Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Κυβέρνηση υπάρχει; Οι ΗΠΑ δεν αναγνωρίζουν τη Συνθήκη της Λωζάνης; Το διαβάσαμε από το: Κυβέρνηση υπάρχει; Οι ΗΠΑ δεν αναγνωρίζουν τη Συνθήκη της Λωζάνης;

Δύο λεπτά πρίν τις 7 το πρωί ώρα Ελλάδας χτες, το Στέητ Ντηπάρτμεντ προχώρησε σε μια εξαιρετικά αρνητική έως και επικίνδυνη για τα ελληνικά συμφέροντα δήλωση όταν ρωτήθηκε από Έλληνα δημοσιογράφο «ποια είναι η θέση της Ουάσινγκτον στην αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης» από τον Έρντοαν.
Η αμερικανική δήλωση έχει θαφτεί στα δευτερεύοντα των ειδήσεων και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών δεν έχει αντιδράσει μια μέρα μετά!
Ο εκπρόσωπος της αμερικανικής κυβέρνησης απάντησε επί λέξει στο ερώτημα του δημοσιογράφου:
«Η Τουρκία και η Ελλάδα έχουν από μακρόν εγκαταστήσει κανάλια μέσω της διπλωματικής οδού για την αντιμετώπιση των θεμάτων του Αιγαίου.

Ενθαρρύνουμε την Τουρκία και την Ελλάδα, ως σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, να εργαστούν από κοινού για τη διατήρηση σχέσεων καλής γειτονίας και για την προώθηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή.

Ένα σταθερό Αιγαίο είναι προς το συμφέρον ολόκληρης της περιοχής».
Με απλά λόγια, η επίσημη αμερικανική διπλωματία παρακάμπτει τη Συνθήκη ως μη υπάρχουσα και παραπέμπει την Ελλάδα να τα βρει με τους Τούρκους για τις αμφισβητήσεις της Τουρκίας επί των ελληνικών συνόρων μέσω της διπλωματικής οδού!
Γνωρίζοντας πώς λειτουργούν τα κρατικά όργανα θα πρέπει να αποδώσουμε την αμερικανική στάση σε δύο πιθανούς παράγοντες:
  • Το καλό σενάριο είναι, όπως έγραφα και σε παλαιότερη δημοσίευση, η επάνδρωση των διεθνών επίσημων υπηρεσιών εδώ και 7-8 χρόνια με άπειρους και ανίδεους περί τα νομικά και διπλωματικά πράγματα νεαρούς υπαλλήλους. Τέτοια στελέχη προβαίνουν συχνά σε επίσημες δηλώσεις, που οι παλιές καραβάνες των υπηρεσιών αναγκάζονται να ανασκευάσουν σύντομα για να αποφευχθούν διακρατικά επεισόδια.
Σ αυτή την περίπτωση εντάσσεται και η προχτεσινή απάντηση της γερμανικής κυβέρνησης, που ήταν αντίστοιχη με την παρούσα αμερικανική και η οποία δεν αναγνώριζε εμφανώς τη Συνθήκη της Λωζάνης. Η γερμανική κυβέρνηση είχε τα αντανακλαστικά να διορθώσει πολύ γρήγορα τη γκάφα του υπαλλήλου της, αφού πρώτα δημιουργήθηκε σάλος στα ελληνικά ΜΜΕ.
Από χτες τα ελληνικά ΜΜΕ έχουν καταπιεί αμάσητη την αμερικανική αστοιχείωτη ή ηθελημένη αντίδραση. Κυβέρνηση, ωστόσο, υπάρχει;
  • Το κακό σενάριο είναι να επιθυμεί με την τωρινή δήλωση η Ουάσινγκτον:
α. να παίξει πιο έντονα το ρόλο του «ρυθμιστή» στο Αιγαίο, όπως έκανε στην περίπτωση των Ιμίων. Τα οποία εξ αιτίας της αμερικανικής παρέμβασης και της εγκληματικής απειρίας και ενδοτικότητας του Κ Σημίτη η Ελλάδα έχει εγκαταλείψει από αναμφισβήτητο ελληνικό έδαφος και έχει αναγνωρίσει εμπράκτως (de facto) ως γκρίζα ζώνη!
β. να μη δυσαρεστήσει αυτή τη στιγμή τον Έρντοαν, που κρατάει στα χέρια του μια χώρα στρατηγικό κόμβο στην περιοχή της φλεγόμενης Μ. Ανατολής και κρέμεται από μια κλωστή με τη συσσώρευση χιλιάδων εχθρών του μετά το πραξικόπημα και τις γενικές εκκαθαρίσεις που κάνει.
Ο,τιδήποτε από τα δύο και αν συμβαίνει, η ελληνική κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να ζητήσει την ανασκευή των αμερικανικών δηλώσεων και τη ρητή επανάληψη της αναγνώρισης της Συνθήκης της Λωζάνης. Γιατί σ αυτό ρωτήθηκε η Ουάσινγκτον.
Η παρούσα ελληνική κυβέρνηση μπορεί να έχει τη στήριξη της αμερικανικής όσο λίγες τα τελευταία χρόνια (γιατί άραγε τόση αγάπη των Αμερικάνων σε μια κατά δήλωσή της αριστερή κυβέρνηση!), αλλά δεν πρέπει να ξεχνάει ότι στη διεθνή πολιτική η στήριξη παρέχεται έναντι ανταλλαγμάτων. Φιλίες δεν υπάρχουν. 

Και η κυριαρχία των συνόρων μιας χώρας δεν περιλαμβάνεται στα ανταλλάγματα.


Γ Παπαδόπουλος- Τετράδης


Το διαβάσαμε από το: Κυβέρνηση υπάρχει; Οι ΗΠΑ δεν αναγνωρίζουν τη Συνθήκη της Λωζάνης; http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2016/10/blog-post_598.html#ixzz4MVpEJiEg

Προκλητικός ο Τσέχος πρόεδρος: Σε ακατοίκητα ελληνικά νησιά οι μετανάστες χωρίς άσυλο

Τη μεταφορά όσων οικονομικών μεταναστών δεν εξασφαλίζουν άσυλο στις χώρες της Ευρώπης σε ακατοίκητα ελληνικά νησιά ή σε «άδεια» μέρη της Αφρικής, πρότεινε ο πρόεδρος της Τσεχίας, Μίλος Ζέμαν, ενισχύοντας το μέτωπο που δρομολογεί τη μετατροπή της Ελλάδας σε «αποθήκη ψυχών».
Ο Μίλος Ζέμαν έκανε δηλώσεις σε φόρουμ στη Ρόδο, εκφράζοντας την άποψη ότι οι το ένα τρίτο των προσφύγων που εισήλθαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2015 και το 2016, ήταν οικονομικοί μετανάστες. Πρότεινε, δε, πως όσοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για άσυλο και απορρίπτονται, να μετακινούνται σε ακατοίκητα ελληνικά νησιά ή σε «άδειες» περιοχές της Αφρικής. «Φυσικά και σέβομαι τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία και στο Ιράκ, αλλά δεν μιλάμε γι' αυτούς τους ανθρώπους», έσπευσε να διευκρινίσει ο Τσέχος πρόεδρος.
Προκειμένου να στηρίξει την ιδέα του περί μεταφοράς των μεταναστών που δεν εξασφαλίζουν άσυλο στα ευρωπαϊκά κράτη, ο Μίλος Ζέμαν ενέπλεξε το ζήτημα του ελληνικού χρέους με το προσφυγικό, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η Ελλάδα θα μπορούσε να βρει σπίτια στους πρόσφυγες και τους μετανάστες στα νησιά της, ως ένα είδος αποπληρωμής του χρέους της έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
«Η Ελλάδα έχει πολλά ακατοίκητα νησιά και μεγάλο εξωτερικό χρέος. Έτσι, αν δημιουργηθούν hot spot στα νησιά αυτά, θα καλυφθεί ένα μέρος του χρέους», πρόσθεσε ο άλλοτε κομμουνιστής πολιτικός, τονίζοντας ότι η μουσουλμανική κουλτούρα πολλών από εκείνων που έρχονται στην Ευρώπη, δεν ταιριάζουν με την τοπική κουλτούρα. Συνέδεσε, δε, το «κύμα» των προσφύγων, με το «κύμα» των τζιχαντιστών στην Ευρώπη, λέγοντας πως «υπάρχει ισχυρή σύνδεση μεταξύ τους».
Η πρόταση του Μίλος Ζέμαν ήρθε σε μία στιγμή που ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θέτει θέμα με τα ελληνικά νησιά, κάνοντας αναφορά στη Συνθήκη της Λωζάννης, ενώ πιέζει την Ευρωπαϊκή Ένωση στο προσφυγικό, δηλώνοντας με αυστηρό ύφος ότι «υπόσχεται, αλλά δεν πραγματοποιεί», καθώς του έχουν δώσει μόλις 147 εκατ. ευρώ, από τα 3 δισ. ευρώ που είχαν συμφωνηθεί.
http://www.dimokratianews.gr/content/67256/proklitikos-o-tsehos-proedros-se-akatoikita-ellinika-nisia-oi-metanastes-horis-asylo

ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ Ασημένιο και ξανά παγκόσμιο ρεκόρ η Κορακάκη στην Μπολόνια

Η Άννα Κορακάκη σε έναν ακόμα αγώνα της ήταν εντυπωσιακή, με την Ολυμπιονίκη της σκοποβολής να κατακτά το ασημένιο μετάλλιο στο αεροβόλο πιστόλι στα 10μ στη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Μπολόνια.

Η Άννα Κορακάκη σε έναν ακόμα αγώνα της ήταν εντυπωσιακή, με την Ολυμπιονίκη της σκοποβολής να κατακτά το ασημένιο μετάλλιο στο αεροβόλο πιστόλι στα 10μ στη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Μπολόνια.
Στο συγκεκριμένο αγώνισμα η σκοπεύτρια από τη Δράμα, τον Αύγουστο είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο ντε Τζανέιρο και σήμερα, στον πρωινό προκριματικό είχε σημειώσει παγκόσμιο ρεκόρ με βολές 391/400.
Στον τελικό η Κορακάκη σκόπευε εντυπωσιακά από την αρχή, σε όλους τους γύρους ήταν στην 1η θέση και μόνο στο τέλος η Μεξικάνα, Αλεχάντρα Ζαβάλα Βελάσκεζ μπόρεσε να έχει καλύτερες βολές και να ισοβαθμίσει μαζί της.
Έτσι οι δύο τους οδηγήθηκαν σε «σουτ-οφ», όπου η Βελάσκεζ κατάφερε να επικρατήσει με 9.8 έναντι 9.1 της Κορακάκη και να πάρει το χρυσό.
http://www.ethnos.gr/alla_spor/arthro/asimenio_kai_ksana_pagkosmio_rekor_h_korakaki_stin_mpolonia-64560178/

ΠτΔ: Δεν θα μείνει αναπάντητη οιαδήποτε αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης

Μήνυμα στην Τουρκία έστειλε από τη Λήμνο ο Προκόπης Παυλόπουλος λέγοντας ότι αποτελεί απροκάλυπτη επιβουλή κατά των συνόρων όχι μόνο της Ελλάδας αλλά της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης η αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης
Ηχηρό μήνυμα προς την Τουρκία ότι οιαδήποτε αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή ούτε, φυσικά θα μείνει αναπάντητη από Ελλάδα και Ευρώπη, έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την ανακήρυξή του σε Επίτιμο Δημότη του Δήμου Λήμνου, όπου παρευρέθηκε για τις εορταστικές εκδηλώσεις επ΄ ευκαιρία της 104ης επετείου Απελευθέρωσης του νησιού.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέστησε, για μια ακόμη φορά, σαφές προς τη φίλη και γείτονα Τουρκία ότι «οιαδήποτε αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης αφενός συνιστά παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, η οποία την εκθέτει ανεπανόρθωτα ως μέλος της Διεθνούς Κοινότητας. Και, αφετέρου, αποτελεί απροκάλυπτη επιβουλή κατά των συνόρων όχι μόνο της Ελλάδας αλλά της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και γι’ αυτό δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή ούτε, φυσικά, θα μείνει αναπάντητη».
Διαβεβαίωσε, επίσης, ότι ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει πλήρη συναίσθηση του ότι η Λήμνος, λόγω και της τεράστιας σημασίας γεωγραφικής της θέσης, συνιστά καθοριστικό μέγεθος της Ελληνικής Επικράτειας αλλά και της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού –κατά το πρωτογενές ευρωπαϊκό δίκαιο που ορίζει ότι τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι τα σύνορα των κρατών-μελών, όπως ορίζονται κυριάρχως απ’ αυτά- τα σύνορα της Ελλάδας προσδιορίζουν και τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Φεύγοντας, από το ιστορικό νησί της Λήμνου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλος ευχαρίστησε για τον εξαιρετικά τιμητικό –όπως τον χαρακτήρισε- τίτλο του Επίτιμου Δημότη Λήμνου και σημείωσε ότι παίρνει μαζί του τις εθνικές παρακαταθήκες που μας κληροδοτεί η μεγάλη ιστορική διαδρομή του νησιού. Και, κυρίως, την παρακαταθήκη ενότητας μπροστά στα μεγάλα και σημαντικά, την οποία μας εμπνέει η σημερινή σημαδιακή επέτειος.
http://news247.gr/eidiseis/politiki/ptd-den-tha-meinei-anapanthth-oiadhpote-amfisvhthsh-ths-synthhkhs-ths-lwzanhs.4306473.html

Η Μόσχα φοβάται αμερικανική επίθεση κατά των δυνάμεων του Άσαντ και προειδοποιεί…

Με μια ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση, το ρωσικό υπουργείοΆμυνας,προειδοποιεί «τους εκπροσώπους της CIA και του Πενταγώνου που βρίσκονται -όπως λέει- πίσω από τις “διαρροές” που είδαν το φως της δημοσιότητας σε δυτικά ΜΜΕ, αναφορικά με την πιθανότητα του Λευκού Οίκου να εξαπολύσει βομβαρδισμούς κατά θέσεων του συριακού στρατού…».
Ο Κονασένκοφ, με δήλωση την οποία δίνει το πρακτορείο ΡΙΑ ΝΟΒΟΣΤΙ, εξηγεί ότι οι συριακές ένοπλες δυνάμεις διαθέτουν αποτελεσματικά συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας C-200, Μπούκ κ.ά. των οποίων η τεχνική κατάσταση βελτιώθηκε και αποκαταστάθηκε. 
Εκτός αυτού, θυμίζω στους Αμερικανούς “στρατηγούς” ότι τον εναέριο χώρο στις ρωσικές βάσεις στο Χμεϊμίμ και την Ταρσό καλύπτουν πλήρως τα αντιπυραυλικά συστήματα C-300 και C-400 και η ακτίνα δράσης τους μπορεί να αποτελέσει οδυνηρή έκπληξη για οποιοδήποτε ιπτάμενο αντικείμενο, λέει ο Κονασένκοφ, αποκαλώντας τους θιασώτες μιας αμερικανικής επίθεσης στη Συρία “ερασιτέχνες”.
Τα πληρώματα των ρωσικών συστημάτων, εξηγεί, δεν θα έχουν το χρόνο να διευκρινίσουν μέσω της “απ΄ευθείας” σύνδεσης το ακριβές πρόγραμμα πτήσης και σε ποιον ανήκει το ιπτάμενο αντικείμενο. Οι αυταπάτες των ερασιτεχνών του είδους περί ύπαρξης “αοράτων” αεροσκαφών μπορεί να τσακιστούν πάνω στη ζοφερή γι΄ αυτούς πραγματικότητα.
Το πιο σημαντικό, καταλήγει ο Κονασένκοφ, είναι ότι στο έδαφος της Συρίας βρίσκεται η πλειοψηφία των Ρώσων αξιωματικών, που η επίπονη δουλειά τους έχει συμβάλλει στην ειρήνευση σε 732 πληθυσμιακά κέντρα και την επιστροφή στην ειρηνική ζωή εκατοντάδων χιλιάδων Σύρων. Οποιαδήποτε πλήγματα σε έδαφος που ελέγχεται από τη συριακή κυβέρνηση αποτελεί ανοικτή απειλή για τους Ρώσους στρατιωτικούς…
07/10/2016 20:14
ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΡΙΑ ΝΟΒΟΣΤΙ
Αθήνα

http://mignatiou.com/2016/10/i-moscha-fovate-amerikaniki-epithesi-kata-ton-dinameon-tou-asant-ke-proidopii/

ΗΠΑ και Ρωσία «σφάζονται» για την Ελλάδα! Η Χώρα είναι πλέον ο Ισχυρότερος παίκτης στην Μεσογείο! Εκτακτο ταξίδι Λαβρόφ στην Αθήνα

Μετά τις διαρροές από αξιωματούχους του νέου Πρέσβη στηνΕλλάδα, ότι η χώρα μας στους επόμενους μήνες θα αναβαθμιστεί λόγω της αστάθεια στην Τουρκία, ο Υπουργός εξωτερικών Λαβρόφ θα επισκεφθεί εσπευσμένα την Ελλάδα για να επιβεβαιώσει την συνεργασία που εγκαινιάστηκε με την Συνάντηση Προκόπη Παυλόπουλου-Βλαντιμιρ Πούτιν.

Πριν ακόμη ο νέος Πρέσβης παραλάβει το Χαρτοφυλάκιο φρόντισε από κύκλους του να δώσει το στίγμα του. Η στροφή της Τουρκίας προς το Σουνιτικό Ισλαμ (ISIS, Ταλιμπαν) και η κατάρρευση των ενόπλων δυνάμεων μετά τις συλλήψεις στρατιωτικών από τον Ερντογαν, η Ελλάδα είναι η μόνη σταθερή πολιτικά και Ισχυρή στρατιωτική δύναμη στην περιοχή και αυτό από μόνο του αναβαθμίζει την σπουδαιότητα της.
Η Ρωσία δεν μένει αμέτοχη σε όσα γίνονται στην ανατολική Μεσόγειο κι αυτό αποδείχθηκε και μετά την τελευταία επίσκεψη του ίδιου του Βλαντιμιρ Πούτιν στον Προκόπη Παυλόπουλο και συνεχίζεται με την επίσκεψη του ΥΠΕΞ της Ρωσικής Ομοσπονδίας τις επόμενες εβδομάδες στην Ελλάδα για να επιβεβαίωσει τις σύσφιξη των καλών σχέσεων Ελλάδας-Ρωσίας.
Τέλος ο Ντόναλντ Τραμπ, υπολογίζει την Ελλάδα ως σημαντική σύμμαχο στο πόλεμο κατά του Φονταμενταλισμού, σε αντίθεση με την Χίλαρι Κλιντον που έχει ποντάρει στην Τουρκία και το ISIS, ώστε να μειώσει την σφαίρα επιρροής της Ρωσίας στην Συρία.
http://greeknation.blogspot.nl/2016/10/blog-post_95.html