΠΕΙΡΙΑ ΝΙΚΗ.

Αυτό που δεν έκανε η Εκκλησία αμέσως μετά τη λήξη του εμφυλίου για να μονιάσουν και αγαπήσουν δεξιοί και αριστεροί και το έθνος να πορευθεί εν ειρήνη, γιατί πάντοτε η επίσημη Εκκλησία ήταν κλασική οργάνωση των δεξιών κομμάτων (ΕΡΕ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ), έως και σήμερα που η Διοικούσα Εκκλησία πήρε θέση υπέρ των νέων Γερμανών Καρλομάγνων, το έκανε ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός. Δηλαδή ευλόγησε τα παιδιά του, χωρίς να παραβιάσει το αυτεξούσιο κανενός (τί μεγαλείο έχουν οι ενέργειές Του) να ομονοήσουν και ομονόησαν, όχι μόνον τα δύο ΚΚΕ όπως θα λέγαμε παλαιότερα, μεταξύ τους και με τους ΑΝΕΛ (δημοκράτες δεξιοί), αλλά τα ΚΚΕ με την άκρα δεξιά. Λίγο το ‘χετε;

Ας προσέξουν πάρα πολύ καλά αυτοί που για ψύλλου πήδημα άρπαζαν την ευκαιρία και εις ανάμνηση αδικιών της μιας ή της άλλης παρατάξεως που διεπράχθησαν κατά τη διάρκεια του εμφυλίου, αλληλοεσπαράσοντο στα ΜΜΕ και περνούσαν την κακία του εμφυλίου και στις επόμενες γενιές, χωρίς αυτός να έχει ποτέ τελειωμό. Προσέξτε, γιατί αυτή η σύγκληση αντιθέτων ιδεολογιών αλλά κοινών προαιρέσεων στο ΟΧΙ είναι σχέδιο και ενέργεια Θεού. Μη γίνεστε θεομάχοι, προστατέψτε την εθνική συνοχή. Ο Θεός μας θέλει όλους ενωμένους.

Λίγα πατερικά και πατριωτικά λόγια για τους αδελφούς μας που πλανήθηκαν και ψήφισαν ΝΑΙ

Αν αγαπητοί μου αδελφοί, αναγνώσετε το κείμενο, που προηγείται, έχετε ήδη στο χέρι την απάντηση στην αντιορθόδοξη και αντιπατριωτική ψήφο σας.

Τρανά αποδεικνύεται ότι η Χάρις του Θεού μας επεσκίασε, δυνάμωσε, ένωσε και ανέδειξε τις προαιρέσεις των Ελλήνων που ήταν υπέρ του ΟΧΙ.

Μη μένετε στο λογισμό ότι πράξατε άριστα με το ΝΑΙ, γιατί η κατάσταση η δύσκολη για όλους μας που αρχίζει τώρα, θα σας οδηγήσει με την προπαγάνδα από τη Δύση μέσω των εδώ δορυφόρων τους, στη θεομαχία. Διαβάστε σας παρακαλώ με περισσότερη προσοχή αυτά που ακολουθούν.

Την εννοείτε όταν λέγεται ότι ο Θεός επέτρεψε κάτι κατά παραχώρηση ή κατά ευδοκία; Παραχωρεί ο Θεός να γίνει κάτι που κατά την πανσοφία Του δεν πρέπει να γίνει γιατί του το ζητούν αναρίθμητες προαιρέσεις παιδιών που είναι σε πλάνη. Αφήνει να τρέξει αυτή η επιθυμία των παιδιών Του ο Θεός να αποτύχουν τα παιδιά Του και λόγω της αποτυχίας να καταλάβουν το λάθος των και έτσι να επιστρέψουν στο Θεό εν μετανοία και να τον παρακαλέσουν να τους δείξει το θέλημά Του πλέον. Ο Θεός επιτρέπει να γίνει κάτι κατά ευδοκία, όταν κατά την πανσοφία Του προγραμματίζει από την αρχή την σωτηριολογική έκβαση του γεγονότος που ευλογεί. Και στις δύο περιπτώσεις έχουμε σωτηρία. Στην πρώτη λόγω μετανοίας και επιστροφής προς τον Θεό και στη δεύτερη λόγω πίστεως και υπακοής στο θέλημά Του από την αρχή.

Ας επιστρέψουμε στα καθ΄ημάς. Ο Άγιος Νεκτάριος σας θυμίζω ότι είπε «Ο Θεός μας επέλεξε ως γένος να κάνουμε το θέλημά Του». Ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης μας είπε ότι «λόγω του πλήθους των αμαρτιών μας, ο Θεός επειδή θέλει να μας σώσει και εν μετανοία να εκτελέσουμε το θέλημά Του, κατ΄ευδοκία θα επιτρέψει πείνα ολίγων μηνών». Μας έχει περιγράψει και το αποτέλεσμα. Θα είναι λαμπρό. Ένα μεγάλο πλήθος Ελλήνων που τώρα είναι κολλημένο στην αμαρτία θα μετανοήσει. Το λίμα του 2,5% των εν μετανοία Χριστιανών που είναι σήμερα θα γίνει περισσότερο από 20% και όχι μόνο αυτό, αλλά και οι μοναχοί και μοναχές που θα αναδειχθούν από αυτή την μετάνοια θα είναι καλύτεροι από εμάς τους τωρινούς μοναχούς. Βλέπετε τι μας αποκαλύπτουν οι Άγιοι; Βλέπετε ενδιαφέρον και αγάπη Χριστού για το γένος ημών των Ελλήνων Ρωμιών;

Αν δεν λάβετε σοβαρά αυτά που μόλις αναγνώσατε και όταν αρχίσει η πείνα, πηγαίνετε και ονειδίζετε τους αδελφούς μας που ψήφισαν ΟΧΙ, θεωρώντας τους υπεύθυνους για την πείνα, τότε καταδικάζετε τον εαυτό σας δύο φορές.

1)Γίνεστε θεομάχοι, γιατί ο Θεός ευδόκισε την πείνα για την σωτηρία μας και

2)Ο Ιησούς μας, μας είπε ότι αν κάποιος ονειδίσει ένα των μικρών τούτων αδελφών μου, τον συμφέρει να δέσει στο λαιμό του ένα λίθο του μύλου και να πέσει στη θάλασσα.

Επιστρέψτε αδελφοί μου γρήγορα στο ποίμνιο του Χριστού, απομακρυνθείτε από την αίρεση των νέων Καρλομάγνων. Πιο απλά, ελάτε με τους τσολιάδες, εγκαταλείψτε τους Γερμανοτσολιάδες. Αμήν. Αν χρειαστεί να εγκαταλείψετε και τους πνευματικούς σας, που σας είπαν να ψηφίσετε ΝΑΙ, να το πράξετε αμέσως, γιατί είναι ανόσιοι. Θα σας τρελάνουν αν μείνετε μαζί τους. Είναι βαριά άρρωστοι με την ασθένεια του Οικουμενισμού και της Πανθρησκείας. Δεν έχουν χάρη Θεού για να διακρίνουν το καλό της Πίστεως και της πατρίδας. Γι’ αυτό σας οδήγησαν στο δοσιλογικό ΝΑΙ.

Αγαπημένε μου Ιησού Χριστέ, σε παρακαλώ πρόσθε Πίστη και δύναμη στους πάσχοντας Έλληνες για να αντέξουν στα δύσκολα και δώσε ειλικρινή και μακροχρόνια μετάνοια και τη σωτηρία των ψυχών αυτών. Σε ευχαριστώ.

Ο Κύριος Ιησούς Χριστός
και η Υπεραγία Μητέρα Του
η επονομαζομένη
Παναγία Αρβανίτισσα
να σας ευλογούν.
Γέρων Νεκτάριος Μοναχός
Αγιορείτης
                          http://geron-nektarios-o-agioritis.blogspot.gr

ΟΙ ΟΛΛΑΝΔΟΊ ΕΠΙΘΥΜΟΎΝ ΠΑΡΑΜΟΝΉ ΤΗΣ ΕΛΛΆΔΑΣ ΣΤΟ ΕΥΡΏ, ΑΡΚΕΊ ΝΑ ΠΆΡΟΥΝ …ΜΈΤΡΑ

Οι Ολλανδοί επιθυμούν παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, αρκεί να πάρουν …μέτρα

Μιλώντας στο κοινοβούλιο της Ολλανδίας ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε και ο υπουργός Οικονομικών της χώρας και πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, τόνισαν ότι η ολλανδική κυβέρνηση θέλει, εάν είναι εφικτό, η Ελλάδα να μείνει στην ευρωζώνη.
“Το εάν αυτό είναι εφικτό ή όχι θα εξαρτηθεί πράγματι από αυτά που θα ακούσουμε αύριο (σήμερα). Θα εξετάσουμε εάν είναι εφικτό, στη βάση αυτών που θα μας πουν οι Έλληνες”, είπε ο Ντάισελμπλουμ στο κοινοβούλιο.
Νωρίτερα ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών είχε αναφέρει σε επιστολή του προς τη Βουλή της χώρας του ότι το νέο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδα θα συνοδεύεται υποχρεωτικά από “αυστηρούς όρους” και τη λήψη “δύσκολων μέτρων” που όπως επανέλαβε είναι απαραίτητα για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.
Και ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας όμως, Μαρκ Ρούτε, δήλωσε ότι η Ελλάδα οφείλει να δεχθεί να εφαρμόσει βαθιές μεταρρυθμίσεις εάν θέλει να παραμείνει στην ευρωζώνη.
Μιλώντας κι αυτός στην ολλανδική βουλή μετά το δημοψήφισμα στην Ελλάδα, ο Ρούτε σημείωσε ότι η κυβέρνησή του είναι απρόθυμη να διαθέσει περισσότερα κεφάλαια στην Ελλάδα, εκτός εάν η ελληνική κυβέρνηση δεσμευτεί στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων.
“Εάν τα πράγματα παραμείνουν ως έχουν, τότε βρισκόμαστε σε αδιέξοδο”, επισήμανε. “Δεν υπάρχει καμιά άλλη επιλογή, πρέπει να είναι έτοιμοι να δεχθούν βαθιές μεταρρυθμίσεις”, επέμεινε ο Μαρκ Ρούτε.
Ακόμη, ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας υπογράμμισε ότι οι πιστωτές δεν προτίθενται να καταρτίσουν νέα πρόταση κι επαφίεται στην ελληνική κυβέρνηση να υποβάλει εκείνη τη δική της νέα πρόταση ενόψει της αυριανής Συνόδου Κορυφής της ευρωζώνης.
ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ (Μπ.Γ.), AFP, Reuters
http://mignatiou.com/2015/07/i-ollandi-epithimoun-paramoni-tis-elladas-sto-evro-arki-na-paroun-metra/

ΚΟΤΖΙΆΣ ΣΤΟΝ ΝΕΤΑΝΙΆΧΟΥ: ‘ ΕΛΛΆΔΑ-ΚΎΠΡΟΣ-ΙΣΡΑΗΛ ΑΠΟΤΕΛΟΎΝ ΓΡΑΜΜΉ ΣΤΑΘΕΡΌΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΉ’

Κοτζιάς στον Νετανιάχου: ‘ Ελλάδα-Κύπρος-Ισραηλ αποτελούν γραμμή σταθερότητας στην περιοχή’

Σχέσεις σημαντικές, που συνιστούν «μία γραμμή σταθερότητας» στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολική Μεσογείου, χαρακτήρισε αυτές μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών  Νίκος Κοτζιάς μετά την συνάντησή του χθες με τον Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ Μπενγιαμίν Νετανιάχου.
Η επισήμανση αυτή έγινε στα πλαίσια αναφοράς του κ. Κοτζιά σε «έναν βαθύ και διμερή διάλογο» που διεξάγεται μεταξύ των δύο χωρών σχετικά με την ασφάλεια στην περιοχή.
Τόνισε ότι «ζούμε εντός ενός τριγώνου αποσταθεροποίησης», στην κορυφή του οποίου βρίσκεται η Ουκρανία, στα αριστερά η Λιβύη και στα δεξιά η Μέση Ανατολή: το Ιράκ και η Συρία.
Και πρέπει, πρόσθεσε, να δημιουργήσουμε εντός αυτού του τριγώνου ένα πλαίσιο σταθερότητας και ασφάλειας.
Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας υπογράμμισε ακόμα κατά την συνάντησή του με τον κ. Νετανιάχου ότι Ελλάδα και Ισραήλ έχουν αναπτύξει τις διμερείς τους  σχέσεις σε όλους τους τομείς, όπως στην ασφάλεια, την ενέργεια, τον τουρισμό και την οικονομία.
«Πιστεύουμε ότι υπάρχει μια αμοιβαία απόφαση για μια δυναμική ανάπτυξη της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των λαών μας, που συνδέονται με δεσμούς φιλίας. Και πάντα, όταν βλέπω ανθρώπους από το Ισραήλ, σκέφτομαι ότι αυτοί οι άνθρωποι, αυτός ο λαός αγαπά την Ελλάδα τόσο πολύ, που και εμείς θα πρέπει να μάθουμε εξίσου να αγαπάμε το Ισραήλ», είπε ακόμα ο κ. Κοτζιάς, δήλωση που αναπαράγεται με ιδιαίτερη έμφαση από πολλά Ισραηλινά ΜΜΕ, έντυπα και ηλεκτρονικά.
Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδα, Νίκος Κοτζιάς, πραγματοποιεί από προχθες, Κυριακή 5 Ιουλίου έως την Τρίτη 7 Ιουλίου, επίσκεψη εργασίας στο Ισραήλ.
Χθες  Δευτέρα, εκτός με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ και Υπουργό Εξωτερικών, Benjamin Netanyahu, συναντήθηκε επίσης με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Υπουργό Εσωτερικών και κύριο Διαπραγματευτή για το Παλαιστινιακό, Silvan Shalom, με τον Υπουργό Ενέργειας, Yuval Steinitz και με την Αναπληρώτρια Υπουργό Εξωτερικών, Tzipi Hotevely.
Το απόγευμα επισκέφθηκε το Ίδρυμα Yad Vashem, όπου κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος.
Την Τρίτη 7 Ιουλίου, ο Υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας του Ισραήλ, Reuven Rivlin.
Σήμερα την έναρξη των επαφών του με την ισραηλινή πλευρά, ο κ. Κοτζιάς είχε χθες συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο Γ΄.
ΚΥΠΕ – Χρήστος Μιχαηλίδης – ΑΘΗΝΑ
http://mignatiou.com/2015/07/kotzias-ston-netaniachou-ellada-kipros-israil-apoteloun-grammi-statherotitas-stin-periochi/

ΜΊΑ ΜΈΡΑ ΓΕΜΆΤΗ ΕΛΛΆΔΑ Η ΛΑΓΚΆΡΝΤ… ΓΙΑΤΊ ΔΕΝ ΠΉΓΕ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΈΛΛΕΣ;

Μία μέρα γεμάτη Ελλάδα η Λαγκάρντ… Γιατί δεν πήγε στις Βρυξέλλες;

Δεν πρόκειται να συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Eurogroup και τη Σύνοδο των ηγετών της Ευρωζώνης η Διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, σύμφωνα με ενημερωμένη πηγή στην αμερικανική πρωτεύουσα.
Στην Ουάσιγκτον θα παραμείνει και ο διευθυντής Ευρώπης Πολ Τόμσεν, ο οποίος ωστόσο θα παρακολουθήσει τηλεφωνικά το Euro-working Group και Eurogroup.
Δεν είναι γνωστό αν η μη παρουσία της στις Βρυξέλλες σχετίζεται με πολιτικούς λόγους – καθώς το ΔΝΤ βρέθηκε στο μέσο αντιπαράθεσης μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους – ή σχετίζεται με την ομιλία της κ. Λαγκάρντ την Τετάρτη στο Ινστιτούτο Μπρούκινγκς.
Χθες είχε μια μέρα γεμάτη Ελλάδα από το πρωί, όπου με γραπτή δήλωση πριν την έναρξη της συνεδρίασης του ΔΣ του «Ταμείου», είπε πως το ΔΝΤ κατέγραψε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα. Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση και είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε την Ελλάδα αν μας ζητηθεί να το πράξουμε, ανέφερε η ίδια πηγή.
Στη διάρκεια της ημέρας η κ. Λαγκάρντ είχε συνομιλία με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα και σύμφωνα με εκπρόσωπο του ΔΝΤ, «συζήτησαν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και τις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα».
Σημείωσε ακόμη ότι «η γενική διευθύντρια εξήγησε την αδυναμία του Ταμείου να αποδεσμεύσει πόρους, λόγω της πολιτικής για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, αλλά προσέφερε παροχή τεχνικής βοήθειας όπου ζητηθεί από τις ελληνικές Αρχές».
Παραμένει ασαφές γιατί χρειάστηκε η κ. Λαγκάρντ να εξηγήσει πως δεν μπορούν να αποδεσμευθούν πόροι, κάτι που δεν έγινε πάνω από ένα χρόνο.
Στη διάρκεια της ημέρας είχε συνομιλία με τον Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν και σύμφωνα με εκπρόσωπο του ΔΝΤ «συζήτησαν τις εξελίξεις στην Ελλάδα και τις πιθανές επιπτώσεις στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας».
Η συνεδρίαση για την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε τελικά το απόγευμα και ξεκίνησε με ενημέρωση της κ. Λαγκάρντ για τη συνάντηση Μέρκελ – Ολάντ στο Παρίσι. Επίσης για τη συνομιλία της με τον Αλέξη Τσίπρα.
Είπε πως οι Ευρωπαίοι εταίροι και το ΔΝΤ αναμένουν ελληνικές προτάσεις, αλλά δεν μπορεί η ίδια να εκτιμήσει αν και πότε θα αρχίσουν εκ νέου οι διαπραγματεύσεις.
Ο Αμερικανός αντιπρόσωπος είπε ότι είναι επιθυμία του να συζητήσουν τα δύο μέρη και να καταλήξουν σε συμπέρασμα και σε αποτέλεσμα. Μίλησε και για το χρέος.
Ο Έλληνας αντιπρόσωπος αναφέρθηκε στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών και τη συμφωνία τους που διατυπώθηκε σε κοινό ανακοινωθέν και αναφέρθηκε στο ζήτημα του χρέους.  Δεν έγινε γνωστό τι θα γίνει με το ζήτημα της παράτασης της ληξιπρόθεσμης δόσης του ΔΝΤ.
ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΖΟΥΠΑΝΙΩΤΗΣ, ΚΥΠΕ-CNA
http://mignatiou.com/2015/07/mia-mera-gemati-ellada-i-lagkarnt-giati-den-pige-stis-vrixelles/

ΚΆΝΟΥΝ ΌΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΟΥΝ ΤΙΣ ΓΕΝΙΚΈΣ ΣΥΝΈΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΛΙΤΌΤΗΤΑΣ ΟΙ ΓΆΛΛΟΙ…

Κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν τις γενικές συνέπειες της λιτότητας οι Γάλλοι…

Το «όχι» των Ελλήνων πολιτών στο πρόγραμμα λιτότητας που πρότειναν οι πιστωτές δεν έχει να κάνει με το ΝΑΤΟ, εξήγησε σήμερα στο Πεντάγωνο ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Ζαν Ιβ Λε Ντριάν, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου με τον Αμερικανό ομόλογό του, Άστον Κάρτερ.
«Δεν πρόκειται για μία ψήφο εναντίον του (Βορειοατλαντικού) Συμφώνου, εναντίον της Δύσης, επρόκειτο για μια ψήφο που είχε στόχο να απορρίψει τις οικονομικές προτάσεις που διατυπώθηκαν προς την Ελλάδα», δήλωσε ο Λε Ντριάν απαντώντας σε μια ερώτηση σχετικά με τις επιπτώσεις της ψήφου των Ελλήνων πολιτών στην ασφάλεια στην Ευρώπη και το ΝΑΤΟ.
«Δεν πρόκειται για μία ψήφο για την έξοδο από την Ευρώπη, δεν πρόκειται για μία ψήφο για την έξοδο από το ευρώ, πρόκειται για μία ψήφο πολιτικής επιβεβαίωσης που οδηγεί στην επανάληψη των συνομιλιών» μεταξύ των Ελλήνων και των πιστωτών, «οι οποίες – ελπίζω – θα ξεκινήσουν αύριο» (Τρίτη), επισήμανε ο Γάλλος υπουργός.
Η ταχεία αντίδραση της Ρωσίας στο «όχι» των Ελλήνων στο δημοψήφισμα και η τηλεφωνική συνδιάλεξη σήμερα του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν φαίνεται, όπως σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο, πως άγγιξαν μια ευαίσθητη χορδή των αμερικανικών αρχών, με φόντο την ένταση μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Μόσχας.
Ερωτηθείς σχετικά με το «όνειρο» του Βλαντίμιρ Πούτιν να διχάσει το ΝΑΤΟ, ο Λε Ντριάν απάντησε ότι εάν αυτό είναι το θέμα, «εκείνος (μπορεί) να ονειρεύεται».
Η «ιδιαίτερη σχέση» μεταξύ της Ελλάδας και της Ρωσίας λόγω κυρίως του ορθόδοξου θρησκεύματος υφίσταται «εδώ και πάρα πολύ καιρό» και «δεν αποτελεί ένα θέμα της παρούσας στιγμής» εκτίμησε ο Λε Ντριάν.
ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ (Α.Σ.), AFP
http://mignatiou.com/2015/07/kanoun-oti-den-katalavenoun-tis-genikes-sinepies-tis-litotitas-i-galli/