Τρίτη 9 Ιουλίου 2019

Πολύχρωμος ολοκληρωτισμός

Δημοσιεύθηκε στις Ιουνίου 30th, 2019

Από πότε η «πορεία υπερηφάνειας» θεωρείται από κάποιους ως βήμα για να διασπείρουν μια ρατσιστική ρητορική μίσους; Έτσι μόνο μπορούν να χαρακτηριστούν τα συνθήματα «Ελλάδα σκάσε!», «στο διάολο η οικογένεια, στο διάολο κι η πατρίς, να πεθάνει η Ελλάδα για να ζήσουμε εμείς». Κι αν αυτοί που τα εκφράζουν δηλώνουν «αντιφασίστες», αυτό θολώνει μόνο τα νερά της δικής τους ξενοφοβίας, καθώς αντιμετωπίζουν κάθε τι ανόμοιο με αυτούς ως οντολογικά εχθρικό, που πρέπει να εξολοθρευθεί. Ίδια λοιπόν, η κινητήρια αντίληψή τους με τους ναζί τους οποίους υποτίθεται ότι τόσο έντονα απεχθάνονται.
Ποιον, όμως, στ’ αλήθεια στοχοποιούν τα συνθήματα αυτά; Όχι μόνον όσους αισθάνονται αισθήματα πατριωτικά, ή τα μέλη μιας οποιασδήποτε οικογένειας (στους οποίους αξίζουν σύμφωνα με ένα άλλο προσφιλές σύνθημα «σφαλιάρες και κλωτσιές»). Αλλά, στον άνθρωπο γενικά. Στην ίδια του την ύπαρξη έτσι όπως πραγματοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια: Γιατί η οικογένεια είναι το πρώτο συλλογικό κύτταρο που ο άνθρωπος εκδηλώνεται αγαπητικά, δηλαδή μαθαίνει να λαμβάνει αρχικά, κι ύστερα να εκπέμπει την αγάπη· και πατρίδα είναι η ψυχική εκείνη γεωγραφία που μεταβάλλει τον άνθρωπο και τις κοινωνίες του, από εφήμερο ον σε τυχαία συνύπαρξη, σε μια κοινότητα ικανή να διεκδικήσει την ίδια της τη μοίρα.
Η αμφισβήτηση όλων αυτών εκπορεύεται από το ίδιο το Σύστημα. Tο μοντέλο οικονομίας και κατανάλωσης, που ζητάει σήμερα από τον άνθρωπο να αλλάξει έναν τρόπο ύπαρξης που ακολουθεί από την αυγή της παρουσίας του σε αυτόν τον πλανήτη, να γίνει ένας μετάνθρωπος δίχως συλλογικές ταυτότητες, ιστορική μνήμη, φύλο, γι’ αυτό εύπλαστος, απόλυτα χειραγωγούμενος από τους μηχανισμούς του μάρκετινγκ και της κατασκευής επίπλαστων καταναλωτικών αναγκών. Γι’ αυτό και τα σκήπτρα αυτής της περίεργης θρησκείας του «νέου ανθρώπου», τα κρατούν οι πολυεθνικές και ο αυτοκράτορας των ΜΚΟ Τζόρτζ Σόρος.
Για εμάς, που δεν πιστεύουμε ότι έχει μέσα στον 21ο αιώνα νόημα να δηλώνει κανείς «προοδευτικός» ή «συντηρητικός», αλλά να αγωνίζεται ώστε να βρει η κοινωνία μας το χαμένο της πνευματικό μέτρο και κέντρο, η έκφραση της σεξουαλικότητας είναι ζήτημα προσωπικής ελευθερίας. Το να χρησιμοποιείται όμως ως άλλοθι για μια σταυροφορία «επίθεσης στα πρότυπα ανδρών και γυναικών» και άρα, μετάλλαξης του ανθρώπου, είναι κάτι το αποτροπιαστικό. Γιατί πρώτα απ’ όλα διασύρει την ίδια, ενώ αποπειράται να «καπελώσει» κάθε άνθρωπο που ασκεί την προσωπική του ελευθερία, ακόμα και πολλούς ομοφυλόφιλους συμπολίτες μας, βάζοντας στο στόμα τους μια πολιτική ατζέντα στην οποία δεν έχουν συνομολογήσει ποτέ.

Μένουμε Θεσσαλονίκη

(Πηγή: Εφημερίδα “Ρήξη” φ. 153, 29/6/2019)

https://alopsis.gr/πολύχρωμος-ολοκληρωτισμός/

Σοκ! Πυρηνικό τελεσίγραφο 60 ημερών από Τεχεράνη

Το Ιράν, παραβιάζοντας τη συμφωνία με τον ΟΗΕ, αυξάνει άνω του 3,67% τον εμπλουτισμό ουρανίου
Από την
Ελενα Στάθου-Ελευθερόγλου
Κλιμακώνεται η ένταση για τα πυρηνικά του Ιράν, μετά και τη χθεσινή ανακοίνωση της Τεχεράνης ότι υπαναχωρεί περαιτέρω από τις δεσμεύσεις της στο πλαίσιο της πυρηνικής συμφωνίας του 2015 με τις μεγάλες δυνάμεις, αυξάνοντας το επίπεδο εμπλουτισμού ουρανίου πέρα από τα συμφωνηθέντα επίπεδα.
«Σε μερικές ώρες το Ιράν θα ξεκινήσει και πάλι τον εμπλουτισμό ουρανίου σε επίπεδα άνω του 3,67%» δήλωσε στον Τύπο ο Μπεχρούζ Καμαλβαντί, εκπρόσωπος του Ιρανικού Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας. «Θα εμπλουτίσουμε το ουράνιο βάσει των αναγκών μας» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Καμαλβαντί.

Η Τεχεράνη προχώρησε μάλιστα και σε νέα προειδοποίηση, τονίζοντας ότι θα αποδεσμευτεί και από άλλες υποχρεώσεις σε ό,τι αφορά το πυρηνικό της πρόγραμμα εντός 60 ημερών, εκτός κι αν βρεθεί μια «λύση» με τους εταίρους στη συμφωνία για τα πυρηνικά της χώρας, που να ικανοποιεί τα αιτήματά της.

Την ανησυχία της Ε.Ε. για την κατάσταση εξέφρασε λίγο αργότερα επικεφαλής της ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής Φεντερίκα Μογκερίνι, ενώ από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, καταδίκασε και εκείνος την απόφαση της Τεχεράνης, κάνοντας λόγο για «παραβίαση» της πυρηνικής συμφωνίας του 2015 με τις μεγάλες δυνάμεις

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου χαρακτήρισε «εξαιρετικά επικίνδυνη» την κίνηση του Ιράν και κάλεσε την Ευρώπη να επιβάλει κυρώσεις στην Τεχεράνη. «Πρόκειται για ένα πολύ πολύ επικίνδυνο βήμα» δήλωσε ο Νετανιάχου στο υπουργικό του συμβούλιο. «Το Ιράν παραβίασε την επίσημη δέσμευσή του προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να μην εμπλουτίσει ουράνιο πέραν ενός συγκεκριμένου επιπέδου.
Απευθύνομαι στους φίλους μου, τους επικεφαλής της Γαλλίας, της Βρετανίας και της Γερμανίας - υπογράψατε αυτή τη συμφωνία και είπατε ότι, μόλις προβούν σε αυτό το βήμα θα επιβληθούν βαριές κυρώσεις.
Αυτό ήταν το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας. Πού είστε;» σχολίασε ο Νετανιάχου.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) για το Ιράν, κατόπιν αιτήματος των ΗΠΑ.
https://www.dimokratianews.gr/content/100428/sok-pyriniko-telesigrafo-60-imeron-apo-teherani

Οσιομάρτυρας και Εθνομάρτυρας Κυπριανός, Αρχιεπίσκοπος Κύπρου

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Κυπριανός
Ο Μάρτυρας της Πίστεως και της Πατρίδος

9 Ιουλίου 2013  - 192 χρόνια μετά, το Ελληνικό Γένος δεν ξεχνά τους νεομάρτυρες και ηρωομάρτυρές του.
Αυτοί εμψυχώνουν το αδούλωτο Γένος και μας επικαιροποιούν τις ζωντανές αξίες του πολιτισμού μας, της Ρωμιοσύνης μας

«Η Ρωμιοσύνη έν' φυλή συνότζαιρη του κόσμου,

κανένας δεν εβρέθηκεν για να την-ι 'ξηλείψει,

κανένας, γιατί σκέπει την 'που τ' άψη ο Θεός μου.

Η Ρωμιοσύνη έν' να χαθεί, όντας ο κόσμος λείψει»[1].



«Το μεγάλο εθνικό, συνάμα δε και πνευματικό έργο του εθνο-Ιερομάρτυρα Αρχιεπισκόπου Κύπρου αγίου Κυπριανού, συνοψίζεται εν πρώτοις στην ίδρυση σχολείων πρώτα στην Λευκωσία, το οποίο εξελίχθηκε στο σημερινό Παγκύπριο Γυμνάσιο, ακολούθως στην Λεμεσό και τον Στρόβολο, στις εγκυκλίους του, στα αφιερώματα και κυρίως τις εικόνες του αγίου Τρύφωνα, τις οποίες κατά εκατοντάδες διεμοίρασε σε όλη την Κύπρο για την αντιμετώπιση της επιδρομής της ακρίδας συνοδευομένη από μία εξαιρετική εγκύκλιο, στην προσπάθεια ιατρικής αντιμετώπισης διαφόρων ασθενειών, στην ανέγερση, επέκταση και ανακαίνιση εκκλησιών, στην οικονομική υποστήριξη των ραγιάδων και πολλά άλλα.

Η οθωμανική όμως θηριωδία βρήκε διέξοδο για να ικανοποιηθεί στα λογικά, απροστάτευτα και αδύναμα πρόβατα της Μάνδρας του Χριστού. Αφού ανέλαβε την διακυβέρνηση του νησιού ο Κιουτσιούκ Μεχμέτ και ξέσπασε η επανάσταση το 1821 στα μέρη της Ελλάδας, βρήκαν ευκαιρία οι Τούρκοι και την δίψα τους για αίμα να κορέσουν, και να πλουτίσουν εύκολα εις βάρος των ραγιάδων, και να ταπεινώσουν την δύναμη και τα προνόμια που απέκτησαν οι τελευταίοι τόσες δεκαετίες. Προβάλλοντας ως δικαιολογία την ακρόαση των σουλτανικών φιρμανιών εσύναξαν όλους τους πρώτους της νήσου, εκκλησιαστικούς και πολιτικούς άρχοντες, και τους ανήγγειλαν την θανατική τιμωρία που τους περίμενε.

Πρωτοπόρος και οδοδείκτης στην οδό αυτή του μαρτυρίου, θυσιάστηκε ο ποιμένας των προβάτων, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Κυπριανός. Ακολούθησαν οι επόμενοι, ο αριθμός των οποίων πλησίασε τις πέντε εκατοντάδες. Η ανθρώπινη αυτή εκατόμβη και η σφαγή διήρκεσε μερικές μέρες. «Η Παναγία ντύθηκε στα μαύρα. Πολλά σπίτια ήταν έρημα και πιτσιλισμένα στο αίμα». Από τις 9 Ιουλίου 1821, ημέρα Σάββατο, όταν έγιναν οι πρώτοι απαγχονισμοί και οι πρώτες καρατομήσεις, συνεχίστηκαν μέχρι και τις 14 Ιουλίου. Συνολικά μαρτύρησαν 470 άνθρωποι. Ο κατάλογος των θυμάτων αριθμούσε τετρακόσιους ογδόντα έξι. Τριάντα έξι εξισλαμίσθηκαν και γλύτωσαν τον θάνατο, αρκετοί όμως από αυτούς επέστρεψαν αργότερα πίσω στους κόλπους της Εκκλησίας.

Και η πορεία του λαού της νήσου ταύτης συνεχίζεται… Οι επερχόμενες γενεές στέκουν με δέος μπροστά στο μαυσωλείο των μαρτύρων της πίστεως και της πατρίδος. Υποκλίνονται με σεβασμό στο υψηλό τους πνευματικό ανάστημα και τους έχουν ως πρότυπα προς μίμηση στους αγώνες τους για την ελευθερία, και πρέσβεις ευπρόσδεκτους προς τον Θεό.»[2]

Και από τον φιλόλογο Πέτρου Πιτσιάκκα, πληροφορούμαστε τα εξής:

«Ένα μήνα μετά την έναρξη της επανάστασης, εκδόθηκε σουλτανικό διάταγμα για τον αφοπλισμό των χριστιανών της Κύπρου, που εκτελέστηκε χωρίς αντίσταση. Ο Αρχιεπίσκοπος με εγκύκλιο του, που θυμίζει ανάλογη ενέργεια του Πατριάρχη Γρηγορίου Ε’, καλούσε τους Έλληνες να υπακούσουν και να παραμείνουν ήρεμοι και αδρανείς. Πέραν της εγκυκλίου, έδωσε και διαβεβαιώσεις στον κυβερνήτη της Κύπρου Κιουτσούκ Μεχμέτ για τη νομιμοφροσύνη των Ελλήνων.

Παρά τις προσπάθειες του Αρχιεπισκόπου να διαφυλάξη την ειρήνη στο νησί, οι τουρκικές αρχές ήταν αποφασισμένες να προχωρήσουν σε ενέργειες εκφοβισμού του λαού. Με αφορμή προκηρύξεις που διένειμε στη Λάρνακα ο Αρχιμανδρίτης Θεοφύλακτος Θησέας, ο Κιουτσούκ κατήγγειλε στην Υψηλή Πύλη ότι οι Έλληνες Κύπριοι ετοίμαζαν επανάσταση, υποβάλλοντας ταυτόχρονα και κατάλογο προγραφών επιφανών προσώπων. Μετά την έγκριση του αιτήματός του, ο Κυβερνήτης προχώρησε σε συλλήψεις, δημεύσεις περιουσιών και εκτελέσεις. Την 9η Ιουλίου άρχισε η μεγάλη σφαγή των αρχιερέων και των προκρίτων του νησιού. Πρώτος απαγχονίστηκε ο Αρχιεπίσκοπος και ακολούθησε ο αποκεφαλισμός των Μητροπολιτών Πάφου, Κιτίου και Κυρηνείας. Τον επόμενο χρόνο ο Σουηδός επισκέπτης Μπέργκρεν έγραψε ότι “η Παναγία ντύθηκε παντού στα μαύρα, πολλά σπίτια ήταν πιτσιλισμένα με αίμα”.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κυπριανός γνώριζε τον επικείμενο θάνατό του. Ο άγγλος περιηγητής Carne, που τον είδε πριν από τα γεγονότα της 9ης Ιουλίου, αναφέρει ότι ο Αρχιεπίσκοπος του είπε: “Ο θάνατός μου δεν είναι μακριά. Ξέρω πως μόνο ευκαιρία περιμένουν, για να με θανατώσουν”. Και ενώ γνωρίζει την επικείμενη θανάτωσή του, εκούσια αποφασίζει να παραμείνη στην έπαλξή του, διασώζοντας την αξιοπρέπεια του Έλληνα και αντιμετωπίζοντας το θάνατο ως μια προσφορά προς το έθνος και το ποίμνιό του. Αρνήθηκε να φύγη από το νησί, για να σώση τη ζωή του, λέγοντας ότι θα παρέμενε, για να προσφέρη κάθε δυνατή προστασία στο λαό του και να χαθή μαζί του.

Ο ποιμενάρχης της Κύπρου Κυπριανός επεχείρησε να κρατήση λεπτές ισορροπίες ανάμεσα στο ευκταίο και το εφικτό, ανάμεσα στη φιλοπατρία και τα ποιμαντορικά του καθήκοντα, υποστηρίζοντας από τη μια την επανάσταση στην Ελλάδα, αλλά ταυτόχρονα αποφεύγοντας να αναμείξη την Κύπρο ενεργά σ’ αυτή. Όμως όποιες και να ήταν οι επιλογές του, οι περιστάσεις και τα πάθη δε θα του επέτρεπαν να αποτρέψη την καταστροφή για το νησί. Πρώτο θύμα ήταν ο ίδιος. Αρνούμενος να εγκαταλείψη το ποίμνιό του, βάδισε συνειδητά προς την αγχόνη, κερδίζοντας την αθανασία στη συλλογική μνήμη του ελληνισμού. Σ’ αυτή του την απόφαση εκδηλώνεται η ελληνορθόδοξη παράδοση της Κύπρου και συμπυκνώνεται το υπεριστορικό πνεύμα του ελληνισμού στον αγώνα του για την πατρίδα και την ελευθερία. Αυτό το πνεύμα εκφράζει και η απάντηση που έδωσε στις απειλές του Τούρκου κυβερνήτη της Κύπρου περί αφανισμού των Ρωμιών, με την οποία διασώζει ταυτόχρονα και την εθνική μας αξιοπρέπεια:



Η Ρωμιοσύνη έν* φυλή συνότζιαιρη* του κόσμου

Κανένας δεν ευρέθηκε για να την ιξηλείψη*

Κανένας γιατί σσιέπει* την πού τάψη* ο Θεός μου.

Η Ρωμιοσύνη εν να χαθή όντας ο κόσμος λείψη.

Εν = είναι

Συνότζιαιρη = σύγχρονη

Ιξηλείψει = εξαλείψει

Σσιέπει = σκεπάζει, προστατεύει

Τάψη = τα ύψη»[3]


https://www.impantokratoros.gr/D21BF503.el.aspx

ΚΟΣΜΟΣ Ιταλία: Με δακτυλικά αποτυπώματα θα διαπιστώνεται πλέον αν πάνε στη δουλειά τους οι εργαζόμενοι

Με τα δακτυλικά αποτυπώματά τους θα διαπιστώνεται πλέον εάν προσέρχονται οι δημόσιοι υπάλληλοι στις υπηρεσίες τους, σύμφωνα με κανονισμό που έχει διαβιβασθεί στην αρμόδια επιτροπή προσωπικών δεδομένων.

Έτοιμος είναι στην Ιταλία ο κανονισμός που προβλέπεται στη νέα νομοθεσία για τη δημόσια διοίκηση και αφορά την αναγνώριση των δακτυλικών αποτυπωμάτων για να διαπιστώνεται εάν οι υπάλληλοι των δημοσίων υπηρεσιών προσέρχονται στην εργασία τους. Ήδη από χθες, ο κανονισμός έχει διαβιβασθεί στην αρμόδια επιτροπή προσωπικών δεδομένων για να εξακριβωθεί η συνταγματικότητά του και αναμένεται πως θα κατατεθεί για έγκριση μέσα στον Σεπτέμβριο.
«Είμαι ευτυχής που ένας νόμος προβλέπει τη δραστική μείωση του χρόνου διεξαγωγής των διαγωνισμών, τις νέες υποδομές σε στρατηγικούς τομείς της δημόσιας διοίκησης, βοήθεια προς τις διευθύνσεις που έχουν ανάγκη και μία επιτέλους αποτελεσματική μέθοδο για την καταπολέμηση των απουσιών από την εργασία. Έως σήμερα, είναι γεγονός, τη γλιτώνανε πολλοί. Σήμερα με τα δακτυλικά αποτυπώματα και τη βιντεοπαρακολούθηση θα αποτρέπουμε το φαινόμενο αυτό. Τελείωσε η εποχή της εξαπάτησης», ανακοίνωσε η υπουργός Δημόσιας Διοίκησης Τζούλια Μποντζόρνο.
Η ίδια προσέθεσε πως ήλθε το τέλος της «συναδελφικής αλληλεγγύης» για το κτύπημα της καρτέλας από συνάδελφο όταν κάποιος δεν προσέρχεται στην εργασία του, αναφερόμενη σε μία μεγάλου εύρους παρόμοια υπόθεση που πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας στο νοσοκομείο της Μολφέτα, κοντά στο Μπάρι, η οποία προκάλεσε εισαγγελική έρευνα.
Πηγή: 
ΑΠΕ-ΜΠΕ, La Repubblica, Corriere della Sera
https://www.news247.gr/kosmos/italia-daktylika-apotypomata-an-pane-doyleia-ergazomenoi.7471923.html