Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Νέα Σμύρνη: Η μάνα υποψιαζόταν την 22χρονη κόρη της - Το DNA που οδήγησε στη φοιτήτρια

Παρότι η μητέρα της 22χρονης δεν γνώριζε απολύτως τίποτα για την εγκυμοσύνη της κόρης της, ωστόσο την ημέρα που γέννησε, επιστρέφοντας από την δουλειά της, την βρήκε στο κρεβάτι, ανακάλυψε κηλίδες αίματος και στις επίμονες ερωτήσεις της μητέρας απαντούσε πως απλά ήταν αδιάθετη.
Όταν ανακαλύφθηκε το νεκρό νεογνό, η μητέρα φαίνεται να υποψιάστηκε την κόρη της, ωστόσο πήρε ξανά την ίδια απάντηση που έλαβαν και οι αστυνομικοί όταν την είδαν και τους τράβηξε την προσοχή που φαινόταν ασθενής, αδιάθετη και νέα στην ηλικία, κάτι που συνδυαστικά την καθιστούσε ύποπτη.
Έτσι λοιπόν αποφάσισαν να πάρουν DNA από την 22χρονη και από κάποιες άλλες γυναίκες στη γειτονιά, με αποτέλεσμα σύντομα να ταυτοποιηθεί ως η μάνα του νεκρού νεογνού, που βρέθηκε στο δίχτυ του ακάλυπτου της πολυκατοικίας επί της οδού Πριγκιποννήσων 5, στη Νέα Σμύρνη.
Η ίδια γέννησε το μεσημέρι της Παρασκευής, χωρίς καν, όπως υποστήριξε στους αστυνομικούς στη συνέχεια, να αντιληφθεί αν ήταν ζωντανό ή νεκρό το παιδί, το τύλιξε με τον ομφάλιο λώρο του, το έβαλε μέσα σε μία ροζ νάιλον σακούλα και το πέταξε στον ακάλυπτο από το μπαλκόνι του διαμερίσματος που έμενε με την μητέρα της, στον δεύτερο όροφο, ενώ στη συνέχεια καθάρισε το μπάνιο.
Η 22χρονη μετά την κατάθεσή της στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και ύστερα από την ομολογία της, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται φρουρούμενη, αφού δεν είχε λάβει καμία ιατρική φροντίδα μετά την γέννα. Όταν κρίνουν οι γιατροί πως μπορεί να πάρει εξιτήριο, πιθανόν αύριο, τότε θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα με την σχηματισθείσα σε βάρος της δικογραφία για παιδοκτονία και προς εκτέλεση του σχετικού εντάλματος σύλληψης σε βάρος της.
Η ίδια σπούδαζε σε ΤΕΙ στην Καλαμάτα και εκεί σύναψε μία εφήμερη ερωτική σχέση με έναν συνομήλικο της, από τον οποίο έμεινε έγκυος. Όπως υποστήριξε, το ανακάλυψε αργά και όταν το είπε στον σύντροφό της εκείνος την αντιμετώπισε με αδιαφορία. Εκείνη αποφάσισε τότε να σταματήσει τις σπουδές της στην Καλαμάτα, να έρθει στην Αθήνα πίσω στο σπίτι της μητέρας της και να γραφτεί σε ένα ΙΕΚ.
Η κοπέλα επειδή ήταν παχουλή και φορούσε πάντα φαρδιά και ριχτά ρούχα μπόρεσε να κρύψει την εγκυμοσύνη της και συνήθιζε να λέει ότι απλά έχει πάρει κάποια πρόσθετα κιλά. Αρχικά υποστήριξε στους αστυνομικούς πως δεν σκέφτηκε την άμβλωση και αποφάσισε να το κρατήσει το παιδί κρυφά όμως από την μητέρα της.
Κάποια στιγμή όμως άλλαξε γνώμη και αφού γέννησε, μέσα στον πανικό της για τις αντιδράσεις που πίστευε ότι θα αντιμετωπίσει, λειτούργησε με αυτόν τον τρόπο.

Το μωράκι πέθανε από την ασιτία και την εγκατάλειψη

Το νεογέννητο αγοράκι έπεσε θύμα εγκατάλειψης και ασιτίας. Αυτή είναι η εκτίμηση αφού τα ακριβή αίτια θανάτου του νεογνού είναι απροσδιόριστα όπως προέκυψε από τη νεκροψία-νεκροτομή.
Το αγοράκι όπως έδειξαν και οι ακτινογραφίες δεν έφερε το παραμικρό κάταγμα ή κάκωση στο σώμα παρά την ελεύθερη πτώση από τον δεύτερο όροφο και αυτό γιατί ανέκοψε φαίνεται την ορμή της πτώσης το δίχτυ που κατέληξε στον ακάλυπτο και έτσι για να γίνουν σοφότεροι οι ιατροδικαστές, προχώρησαν και σε ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις, οι απαντήσεις των οποίων αναμένονται.
Το νεογέννητο αγοράκι υπολογίζεται πως πέθανε από 12 έως 20 ώρες πριν βρεθεί στον ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας, πιθανόν δηλαδή έμεινε όλη τη νύχτα έτσι μέχρι να καταλήξει.
http://www.news247.gr/koinonia/eglima/nea-smyrni-i-mana-ypopsiazotan-tin-22chroni-kori-tis-to-dna-poy-odigise-sti-foititria.6606733.html

Ηράκλειο: Στην εντατική 6χρονος από κατανάλωση αλκοόλ

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου στο Ηράκλειο νοσηλεύεται 6χρονο παιδί μετά από κατανάλωση αλκοόλ σε σπίτι στην περιοχή της Μεσσαράς χθες το απόγευμα.
Το μικρό παιδί, μεταφέρθηκε από τους γονείς του στο Κέντρο Υγείας της περιοχής, χωρίς τις αισθήσεις του, με στοιχεία λήθαργου, σύμφωνα με ενημέρωση του ΑΠΕ - ΜΠΕ από το Κέντρο Υγείας Χάρακα. Ο μικρός εντοπίστηκε από μέλη της οικογένειας, η οποία έδρασε άμεσα αφού, σύμφωνα με μαρτυρίες, αρχικά οι γονείς δεν κατάλαβαν ότι το παιδί έπινε κρασί.
Αρχικά το 6χρονο παιδί δέχτηκε τις πρώτες ιατρικές υπηρεσίες στο Κ.Υ και κατόπιν μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο όπου και διασωληνώθηκε. Μέχρι αυτή την ώρα νοσηλεύεται υπό στενή παρακολούθηση στην ΜΕΘ με την κατάσταση του να είναι συνεχώς βελτιούμενη.
Οι γονείς συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς του 1ου Αστυνομικού Τμήματος Ηρακλείου, με την κατηγορία -που αρχικά τους αποδόθηκε- των βαριών σωματικών βλαβών, που ενδέχεται να μετατραπεί σε παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, καθώς το θέμα ανέλαβε ο αρμόδιος εισαγγελέας.
Να σημειωθεί, ότι το περιστατικό έρχεται λίγες μέρες μετά την ημερίδα της 7ης ΥΠΕ με την παρουσία του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού στο Σπήλι Ρεθύμνου, όπου το θέμα αφορούσε την επικινδυνότητα του αλκοόλ και τις τραγικές συνέπειες στον ανθρώπινο οργανισμό στις περιπτώσεις εξάρτησης. Τα τελευταία χρόνια γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια από επίσημους φορείς, πολιτιστικούς συλλόγους και σχολεία στην Κρήτη, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση πολιτών και νεαρών ηλικιών σχετικά με το αλκοόλ το οποίο στο νησί, η κατανάλωση του οποίου, βρίσκεται σε υψηλά και πολύ ανησυχητικά επίπεδα σύμφωνα και με σχετικές έρευνες.


http://www.news247.gr/koinonia/irakleio-stin-entatiki-6chronos-apo-katanalosi-alkool.6606781.html

Στα 20.000 τα κρούσματα ιλαράς στην Ευρώπη, τα 2.659 στην Ελλάδα Ο εμβολιασμός είναι το μόνο μέτρο για τον έλεγχο της νόσου, υπενθυμίζει το ΚΕΕΛΠΝΟ

Σε εξέλιξη εξακολουθεί να βρίσκεται η επιδημία ιλαράς σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, και όπως αναφέρει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), κατά την περίοδο 2016-2018 έχουν καταγραφεί περισσότερα από 20.000 περιστατικά και 57 θάνατοι σε όλη την Ευρώπη.
Στην Ελλάδα την τελευταία εβδομάδα, οι επιστήμονες του ΚΕΕΛΠΝΟ κατέγραψαν 68 νέα κρούσματα ιλαράς, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των προσβληθέντων σε 2.659, ενώ τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Σύμφωνα με την εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, μεγαλύτερη συχνότητα εμφάνισης παρατηρείται στη νότια Ελλάδα.
Στη μεγάλη πλειονότητά τους, οι ασθενείς είναι άτομα ελληνικής υπηκοότητας (κυρίως μικρά παιδιά από κοινότητες Ρομά και άτομα από το γενικό πληθυσμό κυρίως στην ηλικιακή ομάδα 25-44 ετών) που δεν έχουν ανοσία στην ιλαρά, μεταξύ των οποίων και επαγγελματίες υγείας που ήταν ανεμβολίαστοι ή ατελώς εμβολιασμένοι. Το ΚΕΕΛΠΝΟ αναμένει την εργαστηριακή επιβεβαίωση και άλλων κρουσμάτων το ερχόμενο διάστημα, και δεν αποκλείει την αύξηση και επέκταση των κρουσμάτων και σε άλλες γεωγραφικές περιοχές.
Συστήνεται ο εμβολιασμός με το μικτό εμβόλιο ιλαράς-ερυθράς-παρωτίτιδας (εμβόλιο MMR) των παιδιών, των εφήβων και των ενηλίκων που δεν έχουν εμβολιαστεί με τις απαραίτητες δόσεις. Σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών, παιδιά, έφηβοι και ενήλικες που έχουν γεννηθεί μετά το 1970 και δεν έχουν ιστορικό νόσου, πρέπει να είναι εμβολιασμένοι με 2 δόσεις εμβολίου για την ιλαρά.
Η επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου, η εγρήγορση των επαγγελματιών υγείας, η εντατικοποίηση των εμβολιασμών και η συνεχιζόμενη εγρήγορση των τοπικών και εθνικών αρχών, αποτελούν απαραίτητα μέτρα για τον έλεγχο της νόσου, τονίζει το ΚΕΕΛΠΝΟ.

https://www.newsbeast.gr/health/arthro/3541242/sta-20-000-ta-krousmata-ilaras-stin-evropi-ta-2-659-stin-ellada

Έτσι το Facebook φακελώνει ακόμα κι όσους δεν έχουν Facebook

Στην «έξω» ζωή, στη μη διαμεσολαβημένη από τα social media, είναι σύνηθες να μιλάμε σε δημόσιες συζητήσεις μας για ανθρώπους που ξέρουμε, ή ακόμη και για ανθρώπους που δεν γνωρίζουμε καν.
Για παράδειγμα, ενδέχεται κάποιος να πει πως κατάγεται από την αρχαία Ολυμπία, και στον διάλογο να αναφέρει κάποιος άλλος πως κάνει παρέα με μια κοπέλα που κατάγεται και εκείνη από την ίδια περιοχή, χωρίς όμως τα πρόσωπα αυτά που έχουν κοινή καταγωγή να γνωρίζονται μεταξύ τους. Το τρίτο πρόσωπο όμως, είναι παρόν ή παρούσα εν αγνοία του στον διάλογο αυτό.
Κατά κάποιο τρόπο λοιπόν, κάπως έτσι «δουλεύει» και η διαδικασία των friend recommendations, των προτάσεων για πιθανούς «φίλους» δηλαδή στην κοινωνική πλατφόρμα του Facebook.
Όταν συνδέεται κανείς στο Facebook για πρώτη φορά, ενημερώνει το δίκτυο για το ποιος είναι, και εκείνο σου «λέει» ποιους άλλους χρήστες είναι πιθανό να γνωρίζεις στον ψηφιακό κόσμο. Ωστόσο, ο αλγόριθμος του Facebook ξεπερνά κάθε ανθρώπινη λειτουργία γνωριμίας.
Τα αποτελέσματα του αλγορίθμου που σχετίζεται με το περίφημο «People You May Know» είναι καθόλου μα καθόλου προβλέψιμα ή αναμενόμενα.
Όπως γράφει το Gizmodo, πίσω από το προφίλ που «χτίζει» κανείς, λειτουργεί εν αγνοία του ένα δεύτερο, «σκιώδες προφίλ» που δημιουργείται από το inbox και την κινητικότητα στα smartphones του κάθε χρήστη, αλλά και από τις σελίδες που επισκέπτεται οι οποίες είναι σε σύνδεση με λειτουργίες του Facebook.
Οι πληροφορίες που εντάσσονται στην κατηγορία των «Shadow contact informations» είναι μια νέα λειτουργία του Fb την οποία ο περισσότερος κόσμος αγνοεί μιας και ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ και η εταιρεία του δεν έκριναν πως ήταν αναγκαίο να ενημερώσουν για κάτι τέτοιο, μέχρι σήμερα.

Μισόλογα στο Κογκρέσο

Πριν λίγες ημέρες, ο CEO του Facebook εμφανίστηκε ενώπιον του Κογκρέσου των ΗΠΑ για να δώσει εξηγήσεις σχετικά με το σκάνδαλο «φακελώματος» χρηστών από την Cambridge Analytica. Ο Ρεπουμπλικανός Ben Luján του έθεσε ερώτημα σχετικά με τα «shadow profiles», ζητώντας πληροφορίες για την καταγραφή χρηστών που δεν έχουν προχωρήσει σε ενεργοποίηση προφίλ.
Η ερώτησή του ήταν: «Το Facebook καταγράφει τα άτομα που δεν έχουν εγγραφεί ποτέ σε αυτό, ναι ή όχι;».
Ο Ζούκερμπεργκ απάντησε: «Γενικώς συλλέγουμε πληροφορίες ανθρώπων που δεν έχουν εγγραφεί (sign up) για λόγους ασφαλείας της εφαρμογής μας για να αποφευχθεί το φαινόμενο του να υπάρχουν μη αληθή προφίλ».
«Άρα παραδέχεστε πως υπάρχουν τα «shadow profi;es» επέμεινε ο εκπρόσωπος του Κογκρέσου.
«Όχι δεν το επιβεβαιώνω, δεν είμαι ενήμερος για τέτοιο όρο», απάντησε εν συνεχεία ο Ζούκερμπεργκ.
Αυτό λοιπόν που γίνεται γνωστό τώρα, είναι πως όταν μπαίνει για πρώτη φορά κανείς στο Facebook, η εφαρμογή ζητά να διασυνδεθεί με τις επαφές του για να του προτείνει «άτομα που ίσως γνωρίζει», «σκανάροντας» τη λίστα των προσώπων που ο καθένας έχει καταχωρίσει στο κινητό του. Κάποιοι εξ αυτών πράγματι έχουν προφίλ και μπορούν να διασυνδεθούν. Ωστόσο, το Facebook κρατάει τα μειλ και τα στοιχεία και εκείνων των επαφών που δεν έχουν προφίλ στο Facebook, «φακελώνοντας» έτσι εκείνους που δεν είναι ενεργοί στη «μεγάλη κοινότητα».
Με τον παραπάνω τρόπο το Facebook μπορεί να μάθει πολλά περισσότερα για κάθε νέο ή μη χρήστη του, αλλά και να κρατήσει αρχείο όσων ακόμη δεν έχουν αποφασίσει να ενταχθούν στο δίκτυο που έφτιαξε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ τον Φεβρουάριο του 2004 και πλέον ελέγχεται για σειρά φορολογικών υποθέσεων και σκανδάλων προσωπικών δεδομένων.

Παραδοχή πλαγίως

Περιγράφοντας πώς το Facebook διαχειρίζεται τα cookies, την IP διεύθυνση και άλλες πληροφορίες από το πρόγραμμα περιήγησης για χρήστες από άλλους ιστότοπους, η εταιρεία σημείωνε πάντως σε πρόσφατη ανακοίνωσή της, παραδεχόμενη λίγο πολύ όσα δεν παραδέχθηκε επισήμως ο CEO της:
«Όταν επισκέπτεστε έναν ιστότοπο ή μια εφαρμογή που χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες μας, λαμβάνουμε πληροφορίες ακόμη και αν έχετε αποσυνδεθεί ή δεν έχετε λογαριασμό στο Facebook. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι άλλες εφαρμογές και ιστότοποι δεν γνωρίζουν ποιος χρησιμοποιεί το Facebook. Πολλές εταιρείες προσφέρουν αυτούς τους τύπους υπηρεσιών και, όπως το Facebook, λαμβάνουν επίσης πληροφορίες από τις εφαρμογές και τις τοποθεσίες που τις χρησιμοποιούν».

Μπελάδες και για το face tagging

Σημειώνεται πως ο Ζούκερμπεργκ ενδέχεται να βρεθεί ενώπιον νέων μπελάδων καθώς ο ομοσπονδιακός δικαστής των Ηνωμένων Πολιτείων αποφάσισε την περασμένη Δευτέρα ότι θα πρέπει να ασκηθεί αγωγή εις βάρος του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, καθώς το τελευταίο έκανε παράνομη χρήση της διαδικασίας αναγνώρισης προσώπου (face tagging) στις φωτογραφίες των χρηστών, χωρίς την άδεια τους.
ο δικαστής Τζέιμς Ντονάτο αποφάνθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο, ότι η αγωγή κατά της αμερικανικής εταιρείας είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος επίλυσης της διαμάχης σχετικά με τα πρότυπα και την αναγνώριση προσώπου.
Από την πλευρά του, το Facebook ανακοίνωσε ότι εξετάζει διεξοδικά τη δικαστική απόφαση. «Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι η υπόθεση δεν έχει κάποια αξία και θα υπερασπιστούμε τον ευατό μας δυναμικά», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.




Πηγή: news247.gr
http://www.patrisnews.com/etsi-to-facebook-fakeloni-akoma-ki-osous-den-echoun-facebook/