Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

εμείς αφήνουμε την πατρίδα μας...

Ενώ ο κόσμος βιώνει ένα εφιαλτικό σκηνικό πείνας, ανεργίας, πορνείας , παιδεραστίας , δολοφονιών , ληστειών εμείς αφήνουμε την πατρίδα μας έρμαιο σε απάτριδες οπαδούς του μαμωνά που λυμαίνονται τις ζωές μας λες και τους ανήκουν.
Μας φοβίζουν μας κάνουν να νιώθουμε κακόμοιροι .
Όμως πέφτουν έξω και θα πέσουν έξω.

Ιερομαρτύρων Ανθίμου επισκόπου Νικομήδειας (†302) και Αριστίωνος επισκόπου Αλεξανδρείας

Ιερομαρτύρων Ανθίμου επισκόπου Νικομήδειας (†302) και Αριστίωνος επισκόπου Αλεξανδρείας. Μαρτύρων Αρχοντίωνος, Βασιλίσσης, Ζήνωνος, Φοίβης διακόνου και Χαρίτωνος (†α΄αι.). Νεομάρτυρος Πολυδώρου Νέας Εφέσου (†1794). Οσίων Θεοκτίστου και Στεφάνου ομολογητού, ηγουμένου Τριγλίας. Αγίου βασιλέως Κωνσταντίνου, του νέου.

Ο άγιος Άνθιμος γεννήθηκε στη Νικομήδεια. Ήταν αγαπητός ανάμεσα στους χριστιανούς της πόλης, οι οποίοι εκτιμούσαν τις αρετές του, τη δύναμη της πίστης και τον ηθικό του βίο. Ύστερα από πολλές παρακλήσεις ο άγιος θέλησε να γίνει επίσκοπος. Από το αξίωμα αυτό συνεχίσε να διδάσκει τον λόγο του Ευαγγελίου. Κατά το διωγμό τού Διοκλητιανού, ο άγιος συνελήφθη και τον διέταξαν να θυσιάσει στους Θεούς για να κερδίσει τη ζωή του. Ο άγιος δε δίστασε να ομολογήσει την πίστη του στο Χριστό. Μετά από αυτό τον βασάνισαν και τον αποκεφάλισαν. Ο άγιος Πολύδωρος ο Νεομάρτυρας από τη Λευκωσία, ανατράφηκε από γονείς ευσεβείς, διδάχθηκε θεολογία και ταξίδεψε σε πολλές χώρες κάνοντας το επάγγελμα του πραματευτή. Σε κάποια διασκέδαση μεθυσμένος όπως ήταν αρνήθηκε τον χριστιανισμό. Όταν συνήλθε μετανόησε πικρά. Εξομολογήθηκε και ανακοίνωσε τον πόθο του να μαρτυρήσει. Ύστερα από πολλές προσευχές έφτασε στην Νέα Έφεσο που μπροστά στο Μουφτή ομολόγησε την πίστη του στο Χριστό. Μετά από πολλά βασανιστήρια τον απαγχόνισαν. Σήμερα η κάρα του Αγίου φυλάσσεται στο Ναό της Αγίας Αικατερίνης στην Πλάκα. Ο όσιος Θεόκτιστος, ο όσιος και μέγας αυτός ασκητής επιδόθηκε σε αυστηρότατους ασκητικούς αγώνες κλεισμένος σε ένα κελί στην Λαύρα Φαρά. Σε ένα γειτονικό κελί εγκαταστάθηκε και ο Μέγας Ευθύμιος. Ο κοινός πόθος τής άσκησης συνέδεσε στενά τους δύο ασκητές. Μετά από πέντε χρόνια αποσύρθηκαν οριστικά σε μία σπηλιά στην έρημο για αυστηρότερη άσκηση. Ο όσιος Θεόκτιστος πέθανε σε βαθιά γεράματα το 451.

Για τα ιερά και τα όσια ...

Στις εκλογές αυτές θα ψηφίσω ποιο συνειδητά από ότι έχω ψηφίσει ποτέ στην ζωή μου .
Θα ψηφίσω για τα ιερά και τα όσια μου .

ΕΚΛΟΓΕΣ

Άντε λοιπόν καλές εκλογές αυτό δεν θέλατε ;
Εγώ πάντως όχι .
Άκουσα ένα ωραίο το απόγευμα μετά την αναγγελία των εκλογών:
«Δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποιος έχει τόσο σιγουριά και θέλει να αγοράσει ένα χρεοκοπημένο μαγαζί .
Ίσως κάποιος καλός τοκογλύφος του δανείσει με καλό τόκο ( ξεπούλημα της οικογένειας του) ας που με.»