Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ 2


Όποιος πιστεύει ότι κυβερνά μια πολιτική ένωση τριών κομμάτων με διαφορετική ιδεολογία καλά θα κάνει  να ξαναπάει σχολείο.   Είναι μια κυβέρνηση που πρέπει να δείχνει ότι αποτελείτε από ευρύτερες πολιτικές ομάδες με στόχο την κοινωνική ομαλότητα. Η ΝΔ είναι ένα καθαρά νεοφιλελεύθερο κόμμα το πασοκ το ίδιο και η δημαρ διασπάστηκε έγκαιρα από τον συριζα προκειμένου να προσφέρουν υπηρεσίες όταν οι ΣΤΟΕΣ το ζητήσουν.  Τα κόμματα λοιπόν αυτά που έχουν τεράστιες πολιτικές διαφορές και που για το καλό της πατρίδας ενώθηκαν θα αρχεισουν να απολύουν κόσμο από το Δημόσιο. Φυσικά αυτό δεν θα ήταν πρόβλημα αν πρώτα δεν ξεκαθάριζαν ότι η μονιμότητα στο δημόσιο δεν είναι απαραβίαστη για όσους το επιλέξουν στο μέλλον. Θα περίμενα από τους αριστερούς της κυβέρνησης να πουν στο κόσμο τη συμβολίζει για την Ελλάδα το απαραβίαστο της μονιμότητας και για ποιο λόγω θεσπίστηκε..
 Το σχέδιο λοιπόν μιλάει για 15000 χιλιάδες απολύσεις το πότε ακριβώς θα γίνουν δεν  ξέρω γιατί έχουμε δημοτικές εκλογές έχουμε τις ευρωεκλογές και καταλάβετε και ο εκβιασμός είναι προτέρημα της νέας τάξης πραγμάτων.. έλα όμως που δεν σταματάν εδώ  συνεχίζουν  λέγοντας ότι θα πάρουν  14000 νέους δημοσίους υπαλλήλους ΑΛΛΑ με  δικαιώματα ιδιωτικού δικαίου και φυσικά όχι μονιμότητα. Τονίζουν ότι θα είναι απόφοιτοι  Τ.Ε.Ι και Α.Ε.Ι  ενώ δεν είπα ότι στις απολύσεις θα είναι κυρίως άνθρωποι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Έτσι λοιπόν έχουμε  εκβιασμό 2 ταχυτήτων  «μη με απολύσεις έχω παιδιά.. διόρισε μου το παιδί». Οι νεότεροι θα το δουν θετικά αφού θα φάνε το παραμύθι περί αναγνώρισης το πανεπιστημιακού τους τίτλου και θα καγχάσουν με κακία απέναντι στους αγράμματους.. Το κράτος ξέρει τη νέους έφτιαξε ξέρει τι τρώνε και τους δίνει.
Ο Νέος επιστήμονας η ο νέος εργαζόμενος  λοιπόν θα έχει δυο επιλογές  η γίνομαι η νέα γενιά γλυφτη  στο νέο δημόσιο η εργάζομαι σκληρά σε ιδιωτικές εταιρίες έτσι και αλλιώς οι συνθήκες θα είναι οι ίδιες. Η ζωή και η χαρά στη νέα τάξη πραγμάτων θα είναι προνόμιο σε όσους ξεπουληθούν.        

Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ


Ενώ τα γεγονότα τρέχουν και μαζί τους εξαντλημένοι   οι  άνθρωποι  κάποιοι συνεχίζουν ανενόχλητοι να μας ενημερώνουν. Να αποφασίζουν ποια είδηση είναι σημαντική για την ζωή μας και ποια όχι.
Αυτό που όλους μας απασχολεί είναι η οικονομία η ανθρώπινη φορολογία και φυσικά η εργασία σε ένα περιβάλλον  όπου το σύνθημα ψωμί ,παιδεία ,ελευθερία θα αποκτά ουσία και όχι πολιτική ταυτότητα ουτοπικών συζητήσεων.
  Η παιδεία βρίσκετε σε άθλια κατάσταση και αυτό μπορεί  εύκολα να το διαπίστωση μιλώντας με ένα μαθητή. Ευτυχώς υπάρχουν και φωτεινές εξαιρέσεις  που σου δίνουν το δικαίωμα να ελπίζεις στο μέλλον. Δυστυχώς όπως όλες οι εξαιρέσεις είναι αόρατες στην περίοδο Δ.Ε.. Τ.Ε.. ΑΕ.. εκπαίδευσης τους. Όταν θα κάνουν την εμφάνιση τους θα ισοπεδώσουν κάθε φελλό που επέπλεε τα χρόνια της μελέτης και της αναζήτησης.
Η ελληνική παιδεία αμερικανοποιηθηκε στο κομμάτι της Δ.Ε προσεχώς και στο Τ.Ε.. Α.Ε. Με τον όρο αμερικανοποιηθηκε θέλω να πω ότι υποβαθμίστηκε  π.χ ένας μεγάλος βαθμός στο γυμνάσιο και στο λύκειο δεν λέει τίποτα γιατί είναι ψεύτικος  δεν αντικατροπτηζει την πραγματική εικόνα του μαθητή. Μπορεί ο καθένας να το καταλάβει μελετώντας βαθιά το προς το παρών σύστημα τον κατευθύνσεων. Ένα σύστημα εντελώς αποτυχημένο. Το ελληνικό πολιτικό σύστημα θέλει με πάθος την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων παράλληλα όμως θέλει και φοιτητές.. πως θα το πετύχουνε αυτό εξευτελίζοντας την Δ.Ε που κάποτε ήταν από τις καλύτερες του κόσμου.. ξέρω τη λέω συναντήστε ένα ηλικιωμένο κύριο η κυρία που έχει τελείωση  το σχολαρχείο η το λύκειο μέχρι το τέλος του 1970 και πείτε να συντάξει μια αίτηση για κάποια υπηρεσία στην συνέχεια πηγαίνετε σε ένα παιδί που τελείωσε το σημερινό λύκειο.. τότε θα καταλάβετε τη λέω . θέλω να πω ότι είναι θέμα χρόνου η υποβάθμιση των ελληνικών πανεπιστημίων  στο σημαντικότερο ίσως σημείο την γνώση. Δεν είναι τυχαίο  τα ελληνικά πανεπιστήμια είναι ακόμα και τώρα τα καλυτέρα του κόσμου και προσέξετε αυτό συγκρινόμενα με ιδιωτικά πανεπιστήμια του εξωτερικού.. προσέξετε αυτό . το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο είναι καλύτερο από φημισμένα ιδιωτικά του εξωτερικού.
Άρα βγάζουμε παιδιά που έχουν απολυτήριο λυκείου .δημιουργούμαι ψεύτικα  στατιστικά ότι δεν υπάρχει αναλφαβητισμός  καταστρέφουμε  τα δημόσια πανεπιστήμια και ιδρύουμε ιδιωτικά όπου όποιος χρήματα θα σπουδάζει. Όμως αυτός που θα ανοίξει ιδιωτικό πανεπιστήμιο θέλει να είναι σίγουρος ότι θα βγάλει κέρδος και πότε θα γίνει αυτό; Όταν περαστή στην συνείδηση όλων των Ελλήνων ότι τα ελληνικά πανεπιστήμια είναι πολιτισμικά και εκπαιδευτικά σκουπίδια. Σ αυτή την φάση βρίσκονται   σε  προβοκατόρικες μεθόδους ώστε να περάσουν στον Έλληνα ότι η λειτουργία των ιδρυμάτων θέλει ανασυγκρότηση.

    Ο τομεας της υγειάς άρχισε να μπάζει σκόπιμα νερά από την αυγή του 2000   .  Συστηματικά τα Μ.Μ.Ε υποβάθμιζαν το ελληνικό σύστημα υγειάς. Δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας που να μην έχει ακούσει η βιώσει κάτι αρνητικό σε ένα νοσοκομείο. Όμως γιατί το υπουργείο υγειάς δεν έπαιρνε αυστηρά μέτρα σε κάθε περιστατικό ανομίας;  Γιατί άφηνε την ατιμωρησία να κυβερνά; τότε το σύστημα υγειάς δεν χρηματοδοτούταν με λεφτά του ελληνικού λαού; Όλα έχουν μια απάντηση.. 
 Είχαμε τεράστια άνοδο των ιδιωτικών κλινικών όπου κάποιος μπορούσε να πάει ανάλογα φυσικά με το ταμείο που είχε και να συμπλήρωνε τα ρέστα από κάποια ιδιωτική ασφάλιση. Φυσικά ο ελληνικός λαός πλήρωνε για την κατασκευή νοσοκομείων και αγορά ιατρικών μηχανημάτων που όμως ποτέ δεν λειτουργούσαν έτσι ακόμα και για μια απλή εξέταση ο ασθενής πήγαινε στον ιδιώτη. Έχουμε λοιπόν ενώ  λίγης έτοιμα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα   προς πώληση και μάλιστα με τους περισσότερους Έλληνες θεωρείτε φυσιολογικό..  ας μην ξεχνάμε την παροιμία « ότι σπέρνεις θα θερίσεις» .εννοείτε η πώληση θα είναι σε εξευτελιστική τιμή καθώς όσο υποβαθμίζεις κάτι τόσο χαμηλώνει και η εμπορική αξία. Άρα λοιπόν ο τομές της υγείας έχει πρόβλημα άρα οι φόροι μας πήγαν χαμένοι άρα επιστέψατε μας τα λεφτά μας. Σίγουρα ακούγομαι  λαϊκιστής αλλά και το ότι ένας πρωθυπουργός κερδίζει εκλογές λέγοντας ψέματα πως λέγετε;