Κυριακή 14 Ιουλίου 2019

Ουκρανία: Το κοινοβούλιο ενέκρινε νομοσχέδιο που προβλέπει τον χημικό ευνουχισμό παιδόφιλων

Το κοινοβούλιο της Ουκρανίας ενέκρινε ένα νέο νομοσχέδιο που εισάγει τον υποχρεωτικό χημικό ευνουχισμό των δραστών σεξουαλικών επιθέσεων, ένα σημαντικό τεστ για τα ελευθεριακά διαπιστευτήρια του προέδρου της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Τα νέα μέτρα, που θα υποχρεώνουν τους άνδρες καταδικασθέντες για σεξουαλικές επιθέσεις σε ανηλίκους να υποβάλλονται σε αντι-ανδρογόνες ενέσεις, θέτουν την Ουκρανία ανάμεσα στις χώρες με τη σκληρότερη αντιμετώπιση των δραστών σεξουαλικών εγκλημάτων.
Δεδομένου των αρκετών υποθέσεων σεξουαλικής κακοποίησης ανιλήκων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, το νέο αυτό μέτρο αναμένεται να χαίρει της υποστήριξης της κοινής γνώμης και των ψηφοφόρων. Ωστόσο, νομικοί και γιατροί έχουν ασκήσει έντονη κριτική στο νομοσχέδιο, ενώ ζητούν από το Ζελένσκι να παρέμβει και να ασκήσει προεδρικό βέτο.
Το νομοσχέδιο που εισήχθη βιαστικά στην τελική σύνοδο του Ανώτατου Συμβουλίου την Πέμπτη, φαίνεται να συγκεντρώνει τα βλέμματα, ενόψει των εθνικών εκλογών της επόμενης Κυριακής. 
Οι συντάκτες του νομοσχεδίου, με επικεφαλής τον εθνικιστή ηγέτης του Ριζοσπαστικού κόμματος Όλεχ Λιάσκο, αποδυναμώνονται δημοσκοπικά, ενώ δεν αναμένεται να συγκεντρώσουν το ποσοστό του 5% που θα τους εξασφαλίσει την είσοδό τους στη βουλή.
Στην επεξηγηματική έκθεση του νομοσχεδίου, ο Λιάσκο αναφέρει ότι εισήγαγε το μέτρο του χημικού ευνουχισμού λόγω «απουσίας» της θανατικής ποινής. «Είναι απίθανο ένας βιαστής να επαναλάβει την πράξη του», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Το ζήτημα της παιδικής κακοποίησης βρίσκεται στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας, μετά την υπόθεση απαγωγής, σεξουαλικής ασέλγειας και δολοφονίας ενός 11χρονου κοριτσιού στη νότια Ουκρανία.
Η 11χρονη Ντάρια Λουκιανένκο βρέθηκε σε ένα λάκκο στις 19 Ιουνίου, έξι μέρες αφού έφυγε από το σπίτι της για να πάει σε ένα μάθημα χορού. Ένας 22χρονος οικογενειακός φίλος ομολόγησε αργότερα ότι είναι ο δράστης της δολοφονίας.
Σύμφωνα με τον Independent, η φρικτή ιστορία της 11χρονης Ντάρια εστίασε την προσοχή σε ένα νομοσχέδιο που ήδη εξετάζεται στο ουκρανικό κοινοβούλιο και είχε εισαχθεί ως απάντηση στις ανησυχίες ότι τα σεξουαλικά εγκλήματα μπορεί να είναι πιο διαδεδομένα από ό,τι καταγγέλονται.
Είναι αξιοσημείωτο όμως ότι την τελευταία στιγμή, μια κοινοβουλευτική υποεπιτροπή ενέκρινε την εναλλακτική πρόταση του Λιάσκο, χωρίς να έχει υποβληθεί σε αξιολόγηση εμπειρογνωμόνων και με περιεχόμενο πολύ σκληρότερο, που εισάγει τον υποχρεωτικό ευνουχισμό, αυστηρότερες ποινές και την κατάρτιση δημόσιου μητρώου παιδόφιλων.
Η πρόταση του Λιάσκο πέρασε μετά από δύο συνεδριάσεις, με την υποστήριξη 247 βουλευτών από το σύνολο των 450.
https://www.cnn.gr/news/kosmos/story/184274/oykrania-to-koinovoylio-enekrine-nomosxedio-poy-provlepei-ton-ximiko-eynoyxismo-paidofilon

Οι καταιγίδες σάρωσαν Αχαΐα - Ναυπακτία

Σε κλοιό βροχής για τρεις ώρες οι δύο περιοχές - Διεκόπη η κυκλοφορία στην Ιονία Οδό - Εγκλωβίστηκαν 1.000 άνθρωποι σε νυχτερινό κέντρο στην Αχαΐα - Η Πυροσβεστική απεγκλώβισε 113 ανθρώπους από υπόγεια, κάμπινγκ και δρόμους - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες
Πολύ δύσκολο ήταν το βράδυ του Σαββάτου για την Αχαΐα και τη Ναυπακτία λόγω της κακοκαιρίας που σαρώνει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας από χθες το βράδυ μέχρι σήμερα το μεσημέρι.

Το νερό που έπεσε ήταν τόσο πολύ ώστε για αρκετή ώρα έκλεισε μέχρι και η Ιονία Οδός στο ύψος του Πλατανίτη με την κυκλοφορία να αποκαθίσταται λίγο πριν τις 7 το πρωί. Για τον ίδιο λόγο, μάλιστα, η τροχαία είχε διακόψει την κυκλοφορία και στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου προκειμένου τα αυτοκίνητα να μην κατευθύνονται στην Ιονία Οδό.





Η πυροσβεστική χρειάστηκε να παρέμβει σε αρκετές περιπτώσεις για αντλήσεις υδάτων από την περιοχή της Ναυπακτίας και ιδιαίτερα σε Πλατανίτη και Παλαιοπαναγιά. Σοβαρά προβλήματα σημειώθηκαν και στο Γρίμποβο και την Ψανή.

Στο τούνελ της Κλόκοβας εγκλωβίστηκαν περίπου οκτώ αυτοκίνητα, αλλά σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Απόστολο Κατσιφάρα, υπήρξε άμεση κινητοποίηση για τον απεγκλωβισμό των 20 ατόμων που επέβαιναν σε αυτά.

Πλημμύρισε χείμαρρος στην Αχαΐα - Εγκλωβίστηκαν θαμώνες νυχτερινού κέντρου

Στην Αχαΐα το σημαντικότερο πρόβλημα καταγράφηκε στον Δρέπανο με χείμαρρο να «φουσκώνει» και εκατοντάδες άτομα να εγκλωβίζονται σε νυχτερινό κέντρο στο οποίο είχαν πάει για να δουν την Πάολα.

Οι αρχές επιστράτευσαν μηχανήματα για να εκτρέψουν τη ροή του νερού προκειμένου να πέσει η στάθμη του νερού με την επιχείρηση να ολοκληρώνεται τα ξημερώματα, όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Παράλληλα η Πυροσβεστική και η Αστυνομία σε συνεργασία με την «Ολυμπία» οδό έκοψαν τις μπάρες που συνδέουν το σημείο με τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Πατρών και τα αυτοκίνητα διοχετεύθηκαν στον αυτοκινητόδρομο.

Ο χείμαρρος βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το νυχτερινό κέντρο στο οποίο εμφανιζόταν η γνωστή τραγουδίστρια με τις αρχές να επιστρατεύουν μέχρι και λεωφορεία προκειμένου να μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο τους θαμώνες με ορισμένους εξ αυτών να μένουν για ώρες εγκλωβισμένοι μέσα στα οχήματά τους.

 axaia-1
Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

Την εικόνα των προβλημάτων και τις επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν περιγράφει με ανακοίνωσή της η Πυροσβεστική το πρωί της Κυριακής:

• Στο νομό Αχαΐας και συγκεκριμένα στην περιοχή Δρέπανο (ποταμός Βολιναίος), στο δρόμο από Πάτρα προς Αίγιο, παρουσιάστηκε αύξηση της στάθμης των ομβρίων υδάτων και συσσώρευση φερτών υλικών, με αποτέλεσμα τη διακοπή της κυκλοφορίας και την ακινητοποίηση πολλών οχημάτων.

Πραγματοποιήθηκε μεταφορά 58 ατόμων από χώρο συνάθροισης κοινού σε ασφαλή σημεία. Στον τόπο του συμβάντος η Υπηρεσία μας επιχειρεί με 30 πυροσβεστικούς υπαλλήλους και 12 οχήματα

• Στο νομό Αιτωλοακαρνανίας και συγκεκριμένα στην περιοχή του Πλατανίτη Ναυπάκτου, παρουσιάστηκε αύξηση της στάθμης των ομβρίων υδάτων και πραγματοποιήθηκαν διασώσεις και αντλήσεις.

Μεταφέρθηκαν 2 άτομα από Ι.Χ.Ε. όχημα, καθώς και 6 άτομα από υπόγεια κατοικιών σε υπερκείμενους ορόφους και 20 άτομα μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία.

Στην περιοχή Άγιος Παντελεήμονας Αντιρρίου πραγματοποιήθηκε διάσωση και μεταφορά 4 ατόμων από camping σε ασφαλές σημείο.

Επίσης, στην περιοχή της Μακύνειας πραγματοποιήθηκε διάσωση 3 ατόμων από οικία.

Από τη σήραγγα της Ιονίας Οδού απεγκλωβίστηκαν 20 άτομα και μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία.

Στον τόπο του συμβάντος, η Υπηρεσία μας επιχειρεί με 80 πυροσβεστικούς υπαλλήλους και 32 οχήματα, ένα ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα και δύο σωστικές λέμβους της 6ης ΕΜΑΚ

Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Σύμφωνα με το τελευταίο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ το βράδυ του Σαββάτου από το κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να επηρεαστούν μέχρι το μεσημέρι:

- ο νομός Θεσσαλονίκης
- ο Θερμαϊκός
- η Χαλκιδική
- οι Σποράδες
- τα νότια τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας
- η Θράκη
- τα νησιά του βορείου Αιγαίου

Πηγή: Protothema.gr

Tags Κακοκαιρία, Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Ναυπακτία
https://www.ilialive.gr/live/επικαιρότητα/12548-οι-καταιγίδες-σάρωσαν-αχαΐα-ναυπακτία.html

Η Θαυματουργός Φοινικιά του Αγίου Σάββα

Ευλαβέστατοι προσκυνητές των Αγίων Τόπων και της Ιεράς Μονής του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου, κρατάτε ήδη στα χέρια σας ως πολύτιμη ευλογία μερικά φύλλα από τη θαυματουργό φοινικιά που φύτευσε ο ίδιος ο Άγιος Σάββας μέσα στη Λαύρα του. Το δένδρο αυτό του Αγίου είχε ξεραθεί πριν μερικές δεκαετίες, αλλά με θαυμαστό τρόπο και πάλι βλάστησε νέο στο ίδιο σημείο και συνεχίζει να τελεί πάμπολλα θαύματα, κυρίως σε ευλαβή και στείρα ανδρόγυνα.
Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί, μην ξεχνάτε, ότι πρώτιστο στοιχείο για να ενεργήσει η Χάρις του Θεού είναι η ακλόνητη πίστη, ο φόβος του Θεού και η ευλάβεια προς τον Όσιο. Εξίσου απαραίτητη είναι η από μέρους σας νηστεία κατά την εκάστου δύναμη σε συνδυασμό με αποχή από τις σαρκικές συζυγικές σας σχέσεις. Αυτονόητη επίσης είναι η αύξηση της προσωπικής και κοινής συζυγικής σας προσευχής, καθώς και η συχνή προσέλευσή σας στα ιερώτατα Μυστήρια της Εξομολογήσεως και Θείας Κοινωνίας.
Με το τέλος αυτού του πνευματικού σας αγώνα (εντατικής προσευχής και γενικής εγκράτειας), κάνετε ένα ρόφημα βράζοντας τα φοινικόφυλλα, τα οποία μετά πρέπει να καούν, και ακολούθως έλθετε και πάλι σε σωματική ένωση μετά πίστεως, αγάπης και φόβου Θεού.
Σας υπενθυμίζουμε, ότι η στείρωση και η αδυναμία τεκνοποιίας σε καμιά περίπτωση δεν αποτελεί κατάρα ή τιμωρία του Θεού. Αντιθέτως μάλιστα πολύ συχνά εκδηλώνεται μέσα από αυτόν τον ιδιαίτερο τρόπο παιδαγωγίας, η πλούσια αγάπη του Θεού, ο Οποίος θέλει πάντοτε να στρεφόμαστε και να ελπίζουμε στην παντοδύναμη και αγαθή Του πρόνοια και σε τίποτα το ανθρώπινο.
Ενθυμηθείτε πόσες στείρες γυναίκες στην Αγία Γραφή με την υπομονή και την τέλεια αγάπη και ελπίδα στο έλεος του Θεού έγιναν οι ευτυχέστερες των μητέρων: η Άννα, η μητέρα του Προφήτου Σαμουήλ, η Ελισάβετ, η μητέρα του Τιμίου Προδρόμου, η Αγία Άννα η Θεοπρομήτωρ, μητέρα της Παναγία μας, και πλήθος άλλων Αγίων στην Καινή Διαθήκη, για τα ονόματα των οποίων χρειάζεται και εδικό βιβλίο να γραφεί.
Αγαπητοί μας αδελφοί, ας αφήνουμε το Θεό να ενεργεί, όπως Εκείνος γνωρίζει. Ας τον ευχαριστούμε πάντοτε και για τις ευλογίες Του και για τις ευλογημένες πατρικές παιδαγωγίες Του. Ένα πράγμα να ενθυμείσθε καλά: ο Κύριος δεν θέλει να Του δίνουμε, για να μας δώσει, αλλά να Του δινόμαστε με την αγαθή μας προαίρεση και την καθαρή μας καρδιά. Αν κάποτε σας αξιώσει και αποκτήσετε τέκνα, μη νομίσετε ότι σας ανήκουν αποκλειστικά. Όλα είναι δικά Του δώρα. Αν πάλι δεν σας δώσει, από αγάπη και μόνον ενεργεί. Ας μάθουμε να μην προσβλέπουμε μόνο στα δώρα του Θεού, αλλά να ζητούμε τον ίδιο το Θεό και τη Βασιλεία Του, όπως μας είπε (Ματθ. 6,33). Τότε όλα όσα χρειαζόμαστε πραγματικά θα μας τα δωρίσει πλουσίως και θεοπρεπώς.
Σας ευχόμαστε ολόψυχα η Χάρις του Θεού και η ευλογία του Αγίου Σάββα να σας συνοδεύουν παντού και πάντοτε.

Πηγή Υλικού
Αρχιμ. Ευδόκιμος, Ιερά Μονή Αγίου Σάββα

Επιλογή υλικού
Αικατερίνη Διαμαντοπούλου
Υπεύθυνη υλικού των Ιστοχώρων του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων
 http://www.romiosini.org.gr/C07D3754.print.el.aspx