Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Απορρίπτει το Κρεμλίνο τα περί διαφθοράς του Πούτιν ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΔΙΝΕΙ Η ΜΟΣΧΑ, ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ «ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΕΙΣ» ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Το Κρεμλίνο χαρακτήρισε σήμερα «σκανδαλώδεις και προσβλητικές» τις κατηγορίες για διαφθορά του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν που εξακόντισε η αμερικανική κυβέρνηση και εκτίμησε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες επιζητούν να επηρεάσουν τις ρωσικές προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν το 2018.
Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν έχει ακόμη αποφασίσει αν θα διεκδικήσει μια τέταρτη θητεία στο ύπατο αξίωμα της χώρας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του Ντμίτρι Πεσκόφ.
«Εκτιμούμε πως οι δηλώσεις αυτές είναι σκανδαλώδεις και προσβλητικές. Εννοείται, αναμένουμε εξηγήσεις εκ μέρους αμερικανών υψηλόβαθμων αξιωματούχων», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος Ντμίτρι Πεσκόφ, προσθέτοντας πως πρόκειται για «μία δήλωση εντελώς χωρίς προηγούμενο», προερχόμενη από την Ουάσινγκτον.
Χθες βράδυ, μερικές ημέρες μετά τη μετάδοση μιας εκπομπής του BBC στη διάρκεια της οποίας ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών κατηγορεί τον Βλαντίμιρ Πούτιν για διαφθορά, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζόσουα Έρνεστ, δήλωσε: «Η δήλωση του υπουργείου Οικονομικών είναι αυτό που αντανακλά με τον καλύτερο τρόπο την άποψη της κυβέρνησης».
«Υπάρχει ακόμη χρόνος, περισσότερα από δύο χρόνια πριν από τις προεδρικές εκλογές μας (που προβλέπεται να διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο του 2018), όμως η προετοιμασία φαίνεται να έχει ξεκινήσει. Είναι σαφές πως η συσσώρευση αρνητικών (πληροφοριών) εναντίον του αρχηγού του κράτους μας μπορεί να χρησιμοποιηθεί προκειμένου να ασκηθεί πίεση και να επηρεαστούν οι μελλοντικές προεκλογικές εκστρατείες μας», δήλωσε ο Πεσκόφ.
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν έχει πει ακόμη αν σκέπτεται να διεκδικήσει δεύτερη θητεία στη σειρά και τέταρτη μετά την πρώτη του εκλογή στην προεδρία.
«Είναι προφανές πως οι εταίροι μας –ή μάλλον θα έπρεπε να πούμε τώρα οι υποτιθέμενοι εταίροι μας– δεν εκτιμούν τη συγκροτημένη γραμμή που ακολουθεί η Ρωσία στο ουκρανικό, στο συριακό και γενικά την πολιτική της Ρωσίας στη διεθνή σκηνή», εκτίμησε.
Οι σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Ουάσινγκτον είναι στο χειρότερο σημείο τους μετά την έναρξη της ουκρανικής κρίσης το 2014 που προκάλεσε, μεταξύ άλλων, σειρά αμερικανικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας.
Στο συριακό πληθαίνουν, ωστόσο, οι στρατιωτικές και διπλωματικές επαφές των δύο χωρών με σκοπό την εξεύρεση λύσης στη σύγκρουση που μαίνεται στη Συρία.
http://www.tempo24.gr/eidisi/57869/aporriptei-to-kremlino-ta-peri-diafthoras-toy-poytin

Προς αναστολή λειτουργίας η Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου Πύργου (νεότερο)

«Βόμβα» στη δημόσια υγεία της Ηλείας, καθώς από την Κυριακή 31 Ιανουαρίου έως τις 10 Φεβρουαρίου είναι πολύ πιθανό να ανασταλεί η λειτουργία της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου του Πύργου «Ανδρέας Παπανδρέου» για λόγους ασφάλειας των ασθενών, ένεκα της έλλειψης ιατρικού προσωπικού, αφού τη δεδομένη στιγμή η Καρδιολογική έχει δύο γιατρούς (η μία διευθύντρια).
Η εκτελούσα χρέη διοικήτριας, Χρύσα Πετροπούλου, αφού εξάντλησε όλα τα περιθώρια για να ενισχυθεί η κλινική με καρδιολόγους από άλλα νοσοκομεία ύστερα από αλεπάλληλες διαβουλεύσεις με τη διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και την Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ηλεία, εισηγήθηκε την αναστολή της Κλινικής. Από την 6η ΥΠΕ γίνονται εκ νέου προσπάθειες για να βρεθεί λύση μέσα στο επόμενο 48ωρο για να αποτραπεί έστω και την ύστατη στιγμή το «λουκέτο».
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι -εάν τελικά εγκριθεί επίσημα η εισήγηση- από την Κυριακή όλοι οι ασθενείς στην Καρδιολογική καθώς και στη Μονάδα Εμφραγμάτων θα διακομιστούν στα νοσοκομεία της Πάτρας (Ρίου και «Άγιο Ανδρέα»), ενώ θα σταματήσουν και οι εφημερίες καρδιολόγων στα Επείγοντα, οι οποίοι θα εκτελούν πλέον μόνο την πρωινή βάρδια στο νοσοκομείο του Πύργου.
http://www.patrisnews.com/nea-enimerosi/ileia/kleinei-i-kardiologiki-kliniki-toy-nosokomeioy-pyrgoy

Ξάνθη: Τα 256€ που μάζεψαν με κόπο έχουν τη δική τους ξεχωριστή ιστορία...

Η αρχή και το τέλος της ιστορίας με τα 256,50 ευρώ κάνει το γύρο του facebook και του twitter...

Χιλιάδες πλαστικά καπάκια κατάφεραν να συγκεντρώσουν πολίτες στην Ξάνθη, προκειμένου αυτά να πουληθούν και να αποκτηθεί ένα αναπηρικό καροτσάκι για μια νεαρή κοπέλα από την περιοχή που το έχει ανάγκη. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα συγκινητική κίνηση που ξεκίνησε στις Γιορτές Παλιάς Πόλης, αγκαλιάστηκε από πολλούς και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία μιας και συγκεντρώθηκε ο απαιτούμενος αριθμός καπακιών, τα οποία πουλήθηκαν και βρέθηκαν τα χρήματα για την αγορά του αμαξιδίου. Πιο συγκεκριμένα συγκεντρώθηκαν σχεδόν 1.500 κιλά πλαστικού τα οποία δόθηκαν προς ανακύκλωση και αποκτήθηκε το ποσό των 256,50 ευρώ.
Στην δράση συμμετείχαν πολιτιστικοί σύλλογοι και φορείς της περιοχής και φυσικά δεκάδες πολίτες που συγκέντρωσαν και παρέδωσαν πλαστικά καπάκια. Μάλιστα δημιουργήθηκε η ομάδα "Καπακομάνια" που ανέλαβε και τον συντονισμό του όλου εγχειρήματος ενώ σε διάφορα σημεία της πόλης τοποθετήθηκαν κουμπαράδες ώστε να μπορεί κανείς πιο εύκολα να δίνει όσα πλαστικά καπάκια έχει στην διάθεσή του.
"Επόμενο στάδιο είναι η αγορά του αναπηρικού αμαξιδίου. Έχει βρεθεί η νεαρά που θα έχουμε τη χαρά να της το παραδώσουμε και βρισκόμαστε σε διαδικασία "άτυπου" διαγωνισμού για την αγορά του μοντέλου που επιθυμεί και της καλύτερης τιμής! Βεβαίως θα υπάρξουν εκ νέου ανακοινώσεις μόλις παραδοθεί" αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι εθελοντές για την εξέλιξη της προσπάθειας, ενώ ευχαριστούν όλους όσοι συνέδραμαν στην πραγματοποίηση αυτής της ιδιαίτερα σημαντικής δράσης.
Πηγή: xanthinea.gr

Άγγιξες τη νοσοκόμα μου! Γιατρός σκοτώνει στο ξύλο ασθενή Ο άτυχος άνδρας πέθανε από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ενώ ο ευέξαπτος γιατρός απολύθηκε από το νοσοκομείο

Άγγιξες τη νοσοκόμα μου! Γιατρός σκοτώνει στο ξύλο ασθενή (βίντεο)

Το βίντεο ενός γεροδεμένου γιατρού που ξυλοκοπεί μέχρι θανάτου έναν ασθενή σε νοσοκομείο στη ρωσική πόλη Μπέλγκοροντ, επειδή "ακούμπησε την νοσοκόμα του", έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου.
Ο άνθρωπος πέθανε ενώ o φίλος του που προσπάθησε να τον γλιτώσει, επίσης ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον γιατρό. Το περιστατικό συνέβη πριν έναν περίπου μήνα και η βίαιη επίθεση καταγράφηκε από την κάμερα ασφαλείας του νοσοκομείου. Στα πλάνα, μία νοσοκόμα εξετάζει τον νεαρό ασθενή όταν εισβάλει ο γιατρός, συνοδευόμενος από μία νοσοκόμα.
Η γυναίκα δείχνει με το δάχτυλό της τον άνδρα, και ο γιατρός, φωνάζοντας "άγγιξες τη νοσοκόμα μου", τραβά τον άνδρα από το κρεβάτι και τον χτυπά δυνατά στο κεφάλι. Ο φίλος του που συνοδεύει τον ασθενή στο νοσοκομείο, προσπαθεί να τον γλιτώσει αλλά επίσης ξυλοκοπείται άγρια από τον γιατρό. Οι άλλες νοσηλεύτριες παρακαλούν τον έξαλλο γιατρό να σταματήσει και κάποια στιγμή αυτός φεύγει από το δωμάτιο ενώ τα δύο θέματα βρίσκονται στο πάτωμα.
Η φωνή μιας γυναίκας - προφανώς της προσβεβλημένης νοσοκόμας – ακούγεται πίσω από την πόρτα να εξηγεί στους συναδέλφους της ότι ζητήθηκε από τον ασθενή να ξαπλώσει ήρεμα κατά τη διάρκεια μιας εξέτασης , αλλά δεν ακολούθησε τις οδηγίες της. 
Μετά από λίγο παρατηρούν ότι ο ασθενής που ξυλοκοπήθηκε άγρια είναι ακόμα αναίσθητος στο πάτωμα. Στα επόμενα οκτώ λεπτά, οι νοσοκόμες καλούν έναν γιατρό από τα επείγοντα, ο οποίος προσπαθεί να επαναφέρει το θύμα στη ζωή. Στη συνέχεια μεταφέρουν τον, νεκρό πλέον, ασθενή έξω από το δωμάτιο και μια καθαρίστρια πλένει το πάτωμα.
Ο άτυχος άνδρας που ακούμπησε την εύθικτη νοσοκόμα πέθανε από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ενώ ο ευέξαπτος γιατρός απολύθηκε από το νοσοκομείο...
http://www.news.gr/kosmos/paraxena/article/252625/aggixes-th-nosokoma-moy-giatros-skotonei-sto-xylo.html