Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Απίστευτο και όμως δημοσιεύτηκε σήμερα στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ

Εβραϊκό λόμπι εναντίον Ερντογάν





Μαζική επίθεση εναντίον της Τουρκίας σε όλα τα μέτωπα. Υπόσχεση για αμέριστη υποστήριξη στην αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων και αλλαγή της ανθελληνικής πολιτικής Στέιτ Ντιπάρτμεντ - Πενταγώνου για Ελλάδα - Κύπρο «E» 18/6 /2010



Ατομα που επέβαιναν στα πλοία των ακτιβιστών με προορισμό τη Γάζα «έχουν δεσμούς με τρομοκρατικές οργανώσεις και το Ισραήλ είχε το απόλυτο δικαίωμα να προστατευτεί από τους ιρανικούς πυραύλους και τον οπλισμό που μετέφεραν».






Το αιματηρό ρεσάλτο των Ισραηλινών κομάντος στον «στολίσκο της Ελευθερίας» ήταν η αρχή της μετωπικής σύγκρουσης Αγκυρας - Τελ Αβίβ. Οι Αμερικανοί θεωρούν ότι η πολιτική του Ερντογάν στην περιοχή αντιστρατεύεται τα συμφέροντά τους, ενώ το εβραϊκό λόμπι εξαπολύει τώρα επίθεση σε όλα τα μέτωπα εναντίον της Τουρκίας

Ο ισχυρισμός ανήκει στον Αμερικανοεβραίο βουλευτή Ελιοτ Ενγκελ (Δημοκρατικός από τη Νέα Υόρκη) και αποτελεί δημοσιοποίηση των φημών που διέρρευσαν Ισραηλινοί αξιωματούχοι, σύμφωνα με τις οποίες στα πλοία επέβαιναν Τούρκοι πολίτες που έχουν σχέση με φανατικές ισλαμικές οργανώσεις αλλά και πράκτορες των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών.



Την ίδια στιγμή δοκιμάζονται και οι σχέσεις της Αγκυρας με την Ουάσιγκτον, καθώς καταφτάνουν πληροφορίες στην αμερικανική πρωτεύουσα που φέρουν τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν να ετοιμάζεται να ανακοινώσει την κατάργηση της στρατηγικής σχέσης Τουρκίας - Ισραήλ στην οποία επένδυσαν δισεκατομμύρια δολάρια οι ΗΠΑ. Αμερικανοί αξιωματούχοι εξέφρασαν για πρώτη φορά δημόσια την απογοήτευσή τους για τη στάση της Τουρκίας στο θέμα του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν.



Σε ιδιωτικές συζητήσεις «βγάζουν καπνούς» κατά την έκφραση δυτικού διπλωμάτη. Συγκεκριμένα, ένας αξιωματούχος άφησε ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι η Τουρκία αντιστρατεύεται βασικά σημαντικά αμερικανικά στρατηγικά συμφέροντα στην περιοχή.



Ο κ. Ενγκελς ανακοίνωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, όπου παρουσιάστηκαν οι αντιτουρκικές θέσεις 130 συναδέλφων του, ότι απέστειλε επιστολή στην Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, στην οποία αναφέρει ότι αρκετοί από αυτούς που επέβαιναν στο πλοίο Mavi Marmara θα επιδιώξουν να λάβουν βίζα για να επισκεφτούν τις Ηνωμένες Πολιτείες με στόχο, όπως είπε, να διαδώσουν την έχθρα τους και την προπαγάνδα τους εναντίον του Ισραήλ.



Οι εβραϊκές οργανώσεις της Αμερικής και η ηγεσία του Εβραϊκού Λόμπι έχουν κινητοποιηθεί και έχουν εξαπολύσει μαζική επίθεση εναντίον της Τουρκίας και του Ταγίπ Ερντογάν, εκτοξεύοντας κατηγορίες και απειλώντας ότι θα τιμωρήσουν τον Τούρκο πρωθυπουργό τον οποίο εντάσσουν στο ίδιο κάδρο με τον πρόεδρο του Ιράν.



Οι Εβραιοαμερικανοί ηγέτες ξεκίνησαν κύκλο επαφών με ηγέτες ελληνικών, κυπριακών και αρμενικών οργανώσεων, στη διάρκεια των οποίων δηλώνουν την απόφασή τους να αντιταχθούν στα σχέδια του Ταγίπ Ερντογάν, ενώ υπόσχονται αμέριστη υποστήριξη για να αναγνωριστεί η αρμενική γενοκτονία και να αλλάξει η ανθελληνική πολιτική του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του Πενταγώνου για την Ελλάδα και την Κύπρο.



Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ηγέτες του Εβραϊκού Λόμπι παραδέχτηκαν δημόσια πως σταμάτησαν την αναγνώριση της γενοκτονίας, ενώ ως γνωστόν εξυπηρέτησαν την Τουρκία για να αντιμετωπίσει το Ελληνικό Λόμπι, να επιβάλει το αντιδημοκρατικό σχέδιο Ανάν και να προωθήσει την άρση της δήθεν απομόνωσης των Τουρκοκυπρίων, που τη «χρέωσαν» στους Ελληνοκύπριους και όχι στον κατοχικό στρατό.



Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο Κογκρέσο ακούστηκαν βαριές κατηγορίες για την Τουρκία από την βουλευτή Σιέλι Μπέργκλεϊ, η οποία τόνισε ότι η Αγκυρα δεν έχει κανένα δικαίωμα να κατηγορεί το Ισραήλ όταν η ίδια είναι κατοχική δύναμη στην Κύπρο, όταν αρνείται να αναγνωρίσει τα εγκλήματα που διέπραξε εναντίον των Αρμενίων και όταν συμπεριφέρεται ρατσιστικά στον Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως. Παρόμοιες κατηγορίες και καταγγελίες ακούστηκαν και από άλλους βουλευτές.



Ο κ. Μάικ Πενς (Ρεπουμπλικάνος από την Ιντιάνα), γνωστός φίλος και υποστηρικτής της Αγκυρας, δήλωσε ότι το Ισραήλ είχε δικαίωμα να αμυνθεί και υπογράμμισε ότι η Τουρκία θα πληρώσει το κόστος της φιλίας της με το Ιράν και του ανταγωνισμού της με το Τελ Αβίβ και την Ουάσιγκτον.



Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Πενς -νούμερο 3 στην ιεραρχία του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος- και ο Πίτερ Κιγκ (Ρεπουμπλικάνος από τη Νέα Υόρκη) δήλωσαν στον Τούρκο πρέσβη ότι τερματίζουν την υποστήριξή τους προς τη χώρα του και θα ψηφίσουν υπέρ της αναγνώρισης της αρμενικής γενοκτονίας. «Θα υπάρξει κόστος εάν η Τουρκία παραμείνει στην παρούσα οδό, που τη φέρνει πιο κοντά στο Ιράν, ενώ γίνεται περισσότερο ανταγωνιστική απέναντι στο κράτος του Ισραήλ», τόνισε ο κ. Πενς.



Μιχάλης Ιγνατίου

ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΗΛΕΙΑΣ

Λουτρά Κυλλήνης

ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΗΛΕΙΑΣ

ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ...


19-6-1827

Μια μέρα σαν αυτή ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης επικηρύσσει όσους προσκυνούν τον Ιμπραήμ ,που συνιστά θανάσιμο κίνδυνο για την Επανάσταση.


«φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους» είναι η παρότρυνση του. Ο ίδιος θα σημειώσει στα Απομνημονεύματα του : « Μόνο εις τον καιρό του προσκυνήματος εφοβήθηκα δια την πατρίδα μου».

ΕΛΛΑΣ