Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Εκπαίδευση... ταγμάτων εφόδου

Ο Νίκος Τεμπονέρας
Πάτρα, μεσάνυχτα 8ης προς 9η Ιανουαρίου 1991. Παρακρατική ομάδα στελεχών της τοπικής ΟΝΝΕΔ με επικεφαλής τον πρόεδρο της και δημοτικό σύμβουλο της Ν.Δ. στην πόλη Γιάννη Καλαμπόκα χτύπησε θανάσιμα με σιδηρολοστό στο κεφάλι τον αγωνιστή καθηγητή Νίκο Τεμπονέρα, μέλος του Εργατικού Αντιιμπεριαλιστικού Μετώπου, στη διάρκεια βίαιων επεισοδίων που σημειώθηκαν στο υπό κατάληψη Σχολικό Συγκρότημα 3ου και 7ου Γυμνασίου και Λυκείου Πάτρας στην πλατεία Βουδ.
Ηταν η εποχή του περίφημου νομοσχεδίου Κοντογιαννόπουλου (υπουργός Παιδείας της κυβέρνησης Μητσοτάκη) που έφερνε μεταξύ άλλων την κατάργηση των αδικαιολόγητων απουσιών, την επιβολή «ομοιόμορφης» ενδυμασίας και «πειθαρχικού ελέγχου» της εξωσχολικής ζωής, την επανακαθιέρωση προσευχής αλλά και τη λειτουργία ιδιωτικών ΑΕΙ.
Την επαύριο της δολοφονίας ακολούθησαν τεράστιες διαδηλώσεις και τριήμερες συγκρούσεις χιλιάδων νέων με την αστυνομία στην Πάτρα, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Τέσσερις άνθρωποι πέθαναν από πυρκαγιά που προκλήθηκε από τα ΜΑΤ στο κτίριο του καταστήματος «Κ. Μαρούσης». Ο Γιώργος Σουφλιάς, αντικαταστάτης του παραιτηθέντος Βασίλη Κοντογιαννόπουλου στο υπουργείο Παιδείας, απέσυρε τα επίμαχα νομοθετήματα και ανακοίνωσε την έναρξη διαλόγου για την Παιδεία «από μηδενική βάση».
Τον Μάρτιο του 1993 ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας, Γιάννης Καλαμπόκας, καταδικάστηκε πρωτόδικα σε ισόβια για ανθρωποκτονία εκ προμελέτης, με την ποινή του να μειώνεται σε 17 χρόνια και 3 μήνες από το Εφετείο της Λάρισας τον Μάιο του 1994. Στις 2 Φεβρουαρίου 1998 αφέθηκε ελεύθερος λόγω «καλής συμπεριφοράς». Ο συγκατηγορούμενος για τη δολοφονία, Α. Μαραγκός, απαλλάχτηκε με βούλευμα.
«Κένταυροι» και «Ρέιντζερ»
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου της εποχής και μεταγενέστερες δημοσιογραφικές έρευνες, η συγκεκριμένη δολοφονία του αριστερού καθηγητή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο μιας εκτεταμένης ημιστρατιωτικής επιχείρησης που συντονιζόταν από τις κατά τόπους νομαρχίες με σκοπό τον «τερματισμό» των καταλήψεων.
Τα τάγματα εφόδου της εποχής, οι ομάδες κρούσης της ΟΝΝΕΔ «Κένταυροι» και «Ρέιντζερ», βαφτίζονταν από την τότε κυβέρνηση «ομάδες αγανακτισμένων πολιτών» που είχαν στόχο την ανακατάληψη των σχολείων. 24 χρόνια μετά, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός μιλούν και πάλι για ανακατάληψη των πόλεων (από τους μετανάστες) ενώ ο ακροδεξιός δικηγόρος του δολοφόνου Καλαμπόκα, Αρβανίτης, είναι βουλευτής της Χρυσής Αυγής.
* Κόντρα στη λήθη, για τον Δάσκαλο που υπερασπίστηκε με την ίδια του τη ζωή τη Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία, το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στην εκδήλωση μνήμης για τον Νίκο Τεμπονέρα, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 6 μ.μ. έξω από το Σχολικό Συγκρότημα «Ν. Τεμπονέρα» στα Ψηλά Αλώνια της Πάτρας.
http://www.efsyn.gr/arthro/ekpaideysi-tagmaton-efodoy


Γκριγκόρι Ρασπούτιν 1872 – 1916

Ρώσος χωρικός και μυστικιστής, με μεγάλη επιρροή στο παλάτι του τσάρου Νικολάου Β’ και της τσαρίνας Αλεξάνδρας, σε μια εποχή που το τσαρικό καθεστώς έπνεε τα λοίσθια. Υπήρξε έντονα αμφιλεγόμενη προσωπικότητα· άγιος και προφήτης για τους οπαδούς του, η ενσάρκωση του Αντίχριστου για τους πολυάριθμους εχθρούς του.
Ο Γκριγκόρι Γεφίμοβιτς Ρασπούτιν γεννήθηκε στις 9 Ιανουαρίου 1869 στο Ποκρόφσκογιε της Δυτικής Σιβηρίας και βαπτίστηκε την επομένη, εορτή του Αγίου Γρηγορίου Νύσσης, παίρνοντας το όνομα Γρηγόριος (Γκριγκόρι στα ρωσικά). Λίγα είναι γνωστά για τα νεανικά του χρόνια. Έμεινε σχεδόν αγράμματος και η ζωή του φαίνεται να άλλαξε, όταν ένας γείτονάς του τον έπιασε να κλέβει στα χωράφια του και τον έκανε μαύρο στο ξύλο.
Στράφηκε στη θρησκεία και σε ηλικία 18 ετών τα βήματά του τον έφεραν στο μοναστήρι του Βερχοτούριε, όπου μυήθηκε στη διδασκαλία των Χλίστι («Μαστιγουμένων»), οι οποίοι διοργάνωναν ζωντανές αναπαραστάσεις της Σταύρωσης με παραληρηματικές τελετές αχαλίνωτης σεξουαλικής δραστηριότητας που τις αποκαλούσαν «εορτές αγαλλίασης». Υπερβαίνοντας τις διδασκαλίες της αίρεσης αυτής, ο Ρασπούτιν διατύπωσε δικό του δόγμα, σύμφωνα με το οποίο η σεξουαλική εξάντληση ήταν το καλύτερο μέσο για να φθάσει ο πιστός στην κατάσταση της «θείας αταραξίας» και κατά συνέπεια, να βρεθεί πιο κοντά στο Θεό.
Λίγο προτού γίνει μοναχός εγκατέλειψε το μοναστήρι κι επέστρεψε στο χωριό του. Νυμφεύθηκε σε ηλικία 19 ετών την Προσκόβια Ντουμπόβινα (1866-1930), με την οποία απέκτησε επτά παιδιά, τα περισσότερα από τα οποία πέθαναν σε νεαρή ηλικία. Παρότι «νοικορεύτηκε», δεν έμεινε στον τόπο του. Τα επόμενα χρόνια περιπλανήθηκε από το Άγιο Όρος έως τα Ιεροσόλυμα και την ίδια περίοδο αυτοανακηρύχθηκε «στάρετς» (Γέροντας στη ρώσικη θρησκευτική ορολογία), ένας άνθρωπος, δηλαδή, του Θεού, που έχει το χάρισμα να θεραπεύει τους αρρώστους και να προλέγει το μέλλον.
Οι περιπλανήσεις του τον έφεραν τελικά πίσω στη Ρωσία και στην Αγία Πετρούπολη (1903). Βρόμικος και ατημέλητος, με τα σπινθηροβόλα μάτια του και τις υποτιθέμενες υπερφυσικές ικανότητές του, ο Ρασπούτιν έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τους αυλικούς κύκλους της πρωτεύουσας, οι οποίοι εντρυφούσαν εκείνη την εποχή στο μυστικισμό και τον αποκρυφισμό.
Το 1905 τον παρουσίασαν στην τσαρική οικογένεια και το 1908 κλήθηκε να προσφέρει τις «ιατρικές» υπηρεσίες του στον αιμοφιλικό διάδοχο του θρόνου Αλέξιο. Ο Ρασπούτιν κατόρθωσε να απαλύνει τον πόνο του αγοριού, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των γονέων του. Με το περιστατικό αυτό άρχισε μία δεκαετία κυριαρχίας του Ρασπούτιν στις υποθέσεις της τσαρικής οικογένειας και του ρωσικού κράτους.
Ταπεινός και άγιος χωρικός μπροστά στην τσαρική οικογένεια, ο Ρασπούτιν δεν άργησε να θυμηθεί τις παλιές του συνήθειες στη ζωή του έξω από την Αυλή. Κηρύσσοντας ότι η σωματική επαφή μαζί του είχε εξαγνιστικά και θεραπευτικά αποτελέσματα, συγκέντρωσε γύρω του διάφορες ερωμένες και προσπάθησε να αποπλανήσει πολύ περισσότερες. Αναφορές σχετικά με τη διαγωγή του άρχισαν να καταφθάνουν στον τσάρο Νικόλαο, ο οποίος όμως αδυνατούσε να τις πιστέψει. Ως το 1911 η συμπεριφορά του Ρασπούτιν είχε πάρει διαστάσεις σκανδάλου.
Ύστερα από σχετική έκθεση του πρωθυπουργού Πιοτρ Στολίπιν, ο Νικόλαος εξόρισε τον ευνοούμενό του, αλλά κάτω από τις πιέσεις της τσαρίνας Αλεξάνδρας αναγκάστηκε να ανακαλέσει την απόφασή του λίγους μήνες αργότερα. Καθώς δεν ήταν διατεθειμένος να δυσαρεστήσει τη σύζυγό του ή να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του γιου του, ο Νικόλαος αποφάσισε να αγνοήσει στο εξής όλες τις εναντίον του κατηγορίες.
Η δύναμη του Ρασπούτιν μέσα στην Αυλή έφτασε στο απόγειό της μετά το 1915, την ώρα που ο ρωσικός στρατός βρισκόταν σε δυσχερή θέση στα μέτωπα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Το Σεπτέμβριο ο Νικόλαος Β’ ανέλαβε προσωπικά τη διοίκηση του ρωσικού στρατού και ανάθεσε τη διαχείριση των εσωτερικών υποθέσεων της Ρωσίας στην Αλεξάνδρα. Ως προσωπικός σύμβουλος της τσαρίνας κατά το διάστημα αυτό, ο Ρασπούτιν ασκούσε επιρροή που ξεκινούσε από τον διορισμό των εκκλησιαστικών αξιωματούχων κι έφθανε ως την επιλογή των υπουργών της κυβέρνησης, ενώ δεν παρέλειπε να παρεμβαίνει κατά καιρούς στα στρατιωτικά θέματα.
Το 1916, αφού είχαν προηγηθεί αρκετές αποτυχημένες δολοφονικές απόπειρες εναντίον του Ρασπούτιν, μία ομάδα ευγενών, στην οποία συμμετείχαν ο πρίγκιπας Φέλιξ Γιουσούποφ (σύζυγος της ανιψιός του τσάρου), ο Βλάντιμιρ Πουρίσκεβιτς (μέλος της Δούμας) και ο Μέγας Δούκας Ντμίτρι Πάβλοβιτς (εξάδελφος του τσάρου) οργάνωσαν συνωμοσία, με σκοπό την εξόντωση του Ρασπούτιν και την αποφυγή νέων σκανδάλων που θα έπλητταν τη μοναρχία.
Τη νύχτα της 16ης προς τη 17η Δεκεμβρίου 1916, ο Γιουσούποφ προσκάλεσε τον Ρασπούτιν στο σπίτι του, με δόλωμα την όμορφη σύζυγό του Ιρίνα, η οποία έχοντας διαφωνήσει με το σχέδιο του συζύγου της βρισκόταν στη βίλα τους στην Κριμαία. Ο οικοδεσπότης τού πρόσφερε τσάι και κέικ, που ήταν δηλητηριασμένα. Βλέποντας ότι το δηλητήριο δεν ενεργούσε, τον πυροβόλησε. Ο Ρασπούτιν σωριάστηκε προς στιγμήν, αλλά μπόρεσε να συρθεί ως την αυλή, όπου ο Πουρίσκεβιτς τον πυροβόλησε για δεύτερη φορά. Στη συνέχεια, οι συνωμότες τον έδεσαν και τον έριξαν στον παγωμένο Νέβα, όπου και πέθανε από πνιγμό.
Η δολοφονία Ρασπούτιν δεν εμπόδισε το φυλλορρόημα του τσαρικού καθεστώτος. Λίγες εβδομάδες αργότερα σαρώθηκε από τη Φεβρουαριανή Επανάσταση και οριστικά λίγους μήνες αργότερα από την Οκτωβριανή Επανάσταση.


ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/biographies/1151#ixzz3OQKugW6s

Γέμισε κεχριμπάρια η παραλία του Πιονέρκσι, στη Βαλτική!

Μια έκπληξη περίμενε τους κατοίκους της πόλης Πιονέρσκι, στο Καλίνινγκρανττην παραμονή των Χριστουγέννων, όταν αντίκρισαν την παραλία τους να έχει γεμίσει από κεχριμπάρια!Ανακατεμένα με φύκια και άμμο, εκατοντάδες κομμάτια κεχριμπαριού μεσαίου μεγέθους ξεβράστηκαν στην παραλία, μετά από μεγάλη καταιγίδα. Η περιοχή δεν άργησε να γεμίσει από.. κυνηγούς κεχριμπαριού, κάθε ηλικίας που ξεχύθηκαν έξω και μάζευαν τις πολύτιμες πέτρες μέχρι αργά το απόγευμα!
Οπως είπε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax η Ολγκα Μπαζέροβα, κάτοικος του Πιονέρσκι, στην παραλία συνωστίζονταν εκατοντάδες ντόπιοι αλλά και τουρίστες, ακόμα και συνταξιούχοι με μπαστουνάκια, που έσπευσαν να συλλέξουν ένα κομμάτι πολύτιμου λίθου!
Δεν είναι η πρώτη φορά που εμφανίζονται κομμάτια κεχριμπαριού στην συγκεκριμένη παραλία, καθώς η ευρύτερη περιοχή είναι πλούσια σε αποθέματα, όμως τέτοιες ποσότητες ποσότητες και τέτοια μεγέθη αποτελούν πολύ σπάνιο φαινόμενο. Σχεδόν το 95% των αποθεμάτων ήλεκτρου (κεχριμπαριού) παγκοσμίως βρίσκεται στον πυθμένα της Βαλτικής, στις ακτές της γειτονικής πόληςΓιαντάρνι, στην περιφέρεια του Καλίνινγκραντ. Οι πολύτιμοι λίθοι είναι ηλικίας περίπου 50 εκατομμυρίων ετών. 
Το εργοστάσιο εξόρρυξης του «χρυσού λίθου» στο Καλίνινγκραντ, το μοναδικό σε όλη τη Ρωσία, κατέγραψε παραγωγή 250 τόνων ακατέργαστου κεχριμπαριού μέσα στο 2014. 
Η μέση τιμή του κιλού της πρώτης ύλης – των λεγόμενων 23ου και 32ου κλασμάτων (διάμετρος σε εκατοστά)– είναι 150 δολάρια, ενώ αν το βάρος της πέτρας είναι πάνω από ένα κιλό, η τιμή της μπορεί να φτάσει τα 2.000 δολάρια.
http://gr.rbth.com/news/2015/01/01/gemise_kexrimparia_i_paralia_toy_pionerksi_sti_baltiki_34661.html

ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΗΣ Α’ ΑΘΗΝΩΝ

ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΝΤΙΜΗΣ)
ΑΛΒΕΡΤΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΜΑΡΙΑ
ΑΛΕΞΗ ΜΑΡΙΑΝΘΗ
ΑΣΤΡΑ ΑΣΗΜΙΝΑ  -  από ΛΕΥΚΟ
ΒΑΖΕΧΑ ΧΡΙΣΤΟΣ
ΚΑΛΑΙΜΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΚΑΡΑΠΙΣΤΟΛΗ –ΔΑΤΣΩΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
ΚΟΝΤΟΓΟΥΡΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ ΕΛΕΝΑ
ΜΕΛΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
ΜΠΑΣΤΑ ΑΝΝΑ
ΜΥΛΩΝΑ ΕΙΡΗΝΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΠΑΝΤΙΡΗ ΚΑΡΟΛΙΝΑ
ΠΑΠΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΠΕΠΠΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΠΕΤΣΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

http://www.protothema.gr/politics/article/441057/anel-epikefalis-sto-psifodeltio-epikrateias-o-terens-kouik/

Αυτοί είναι οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ στην Α' Αθηνών

Το ψηφοδέλτιο όπως ανακοινώθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

1 ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΛΕΞΙΟΣ του ΠΑΥ
2 ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΖΩΗ του ΝΙΚ
3 ΒΟΥΤΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΓΕΩ
4 ΜΠΟΛΑΡΗ ΜΑΡΙΑ του ΒΑΣ
5 ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΓΕΣΘΗΜΑΝΗ
6 ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ
7 ΦΙΛΗΣ ΝΙΚΟΣ
8 ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΑΣΟΣ
9 ΝΕΦΕΛΟΥΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
10 ΣΤΑΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
11 ΕΛΛΗΝΙΑΔΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
12 ΑΚΡΙΒΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑ 
13 ΤΥΡΟΒΟΛΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ 
14 ΣΠΑΝΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
15 ΒΕΡΝΑΡΔΑΚΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ
16 ΥΔΡΑΙΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
17 ΜΠΕΛΑΝΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Αυτοί είναι οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ στην Α' Αθηνών

Τα ονόματα που ανακοινώθηκαν από το ΠΑΣΟΚ:

ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ Α' ΑΘΗΝΑΣ
ΑΛΕΥΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ (ΝΑΣΟΣ) ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΕΥΓΕΝΙΑ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΡΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΣ 
ΒΑΖΟΥΡΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ Ο.Α
ΕΠΙΤΡΟΠΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ  (ΜΑΝΟΣ)  ΜΟΥΣΙΚΟΣ / ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ Α' ΑΘΗΝΑΣ
ΖΑΡΚΑΔΟΥΛΑ ΕΛΕΝΗ Ελευθερίου ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
ΚΑΡΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ - ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
ΚΑΤΣΕΛΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ Ηλία ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΗΣ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
ΚΟΛΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ Χρήστου ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ
ΛΑΛΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ιωάννη ΜΟΥΣΙΚΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΙΝΑ Αριστοτέλη ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
ΠΑΥΛΕΑ ΚΑΛΛΙΡΟΗ (ΡΟΗ) Γεωργίου ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Δημητρίου ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ
ΠΟΝΤΙΚΗ ΜΑΡΙΑ ΜΕΛΟΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ (2
ΡΑΠΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ - ΣΥΛΒΑΝΑ Σπυρίδωνα ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 
ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Γεωργίου ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ
ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Γεωργίου ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

 http://www.pagkrati.gr/2015/01/blog-post_10.html



Αυτοί είναι οι υποψήφιοι της ΝΔ στην Α' Αθηνών...

Το ψηφοδέλτιο όπως ανακοινώθηκε από τη ΝΔ έχει ως εξής:

Α' ΑΘΗΝΩΝ
ΑΓΓΕΛΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΑΞΙΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ-ΦΟΙΒΟΣ
ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ ΝΙΚΗΤΑΣ
ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΌΛΓΑ
ΚΙΚΙΛΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΚΟΛΛΑΤΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ (ΣΑΚΗΣ)
ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΘΕΟΔΩΡΑ (ΝΤΟΡΑ)
ΜΩΡΑΪΤΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ-ΜΠΑΛΗ ΟΥΡΑΝΙΑ
ΠΑΠΑΝΔΡΙΑΝΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΗ (ΝΟΥΛΗ)
ΠΛΕΥΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΚΙΚΙΛΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΜΗΤΡΙΑΝΟΥ ΙΟΥΛΙΑ
ΜΠΕΛΛΟΥ ΖΕΤΤΑ
ΠΙΠΙΛΗ ΦΩΤΕΙΝΗ
ΣΟΥΜΠΑΣΗ ΣΟΦΙΑ

http://www.pagkrati.gr/2015/01/blog-post_74.html

Ποιοι είναι οι υποψήφιοι της Χρυσής Αυγής στην Α' Αθηνών...

Η Χρυσή Αυγή ανακοίνωσε τα ψηφοδέλτιά της σε όλη την Ελλάδα. Στην Α΄ΑΘΗΝΑΣ η σύνθεσή του είναι η εξής:
Μιχαλολιάκος Νικόλαος Γενικός Γραμματέας Χρυσής Αυγής - Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας
Βασιλείου Γεώργιος Αυτοκινητιστής, Εκλεγμένο μέλος Σ.Α.Τ.Α
Βελέντζα Δήμητρα Δικηγόρος, Δημοτική Σύμβουλος Αθηνών με την Ελληνική Αυγή
Βουλδής Ιωάννης Ναυπηγός, Βουλευτής
Γιαμάνης Φώτης - Χρήστος Συνταξιούχος υπάλληλος Δήμου Αθηναίων
Δαβίτη Άννα Δημοσιογράφος
Δημητρακόπουλος Γεώργιος Φιλόλογος
Δημητρίου Περικλής Δημοσιογράφος
Δημοπούλου Γεωργία Εκπρόσωπος κατοίκων Ιστορικού κέντρου Αθηνών
Ζελενίτσα Μαριάνθη Προπονήτρια κολύμβησης
Καλαποθαράκου Μαριάννα Διακοσμήτρια
Κτιστάκης Παύλος Τραπεζικός
Παναγόπουλος Παναγιώτης Δημοσιογράφος, Αρχισυντάκτης εφημερίδας «ΕΜΠΡΟΣ»
Παπαγεωργίου Γεώργιος Τραπεζικός υπάλληλος
Σορώτος Νικόλαος Επιχειρηματίας
Τσέρτος Μάριος Γναθοχειρουργός
Χατζηαγγελή Στυλιανή Συνταξιούχος τραπεζικός
http://www.pagkrati.gr/2015/01/blog-post_8.html

Τορπίλη στην κυβέρνηση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη! Ο Α. Λοβέρδος ακύρωσε ύπουλη απόφασή του για επανατοποθέτηση μόνο 600 διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ...

Mια απόφαση που ισοδυναμεί με τορπίλη κατά της κυβέρνησης και ειδικότερα κατά της ίδιας της ΝΔ και του Αντώνη Σαμαρά προσωπικά, για προφανείς λόγους προσωπικής στρατηγικής, έλαβε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης -γνωστός υπέρμαχος της πολιτικής των απολύσεων- υπέγραψε απόφαση με την οποία επανατοποθετούνται μόνο 600 από τους διοικητικούς υπαλλήλους των 8 Πανεπιστημίων που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα με βάση τα.προσωρινά αποτελέσματα του ΑΣΕΠ.

Η απόφαση που φέρει αριθμό Πρωτοκόλλου 34052/24-12-2014, εστάλη από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να διαβιβαστεί στους φορείς υποδοχής. Ως εκ τούτου οι υπόλοιποι 500 διοικητικοί υπάλληλοι των 8 Πανεπιστημίων που δεν καταλαμβάνουν θέση θα πρέπει να παραμείνουν σε διαθεσιμότητα μέχρι να εκδοθούν τα οριστικά αποτελέσματα από το ΑΣΕΠ και να έχουν δικαιολογημένα τον φόβο ότι αυτοί κινδυνεύουν τελικά να απολυθούν.

Η προχειρότητα και η σκοπιμότητα της απόφασης του κ. Μητσοτάκη, παραμονή Χριστουγέννων, προκύπτει και από το γεγονός ότι οι φορείς παρέλαβαν μεν το διαβιβαστικό με τα ονόματα των υπαλλήλων, αλλά δεν υπάρχουν οδηγίες τι πρέπει να κάνουν. Επίσης στους καταλόγους με τα ονόματα δεν υπάρχουν στοιχεία με του υπαλλήλους,όπως τηλέφωνα, με αποτέλεσμα για κάποιους φορείς, να μην είναι δυνατή η ειδοποίησή τους.

Αυτό το απαράδεκτο παιχνίδι του κ. Μητσοτάκη, σταμάτησε αμέσως ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος είναι και ο καθ' ύλην αρμόδιος. Με έγγραφο του χαρακτηρίζει άκυρη την απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκη για την επανα τοποθέτηση μόνο των 600 διοικητικών υπαλλήλων.

"Η απόφαση του κ. Μητσοτάκη παραμένει ανενεργός μέχρις ότου επανα τοποθετηθούν όλοι οι διαθέσιμοι διοικητικοί υπάλληλοι των 8 Πανεπιστημίων με σκοπό να καλύψουν τις διαπιστωμένες και αποδεδειγμένες ανάγκες των ΑΕΙ, σύμφωνα με την απόφαση της Κυβέρνησης της 16-6-14"αναφέρει το έγγραφο του υπουργού Παιδείας.

Στις 16-6-14 , στη συνάντηση του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλο, στο Μέγαρο Μαξίμου, είχαν αποφασιστεί τα εξής:
Α. Προκηρύσσονται αμέσως προς κάλυψη 600 θέσεις διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ. Όσο διαρκεί η προθεσμία της αξιολόγησης των υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και υποβάλλουν αιτήσεις για κάλυψη προκηρυγμένων θέσεων, δεν απολύεται – σύμφωνα με τη νομοθεσία - κανείς από όσους βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.
Β. Στο μεταξύ, τα οργανογράμματα που έχουν υποβάλει τα ΑΕΙ αξιολογούνται από ανεξάρτητο αξιολογητή μέσω της τεχνικής βοήθειας του ΕΣΠΑ.
Γ. Αν από την αξιολόγηση προκύψουν και νέες θέσεις διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ, αυτές θα καλυφθούν με συμπληρωματική προκήρυξη.

Η αξιολόγηση
 Από τα αποτελέσματα της αξιολόγησης προέκυψε η διαπίστωση ότι στα οκτώ Πανεπιστήμια όχι μόνο δεν πρέπει να απολυθεί κανείς, αλλά πρέπει να προσληφθούν και άλλοι διοικητικοί υπάλληλοι.
Ύστερα λοιπόν από την έκθεση αξιολόγησης των οργανισμών για τα 8 Πανεπιστήμια με υπαλλήλους σε διαθεσιμότητα, ο κ. Λοβέρδος είχε δηλώσει ότι αφού από την αξιολόγηση δεν προκύπτει ανάγκη απολύσεων, τότε δεν θα απολυθεί κανείς.
Τη δήλωση αυτή έκανε στις 27-8-14 στη Βουλή κατηγορώντας ταυτόχρονα την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ στενοχωριέται πως δεν θα γίνουν απολύσεις γιατί δεν θα έχει με κάτι ν΄ασχολείται».
Ο κ. Λοβέρδος είχε προσθέσει πως «δεν είχα έως σήμερα υπόψη μου την αξιολόγηση για τις απολύσεις των διοικητικών των Πανεπιστημίων. Είχα από την αρχή πει πως πρέπει να γίνει αξιολόγηση και με τα πορίσματά της να εξαρτηθούν οι απολύσεις. Άλλος κανόνας δεν υπάρχει.»

Όλοι οι υποψήφιοι στην Ηλεία

ΠΑΣΟΚ
Ολοκληρώθηκε, η συγκρότηση του ψηφοδελτίου της Ηλείας για το ΠΑΣΟΚ. Tα τέσσερα ήδη είναι  γνωστά τα ονόματα, χθες έγινε γνωστό ότι θα συμμετάσχουν ο εκπαιδευτικός και περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας, Μανώλης Αγιομυργιαννάκης, η δικηγόρος από την Ολυμπία, Μαρία Παλαιολόγου-Νικολοπούλου, και ο Χαρίλαος (Λάμπης) Σοφιανόπουλος, οικονομολόγος από την Ολυμπία, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ηλείας με το ψηφοδέλτιο του Γ.Ζαφειρόπουλου τον περασμένο Μάιο και υποψήφιος βουλευτής Ηλείας με το ΠΑΣΟΚ στη Β΄ Αθηνών το 2012.
Έτσι η λίστα συγκροτείται ως εξής:
Αγιομυργιαννάκης Εμμανουήλ
Καραγιάννης Κωνσταντίνος
Κατρίνης Μιχαήλ
Κουτσούκος Ιωάννης
Παλαιολόγου-Νικολοπούλου Μαρία
Σοφιανόπουλος Χαρίλαος (Λάμπης)
Ψαρρού Μαγδαληνή
ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ
Ολοκλήρωσαν και στο ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου στην Ηλεία. Τη θέση της Αγγελικής Πολυζωγοπούλου, η οποία ανέλαβε επιτελικό ρόλο στο οργανωτικό, πήρε η Αγγελική Ζάγκλαρη, έμπειρη στα αυτοδιοικητικά, καθώς πρωτοεξελέγη το 1982 με τον αείμνηστο δήμαρχο Πύργου Λ.Κανελλακόπουλο και ήταν υπεύθυνη χορευτικών τμημάτων του πολιτιστικού κέντρου του δήμου Πύργου επί επτά χρόνια και υποψήφια δημοτική σύμβουλος τον περασμένο Μάιο.
Οι 7 υποψήφιοι είναι οι εξής:
Δελέγκος Γιάννης, ελεύθερος επαγγελματίας και Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων
Ζάγκλαρη Αγγελική, συνταξιούχος ΟΤΕ
Ζαφειρόπουλος Αλέξανδρος, Καρδιολόγος, πρώην νομαρχιακός σύμβουλος
Κράλλης Γιώργος, διαφημιστής και πρώην γραμματέας της ΠΑΣΠ ΤΕΙ Καλαμάτας
Κυριαζής Νώντας, δικηγόρος, πρώην νομαρχιακός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Πύργου το 2002
Λυμπέρης Γιάννης, γιατρός και πρώην δήμαρχος Ήλιδας
Παναγιωτόπουλος Γιώργος, εκπαιδευτικός και πρώην περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας
ΠΟΤΑΜΙ
Το ψηφοδέλτιο έχει οριστικοποιηθεί με τους πέντε υποψήφιούς. Πρόκειται για τον Βασίλη Μανδαράκη, το Γιώργο Παπανικολόπουλο, το Νίκο Κανελλόπουλο, τον Κωνσταντίνο Μάλλιαρη, οι οποίοι θα πλαισιωθούν από δύο γυναίκες. Η μία είναι η οπτικός Ευγενία Παναγοπούλου και η άλλη η σύμβουλος επιχειρήσεων Γεωργία Φρεζάδου.
ΚΚΕ
Στο ΚΚΕ το ψηφοδέλτιο παρουσιάστηκε και στη χθεσινή εκδήλωση στο Θέατρο Απόλλων . Το ψηφοδέλτιο απαρτίζεται από το Χρήστο Γιάνναρο, το Χρήστο Γιαννόπουλο.
ΑΝΕΛ
Στους Ανεξάρτητους Έλληνες, επί χάρτου  τέθηκε η προεκλογική στρατηγική του κόμματος σε χθεσινή σύσκεψη της Νομαρχιακής Επιτροπής με τη συμμετοχή του υπευθύνου εκλογικού αγώνα Ν.Ηλείας αλλά και των εφτά υποψηφίων, οι οποίοι μέχρι τις εκλογές θα «οργώσουν» το νομό απ’ άκρη σ’ άκρη.
Στο ψηφοδέλτιο θα βρίσκονται:
ο Γιάννης Κωνσταντόπουλος, ο Απόστολος Καπνίσης, ο Κωνσταντίνος Γκογκάκης, ο Νίκος Κατσαμπέρης, ο Αθανάσιος Καραγκούνης η Χαραλαμπία Ρόρρη Κανδύλη και η Βίκυ Σπηλιοπούλου. Σήμερα θα υπάρξει μεγάλη κινητοποίηση, με πούλμαν να αναχωρούν από τον Πύργο για την Πάτρα μεταφέροντας τον κόσμο στην ομιλία του Πάνου Καμμένου.
ΠΡΑΣΙΝΟΙ – ΔΗΜΑΡ
Τους υποψήφιους στην Ηλεία ανακοίνωσε η Δημοκρατική Αριστερά, η οποία στις επικείμενες εκλογές θα συνεργαστεί με το κόμμα «Πράσινοι – Αλληλεγγύη» του Νίκου Χρυσόγελου υπό τον τίτλο «Πράσινοι – ΔΗΜΑΡ.
Οι υποψήφιοι είναι οι εξής:
Γαλανόπουλος Χρήστος,  Οφθαλμίατρος
Γεωργίου Ευφροσύνη
Λαμπρινός Σπυρίδων, Ιατρός Παθολόγος
Οικονομίδης Δημήτρης, Πολιτικός Μηχανικός
Χαρίτου Αντωνία, Παιδίατρος-νεογνολόγος-εντατικολόγος,
ΤΕΛΕΙΑ
Υποψήφιους στην Ηλεία θα έχει και το νεοσύστατο κόμμα «ΤΕΛΕΙΑ» του Απόστολου Γκλέτσου. Το ψηφοδέλτιο θα απαρτίζεται από Καρόγιαννη Κωνσταντίνο , Δημακόπουλο Νίκο, Γκούμα Παντελεήμων,  Περσιμιτζής Φώτη, Κροκυδάκη Μανώλη και τον  Καλικά Ιωάννη.
http://amaliadanews.gr/ /
Η 10η Ιανουαρίου 2015 είναι η ημερομηνία που θα γνωρίζουμε και επίσημα τα ονόματα όλων των υποψηφίων βουλευτών που θα καταρτίσουν τα ψηφοδέλτια των κομμάτων για τις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.
Μέχρι στιγμής τα ονόματα που ακούγονται για μια θέση στα ψηφοδέλτια της 25ης Ιανουαρίου 2015, για τα κόμματα που θα συμμετέχουν στην εκλογική αναμέτρηση, για το νομό Δράμας είναι τα εξής:
ΝΔ
Στη Δράμα πλέον του βουλευτή Δημήτρη Κυριαζίδη, αίτηση στη ΝΟΔΕ για τη συμμετοχή τους στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ κατέθεσαν οι κ.κ. Κωνσταντίνος Κόντος, Κωνσταντίνος Μπλούχος, Χρήστος Παπαθεοδώρου, Σταύρος Παπαδόπουλος, Θεόδωρος Αθανασιάδης, Μωυσίδης Παναγιώτης, ενώ φημολογείται ότι οι κ.κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, Σταύρος Δαϊλάκης και Κωνσταντίνος Καραβάς κατέθεσαν τις υποψηφιότητες τους στην Αθήνα

ΠΑΣΟΚ
Για το ΠΑΣΟΚ σίγουρη θεωρείται η υποψηφιότητα της κ. Χαράς Κεφαλίδου, αλλά και των κ.κ. Γιάννη Ξανθόπουλου, Νίκου Τσαουσίδης, Παναγιώτη Ψαρρά και Λάζαρου Ζουρνατζή.

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ
Για το Ποτάμι έχουμε το ενδιαφέρον των κ.κ. Κυριάκου Χαρακίδη, Κώστα Γκαρέλα, Τάσου Καρκαντζέλη, Χρήστου Μυλώση, Δημήτρη Σίγγου  και Αλέξανδρου Τσιαμπούση.

ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΩΣΙΑΛΙΣΤΩΝ
Υποψήφιος με το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου θα είναι ο βουλευτής Χρήστος Αηδόνης, όχι όμως στην εκλογική περιφέρεια της Δράμας αλλά στην Α Αττικής. Στη Δράμα υποψήφιοι θα είναι ο Γρηγόρης Παπαδόπουλος  ενώ ακούγεται και το όνομα της Νούλας Παρασίδου.

ΣΥΡΙΖΑ
Στον ΣΥΡΙΖΑ υποψήφιοι θα είναι, πλέον του βουλευτή Χρήστου Καραγιαννίδη, οι κ.κ. Γιάννης Πάτκας, Σαμούτης Χαράλαμπος, Συμεωνίδου Σταυρούλα και Τομπαλίδης Άγγελος.
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
Στους Ανεξάρτητους Έλληνες υποψήφιου θα είναι ο Ηρακλής Χατζηθεοδωρίδης, και ο Χάρης Παπαδόπουλος, ενώ ο κ. Νίκος Σμολοκτός αποφάσισε να μην κατέβει σ’ αυτές τις εκλογές.
 ΚΚΕ
Στο ΚΚΕ υποψήφιοι μέχρι στιγμής είναι οι κ.κ. Γιώργος Μήτρου και Γιάννης Στεφανίδης
 
ΤΕΛΕΙΑ
Στην Τελεία υποψήφιοι ενδέχεται να είναι ο Πέτρος Τσολιάς, ο Ηλίας Χριστοφορίδης και ο Δημήτρης Δελημπασίδης.

CHARLIE HEBDO: ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ…

Χάος στο Παρίσι. Με αυτή την πρόταση θα μπορούσε να περιγράψει κανείς τα όσα έζησαν τις τελευταίες τρεις ημέρες οι πολίτες της Γαλλίας, οι οποίοι ένιωσαν από πρώτο χέρι τη μανία του φανατισμού.
Από την Τετάρτη (07/1/15) έως και το απόγευμα της Παρασκευής, (09/1/15) το Παρίσι θύμιζε πολιορκημένη πόλη. Τρεις άνδρες κατάφεραν να σκορπίσουν τη θλίψη και τον τρόμο ταυτόχρονα, φανερώνοντας το χειρότερο πρόσωπο της θρησκείας.
Αρχικά εκτέλεσαν 12 ανθρώπους, σε μια προσπάθεια να εκδικηθούν την ελευθερία του λόγου και έπειτα κατά την καταδίωξή τους, άλλες πέντε αθώες ψυχές (μια την Πέμπτη 8 Γενάρη και τέσσερις όμηροι την Παρασκευή, 9 του ίδιου μήνα), πριν πέσουν νεκροί από τα πυρά των αστυνομικών που τους καταδίωκαν.
Το χρονικό
Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Τετάρτης με την εισβολή των αδερφών Κουασί στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo. Εκεί, δώδεκα εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους, όταν οι ακραίοι ισλαμιστές τους σκότωσαν εν ψυχρώ, καθώς θεώρησαν πως η σάτιρα προσέβαλε τον προφήτη τους.  
Οι αστυνομικές Αρχές ξεκίνησαν μια καταδίωξη η οποία διήρκησε τρεις ημέρες και δυστυχώς σε καθεμία από αυτές υπήρχαν απώλειες. Την Πέμπτη μια αστυνομικός έχασε τη ζωή της από το πυροβόλο όπλο του ενός εκ των δύο αδερφών.
2220946
Μια μέρα αργότερα, ένα διπλό θρίλερ έμελε να "παγώσει" τη Γαλλία. Τα δύο αδέρφια Κουασί, που θεωρούνταν οι κύριοι ύποπτοι για την εν ψυχρώ εκτέλεση δώδεκα ανθρώπων στη σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo, εισέβαλαν στο κτήριο εκτυπωτικής εταιρείας στην περιοχή Ντεμαρτάν, σε απόσταση 26 μιλίων από το Παρίσι.
Οι δράστες παρέμειναν ταμπουρωμένοι στο κτήριο για περίπου οκτώ ώρες, ενώ την ίδια στιγμή, αποκλεισμένη παρέμενε ολόκληρη η μικρή κωμόπολη των 8.000 κατοίκων, αφού η αστυνομία είχε ζητήσει να παραμείνουν στα σπίτια τους, με τα φώτα κλειστά.
Λίγες ώρες αργότερα από την πρώτη ομηρία ένα άλλο θρίλερ έμελε να εκτυλιχθεί. Ένας ένοπλος εισέβαλε σε εβραϊκό παντοπωλείο στην καρδιά του Παρισιού, στην περιοχή Βενσέν, κρατώντας ομήρους. Ο 32χρονος δράστης ήταν ο άνθρωπος που βρισκόταν πίσω από τη δολοφονία της αστυνομικού το πρωί της Πέμπτης. Σε επαφή του με τους αστυνομικούς ζήτησε την απελευθέρωση και ασφαλή διαφυγή των αδερφών Κουασί από την εταιρεία στην Ντεμαρτάν.
Τελικά, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εξουδετερώσουν και τους τρεις δράστες του δύο αιματηρών ομηριών.
Τελικός απολογισμός των τριών ημερών; Δώδεκα νεκροί την πρώτη ημέρα, μια τη δεύτερη και άλλοι τέσσερις όμηροι την τρίτη ημέρα της καταδίωξης. Τι κι αν η αστυνομία σκότωσε τους τρεις δράστες. Είχαν ήδη προλάβει να σπείρουν το θάνατο στην πόλη του φωτός.
Το περιστατικό στα γραφεία του Charlie Hebdo συγκλόνισε την Παγκόσμια γνώμη. Εκατομμύρια άνθρωποι από όλο τον κόσμο ένωσαν τις φωνές τους, σε μια πράξη διαμαρτυρίας κατά των φανατισμένων.
Ο αμερικανός ΥΠΕΞ, βρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (9/1/15) στη Γαλλική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον και έγραψε στο βιβλίο συλλυπητηρίων «Ζήτω η Γαλλία. Η καρδιά μας είναι κοντά σας για τον εφιάλτη που η Γαλλία έζησε τις τελευταίες ημέρες», πριν δώσει τα συγχαρητήριά του στη Γαλλική αστυνομία για την αποτελεσματικότητά της.
Παράλληλα, οι Ευρωπαίοι πολίτες έστελναν το δικό τους μήνυμα στους οπαδούς του τζιχάντ, με πολλές εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα των επιθέσεων.


 
Τι μας δίδαξε η τριήμερη «πολιορκία»
Μετά από την επίθεση στους λευκούς Πύργους στις ΗΠΑ, το περιστατικό στη Γαλλία ήταν αυτό που επιβεβαίωσε πως ο πλανήτης δεν μπορεί να είναι ήσυχος. Η τρομοκρατία συνεχώς αναπτύσσεται, οι φανατισμένοι δεν έχουν κανένα πρόβλημα να δράσουν σε όποιο σημείο της Γης και να βρίσκονται.
Παράλληλα, θα πρέπει να σκεφτούμε πως τέτοιες φανατικές οργανώσεις στο παρελθόν είχαν εξοπλιστεί από δυτικές χώρες προκειμένου να εξυπηρετήσουν συμφέροντα.
Όμως όταν ταΐζεις το θηρίο πολύ, δεν αποκλείεται στο τέλος να στραφεί εναντίον σου.
2220894
ΗΠΑ και Γαλλία το ξέρουν πλέον από πρώτο χέρι αυτό. Οι πρώτοι το έμαθαν τον Σεπτέμβρη του 2001, οι Γάλλοι τις τελευταίες μέρες, όταν η Αλ Κάιντα «χτύπησε» και στα μέρη της.
Καμία από τις δύο χώρες έπειτα από τέτοια περιστατικά δεν θα μπορεί να κινηθεί πια στους ίδιους ρυθμούς. Ο τρόμος άφησε το στίγμα του...


Read more: http://www.newsbomb.gr/kosmos/news/story/542446/charlie-hebdo-oi-treis-meres-poy-allaxan-ti-gallia#ixzz3OPEYpOtu

Καταγγέλλει επίθεση με πολιτικά και πελατειακά κίνητρα ΕΛΣΤΑΤ: Κάποιοι θέλουν επιστροφή στα χρόνια των «greek statistics»



Αθήνα
Την βαθειά απογοήτευσή της για την «απαξιωτική και βαθειά επιζήμια» αντιμετώπιση της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας της χώρας από συγκεκριμένα πολιτικά κόμματα εξέφρασε η ηγεσία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛΣΤΑΤ με αφορμή δελτία Τύπου πολιτικών παρατάξεων σχετικά µε καταπάτηση συνδικαλιστικών δικαιωμάτων στην Ελληνική Στατιστική Αρχή, σημειώνει πως αυτά τα δελτία εκδόθηκαν χωρίς να υπάρξει οποιαδήποτε προηγούμενη επαφή µε την Αρχή για αντικειμενική πληροφόρηση και κυρίως επιδίδονται σε «ανάρμοστες» αναφορές σε βάρος του προέδρου της Ανεξάρτητης Αρχής  που παράγει τα στατιστικά στοιχεία της χώρας.
Όπως σημειώνει, τα ανωτέρω δελτία Τύπου μιλούν περί «έντονης αποδοκιμασίας» της «συμπεριφοράς» του και περί «ανηθικότητάς» του.
«Προβλέπεται δε µε βεβαιότητα σε ένα από τα δελτία ότι ο Πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής 'σύντομα θα κληθεί να λογοδοτήσει για τα κακουργήματα για τα οποία κατηγορείται', υπονοώντας τη πρωτοφανή δίωξή του για το γεγονός ότι, αντί να συνεχίσει τις στατιστικές απάτες και λαθροχειρίες του παρελθόντος, που έχουν διαπιστωθεί µε τις τεκμηριωμένες Εκθέσεις και Ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την πρόσφατη Έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου, προέβη σε πλήρη εφαρμογή της εθνικής και ευρωπαϊκής νουθεσίας στον υπολογισμό του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας α̟πό το Νοέμβριο 2010 και εντεύθεν!», σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ.
Η ηγεσία της ΕΛΣΤΑΤ υποστηρίζει πως οι συντάκτες αυτών των δελτίων Τύπου δεν αντιλαμβάνονται ότι µε τέτοιου είδους ανακοινώσεις υποσκάπτουν ενεργά τη στατιστική παραγωγή της Ελλάδας και κατά συνέπεια και την ίδια τη χώρα, ειδικά σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.
Τέλος, αναφέρεται πως Ελληνική Στατιστική Αρχή δέχεται για περισσότερα από τέσσερα έτη συνεχείς επιθέσεις και εκ των ένδον µε πολιτικά και πελατειακά κίνητρα που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση µε υπηρεσιακό ή συνδικαλιστικό καθήκον αλλά µε µμοναδικό στόχο να καταστραφεί κάθε θετική προσπάθεια για τη διασφάλιση της αξιοπιστίας των σύγχρονων στατιστικών της Ελλάδας, που είναι προϊόν των ευσυνείδητα εργαζόμενων υπαλλήλων της ΕΛΣΤΑΤ τα τελευταία χρόνια, και να επιστρέψει η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία στα χρόνια των «greek statistics».
Newsroom ΔΟΛ

http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231376315