Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

Τραγωδία στη Μυτιλήνη: Οι τελευταίες λέξεις του 35χρονου πριν πνιγεί

Σοκ στην παραλία της Κάγιας στη Σκάλα Συκαμινιάς, καθώς ένας 35χρονος έσβησε ενώ κολυμπούσε. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο άτυχος Κ.Λ. ο οποίος διέμενε στην Αθήνα βρισκόταν στην παραλία της Κάγιας με τη μητέρα του και αφού έβαλε τα βατραχοπέδιλά του, έπεσε στη θάλασσα λέγοντας χαριτολογώντας: «Πάω στον Πειραιά κολυμπώντας»

Λίγο αργότερα κι ενώ κολυμπούσε χάθηκαν τα ίχνη του. Τον βρήκαν νεκρό κοντά σε βραχώδη ακτή και παρά τις προσπάθειες που έγιναν στην ακτή, ο 35χρονος δεν επανήλθε στη ζωή.

Ο άτυχος κολυμβητής αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα αλλά όλοι οι κάτοικοι της περιοχής που τον γνώριζαν έλεγαν ότι ήταν άριστος κολυμβητής. Εικάζεται ότι ενώ κολυμπούσε κάποιο μεγάλο κύμα τον παρέσυρε στα βράχια – είχε χτυπήματα στο πρόσωπο – και αφού έχασε τις αισθήσεις του να πνίγηκε.
http://www.madata.gr/epikairotita/social/428940.html

Κατσέλη: Βγάλτε τα χρήματα από τα σεντούκια και επιστρέψτε τα στις τράπεζες

Έκκληση απηύθυνε η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Λούκα Κατσέλη, να επιστρέψουν οι πολίτες τα χρήματα που απέσυραν ή κρατούν στο σπίτι τους, στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.
Μιλώντας νωρίτερα στον ΣΚΑΪ, η Λούκα Κατσέλη δήλωσε ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι απολύτως φερέγγυες, όπως εγγυάται η ΕΚΤ και η Ένωση Τραπεζών, αλλά θα ήταν ακόμη πιο ισχυρές «αν δεν είχαν εκταμιευθεί 40 δισ. ευρώ μέσα στην τελευταία περίοδο»:
«Αύριο που θα ανοίξουν οι τράπεζες και θα επανέλθει η κανονικότητα, ας βοηθήσουμε όλοι την οικονομία μας.»
«Αν βγάλουμε τα χρήματά μας από τα σεντούκια και τα σπίτια μας – όπου σε κάθε περίπτωση δεν είναι ασφαλή – και τα καταθέσουμε στις τράπεζες, θα ενισχύσουμε την ρευστότητα», συνέχισε η κυρία Κατσέλη.
Η πρόεδρος τόνισε ότι «δεν θα χρειαστεί κανένα κούρεμα καταθέσεων στο μέλλον εάν όλοι ενεργήσουμε υπεύθυνα».
http://www.madata.gr/epikairotita/economy/429083.html

Βαλαβάνη: Η μητέρα μου διαχειρίζεται μόνη της τα οικονομικά της - Δεν είχα ιδέα για οτιδήποτε απ' αυτά

«Η μητέρα μου διαχειρίζεται ανέκαθεν μόνη της τα οικονομικά της, δεν είχα και δεν έχω οποιαδήποτε ανάμιξη σ’ αυτά, δεν συμμετέχω και δεν συμμετείχα στις τραπεζικές της κινήσεις, δεν είχα καμία απολύτως επικοινωνία με οποιοδήποτε τραπεζικό σε σχέση με αυτές. Δεν είμαστε, η αδερφή μου κι εγώ, συνδικαιούχοι σε τραπεζικούς λογαριασμούς της», αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Νάντια Βαλαβάνη σε γραπτή της ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Πρώτο Θέμα» σύμφωνα με το οποίο η μητέρα της φέρεται ομολόγησε σε δημοσιογράφο της εφημερίδας την απόσυρση 200.000 ευρώ από τραπεζικό λογαριασμό στο Ηράκλειο Κρήτης.
Η κ. Βαλαβάνη κάνει λόγο για δήθεν ρεπορτάζ το οποίο διανθίζει τις ερωτήσεις του κ. Αυγενάκη και εξηγεί πως η μητέρα της είχε σπάσει και εισπράξει προθεσμιακή της κατάθεση ύψους 100.000 ευρώ ημέρα μεν Πέμπτη, αλλά - όπως υπογραμμίζει η πρώην υπουργός - την προηγούμενη Πέμπτη, 18.6.2015 και εξηγεί: «Τότε δηλαδή που συνθέταμε στην κυβέρνηση την πρόταση των 46 σελίδων, ώστε να κατατεθεί στο τραπέζι τέσσερις μέρες αργότερα, τη Δευτέρα, για να χαρακτηριστεί από τους δανειστές ως ''καλή βάση για συζήτηση'', μακριά απ’ οποιεσδήποτε σκέψεις για capital controls».
Συνεχίζει δε τονίζοντας:
«Την προηγούμενη ημέρα, Τετάρτη 17.6.2015, ο λογιστής της μητέρας μου ενημέρωσε το διευθυντή της τράπεζας ότι πελάτισσα του ήθελε 50.000-100.000 την επομένη. Ο διευθυντής απάντησε ότι την επομένη θα είχε χρηματαποστολή, άρα να περάσουν όποια ώρα ήθελαν. Έτσι την Πέμπτη 18.6.2015 η μητέρα μου πήγε στην τράπεζα συνοδευόμενη από λογίστρια και παρέλαβε το ποσόν που ζήτησε μέσα σε 10-15 λεπτά χωρίς οποιοδήποτε πρόβλημα - παρουσία του λογιστή της, ο οποίος τη συνόδευσε πίσω στο σπίτι. Φυσικά δεν υπήρξε οποιαδήποτε επίκληση στην «κόρη της την υπουργό».
Και αναφέρει:
«Για όλα τα παραπάνω δεν είχα ιδέα και λόγω και της εξαιρετικά αραιής επικοινωνίας μας: Πριν απ’ όλα λόγω του δικού μου φόρτου εργασίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είχα κι έχω εξαιρετικές σχέσεις με τη μητέρα μου. Όταν υπέβαλλα την παραίτηση μου, όμως, τη Δευτέρα πρωί, 13.7.2015, ένα 24ωρο πριν την πρώτη ερώτηση Αυγενάκη, δεν είχα ιδέα για οτιδήποτε απ’ αυτά».
Αναλυτικά η γραπτή ανακοίνωση της κ. Νάντιας Βαλάβανη:
«Αναγκάζομαι να μιλήσω δημόσια για πράγματα που δε θα ‘πρεπε να μιλάει κανείς ποτέ: Για τα οικονομικά ενός τρίτου προσώπου, όπως είναι η μητέρα μου. Με αναγκάζει η αθλιότητα των δημοσιευμάτων των τελευταίων ημερών, που έγιναν τσουνάμι το Σαββατοκύριακο. Με αποκορύφωμα, αλλά όχι μόνο, το πεντασέλιδο (!) αφιέρωμα του «Πρώτου Θέματος» σ’ εμένα και στην πατρική μου οικογένεια. Με «πονηρό» πηχιαίο τίτλο πάνω από γιγαντοφωτογραφία μου, στην οποία μέσω μοντάζ φαίνεται να μελετώ εμβριθώς το «πόθεν έσχες» μου του 2012, «Εγώ σήκωσα τα 200.000 ευρώ» - και, με πολύ μικρότερα γκρι γράμματα, «Ομολογία της μητέρας Βαλαβάνη ενώ η κόρη υπουργός θα πάγωνε τις θυρίδες».
Θεωρώ δυστύχημα ότι βρίσκομαι αναγκασμένη να δηλώσω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο αυτό που γνωρίζουν όλοι όσοι ξέρουν τη μητέρα μου, συμπεριλαμβανομένων και διευθυντών αρκετών τραπεζικών υποκαταστημάτων στο Ηράκλειο: Η μητέρα μου διαχειρίζεται ανέκαθεν μόνη της τα οικονομικά της, δεν είχα και δεν έχω οποιαδήποτε ανάμιξη σ’ αυτά, δεν συμμετέχω και δεν συμμετείχα στις τραπεζικές της κινήσεις, δεν είχα καμία απολύτως επικοινωνία με οποιοδήποτε τραπεζικό σε σχέση με αυτές. Δεν είμαστε, η αδερφή μου κι εγώ, συνδικαιούχοι σε τραπεζικούς λογαριασμούς της.
Το δημοσίευμα διανθίζει μάλλον την τελευταία από τις τρεις ερωτήσεις του κ.Λ.Αυγενάκη στη Βουλή προς τον Πρωθυπουργό: Ξεκίνησε «φωτογραφίζοντας» με και περιγράφοντας πως, την Πέμπτη 25.6.2015, δύο εικοσιτετράωρα πριν γυρίσει αιφνιδιαστικά – για όλους μας - ο Πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες και ανακοινώσει το «σπάσιμο» των διαπραγματεύσεων και το δημοψήφισμα και τέσσερις μέρες πριν τα capital controls, «ανάγκασα» τηλεφωνικά το διευθυντή υποκαταστήματος της «Εθνικής» στο Ηράκλειο να σπάσει δική μου προθεσμιακή κατάθεση και να στείλει τα χρήματα με τραπεζικό υπάλληλο (!) σε «συγγενικό σπίτι» μου στο Ηράκλειο. Στην τρίτη, πλέον, ερώτηση φωτογραφίζει τη μητέρα μου («συγγενικό πρόσωπο») ως αυτή που εισέπραξε τα 200.000, διατηρώντας ωστόσο την αναφορά στον «εξαναγκασμό» του διευθυντή μετά από δικό μου τηλεφώνημα.
Στο πολυσέλιδο «αφιέρωμα» του «Π.Θ.» το τηλεφώνημα μου στο διευθυντή έχει εξαφανιστεί. Διανθίζονται, ωστόσο, με γλαφυρό τρόπο, μετά από υποτιθέμενο ρεπορτάζ (;) της εφημερίδας – τι να έχει απογίνει άραγε το τραπεζικό απόρρητο στο συγκεκριμένο υποκατάστημα της «Εθνικής»; -, τα βασικά στοιχεία των ερωτήσεων Αυγενάκη. Έτσι στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η μητέρα της υπουργού εξέφρασε τη δυσαρέσκεια της όταν την ενημέρωσαν ότι δεν είχαν τα χρήματα για να της τα δώσουν και θα χρειαζόταν μια-δυο μέρες να τα συγκεντρώσουν, ότι διαμαρτυρήθηκε έντονα τονίζοντας ότι «θα το πω στην κόρη μου…», ότι οι υπάλληλοι του καταστήματος τρομοκρατήθηκαν (!!) και φρόντισαν ώστε δύο μέρες πριν από την επιβολή των capital controls να μεταφέρουν οι ίδιοι (!) τα χρήματα σπίτι της, πράγμα μοναδικό στα τραπεζικά χρονικά κλπ, κλπ. Το δημοσίευμα συμπεραίνει ότι η ενέργεια αυτή της μητέρας μου συνδέεται με την παραίτηση μου απ’ την κυβέρνηση, αν κι η ίδια επιχείρησα ν’ αποστασιοποιηθώ προσποιούμενη ότι οι σχέσεις μας είναι «παγωμένες».
Η αλήθεια είναι ότι : Η μητέρα μου είχε σπάσει και εισπράξει προθεσμιακή της κατάθεση ύψους 100.000 ευρώ ημέρα μεν Πέμπτη, αλλά την προηγούμενη Πέμπτη, 18.6.2015. Τότε δηλαδή που συνθέταμε στην κυβέρνηση την πρόταση των 46 σελίδων, ώστε να κατατεθεί στο τραπέζι τέσσερις μέρες αργότερα, τη Δευτέρα, για να χαρακτηριστεί από τους δανειστές ως «καλή βάση για συζήτηση», μακριά απ’ οποιεσδήποτε σκέψεις για capital controls. Την προηγούμενη ημέρα, Τετάρτη 17.6.2015, ο λογιστής της μητέρας μου ενημέρωσε το διευθυντή της τράπεζας ότι πελάτισσα του ήθελε 50.000-100.000 την επομένη. Ο διευθυντής απάντησε ότι την επομένη θα είχε χρηματαποστολή, άρα να περάσουν όποια ώρα ήθελαν. Έτσι την Πέμπτη 18.6.2015 η μητέρα μου πήγε στην τράπεζα συνοδευόμενη από λογίστρια και παρέλαβε το ποσόν που ζήτησε μέσα σε 10-15 λεπτά χωρίς οποιοδήποτε πρόβλημα - παρουσία του λογιστή της, ο οποίος τη συνόδευσε πίσω στο σπίτι. Φυσικά δεν υπήρξε οποιαδήποτε επίκληση στην «κόρη της την υπουργό».
Για όλα τα παραπάνω δεν είχα ιδέα και λόγω και της εξαιρετικά αραιής επικοινωνίας μας: Πριν απ’ όλα λόγω του δικού μου φόρτου εργασίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είχα κι έχω εξαιρετικές σχέσεις με τη μητέρα μου. Όταν υπέβαλλα την παραίτηση μου, όμως, τη Δευτέρα πρωί, 13.7.2015, ένα 24ωρο πριν την πρώτη ερώτηση Αυγενάκη, δεν είχα ιδέα για οτιδήποτε απ’ αυτά.
Νιώθω επίσης υποχρεωμένη να καταγγείλω, και να ζητήσω να κατεβεί άμεσα, την εξοργιστική λεζάντα σε φωτογραφία με τη μητέρα μου σε κοινό τραπέζι, που δημοσιεύτηκε χθες στην iefimerida, «Η Ν.Β. με τη μητέρα της τότε που δεν της …μιλούσε», 
διαβεβαιώνοντας τους αναγνώστες ότι προέρχεται από εκδήλωση στο Ηράκλειο 20 μέρες πριν. Μόνο που στη φωτογραφία φορώ τυρκουάζ μπλούζα, ενώ δεν έχω βγάλει τα μαύρα από τον περασμένο Νοέμβρη, που πέθανε ο σύντροφος μου. Και έχω να βρεθώ στην Κρήτη από πέρυσι τον Δεκαπεντάυγουστο. Όσο για τη φωτογραφία, από την οποία έχει «κοπεί» ο άντρας μου, είναι από εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Γαλήνης τον Δεκαπενταύγουστο του 2012…
Στο ίδιο δημοσίευμα γίνεται γνωστό ότι συμμετείχα σε σχέδιο του «Αριστερού Ρεύματος» - για τους συντάκτες δεν έχει φυσικά καμιά σημασία ότι ήμουν ανέκαθεν ανένταχτη στο ΣΥΡΙΖΑ – για κατάληψη της Τράπεζας της Ελλάδας και είχα αναλάβει τμήμα του, τη ληστεία των θυρίδων και στη συνέχεια την κατάσχεση και ό,τι χρημάτων είχε ο κόσμος επίσης στα σπίτια του. Όντως, με την ανοησία δε μπορεί να βρει εύκολα άκρη κανείς, ειδικά όταν είναι εκπορευόμενη.
Ζητώ για μια ακόμα φορά την άμεση παρέμβαση της ελληνικής δικαιοσύνης ώστε να σταματήσει η εκστρατεία σπίλωσης της τιμής και της υπόληψής μου. Να χυθεί άπλετο φως, να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα και να τερματιστεί η συκοφαντία και ο κανιβαλισμός.
Δηλώνω για μια ακόμα φορά πως ό,τι διαθέτω σε καταθέσεις βρίσκεται μέσα στη χώρα, «μπλοκαρισμένο» στις τράπεζες, όπως και των υπόλοιπων ανθρώπων.
Δηλώνω για μια ακόμα φορά ότι παραιτήθηκα για λόγους πολιτικούς. Κι η λάσπη, που ξέρουν καλά όσοι τη χειρίζονται πως τελικά «κολλά» ό,τι κι αν πεις ή κάνεις, έχει να κάνει με την σε εξέλιξη επιχείρηση δαιμονοποίησης της στάσης κυβερνητικών βουλευτών, που καταψήφισαν τη μνημονιακή συμφωνία. Πρόκειται για επιχείρηση που στρέφεται συνολικότερα ενάντια στην κυβέρνηση, ενώ εκπορεύεται από τους γνωστούς κύκλους: Τους υπερασπιστές ό,τι αθλιοδέστερου πολιτικά και οικονομικά διαδραματίστηκε στη χώρα μέσα στα τελευταία πέντε χρόνια.
Όλοι όσοι επιτρέπουν να τους χειραγωγούν, ας σκεφτούν αυτό που δεν κουράζομαι να επαναλαμβάνω: Η διαφθορά δεν είναι ο φυσιολογικός τρόπος συνύπαρξης των ανθρώπων.»
Το Γραφείο Τύπου Αθήνα, 19.7.2015

http://www.huffingtonpost.gr/2015/07/19/politiki-valavani-mhtera-dimosieyma_n_7828142.html?1437326726

Eπιστρέφει η τρόικα στην Αθήνα - Κρίσιμο τεστ για την κυβέρνηση Τσίπρα

 Όλα έτοιμα μετά και τον ανασχηματισμό για την έλευση -ύστερα από επτά μήνες της τρόικας- η οποία επιστρέφει στην Αθήνα, για εξονυχιστικούς ελέγχους με αντίδοτο τα 7,16 δισ. του δανείου – γέφυρα αλλά και για να ελέγξουν την πορεία υλοποίησης των συμφωνηθέντων.
Υπενθυμίζεται, ότι την Τετάρτη (22/7) η ανασχηματισμένη πλέον κυβέρνηση θα πρέπει να περάσει ακόμη ένα κρίσιμο τεστ με την ψήφιση του δεύτερου πακέτου προαπαιτούμενων και αμέσως να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις όπως και οι δια ζώσης συζητήσεις για τη σύνταξη του τρίτου Μνημονίου.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/608580/epistrefei-i-troika-stin-athina-krisimo-test-gia-tin-kyvernisi-tsipra#ixzz3gMO7KFZE

Σεισμός «ανησύχησε» την Πάτρα

Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην Πάτρα, στην Κάτω Αχαΐα, στην Αμαλιάδα, στον Πύργο, καθώς και σε άλλες περιοχές της Αχαΐας και της Ηλείας, το απόγευμα της Κυριακής (19/7).
Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 3,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ το επίκεντρό της εντοπίστηκε κοντά στην κοινότητα Κέντρο της Αμαλιάδας, δυτικά της τεχνητής λίμνης του Πηνειού. Όσο για το εστιακό βάθος, φθάνει τα πέντε χιλιόμετρα.
Σύμφωνα ωστόσο με το Ευρωμεσογειακό σεισμολογικό κέντρο, ο σεισμός είχε μέγεθος 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με το επίκεντρό του να εντοπίζεται 11 χιλιόμετρα βορειοανατολικά από την κοινότητα Χάβαρι, στην Αμαλιάδα.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, ότι λίγη ώρα αργότερα έγινε αισθητή και δεύτερη σεισμική δόνηση στην ίδια περιοχή, η οποία όμως είχε μικρότερο μέγεθος.


Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/608584/seismos-anisyxise-tin-patra#ixzz3gMNC3PwQ

Η Ελλάδα «σβήνει» και εκπέμπει SOS

ΦΕΡΤΕ ΑΜΕΣΑ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΤΕ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΣΤΕΡΕΙ Η ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ Ο ΣΟΪΜΠΛΕ

Η Ελλάδα εκπέμπει... SOS και αν ως Έλληνες δεν το λάβουμε στα σοβαρά, αν η ελληνική κυβέρνηση δεν πράξει άμεσα όσα απαιτούνται για να καταπολεμήσει την υπογεννητικότητα και να επιδοτήσει, ναι, να επιδοτήσει τις ελληνικές οικογένειας να αποκτούν παιδιά, τότε με μαθηματική ακρίβεια σε λίγα μόλις χρόνια, θα αποτελούμε μειονότητα στην ίδια μας την πατρίδα.
Η εγκληματική... δράση εκείνων που με οργανωμένο σχέδιο έχουν εδώ και χρόνια ξεκινήσει την προσπάθεια για να μετατραπεί η Ελλάδα σε ένα πολυπληθυσμιακό κέντρο φιλοξενίας, αλλά και μόνιμης κατοικίας μεταναστών, δίχως την ίδια στιγμή να λαμβάνονται μέτρα για την αύξηση του ελληνικού πληθυσμού, θα έχει ολέθρια αποτελέσματα για το έθνος μας.
Οι αριθμοί προκαλούν σοκ και μπροστά σε αυτούς απαγορεύεται να κλείνουν τα μάτια, αυτοί που σήμερα έχουν τις τύχες της χώρας στα χέρια τους.
Όταν μόνο μέσα σε μια εβδομάδα μπαίνουν στη χώρα μας 28.000 μετανάστες και σε ένα χρόνο, γεννιούνται μόλις 94.134 παιδιά, αντιλαμβάνεται και ο πλέον αδαής ότι ελληνικό μέλλον σε αυτό τον τόπο δεν μπορεί να υπάρξει αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα για την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας.
Η Ελλάδα μετατρέπεται από χρόνο σε χρόνο σε χώρα γερόντων. Το 2013 καταγράφηκε φυσική μείωση πληθυσμού κατά 17.660 κατοίκους, αφού οι θάνατοι ήταν και πάλι περισσότεροι από τις γεννήσεις (111.794).
Δυστυχώς, η μνημονιακή πολιτική που με τόση αποφασιστικότητα εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις που πέρασαν από τη χώρα την τελευταία πενταετία δεν προβλέπει καμία απολύτως μέριμνα για την επίλυση αυτού το τεράστιους προβλήματος.
Δεν μας προκαλεί καμία εντύπωση, αφού ο στόχος του Σόρος και των υπολοίπων τοκογλύφων αυτός είναι, να αποτελούν οι Έλληνες τη μειοψηφία στην ίδια τους την πατρίδα, όταν σε λίγα χρόνια από σήμερα θέσουν σε εφαρμογή και την τελική φάση των βρώμικων σχεδίων τους, αφού ο οικονομικός πόλεμος θα κορυφωθεί όταν πια ξεκινήσει η διαδικασία της εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων που βρίσκονται στο υπέδαφός μας.
Εκτός και αν κάποιος πιστεύει ακόμα και σήμερα πως όλα αυτά που ζούμε, συμβαίνουν επειδή ξαφνικά μας έχουν... αγαπήσει οι δανειστές και δεν θέλουν να μας αφήσουν να επιβιώσουμε δίχως να συνθηκολογήσουμε μαζί τους για... αιώνια υποταγή, μέχρι να «ρουφήξουν» και το τελευταίο βαρέλι πετρελαίου ή φυσικού αερίου.

 Ο ελληνικός λαός επιβάλλεται άμεσα να διεκδικήσει αυτό που του αξίζει και η ελληνική κυβέρνηση να νομοθετήσει για την παροχή των προνομίων εκείνων που απαιτούνται ώστε να λυθεί το πρόβλημα της υπογεννητικότητας. Με την ίδια ευκολία που ήρθε στη Βουλή και έγινε νόμος του κράτος το θέμα της ιθαγένειας παιδιών από οικογένειας μεταναστών που γεννιούνται στην πατρίδα μας, θα πρέπει άμεσα να δούμε ποιο είναι το πλάνο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για τις οικογένειας των Ελλήνων που θέλουν να αποκτήσουν παιδιά, αλλά δεν τους το επιτρέπουν η Μέρκελ και ο Σόιμπλε.
Σε αυτή την προσπάθεια, ο Πάνος Καμμένος είναι αυτός που θα πρέπει να κινηθεί ταχύτατα, καθώς και το πρόβλημα γνωρίζει καλά, αλλά και το κόμμα του έχει την υποχρέωση να αναλάβει την πρωτοβουλία, η οποία είναι σήμερα πιο αναγκαία από ποτέ.
Το Newsbomb.gr θα ξεκινήσει άμεσα την εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών, ώστε να υποχρεωθεί η ελληνική κυβέρνηση να περάσει και ένα νόμο από το μνημονιακό κοινοβούλιο, υπέρ της πατρίδας και της επιβίωσης της ελληνικής οικογένειας.


 


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/608492/h-ellada-svinei-kai-ekpempei-sos#ixzz3gMMUzUVL

Ρωμανιάς: Αύριο θα υποβάλω την παραίτησή μου - Εσχάτη ταπείνωση για μένα η εφαρμογή των μέτρων

Την πρόθεσή του να παραιτηθεί από γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων και μάλιστα, το πρωί της Δευτέρας (20/07), επανέλαβε σήμερα, Κυριακή (19/07/2015) ο Γιώργος Ρωμανιάς.
Ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων ενημέρωσε ήδη, όπως δήλωσε, για αυτή την απόφασή του τον Γιώργο Κατρούγκαλο και τον Παύλο Χαϊκάλη, σε άτυπη σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο το Σάββατο (18/07), παρουσία του Δημήτρη Στρατούλη. Ο λόγος της απόφασής του να αποχωρήσει από το υπουργείο Εργασίας είναι τα νέα μέτρα καθώς εξήγησε ότι θα ήταν για εκείνον «εσχάτη ταπείνωση» να τα εφαρμόσει.
«Τους εξήγησα ότι για λόγους συνέπειας με τον εαυτό μου, δεν μπορώ να μείνω στο υπουργείο. Εγώ πήγα στο υπουργείο για να εφαρμόσω κάποιες αρχές. Δεν μπορώ να κάνω τα αντίθετα. Τους εξήγησα ότι δεν μπορώ να μείνω στο υπουργείο. Δεν μπορώ αυτή τη στιγμή που έλεγα κάποια πράγματα, να εφαρμόζω και να κάνω τα αντίθετα», είπε ο κ. Ρωμανιάς μιλώντας στο Mega.
«Είναι η έσχατη ταπείνωση για μένα να κάνω κάτι τέτοιο. Τους εξήγησα λοιπόν ότι αύριο το πρωί που θα έρθουν, 11 είναι η τελετή, λίγο πριν εγώ θα υποβάλω εγγράφως την παραίτησή μου και θα παρακαλώ να γίνει αποδεκτή», πρόσθεσε.
Ο γ.γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων μάλιστα σημείωσε ότι για τη συγγραφή του νόμου αυτού αγνοήθηκε το υπουργείο, ενώ τόνισε: «Δεν είναι δυνατόν εγώ να δώσω σύνταξη 87 ευρώ στον ανάπηρο. Γιατί αυτό νομοθετήθηκε».


Read more: http://www.newsbomb.gr/oikonomia/news/story/608445/romanias-ayrio-tha-ypovallo-tin-paraitisi-moy-esxati-tapeinosi-gia-mena-i-efarmogi-ton-metron#ixzz3gKq7zts4

Πυρκαγιές-Μάχη με τις φλόγες στη Ζάκυνθο για να σωθούν οι τελευταίοι πνεύμονες πρασίνου

«Κρανίου τόπος» έγινε το δάσος στο όρος Σκοπός στο Καλάμακι Ζακύνθου όπου συνεχίζει το καταστροφικό της έργο η μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται από το απόγευμα του Σαββάτου (18/07).
Όλο το βράδυ η πύρινη λαίλαπα κατέστρεψε ένα πανέμορφο δάσος, που ήταν και από τους τελευταίους πνέυμονες πρασίνου στην περιοχή.
Αφού έκαψε ό,τι βρήκε μπροστά της, η φωτιά πέρασε στην άλλη πλευρά του βουνού, στην περιοχή Σεκάνια στο Βασιλικό, όπου και βρίσκεται συγκεντρωμένη όλη η Πυροσβεστική δύναμη του νησιού. Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι για την κατάσβεσή της, ζητήθηκε βοήθεια από γειτονικούς νομούς.
Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 1 υδροφόρο ΟΤΑ και 3 πυροσβεστικά αεροσκάφη.
Οι προσπάθειες των πυροσβεστών να σώσουν ό,τι μπορούσαν από τις φλόγες έπιασαν εν μέρει τόπο, καθώς η φωτιά δεν κατέστρεψε ούτε το αρχαίο δάσος με τις βελανιδιές, ούτε το ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας της Σκοπιώτισσας.
Αν μη τι άλλο, το θετικό είναι ότι η συγκεκριμένη πυρκαγιά είναι η μόνη που αποτελεί πραγματικό πρόβλημα καθώς όλες οι υπόλοιπες βρίσκονται σε ύφεση.
Σάββατο στις φλόγες με 74 πυρκαγιές!
Εβδομήντα τέσσερις πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σε όλη τη χώρα κατά τη διάρκεια του προηγούμενου 24ώρου, ενώ σε ύφεση βρίσκονται οι τέσσερις μεγαλύτερες, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.
Ειδικότερα, σε ύφεση βρίσκονται:
H πυρκαγιά που εκδηλώθηκε προχθές, Παρασκευή, σε δασική έκταση στο Φαρακλό, στη Νεάπολη Λακωνίας. Στην κατάσβεση συμμετέχουν 105 πυροσβέστες με 42 οχήματα, 26 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 1 όχημα ΟΤΑ.
Η πυρκαγιά που ξέσπασε την Παρασκευή, σε δασική έκταση, στον Καρέα. Στην κατάσβεση λαμβάνουν μέρος 40 πυροσβέστες με 18 οχήματα, 20 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 31 υδροφόρες ΟΤΑ και 30 ιδιωτικά βυτιοφόρα.
Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Παρασκευή, σε δασική έκταση στη Μαλακάσα Αττικής. Στο συμβάν επιχειρούν 63 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 19 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 12 οχήματα ΟΤΑ.
Η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες, σε χαμηλή βλάστηση, στην περιοχή Ατσίτσα Σκύρου. Στην κατάσβεση λαμβάνουν μέρος 20 πυροσβέστες με 9 οχήματα, 6 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 3 οχήματα ΟΤΑ και 1 ελικόπτερο.
Υπό μερικό έλεγχο βρίσκονται οι πυρκαγιές στη Ν. Αρτάκη Ευβοίας,, όπου επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 7 οχήματα, 2 υδροφόρες και 1 μηχάνημα ΟΤΑ και στην περιοχή Μαυσωλείο Διστόμου - Αράχωβας, στην κατάσβεση της οποίας συμμετέχουν 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα και 5 υδροφόρες ΟΤΑ.
Για σήμερα και λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν, πολύ υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 4), σύμφωνα με το Xάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, προβλέπεται στους νομούς Αττικής, Βοιωτίας, Εύβοιας, Φθιώτιδας, Κορινθίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Αχαΐας, Ηλείας, Κυκλάδων και στα νησιά Λέσβο, Χίο, Σκύρο, Κύθηρα και Ζάκυνθο.
Η Πυροσβεστική, για μια ακόμη φορά, απευθύνει έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει την εκδήλωση πυρκαγιάς.


Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/608506/pyrkagies-maxi-me-tis-floges-sti-zakyntho-gia-na-sothoyn-oi-teleytaioi-pneymones-prasinoy#ixzz3gKpZFyUs