Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Για τον Βαγγέλη: "Όταν φεύγει ένα παιδί, κάτι δεν έκανες σωστά"

«Θέλω το πόνο ολόκληρο
όρθιο τον πόνο
πέτρινο
όρθιο κι ακέραιο.
Μη φύγεις».
Γιάννης Ρίτσος
Όταν φεύγει ένα παιδί, ο κόσμος είναι πιο βαρύς. Λες και κάποιος τον φόρτωσε με πέτρες. Όταν φεύγει ένα παιδί, η ημέρα δεν φέρνει περιστέρια, ούτε φουστάνια να ανεμίζουν, μήτε και χέρια να υψώνονται με στοργή. Όταν φεύγει ένα παιδί, μια φούγκα σέρνεται στις γειτονιές, ένα τραγούδι άηχο. Ένας αποχαιρετισμός που κόπηκε στη μέση πριν ανθίσει. Όταν φεύγει ένα παιδί, στα μπαλκόνια κρέμονται μάτια κρέπια και τίποτα δεν τα στεγνώνει. Όταν φεύγει ένα παιδί, οι κουρτίνες γίνονται σεντόνι, ένα χέρι τις τραβάει γιατί το φως δεν το χρειάζεται – δεν είναι αδελφός. Όταν φεύγει ένα παιδί, καρφιά σου λένε καληνύχτα, όχι στόματα. Όταν φεύγει ένα παιδί, τα σπίτια γερνάνε απότομα, τα ρούχα παλιώνουν πριν την ώρα τους, τα ρολόγια δείχνουν άλλη ώρα. Όταν φεύγει ένα παιδί, φεύγουν και τα βήματά του στα λιθάρια και τους δρόμους που περπάτησε. Όταν φεύγει ένα παιδί, θυμός ανεβαίνει από το νερό, καίει τα χόρτα. Όταν φεύγει ένα παιδί, άλλη δικαιοσύνη από την ανάσταση δεν υπάρχει. Όταν φεύγει ένα παιδί, τα μάτια λαχανιάζουν, τα χέρια εκδικούνται την αφή τους. Όταν φεύγει ένα παιδί, κάτι δεν έκανες καλά, κάτι μας πήγε λάθος. Όταν φεύγει ένα παιδί, τα άλλα παιδιά κρυώνουν. Όταν φεύγει ένα παιδί, να ζεις γι' αυτό είναι το μόνο χρέος - να το θυμάσαι. Όταν φεύγει ένα παιδί, να ξέρεις φεύγει κάτι από αυτό που είσαι. Όταν φεύγει ένα παιδί που το λέγανε Βαγγέλη και ήταν Κυριακή, αυτή η ημέρα ποτέ δεν θα τελειώσει. Θα είναι πάντα η δική του Κυριακή.

- See more at: http://www.ekriti.gr/%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CF%81%CE%AE%CF%84%CE%B7-%CE%AC%CF%81%CE%B8%CF%81%CE%B1/%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B2%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%AD%CE%BB%CE%B7-%CF%8C%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CF%86%CE%B5%CF%8D%CE%B3%CE%B5%CE%B9-%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%AF-%CE%BA%CE%AC%CF%84%CE%B9-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%AD%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CF%83%CF%89%CF%83%CF%84%CE%AC#sthash.5EN3bPap.dpuf

«Η Κριμαία μπορεί να βρισκόταν σε ένοπλη σύγκρουση με το Κίεβο» 15 Μαρτίου 2015, 16:12 Sputnik

Την επανένωση της Ρωσίας με την Κριμαία σχολίασε στο ντοκιμαντέρ «Crimea. Way Back Home» οΡώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού.
Η Κριμαία θα μπορούσε να είχε βρεθεί σε μια κατάσταση, όπως αυτή που  σήμερα εκτυλίσσεται στη νοτιοανατολική Ουκρανία, όπου οι δυνάμεις του Κιέβου πολεμούν τους υποστηρικτές της ανεξαρτησίας για σχεδόν ένα χρόνο, είπε στο ντοκιμαντέρ για την επανένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία ο υπουργός Άμυνας.
«Το πιο σημαντικό πράγμα είναι ότι (οι δυνάμεις του Κιέβου) τραβήχτηκαν από εκεί, όπου αναμενόταν να ξεκινήσουν ακριβώς αυτό που συμβαίνει τώρα στη νοτιοανατολική Ουκρανία», δήλωσε ο Σεργκέι Σοϊγκού.
Να σημειωθεί ότι σε πρόσφατη δημοσκόπηση οι κάτοικοι της χερσονήσου εκτιμούν απολύτως θετικά την είσοδο της Κριμαίας στη Ρωσία : Αυτή η άποψη εκφράστηκε από το 91% των κατοίκων της Κριμαίας (από το 93% τον Ιούλιο-Αύγουστο 2014). Επί του παρόντος, μόνο το 5% των κατοίκων της χερσονήσου βλέπουν αυτό το γεγονός αρνητικά.
Ο Ρώσος πρόεδρος πριν από μερικές ημέρες επιβεβαίωσε ότι η γνώμη των κατοίκων της Κριμαίας μελετήθηκε σε μια μυστική δημοσκόπηση πριν την ένωση με την Ρωσία «Αποδείχθηκε ότι το 75% του πληθυσμού (της Κριμαίας) ήθελε να ενταχθεί στη Ρωσία) Μια μυστική δημοσκόπηση διεξήχθη, χωρίς να περιέχει το ενδεχόμενο ένταξης (στη Ρωσία). Ήταν φανερό για μένα ότι, αν φτάναμε εκεί, το επίπεδο ή ο αριθμός των ανθρώπων που θα ήθελαν αυτό το ιστορικό γεγονός να συμβεί θα ήταν πολύ υψηλότερο», δήλωσε ο Πούτιν.
 http://gr.rbth.com/news/2015/03/15/i_krimaia_mporei_na_briskotan_se_enopli_sygkroysi_me_to_kiebo_35939.html

Η CIA προσπαθούσε για χρόνια να χακάρει το iPhone

Στο «στόχαστρο» της CIA βρίσκονταν για σχεδόν μια δεκαετία τα iPhone και iPad, καθώς ερευνητές της οργάνωσης προσπαθούσαν να «σπάσουν» το λογισμικό ασφάλειας των συσκευών της Apple, σύμφωνα με τον ιστότοπο The Intercept που επικαλείται έγγραφα από τον Έντουαρντ Σνόουντεν.Το δημοσίευμα επικαλείται απόρρητα αμερικανικά έγγραφα τα οποία δείχνουν ότι ερευνητές είχαν δημιουργήσει μια έκδοση του XCode, του εργαλείου ανάπτυξης εφαρμογών της Apple, με σκοπό να αποκτήσουν παράνομη πρόσβαση σε προγράμματα που διατίθενται από το App Store.Σύμφωνα με το άρθρο, δεν είναι σαφές εάν οι ερευνητές κατάφεραν τελικά να σπάσουν τον κρυπτογραφημένο κώδικα της Apple, ο οποίος ασφαλίζει τα δεδομένα των χρηστών και τις επικοινωνίες τους.Ερευνητές της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών αναζητούσαν μεθόδους αποκρυπτογράφησης του κωδικοποιημένου firmware της Apple από το 2006, ένα χρόνο προτού η εταιρεία διαθέσει στην αγορά το πρώτο της iPhone, ενώ συνέχισαν και μετά τη διάθεση του iPad το 2010.Τον περασμένο Σεπτέμβριο η Apple ανακοίνωσε ότι θα προβεί στην ενίσχυση των μεθόδων κρυπτογράφησης για τα δεδομένα που αποθηκεύονται στο iPhone. Η εταιρεία υποστήριξε ότι μετά τις αλλαγές η Apple δεν θα έχει πλέον κανένα τρόπο να αποσπάσει δεδομένα από τις φορητές συσκευές των πελατών της, ακόμα κι αν έχει εκδοθεί ένταλμα έρευνας.
http://insidenews.gr/2015/03/10/%CE%B7-cia-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%80%CE%B1%CE%B8%CE%BF%CF%8D%CF%83%CE%B5-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CE%BD%CE%B1-%CF%87%CE%B1%CE%BA%CE%AC%CF%81%CE%B5%CE%B9-%CF%84

ΚΑΜΜΕΝΟΣ: ΕΝΟΧΛΩ ΣΟΥΛΤΣ ΚΑΙ ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ ΓΙΑΤΙ ΨΑΧΝΩ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ

Θωμάς Μόσχος


«Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς παρεμβαίνει στα εσωτερικά της χώρας μας. Για την ακρίβεια, είναι η τρίτη φορά», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος.
Σε συνέντευξή του στην εκπομπή «στον ενικό» του τηλεοπτικού σταθμού STAR και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο κ. Καμμένος ερωτηθείς για τις επιθέσεις που έκαναν εναντίον του τις τελευταίες ημέρες, τόσο ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου όσο και ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας, απάντησε ότι «ενοχλώ Σουλτς και Γκάμπριελ γιατί ψάχνω όλες τις συμβάσεις για τα εξοπλιστικά».
«Ενοχλεί τη Γερμανία ότι ελέγχουμε πλέον όλες τις συμβάσεις για τα εξοπλιστικά», είπε ο κυβερνητικός εταίρος, συμπληρώνοντας ότι «οι Γερμανοί πολιτικοί υποστηρίζουν τις γερμανικές εταιρείες».
Παράλληλα, ο κ. Καμμένος υπογράμμισε ότι «δεν θα κάνουμε πίσω για τις γερμανικές αποζημιώσεις ως ΑΝΕΛ, αλλά ούτε και ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει».
«Η κυβέρνηση δεν θα κάνει πίσω στις υποσχέσεις που έδωσε στον ελληνικό λαό», πρόσθεσε.
Ο κ. Καμμένος τόνισε, επίσης, ότι δεν προκύπτουν από το ευρωπαϊκό δίκαιο οι αποφάσεις της ΕΚΤ για τη ρευστότητα. «Έχουμε να κάνουμε με εκβιαστικές αποφάσεις. Δεν είναι δουλειά του Ντράγκι να μιλά για τη ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών και να εκβιάζει», είπε χαρακτηριστικά.
Τέλος, ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι «η Ελλάδα δεν πρόκειται να φύγει από την Ευρωζώνη, με δική της θέληση» και πως «η κυβέρνηση δεν θα υπογράψει κανένα μνημόνιο».


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/567558/kammenos-enoxlo-soylts-kai-gkampriel-giati-psaxno-tis-symvaseis-gia-ta-exoplistika#ixzz3UafkqdKr