Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Τί συμβαίνει επιτέλους με τις δημοσκοπήσεις;

Μετά το θέμα με την κυριακάτικη εφημερίδα που ακύρωσε δημοσκόπηση (Δειτε εδω ολο το ρεπορταζ) μαθαίνουμε σήμερα πως μεγάλο κανάλι απέρριψε δημοσκόπηση που θα εβγαζε χθες στο απογευματινό του δελτιο! Τι συμβαίνει επιτελους με τις δημοσκοπήσεις; Γιατί βγαίνουν δημοσκοπήσεις μονο σε ξένα εντυπα ή μονο σε μικρά Ελληνικα sites; Τι ειναι αυτο που τρομάζει το συστημα της διαπλοκής και τις εξαφανίζει;


http://olympia.gr/2015/08/25/τί-συμβαίνει-επιτέλους-με-τις-δημοσκο/

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Απάτη η δημοσκόπηση της Bild που έκαναν σημαία οι νταβατζήδες!

bild δημοσκόπηση απάτη



ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΑΠΑΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ BILD ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ!

ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ – ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΟΡΘΙΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

Η πρώτη δημοσκόπηση που «έκανε πάταγο» στα μέσα των διεφθαρμένων νταβατζήδων ήταν αυτή της Bild η οποία μας «ενημέρωνε» ότι ο Λαφαζάνης έρχεται σαν τον μέγα Αλέξανδρο, ο Μεϊμαράκης απειλεί τον Τσίπρα και πως ο Λεβέντης κάνει την μεγάληέκπληξη. Ακολούθησε ορυμαγδός αναδημοσιεύσεων και αναλύσεων επί των «αποτελεσμάτων», μόνο που κανένας δεν σκέφτηκε να ρωτήσει:

«Βρε παιδιά, ποιά εταιρεία έκανε την δημοσκόπηση; Ποιά πηγή υπάρχει; Που είναι τα αναλυτικά στοιχεία; Πότε έγινε»; Από αυτό και μόνον αποδεικνύεται η συμπαιγνία νταβατζήδων – Σόιμπλε για να χειραγωγήσουν και πάλι το εκλογικό αποτέλεσμα.

Μετά από πίεση λοιπόν για να αποκαλυφθεί η πηγή της δημοσκόπησης, η Bild παραδέχθηκε ότι ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΜΜΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ. Και κρατηθείτε…

..τα στοιχεία τα πήρε από πολιτικό κόμμα που έκανε κρυφή μέτρηση!

Και ακόμα να παρέμβει ο εισαγγελέας, ενώ η κυβέρνηση κάθεται για άλλη μια φορά και τους χαζεύει να βιάζουν την εκλογική διαδικασία…

http://olympia.gr/2015/08/26/αποκαλυψη-απάτη-η-δημοσκόπηση-της-bild-πο/#more-499850

Η Κωνσταντοπούλου μπορεί να διατάξει τη βίαιη προσαγωγή Στουρνάρα – Επίθεση κατά Τσίπρα, Παυλόπουλου

Τη βίαιη προσαγωγή του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, στη Βουλή μπορεί να διατάξει η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία άλλαξε όλη την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας - Λείπει πλέον ένα μέλος για να υπάρξει απαρτία και να δοθεί η σχετική εντολή – Αποφασισμένη να περιμένει μέχρι τα μεσάνυχτα η πρόεδρος της Βουλής.
Η κα Κωνσταντοπούλου λόγω της επιπολαιότητας των περισσοτέρων Κοινοβουλευτικών Ομάδων και κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ, που αγνόησαν την επιστολή της, με την οποία τις καλούσε να ορίσουν τους νέους βουλευτές για την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας (σ.σ. προς αντικατάσταση όσων ανεξαρτητοποιήθηκαν και όσων υπουργοποιήθηκαν στον πρόσφατο ανασχηματισμό), όρισε μόνη της τη νέα σύνθεση, καθώς ο κανονισμός της Βουλής τής δίνει αυτή τη δυνατότητα.
Συγκεκριμένα, ως νέα μέλη από το ΣΥΡΙΖΑ τοποθέτησε τους Νάντια Βαλαβάνη, Βασίλη Χατζηλάμπρου και Γιάνη Βαρουφάκη, παρά το γεγονός ότι και οι τρεις έχουν διαφοροποιηθεί πολιτικά, ενώ η πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε μάλιστα πριν από λίγες ώρες και την πρόθεσή της να ενισχύσει τη Λαϊκή Ενότητα.
Ως εκ τούτου, η νέα σύνθεση δίνει στην Πρόεδρο της Βουλής τη δυνατότητα να λαμβάνει αποφάσεις, υπερκερνώντας το εμπόδιο της έλλειψης απαρτίας.
Συγκεκριμένα, με τη νέα σύνθεση ελέγχεται το ένα τέταρτο και αυτό γιατί μεταξύ των 20 μελών περιλαμβάνονται τόσο η ίδια, όσο και οι Ν. Βαλαβάνη, Β. Χατζηλάμπρου, Ραχήλ Μακρή και Θανάσης Πετράκος.
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, η κυρία Κωνσταντοπούλου είναι έτοιμη να δώσει την εντολή για τη βίαιη προσαγωγή του κυρίου Στουρνάρα, ωστόσο (εκτός των τεσσάρων) απαιτείται ένα ακόμη μέλος: η κυρία Βαλαβάνη ή ο κ. Βαρουφάκης ώστε να υπάρχει απαρτία.
Σημειώνεται ότι η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών ξεκίνησε περίπου στις 18:15 το απόγευμα, χωρίς απαρτία, καθώς αυτή την στιγμή παραβρίσκονται τέσσερα μέλη (Ζ. Κωνσταντοπούλου, Ρ. Μακρή, Β. Χατζηλάμπρου και Θ. Κώτσιας), ωστόσο η πρόεδρος της Βουλής επισήμανε ότι θα διακοπούν οι εργασίες έως το βράδυ, ώστε να προσέλθει ένας ακόμη βουλευτής...
Δριμύτατη κριτική σε πρωθυπουργό και Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Παράλληλα, η κυρία Κωνσταντοπούλου δεν έχασε την ευκαιρία να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση τόσο κατά του πρωθυπουργού, όσο και εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Όσον αφορά στον Προκόπη Παυλόπουλο, τόνισε ότι «η δράση του είναι αντισυνταγματική... Ο ρόλος του δεν είναι να παίρνει θέση και μέρος στην εκλογική διαδικασία. Δεν είναι να δημιουργεί συνθήκες που δεν εγγυώνται την ισότιμη συμμετοχή στις εκλογές όλων των δυνάμεων που πρόκειται να μετέχουν στις εκλογές. Ο ρόλος του δεν είναι να φαλκιδεύει την διαδικασία απόπειρας ολοκλήρωσης της κοινοβουλευτικής περιόδου υπηρετώντας την επιταγή που έχει από τα χείλη του παραιτηθέντα πρωθυπουργό να πάμε άρον-άρον σε εκλογές».
Αφού πρόσθεσε, δε, πως «απ' ό,τι φαίνεται, ο κ. Παυλόπουλος θα παραβιάσει και άλλη παράγραφο του Συντάγματος. Έχει σκοπό να μην συγκαλέσει το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών και έχει σκοπό να παραλείψει την αναζήτηση δυνατότητας σχηματισμού κυβέρνησης από όλα τα κόμματα της βουλής. Είναι αντισυνταγματική αυτή η δράση του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Η ανάμειξη του Προέδρου της Δημοκρατίας σε τηλεφωνήματα με δανειστές, με εκπροσώπους εκείνων που εκβιάζουν την χώρα και μη εξουσιοδοτημένους μη θεσμικούς παράγοντες για να εξυπηρετηθούν συμφέροντα -όχι του λαού και της δημοκρατίας-αποτελεί ακραία αντισυνταγματική συμπεριφορά του ανώτατου πολιτειακού άρχοντα της χώρας, κατέληξε: «Του εξέφρασα την αντίθετή μου άποψη όταν παρακάμπτοντάς με επιχείρησε να πάρει αντίγραφού πρακτικού της ολομέλειας στην συνεδρίαση των προαπαιτούμενων προκειμένου να εκδοθεί ΦΕΚ για να επιδοθεί στους δανειστές. Πρέπει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να πάψει την αντισυνταγματική του δράση, να τερματίσει την εκτός ορίων δημοκρατικής νομιμότητας συμπεριφορά. Να πράξει όσα πρέπει εφόσον αποβεί άκαρπη η διερευνητική και να συγκαλέσει συμβούλιο αρχηγών και να μην επιχειρεί να δώσει ανισότιμο πλεονέκτημα σε εκείνους με τους οποίους συμπράττει στην κατάλυση της δημοκρατίας».
Μετά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας… σειρά πήρε ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά και ο Πάνος Σκουρλέτης για τη δήλωσή του ότι «η κυρία Κωνσταντοπούλου δεν δικαιούται δια να ομιλεί».
«Ο κ. Σκουρλέτης επιχείρησε να μου παραδώσει μαθήματα ηθικής, λέγοντας ότι δεν είμαι παλαιό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και άρα δεν δικαιούμαι να ομιλώ. Του απαντώ ότι στη θέση του βουλευτή με ανέδειξαν οι συμπολίτες μου, εκλέγοντάς με πρώτη στην Α’ Αθήνας. Ποτέ δεν διανοήθηκα να προδώσω την εμπιστοσύνη τους. Ποτέ δεν διανοήθηκα να πω σε βουλευτή και πολιτικό μου σύντροφο -ακόμα και αν αυτός έχει εκλεγεί στο Επικρατείας και όχι με σταυρό, όπως ο κ. Σκουρλέτης- ότι δεν δικαιούται να ομιλεί».
Στη συνέχεια, αναφερόμενη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπογράμμισε: «Κάποιοι αποφάσισαν να πάψουν να προσπαθούν και να υπογράψουν συμβόλαιο θανάτου του ΣΥΡΙΖΑ για να διατηρήσουν τις υπουργικές και πρωθυπουργικές τους καρέκλες με συμμάχους όχι την κοινωνία αλλά τους δανειστές».
Χατζηλάμπρου: Ο Τσίπρας κοροϊδεύει το λαό
«Πυρά» κατά της κυβέρνησης εκτόξευσε και ο κ. Βασίλης Χατζηλάμπρου, υποστηρίζοντας ότι στις επερχόμενες εκλογές ο κ. Τσίπρας θα επιχειρήσει να πει ψέματα στον ελληνικό λαό.
«Θα κοροϊδέψουν το λαό στις εκλογές. Θα του πουν ότι θα εφαρμόσουν μνημόνιο με διάφορα κοινωνικά αντίδοτα. Ποια θα είναι αυτά, όταν δεν πιάνουν τη διαφθορά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Αχαΐας, αναφερόμενος στην υπόθεση της Siemens.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/voylh/story/618788/h-konstantopoyloy-mporei-na-diataxei-ti-viaii-prosagogi-stoyrnara-epithesi-kata-tsipra-paylopoyloy#ixzz3jwuOw3ml

Ως άλλοι τζιχαντιστές οι Αλβανοί κατεδάφισαν το ναό του Αγ. Αθανασίου στους Δρυμμάδες (photos)




Χωρίς καμία, έστω πειστική, δικαιολογία και παρότι τις προηγούμενες μέρες υποτίθεται ότι οι εκπρόσωποι της αλβανικής κυβέρνησης βρίσκονταν σε επαφές με χριστιανούς πιστούς ώστε να βρεθεί λύση για το ναό του Αγίου Αθανασίου στους Δρυμμάδες της Χειμάρρας, οι Αρχές της χώρας πήραν τη χειρότερη δυνατή απόφαση και με συνοπτικές διαδικασίες τον κατεδάφισαν καταστρέφοντας παράλληλα και ιερές εικόνες.
Η προκλητική αυτή κατεδάφιση έγινε τα ξημερώματα από μηχανήματα της πολεοδομικής αστυνομίας της Αλβανίας τα οποία έφτασαν στο σημείο γύρω στις 04.00. Κάποιοι λιγοστοί κάτοικοι που άκουσαν τον θόρυβο και θέλησαν να δουν τι συμβαίνει επισκέφθηκαν το ναό αλλά δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι περισσότερο από το να γίνουν μάρτυρες της καταστροφής ενός συμβόλου πίστης. 
Σύμφωνα με εκπροσώπους της εκκλησίας, αλλά και πολιτών που εκφράζουν την γνώμη τους στα αλβανικά ΜΜΕ, κανένα από τα επιχειρήματα των εκπροσώπων της κυβέρνησης που είχαν ως «σημαία» τους για την κατεδάφιση το επιχείρημα ότι ναός ήταν χτισμένος σε χώρο που έχει χαρακτηριστεί πολιτιστικό μνημείο, δεν ισχύει νομικά.
Όπως προκύπτει από όσα έχουν αναφερθεί κατά καιρούς στα αλβανικά ΜΜΕ, οι Αρχές προτίθενται στον χώρο όπου βρισκόταν ο ναός να κατασκευάσουν μνημείο προς τιμή του ιεραποστόλου του καθολικισμού Νίλο Καταλάνο, ο οποίος έδρασε στην περιοχή στα τέλη του 17ου αιώνα.
Την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσε και ο βουλευτής της περιοχής, Κότσιο Κοκδήμα, ο οποίος έγραψε στο χθεσινό (26/08) φύλλο της εφημερίδας "SHEKULLI", που ο ίδιος εκδίδει, ότι το φθινόπωρο υπό την αιγίδα του πανεπιστημίου της Αυλώνας θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις αφιερωμένες στο έργο του καθολικού ιεραποστόλου.


 
Έντονη διαμαρτυρία από το ΚΕΑΔ
Όπως είναι φυσιολογικό, η κατεδάφιση του ναού προκάλεσε την έντονη διαμαρτυρία του Κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ), που εκπροσωπεί την εθνική ελληνική μειονότητα της Αλβανίας και συμμετέχει στο κυβερνητικό σχήμα.
«Ο κρατικός βανδαλισμός κατά του ναού του Αγίου Αθανασίου, στους Δρυμάδες της Χειμάρρας, είναι άλλη μία σημαντική ένδειξη ότι η αντισυνταγματικότητα, η έλλειψη του Κράτους Δικαίου, της ανθρώπινης διάστασης και της θρησκευτικής ελευθερίας, εγκαταλείπονται και αντικαθιστώνται από την αυθαιρεσία, την αλαζονεία, τη βία και την υποκρισία», δήλωσε ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ, Βαγγέλης Ντούλες.
«Εγκλωβισμένη στα πελατειακά συμφέροντα, η κυβέρνηση, η οποία δεν κατάφερε να χτίσει σχολεία και νοσοκομεία για τους πολίτες, καταστρέφει τώρα τα αντικείμενα λατρείας και της πνευματικής ζωής τους. Κανένας 'πατριωτισμός» δεν μπορεί να αποτελέσει καταφύγιο για τα αρπακτικά και ευρέως γνωστά σχέδια τού Κότσο Κοκδήμα, με την υποστήριξη του πρωθυπουργού Ράμα, εις βάρος των περιουσιών των κατοίκων της Χειμάρρας» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να παρέμβει για «να προστατεύσει τις πνευματικές αξίες και να διασφαλιστεί ιδίως ο σεβασμός των θρησκευτικών ελευθερίων και τα ανθρώπινα δικαιώματα των μειονοτήτων γενικότερα».
Αναφερόμενος στη διάσκεψη της Βιέννης, ο κ. Ντούλες δήλωσε:
«Υπό τη σκιά των εξελίξεων αυτών, πού θα μπορέσει να βρει την παροιμιώδη υποκρισία του σήμερα ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα να αντικρίσει κατάματα τους καγκελάριους Μέρκελ και Φάιμαν και τους υπόλοιπους ομολόγους του τών Δυτικών Βαλκανίων στη διάσκεψη της Βιέννης; Πώς θα εξηγήσει στον αλβανικό λαό ότι με τις πράξεις του, καθημερινά, τον απομακρύνει από το ευρωπαϊκό όνειρο;».
Υπουργείο Εξωτερικών: Μέχρι τώρα ναούς κατέστρεφαν μόνο οι τζιχαντιστές
Η απόφαση της κυβέρνησης Ράμα προκάλεσε την έκρηξη του ελληνικού υπουργείου Εξωρτερικών. Ο επρόσωπος του υπουργείου, Κωνσταντίνος Κούτρας δεν άφησε αναπάντηση την απίστευτη πρόκληση και προέβη σε σκληρή κριτική. Συγκεκριμένα, σε δήλωσή του, αναφέρεται ότι «η καταστροφή ιερών τόπων και αντικειμένων λατρείας ελάμβανε χώρα, μέχρι πρότινος τουλάχιστον, στον ευρύτερο χώρο της Μέσης Ανατολής και της Β. Αφρικής από τους τζιχαντιστές.

Σήμερα, είδαμε αυτό να γίνεται πράξη και στη γειτονική χώρα, την Αλβανία. Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος. Για τις εν προκειμένω κινήσεις της Ελλάδας προς την Αλβανία και προς τη Διεθνή Κοινότητα θα ενημερωθείτε άμεσα. Ουδέν σχόλιο περαιτέρω».
Όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, το «ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος» του κ. Κούτρα έχει να κάνει με τη θετική στάση που κρατά η Ελλάδα στην ευρωπαίκή προοπτική της Αλβανίας και την υποστήριξή της στην κυβέρνηση της γειτονικής χώρας.


Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/ekklhsia/story/618774/ws-alloi-tzixantistes-oi-alvanoi-katedafisan-to-nao-toy-ag-athanasioy-stoys-drymmades-photos#ixzz3jwtbNM8k

Λαφαζάνης κατά ΔΟΛ: Πήραν… εργολαβία τη σπίλωση της Λαϊκής Ενότητα

 Σφοδρή επίθεση στο «εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσόν» συγκρότημα του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη εξαπέλυσε η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, κάνοντας λόγο για... εκστρατεία «υπεράσπισης» της κυβέρνησης και σπίλωσης του νεοπαγούς κόμματος – «Καρφιά» και για ΣΥΡΙΖΑ.
Την ίδια ώρα που οι βαρύγδουπες δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα ότι θα τσακίσει τη διαπλοκή, όχι μόνο έμειναν στα λόγια, αλλά έπεσαν στο κενό και στο βωμό της πολιτικής προβολής από τα κανάλια και τις εφημερίδες των «μεγαλοεκδοτών», με τη νέα επιχορήγηση στο Μέγαρο Μουσικής, σε σχετική ανακοίνωση της ΛΑΕ, με τίτλο «Ο ΔΟΛ σε ρόλο σωματοφύλακα του… ΣΥΡΙΖΑ! - Βιομηχανία σπίλωσης της Λαϊκής Ενότητας», αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Τρίβουν τα μάτια τους και δεν πιστεύουν αυτά που βλέπουν εσχάτως οι αριστεροί και προοδευτικοί άνθρωποι αυτού του τόπου. Το εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσόν συγκρότημα Λαμπράκη, που μέχρι χθες πρωτοστατούσε στην αποδόμηση του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα, φέρεται ωσάν να έχει αναλάβει εργολαβικά την "υπεράσπιση" της κυβέρνησης και τη "βρώμικη δουλειά" για τη σπίλωση της Λαϊκής Ενότητας».
Και συνεχίζει η ανακοίνωση: «Πρόσφατα, η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ είχε το θράσος να μιλήσει για "Αριστερή Αποστασία" στο κύριο άρθρο της, με αφορμή τη συγκρότηση της "Λαϊκής Ενότητας". Χθες, η ίδια εφημερίδα μιλάει, με το πρωτοσέλιδο, οκτάστηλο τίτλο της, για… "Καρφιά και λάσπη μεταξύ πρώην συντρόφων", υποστηρίζοντας ότι η "Λαϊκή Ενότητα" έχει επιλέξει ως κύριο, αν όχι και μοναδικό αντίπαλο την ηγεσία της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ. Προχωρά μάλιστα στο δημοσιογραφικό ατόπημα να βάζει στο στόμα ανώνυμων "στελεχών της Λαϊκής Ενότητας" εκφράσεις και χαρακτηρισμούς, χωρίς να επικαλείται ούτε μία δημόσια τοποθέτηση.
Η προσπάθεια αυτή θα γίνει μπούμπερανγκ για τους εμπνευστές της. Η "Λαϊκή Ενότητα" δεν έχει άλλο λόγο ύπαρξης από την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων και της εθνικής ανεξαρτησίας. Εχθροί της είναι τα Μνημόνια, οι κρατικοδίαιτοι ολιγάρχες που χαντάκωσαν τη χώρα, οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι και οι ξένοι συνεταίροι τους.
Και καταλήγει η ανακοίνωση στρέφοντας τα «πυρά» κατά του ΣΥΡΙΖΑ: «Εύλογα ερωτήματα προκύπτουν, ωστόσο, για την ηγεσία της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ. Αισθάνονται άνετα με την απλόχερη υποστήριξη που τους παρέχουν εσχάτως οι διαπλεκόμενοι ολιγάρχες;Δεν έχουν τίποτα να πουν γι' αυτή την εκστρατεία σπίλωσης μιας αριστερής, προοδευτικής δύναμης, η οποία, μάλιστα, γίνεται στο όνομα της υπεράσπισής τους; Επιχαίρουν άραγε για το ρεπορτάζ που δημοσιεύεται στην ίδια εφημερίδα σήμερα και αναφέρει ότι οι Ευρωπαίοι "εταίροι" χειροκροτούν τη "βίαιη ωρίμανση" του ΣΥΡΙΖΑ, που επέβαλε την "αποχώρηση των ακραίων φωνών της δραχμής" και άνοιξε το δρόμο για πιο "αξιόπιστη" εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών; Και πως θα πείσουν τον ελληνικό λαό ότι εννοούν να βάλουν χέρι στη διαπλεκόμενη μιντιοκρατία, όταν συνεχίζεται αυτή η "ανίερη συμμαχία" με κορυφαίους εκπροσώπους της;».


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/618771/lafazanis-kata-dol-piran-ergolavia-ti-spilosi-tis-laikis-enotitas#ixzz3jwsXNMWp

Ελλάδα Ανακοινώθηκαν οι ΒΑΣΕΙΣ 2015- Μεγάλη πτώση στα περιφερειακά ΑΕΙ- Λιγότεροι φέτος οι επιτυχόντες Μικρότερη η πτώση στις δημοφιλείς σχολές της Αθήνας

Οι βάσεις για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας ανακοινώθηκαν στις 10 το πρωί της Τετάρτης. ​Οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων που εισήχθησαν στα Πανεπιστήμια, στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, στα ΤΕΙ, στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και στις Ακαδημίες της Πυροσβεστικής και του Εμπορικού Ναυτικού έφτασαν τους 70.988.
Οι επιτυχόντες είναι λιγότεροι από πέρυσι, καθώς το 2014 εισήχθησαν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ 72.763 υποψήφιοι.
O συνολικός αριθμός των υποψηφίων οι οποίοι υπέβαλαν μηχανογραφικό δελτίο φέτος ανήλθε σε 104.616, ενώ πέρυσι ο αριθμός των υποψηφίων ήταν 99.958.
Σε ποιες σχολές εμφανίστηκε μεγάλη πτώση στις βάσεις
Οι βάσεις εμφάνισαν μεγάλη πτώση κυρίως σε τμήματα περιφερειακών πανεπιστημίων. Ενδεικτικά, στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας τα μόρια έπεσαν κατά 1.496, ενώ στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων η βάση εισαγωγής για το τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας έπεσε κατά 1.530 μόρια.
 
Μικρότερη είναι η πτώση στις δημοφιλείς σχολές της Αθήνας. Η Νομική έπεσε κατά 491 μόρια, και η Ιατρική κατά 309 μόρια.  Στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο μεγαλύτερη πτώση εμφάνισε το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών κατά 1.321 μόρια. Ωστόσο, στις περισσότερες σχολές έχει παρουσιαστεί πτώση στις βάσεις, συγκριτικά με πέρυσι.
 
Υπενθυμίζεται ότι η πτώση οφείλεται στη δυσκολία των θεμάτων στις φετινές εξετάσεις, στη νέα ρύθμιση για τις μετεγγραφές (μειώνει δραματικά τον αριθμό τους), αλλά και στην κατάσταση της οικονομίας που απέτρεψε πολλούς υποψηφίους να δηλώσουν σχολές μακριά από τον τόπο διαμονής τους.
http://www.star.gr/Pages/Ellada.aspx?art=289645&artTitle=anakoinothikan_oi_vaseis_2015_megali_ptosi_sta_perifereiaka_aei_ligoteroi_fetos_oi_epitychontes

Στο «κόκκινο» Ευρώπη και Χ.Α.

Παραμένουν οι ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία.
Επιστρέφει στην πτωτική του πορεία σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, καταγράφοντας απώλειες, χωρίς όμως να εμφανίζει έντονη συναλλακτική δραστηριότητα. Ειδικότερα, στις 10:56, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 1,82% στις 610,37 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται μόλις στα 2,3 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει απώλειες 2,16% στις 178,25 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει πτώση 4,83% στις 197,36 μονάδες.
Το διεθνές κλίμα δεν βοηθά σήμερα την εγχώρια αγορά, καθώς εμμένουν οι πιέσεις που ασκούνται από τις ανησυχίες για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας. Οι traders κινούνται από την αρχή της εβδομάδας με βάση τις διεθνείς εξελίξεις, μεταφέροντας στο εσωτερικό την τάση, η οποία όμως είναι καθόλα αρνητική.
Στο μεταξύ, τα στοιχεία από την εκτέλεση του προϋπολογισμού επιβεβαιώνουν τη δυσχερή θέση στην οποία βρίσκονται τα δημόσια οικονομικά. Το πρωτογενές πλεόνασμα διαμορφώθηκε στα 3,712 δισ. ευρώ, στο επτάμηνο του έτους, ωστόσο τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 24,839 δισ. ευρώ, μειωμένα κατά 4,097 δισ. ευρώ ή 14,2% έναντι του στόχου.
Η Ευρώπη
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πωλητές επανήλθαν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς τόσο η χθεσινή συνεδρίαση της Wall Street όσο και το κλείσιμο νωρίτερα των κινεζικών αγορών, δεν δίνουν περιθώρια εφησυχασμού. Στην Κίνα, λίγο πριν το κλείσιμο της συνεδρίασης και ενώ ο δείκτης Shanghai Composite κατέγραφε άνοδο μέχρι και 3%, ολοκλήρωσε τις συναλλαγές 1,38% χαμηλότερα χάνοντας και το επίπεδο των 3.000 μονάδων.
Χτες στη Wall Street, η αδυναμία να καταγράψει μια πειστική αντίδραση παρόμοια των ευρωπαϊκών αγορών, πυροδότησε νέες ανησυχίες για μετάδοση του ντόμινο στις υπόλοιπες αγορές, με τους αναλυτές να επισημαίνουν τον κίνδυνο οι αγορές να βυθιστούν σε μια αλληλοτροφοδοτούμενη κρίση.
Δείκτες
Στην Ευρώπη, σήμερα, μετά το σύντομο ευχάριστο διάλλειμα της χθεσινής συνεδρίασης, οι δείκτες επανέρχονται σε αρνητική τροχιά. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί 2,05% στις 349,05 μονάδες και ο Stoxx 50 καταγράφει απώλειες 2,35%. Στη Γερμανία, ο DAX κινείται 2,06% χαμηλότερα, ο γαλλικός CAC 40 χάνει 2,12% και στην Αγγλία ο FTSE 100 υποχωρεί 1,77%. Στην Ελβετία, ο SMI χάνει 2,18%. Στην περιφέρεια, ο ΙΒΕΧ 35 στη Μαδρίτη υποχωρεί 1,64%, ο PSI 20 στη Λισσαβόνα κινείται 1,7% χαμηλότερα και ο ιταλικός ΜΙΒ χάνει 1,71%.
http://www.financialbox.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=11501&Itemid=179

Νικολούδης: Ξεπερνά τα 5 δισ. ευρώ η ζημιά από την πρώην ΑΤΕ

H υπόθεση αφορά στη χορήγηση προβληματικών δανείων.
Ως "το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του νεοελληνικού κράτους" χαρακτήρισε την υπόθεση της πρώην ΑΤΕ ο υπουργός Επικρατείας, Παναγιώτης Ε.Νικολούδης, σήμερα το πρωί μιλώντας σε ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ1.

Συγκεκριμένα, όπως είπε, επιμένει σε αυτόν τον χαρακτηρισμό δεδομένου του οικονομικού ύψους της υπόθεσης, που ανέρχεται σε περίπου 5 δισ. ευρώ.
Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, "μιλάμε για πέντε δισεκατομμύρια ευρώ κατ’ ελάχιστο, γιατί αν υπολογιστούν και κάποιες άλλες ζημιές ξεπερνάει τα έξι δισεκατομμύρια και αν σκεφτεί κανένας ότι σε ένα ανάλογο σκάνδαλο το περίφημο σκάνδαλο του Κοσκωτά και της Τράπεζας Κρήτης τα ποσά ήταν πολύ μικρά σε σχέση με αυτό. Δηλαδή, αν υπολογίσουμε σε ευρώ, έφτανε τα 60 εκατομμύρια".

Σύμφωνα με τον ίδιο η υπόθεση αφορά στη χορήγηση προβληματικών δανείων.

"Οι χορηγήσεις των δανείων – των δανεικών και αγύριστων – δεν δινόταν σε τυχαία πρόσωπα. Δίνονταν σε επιλεγμένα πρόσωπα και φορείς, εξυπηρετούσε συγκεκριμένες πολιτικές επιδιώξεις και κυρίως δεν γινόταν είπαμε με κριτήρια τραπεζικά. Και αυτό αποδεικνύεται", σημείωσε.

Όπως πρόσθεσε "έχουν βαρύτατες ευθύνες, ποινικές κάποια συγκεκριμένα πρόσωπα και πολιτικές κάποια άλλα. Εγώ επιμένω στο θέμα των πολιτικών ευθυνών".
Πάντως η υπόθεση "δεν αφορά τα δάνεια πολιτικών κομμάτων. Είμαι κατηγορηματικός σε αυτό. Δεν έχουν μετρηθεί τα δάνεια των πολιτικών κομμάτων. Αφορά δάνεια που δόθηκαν σε ιδιοκτήτες ΜΜΕ, σε επιχειρηματίες, επιλεγμένους επιχειρηματίες και σε γεωργικούς συνεταιρισμούς", κυρίως, σύμφωνα με τον ίδιο, χάριν πολιτικών σκοπιμοτήτων.

Όπως τόνισε, "δεν δόθηκαν τυχαία αυτά τα δάνεια. Η τράπεζα αυτή, και γιατί μιλάω με τόσο κατηγορηματικό τρόπο, ότι ήταν θέμα πολιτικό, δεν λειτούργησε με κριτήρια επιχειρηματικά, τραπεζικά, όπως θέλετε πείτε το, αλλά δεχόμενη πολιτικές κατευθύνσεις, ή πολιτικές εντολές, ή πολιτικές διαταγές, αν θέλετε, από όσους είχαν την εξουσία αυτά τα χρόνια…"

Σύμφωνα με τον κ.Νικολούδη, "για τα πολιτικά πρόσωπα είναι σαφές ότι υπάρχει" ζήτημα παραγραφής, "εκτός εάν δεχτούμε μία νομική κατασκευή, που δεν είναι και τόσο αυθαίρετη, ότι έχουν συνεργήσει και στο ξέπλυμα χρήματος, που κάνανε αυτοί που πήραν τα δάνεια". 
http://www.financialbox.gr/eidiseis/trapezes/11504-νικολούδης-ξεπερνά-τα-5-δισ-ευρώ-η-ζημιά-από-την-πρώην-ατε.html

«Έκτακτο γεγονός» αποκαλεί η Χριστοδουλοπούλου το «μεταναστευτικό τσουνάμι»

Clipboard
«Η πολιτική που εφαρμόσαμε εμείς στο προσφυγικό δεν είναι καν αριστερή πολιτική. Είναι η πολιτική της νόμιμης διαχείρισης του προσφυγικού που προβλέπεται στις ευρωπαϊκές συμβάσεις», υποστήριξε η υπουργός.
Έκκληση να μη γίνει το προσφυγικό επίδικο της προεκλογικής περιόδου έκανε η αναπληρώτρια υπουργός Εσωτερικών αρμόδια για τη μεταναστευτική πολιτική, Τασία Χριστοδουλοπούλου.
«Ας ξαναστοχαστούμε τι είναι αυτό το ζήτημα. Ας το δούμε στις πραγματικές του διαστάσεις και μη “δουλεύουμε” όλοι για τη Χρυσή Αυγή, γιατί η Ευρώπη δεν είναι μόνο ευρώ, η Ευρώπη έχει πολιτισμό, έχει ιστορία, έχει διεθνείς συνθήκες», τόνισε, σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ1.
Απαντώντας στην κριτική που δέχεται ότι «κλείνει το μάτι» στους πρόσφυγες να έρθουν στην Ελλάδα είπε: «Όντως κλείνω εγώ το μάτι όπως το κλείνει ο Ρέντσι στην Ιταλία και η Μέρκελ στη Γερμανία, γιατί στη Γερμανία έχουν μπει 350.000 πρόσφυγες, τα σύνορα τα άνοιξε υποχρεωτικά γιατί είναι χερσαία και γιατί ακριβώς οι άνθρωποι είναι ρατσιστές αυτοί που τα λένε, απλώς είναι καλυμμένοι με έναν δήθεν ρεαλισμό».
Η κ. Χριστοδουλοπούλου υποστήριξε ότι αυτό που συνέβη με τους πρόσφυγες στα μέσα Αυγούστου είναι ένα έκτακτο γεγονός και ότι μέχρι τότε υπήρχε μια λελογισμένη διαχείριση.
«Σαν κράτος είμαστε κατώτεροι των περιστάσεων προφανώς. Δεν εννοώ σαν κυβέρνηση, εννοώ σαν κράτος. Η ελληνική κυβέρνηση είναι που λυπάται ιδιαίτερα για το γεγονός ότι δεν είχαμε τις αναγκαίες συνθήκες υποδοχής και φιλοξενίας για τους εισερχόμενους και για την ταλαιπωρία που υφίστανται οι κάτοικοι των νησιών. Δεν μπορεί να λυπάται κανείς περισσότερο από εμάς», σημείωσε.
Επιτέθηκε ακόμη στον δήμαρχο της Κω, σημειώνοντας ότι σε νησιά που υπάρχουν υποδομές το πρόβλημα δεν ήταν τόσο εκρηκτικό και ότι «το πρόβλημα δημιουργήθηκε ιδιαίτερα στην Κω που οι τοπικές αρχές αρνούνται να δεχθούν να υπάρχει τέτοιος χώρος».
«Δεν υπέδειξε ούτε έναν χώρο. Τώρα βρήκαμε χώρο και χωρίς τη συναίνεσή του θα φτιάξουμε κέντρο φιλοξενίας στην Κω», είπε για τον δήμαρχο.
Η κ. Χριστοδουλοπούλου υπεραμύνθηκε της πολιτικής της κυβέρνησης στο προσφυγικό, επισημαίνοντας:
«Η πολιτική που εφαρμόσαμε εμείς στο προσφυγικό δεν είναι καν αριστερή πολιτική. Είναι η πολιτική της νόμιμης διαχείρισης του προσφυγικού που προβλέπεται στις ευρωπαϊκές συμβάσεις. Είμαστε υποχρεωμένοι, όπως δήλωσε και η κ. Μέρκελ να αποδεχόμαστε τους πρόσφυγες πολέμου. Δεν είναι δυνατόν να απαγορεύεις σε πρόσφυγα να εισέλθει στο ευρωπαϊκό έδαφος. Αυτό απαγορεύεται από τις ευρωπαϊκές συμβάσεις. Δεν μπορείς να πεις δεν χωράνε. Δεν μπορείς να πεις βλάπτει τον τουρισμό μας. Δεν μπορείς να πεις δεν έχω υποδομές. Δεν μπορείς να πεις ότι οι νησιώτες υποφέρουν. Όλα αυτά μπορεί να ισχύουν, όμως δεν αποτελούν επιχειρήματα απέναντι στον διεθνή κανόνα ότι ο πρόσφυγας πρέπει να είναι ευπρόσδεκτος».
http://www.crashonline.gr/έκτακτο-γεγονός-αποκαλεί-η-χριστοδ/

ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ -ΤΟ’ΠΕ ΚΑΙ ΤΟ’ ΚΑΝΕ Ο ΡΑΜΑ: Γκρέμισε την Ορθόδοξη Εκκλησία!

Σήμερα τα ξημερώματα ολοκλήρωσε, αιφνιδίως μέσα στο σκοτάδι, τον στόχο του ο δήμος Χειμάρρας, ισοπεδώνοντας τον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στο χωριό Δρυμάδες.
Λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα η πολεοδομική αστυνομία έφτασε στο σημείο και οι εκσκαφείς έπιασαν δουλειά.
himara2
Οι λιγοστοί κάτοικοι που έφτασαν στο σημείο ακούγοντας τον θόρυβο των μηχανημάτων, δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν.
himara3
Απαρηγόρητοι οι κάτοικοι των Δρυμάδων σηκώθηκαν από νωρίς τα ξημερώματα για να μαζέψουν τα κομμάτια του ναού, τα κομμάτια της πίστης τους, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα, που έχει και τις σχετικές φωτογραφίες από την επονείδιστη πράξη.
Μόλις χθες με προκλητικο σχόλιο του στο twitter για την παρέμβαση του ελληνικού ΥΠΕΞ αναφορικά με τα επεισοδια απαντούσε σε πολίτη ότι τα Τίρανα θα …κάνουν ό,τι θέλουν. Κάτι που περιλαμβάνει και την κατεδάφιση Ορθόδοξων Εκκλησιών, όπως και συνέβη.
«Το έκαναν συχνά στο παρελθόν, το κάνουν ακόμα, αλλά πιο σπάνια. Θα τους χρειαστεί λίγος ακόμη χρόνος για να το συνειδητοποιήσουν» είχε γράψει.
Εκατοντάδες κάτοικοι συγκεντρώθηκαν τις προηγούμενες μέρες μπροστά από το Ναό και είχαν αναγκάσει τους υπαλλήλους του Δήμου Χειμάρρας να σταματήσουν την κατεδάφιση από τις αρχές, με το επιχείρημα ότι είναι αυθαίρετο.
Δεύτερη φορά…
«Ο ναός αυτός είχε κατεδαφιστεί από το κομουνιστικό καθεστώς και ανακατασκευάστηκε το 1992 από τους πιστούς του χωριού οι οποίοι θεωρούσαν αδιανόητο πως θα βίωναν ξανά το ίδιο μαρτύριο, σε χρόνους “δημοκρατίας’», αναφέρεται σε ανακοίνωση , την προηγούμενη εβδομάδα, της Δημοκρατικής Ένωσης Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας  «Ομόνοιας», με την οποία κατήγγειλε την «κατάπτυστη αυτή επιχείρηση των υπαλλήλων του Δήμου Χειμάρρας».


 http://www.crashonline.gr/αλβανικη-προκληση-τοπε-και-το-κανε/

Lonely Planet: Άρθρο για τη Δράμα, στον μεγαλύτερο ταξιδιωτικό οδηγό του κόσμου!

Lonely Planet: Άρθρο για τη Δράμα, στον μεγαλύτερο ταξιδιωτικό οδηγό του κόσμου!

Ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός οδηγός του κόσμου δημοσίευσε άρθρο για τη Δράμα!!

Με τον τίτλο: Exploring Drama, northern Greece’s best-kept secret (Εξερευνώντας την Δράμα, ένα καλά κρυμμένο μυστικό της Β.Ελλάδας), δημοσιεύτηκε στις 7 Αυγ 2015, στο Lonely Planet το μεγαλύτερο εκδότη ταξιδιωτικών οδηγών στον κόσμο, ένα εξαιρετικό άρθρο για την Δράμα αλλά και την ευρύτερη περιοχή του Νομού μας!
Η αρχισυντάκτης του Lonely Planet Karyn Noble, επισκέφτηκε τη Δράμα στα πλαίσια των εκδηλώσεων της ΔΡΑΜΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ 2015, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Δράμας κ. Χριστόδουλου Μαμσάκου όταν παραβρέθηκε στην παρουσίαση του τουριστικού προϊόντος της Δράμας στο Λονδίνο τον περασμένο Απρίλιο.
Όπως δήλωσε η ίδια "η Δράμα αποτελεί άγνωστο τουριστικό προορισμό για μένα και τους αναγνώστες μας και αυτό μου δίνει ιδιαίτερο κίνητρο να σας επισκεφτώ, για ανακαλύψω έναν νέο προορισμό που δεν είναι στα φώτα της δημοσιότητας, πράγμα που ενδιαφέρει πολλούς ταξιδιώτες στον κόσμο που αναζητούν παρθένους και ανέγγιχτους προορισμούς".
Η Π.Ε Δράμας σε συνεργασία με τον Δήμο Δράμας προετοίμασαν ειδικό πρόγραμμα αλλά και ξεναγό που θα συνόδευε τη δημοσιογράφο όλες τις μέρες που βρέθηκε στη Δράμα προκειμένου να παρέχει τις απαραίτητες πληροφορίες και να καλύψει με τον καλύτερο τρόπο όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ευρύτερης περιοχής Δράμας.
Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι το άρθρο για τη Δράμα κοινοποιήθηκε από το Lonely Planet σε 3.2 εκατ. Followers!!
http://www.dramania.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=22616:lonely-planet-arthro-gia-th-drama-ston-megalytero-taxidiotiko-odhgo-toy-kosmoy&Itemid=179

Εκτός ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλ. Μητρόπουλος!

Με απόφαση του Τσίπρα, λόγω της δικαστικής του περιπέτειας - Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει προσεγγίσει Το Ποτάμι!

Οριστική είναι, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr, η απόφαση του Αλ. Τσίπρα, να αφήσει εκτός των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ τον Αλ. Μητρόπουλο, αντιπρόεδρο της Βουλής και βουλευτή της Περιφέρειας Αττικής.
Η απόφαση οριστικοποιήθηκε, κατά τις ίδιες πληροφορίες, μετά το αίτημα άρσης της ασυλίας του Αλ. Μητρόπουλου απ’ τον οικονομικό εισαγγελέα, λόγω της γνωστής υπόθεσης φοροδιαφυγής που ταλανίζει τον γνωστό εργατολόγο εδώ και πολλά χρόνια και παρά την ανακοίνωση που εξέδωσε, με την οποία επαναλαμβάνει ότι είναι αθώος και ότι η υπόθεση έχει παραγραφεί.
Αυτή τη στιγμή ο πρωθυπουργός το τελευταίο που θα ήθελε να αντιμετωπίσει είναι μια επίθεση απ’ την αντιπολίτευση για θέματα διαφάνειας, όπου εκεί διατηρεί αναμφισβήτητο ηθικό πλεονέκτημα.
Ωστόσο θα πρέπει να επισημάνουμε, ότι το αίτημα άρσης της ασυλίας του αντιπροέδρου της Βουλής ήταν απλά η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.


 
Στην πραγματικότητα η παρουσία του εκ νέου στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ απασχολούσε έντονα τον Αλ. Τσίπρα και το επιτελείο του, λόγω της ψήφου «παρών» που έδωσε στις 14 Αυγούστου για το τρίτο μνημόνιο, αλλά και λόγω της επαμφοτερίζουσας στάσης που κρατούσε όλο το τελευταίο διάστημα.
Του καταλογίζουν συγκεκριμένα ότι έβγαινε συνεχώς σε όλα τα συστημικά ΜΜΕ (στο MEGA σχεδόν κάθε μέρα!) και μιλούσε για ένα μνημόνιο χειρότερο απ’ τα προηγούμενα, ενώ τάσσονταν υπέρ μιας κυβέρνησης όλων των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι), παρά την κατηγορηματική απόρριψή της απ’ τον πρωθυπουργό!
Έγκυρες πληροφορίες μας εξάλλου αναφέρουν, ότι στο ψηφοδέλτιο της Περιφέρειας Αττικής θα τον αντικαταστήσει ο υπουργός Χρ. Σπίρτζης, ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ενόψει αποκλεισμού του απ’ τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλ. Μητρόπουλος έχει προσεγγίσει Το Ποτάμι και αναζητά εκεί νέα κομματική στέγη, καθώς και υποψηφιότητα!


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/618593/ektos-psifodeltion-toy-syriza-o-al-mitropoylos#ixzz3juaWgEOG

Βάσεις 2015: Αριστούχος με εισιτήριο στη Νομική και διαβατήριο μακριά από την 'Καμμένη Γη'

 Τα 19.557 μόρια που "σκόραρε", τον εκτοξεύουν στο πρώτο βάθρο με τον υψηλότερο βαθμό πρόσβασης στο Λύκειό του. Με εισιτήριο για τη Νομική Αθηνών, ο Δ. Παναγόπουλος περιγράφει πώς κέρδισε την μάχη με το "τέρας" των δύσκολων θεμάτων και αναλύει γιατί ΔΕΝ είναι αρκετή μόνο η σωστή προετοιμασία. Οι "μαύρες τρύπες" στη δημόσια εκπαίδευση και ο σίγουρος δρόμος της μετανάστευσης, μακριά από την Ελλάδα των ελάχιστων ευκαιριών
Πρώτος στο 6ο Λύκειο Νέας Σμύρνης, με τον υψηλότερο βαθμό πρόσβασης στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση που άγγιξε τα 19.557 μόρια στο 1ο επιστημονικό πεδίο (και απολυτήριο με 18.9), ο Δήμος Παναγόπουλος γνώριζε ήδη από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τον Ιούλιο, ότι ο «σκοπός επετεύχθη». Η Νομική Αθηνών αποτελούσε ανέκαθεν τον πρώτο στόχο και την πρώτη επιλογή στον εκπαιδευτικό χάρτη του μηχανογραφικού. Και τα κατάφερε! «Από όλη αυτή τη διαδικασία, το μόνο που θα κρατήσω και που φαίνεται ότι πλέον ορίζει την προσωπική μου κοσμοθεωρία είναι ένα: No pain, no gain. Κατά το ελληνικό ‘τα αγαθά κόποις κτώνται’. Μόνο εάν πονέσεις και ιδρώσεις, μπορείς να επιτύχεις. Γιατί δυστυχώς, τίποτα δεν μάς χαρίζεται».
Υποψήφιος της Θεωρητικής Κατεύθυνσης, ο 18χρονος Δήμος λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση τωνβάσεων 2015 δηλώνει στο NEWS 247, ότι παρά την καλή προετοιμασία του σε όλα τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, σάστισε με το απαιτητικό άγνωστο κείμενο του Θουκυδίδη στα Αρχαία Ελληνικά, απόρησε με την κλιμακούμενη δυσκολία των ζητημάτων στη Λογοτεχνία Κατεύθυνσης, αισθάνθηκε αμηχανία για μερικά δευτερόλεπτα απέναντι στον όγκο των ερωτημάτων στη Βιολογία Γενικής Παιδείας και αρνήθηκε να υποτάξει τη σκέψη του σε «κλισαδούρες» των βοηθημάτων στην Έκθεση, γεγονός που του κόστισε 2.2 μονάδες στην κλίμακα του 20. «Η ψυχολογία μου δεν διέφερε από τη μάζα των υποψηφίων εκείνες τις ώρες. Θυμάμαι ότι αναστατωνόμουν, κάθε φορά που έπαιρνα στα χέρια μου την κόλλα. Αλλά είχα γρήγορα αντανακλαστικά. Οργανωνόμουν άμεσα, έβαζα τη σκέψη μου σε τάξη και προσπαθούσα να μην αγχωθώ ούτε λεπτό». 
Με 19.5 στα απαιτητικά Αρχαία Κατεύθυνσης, 19.4 στη Λογοτεχνία Κατεύθυνσης, 19.4 στην Ιστορία Κατεύθυνσης, «ατόφιο» 20άρι στα Λατινικά, 17.8 στην Έκθεση και 19.8 στη Βιολογία Γενικής Παιδείας, ο Δήμος Παναγόπουλος συγκαταλέγεται επάξια στη λίστα με τους μόλις 4.010 αριστούχους σε όλη την Ελλάδα, αριθμός που μάλλον αποτελεί ιστορικό χαμηλό την τελευταία δεκαετία (από τους 7.428 το 2014), αλλά και έναν από τους 162 (σε ποσοστό 0,51%) που έγραψαν μεταξύ 19-20 στη Θεωρητική Κατεύθυνση στις φετινές Πανελλήνιες εξετάσεις. «Ακόμη κι εγώ δεν περίμενα να πετύχω τόσο υψηλές βαθμολογίες».
 
Τι απαιτείται όμως για σίγουρες και υψηλές μαθητικές επιδόσεις στο στίβο των Πανελληνίων; Ο 18χρονος Δήμος ξεκαθαρίζει: «Μία είναι η αναγκαία και επαρκής συνθήκη. Συστηματικό και μεθοδικό διάβασμα, αλλά με έξυπνο τρόπο. Δηλαδή όχι αυστηρή προσκόλληση στη στείρα αποστήθιση, αλλά με έμφαση στην ενίσχυση της κριτικής σκέψης. Για παράδειγμα, στο μάθημα της Έκθεσης, ποτέ δεν τιθασεύτηκα και δεν περιορίστηκα στα καλούπια, τα σχεδιαγράμματα, τους μπούσουλες και τις κλισέ εκφράσεις των σχολικών εγχειριδίων και των φροντιστηριακών βοηθημάτων . Ίσως αυτό να έπαιξε κάποιο ρόλο. Αντίθετα, προτίμησα να μελετάω δοκίμια, λογοτεχνία και δημοσιογραφικά άρθρα. Έψαχνα πολλά θέματα στο ίντερνετ με λέξεις κλειδιά, όπως ανθρωπισμός, λαϊκισμός, ολοκληρωτισμός, ξενοφοβία, ρατσισμός, δημοκρατία, δικαιώματα και άλλα θέματα που ήξερα ότι ήταν στα ‘SOS’. Δεν ήθελα να μείνω προσκολλημένος στα βιβλία και το ίντερνετ αποτέλεσε το μέσο για να τα επικαιροποιήσω».
Για τον ίδιο ωστόσο, σημαντικό ρόλο στην επιτυχία, δεν παίζει αυστηρά και μόνο η καλή προετοιμασία. «Πρέπει να έχεις τύχη και το σημαντικότερο, καλή ψυχολογία. Θυμάμαι μόνο μία μέρα ήμουν κακόκεφος, από τα συνολικά δύο χρόνια συνεχούς αγώνα και δοκιμασίας. Πρέπει να βρίσκεις διέξοδο στο καθημερινό διάβασμα, γιατί δεν γίνεται αλλιώς. Να απασχολείσαι δημιουργικά στον ελεύθερό σου χρόνο, ώστε να μην σου βγαίνει η κούραση, όπως με λογοτεχνικό διάβασμα ή να παίζεις μουσική, για να μην αποκτάς άσχημα ξεσπάσματα κούρασης», προσθέτει, ενώ δεν ξεχνά να σημειώσει πως χωρίς την αμέριστη συμπαράσταση των γονέων και των καθηγητών του σχολείου και του φροντιστηρίου του, ίσως σήμερα να βρίσκονταν μακριά από το στόχο του.
Τι θέλει ο ίδιος να ξεχάσει από τον προσωπικό του Γολγοθά; «Την πίεση, στην οποία σε υποβάλλει το εκπαιδευτικό σύστημα. Χρειάζεται ριζικές αλλαγές. Η ελληνική νοοτροπία δυστυχώς, έχει παρεισφρήσει στο δημόσιο σχολείο, προωθείται μόνο η στείρα αποστήθιση και η δευτεροβάθμια εκπαίδευση απομακρύνεται από βασικές αρχές, όπως το περιβάλλον, την τεχνολογία, την έρευνα και τη διάδραση μέσω ψηφιακής εκπαίδευσης ή τα προγράμματα εξάσκησης κριτικής σκέψης. Το σχολείο – έστω και άθελά του - στοχεύει μόνο στην εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, δεν παρέχει ποιοτική μάθηση και αυτό είναι ό, τι χειρότερο». Την ίδια στιγμή, ο 18χρονος αριστούχος υπογραμμίζει ό, τι πραγματικά του έλειψε κατά τη διάρκεια της απαιτητικότερης σχολικής χρονιάς. «Η μεγαλύτερη κοινωνική δικτύωση και η επαφή με φίλους. Βλέπεις, οι έξοδοι περιορίστηκαν σε σημαντικό βαθμό. Αλλά ακόμη και αυτές οι λίγες, γίνονταν πάντα υπό το άγχος και την πίεση να γυρίσω σπίτι για να ολοκληρώσω τη μελέτη. Τώρα περιμένω πώς και πώς να γνωρίσω στη σχολή καινούργιο κόσμο. Το διάστημα της σκληρής καθημερινότητας, έγινα πολύ εσωστρεφής. Και φυσικά, δεν μου άρεσε».
H επόμενη ημέρα στο σκαλοπάτι της επιτυχίας και το επόμενο λιθαράκι προσωπικής ανέλιξης, μέσα από τα έδρανα της Νομικής; «Η επιστήμη της Νομικής ανοίγει πολλούς δρόμους και μονοπάτια, τα οποία υπερβαίνουν την τυφλή τήρηση του νόμου και τους απλούς νομικισμούς και φτάνουν σε σημεία που αφορούν στην ουσία της ανθρώπινης ύπαρξης. Κατ' αυτή την έννοια, δεν μπορώ ακόμη να ξέρω που θα κατευθυνθώ ακριβώς. Αλλά σίγουρα, ένας κλάδος που με ενδιαφέρει είναι το Δίκαιο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και ό, τι έχει σχέση με την υπεράσπιση και προάσπιση του Δικαίου του Ανθρώπου, σε οποιοδήποτε επίπεδο (αστικό, πολιτικό)».
 
Όσο για τις «μαύρες τρύπες» της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ο Δήμος Παναγόπουλος υπογραμμίζει στο NEWS 247 μερικά από τα πιο εξοργιστικά για τον ίδιο «γκρίζα» σημεία που χρήζουν άμεσης και ριζικής αναδιάρθρωσης: «Η εισχώρηση του σάπιου πολιτικού συστήματος στην εκπαίδευση που τελικά δεν λειτουργεί προς όφελος του φοιτητή, αντίθετα επιμολύνει σκέψεις και συνειδήσεις. Όχι ότι δεν συμφωνώ με τη διαμόρφωση πολιτικής ή κομματικής ταυτότητας, αλλά είμαι κάθετα αντίθετος με την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων ακόμη και εντός Πανεπιστημίου. Αν πρέπει να αλλάξει κάτι σε αυτή τη χώρα είναι η κακή νοοτροπία και η Παιδεία, στοιχεία που τροφοδοτούν, κατά τη γνώμη μου, το χάος, ιδίως σήμερα που βαδίζουμε προς την ολοκληρωτική ηθική και ανθρωπιστική καταστροφή».
Στην ερώτηση εάν θα μείνει να παλέψει στην Ελλάδα για ένα καλύτερο αύριο ή εάν θα προτιμήσει το δρόμο του εξωτερικού για περισσότερες προοπτικές, ο «μικρός, αλλά θαυματουργός» Δήμος απαντά: «Θεωρώ ότι για άτομα που αναζητούν εξειδίκευση και μία ανέλιξη στον επαγγελματικό τομέα, η έξοδος από την Ελλάδα είναι το μοναδικό σενάριο. Δυστυχώς! Η χώρα μας δεν μπορεί να δώσει στη νέα γενιά αυτό που πραγματικά χρειάζεται. Είναι «Καμμένη Γη». Η απουσία εξειδίκευσης, έρευνας και εύφορων προοπτικών, σε συνδυασμό με τη διαφθορά που έχει εισχωρήσει σε όλους τους τομείς, αποτελούν για εμένα το διαβατήριο για το δρόμο της εκπαιδευτικής μετανάστευσης».
Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, ο 18χρονος Δήμος βάζει σε τάξη την καινούργια του ζωή. Έκανε την εγγραφή του σε γυμναστήριο, ξεκινά τα ρώσικα για δεύτερη φορά για την απόκτηση επιπλέον διπλωμάτων, αναζητά τμήμα για να ολοκληρώσει τα Γερμανικά του, ελπίζει σε ένα ταξίδι στο εξωτερικό τον ερχόμενο Νοέμβριο μιας και που εκ φύσεως είναι περισσότερο χειμερινός τύπος και συμβουλεύει τους επόμενους τελειοφοίτους: «Δεν έχει σημασία μόνο να είσαι αριστούχος στη Γ’ Λυκείου. Αυτό που έχει σημασία είναι ακόμη με λιγότερα μόρια, ο κάθε υποψήφιος πρέπει βρει έναν τρόπο να συνεχίσει τη ζωή του και να ανιχνεύσει ευκαιρίες εξέλιξης, ακόμη κι αν δεν έχει πετύχει στην πρώτη σχολή της προτίμησής του. Κανείς δεν πρέπει να παραμείνει στα αριστεία και στους τίτλους. Ο καθένας μας πρέπει να συνεχίσει να έχεις κίνητρα και θέληση να πετύχει ακόμη υψηλότερους στόχους. Αυτό απαιτεί ωστόσο, σκληρή προπόνηση», ολοκληρώνει.
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/paideia/Panellinies/vaseis-2015-aristouxos-me-eisithrio-sth-nomikh-kai-diavathrio-makria-apo-thn-kammenh-gh.3631424.html

Γιάννης Γκιωνάκης 1922 – 2002


Γιάννης Γκιωνάκης
Ο μεγάλος έλληνας κωμικός Γιάννης Γκιωνάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1922. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, θέλοντας να ακολουθήσει το επάγγελμα του πατέρα του, που ήταν γιατρός. Πολύ γρήγορα, όμως, εγκατέλειψε την Ιατρική για να γίνει ηθοποιός και τελείωσε τη Δραματική Σχολή του Κάρολου Κουν.
Στο θέατρο πρωτοεμφανίστηκε το 1944, στην παράσταση «Τελευταίος Ασπροκόρακας». Ακολούθησαν ο «Βυσσινόκηπος» του Τσέχωφ, ο «Βυθός» και «Η Ζωή ξαναρχίζει», ενώ μεγάλες θεατρικές επιτυχίες του ήταν η «Σπασμένη Στάμνα» του Κλάιστ, ο «Κοριός» του Μαγιακόφσκι, σε σκηνοθεσία Αλέξη Σολωμού και ο «Αρχοντοχωριάτης» του Μολιέρου. Επίσης, υπήρξε κλασσικός ερμηνευτής του Ψαθά, του Σακελάριου και του Γιαννακόπουλου.
Στην επιθεώρηση εμφανίστηκε στον «Έγκμοντ», τον «Πειρασμό», το «Βίρα τις άγκυρες», «Ο μπαμπάς εκπαιδεύεται», «Καινούργια Αθήνα», «Άνθρωποι του '60», «Ζητείται τεμπέλης» και άλλα.
Στον κινηματογράφο έκανε το ντεμπούτο του το 1946, στο «Παπούτσι από τον τόπο σου». Ως τα μέσα της δεκαετία του '80 ακολούθησαν άλλες 100 ταινίες, από τις οποίες ξεχωρίζουν: «Το κορίτσι με τα παραμύθια» (1957), «Παιδί του δρόμου» (1957), «Τα κίτρινα γάντια» (1960), «Η ωραία του κουρέα» (1969), «Ένα αγόρι αλλιώτικο από τα άλλα» (1971), «Ο άνθρωπος που έσπαγε πλάκα» (1972).
Πέθανε στις 25 Αυγούστου του 2002.


ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/biographies/60#ixzz3juR7y7nc

Νάσος Κεδράκας 1915 – 1981

Νάσος Κεδράκας

Έλληνας ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης. Διακρίθηκε σε ρόλους δευτεραγωνιστή κι έγινε ευρύτερα γνωστός μέσα από την τηλεόραση τη δεκαετία του 1970. Στα πρώτα στάδια της καριέρας του εμφανιζόταν ως Θάνος Κεδράκας.
Ο Αθανάσιος (Νάσος ή Θάνος) Κεδράκας γεννήθηκε στα Τρίκαλα στις 21 Νοεμβρίου 1915. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Ωδείου, από όπου αποφοίτησε το 1942.
Υπηρέτησε όλα τα είδη του θεάτρου, σε θιάσους όπως της κυρίας Κατερίνας, της Μαρίκας Κοτοπούλη, της Σοφίας Βέμπο, του Κώστα Μουσούρη, του Βασίλη Αργυρόπουλου και του Μάνου Κατράκη. Συμμετείχε στον θίασο Ενωμένοι Καλλιτέχνες (1945-1946), που συγκρότησαν ηθοποιοί προσκείμενοι στο ΕΑΜ, όπως οι Αιμίλιος Βεάκης, Λυκούργος Καλλέργης, Δήμος Σταρένιος, Θόδωρος Μορίδης, Τίτος Βανδής, Αλέξης Δαμιανός και Αλέκα Παΐζη. Για πολλά χρόνια υπήρξε μέλος του Εθνικού Θεάτρου. Ξεκίνησε τη θητεία του στο Εθνικό το 1941 με τον ρόλο του «Τονίνο» στο έργο του Κάρλο Γκολντόνι Η βεντάλια και την ολοκλήρωσε στις αρχές του 1976 ως «πλοίαρχος» στην κωμωδία του Σαίξπηρ Δωδεκάτη Νύχτα.
Το 1946 έκανε την πρώτη του εμφάνιση στον κινηματογράφο, στο δράμα του Γιώργου Τζαβέλα Πρόσωπα Λησμονημένα. Χαρακτηριστικός ήταν ο ρόλος του στην κομεντί του Τζαβέλα Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα (1965), όπου υποδυόταν τον «Μικέ», τον φαρμακοποιό φίλο του πρωταγωνιστή της ταινίας Γιώργου Κωνσταντίνου.
Παρότι έπαιξε σε περίπου 200 ταινίες και είχε πολύχρονη παρουσία στο θεατρικό σανίδι, ο Νάσος Κεδράκας έγινε γνωστός μέσα από την τηλεόραση τη δεκαετία του '70. Μεγάλη του επιτυχία Ο Φωτογράφος του χωριού, ένα σήριαλ 16 επεισοδίων σε σκηνοθεσία Αντώνη Βογιάζου, που προβλήθηκε από την ΕΡΤ την τηλεοπτική σεζόν 1977-1978. Υποδύεται τον φωτογράφο σ' ένα ερημωμένο από τη μετανάστευση ελληνικό χωριό του Παρνασσού, τη Βάργιανη. Πολλοί από τους συγχωριανούς του, αλλά και άλλοι από τα γειτονικά χωριά, τον επισκέπτονται για φωτογράφηση, ενώ η προσωπική τους ιστορία γίνεται το θέμα κάθε επεισοδίου.
Ο Νάσος Κεδράκας πέθανε στις 25 Αυγούστου 1981 από καρδιακή προσβολή και ετάφη στην Ηλιούπολη, όπου διέμενε και δραστηριοποιόταν στα πολιτιστικά δρώμενα του αθηναϊκού προαστίου. Ήταν παντρεμένος σε δεύτερο γάμο με την κομμώτρια Κικίτσα Κεδράκα, στέλεχος του ΚΚΕ.

Φιλμογραφία

  • Πρόσωπα Λησμονημένα (1946)
  • Ο Μίκης και ο Φίκης / Προπαντός ψυχραιμία (1951)
  • Δολάρια και όνειρα (1956)
  • Έγκλημα στο Κολωνάκι (1959)
  • Ο σκληρός άντρας (1961)
  • Προδομένη αγάπη (1962)
  • Ψηλά τα χέρια Χίτλερ (1962)
  • Οι ανειδίκευτοι / Ευτυχώς χωρίς δουλειά (1963)
  • Μικροί και μεγάλοι εν δράσει(1963)
  • Αγάπησα και πόνεσα (1963)
  • Κόσμος και κοσμάκης (1964)
  • Άλλος για το εκατομμύριο (1964)
  • Ο εμίρης και ο κακομοίρης (1964)
  • Ζητιάνος μιας αγάπης (1964)
  • Η χαρτοπαίχτρα (1964)
  • Αδικημένη (1964)
  • Ήταν όλοι τους... κορόιδα! (1964)
  • Και οι... 14 ήταν υπέροχοι! (1965)
  • Πράκτορες 005 εναντίον Χρυσοπόδαρου (1965)
  • Μια τρελλή τρελλή οικογένεια (1965)
  • Με πόνο και με δάκρυα (1965)
  • Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα (1965)
  • Εξιλέωση (1965)
  • Ο άνθρωπος που γύρισε από τον πόνο (1966)
  • Ο μπαμπάς μου ο τεντυμπόυς (1966)
  • Κούνια που σε κούναγε (1966)
  • Ο Μελέτης στην Άμεσο Δράση (1966)
  • Η Κλεοπάτρα ήταν Αντώνης / Η Κλεοπάτρα εν δράσει (1966)
  • Πατέρα κάτσε φρόνιμα (1967)
  • Τρούμπα 67 (1967)
  • Ο σπαγγοραμένος (1967)
  • Κάποτε κλαίνε και οι δυνατοί (1967)
  • Χάιδω (1967)
  • Ο αχόρταγος (1967)
  • Ένας απένταρος λεφτάς (1967)
  • Η παιχνιδιάρα (1967)
  • Βίβα Ρένα (1967)
  • Δημήτρη μου Δημήτρη μου (1967)
  • Καπετάν φάντης μπαστούνι (1968)
  • Ο ψεύτης (1968)
  • Ο τρελλός τάχει 400 (1968)
  • Ξεριζωμένη γενηά (1968)
  • Ποιος Θανάσης!! (1968)
  • Τα ψίχουλα του κόσμου (1968)
  • Ταπεινός και καταφρονεμένος (1968)
  • Το πιο λαμπρό μπουζούκι (1968)
  • Αυτή που δεν λύγισε (1968)
  • Για ποιον χτυπά η... κουδούνα (1968)
  • Ο άνθρωπος της καρπαζιάς (1969)
  • Ο γίγας της Κυψέλης (1969)
  • Ο πρόσφυγας (1969)
  • Ξύπνα Βασίλη (1969)
  • Η σφραγίδα του Θεού (1969)
  • 'Ενας άντρας με συνείδηση (1969)
  • Πεθαίνω κάθε ξημέρωμα (1969)
  • Το ανθρωπάκι (1969)
  • Ορατότης μηδέν (1969)
  • Φοβάται ο Γιάννης το θεριό... (1969)
  • Ένας μάγκας στα σαλόνια (1969)
  • Ησαΐα... μη χορεύεις (1969)
  • Για την τιμή και τον έρωτα (1969)
  • Εν ονόματι του νόμου (1970)
  • Ο αστραπόγιαννος (1970)
  • Οι γενναίοι του Βορρά (1970)
  • Ο Γιακουμής μια ρωμέικη καρδιά (1970)
  • Ζητούνται γαμπροί με προίκα (1970)
  • Κατάχρησις εξουσίας (1971)
  • Ο κατεργάρης (1971)
  • Ο τρελοπενηντάρης (1971)
  • Αγάπησα έναν αλήτη (1971)
  • Οι άνδρες ξέρουν ν' αγαπούν (1971)
  • Μια Ελληνίδα στο χαρέμι (1971)
  • Ζητείται επειγόντως γαμπρός (1971)
  • Ο εχθρός του λαού (1972)
  • Ο κύριος σταθμάρχης (1972)
  • Παύλος Μελάς (1974)

Τηλεόραση

  • Η κοκκορόμυαλη (1971)
  • Χαρούμενη Κυριακή (1972)
  • Η συνωμοσία της σιωπής  (1973)
  • Λούνα Παρκ (1974)
  • Μενεξεδένια πολιτεία (1975)
  • Ελληνικοί μύθοι: Θηβαϊκός κύκλος (1975)
  • Ο Χριστός ξανασταυρώνεται (1975)
  • Φάρος (1976)
  • Λέσχη μυστηρίου: Αυστηρώς προσωπικό (1976)
  • Μια φορά κι έναν καιρό: Το μαγικό κουμπί (1976)
  • Πράσινα στάχυα (1976)
  • Υποψίες (1977)
  • Υποψίες: Ζήτημα συνειδήσεως (1977)
  • Υποψίες: Ποιος σκότωσε τη Ρόζα (1977)
  • Υποψίες: Το καλοκαίρι του φόβου (1977)
  • Ο φωτογράφος του χωριού (1977)
  • Λεηλασία μιας ζωής (1978)
  • Υποψίες: Επικίνδυνη στοργή (1978)
  • Αργώ (1980)
  • Ιούλιος και Ιουλιέτα (1980)
  • Τα παλιόπαιδα τ' ατίθασα: Καταπράσινα δολλάρια (1980)
  • Όλα του γάμου δύσκολα (1981)
  • Λούμπεν (1981)


ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/biographies/523#ixzz3juQDL7Y5

Συνεχίζονται οι αποχωρήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Με κινούμενη άμμο μοιάζει το σκηνικό στον ΣΥΡΙΖΑ με την κίνηση των "53+", που συνεδρίασε χθες, να πονοκεφαλιάζει την Κουμουνδούρου. Τσακαλώτος και Σακελλαρίδης δεν έχουν πάρει τις τελικές τους αποφάσεις
Χωρίς να έχουν ανοίξει ακόμα τα χαρτιά τους, αλλά τηρώντας σιγή ιχθύος,  τόσο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, που βρέθηκε για λίγες ημέρες εκτός Αθηνών, όσο και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης φαίνεται να μην έχουν πάρει τελικές αποφάσεις σχετικά με τα επόμενα βήματά τους. Αν και μετά και τη χθεσινή σύσκεψη των «53+» διαφαίνεται πως στελέχη πως πέρασαν από κυβερνητικούς θώκους και βρίσκονται κοντά στον Αλέξη Τσίπρα θα βρεθούν τελικά και πάλι στις  λίστες του κόμματος.
Αρκετά μέλη της κίνησης των «53+» φαίνεται να εντάσσονται στον ευρύτερο προβληματισμό που υπάρχει γύρω από την επόμενη ημέρα της συμφωνίας, αλλά και για μια σειρά από ζητήματα που έχουν να κάνουν με το κόμμα και το γεγονός ότι οι εκλογές αποφασίστηκαν ερήμην των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ.
Υπενθυμίζεται πως στη κίνηση των «53+», ανήκουν οι ήδη αποχωρήσαντες Τάσος Κορωνάκης, Ηρώ Διώτη, Κώστας Ζαχαριάς. Επίσης και ο Θεόδωρος Δρίτσας, αλλά και Τασία Χριστοδουλοπούλου η οποία φαίνεται να κάνει δεύτερες σκέψεις σχετικά με την υποψηφιότητά της. Δεν έχει ξεκαθαρίσει τη θέση της η Δανάη Τζήκα που εκλέγεται με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Μαγνησία.
Στο «πουλόβερ που ξηλώνεται» πρέπει να προστεθούν επίσης ο Κώστας Δερμιτζάκης, αλλά και η Μαρία Κανελλοπούλου.
Μιλώντας στο NEWS 247 βουλευτής και στέλεχος της ομάδας των «53+», προβληματισμένο και το ίδιο για το τι θα πράξει, εκτιμούσε πως θα είναι μοιρασμένα τα πρόσωπα της κίνησης που θα επιλέξουν τη μη συμμετοχή τους σε αυτές τις εκλογές. Πολύ λιγότεροι εμφανίζονται εκείνοι που σκέφτονται την προσχώρηση στην Λαϊκή Ενότητα.
Όπως είναι φυσικό στο πλαίσιο συγκρότησης των νέων νομαρχιακών επιτροπών, κινούμενοι προς την πλευρά της Λαϊκής Ενότητας, έχουν καταγραφεί τις τελευταίες ώρες μια σειρά από παραιτήσεις μελών και στελεχών σε νομούς, όπως Πρέβεζα, Κεφαλονιάς, Ιθάκης,  Κέρκυρας, Νίκαιας, Δραπετσώνας κτλπ.
Όσον αφορά το Νίκο Χουντή οι πληροφορίες θέλουν το πρώην στέλεχος της Αριστερής Πλατφόρμας πολύ κοντά στον Παναγιώτη Λαφαζάνη, αυτό, όμως σύμφωνα με έγκυρες πηγές θα γίνει μετά την πανηγυρική πρώτη συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου, όπου με επίσημη δήλωσή του θα ανακοινώσει την αποχώρηση του από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Αμέσως μετά το τέλος των διερευνητικών εντολών, ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο, δεν αποκλείεται και η πρόεδρος της Βουλής να ανακοινώσει τη συνεργασίας της με το κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Σε κάθε περίπτωση σημαντική θεωρείται η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ για μια σειρά από θέματα που έχουν να κάνουν εκτός από τα ψηφοδέλτια και με το κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματος.
Οι λίστες με τους υποψήφιους αναμένεται να είναι έτοιμες την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.

Το νέο πρόγραμμα στην ΔΕΘ

Μια πρώτη συνεδρίαση πραγματοποίησαν ορισμένα μέλη της επιτροπής προγράμματος χθες το απόγευμα στην Κουμουνδούρου (Γιάννης Δραγασάκης, Γιώργος Σταθάκης, Αριστείδης Μπαλτάς) με στόχο να βρεθούν τα «αντίβαρα» που θα πλαισιώσουν τη συμφωνία της 13ης Ιουλίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη ζητηθεί από τα υπουργεία να προτείνουν υλοποιήσιμα μέτρα, τα οποία θα μπορούν να λειτουργήσουν αντισταθμιστικά στο νέο μνημόνιο, ώστε να μπορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ να επαναφέρει στο προσκήνιο το κοινωνικό του προφίλ.
Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να δοθεί έμφαση στους εξής τομείς:
- Κοινωνικό κράτος (υγεία, παιδεία)
- Καταπολέμηση φοροδιαφυγής - διαφθοράς
- Δημόσια αγαθά (συγκοινωνίες, υπηρεσίες)
- Αναπτυξιακά προγράμματα
- Στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων
Στόχος της Κουμουνδούρου είναι οι προτάσεις για το πρόγραμμα να έχουν κλείσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ώστε το Σαββατοκύριακο στην πανελλαδική συνδιάσκεψη να εγκριθεί το πλαίσιο του νέου κυβερνητικού προγράμματος.
Οι πληροφορίες αναφέρουν, πως μέρος του προγράμματος αναμένεται να ανακοινώσει ο Αλέξης Τσίπρας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Πανελλαδική Συνδιάσκεψη ετοιμάζει και ο Λαφαζάνης

Σήμερα θα αποφασίσει το νέο κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη αν θα προχωρήσει και αυτό, παράλληλα με τον ΣΥΡΙΖΑ, στη διοργάνωση πανελλαδικής συνδιάσκεψης.
Στην Λαϊκή Ενότητα επιθυμούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας να έχει ολοκληρωθεί το έργο της επιτροπής προγράμματος του κόμματος, ενώ σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσει τις συνεδριάσεις και η επιτροπή ψηφοδελτίων υπό τον Στάθη Λεουτσάκο και την Σόφη Παπαδόγιαννη.
Στο κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη μετά την τηλεδιάσκεψη με τον Μελανσόν και τη θετική του στάση, αλλά και τη δήλωση στήριξης της Αριστερής Πτέρυγας των PODEMOS ελπίζουν στη δημιουργία ενός μεγάλου μετώπου αριστερών ριζοσπαστικών δυνάμεων στην Ευρώπη που θα δημιουργήσουν, όπως υποστηρίζουν, τις προϋποθέσεις εξόδου από την Ευρωζώνη και τις πολιτικές της.
http://news247.gr/eidiseis/politiki/ekloges-gr/ekloges2015/synexizontai-oi-apoxwrhseis-apo-ton-syriza.3631473.html