Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Βενιζέλος: Είστε θρασύς τυχοδιώκτης - Τόσκας: Εγώ δεν ξέρω από στικάκια! Αφορμή η αντικατάσταση του Σταύρου Σταυρόπουλου στη θέση του διευθυντή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων

Έντονη αντιπαράθεση με βαρύτατους λεκτικούς χαρακτηρισμούς σημειώθηκε ανάμεσα στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Αφορμή ήταν η συζήτηση για την αντικατάσταση του Σταύρου Σταυρόπουλου με τον ταξίαρχο της ΕΛΑΣ Αναστάσιο Αναστασάκο στη θέση του διευθυντή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το κλίμα πυροδοτήθηκε όταν ο κ. Τόσκας σε ερώτηση του κ. Βενιζέλου για το αν γνωρίζει σε ποια υπηρεσία θα μετατεθεί ο κ. Σταυρόπουλος, απάντησε αρνητικά.

“Ήρθατε εδώ και αναφέρεστε με υπαινιγμούς κατά του κ. Σταυρόπουλου αλλά δηλώνετε άγνοια για την υπηρεσιακή του διαδρομή. Θα έπρεπε να ξέρετε”, είπε ο κ. Βενιζέλος. Ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Νίκος Τόσκας: Δεν έχω υποχρέωση να ξέρω και δεν σας καταλαβαίνω.
Ευάγγελος Βενιζέλος: Γνωριζόμαστε πολύ καλά. Σας ξέρω από παλιά πολύ καλά...
Ν Τόσκας: Και εγώ σας ξέρω πολύ περισσότερο από ό,τι νομίζετε...
Ευ. Βενιζέλος: Εγώ σας γνώριζα ως στέλεχος του ΠΑΣΟΚ έξω από την πόρτα του κ. Μπεγλίτη και τώρα με την υπουργοποίηση ως στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Τότε ως διευθυντής του κ. Μπεγλίτη ξέρατε που θα πάει ο κάθε αξιωματικός και σήμερα δεν γνωρίζετε την υπηρεσιακή διαδρομή του κ. Σταυρόπουλου;
Ν. Τόσκας: Δεν γνωρίζω, θα ήταν παράβαση καθήκοντος. Εγώ δεν ξέρω ούτε από στικάκια ούτε από υποβρύχια...
Ευ. Βενιζέλος: Είστε θρασύς, πολιτικά ανήθικος και λόγω της τυχοδιωκτικής σας διαδρομής που ακολουθήσατε. Υποδύεστε τον δήθεν θεσμικό ενώ παρεμβαίνετε αντιθεσμικά και όπου σας συμφέρει λέτε δεν ξέρω.

Στο σημείο αυτό η πρόεδρος της Επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου προσπάθησε να δώσει τέλος στην αντιπαράθεση λύνοντας την συνεδρίαση.

"Καμία αλητεία πολιτική δεν τελειώνει εδώ. Καταψηφίζω την πρόταση για τον κ. Αναστασάκο γιατί λειτουργείτε με τρόπο θεσμικά αναξιόπιστο”, κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.
http://www.news.gr/politikh/esoterikh-politikh/article/244081/venizelos-eiste-thrasys-tyhodiokths-toskas-ego.html

Λαβρόφ: Η Δύση απομακρύνεται από τη Ρωσία γιατί επιστρέφει στην Ορθοδοξία



Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ,δήλωσε ότι η Ρωσία επιστρέφει στις παραδοσιακές πνευματικές αξίες της και αυτός είναι ένας πρόσθετος λόγος για τη Δύση που απομακρύνεται από αυτήν, σύμφωνα με δημοσίευμα του ‘Ίντερφαξ-Θρησκεία’.«Προς έκπληξή μας, βλέπουμε ότι είχε επιβληθεί η άποψη ότι η Σοβιετική Ένωση με την κομμουνιστική θεωρία της, ήταν, τελικά, πιο κοντά στο σύστημα ιδεών της Δύσης, ενώ η νέα Ρωσία που επιστρέφει βαθμηδόν στις παραδοσιακές αξίες της, που είναι ριζωμένες στην Ορθοδοξία, γίνεται ολοένα και πιο ακατανόητη και απόμακρη», δήλωσε ο Λαβρόφ σε συνάντηση που είχε με μέλη του ρωσικού Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων στη Μόσχα.
 
Σύμφωνα με τις απόψεις του, τα τελευταία χρόνια εκδηλώνεται με μεγαλύτερη σαφήνεια η αντίφαση «μεταξύ του στόχου και της επιθυμίας να ενισχυθεί η ποικιλομορφία  και η φιλοδοξία των ΗΠΑ και η ιστορική Δύση να διατηρηθεί σε δεσπόζουσα θέση μεταξύ της  πολιτιστικής και πολιτισμικής πολυμορφίας του σύγχρονου κόσμου, καθώς προσπαθεί να επιβάλει τις δυτικές αξίες.
«Αυτές (οι δυτικές αξίες)», είπε ο υπουργός, «ολοένα απομακρύνονται από τις δικές μας χριστιανικές ρίζες και είναι λιγότερο ευαίσθητοι σε θρησκευτικά συναισθήματα λαών άλλων θρησκειών».
--
 
               
 

Έφυγε από τη ζωή νικημένος από τον καρκίνο, ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός και τραγουδιστής, Πέτρος Κωλέτης.

Πέθανε ο Πέτρος Κωλέτης

Πέθανε ο Πέτρος Κωλέτης

Έφυγε από τη ζωή νικημένος από τον καρκίνο, ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός και τραγουδιστής, Πέτρος Κωλέτης. Ο Πέτρος που πριν δυο μέρες είχε τα γενέθλιά του, πέθανε μετά από μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο και είχε μιλήσει σε συνεντεύξεις του για την μεγαλύτερη μάχη της ζωής του.
Τη δυσάρεστη είδηση δημοσίευσε η σύζυγος του Μίμη Πλέσσα Λουκίλα Καρέρ Πλέσσα γράφοντας το εξής συγκινητικό μήνυμα και λέγοντάς του το τελευταίο αντίο.
Το βιογραφικό του
Ο Πέτρος Κωλέτης ξεκίνησε την καριέρα του το 1979 όταν ο Μ. Πλέσσας, σε μια εποχή που ακόμα υπήρχε η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος για τους τραγουδιστές, του έδωσε το Ο.Κ. για να προχωρήσει. Αμέσως μετά δίνει εξετάσεις στην ΕΡΤ και γίνεται ένας από τους τραγουδιστές της Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής.   Το 1981 τον βρίσκει για πρώτη φορά σε μεγάλο σχήμα δίπλα στον αξέχαστο Σώτο Παναγόπουλο και τον μαέστρο Γιώργο Θεοδοσιάδη. Ταυτόχρονα με την τραγουδιστική του συνεργασία με την ΕΡΤ κάνει και τα πρώτα του βήματα στο Ραδιόφωνο και την Τηλεόραση.   Εκείνα τα πρώτα χρόνια της καριέρας του στο πλευρό του στάθηκαν ο Μ. Πλέσσας, ο Γ. Κατσαρός, ο Γ. Θεοδοσιάδης, ο Αλ. Σακελλάριος, η Ρένα Βλαχοπούλου και η Τζένη Βάνου. Μέχρι το 1989, τραγουδάει σε λαϊκά κέντρα, συμμετέχει σε συναυλίες, αλλά και σε μικρούς χώρους που αφορούσαν στο έντεχνο τραγούδι, που εκείνα τα χρόνια άρχισε να αναπτύσσεται πολύ.   Το 1990, υπογράφει το πρώτο του δισκογραφικό συμβόλαιο με την Polygram.
Ο πρώτος δίσκος – CD είχε τον τίτλο«Κλήσεις – Προκλήσεις – Προσκλήσεις» σε μουσική ΑλέξηΠαπαδημητρίου και στίχους Εύης Δρούτσα. Το 1992 κάνει την πρώτη του δισκογραφική επιτυχία πάλι με τον ΑλέξηΠαπαδημητρίου και την Εύη Δρούτσα που ο δίσκος είχε τον τίτλο «Πρώτη Προβολή»   Το 1993 τραγουδάει έχοντας την τιμή να φιλοξενήσει στο δίσκο του την κα Δούκισσα και την Μαίρη Χρονοπούλου, που έκαναν μαζί ένα πολύ πετυχημένο ντουέτο που είχε τίτλο – τον τίτλο του δίσκου – «Τα τραγούδια μας».  
Την ίδια χρονιά συμμετέχει σ’ ένα δίσκο του Φοίβου και της Ελένης Γιαννατσούλια με τον τίτλο «Για σένα και για μένα» στο πλάϊ κορυφαίων τραγουδιστών όπως ο Πασχάλης Τερζής, η Καίτη Γαρμπή, ο Θάνος Καλλίρης, ο Διονύσης Σχοινάς, η Πωλίνας κ.α.   Το 1997 αλλάζει δισκογραφική στέγη και βρίσκεται στην Β.Μ.G. Τίτλος του CD εκείνου «Όνειρο θά” μαι», με τραγούδια του Αλέξη Παπαδημητρίου και του Αγγελου Πυριόχου. Στα μέσα του 1997 ο Πέτρος Κωλέτης φεύγει για την Αμερική όπου για δύο χρόνια εμφανίζεται σε μπουάτ και μουσικές σκηνές , κυρίως της Νέας Υόρκης.   Επιστρέφοντας απέχει για δύο χρόνια από τις πίστες και επενέρχεται το 2002 στο πλευρό μιας κορυφαίας ελληνίδας τραγουδίστριας. Η ταμπέλα του κέντρου έγραφε : Τζένη Βάνου – Πέτρος Κωλέτης.   Τον επόμενο χρόνο κάνει ένα πείραμα προσπαθώντας να μπλέξει σε μια νυχτερινή πίστα το ρεμπέτικο και το ελεφρό τραγούδι : Παύλος Κοντογιαννίδης – Πέτρος Κωλέτης. Σήμερα , έχοντας την ανάγκη να τραγουδήσει πιο ψαγμένο στίχο, ετοιμάζει ένα CD – έκπληξη με εντελώς νέους δημιουργούς στο χώρο της σύνθεσης και του στίχου που θα κυκλοφορήσει την περίοδο 2007 – 2008.   Ο Πέτρος Κωλέτης ήταν τελειόφοιτος του Ελληνικού Ωδείου Αθηνών, έχοντας τότε καθηγητή στο τραγούδι τον Μενέλαο Θεοφανίδη.

http://www.news.gr/ellada/koinonia/article-wide/244145/pethane-o-petros-koleths.html

Λαγκάρντ: Δεχθείτε περισσότερους πρόσφυγες, κάνει καλό! Να “διευρύνουν τον ορίζοντά τους” καλεί τις πλούσιες χώρες η επικεφαλής του ΔΝΤ

Λαγκάρντ: Δεχθείτε περισσότερους πρόσφυγες, κάνει καλό!

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ κάλεσε σήμερα τις πλούσιες χώρες να “διευρύνουν τον ορίζοντά τους” και να υποδεχθούν περισσότερους πρόσφυγες στα εδάφη τους, καθώς η τεράστια προσέλευση προσφύγων και μεταναστών με την οποία έχει βρεθεί αντιμέτωπη η Ευρώπη θα μπορούσε, όπως έκρινε, να αποδειχθεί τελικά επωφελής για την οικονομική ανάπτυξη.

“Ορισμένες χώρες έχουν συμφωνήσει να υποδεχθούν ένα μεγάλο πλήθος προσφύγων και έχουν κάνει τα πάντα εντός των δυνάμεών τους για να τους προσφέρουν τροφή και στέγη”, ανέφερε η Λαγκάρντ σε ανάρτησή της στο επίσημο ιστολόγιο του ΔΝΤ. “Άλλες, ειδικά ορισμένες από χώρες με τις πιο ανεπτυγμένες οικονομίες, θα όφειλαν να εξετάσουν (...) την υποδοχή περισσότερων προσφύγων”, συνέχισε η Κριστίν Λαγκάρντ, καλώντας να υπάρξει διεθνής δράση, μερικές ημέρες πριν από τη σύνοδο των ηγετών κρατών και κυβερνήσεων των χωρών μελών της Ομάδας των Είκοσι (G20) στην Αντάλια (Αττάλεια) της Τουρκίας.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ ζήτησε κυρίως να ληφθούν μέτρα για να ενισχυθεί η δυνατότητα των αγορών εργασίας να απορροφήσουν τους μετανάστες, να βελτιωθεί η πρόσβασή τους στην επιμόρφωση και την κατάρτιση και να γίνουν απλούστερες οι διαδικασίες αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων που έχουν αποκτηθεί στο εξωτερικό.

Για την Κριστίν Λαγκάρντ, η μαζική εισροή προσφύγων και μεταναστών, εάν αντιμετωπιστεί με τη λήψη “κατάλληλων μέτρων”, θα μπορούσε να αποδειχθεί ωφέλιμη για τις χώρες υποδοχής, αυξάνοντας τον ενεργό πληθυσμό τους και τονώνοντας την οικονομική δραστηριότητα.

“Οι προκαταρκτικοί υπολογισμοί του ΔΝΤ καταδεικνύουν μια μέτρια αύξηση της ανάπτυξης στις χώρες της ΕΕ λόγω των μεταναστών”, ανέφερε η γενική διευθύντρια του Ταμείου.

Κατά την ίδια, η μαζική μετακίνηση ενός νεαρού πληθυσμού θα συμβάλει να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της γήρανσης του πληθυσμού στις πλούσιες χώρες και στη “μείωση της πίεσης” του κόστους των συστημάτων ασφάλισης και των δαπανών για την υγεία.

Από την άλλη πλευρά, όμως, οι χώρες προέλευσης των μεταναστών θα βρεθούν αντιμέτωπες με τις αρνητικές συνέπειες που θα έχει η φυγή των νεότερων και επαγγελματικά πιο καταρτισμένων πολιτών τους, αναγνώρισε η Λαγκάρντ στο ίδιο κείμενο. Ωστόσο, θα μπορούσαν να επωφεληθούν από τις μεταφορές χρημάτων και τα εμβάσματα των μεταναστών προς τις οικογένειές τους, που ανήλθαν συνολικά σε 436 δισεκατομμύρια δολάρια το 2014, ή “πάνω από τρεις φορές” το ποσό που χορηγήθηκε ως αναπτυξιακή βοήθεια σε διεθνές επίπεδο, σημείωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ, καλώντας παράλληλα να μειωθεί το κόστος της μεταφοράς χρημάτων.
http://www.news.gr/oikonomia/diethnh/article/244088/lagkarnt-dehtheite-perissoteroys-prosfyges-kanei.html

'Εγγραφο - αποκάλυψη: Πιέζουν τον Τσίπρα για κοινές περιπολίες με την Τουρκία Ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να προωθήσει την υιοθέτηση κοινής ευρωπαϊκής δράσης

Για σήμερα μεταφέρεται η μεγάλη μάχη της Ελλάδας για το προσφυγικό στη Μάλτα την ώρα που οι Ευρωπαίοι υψώνουν φράχτες και πιέζουν την Αθήνα δημιουργώντας ένα ασφυκτικό περιβάλλον.
Ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να προωθήσει την υιοθέτηση κοινής ευρωπαϊκής δράσης και τη μετάθεση στην Τουρκία της διαδικασίας καταγραφής και ταυτοποίησης των προσφύγων που αναζητούν άσυλο στην ΕΕ. Ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να δώσει ευρωπαϊκή διάσταση στο ταξίδι που θα κάνει στην Τουρκία τις επόμενες μέρες, καθώς υπάρχει διάχυτη αγωνία για την επιμονή των εταίρων για κοινές ελληνοτουρκικές περιπολίες στο ανατολικό Αιγαίο.
Η πίεση που ασκείται προς την Αθήνα είναι διαρκής και αποτυπώνεται σε εσωτερικό έγγραφο της Ε.Ε., ενόψει της Συνόδου της Μάλτας, σημεία του οποίου αποκάλυψε το euro2day.gr. Το συγκεκριμένο έγγραφο, το οποίο έχει ημερομηνία 6 Νοεμβρίου και διανεμήθηκε σε ορισμένες μόνο ευρωπαϊκές χώρες, κάνει σαφές ότι η Τουρκία αποτελεί τον βασικό κρίκο για την επίλυση του προβλήματος, ενώ η Ελλάδα αντιμετωπίζεται ως έχουσα τη βασική ευθύνη για τη μαζική εισροή προσφύγω. Αναφέρεται ότι η Τουρκία δεν στέλνει συνειδητά πρόσφυγες μέσω Ελλάδας, κάτι που, αντιθέτως, κάνει η Αθήνα προωθώντας τους στην ΠΓΔΜ.
Εν συνεχεία τίθεται, εκ νέου, η ανάγκη η Ελλάδα να συμφωνήσει σε δύο βασικά σημεία: Πρώτον, για υλοποίηση ελληνοτουρκικών περιπολιών στο Αιγαίο και, δεύτερον, για το άνοιγμα κάποιων από τα κεφάλαια της ενταξιακής διαπραγμάτευσης της Τουρκίας με την Ε.Ε. Γενικώς αναγνωρίζονται οι ανησυχίες που έχει επί ορισμένων ζητημάτων η ελληνική πλευρά. Επί τούτου αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι αφενός τα κεφάλαια των ενταξιακών διαπραγματεύσεων ή η απελευθέρωση της βίζας δεν θα υλοποιηθούν προτού η Αγκυρα δεσμευτεί για την επιστροφή προσφύγων.
Επίσης, ως προς τις κοινές περιπολίες, προκρίνεται η χρήση της Frontex ως ενός επιχειρησιακού «καπέλου» πάνω από τις δύο Ακτοφυλακές Ελλάδας και Τουρκίας, προκειμένου να αμβλυνθούν οι εντυπώσεις. Τέλος, επισημαίνεται ότι ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να πειστεί και για την υλοποίηση μιας Συνόδου μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα προσφέρει στις κυβερνήσεις αφρικανικών κρατών ένα φάσμα οικονομικής βοήθειας, καθώς και διευκολύνσεις στις διαδικασίες χορήγησης θεωρήσεων διαβατηρίου, σε αντάλλαγμα για τη συμβολή τους στον περιορισμό της ροής μεταναστών προς κράτη-μέλη της ΕΕ, περιλαμβανομένου του επαναπατρισμού παράτυπων μεταναστών που επαναπροωθούνται.
Σύμφωνα με το σχέδιο δράσης, που περιήλθε σε γνώση του πρακτορείου Reuters, ενεργοποιούνται δεκάδες πρωτοβουλίες για μια συνεργασία – όπως την χαρακτηρίζουν οι ηγέτες – για την αντιμετώπιση της φτώχιας και της έλλειψης ασφάλειας που εξωθούν τους πολίτες αφρικανικών χωρών προς βορρά και για την διασφάλιση ενός ασφαλούς ταξιδιού για τους μετανάστες που βρίσκονται ήδη σε κίνηση.
Οι κυβερνήσεις της ΕΕ θα προσφέρουν στις κυβερνήσεις των αφρικανικών χωρών που επιδεικνύουν πνεύμα συνεργασίας διευκολύνσεις στις διαδικασίες χορήγησης θεώρησης διαβατηρίων για όσους ταξιδεύουν στην Ευρώπη, όπως και στη χορήγηση επαγγελματικής βίζας.
Ο αριθμός των αφρικανών φοιτητών και των καθηγητών πανεπιστημίου που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ανταλλαγής της ΕΕ θα διπλασιαστεί τον επόμενο χρόνο, συγκριτικά με τα επίπεδα που βρισκόταν το 2014.
Το σχέδιο επίσης δίνει απαντήσεις στις ανησυχίες που έχουν εκφράσει αφρικανικές κυβερνήσεις ότι ο περιορισμός των μεταναστευτικών ροών ενδεχομένως να επιφέρει μείωση των εμβασμάτων από αφρικανούς που ζουν στην Ευρώπη προς τις οικογένειες τους στις πατρίδες τους.
Αξιωματούχοι των Ηνωμένων Εθνών εκτιμούν ότι τα εμβάσματα αυτά τονώνουν την οικονομία των αφρικανικών χωρών, καθώς το ποσό που στέλνουν είναι διπλάσιο από αυτό της κρατικής οικονομικής βοήθειας.
Λαμβάνοντας υπόψη τις διαμαρτυρίες για το ότι οι αφρικανοί που ζουν στην ΕΕ χρεώνονται υπέρογκες προμήθειες για να στείλουν χρήματα στις πατρίδες τους – στις περισσότερες περιπτώσεις το 10% ή περισσότερο – το σχέδιο υποχρεώνει τις κυβερνήσεις να περικόψουν τις προμήθειες κάτω από το 3% σταδιακά έως το 2030 και να ενθαρρύνουν μια σημαντική μείωση στα έξοδα μεταφοράς τα επόμενα πέντε χρόνια.
http://www.news.gr/politikh/exoterikh-politikh/article/244116/eggrafo-apokalypsh-piezoyn-ton-tsipra-gia-koine.html

Ο 'ιδιόμορφος' Πανούσης, η 'τρελή' Ζωή και ο 'νάρκισσος' Βαρουφάκης

Οι χαρακτηρισμοί για όποιον βγαίνει από το μαντρί δίνουν και παίρνουν, αλλά στην υπόθεση Πανούση το επικοινωνιακό παιχνίδι, κρύβει μεγάλους κινδύνους. Οι σκοτεινές φήμες, δεν πρέπει να μείνουν ανεξερεύνητες
Είναι απίστευτη η ευκολία με την οποία αποδομούν στον ΣΥΡΙΖΑ τους μέχρι πρότινος συντρόφους τους. Αυτούς που έφυγαν αλλά και αυτούς που έδιωξαν. Ο καταγγελτικός λόγος όμως δεν είναι λύση για την επίλυση ιδεολογικών διαφορών, πολύ περισσότερο  για τη διαλεύκανση των καταγγελιών του Γιάννη Πανούση.
Προκαταλαμβάνοντας την εξέλιξη της υπόθεσης, η Κυβέρνηση επιχειρεί να εμφανίσει τον πρώην Υπουργό της σαν έναν ιδιόμορφο άνθρωπο με δική του ατζέντα, ο οποίος για άγνωστους λόγους θέλει να εμπλέξει την κυβέρνηση σε “ιστορίες αστυνομικής μυθοπλασίας”. Μπορεί και να είναι κι’ έτσι, αλλά καλύτερα θα ήταν να περιμένουμε την ετυμηγορία της δικαιοσύνης. 
Το κόμμα μάλιστα εξέδωσε ανακοίνωση σχολιάζοντας ότι “οι κατηγορίες περί δήθεν διασύνδεσης στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία δεν είναι απλώς αστείες, αλλά χυδαίες και προσβλητικές και θα αντιμετωπιστούν ως τέτοιες. Είναι κατανοητή η σπουδή του να διαψεύσουν με κάθε τρόπο μια τέτοια κατηγορία. Δεν είναι αρκετή όμως η επίθεση στον Πανούση για να διαλύσει κάθε σκιά. Τουναντίον.
Ανάλογες βέβαια ήταν και οι αντιδράσεις για όλους όσους έφυγαν απ’ “το μαντρί”. Από τον “νάρκισσο” Βαρουφάκη και την “τρελή” Ζωή μέχρι τον “Εφιάλτη” Λαφαζάνη και τον “αρριβίστα” Μητρόπουλο. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι, όπως και διάφοροι άλλοι με τους οποίους χώρισαν οι δρόμοι, υπήρξαν συνοδοιπόροι του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν τους επέβαλαν τα εγχώρια και ξένα κέντρα της διαπλοκής.
Οι περισσότεροι είχαν συναρπάσει τον Τσίπρα με την “αριστεροφροσύνη” τους και αποτέλεσαν τον κύκλο των πολιτικών συνομιλητών του. Το κόμμα δεν δίστασε να τους επιτεθεί με την ίδια θέρμη που τους υποστήριζε όταν βρισκόταν στις τάξεις του. Ο καταγγελτικός και επιθετικός λόγος είναι στο DNA του κόμματος.
Εδώ όμως πρόκειται για μια διαφορετική περίπτωση. Οι καταγγελίες του Πάνουση είναι πολύ σοβαρές, παρά τον τρόπο που επέλεξε να τις κάνει. Ιδίως αν, όπως υποστηρίζει, είχε προηγουμένως ενημερώσει τον Πρωθυπουργό. Δεν πρόκειται για το τρελό σχέδιο αιφνιδιασμού του Βαρουφάκη, ούτε για την κατάληψη του νομισματοκοπείου. Ένας πρώην Υπουργός της πρώτης Κυβέρνησης Τσίπρα με πρόσβαση στις απόρρητες πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι σχετίζεται με την τρομοκρατία. Και όλ’ αυτά σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για τη χώρα.
Όποια και αν είναι η κατάληξη της, η υπόθεση είναι δύσοσμη. Είτε αν ο πρώην Υπουργός έχει “ατζέντα” είτε αν αποδειχθεί ότι έχει δίκιο. Το να λέει απλώς αρλούμπες ο Πανούσης επειδή πικαρίστηκε που δεν τον ξαναέκαναν υπουργό είναι -δεδομένων των συνθηκών- το καλύτερο σενάριο. Μοιάζει πάντως λιγότερο πιθανό, δεδομένου του παρελθόντος του ακαδημαϊκού.
Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Ούτε για ανακοινώσεις. Η Δικαιοσύνη πρέπει να πιάσει δουλειά για να διαλευκανθεί μια τόσο σοβαρή υπόθεση το συντομότερο δυνατό. Πρέπει να διαλευκανθεί πλήρως και να μάθουν οι πολίτες τι ακριβώς συνέβη.
Ο ΣΥΡΙΖΑ απ’ την πλευρά του, όχι μόνο πρέπει να σταματήσει να υποκαθιστά τη δικαιοσύνη βγάζοντας πορίσματα με συντεχνιακά κριτήρια. Οφείλει να βοηθήσει με κάθε μέσο τις δικαστικές αρχές στο έργο τους αν θέλει να μην αφήσει καμία σκιά σε ένα τόσο σοβαρό θέμα.
Αν δεν το κάνει, οι φήμες θα τον ακολουθούν για πάντα. Δεν μπορεί να υπάρχει καμία υπόνοια ότι ένα κοινοβουλευτικό κόμμα σχετίζεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο με τρομοκράτες, ιδίως αν μετέχει στην Κυβέρνηση, ούτε φυσικά ότι ο Πρωθυπουργός το γνωρίζει και αδρανεί.
*Ο Σταμάτης Ζαχαρός είναι Αρθρογράφος του NEWS 247 και Σύμβουλος Έκδοσης της 24 MEDIA (@SZacharos)
http://news247.gr/eidiseis/gnomes/stamatis-zaxaros/o-idiomorfos-panoushs-h-trelh-zwh-kai-o-narkissos-varoyfakhs.3765613.html?utm_source=News247&utm_medium=MintaXasete_article&utm_campaign=24MediaWidget

Τί συμβολίζει το κερί;

Το κερί είναι μια μικρή προσφορά και θυσία του χριστιανού στον Άγιο Θεό. Συμβολίζει το Φως του Χριστού, τη φλόγα της πίστεως και την θυσία του καθενός μας.
(Από την έκδοση της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας που έχει τίτλο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΚΑΤΗΧΗΣΗ" - δια μεγάλους προσερχομένους στο άγιο Βάπτισμα - και την επιμελήθηκε ο θεολόγος κ. Γεώργιος Κομιώτης, Πρόεδρος της Δ.Ε. της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων Παραρτήματος Νομού Ηλείας).
http://www.imilias.gr/ti-simbolizei-to-keri.html

Άγιος Πορφύριος:Η πνευματική εργασία που κάνετε να μην γίνεται αντιληπτή

Agios Porphirios editedΆγιος Πορφύριος
Ό,τι κάνει ο καλός εαυτός μας, να μην το παίρνει είδηση ο κακός «Μη γνώτω η αριστερά σου τι ποιεί η δεξιά σου». «Αριστερά» είναι ο αντίθετος εαυτός μας, που όταν το πάρει είδηση, θα τα χαλάσει όλα.
Ο αντίθετος είναι ο κακός εαυτός μας. Νέος είναι ο εν Χριστώ εαυτός μας, ενώ ο άλλος είναι ο παλαιός. Χρειάζεται τέχνη για να μην παίρνει είδηση ο παλαιός. Χρειάζεται τέχνη και κυρίως η Χάρις του Θεού.
Υπάρχουν μερικά μυστικά. Το Ευαγγέλιο μας προτρέπει πως πρέπει να προλαμβάνουμε ορισμένα πράγματα που μας δυσκολεύουν στον αγώνα μας.
Λ.χ. θέλετε να γευθείτε μια χαρά από τον Θεό. Ποιο είναι το μυστικό εδώ; Έστω ότι την πιστεύετε και τη ζητάτε τη χαρά και λέτε «δεν μπορεί παρά να μου τη δώσει ο Θεός». Εκείνος δεν την δίνει. Και αιτία είστε εσείς οι ίδιοι. Όχι ότι ο Θεός δεν θέλει να τη δώσει, αλλά το μυστικό είναι η δική σας απλότης και απαλότης.
Όταν λείπει η απλότης και λέτε: θα κάνω αυτό και ο Θεός θα μου δώσει αυτό που ζητώ, δεν γίνεται.
Απλά, απαλά θα κάνετε το καθετί. Δεν θα κάνετε τίποτα με σκοπιμότητα. Να μη λέτε, θα κάνω έτσι, για να έρθει αυτό το αποτέλεσμα, αλλά θα το κάνετε έτσι απαλά, χωρίς να το ξέρετε. Δηλαδή προσεύχεσθε απλά και δεν σκέφτεστε τι θα χαρίσει ο Θεός μες στην ψυχή σας. Δεν κάνετε υπολογισμούς. Να μην το συζητάτε αυτό με τον εαυτό σας. Όταν λέτε την ευχή, να τη λέτε απαλά, απλά και να μην σκέπτεσθαι τίποτε άλλο παρά μόνο την ευχή.
Η καρδιά σας να είναι απλή, όχι διπλή και ανειλικρινής, αγαθή και όχι πονηρή και ιδιοτελής. Την απλή και αγαθή ψυχή όλοι την επιζητούν, αναπαύονται σε κείνη, την πλησιάζουν χωρίς φόβο, χωρίς υποψία. Και η ίδια ζει με εσωτερική ειρήνη, έχει αγαθή σχέση μ’ όλους τους ανθρώπους και μ’ όλη την κτίση.
Ο αγαθός άνθρωπος δεν έχει πονηρούς λογισμούς, ελκύει την Χάρη του Θεού. Κυρίως η αγαθότητα και η απλότητα ελκύουν τη Χάρη του Θεού. Είναι προϋποθέσεις για να έρθει ο Θεός και «μονήν ευρήσει»
Στην Αγία Γραφή ο λόγος του Θεού μας λέει καθαρά για την απλότητα «αγαπήσατε δικαιοσύνην οι κρίνοντες την γην, φρονίσατε περί του Κυρίου εν αγαθότητι και εν απλότητι καρδίας ζητήσατε αυτών…» (Σοφ. Σολ. 1,1).
Απλότητα και αγαθότητα.
Αυτό είναι το παν, για ν’ αποκτήσετε την Θεία Χάρη. Πόσα μυστικά υπάρχουν στην Αγία Γραφή! «κακότεχνος ψυχή» είναι η κακοφτιαγμένη ψυχή, αυτή που κατασκευάζει το κακό. Ούτε εισέρχεται, ούτε κατοικεί η Θεία Σοφία σε μια τέτοια ψυχή. Όπου υπάρχει διαφθορά και δολιότητα, δεν εισέρχεται η Χάρη του Θεού.

http://www.diakonima.gr/2015/10/11/άγιος-πορφύριοςη-πνευματική-εργασία/

Πάνω απο 1εκ Σύριοι επέστρεψαν στην χώρα τους μετά τους Βομβαρδισμούς των Ρώσων! Η ΕΕ ακόμη στηρίζει ISIS

Οσο η Γερμανοκετεχόμενη-ΕΕ δίνει 3δις στο Τουρκικόπαρακράτος για να πνίγει παιδάκια στο Αιγαίο ενω από την άλλη καταστρέφει την Ελλάδα με λιτότητα, η Ρωσία με τους βομβαρδισμούς κατά του ISIS «λύνει» το βασικό αίτιο της Προσφυγιάς. Χτυπάει το απόστημα του ISIS. Πάνω από ένα εκατομμύριο Σύριοι έχουν επιστρέψει στο σπίτι από την αρχή της ρωσικής εκστρατείας αντιτρομοκρατίας.

«Πάνω από ένα εκατομμύριο Σύριοι έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους από τις ρωσικό αεροπορικές επιδρομές που ξεκίνησαν στις 30 Σεπτεμβρίου», υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Αλεξέι Meshkov δήλωσε την Τετάρτη.
«Από την αρχή των ρωσικών επιχειρήσεων, σύμφωνα με τις δομές των Ηνωμένων Εθνών, περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους στη Συρία,» Meshkov δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα.
Από την αρχή της αεροπορικής εκστρατείας, οι ρωσικές Δυνάμεις έχουν πραγματοποιήσει πάνω από 1.800 εξόδους, καταστρέφοντας πάνω από 2.000 τρομοκρατικές θέσεις. Αρκετοί εκατοντάδες τρομοκράτες σκοτώθηκαν, δεκάδες κέντρα διοίκησης και αποθήκες πυρομαχικών καταστράφηκαν.
http://olympia.gr/2015/11/11/%cf%80%ce%ac%ce%bd%cf%89-%ce%b1%cf%80%ce%bf-1%ce%b5%ce%ba-%cf%83%cf%8d%cf%81%ce%b9%ce%bf%ce%b9-%ce%b5%cf%80%ce%ad%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b5%cf%88%ce%b1%ce%bd-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%87%cf%8e%cf%81

Το Instagram σβήνει λογαριασμούς που αποκαλύπτουν γκρεμισμένες σερβικές Εκκλησίες στο Κοσσυφοπέδιο

Σβήστηκε ένας λογαριασμός στο Instagram που τον διαχειρίζονταν Σέρβοι ακτιβιστές που αναρτούσαν φωτογραφίες χριστιανικών ιερών τόπων στο Κοσσυφοπέδιο, οι οποίοι γκρεμίστηκαν από την αλβανική μουσουλμανική πλειοψηφία της περιοχής. Η διοίκηση του ιστοχώρου εξήγησε ότι η ομάδα αναρτούσε «ενοχλητικές εικόνες». 

Ελπίζοντας να ματαιώσουν την προσπάθεια του Κοσσυφοπεδίου να γίνει μέλος της UNESCO, Σέρβοι ακτιβιστές φοιτητές στο αυτοαποκαλούμενο κράτος δημιούργησαν μια σελίδα στο Instagram ονομαζόμενη “No to Kosovo's Membership in UNESCO” («Όχι στην ιδιότητα μέλους του Κοσσυφοπεδίου στην UNESCO»). Εκεί ανάρτησαν φωτογραφίες από πολυάριθμες εκκλησίες και νεκροταφεία, που γκρεμίστηκαν στα χρόνια που οι Αλβανοί μουσουλμάνοι απέκτησαν de facto ανεξαρτησία με τη βοήθεια της θανατηφόρας βομβιστικής εκστρατείας του ΝΑΤΟ και την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Instagram αντέδρασε μπλοκάροντας τον λογαριασμό εξαιτίας του «ενοχλητικού περιεχομένου» του.

«Μας είπαν ότι αναρτούμε ‘ενοχλητικές εικόνες’. Εμείς απλά αναρτήσαμε την αλήθεια – την πυρπόληση σερβικών εκκλησιών και μοναστηριών, τους ιερούς τόπους, την καταστροφή των μνημείων, των τάφων και ούτω καθ’ εξής» είπε σε δημοσιογράφους ο Nemanja Bisevac, ένας από τους διαχειριστές του λογαριασμού.

Ο Jovan Aleksic, ένας άλλος διαχειριστής του λογαριασμού και ακτιβιστής με την ομάδα διαμαρτυρίας “Students for Truth” (Studenti za Istinu, δηλαδή, ‘Φοιτητές Υπέρ της Αλήθειας’), είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Sputnik Serbia ότι πιστεύει ότι η σελίδα στο Instagram καταργήθηκε μετά από ένα παράπονο από «αυτούς που προωθούν το ούτως ονομαζόμενο κράτος του Κοσσυφοπεδίου προς την UNESCO», δείχνοντας προς την αλβανική διοίκηση της αυτονομημένης περιοχής.

Ο λογαριασμός ήταν μέρος μιας ευρύτερης εκστρατείας ονομαζόμενης «Όχι στην ιδιότητα μέλους του Κοσσυφοπεδίου στην UNESCO», επικεφαλής της οποίας είναι Σέρβοι φοιτητές του Κοσσυφοπεδίου, που ελπίζουν το Κοσσυφοπέδιο να μη γίνει μέλος στην UNESCO.

Έχουμε στείλει επιστολές με συνημμένες φωτογραφίες και βίντεο που μιλούν για την καταστροφή της σερβικής κληρονομιάς στο Κοσσυφοπέδιο… σε αντιπροσώπους όλων των 195 μελών της UNESCO. Προβήκαμε σε μια μεγάλη διαμαρτυρία στη (σερβική πόλη στα βόρεια του Κοσσυφοπεδίου) Sremska Mitrovica εναντίον της αίτησης του επονομαζόμενου Κοσυφοπεδίου να γίνει μέλος της UNESCO», είπε ο Alexsic.

Επίσης, οι Φοιτητές Υπέρ της Αλήθειας, έχουν δημιουργήσει ένα βίντεο στα σερβικά, αγγλικά και αραβικά που καταδεικνύουν τον σχεδόν ολοσχερή αφανισμό της σερβικής θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του Κοσσυφοπεδίου.
Υπάρχει έκκληση για συλλογή υπογραφών στο διαδίκτυο που υποστηρίζει αυτήν την πρωτοβουλία.

Μέλη του πολιτιστικού σώματος των Ηνωμένων Εθνών της UNESCO αναμένεται να ψηφίσουν για την είσοδο του Κοσσυφοπεδίου στις 9 Νοεμβρίου.

Το Κοσσυφοπέδιο ανακήρυξε την ανεξαρτησία του από τη Σερβία τον Φεβρουάριο του 2008. Το Βελιγράδι το θεωρεί ακόμη μέρος της Σερβίας. Για την αποδοχή του Κοσσυφοπεδίου στην UNESCO απαιτείται η υποστήριξη των δύο τρίτων από τα 195 μέλη, από τα οποία τα 111 έχουν αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου.

Μια χώρα ή περιοχή δεν χρειάζεται να είναι μέλος των Ην. Εθνών ή να έχει παγκοσμίως αναγνωρισμένο καθεστώς για να εισαχθεί στην UNESCO. Η Παλαιστίνηγια παράδειγμαέγινε μέλος του οργανισμού το 2011.

 
Ο Darko Tanaskovic, πρέσβης της Σερβίας στην UNESCO είπε στο Sputnic Serbia νωρίτερα ότι η ιδεολογία της «Μεγάλης Αλβανίας» υποστηρίζει την καταστροφή των υπολειμμάτων του σερβικού πολιτισμού και επιχειρεί να δημιουργήσει μια κουλτούρα του Κοσσυφοπεδίου, που θα απαλλοτριώσει οτιδήποτε στην περιοχή του. Περισσότερες από 100 Σερβικές Ορθόδοξες Εκκλησίες έχουν γκρεμιστεί στο Κοσσυφοπέδιο μεταξύ 1999 και 2004 μόνο, όταν η αυτονομημένη περιοχή διοικούνταν από τα Ηνωμένα Έθνη.

Ο Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών για την Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό (UNESCO) ιδρύθηκε στις 16 Νοεμβρίου 1945. Ο κατάλογός του για την Παγκόσμια Κληρονομιά περιλαμβάνει 802 πολιτιστικά μνημεία παγκοσμίου σημασίας. Το μόνο μνημείο στο Κοσσυφοπέδιο που είναι στον κατάλογο είναι μια σειρά από μοναστήρια και μια εκκλησία, που κυρίως χρονολογούνται από τους χρόνους της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Τον Ιούλιο του 2006, η Επιτροπή Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO συμπεριέλαβε τα Μεσαιωνικά Μνημεία στο Κοσσυφοπέδιο στον κατάλογο Danger List αναφέροντας «δυσκολίες στη διαχείριση και τη συντήρησή τους που απορρέουν από την πολιτική αστάθεια της περιοχής».


ΚΟ: Τελικά, το Κόσοβο δεν έγινε δεκτό ως μέλος της UNESCO. 92 χώρες ψήφισαν "ναι", 50 "όχι" και 29 απείχαν. Χρειάζονταν 94 θετικές ψήφοι.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Παραδοσιακή χριστιανική γιορτή αλλάζει όνομα για να βοηθήσει τους μουσουλμάνους «πρόσφυγες» να νιώσουν «ευπρόσδεκτοι»

Χαρακτηριστική γιορτή της "παλιάς Ευρώπης" (χωρίς"ένταξη")
Η αρρώστια της Δύσης μοιάζει να είναι αθεράπευτη. Οι δυτικοί, κενοί (και εμάς μας έχει πάρει η μπάλα) από αξίες και ιδανικά, αποξενωμένοι από ρίζες και παραδόσεις και αποβλακωμένοι από τα media και την «μόδα» της εποχής, προχωρούν με βήμα ταχύ προς τον γκρεμό. Μιλάνε για «ένταξη» (των ξένων), αλλά ένταξη που; Στο τίποτα; Στο no name; Ή στο τραλαλά; Ειλικρινά, δεν φαίνεται ελπίδα σωτηρίας. Εντωμεταξύ, οι προς «ένταξη» έχουν επιλέξει τις δικές τους γιορτές (βλέπε κάτω) και δεν πρόκειται να τις θυσιάσουν χάριν μιας χαζοχαρούμενης θνήσκουσας Ευρώπης. 
 Ως μια προσπάθεια να βοηθήσουν τους μουσουλμάνους μετανάστες στη Γερμανία να αισθάνονται «ευπρόσδεκτοι», πολλά σχολεία και παιδικοί σταθμοί στο Ντίσελντορφ αποφάσισαν να μετονομάσουν την χριστιανική γιορτή του Αγίου Μαρτίνου στην κοσμική «Γιορτή των Φώτων».

Σύμφωνα με αναφορά του Breitbart News, η Ημέρα του Αγίου Μαρτίνου, γνωστή επίσης γνωστή και ως Γιορτή του Αγίου Μαρτίνου, είναι μια παραδοσιακή φθινοπωρινή εκδήλωση στο χριστιανικό ημερολόγιο, που λαμβάνει χώρα στις 11 Νοεμβρίου, μετά τη συγκομιδή.

Ο άγιος Μαρτίνος, γνωστός και ως Μαρτίνος της Τουρ, (Μαρτίνοςτης Τουρώνης, 316-397 μ.Χ., προστάτης άγιος της Γαλλίας), είναι ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους αγίους. Ο άγιος Μαρτίνος ήταν Ρωμαίος στρατιωτικός για πολλά χρόνια, και τελικά έγινε μοναχός μετά από ένα περιστατικό με έναν γυμνό ζητιάνο στην πύλη του Amenes, όπου έκοψε στα δυο το στρατιωτικό του μανδύα για να τον ντύσει. Την επόμενη νύχτα είδε σε όραμα τον Χριστό, που τον ώθησαν τελικά να λάβει το βάπτισμα και να αφήσει το στρατό για την ζωή του μοναχού.

Για εκατοντάδες χρόνια, οι άνθρωποι γιορτάζουν τον άγιο Μαρτίνο, συγκεντρωμένοι γύρω από μια φωτιά την παραμονή της γιορτής του, που ονομάζεται "Martinsfeuer," πριν συμμετάσχουν σε μια πομπή με φανάρια μέσα από τους δρόμους της πόλης.

Όλα αυτά τώρα θα αλλάξουν, καθώς φέτος, πολλοί Γερμανοί αποφάσισαν να ακυρώσουν την ετήσια γιορτή για να δείξουν την «αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες».

«Έχουμε επιλέξει συνειδητά το νέο όνομα, γιατί θέλουμε το νόημα της ‘ολοκλήρωσης’ και της ‘ενότητας’ για να προσελκύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά, και επειδή περισσότεροι άνθρωποι θα συμμετέχουν στην πομπή μας», λέει ο επικεφαλής του Γερμανικού Ερυθρού Σταυρού στοGerresheim.

Επιπλέον, η αναπληρώτρια διευθύντρια του Salesian Montessori CommunitySchool στο OberkasselNanette Weidelt, είπε ότι το νέο όνομα είχε υιοθετηθεί, «προκειμένου να διευκολυνθεί η ένταξη (των μεταναστών)».

Οι τελευταίες εκτιμήσεις λένε ότι η Γερμανία περιμένει περί τα 1,5 εκατομμύρια πρόσφυγες μέχρι το τέλος του έτους, κυρίως από τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν. Εκτιμάται ότι 10.000 άνθρωποι συνεχίζουν να καταφτάνουν καθημερινά.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Η τουρκική κυβέρνηση ‘‘προμήθευε‘‘ με αέριο Σαρίν τους ακραίους ισλαμιστές αντάρτες στην Συρία Σύμφωνα με βουλευτή του τουρκικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος και έγγραφα που αφορούν την Χημική επίθεση στην Συρία, αποδεικνύεται ότι το...

Σύμφωνα με βουλευτή του τουρκικού Ρεπουμπλικανικού  Λαϊκού  Κόμματος και έγγραφα που αφορούν την  Χημική επίθεση στην Συρία, αποδεικνύεται  ότι το κυβερνών Κόμμα της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) ήρθε  σε άμεση επαφή με αντικυβερνητικές ομάδες στην Συρία και  παρέδωσε  χημικό αέριο Σαρίν  σε ακραίους ισλαμιστές αντάρτες , αναφέρει το ιρανικό τηλεοπτικό δίκτυο  Press TV.
Κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Άγκυρα ο Αλί Σεκέρ,  βουλευτής του  Ρεπουμπλικανικού  Λαϊκού  Κόμματος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι τουρκικές αρχές είναι υπεύθυνες για την χρήση χημικών όπλων κατά Σύρων  πολιτών. Ειδικότερα , αναφέρεται  ότι  οι  ισλαμιστές αντάρτες  προμηθεύτηκαν αέριο  σαρίν , ένα θανατηφόρο αέριο που παράγεται στα τουρκικά  στρατιωτικά εργαστήρια.
Ο Τούρκος πολιτικός σημείωσε ότι οι τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών δεν μπορούσαν να γνωρίζουν για την παραγωγή χημικών όπλων στο τουρκικό έδαφός, αλλά και για την παράδοση του στις αντικυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας , καθώς και για την χρήση απαγορευμένων τοξικών ουσιών στο έδαφος της γειτονικής χώρας, διότι στην υπόθεηση αυτή  εμπλέκονταν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.
Αυτές οι πληροφορίες έγιναν διαθέσιμες μετά την δημοσίευση της συγκλονιστικής είδησης ότι οι τουρκικές αρχές επιβολής του νόμου σταμάτησαν και κατέσχεσαν   φορτηγό, στην τουρκική πόλη των Αδάνων με  κατεύθυνση τα σύνορα με την Συρία. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου βρέθηκαν  δοχεία με το αέριο Σαρίν . Τα οχήματα με τα απαγορευμένα χημικά όπλα  συνοδεύονταν  από έξι άνδρες, οι οποίοι συνελήφθησαν από την αστυνομία.
Σε σχέση με αυτό το περιστατικό, καθώς και για άλλες παράνομες δραστηριότητες, το  Ανώτατο Ποινικό  Δικαστήριο εξετάζει την υπόθεση αυτή σε σχέση  με την παρουσία και την διασύνδεση ,   13 μελών  της ακραίας ισλαμικής ομάδας «Nusra Front». Μαζί με τους υπόλοιπους  κατηγορούμενους στο εδώλιο του κατηγορουμένου ήταν και ο υπήκοος  των Ηνωμένων Εμιράτων, Haitham Qassab, γνωστός για τους δεσμούς του με τους τρομοκράτες της Συρίας. Αυτός ήταν και ο ενδιάμεσος διακινητής  μεταξύ των μαχητών που δραστηριοποιούνται στη Συρία .
Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, ένα άλλο μέλος του ίδιου κόμματος ο Τούρκος βουλευτής Eren Erdem, εμφάνισε  ως αποδεικτικά στοιχεία, τηλεφωνικές κλήσεις με κινητά ακραίων ισλαμιστών στην Συρία.
Ο Erdem επιβεβαίωσε επίσης την σύνδεση του  Qassab με την τρομοκρατική οργάνωση της Αλ Κάιντα. Το δικαστήριο έκρινε ότι οι ύποπτοι είχαν παραλάβει ορισμένες χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνταν στην  κατασκευή του  απαγορευμένου  αερίου Σαρίν. Σύμφωνα με δημοσιεύματα η διαταγή ήρθε από πολύ ανώτατους Τούρκους αξιωματούχους στην Τουρκία. Στη συνέχεια, οι ουσίες αυτές μεταφέρονταν στην Συρία με φορτηγά ,  δήλωσε ο Erdem.
Στις 21 Αυγούστου του 2013 , το  αέριο σαρίν χρησιμοποιήθηκε στην επαρχία της Ghouta και στα προάστια της Δαμασκού. Ως αποτέλεσμα , ήταν ο θάνατος από  δηλητηρίαση εκατοντάδων αμάχων. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι πύραυλοι που χρησιμοποιούνταν σε αυτούς τους βομβαρδισμούς , εμπεριείχαν αέριο σαρίν.
Ο ίδιος ο Πρόεδρος της Τουρκίας  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε διαψέυεσει τα σενάρια αυτά.  Ωστόσο, οι πρόσφατες αποκαλύψεις των κατηγορουμένων στην ποινική υπόθεση δείχνουν ότι οι τοξικές ουσίες μεταφέρθηκαν από την Τουρκία με κάλυψη των τουρκικών αρχών  προς τους αντάρτες της Συρίας .
Σε ανάλυση από την ιστοσελίδα μας  pentapostagma.gr, γίνεται κατανοητός ο ‘’βρώμικος ‘’ ρόλος της Τουρκίας στην συριακή κρίση . Η στάση της Άγκυρας θα έρθει σε ευθεία σύγκρουση με την Μόσχα , κάτι που θα προκαλέσει εμπλοκή στις σχέσεις των δύο χωρών. Το περιστατικό  αυτό θα προστεθεί στα πολλά άλλα τα οποία ‘’δείχνουν‘’ ότι πίσω από όλα στην Συρία ‘’κρύβεται‘‘ η Τουρκία.


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2015/11/%ce%b7-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ba%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%ba%cf%85%ce%b2%ce%ad%cf%81%ce%bd%ce%b7%cf%83%ce%b7-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%bc%ce%ae%ce%b8%ce%b5%cf%85%ce%b5.html#ixzz3rCgwROpK

Σκόπια: «Αλυτρωτικές» οι δηλώσεις Καμμένου ότι η Μακεδονία είναι ελληνική…

Σκόπια: «Αλυτρωτικές» οι δηλώσεις Καμμένου ότι η Μακεδονία είναι ελληνική…

«Η Μακεδονία είναι Ελληνική. Η Μακεδονία είναι μία, ηΜακεδονία είναι εμποτισμένη με αίμα. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να διαπραγματευθεί για λογαριασμό της», αυτά ανέφερε ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας, Πάνος Καμμένος σε ομιλία του στο χωριό Κέλλη της Φλώρινας με την ευκαιρία της 103ης επετείου της απελευθέρωσης της, γράφει η σλαβική των Σκοπίων, Ντνέβνικ. Η εφημερίδα επισημαίνει ότι αυτή δεν είναι η πρώτη δήλωση του που υποστηρίζει ότι «η Μακεδονία είναι Ελληνική».
 
Το ίδιο είπε και στο ελληνικό Κοινοβούλιο.
Η εφημερίδα τονίζει ότι στη δήλωσή του αυτή δεν υπήρξε καμία απάντηση, ούτε στα ελληνικά ΜΜΕ, ούτε από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, παρά την ...αλυτρωτική διάστασή της.
Σλάβος Διπλωμάτης των Σκοπίων που μίλησε με τον όρο της ανωνυμίας, δήλωσε ότι θα σταλεί σημείωμα διαμαρτυρίας σε όλες τις χώρες της ΕΕ, σύμφωνα με το βουλγαρικό ‘Φόκους’.
--
 
               
 

Ο δημοσιογράφος – φίλος της Συγγρού με τα πλαστά πτυχία

«ΦΟΥΣΚΩΝΕ» ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΟΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΡΥΒΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΑΛΟΓΟ

Το Newsbomb.gr είχε πρώτο απ΄όλους αποκαλύψει ότι έρχονται διώξεις δημοσιογράφων και μάλιστα πασίγνωστων. Από αυτούς που προεκλογικά έριξαν τόνους λάσπης κατά του ΣΥΡΙΖΑ και κατά του Αλέξη Τσίπρα.
Δεν πρόκειται για ρεβανσισμό. Αλλά ο ελληνικός λαός δικαιούται να γνωρίζει αν αυτοί οι άνθρωποι πήραν τις θέσεις που πήραν επειδή πίστευαν τα όσα έλεγαν ή επειδή έτσι τους υπαγόρευαν τα συμφέροντά τους και η προνομιακή αντιμετώπιση (κοινώς "βόλεμα") που απολάμβαναν από το καθεστώς Σαμαρά-Βενιζέλου, προφανώς με αντάλλαγμα την πλύση εγκεφάλου του ελληνικού λαού.
Για τους δυο οι διώξεις είναι οικονομικού χαρακτήρα, αφού φαίνεται πως έχουν φορολογικές υποχρεώσεις τις οποίες δεν έχουν ρυθμίσει.
Για τον τρίτο δημοσιογράφο τα πράγματα είναι ακόμα πιο πολύπλοκα. Ο εν λόγω κύριος ο οποίος διεκδικεί το ρόλο του πολιτικού αναλυτή στα τηλεπαράθυρα και είναι και ιδιοκτήτης site, ήταν αυτό που λέμε ακραιφνής «Σαμαρικός».
Ο λόγος του και το ύφος του εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ακόμα πιο σκληρός και από το γραφείο Τύπου της ΝΔ, όπου εργαζόταν και το απέκρυβε στο δημόσιο διάλογο.
Το όνομά του έχει αρχίσει ήδη να κυκλοφορεί στα δημοσιογραφικά γραφεία... Σε λίγες μέρες και στα... μανταλάκια των περιπτέρων.
Υποστήριζε με νύχια και με δόντια όλες τις μνημονιακές επιλογές της κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, αφού όλως τυχαίως ήταν δημόσιος υπάλληλος σε κρατικό φορέα, αποσπασμένος στα γραφεία της Συγγρού.
Επί ΝΔ λοιπόν το site του «πέταγε» από έσοδα και διαφημίσεις... Μετά την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία ο δημοσιογράφος διέρρηξε τις σχέσεις του με το περιβάλλον Σαμαρά και τις μονταζιέρες της Συγγρού.
Αφού λοιπόν είδε κι απόειδε, άρχισε να παρακαλάει στελέχη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, να τον μεταθέσουν σε κάποιο άλλο γραφείο Τύπου εκτός της ΝΔ.
Τέτοιο θράσος;
Το απίστευτο στην όλη η ιστορία είναι ότι όπως προέκυψε από τις έρευνες των κυβερνητικών στελεχών, ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος δήλωνε πλαστά πτυχία από Πανεπιστήμια προκειμένου να λαμβάνει τα ειδικά επιδόματα και να αυξάνει το μισθό του.
Τέτοιο θράσος;
Η είδηση, όταν και εφόσον επιβεβαιωθεί με ντοκουμέντα θα σκάσει σαν βόμβα στην πολιτική πιάτσα, αφού θα αποδειχθεί το ήθος των φίλων του Αντώνη Σαμαρά... Ας ελπίσουμε ότι η κυβέρνηση θα πράξει τα προβλεπόμενα από το νόμο και το κοινό περί δικαίου αίσθημα.


Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/apokalypseis/story/588239/o-dimosiografos-filos-tis-syggroy-me-ta-plasta-ptyxia#ixzz3afoqTyuk

Πάνω από 70% των Αυστριακών κατά της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ

Σχεδόν... κατηγορηματικά αντίθετοι εξακολουθούν να είναι οι Αυστριακοί, σε ποσοστό 75%, στην ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή ΄Ενωση. 
Αυτό προκύπτει από αντιπροσωπευτική δημοσκόπηση της Αυστριακής Εταιρείας Ευρωπαϊκής Πολιτικής που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στη Βιέννη, μόλις μία ημέρα μετά την παρουσίαση στις Βρυξέλλες της ετήσιας Εκθεσης Προόδου από τηνΕυρωπαική Επιτροπή.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ποσοστό 75% των ερωτηθέντων απορρίπτει την τουρκική ένταξη και μόλις ένα 13% θα την χαιρέτιζε, ενώ αδιάφορο δηλώνει το 7%.
Πέραν της Τουρκίας, η πλειονότητα των Αυστριακών απορρίπτει και την ένταξη των χωρών των Βαλκανίων, της Σερβίας σε ποσοστό 59%, της Αλβανίας (61%), του Κοσόβου (56%), της ΠΓΔΜ (50%) και του Μαυροβουνίου (45%), ενώ το χαμηλότερο ποσοστό απόρριψης, 44%, συγκεντρώνει μια ενδεχόμενη ένταξη της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης.
Απαντώντας στο ερώτημα εάν μια ένταξη της Σερβίας και της ΠΓΔΜ θα διευκόλυνε την αντιμετώπιση της επίκαιρης προσφυγικής κρίσης, μόλις το 13% εκτιμά πως θα υπήρχε μια βελτίωση, το 6% υπολογίζει σε επιδείνωση, ενώ η μεγάλη πλειονότητα, σε ποσοστό 66%, δεν αναμένει καμία διαφορά σε σχέση με τη σημερινή κατάσταση.
Στη βάση των ευρημάτων της ίδιας δημοσκόπησης, ποσοστό 74% των ερωτηθέντων υποστηρίζει τη διακοπή γενικά της περαιτέρω διεύρυνσης της ΕΕ με νέα μέλη και μόνον το 18%τάσσεται υπέρ της ένταξης νέων χωρών, ενώ ένα 81% θεωρεί "πολύ σημαντική" ή "σημαντική" την εμβάθυνση της συνεργασίας των χωρών-μελών της.
Οπως τονίζει ο γενικός γραμματέας της Αυστριακής Εταιρείας Ευρωπαικής Πολιτικής Πάουλ Σμιντ, ο σκεπτικισμός των Αυστριακών που καταγράφεται σήμερα απέναντι σε νέα διεύρυνση, θα μειωθεί μόνον αφού η ΕΕ πετύχει να φέρει σε τάξη τα του οίκου της και να βελτιώσει αισθητά την ποιότητα ζωής των Ευρωπαίων.
Παραπέμποντας στην κρίση στην Ελλάδα και στην προσφυγική κρίση, ο ίδιος αναφέρει ότι πρώτα από όλα θα πρέπει να καταστεί αποτελεσματικότερη η διαχείριση κρίσεων από την ΕΕ και να βελτιωθεί η ικανότητα δράσης της.
Αξιοσημείωτο θεωρείται το γεγονός πως ο σκεπτικισμός και οι επιφυλάξεις των Αυστριακών απέναντι σε μια ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ καταγράφονται σε όλες τις δημοσκοπήσεις τα τελευταία χρόνια και μάλιστα σε ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό που μερικές φορές έχει περάσει το 80%, ώστε η Αυστρία να βρίσκεται στην κορυφή του καταλόγου των χωρών των οποίων ο πληθυσμός αντιτίθεται στην ευρωπαική προοπτική της Τουρκίας.
Η Αυστρία είχε προβάλει επιφυλάξεις και αντίσταση στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων Τουρκίας-ΕΕ τον Οκτώβριο του 2005 και μέχρι την τελευταία στιγμή επέμενε σε μια διατύπωση πως "οι διαπραγματεύσεις συνιστούν μια ανοικτή διαδικασία, για το αποτέλεσμα της οποίας δεν μπορούν να υπάρξουν εγγυήσεις εκ των προτέρων".
Η επίσημη Βιέννη ζητούσε και ζητά μόνο μια "προνομιακή σχέση" για την Τουρκία, αντί της πλήρους ένταξης, ενώ τα αυστριακά κόμματα φαίνεται να συμφωνούν πως, στην περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις καταλήξουν σε ένταξη της Τουρκίας, οι Αυστριακοί πολίτες θα πρέπει οπωσδήποτε να κληθούν σε δημοψήφισμα για να έχουν οι ίδιοι τον τελευταίο λόγο.
http://newpost.gr/kosmos/497948/to-75-twn-aystriakwn-kata-ths-entakshs-ths-toyrkias-sthn-ee