Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Ιράκ: Ο στρατός κατέλαβε τη μεγαλύτερη συνοικία στη νότια Φαλούτζα

Οι ιρακινές δυνάμεις κατέλαβαν σήμερα (8/6) το μεγαλύτερο προάστιο στα νότια της Φαλούτζα, μια πόλη που θεωρείται προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με έναν αξιωματούχος της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας - 90.000 άμαχοι εγκλωβισμένοι στη Φαλούτζα.
Με την υποστήριξη του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, αλλά και παραστρατιωτικών, σιιτικών οργανώσεων, οι ιρακινές κυβερνητικές δυνάμεις εξαπέλυσαν στις 23 Μαΐου επίθεση για την ανακατάληψη της Φαλούτζα, η οποία ελέγχεται από τους τζιχαντιστές από τον Ιανουάριο του 2014.
«Οι αντιτρομοκρατικές δυνάμεις απελευθέρωσαν πλήρως τη συνοικία Σουχάντα αλ Τάνια και ύψωσαν την ιρακινή σημαία στα κτίρια του τομέα αυτού», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Σαμπάχ αλ Νόμαν, ένας εκπρόσωπος των ειδικών δυνάμεων της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, προσθέτοντας: «Οι δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας θα αναλάβουν τον έλεγχο της συνοικίας αφού εξουδετερωθούν όλοι οι εκρηκτικοί μηχανισμοί που άφησαν πίσω τους οι τζιχαντιστές».
Εξάλλου, ένας αντισυνταγματάρχης της αστυνομίας της επαρχίας Αλ Άνμπαρ, στην οποία βρίσκεται η Φαλούτζα, δήλωσε ότι το πρωί αποσοβήθηκαν δύο επιθέσεις αυτοκτονίας από μέλη του ΙΚ, ενώ πέντε άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας τραυματίστηκαν σε μάχες με τους τζιχαντιστές.
«Οι δυνάμεις ασφαλείας προωθούνται προς το κέντρο της Φαλούτζα από τα νότια, αλλά μετακινούνται λαμβάνοντας μεγάλες προφυλάξεις, για να προστατεύσουν τη ζωή των αμάχων», ανέφερε ο διοικητής των επιχειρήσεων, στρατηγός Άμπντελ Ουάχαμπ αλ Σάαντι.
Χιλιάδες άμαχοι παραμένουν αποκλεισμένοι στην πόλη και οι τζιχαντιστές τους εμποδίζουν να φύγουν ώστε να τους χρησιμοποιούν σαν ανθρώπινες ασπίδες.
Ο Τζάσιμ αλ Χάλμπους, ένα μέλος του επαρχιακού συμβουλίου της Αλ Άνμπαρ, είπε, τέλος, ότι οι άνδρες του ΙΚ «κρύβονται σε σήραγγες και σε σπίτια της περιοχής».
ΟΗΕ: Οι εγκλωβισμένοι άμαχοι στη Φαλούτζα ενδέχεται να φτάνουν ακόμη και τις 90.000
Στο μεταξύ, τα Ηνωμένα Έθνη αναθεώρησαν προς τα επάνω τον αριθμό των αμάχων που πιστεύεται ότι έχουν παγιδευτεί στην πολιορκημένη Φαλούτζα του Ιράκ, το προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους κοντά στη Βαγδάτη, αναφέροντας ότι ενδέχεται να φτάνουν ακόμη και τις 90.000, αντί για 50.000 που ήταν η εκτίμηση των ειδικών μέχρι σήμερα.
Σε τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters στη Βαγδάτη, η συντονίστρια του ΟΗΕ για το Ιράκ, Λίσε Γκράντε, προειδοποίησε ότι οι άμαχοι μπορεί να αντιμετωπίζουν μια «οδυνηρή» κατάσταση στην πολιορκημένη πόλη, που απέχει 50 χιλιόμετρα δυτικά της Βαγδάτης.
Ο ιρακινός στρατός ξεκίνησε την επιχείρησή του για την ανακατάληψη της πόλης στις 23 Μαΐου. Ωστόσο η πόλη βρισκόταν ουσιαστικά υπό πολιορκία εδώ και περίπου έξι μήνες, κατά τη διάρκεια των οποίων δεν ανεφοδιαζόταν καθόλου.
«Υποτιμήσαμε τον αριθμό των αμάχων στη Φαλούτζα. Οι άνθρωποι που φεύγουν από την πόλη μας δίνουν την εντύπωση ότι μπορεί να μιλάμε ίσως για 80-90.000 χιλιάδες που βρίσκονται εκεί», ανέφερε η Γκράντε.
Περισσότεροι από 20.000 άμαχοι κατάφεραν να φύγουν από την πόλη, υπό εξαιρετικά δύσκολες και επικίνδυνες συνθήκες. Κάποιοι περπατούσαν για μέρες, κινδυνεύοντας να δεχτούν τα πυρά των τζιχαντιστών, για να φτάσουν σε περιοχές που ελέγχονται από τις κυβερνητικές δυνάμεις. «Κάποιοι από αυτούς δυστυχώς δεν τα κατάφεραν. Ξέρουμε ότι περισσότεροι από 10 πνίγηκαν ενώ προσπαθούσαν να διασχίσουν τον ποταμό», είπε η Γκράντε, επισημαίνοντας ότι κάποια παιδιά χωρίστηκαν από τις οικογένειές τους κατά τη φυγή τους.
Η Γκράντε απεύθυνε επίσης έκκληση να αυξηθεί η χρηματοδότηση των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων στο Ιράκ λέγοντας ότι έχει καλυφθεί μόνο το 30% από τα 860 εκατομμύρια δολάρια που απαιτούνται. «Απλούστατα, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι περισσότερο αν δεν λάβουμε χρηματοδότηση. Είναι πολύ δύσκολο να καταλάβουμε πώς η διεθνής κοινότητα μπορεί να επενδύει τόσα πολλά στις στρατιωτικές επιχειρήσεις και να ξεχνάει τα θύματα», κατέληξε.


Read more: http://www.newsbomb.gr/kosmos/news/story/703382/irak-o-stratos-katelave-ti-megalyteri-synoikia-sti-notia-faloytza#ixzz4B1EF12Cw

Απαγορεύεται το αλκοόλ στο αμερικανικό ναυτικό έπειτα από το σάλο που ξέσπασε στην Ιαπωνία

Το αμερικανικό ναυτικό επέβαλε σήμερα (6/6) απαγόρευση κατανάλωσης αλκοόλ για το προσωπικό του που σταθμεύει στην Ιαπωνία, ενώ υιοθετούνται περιορισμοί και στη γενικότερη συμπεριφορά των Αμερικανών ναυτών εκτός των βάσεων.
Η εξέλιξη αυτή δρομολογήθηκε μετά τη σύλληψη μιας Αμερικανίδας που υπηρετεί σε βάση του ναυτικού και η οποία κατηγορείται ότι υπό την επήρεια αλκοόλ προκάλεσε τροχαίο ατύχημα με συνέπεια των τραυματισμό δύο κατοίκων στην Οκινάουα.
«Για δεκαετίες έχουμε στενές σχέσεις με τους κατοίκους στην Ιαπωνία. Είναι σημαντικό ο κάθε ναύτης να καταλάβει ότι οι ενέργειες μας, επηρεάζουν τις σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας στο σύνολό τους» τόνισε σε δήλωσή του σήμερα, ο υποναύαρχος Μάθιου Κάρτερ διοικητής των αμερικανικών ναυτικών δυνάμεων στην Ιαπωνία.

Το θέμα της συμπεριφοράς των στελεχών των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που υπηρετούν σε αμερικανικές βάσεις στην Ιαπωνία, τέθηκε από την ιαπωνική κυβέρνηση στον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, κατά την πρόσφατη επίσκεψη που πραγματοποίησε στη χώρα.


Read more: http://www.newsbomb.gr/kosmos/news/story/702538/apagoreyetai-to-alkool-sto-amerikaniko-naytiko-epeita-apo-to-salo-poy-xespase-stin-iaponia#ixzz4B1DvYkjq

Συνάντηση των υπουργών Άμυνας Συρίας, Ιράν, Ρωσίας στην Τεχεράνη



Ο υπουργός Άμυνας της Συρίας έφτασε στην Τεχεράνη για συνομιλίες με τους ομολόγους του της Ρωσίας και του Ιράν, την ώρα που οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις έχουν εξαπολύσει επίθεση ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, αλλά και ενάντια στους Σύρους αντάρτες.
Η μεν Ρωσία ενισχύει το καθεστώς Άσαντ με αεροπορικούς βομβαρδισμούς και ειδικές δυνάμεις στο έδαφος, ενώ το Ιράν έχει αναπτύξει δεκάδες στρατιωτικούς συμβούλους στο συριακό έδαφος και εξοπλίζει φιλοκυβερνητικές, σιιτικές μουσουλμανικές πολιτοφυλακές.
Την πρόσκληση για τη συνάντηση απηύθυνε στους δύο ομολόγους του ο υπουργός Άμυνας του Ιράν Χοσεΐν Ντεγάν.
naftemporiki.gr

Σκληρή απάντηση στον αυστριακό Υπ.Εξ. Σεμπάστιαν Κουρτς δίνει ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός - Δήμαρχος Λέσβου: Δεν θα γίνει το νησί μας νέο Αλκατράζ

Μυτιλήνη - Σκληρή απάντηση στον αυστριακό υπουργόΕξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς δίνει ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός. «Για εμάς οι προτάσεις ενός μεμονωμένου υπουργού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες δεν αντικατοπτρίζουν την πολιτική της ΕΕ, συνιστούν κήρυξη πολέμου και δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η Λέσβος ένα δεύτερο Αλκατράζ, αλλά θα αντισταθούμε με όλα τα μέσα» διαμηνύει σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα, Τρίτη, στην αυστριακή εφημερίδα Die Presse.

Όπως σημειώνει ο Σπύρος Γαληνός, η Λέσβος είναι τμήμα των ευρωπαϊκών ανατολικών συνόρων και είναι τμήμα της ανεξάρτητης και προπάντων κυρίαρχης Ελλάδας, ένα νησί με πάνω από 1.600 τετραγωνικά χιλιόμετρα έκταση, 85.000 κατοίκους και χιλιάδες χρόνια πολιτιστικής παράδοσης, δεν είναι ένα νησί Ελις. 

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Λέσβου, «οι προτάσεις του Αυστριακού υπουργού Εξωτερικών, Σεμπάστιαν Κουρτς είναι απαράδεκτες, προσβλητικές  και συκοφαντούν το νησί μου, μετατρέπουν τη Λέσβο και την Ελλάδα συνολικά σε μία αποθήκη ψυχών, ενώ οι ιδέες του προδίδουν πλήρη άγνοια και λογική ασυναρτησία», καθώς αυτός από τη μία πλευρά προειδοποιεί για εκβιασμό από την Τουρκία και από την άλλη θέλει να στείλει πίσω εκεί τους «παράνομους μετανάστες».

Ο δήμαρχος της Λέσβου, ο οποίος όπως παρατηρεί η εφημερίδα προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία και την περίοδο της κρίσης προσχώρησε στους Ανεξάρτητους Έλληνες, τονίζει πως «η συμφωνία  ΕΕ και Τουρκίας χειροτέρεψε  για εμάς τα πάντα. Την περασμένη χρονιά  πέρασαν από το νησί εκατοντάδες χιλιάδες  χωρίς προβλήματα, τώρα το νησί μοιάζει  με μία πυριτιδαποθήκη».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

ΕΚΤΑΚΤΟ ! Ετοιμάζεται Αρμαγεδών στην Ράκκα ανάμεσα στον ρωσικό και τον αμερικανικό συνασπισμό

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )  Μυστική συνάντηση των υπουργών...

 

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )
 Μυστική συνάντηση των υπουργών άμυνας Ιράν-Ρωσίας- Συρίας στην Τεχεράνη πριν την τελική μάχη στην Ράκκα
Όπως έγινε γνωστό από δυτικά  μέσα ενημέρωσης, η επίθεση του συριακού στρατού στην Raqqa  παρουσιάζει τεράστιο γεωπολιτικό κίνδυνο .
Ο ανταποκριτής των Financial Times στην Συρία  William Wallis με πύρινο άρθρο του προειδοποιεί ότι η Ρωσία ενδεχομένως να αντιμετωπίσει στρατιωτικά  τις Ηνωμένες Πολιτείες στην  Συρία και ειδικά στην πόλη της Ράκκα  .
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεδομένου ότι το «Ισλαμικό Κράτος» έχει δημιουργήσει στην Ράκκα  ένα απόρθητο στρατιωτικό  οχυρό , η συριακή πόλη βομβαρδίζεται με την μέθοδο του «χαλιού» από την  συριακά,  ρωσικά  , αμερικανικά  , γαλλικά και ιορδανικά αεροσκάφη   νυχθημερόν.
Iran, Russia, Syria Defense Ministers to Meet in Iran over Battle against Terrorism
Είναι πολύ πιθανό όμως  η πόλη αυτή να μετατραπεί στον τόπο του βιβλικού Αρμαγεδώνα που αναφέρει η αποκάλυψη λόγω  της  σύγκρουσης των υπερδυνάμεων  του πλανήτη ,  που έχουν τελείως διαφορετικά   συμφέροντα .
Για αυτόν τον λόγο πραγματοποιείται μια  άκρως μυστική συνάντηση ( ως προ το περιεχόμενο της) πριν την τελική μάχη ,  από τους υπουργούς άμυνας  του Ιράν, της  Ρωσίας, της Συρίας στην Τεχεράνη, αναφέρει σήμερα ο αραβικός τύπος.
Οι υπουργοί Άμυνας  θα  συναντηθούν  στην Τεχεράνη αύριο Πέμπτη, για να συζητήσουν και να καταστρώσουν το τελικό σχέδιο αντίδρασης κατά  την  τελική εκστρατεία κατά των ισλαμιστών στην Ράκκα και το Χαλέπι, λαμβάνοντας  σοβαρές αποφάσεις κατά της τρομοκρατίας, έχοντας όμως τους Αμερικανούς και τους «υπόλοιπους» απέναντι τους σύμφωνα με  έγκυρες πληροφορίες
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοιγκού  και ο  Σύρος ομόλογός του fahd Jassem al-Freij θα συμμετάσχουν  στη άκρως απόρρητη συνεδρίαση μαζί με τον  Ιρανό ομόλογό τους Hossein Dehqan.
Οι υπουργοί Άμυνας θα  σχεδιάσουν με προσοχή όλες τις κινήσεις τους και θα αποφασίσουν  σχετικά με τις τελευταίες περιφερειακές εξελίξεις,  και τους τρόπους  να ενισχύσουν  και να επεκτείνουν  την καταπολέμηση της τρομοκρατίας,  κατά την τριμερή συνάντηση, ανέφερε το ιρανικό  πρακτορείο ειδήσεων IRNA .
ceadcf81cf87ceb5cf84ceb1ceb9-cebf-ceb1cf81cebcceb1ceb3ceb5ceb4cf8ecebd-e280a6cf80cf8ccf83cebf-ceadcf84cebfceb9cebccebfceb9-ceb5ceafcebc
Τις τελευταίες ημέρες, η υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ συμμαχία των Κούρδων και των Αράβων ανταρτών κινείται στην πόλη από το βορρά. Απέναντι τους  όμως υπάρχουν  σοβαρές ρωσικές επίγειες δυνάμεις των ειδικών δυνάμεων, Σύροι και Ιρανοί  , οι οποίοι αναζητούν  το «τρόπαιο» που ονομάζεται Ράκκα.
Οι ειδικοί αμυντικοί αναλυτές  με απόλυτη σαφήνεια τονίζουν  ότι η  παρούσα κατάσταση είναι λίαν επικίνδυνη και προειδοποιούν ότι η στρατιωτική λαβίδα από Ρώσους , Ιρανούς, Σύρους Αμερικανούς, Βρετανούς , Τούρκους και άλλους,  ενέχει σοβαρό  στρατηγικό κίνδυνο γενικευμένης ανάφλεξης .
Ο  προφανής κίνδυνος είναι  ο τεράστιος  ανταγωνισμός για την κατάληψη της πόλης, ο οποίος  θα μπορούσε να καταλήξει σύγκρουση Αμερικανών, των οποίων οι ειδικές δυνάμεις είναι μεταξύ των δυνάμεων των ανταρτών, με τους Ρώσους, τα στρατεύματα των οποίων  υποστηρίζουν  τον Μπασάρ αλ-Άσαντ, σε μια εποχή που οι δύο πλευρές  προσπαθούν να εδραιωθούν στην χώρα ελέγχοντας την επόμενη ημέρα .
Σε μια ομιλία του στο πρόσφατα εκλεγμένο κοινοβούλιο στη Συρία την Τρίτη, ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ εξέφρασε την μεγάλη ευγνωμοσύνη  του προς την  Ρωσία, την Κίνα και το Ιράν για την υποστήριξη που παρείχαν στην κυβέρνηση της Δαμασκού. Ευχαρίστησε επίσης την λιβανέζικη οργάνωση Χεζμπολάχ  για τον αγώνα που έδωσε και δίνει στην χώρα του.
Ο Σύρος πρόεδρος τόνισε επίσης ότι οι δεσμοί μεταξύ Δαμασκού,  Τεχεράνης και  Μόσχας είναι ισχυρότεροι από ποτέ.
Οι δηλώσεις του  ήρθαν μία μόλις ημέρα μετά την υπόσχεση της Ρωσίας για  « πιο ενεργή» αεροπορική υποστήριξη προς την κυβέρνηση της Συρίας, γύρω από την στρατηγική  πόλη του Χαλεπίου, που βρίσκεται 350 χιλιόμετρα (217 μίλια) βόρεια της Δαμασκού.
Από τις 30 Σεπτεμβρίου, 2015, η Ρωσία  διεξάγει αεροπορικές επιδρομές εναντίον των τζιχαντιστών  και άλλων τρομοκρατικών ομάδων στη Συρία μετά από αίτημα της συριακής κυβέρνησης. Το Ιράν   βοηθά στον πόλεμο  με την παρουσία των Ιρανών Φρουρών της επανάστασης  την συριακή κυβέρνηση.
Ο θεός να βάλει το χέρι του .


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/06/%ce%bc%cf%85%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%b7-%cf%84%cf%89%ce%bd-%cf%85%cf%80%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b3%cf%8e%ce%bd-%ce%ac%ce%bc%cf%85%ce%bd%ce%b1.html#ixzz4B0TH5rXq

Περιγραφή - σοκ 26χρονης Βουλγάρας για τη δολοφονία του ναυτικού που βρέθηκε στον καταψύκτη

Απίστευτα είναι τα όσα περιέγραψε στους αστυνομικούς η 26χρονη Βουλγάρα για την οργάνωση της δολοφονίας του άτυχου ναυτικού από τη 49χρονη σύζυγό του και την τοποθέτηση του πτώματος του  μέσα στον καταψύκτη.
Η γυναίκα, κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι γνώριζε τη 49χρονη μέσω μιας κοινής τους φίλης στα τέλη του 2014. Ανέπτυξε σχέσεις μαζί της καθώς -όπως υποστήριξε- τη λυπήθηκε εξαιτίας των προβλημάτων που της περιέγραφε σχετικά με τον σύζυγό της, που έφταναν μέχρι και σε σεξουαλική κακοποίηση του παιδιού της.
"Κατάλαβα ότι η 49χρονη ομοεθνής μου ήταν πολύ νευριασμένη με τον άνδρα της και όταν τη ρώτησα τι συνέβη μου είπε ότι ο άνδρας της είχε πειράξει σεξουαλικά το παιδί. Μάλιστα μου είχε πει ότι αυτός έδινε φάρμακα στο παιδί για να κοιμάται και για να μπορεί να του κάνει κακό. Όπως μου είπε η 49χρονη είχε πάει το παιδί σε γιατρό και της είχε πει ότι όντως το είχε πειράξει".
"Ζήτησε άνθρωπο για να σκοτώσει τον άνδρα της"
"Μετά από αυτά που μου είπε με ρώτησε αν ξέρω κάποιον που να θέλει να τη βοηθήσει για να κάνει κακό στον άνδρα της. Έλεγε ότι ήθελε να τον σκοτώσει, αλλά εγώ δεν την πίστεψα, γιατί νόμιζα πως τα έλεγε πάνω στα νεύρα της. Πίστεψα ότι ήθελε να τον τρομάξει, όχι να τον σκοτώσει", φέρεται να ισχυρίζεται η 26χρονη, που παραδέχτηκε ότι γνώρισε στη 49χρονη έναν Ρουμάνο φίλο της για να την βοηθήσει. Τελικά,  έμαθε πως  ο Ρουμάνος και κάποιοι συνεργοί του θα βοηθούσαν την 49χρονη να σκοτώσει τον ναυτικό και θα έπαιρναν 14.000 ευρώ.
Δυο μέρες μετά η 49χρονη τηλεφώνησε στη νεαρή Βουλγάρα και στον Ρουμάνο φίλο της και τους είπε να πάνε στο σπίτι της, ενώ τηλεφωνηςε στον ναυτικό για να έρθει και εκείνος, λέγοντας ότι το παιδί τους είναι άρρωστο. "Εγώ είχα πάει στο σπίτι της γιατί εκείνη μου το είχε ζητήσει. Μου είχε πει ότι ήθελε να κρατάω στο μπαλκόνι το παιδί για να μην βλέπει όσα θα γίνονταν. Μου είχε πει ότι γι' αυτό θα μου έδινε 3 χιλιάδες ευρώ, όμως δεν μου τα έδωσε ποτέ ούτε εγώ τα ζήτησα."
Η δολοφονία
"Κάποια στιγμή ανέβηκε ο άνδρας της στο σπίτι και άκουσα από μέσα να τον χτυπάνε. Ήταν πια αργά για να φύγω, νόμιζα ότι θα τον τρόμαζαν λίγο. Αφού τον χτύπησαν μετά είχε ησυχία. Μπήκα στο σπίτι μετά από λίγη ώρα και ήμουν πολύ φοβισμένη. Δεν ξέρω να σας πω ποιος τον χτύπησε, δεν ήμουν μέσα. Μόλις με είδε η 49χρονη μου είπε να πάω μαζί της στο δωμάτιο και εκεί μου έδειξε έναν άνδρα που του είχαν δέσει τα χέρια και τα πόδια με κάτι σαν ταινία και στο κεφάλι του είχαν βάλει ένα πανί. Ο άνδρας αυτός φαινόταν να ανασαίνει και η 49χρονη τον κλωτσούσε και το έλεγε: "τα ίδια χάπια που έδινες στο παιδί μου, αυτά θα δώσω και σε σένα τώρα που έπεσες στα χέρια μου".
Σύμφωνα με τα λεγόμενα της 26χρονης, η είδηση του θανάτου του ναυτικού, έφτασε σε εκείνη λίγες μέρες αργότερα. "Δυο - τρεις μέρες μετά συναντήθηκα με την 49χρονη και το παιδί της. Τότε μου είπε ότι ο άνδρας της έχει πεθάνει. Μου ανέφερε ότι του έδωσε κάποια χάπια για να ηρεμήσει, να μην κουνιέται και να κοιμηθεί".
Σε αυτή τη συνάντηση της ζήτησε να βρει άνθρωπο για να της πουλήσει έναν καταψύκτη. "Δεν κατάλαβα τι τον ήθελε τον καταψύκτη και γι' αυτό της έδωσα το τηλέφωνο ενός φίλου μου Βούλγαρου που κάνει μετακομίσεις. Σε αυτόν έδωσε γύρω στα 400 ευρώ, όμως, όπως μου είπε αυτός, όταν έβαλε τον καταψύκτη μέσα στο σπίτι η 49χρονη μαζί με έναν άλλον Βούλγαρο που δεν τον ξέρω του είπε ότι θα του έδινε άλλα 3.000 ευρώ για να βάλουν στον καταψύκτη τον νεκρό άνδρα της".
Πηγή: ependisinews.gr

BREXIT: Η ελίτ τρέμει και προσπαθεί με κάθε τρόπο να ξεγελάσει τους Βρετανούς!

print_screen_brexit_ballot
«Δεν είναι το ποιος ψηφίζει που μετράει, αλλά το ποιος μετράει τις ψήφους!»
«Είμαι συγκλονισμένος. Θα έπρεπε να υπάρχει ουδετερότητα» αναφώνησε ένας θυμωμένος Βρετανός βλέποντας ότι στους ψηφοφόρους του Brexit αποστέλλονται ταχυδρομικά ψηφοδέλτια με έναν οδηγό που υποδηλώνει σαφώς ότι πρέπει να ψηφίσουν για την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


Τα έντυπα «Πώς να ψηφίσετε μέσω ταχυδρομείου» εστάλησαν την περασμένη εβδομάδα και παρακίνησαν έξαλλες καταγγελίες, καθώς ο οδηγός βήμα-προς-βήμα περιλαμβάνει συμβουλές για να «διαβάσουν προσεκτικά τις οδηγίες, στη συνέχεια να συμπληρώσουν το ψηφοδέλτιο» σε μια εικόνα που δείχνει ένα μολύβι να επιλέγει το κουτάκι «παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση».
Πολλαπλές αναφορές αποδεικνύουν ότι πολίτες της ΕΕ έχουν λάβει κάρτες δημοσκόπησης παρότι δεν δικαιούνται ψήφο στο δημοψήφισμα.
Ο Γιάκουμπ Παβλόφσκι, ένας Πολωνός πολίτης που ζει στο Κίνγκστον, Surrey, λέει: «Ζω στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 2006, αλλά ποτέ δεν έκανα αίτηση για τη βρετανική υπηκοότητα. Αγόρασα πρόσφατα ένα σπίτι και τον Δεκέμβριο του 2015, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αγοράς, συμπλήρωσα το έντυπο για να εγγραφών στους εκλογικούς καταλόγους. Επέλεξα σε αυτό ότι είμαι Πολωνός πολίτης. Θα μπορούσα επομένως να ψηφίσω στις δημοτικές εκλογές του Λονδίνου αυτό το μήνα, ωστόσο πρόσφατα πήρα μια κάρτα δημοσκοπήσεων για το επερχόμενο δημοψήφισμα για την παραμονή στην ΕΕ».
Μη Βρετανοί πολίτες της ΕΕ δεν έχουν δικαίωμα ψήφου στο δημοψήφισμα…
Το συμβούλιο του Kingston είπε στον Jakub ότι ήταν λανθασμένα στη βάση δεδομένων τους, ως Βρετανός πολίτης. Αλλά αυτό φαίνεται να είναι ένα ευρέως διαδεδομένο πρόβλημα: «Ποτέ δεν θα έπρεπε να επιτραπεί στην Εκλογική Επιτροπή να σταλεί αυτό».
Οι ειδικοί λένε ότι υπάρχει κίνδυνος ότι τα έντυπα θα μπορούσαν να προσβληθούν στο δικαστήριο, επειδή φαίνεται να καθοδηγούν την επιλογή των ψηφοφόρων.
Ο Bernard Jenkin – ο βουλευτής που επιβλέπει τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος – σημείωσε: «κάθε υποσυνείδητο μήνυμα από αρχές που ισχυρίζονται ότι είναι ουδέτερες είναι απολύτως απαγορευμένο και θα πρέπει να αναφέρεται στην Εκλογική Επιτροπή».
Ο Arron Banks- ένας χρηματοδότης της εκστρατείας Leave.EU – αναφώνησε «το να σταλούν ταχυδρομικές ψήφοι με οδηγίες που δείχνουν στους ανθρώπους πώς να ψηφίσουν και ευνοούν την εκστρατεία παραμονής, είναι το πιο πρόσφατο σκάνδαλο … θα ζητήσουμε από τους δικηγόρους μας να επικοινωνήσουν με την εκλογική επιτροπή για μια εξήγηση».

https://hellasforce.com/2016/06/07/brexit-η-ελίτ-τρέμει-και-προσπαθεί-με-κάθε-τ/