Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

Χειραγωγούσαν παιδιά για να τα πουλήσουν σε ανάδοχες οικογένειες 27/06/2019 20:28

Δεκαοκτώ άνθρωποι, μεταξύ των οποίων γιατροί και ένας δήμαρχος συνελήφθησαν σήμερα στην Ρέτζιο Εμίλια, στη βόρεια Ιταλία, με την κατηγορία ότι χειραγωγούσαν μικρά παιδιά για να τα αποσπάσουν από τους γονείς τους και να τα "πουλήσουν" σε ανάδοχες οικογένειες.
 
Στην υπόθεση, που αποκαλύφθηκε σήμερα από τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, εμπλέκονται πολιτικοί, γιατροί και ψυχοθεραπευτές μιας οργάνωσης κοινωνικής μέριμνας στο Μονκαλιέρι, κοντά στο Τορίνο. Τα γραφεία αυτής της οργάνωσης ερευνήθηκαν σήμερα το πρωί από τους καραμπινιέρους.
 
Ο δήμαρχος της κοινότητας Μπιμπιάνο, κοντά στη Ρέτζιο Εμίλια, συνελήφθη επίσης και τέθηκε σε κατ' οίκον περιορισμό.
 
Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για "βιαιοπραγία σε βάρος ανηλίκων" και "απόπειρα εκβιασμού". Φέρονται ότι συμμετείχαν σε μια οργάνωση με στόχο να χειραγωγούν τα παιδιά κάνοντάς τους "πλύση εγκεφάλου". Κάποιες φορές μάλιστα τους έκαναν ηλεκτροσόκ – στα νεαρά θύματά τους έλεγαν ότι επρόκειτο για μια "μικρή μηχανή αναμνήσεων".
 
Η έρευνα για την υπόθεση αυτή, με την κωδική ονομασία "Άγγελοι και δαίμονες", ξεκίνησε το 2018. Χάρη στις προσπάθειες των καραμπινιέρων ήρθε στο φως το κόλπο που χρησιμοποιούσαν "για να παρουσιάσουν ως πρότυπο για τη σωτηρία των ανηλίκων που ήταν θύματα κακοποίησησης, αυτό που στην πραγματικότητα ήταν μια παράνομη επιχείρηση σε βάρος των παιδιών", γράφει η εφημερίδα La Repubblica.
 
"Σύμφωνα με την εισαγγελία, ο στόχος αυτών των ανθρώπων που κατηγορούνται ήταν να αποσπάσουν τα παιδιά από οικογένειες που αντιμετώπιζαν δύσκολα κοινωνικά προβλήματα και να τα εμπιστευτούν, με αμοιβή, σε άλλους γονείς", εξηγεί από την πλευρά της η Corriere della Sera.
 
Κάποια από τα τεχνάσματα που χρησιμοποιούσαν: πλαστογραφούσαν τις ζωγραφιές των παιδιών προσθέτοντας σεξουαλικά υπονοούμενα ή "φύτευαν" ψεύτικες αναμνήσεις σεξουαλικής κακοποίησης στο μυαλό των ανηλίκων.
 
Σύμφωνα με τη La Repubblica, είχαν αναφερθεί περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης στους κόλπους των ανάδοχων οικογενειών, στις οποίες περιλαμβάνονταν οι ιδιοκτήτες ενός σεξ-σοπ αλλά και πρόσωπα που αντιμετώπιζαν ψυχολογικά προβλήματα.
 
Ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, από την Ιαπωνία όπου βρίσκεται για να συμμετάσχει στην G20, εξέφρασε την κατάπληξή του: "Αν επιβεβαιωθούν αυτές οι κατηγορίες, θα είναι τρομακτικές και ανησυχητικές", είπε από την Οσάκα, στο περιθώριο της G20.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
 
 http://www.reporter.com.cy/international/article/519502/cheiraggysan-paidia-ga-na-ta-poylisoyn-se-anadoches-oikogneies

Συνάντηση για τις εξελίξεις στην Αμμόχωστο είχαν Χριστοδουλίδης και Δήμος Αμμοχώστου

26/06/2019 20:39
Το θέμα της Αμμοχώστου, υπό το φως και των όσων ανακοινώνονται από τουρκοκυπριακής πλευράς σε σχέση με την περίκλειστη πόλη, ήταν στο επίκεντρο συνάντησης που είχε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, με τον Δήμαρχο και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της κατεχόμενης πόλης.

Ο Δήμαρχος Αμμοχώστου Αλέξης Γαλανός δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως ήταν μια κατατοπιστική συνάντηση, κατά την οποία έγινε μια πολύ χρήσιμη ανταλλαγή απόψεων, ενόψει και της συνάντησης που θα έχουν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, την Παρασκευή το απόγευμα.

Δεν θέλησε, ωστόσο, να αναφερθεί στο περιεχόμενο της συζήτησης που έγινε, αναφέροντας πως αύριο θα δώσει δημοσιογραφική διάσκεψη με αφορμή και τη συγκέντρωση στο Προεδρικό Μέγαρο την Παρασκευή για επίδοση υπομνήματος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σημείωσε πάντως πως το Δημοτικό Συμβούλιο Αμμοχώστου θα συνεχίσει να έχει τακτικές επαφές με τον Υπουργό Εξωτερικών.

Ο κ. Γαλανός τόνισε επίσης τη σημασία που έχει η συμμετοχή του κόσμου στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 1800 την Παρασκευή έξω από το Προεδρικό για επίδοση υπομνήματος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

`Όπως ο ίδιος είχε δηλώσει μετά την έκτακτη συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου Αμμοχώστου την περασμένη εβδομάδα, στο υπόμνημα θα τονίζεται η ανάγκη να επανέλθει το θέμα της Αμμοχώστου στο Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΕ ως προτεραιότητα "και να επιμένουμε για την εφαρμογή των ψηφισμάτων 550 και 789, να παραδοθεί η πόλη στους κατοίκους της, μέσω των Ηνωμένων Εθνών".
 
Πηγή:ΚΥΠΕ

http://www.reporter.com.cy/local-news/article/518961/synantisi-ga-tis-exelixeis-stin-ammochosto-eichan-christodoylidis-kai-dimos-ammochostoy

Επικίνδυνη περιπέτεια για ανήλικους που παρασύρθηκαν από θαλάσσια ρεύματα στη Κρήτη Στο πόδι οι Αρχές όταν κινδύνευσαν παιδιά που κολυμπούσαν σε παραλία της Σητείας

Περιπέτεια για παιδιά που κολυμπούσαν στη θαλάσσια περιοχή «Άκρα Βαμβάκια» στη Σητεία, χθες το μεσημέρι.
Του ανταποκριτή μας από το flashnews.gr στην Κρήτη
Οι ανήλικοι φαίνεται ότι παρασύρθηκαν από θαλάσσια ρεύματα με αποτέλεσμα να απομακρυνθούν από την ακτή και να μην μπορούν να επιστρέψουν.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αρχές και ενημερώθηκε η λιμενική αρχή Σητείας η οποία έστειλε περιπολικό σκάφος το οποίο εντόπισε του ανήλικους κολυμβητές να έχουν εγκλωβιστεί εντός μικρού όρμου της Άκρας Βαμβακιάς.
Το σκάφος τους περισυνέλεξε και τους μετέφερε στο λιμάνι της Σητείας όπου διαπιστώθηκε πως ήταν καλά στην υγεία τους.

https://www.newsbeast.gr/greece/arthro/5071620/epikindyni-peripeteia-gia-anilikoys-poy-parasyrthikan-apo-thalassia-reymata-sti-kriti

Τέλος το «166» για την Ηλεία, μέσω Πάτρας οι τηλεφωνικές κλήσεις για διακομιδή ασθενών Όποιος καλεί ακούει κα ηχογραφημένο μήνυμα για τα εφημερεύοντα νοσοκομεία

Σε μια νέα πραγματικότητα πρέπει να προσαρμοστούν οι Ηλείοι που χρησιμοποιούν το ΕΚΑΒ, αφού πλέον η κλήση στον γνωστό αριθμό «166» συνδέεται με το τηλεφωνικό κέντρο της Πάτρας και όχι του Πύργου, ενώ θα χρειαστεί να κάνουν υπομονή περίπου 20 δευτερόλεπτα, για να ακούσουν το ηχογραφημένο ενημερωτικό μήνυμα για τα εφημερεύοντα νοσοκομεία της Πάτρας.
Του ανταποκριτή μας από το patrisnews.com στην Ηλεία
«Εκατόν εξήντα έξι: Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας. Εφημερεύοντα νοσοκομεία: Δευτέρα-Τετάρτη-Σάββατο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου. Τρίτη-Πέμπτη και Κυριακή το Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας. Για οτιδήποτε άλλο παρακαλώ περιμένετε». Αυτό είναι το μήνυμα που ακούει εδώ και δυο μέρες όποιος καλεί το ΕΚΑΒ, γεγονός που αν μη τι άλλο έχει προκαλέσει αναστάτωση, καθώς πολίτες της Ηλείας, ειδικά οι ηλικιωμένοι, είχαν εξοικειωθεί με την άμεση επαφή με τους διασώστες της Ηλείας.
Διασώστης του ΕΚΑΒ Ηλείας δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ότι η σταδιακή κατάργηση του τηλεφωνικού κέντρου στον Πύργο θα επηρεάσει την αμεσότητα επέμβασης στα περιστατικά και δεν αποκλείεται να επιφέρει κενό συντονισμού, αφού θα πρέπει το τηλεφωνικό κέντρο της Πάτρας να μάθει την ηλειακή γεωγραφία ώστε να ανταποκριθεί επαρκώς.
«Πλέον μια κλήση στο 166 θα βγαίνει στο τηλεφωνικό κέντρο της Πάτρας και από εκεί θα μας τη διαβιβάζουν στην Ηλεία για το πού θα πρέπει να πάμε, αφού πρώτα χαθούν 20-25 δευτερόλεπτα λόγω του ηχογραφημένου μηνύματος. Αυτό όμως μπορεί να προκαλέσει ασυνεννοησία και καθυστέρηση που μπορεί να αποβεί μοιραία, αφού είναι λογικό να μην ξέρει κάποιος στην Πάτρα τα χωριά και τους οικισμούς της Ηλείας, σε ένα οδικό δίκτυο κατά κοινή ομολογία προβληματικό και με ασυνήθιστη γεωμορφολογία. Κάθε δευτερόλεπτο στα έκτακτα περιστατικά είναι καθοριστικό. Όλα αυτά τα χρόνια, έχουμε αναπτύξει πολύ καλές σχέσεις με τους Ηλείους πολίτες και πολλές φορές μιλάμε μαζί τους και τους εμψυχώνουμε μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο. Ουσιαστικά με αυτήν την αλλαγή η Ηλεία χάνει μια δημόσια υπηρεσία και υποβαθμίζεται», μας τόνισε διασώστης με πολυετή πείρα και αμέτρητες διασώσεις από τη Νέα Φιγαλεία ως τη Χαβαρόβρυση.
Ο αντιπρόεδρος των εργαζομένων ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας, Γιάννης Θεοδωρόπουλος. δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ότι ακόμα είναι πιλοτική η εφαρμογή του για να διατυπωθεί ασφαλές συμπέρασμα για τη χρησιμότητά του.
«Υπάρχουν αρνητικά, υπάρχουν και θετικά. Θα δούμε στην πράξη πώς θα εφαρμοστεί και τι τελικά θα υπερισχύσει, ώστε να πούμε με ασφάλεια πώς θα λειτουργήσει», τόνισε.

«Κερδίζουμε επιπλέον ασθενοφόρο»

Η διοικήτρια του ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας, Βασιλική Καφαντάρη δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ότι πρόκειται για δοκιμαστική λειτουργία του νέου συστήματος, που εφαρμόζεται σταδιακά σε όλη την Ελλάδα και το οποίο είχε η ίδια ζητήσει από τις αρχές Μαρτίου.
«Το εφαρμόζει ήδη η Αθήνα, καθώς εξυπηρετεί τη Βοιωτία και την Εύβοια. Ήδη το κάνουμε και εμείς εδώ με το Μεσολόγγι και τα νησιά. Με τη νέα λειτουργία το ΕΚΑΒ κερδίζει επιπλέον πλήρωμα και ουσιαστικά θα μπορούμε να βγάλουμε ένα ακόμα ασθενοφόρο στον δρόμο. Στο ζήτημα της επικοινωνίας δεν θα υπάρξει πρόβλημα ούτε θα χάνεται χρόνος με την εφαρμογή του ασύρματου δικτύου tetra, ενώ προβλέπεται ακόμα και η εκτροπή κλήσης προς τον διασώστη αν παραστεί τέτοια ανάγκη. Με το προηγούμενο σύστημα χάνονταν σήματα, ενώ τώρα θα υπάρχει ενιαίο τηλεφωνικό κέντρο για όλη την Περιφέρεια. Από τη Δευτέρα θα βάλουμε στη βάρδια του τηλεφωνικού κέντρου της Πάτρας άτομο από τον Πύργο, για να βοηθήσει στην απρόσκοπτη λειτουργία του ΕΚΑΒ στην Ηλεία», εξήγησε στην εφ. «Πατρίς» η κα Καφαντάρη.
Για το ηχογραφημένο μήνυμα επισήμανε ότι εφαρμόστηκε καθώς το ΕΚΑΒ δέχεται εκατοντάδες κλήσεις από πολίτες που ρωτάνε για τα εφημερεύοντα νοσοκομεία, σημειώνοντας ότι ο χρόνος αναμονής δεν είναι μεγάλος.
Παράλληλα, ανέφερε πως διευθετείται και το ζήτημα των δευτερογενών διακομιδών (εξιτήρια, κ.ά.) με ηλεκτρονικό τρόπο, καθώς κάθε γιατρός θα ενημερώνει με email το ΕΚΑΒ για τα εξιτήρια ασθενών με την αιτιολογία τους, και πρόσθεσε ότι έχουν ήδη ενημερωθεί σχετικά οι διοικήσεις των νοσοκομείων της Ηλείας.
https://www.newsbeast.gr/greece/arthro/5071857/telos-to-166-gia-tin-ileia-meso-patras-oi-tilefonikes-kliseis-gia-diakomidi-asthenon