Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Τα οικονομικά μέτρα έρχονται από το ...1843! Διαβάστε τις απίστευτες ομοιότητες!

Η ιστορία είναι πραγματική. Και είναι η ιστορία της χώρας μας. Που όπως όλες οι ιστορίες, όλων των κρατών έχουν κάτι πολύ περιέργες συμπτώσεις . Ίσως επειδή τα κράτη ,όπως και οι άνθρωποι αρνούνται να μάθουν από τα λάθη τους. Κι έτσι τα επαναλαμβάνουν. Διαβάστε λοιπόν το κείμενο ,που μας υπέδειξε ένας πολύ σοβαρός καθηγητής στρατιωτικής Σχολής για το τι είχε συμβεί στην Ελλάδα το 1843! Θα βρείτε πιστέψτε μας πάρα πολλές …συμπτώσεις και ομοιότητες με το σήμερα:

“Το καλοκαίρι του 1843, η Ελλάδα έπρεπε να καταβάλει στις τράπεζες της Ευρώπης τα τοκοχρεολύσια παλιότερων δανείων που είχε πάρει η χώρα. Δυστυχώς τα λεφτά δεν είχαν πάει σε υποδομές που θα βοηθούσαν την κατεστραμένη Ελληνική οικονομία, αλλά είχαν σπαταληθεί στους εμφυλίους της επανάστασης και στα λούσα του παλατιού και των Βαυαρών συμβούλων του στέμματος.

Οι τόκοι που έπρεπε να καταβάλλονται κάθε χρόνο ήταν 7 εκατομμύρια δραχμές και ισοδυναμούσαν με το μισό τών συνολικών εσόδων του. ελληνικού κράτους που έφταναν μετά βίας τα 14 εκατομμύρια ετησίως. Στην πραγματικότητα, με την καταβολή των τόκων δεν περίσσευε τίποτα να επενδυθεί προς όφελος του ελληνικού λαού. (Μήπως κάτι αρχίζει να μας θυμίζει;)

Την άνοιξη του 1843, η κυβέρνηση παίρνει μέτρα λιτότητας, τα οποία όμως δεν αποδίδουν τόσο ώστε να .συγκεντρωθούν τα απαιτούμενα για την ετήσια δόση χρήματα. Έτσι, τον Ιούνιο του 1843, η ελληνική κυβέρνηση ενημερώνει τις ξένες κυβερνήσεις ότι αδυνατεί να καταβάλει το ποσό που χρωστά! ει και ζ ητά νέο δάνειο από τις μεγάλες δυνάμεις, ώστε να αποπληρώσει τα παλιά. Αυτές αρνούνται κατηγορηματικά. (Βρε κοίτα κάτι συμπτώσεις.)

Αντί να εγκρίνουν νέο δάνειο, εκπρόσωποι των τριών μεγάλων δυνάμεων (Αγγλία-Γαλλία-Ρωσία) κάνουν μια διάσκεψη στο Λονδίνο για το ελληνικό χρέος και καταλήγουν σε καταδικαστικό πρωτόκολλο. Οι πρεσβευτές των μεγάλων δυνάμεων με το πρωτόκολλο στο χέρι, παρουσιάζονται στην ελληνική κυβέρνηση και απαιτούν την ικανοποίηση του. Αρχίζουν διαπραγματεύσεις ανάμεσα στα δύο μέρη και μετά από έναν μήνα υπογράφουν μνημόνιο (απ νάτο!), σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα πρέπει να πάρει μέτρα ώστε να εξοικονομήσει μέσα στους επόμενους μήνες το αστρονομικό επιπλέον ποσό των 3,6 εκατομμυρίων δραχμών, που θα δοθούν στους δανειστές της. (Αυτό σίγουρα κάτι μας θυμίζει;)

Για να είναι σίγουροι ότι το μνημόνιο θα εφαρμοστεί κατά γράμμα, οι πρεσβευτές απαιτούν να παραβρίσκονται στις συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου που θα εγκρίνει τα μέτρα και να παίρνουν ανά μήνα λεπτομερή κατάσταση της πορείας εφαρμογής τους, αλλά και των ποσών που εισπράττονται. (Ε όχι, δεν γίνεται, πλάκα μας κάνουν.)

Για να μην τα πολυλογώ, σας αναφέρω τα βασικά μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση μέσα στο
1843 σε εφαρμογή του τότε μνημονίου. Κάθε ομοιότητα με την εποχή μας, είναι εντελώς τυχαία και πέραν των προθέσεων του ιστορικού που τα κατέγραψε:

1. Απολύθηκε το ένα τρίτο των Δημοσίων υπαλλήλων και μειώθηκαν 20% οι μισθοί όσων παρέμειναν. (όπα.)

2. Σταμάτησε η χορήγηση συντάξεων, που τότε δεν δίνονταν στο σύνολο του πληθυσμού αλλά σε ειδικές κατηγορίες. (αμάν.)

3. Μειώθηκαν κατά 60% οι στρατιωτικές δαπάνες, μειώθηκε δραστικά ο αριθμός των ενστόλων και αντί για μισθό οι στρατιωτικοί έπαιρναν χωράφια.

4. Επιβλήθηκε προκαταβολή στην είσπραξη του φόρου εισοδήματος και της "δεκάτης", που ! ήταν ο φ όρος για την αγροτική παραγωγή. (από τότε έ.)

5. Αυξήθηκαν οι δασμοί και οι φόροι χαρτοσήμου.(ΦΠΑ δεν είχε τότε.)

6. Απολύθηκαν όλοι οι μηχανικοί του Δημοσίου και σταμάτησαν όλα τα δημόσια έργα. (έλα.)

7. Καταργήθηκαν εντελώς όλες οι υγειονομικές υπηρεσίες του κράτους. (είχε ο Λοβέρδος προ-προπάππου τότε;)

8. Απολύθηκαν όλοι οι υπάλληλοι του εθνικού τυπογραφείου, όλοι οι δασονόμοι, οι δασικοί υπάλληλοι και οι μισοί καθηγητές πανεπιστημίου. (πιθανόν να έφερναν ξένους.)

9. Καταργήθηκαν όλες οι διπλωματικές αποστολές στο εξωτερικό. (ε, όχι, αυτό όχι.)

10. Νομιμοποιήθηκαν όλα τα αυθαίρετα κτίσματα και οι καταπατημένες "εθνικές γαίες" με την πληρωμή προστίμων νομιμοποίησης. (ερχόμαστε δεύτεροι.)

11. Περαιώθηκαν συνοπτικά όλες οι εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις με την καταβολή εφάπαξ ποσού. (αθάνατη Ελλάδα.)


(Είναι να τρελαίνεσαι, είναι δυνατόν να αντέγραψαν οι τωρινοί ένα τόσο παλιό σχέδιο, μια που δεν είχαν άλλες ιδέες;) Δεν είναι ανατριχιαστικά όμοια με την εποχή μας; Είδατε που οι οικονομικές συνταγές λιτότητας είναι σαν το παλιό καλό κρασί; για ποιούς; Ίδιες, αιώνιες, ανυπόφορες. Κι επειδή ξέρω ότι θα ρωτήσετε "τι πέτυχαν με όλα αυτά;", σας απαντώ:

Ο κόσμος εξαθλιώθηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι ξένοι πήραν ένα μέρος των χρημάτων τους, η χώρα είδε κι έπαθε να συνέλθει, αλλά φαλήρισε ξανά μετά από πενήντα ακριβώς χρόνια, με το "Κύριοι, δυστυχώς επτωχεύσαμεν" του Χαριλάου Τρικούπη, το 1893.
Πάντως, το συγκεκριμένο μνημόνιο του 1843, από πολλούς ιστορικούς θεωρείται μία από τις σοβαρότερες αφορμές για το ξέσπασμα της επανάστασης της 3ης Σεπτέμβρη 1843, που έφερε Σύνταγμα στη χώρα”.


onalert
http://greeknation.blogspot.gr/2015/07/1843.html

Βαρουφάκης στο NewStatesman: Πρότεινα παράλληλο νόμισμα και προετοιμαζόμουν για Grexit

Ότι ζήτησε παράλληλο νόμισμα και προετοιμαζόταν για Grexit αποκάλυψε σε αποκλειστική συνέντευξή του στο ΝewStatesman ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.
Ο κ. Βαρουφάκης αναφέρει ότι έθεσε το θέμα στην κυβέρνηση αλλά μειοψήφισε (σε έξι υπέρ τάχθηκαν δύο κατά) και γι’ αυτό επέβληθησαν τα capital controls.
Από την αρχή των διαπραγματεύσεων, οι πιστωτές του ξεκαθάρισαν πως είτε θα δεχθεί τη συμφωνία ή η συμφωνία είναι νεκρή, σημειώνοντας παράλληλα πως ενώ η ελληνική πλευρά παρουσίαζε τα στοιχεία που της ζητούνταν (όπως π.χ. τη δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας) και ανέπτυσσε τα σχέδιά της για τον ΦΠΑ, οι πιστωτές απέρριπταν τις προτάσεις χωρίς όμως να δίνουν κάποια δική τους εναλλακτική πρόταση. «Στη συνέχεια, πριν προλάβουμε να συμφωνήσουμε μαζί τους για τον ΦΠΑ, θα άλλαζαν θέμα και θα πήγαιναν στις αποκρατικοποιήσεις».
Όπως ανέφερε, είχε προτείνει στην τρόικα να συμφωνήσουν σε τρεις-τέσσερις σημαντικές μεταρρυθμίσεις στις οποίες όλοι θα συμφωνούσαν, όπως για παράδειγμα το φορολογικό σύστημα και τον ΦΠΑ, και να εφαρμοστούν άμεσα. Ως αντάλλαγμα θα υπήρχε χαλάρωση των περιορισμών από την ΕΚΤ. Οι μεταρρυθμίσεις αυτές θα πήγαιναν στη βουλή ενώ θα συνεχίζονταν οι διαπραγματεύσεις. Ωστόσο, η απάντηση των θεσμών ήταν αρνητική, καθώς ήθελαν μια «συνολική αξιολόγηση». «Τίποτα δεν θα εφαρμοστεί αν τολμήσετε να εισάγετε νομοθεσία. Θα θεωρηθεί μονομερής ενέργεια που θα αντιτίθεται στη διαδικασία της επίτευξης συμφωνίας».
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών ερωτήθηκε αν θα «σοκάρονταν» αν παραιτούνταν ο Αλέξης Τσίπρας. Απάντησε ότι «τίποτα δεν με σοκάρει αυτές τις μέρες –η ευρωζώνη μας είναι ένα πολύ αφιλόξενο μέρος για αξιοπρεπείς ανθρώπους. Ούτε θα με σοκάριζε να συνέχιζε και αποδέχονταν μια πολύ κακή συμφωνία. Διότι κατανοώ ότι αισθάνεται πως έχει υποχρέωση προς τον λαό που τον στηρίζει, να μην αφήσει τη χώρα να μετατραπεί σε failed state».
Ο κ. Βαρουφάκης ερωτήθηκε αν σκεφτόταν το Grexit από την πρώτη ημέρα. Η απάντηση ήταν «Ναι, οπωσδήποτε». Ερωτηθείς αν έγιναν προετοιμασίες για Grexit είπε «η απάντηση είναι ναι και όχι. Είχαμε μια μικρή ομάδα, ένα «πολεμικό συμβούλιο» εντός του υπουργείου, περίπου πέντε ατόμων που έκαναν το εξής: επεξεργαζόμασταν στη θεωρία όλα όσα θα έπρεπε να γίνουν (για να προετοιμαστούμε για το ενδεχόμενο Grexit). Είναι ένα όμως να το κάνεις αυτό σε επίπεδο 4-5 ατόμων και τελείως διαφορετικό να προετοιμάζεις μια χώρα για αυτό το ενδεχόμενο. Για να προετοιμαστεί η χώρα έπρεπε να ληφθεί διοικητική απόφαση, και αυτή η απόφαση δεν ελήφθη ποτέ».
«Η άποψή μου ήταν ότι θα έπρεπε να είμαστε πολύ προσεκτικοί να μην ενεργοποιήσουμε την προετοιμασία για Grexit. Δεν ήθελα αυτό να γίνει μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Αλλά επίσης πίστευα πως τη στιγμή που το Eurogroup μας έκλεισε τις τράπεζες, θα πρέπει να ενεργοποιήσουμε αυτή τη διαδικασία».
Σε ερώτηση για τις δυο επιλογές της Ελλάδας, δηλαδή την άμεση έξοδο από το ευρώ ή την έκδοση IOUs, ο κ. Βαρουφάκης είπε πως «δεν πίστευα ποτέ πως πρέπει να πάμε κατ' ευθείαν σε νέο νόμισμα. Η άποψή μου ήταν πως αν τολμούσαν να κλείσουν τις τράπεζές μας, κάτι που θεωρούσα επιθετική κίνηση απίστευτης ισχύος, θα πρέπει να απαντήσουμε δυναμικά χωρίς να περνάμε το σημείο χωρίς επιστροφή.
Θα πρέπει να εκδώσουμε δικά μας IOUs, ή τουλάχιστον να ανακοινώσουμε ότι θα εκδώσουμε δική μας ρευστότητα σε ευρώ. Θα πρέπει να «κουρέψουμε» τα ελληνικά ομόλογα του 2012 που κατέχει η ΕΚΤ ή να ανακοινώσουμε ότι θα το κάνουμε. Και θα πρέπει να πάρουμε τον έλεγχο της Τράπεζας της Ελλάδος. Αυτό ήταν το τρίπτυχο, τα τρία πράγματα με τα οποία νόμισα ότι έπρεπε να απαντήσουμε αν η ΕΚΤ έκλεινε τις τράπεζές μας.
Προειδοποιούσα το υπουργικό συμβούλιο ότι αυτό θα συνέβαινε (η ΕΚΤ θα έκλεινε τις τράπεζές μας) για έναν μήνα, προκειμένου να μας σύρει σε μια εξευτελιστική συμφωνία. Όταν συνέβη, η σύστασή μου για «ενεργητική» απάντηση, ας πούμε ότι καταψηφίστηκε.
Ερωτηθείς πόσο κοντά έφθασε η Ελλάδα σ' αυτό το ενδεχόμενο, είπε «να σας πω ότι από τα έξι άτομα ήμασταν μειοψηφία των δυο... όταν δεν έγινε πήρα τις εντολές μου να κλείσω τις τράπεζες ομόφωνα και προφορικά από την ΕΚΤ και την Τράπεζα της Ελλάδος, κάτι στο οποίο εγώ ήμουν αντίθετος, όμως το έκανα διότι είμαι ομαδικός παίκτης, πιστεύω στην συλλογική ευθύνη.
Και τότε έγινε το δημοψήφισμα και το δημοψήφισμα μας έδωσε μια απίστευτη ώθηση, μια που θα δικαιολογούσε αυτού του είδους την ενεργητική απάντηση έναντι της ΕΚΤ, όμως τότε το ίδιο βράδυ η κυβέρνηση αποφάσισε ότι η βούληση του λαού, αυτό το ηχηρό «Όχι», δεν θα πρέπει να είναι αυτό που θα ενεργοποιήσει αυτή την ενεργητική προσέγγιση.
Αντιθέτως, θα πρέπει να οδηγήσει σε σημαντικές υποχωρήσεις προς την άλλη πλευρά: η συνεδρίαση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, με τον πρωθυπουργό μας να αποδέχεται τον όρο ότι ό,τι και να συμβεί, ότι και αν κάνει η άλλη πλευρά, δεν θα απαντήσουμε με τρόπο που τους προκαλεί. Και ουσιαστικά αυτό σημαίνει υποχώρηση... σταματάς να διαπραγματεύεσαι».
Ο κ. Βαρουφάκης σχολίασε επίσης την συνεδρίαση του Eurogroup από την οποία αποκλείστηκε η Ελλάδα.
«Υπάρχει μια συνθήκη πως τα ανακοινωθέντα πρέπει να είναι ομόφωνα και ο πρόεδρος δεν μπορεί απλά να συγκαλεί συνεδρίαση της ευρωζώνης και να αποκλείει ένα κράτος μέλος. Και είπε 'είμαι σίγουρος ότι μπορώ να το κάνω'. Έτσι ζήτησα νομική γνώμη. Δημιούργησε κάποια αναταραχή. Για περίπου 5-10 λεπτά σταμάτησε η συνεδρίαση και στο τέλος κάποιος αξιωματούχος, κάποιος ειδήμον της νομικής μου μίλησε και είπε τα εξής λόγια «Το Eurogroup δεν υφίσταται νομικά, δεν υπάρχει συνθήκη που να έχει συγκροτήσει σε σώμα αυτή την ομάδα». Άρα έχουμε μια ανύπαρκτη ομάδα που έχει την μεγαλύτερη εξουσία να καθορίσει τις ζωές των ευρωπαίων. Δεν λογοδοτεί σε κανέναν, δεδομένου ότι δεν υφίσταται νομικά. Δεν τηρούνται πρακτικά και είναι εμπιστευτικό. Έτσι κανένας πολίτης δεν γνωρίζει τι λέγεται πίσω από κλειστές πόρτες... πρόκειται για αποφάσεις σχεδόν ζωής και θανάτου και κανένα μέλος δεν λογοδοτεί σε κανέναν».
Τέλος, ισχυρίστηκε ότι το Eurogroup ελέγχεται παντελώς και πλήρως από τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, ενώ σημείωσε πως υπήρχε μια μικρή διαφοροποίηση της Γαλλίας από τη γερμανική γραμμή.
http://www.huffingtonpost.gr/2015/07/13/story-newstatesman-grexit_n_7784140.html?1436790584&utm_source=News247&utm_medium=huffpost_homebig&utm_campaign=24MediaWidget

ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΧΗΜΙΚΑ ΟΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ! Που ειναι τωρα η «διεθνης κοινότητα»;

2015: Οι τουρκοι μπορούν ακομα να σφαζουνανενόχλητοι.
Χρήση χημικών αερίων σε επιθέσεις του σε περιοχές που ελέγχουν οι κουρδικές δυνάμεις στην βορειοανατολική Συρία στα τέλη του Ιουνίου έκανε το Ισλαμικό Κράτος, όπως γνωστοποίησαν οι Μονάδες Προστασίας του Κουρδικού Λαού (YPG) και το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Ο εκπρόσωπος του YPG Ρεντούρ Χελίλ δήλωσε πως το Ισλαμικό Κράτος εκτόξευσε «αυτοσχέδια χημικά βλήματα» στις 28 Ιουνίου σε περιοχή της πόλης Χάσακα που ελέγχει το YPG και σε τοποθεσίες των κουρδικών δυνάμεων νότια της πόλης ΤελΜπρακ, βορειοανατολικά της Χάσακα.
Σημείωσε πως ο τύπος των χημικών που χρησιμοποιήθηκαν δεν έχουν προσδιοριστεί επακριβώς, ενώ τόνισε πως κανένας από τους μαχητές των Μονάδων Προστασίας του Κουρδικού Λαού που εκτέθηκε στα χημικά δεν πέθανε, επειδή μεταφέρθηκαν γρήγορα στο νοσοκομείο. Ήταν η πρώτη φορά που το Ισλαμικό Κράτος έκανε χρήση χημικών ενάντια στο YPG, υπογράμμισε.
Παράλληλα, το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα γνωστοποίησε πως έχει επίσης καταγράψει χρήση χημικών αερίων από το Ισλαμικό Κράτος σε επίθεση σε ένα χωριό κοντά στην Τελ Μπρακ στις 28 Ιουνίου.
Το Παρατηρητήριο ανέφερε πως 12 μαχητές του YPG εκτέθηκαν στο αέριο, τονίζοντας πως έχει λάβει πληροφορίες για την χημική επίθεση στην πόλη Χάσακα, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Με ανακοίνωση του το YPG τονίζει πως ερευνά την χρήση χημικών όπλων από το ΙΚ με την βοήθεια μιας διεθνούς ομάδας ειδικών.
Προσθέτει πως οι κουρδικές δυνάμεις τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες κατέλαβαν μάσκες αερίων από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους «επιβεβαιώνοντας πως ήταν προετοιμασμένοι και εξοπλισμένοι για χημικό πόλεμο σε αυτό το σημείο του μετώπου».
Παράλληλα τονίζεται πως οι στρατιώτες που εκτέθηκαν στο αέριο «υπέφεραν από κάψιμο στο λαιμό στα μάτια και στην μύτη, σε συνδυασμό με σοβαρούς πονοκεφάλους, μυϊκούς πόνους και διαταραχές συγκέντρωσης και κίνησης». «Η παρατεταμένη έκθεση στα χημικά επίσης προκάλεσε επίσης και εμετό», προσθέτει η ανακοίνωση.


http://www.newsbomb.gr/kosmos/news/story/608235/syria-xrisi-ximikon-se-epitheseis-toy-ekane-to-islamiko-kratos#ixzz3gDq2CRop

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ H χώρα δέχεται ασύμμετρη επίθεση: Oι τακτικές μάχης της ISIS που εφαρμόστηκαν στο Σύνταγμα και τα 79 πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα (UPD)

Η χώρα βρίσκεται υπό καθεστώς ασύμμετρης επίθεσης μετά και τις πολλαπλές διάσπαρτες πυρκαγιές που έλαβαν χώρα σε όλη την Ελλάδα. Το "καμπανάκι"¨κινδύνου είχε ηχήσει από τα επεισόδια στο Σύνταγμα όπου οι πληροφορίες των αρχών ασφαλείας έκαναν λόγο για εφαρμογή τακτικών που χρησιμοποιούν οι τζιχαντιστές της ISIS ή ακόμη και η Χαμάς και παραπέμπουν σε μάχες σε αστικό πεδίο συγκρούσεων. Συκεκριμένα οι ξενόφερτοι πράκτορες χρησιμοποίησαν "ανθρώπινες ασπίδες" για να εξουδετερώσουν την αποτελεσματικότητα της Αστυνομίας απειλώντας την με φόβο "παράπλευρων απωλειών" 
 
Εβδομήντα εννέα δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν, κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου (από χθες στις 06:00 έως σήμερα το πρωί), σε όλη τη χώρα.
Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, σε ύφεση βρίσκονται οι τέσσερις μεγάλες πυρκαγιές, που ξέσπασαν χθες.
 
Ειδικότερα:
 
Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στο Φαρακλό, στη Νεάπολη Λακωνίας. Στην κατάσβεση συμμετέχουν 132 πυροσβέστες με 52 οχήματα, 39 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 5 οχήματα ΟΤΑ.
 
Η πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στον Καρέα. Στην κατάσβεση λαμβάνουν μέρος 100 πυροσβέστες με 40 οχήματα, 55 άτομα πεζοπόρο, 61 υδροφόρες ΟΤΑ.
 
Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στη Μαλακάσα Αττικής, όπου επιχειρούν αυτή την ώρα 65 πυροσβέστες με 21 οχήματα, 24 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 14 οχήματα ΟΤΑ.
 
Η πυρκαγιά που ξέσπασε στη Ν. Αρτάκη, στην Εύβοια. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 12 άτομα πεζοπόρο, 2 υδροφόρες και 1 μηχάνημα των ΟΤΑ.
 
Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 02:10 σήμερα, σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Ατσίτσα στη Σκύρο. Στην επιχείρηση κατάσβεσής της συμμετέχουν 17 πυροσβέστες με 5 οχήματα, 3 υδροφόρες ΟΤΑ και 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη.
 
Παράλληλα, όπως αναφέρει η Πυροσβεστική, για σήμερα και λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν, πολύ υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 4), σύμφωνα με το Xάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, υπάρχει στους νομούς Αττικής, Βοιωτίας, Εύβοιας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Κορινθίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Αχαΐας, Ηλείας, Κυκλάδων και στα νησιά Λέσβο, Χίο, Σκύρο, Κύθηρα και Ζάκυνθο.
 
Η Πυροσβεστική απευθύνει έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει την εκδήλωση πυρκαγιάς, ενώ υπενθυμίζει ότι σε περίπτωση φωτιάς:
 
1.Να ειδοποιούν αμέσως το κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον αριθμό κλήσης 199.
2.Να απομακρύνονται έγκαιρα σε περίπτωση πυρκαγιάς, εάν δεν μπορούν να βοηθήσουν στην καταστολή της για τη δική τους ασφάλεια και για να μην παρεμποδίζουν το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
 
Οργανωμένο σχέδιο δράσης, παρόμοιο με εκείνο που είχε τεθεί σε εφαρμογή στις γενικευμένες ταραχές της 12ης Φεβρουαρίου 2012, «είδε» η ΕΛ.ΑΣ. στα επεισόδια της Τετάρτης, στην πλατεία Συντάγματος.
 
Αρμόδιοι αξιωματικοί έλεγαν ότι οι ομάδες των "αναρχικών" που πρωτοστάτησαν στα επεισόδια είχαν σκοπό να επιτεθούν σε κυβερνητικά κτίρια και κυρίως στη Βουλή και στο υπουργείο Οικονομικών. Προσέθεταν ότι κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό χάρη στον σχεδιασμό της ΓΑΔΑ και στην κινητοποίηση του συνόλου των διμοιριών της ΥΑΤ και της ΥΜΕΤ.
 
Σύμφωνα με πηγή της Ασφάλειας Αττικής, στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα συμμετείχαν περίπου 1.000 άτομα του αναρχικού χώρου. Στα επεισόδια πρωτοστάτησαν περίπου 300 άτομα, που εκτόξευσαν πάνω από 50 βόμβες μολότοφ και φωτοβολίδες κατά των αστυνομικών. Αξιωματικοί της υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας περισυνέλεξαν χθες από το Σύνταγμα σακούλες με 11 άθικτες βόμβες μολότοφ και από το Ζάππειο σάκους με πέτρες.
 
Στη διάρκεια της κινητοποίησης στο Σύνταγμα, οι 1.000 αντεξουσιαστές που είχαν νωρίτερα συγκεντρωθεί στα Προπύλαια, διασπάστηκαν σε μικρότερες ομάδες των 30 - 50 ατόμων και μετά την έναρξη των επεισοδίων, λίγο μετά τις 9 μ.μ., εξαπέλυσαν ταυτόχρονες επιθέσεις κατά των αστυνομικών. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, τη στιγμή που δύο ομάδες κουκουλοφόρων εκτόξευαν βόμβες μολότοφ κατά διμοιριών μπροστά στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία» και στην οδό Οθωνος, δύο άλλες ομάδες κινούνταν μέσω των οδών Μητροπόλεως και Ερμού προς το υπουργείο Οικονομικών με σκοπό να το πυρπολήσουν.
 
Εμποδίστηκαν και καταδιώχθηκαν από αστυνομικούς που βρίσκονταν στο σημείο. Η ίδια πηγή επισήμανε ότι κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας» είχαν συγκεντρωθεί στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη με απώτερο σκοπό να αιφνιδιάσουν τους αστυνομικούς και να κινηθούν προς το Περιστύλιο της Βουλής. Νωρίτερα το απόγευμα της Τετάρτης, τέσσερα μέλη της ίδιας ομάδας προσήχθησαν από την πλατεία Κουμουνδούρου καθώς, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., σκόπευαν να κάνουν κατάληψη στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Για το σχέδιο κατάληψης των γραφείων του κυβερνώντος κόμματος από αναρχικούς είχε ειδοποιηθεί εγγράφως η ΓΑΔΑ από την Αντιτρομοκρατική.
 
Υπενθυμίζουμε εδώ ότι τέσσερις Γερμανοί συνελήφθησαν κατά την διάρκεια των επεισοδίων στην Αθήνα δημιουργώντας υποψίες ότι η BND (οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες) είχε συμμετοχή σε αυτά, διαλύοντας έτσι τις αντιμνημονιακές πορέιες των Ελλήνων πολιτών την στιγμή που η Βουλή ψήφιζε τα νέα αιματηρά μέτρα που περιλαμβάνει η εθνοκτόνα "συμφωνία" με τους δανειστές.
 
Είναι άξιο απορίας πως την στιγμή που ο ελληνικός λαός ήθελε να διαδηλώσει κατά του νέου επαίσχυντου μηνμονίου λίγο πριν την ψήφισή του βρέθηκαν πάλι για άλλη μια φορά οι "γνωστοί-άγνωστοι" για να διαλύσουν τις συγκεντρώσεις.
 
Οι αστυνομικές δυνάμεις συνέλαβαν συνολικά δώδεκα άτομα, ουδείς εκ των οποίων είναι Έλληνας, τα οποία οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα με την κατηγορία της φθοράς σε σταθμούς του μετρό. Οι συλληφθέντες είναι τέσσερις Γερμανοί, δύο Γάλλοι, ένας Αυστραλός, ένας Ουκρανός, ένας Ολλανδός και τρεις Πολωνοί.
 
Πλην του Αυστραλού όλοι οι υπόλοιποι προέρχονται από χώρες προτεκτοράτα ή συμμαχικές των Γερμανών.
 
Παράλληλα, κατά την διάρκεια των επεισοδίων μπροστά απο την Βουλή, συνελήφθησαν συνολικά 14 άτομα - ανάμεσά τους ένας Ιταλός και ένας Αλβανός - οι οποίοι οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε επεισόδια και επιθέσεις εναντίον αστυνομικών.
 
Μια σειρά από άκρως ύποπτα περιστατικά στο δάσος του Υμηττού έχουν σημάνει συναγερμό στις αρμόδιες Aρχές, καθώς είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να αποτελούν προπαρασκευαστικές ενέργειες οργανωμένου σχεδίου για μεγάλη φωτιά.
 
Συγκεκριμένα, είχαν καταγραφεί τρεις επιθέσεις σε παρατηρητήρια πάνω στο βουνό, τα οποία καλύπτουν την έκταση από τα Γλυκά Νερά μέχρι τον Καρέα. Θεωρούνται υψίστης σημασίας, καθώς η καταστροφή τους αφήνει ευάλωτο τον Υμηττό, αφού, σε τυχόν πυρκαγιά, δεν θα υπάρξει γρήγορη ανταπόκριση.
 
Μία εβδομάδα μετά το Πάσχα, άγνωστοι έσπασαν τις σανίδες αντιστήριξης στο παρατηρητήριο της Αγίας Παρασκευής. «Αρχικά υποθέσαμε ότι πρόκειται για έργο νεαρών, καθώς το σημείο είναι δημοφιλές στέκι», λέει ο επικεφαλής της ομάδας Εθελοντικής Δασοπροστασίας Παπάγου - Υμηττού, Ευ. Στογιάννης.
 
Ωστόσο, το δεύτερο χτύπημα των αγνώστων, μία εβδομάδα μετά και σε διαφορετικό παρατηρητήριο χτύπησε καμπανάκι στο επιτελείο των εμπλεκόμενων φορέων δασοπροστασίας. Στις 27 Απριλίου, κατά την πρωινή περιπολία εντοπίστηκε σπασμένο το εν λόγω παρατηρητήριο και διαπιστώθηκε ότι άγνωστοι είχαν δέσει συρματόσχοινα στις ξύλινες κολόνες και στη συνέχεια επιχείρησαν με αυτοκίνητο να κατεδαφίσουν τον ξύλινο πύργο. Τελικά, οι δράστες δεν τα κατάφεραν, όμως τον κατέστησαν επισφαλή και τον έθεσαν εκτός λειτουργίας.
 
Ομως, οι χειρότεροι φόβοι για ενδεχόμενο να διαφαίνεται οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών στο βουνό επιβεβαιώθηκαν την Παρασκευή 22 Μαΐου, όταν τρίτο παρατηρητήριο έγινε στόχος εμπρηστών. Στη 13.30 το μεσημέρι, περιπατητές ειδοποίησαν την Πυροσβεστική για φωτιά, στο σημείο της Καλοπούλας. Η θέση «βλέπει» από την περιοχή του Παπάγου μέχρι τον Βύρωνα. Αυτά τα τρία παρατηρητήρια είναι σε σημεία κρίσιμα για την έγκαιρη ειδοποίηση σε περίπτωση πυρκαγιάς από το πρώτο δευτερόλεπτο, από την πρώτη σπίθα που θα δουν οι παρατηρητές κατά τη βάρδιά τους.
 
Την ίδια στιγμή, το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί οι παρενοχλήσεις στους ασυρμάτους της Δασοπροστασίας αλλά και της Πυροσβεστικής. Αγνωστοι καταλαμβάνουν τις συχνότητες με μουσική ή δίνουν «ψεύτικες» κλήσεις.
 
Χαρακτηριστικό της κρισιμότητας της κατάστασης είναι ότι στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα  στο Μέγαρο Μαξίμου με στόχο την ενημέρωση και τον συντονισμό των ενεργειών για την καταπολέμηση των πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει και κατακαίνε ολόκληρη τη χώρα μετείχαν οι υπουργοί Ν. Βούτσης, Π. Καμμένος, ο αναπληρωτής υπουργός Γ. Πανούσης, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Αν. Μαυρόπουλος, ο διοικητής της ΕΥΠ, Γ. Ρουμπάτης, καθώς και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Μ. Κωσταράκος.
 
Σε δηλώσεις του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος έκανε λόγο για σχέδιο εμπρηστών όπως το 2007 και προσπάθεια αποσταθεροποίησης της χώρας.
 
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, η οποία έκανε λόγο για υπονόμευση της εθνικής προσπάθειας.
 
Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που στη σύσκεψη κορυφής μετέχει και ο επικεφαλής της ΕΥΠ, Γιάννης Ρουμπάτης…
 
Όλα δείχνουν ότι το μπαράζ πολλαπλών και διάσπαρτων πυρκαγιών είναι σε εφαρμογή συντονισμένου σχεδίου. Σαφώς, οι καιρικές συνθήκες ευννοούν τέτοιες εξελίξεις αλλά δεν μπορεί σε μισή ώρα να έχουμε απανωτές πυρκαγιές σε Βύρωνα-Ηλιούπολη-Καρέα, Εύβοια, Λακωνία και στην υπόλοιπη χώρα οι εστίες φωτιάς να ξεπερνούν τις 50! Στόχος φυσικά η αποδυνάμωση του απαρχαιωμένου εξοπλισμού και η διασπορά πυροσβεστικών δυνάμεων. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι φωτιές ξεκίνησαν από την μακρινή Λακωνία και επεκτάθηκαν σε Ατική-Εύβοια. Η πυρκαγιά είναι ύπουλη, πολλαπλασιαστικά ασύμμετρη απειλή γιατί απειλεί ζωές, περιουσίες, κλιματική σταθερότητα, τουρισμό και γενικά την οικονομική ζωή της χώρας. Απώτερος στόχος φυσικά η αποσταθεροποίηση της χώρας....
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
http://www.defencenet.gr/defence/item/h-χώρα-δέχεται-ασύμμετρη-επίθεση-μετά-τις-τακτικές-μάχης-της-isis-που-εφαρμόστηκαν-στο-σύνταγμα

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Ηλεία

Σύμφωνα με την έκδοση του Ημερησίου Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας της 17ης Ιουλίου 2015, ολόκληρη η περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας για το επόμενο 24ωρο κατατάσσεται σε κατηγορία πολύ υψηλού κινδύνου(κατηγορία 4), για πρόβλεψη κινδύνου πυρκαγιάς.
Κατόπιν τούτου απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους πολίτες, την οποία πρέπει να επιδείξουν προσοχή στα παρακάτω: 
- Δεν πετάμε ποτέ αναμμένα τσιγάρα όταν βρισκόμαστε στο δάσος ή στην ύπαιθρο ή από το παράθυρο του αυτοκινήτου
Δεν καίμε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά  
- Αποφεύγουμε τις υπαίθριες ψησταριές κατά τους θερινούς μήνες, εντός ή πλησίον των δασών ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα
- Δεν αφήνουμε σκουπίδια στο δάσος ή σε δασικές εκτάσεις. Υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης
- Καθαρίζουμε και αποψιλώνουμε τις ιδιοκτησίες μας από ξηρά χόρτα, σωρούς ξερών κλαδιών και άλλων εύφλεκτων υλικών

Σύμφωνα δε με την ισχύουσα νομοθεσία σας κάνουμε γνωστό ότι απαγορεύεται αυστηρά το άναμμα και η χρήση φωτιάς στην ύπαιθρο.


Απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων κ.λ.π. σε δάση και ευπαθείς περιοχές της Ηλείας»
Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας κ. Γεώργιος Γεωργιόπουλος έχοντας υπόψη  :

  1. Τις διατάξεις του Νόμου 3013/ΦΕΚ102/01-05-2002 περί αναβάθμισης της Πολιτικής Προστασίας και λοιπές διατάξεις.
2.   Η  αρ. πρωτ.: 2195/ 3 - 4 - 2015 / ΑΔΑ: 7035465ΦΘΕ-5ΒΞ. Εγκύκλιος της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, « Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω των δασικών πυρκαγιών κατά την αντιπυρική περίοδο 2015».
  1. Την ομόφωνη απόφαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π) στην συνεδρίαση της 26-03-2015.


Α  π  ο  φ  α  σ  ί  ζ  ε  ι


Την υλοποίηση της απόφασης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π) κατά την συνεδρίαση της 26-03-2015, για την απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων κ.λ.π. σε δάση και ευπαθείς περιοχές του Νομού Ηλείας, από τις 9 κάθε βράδυ έως τις  6 το πρωί και για το διάστημα από 26-06-2015 μέχρι την λήξη της αντιπυρικής περιόδου στις 31-10-2015, όταν οι καιρικές συνθήκες ευνοούν εκδήλωση πυρκαγιάς, (επίπεδο 4 & 5 του χάρτη πρόβλεψης υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς της Δ/νσης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας),  ως εξής:
  1. Την απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων και της παρουσίας πολιτών στις δασικές περιοχές του ορεινού όγκου του όρου Φολόης, Λαμπείας, Μίνθης και Λάπιθα από (26/06/2015 μέχρι και31/10/2015) και ώρες (από 21.00 μέχρι 06.00).
Της απαγόρευσης εξαιρούνται οι εθνικοί, επαρχιακοί και ασφαλτοστρωμένοι δημοτικοί δρόμοι, καθώς επίσης εξαιρούνται οι κάτοικοι των ανωτέρω περιοχών και οι εργαζόμενοι στην υλοτομία στα δάση του όρους Φολόης, Λαμπείας, Μίνθης και Λάπιθα, καθώς επίσης οι έχοντες εργασία και οι παρόδιοι κτηματίες.
  1. Την απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων και της παρουσίας πολιτών το ίδιο χρονικό διάστημα (26/06/2015 μέχρι και 31/10/2015) και ώρες (από 21.00 μέχρι 06.00):
- στο Δάσος της Στροφυλιάς-Κουνουπελίου.
- στο Δάσος της Στροφυλιάς Ζαχάρως
- στο Δάσος  Κατάκολου έως  Σκαφιδιά
- στο δάσος Δρούβα Αρχ. Ολυμπίας
- στο Δάσος Θινών
- στο Δάσος  Επιταλίου – Αλφειούσας - Φράγμα Αλφειού
- στο Δάσος  Ράχες - Ανεμοχώρι - Καλλίκωμο
- στο δάσος Σμίλα, και Στρέφι (Δρόμος ΤΟΕΒ από Καρούτες – Στρέφι)
- στο Δάσος  Πλουτοχωρίου.
- στο Δάσος  Κρεστένων- Δάσος  Σεφερλή - Κ.Σαμικού -Κρουνοί
- στο Δάσος  Καλυβάκια - Μπάμπες – Σκιλλουντία –Γρύλος
- στο Δάσος Νέδα –Φιγαλεία
- στο Δάσος  Θολό
- στο Δάσος Μιράκα –Βασιλάκι – Νεμούτα – Φολόη – όρια Ν. Ηλείας
- στο Δάσος Δήμου Κάστρου Κυλλήνης και Λουτρών Κυλλήνης
(εγκαταστάσεις GRECOTEL)
- στο Βουνό Κατακόλου και δάσος Σκαφιδιάς
- στις δασικές περιοχές των ποταμών Νέδα, Αλφειού, Πηνειού και Ερυμάνθου

Της απαγόρευσης εξαιρούνται οι εθνικοί, επαρχιακοί και ασφαλτοστρωμένοι δημοτικοί δρόμοι, καθώς επίσης εξαιρούνται οι κάτοικοι των ανωτέρω περιοχών, οι έχοντες εργασία και οι παρόδιοι κτηματίες.

  1. Την απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων και της παρουσίας πολιτών το ίδιο χρονικό διάστημα (26/06/2015 μέχρι και 31/10/2015) και ώρες (από 21.00 μέχρι 06.00) πέριξ των αρχαιολογικών χώρων :
  • της Αρχαίας Ολυμπίας
  • και του Επικούρειου Απόλλωνα
και των θρησκευτικών χώρων :

-          Μονή Αγ. Ελεούσα
-          Μονή Βλαχέρνας
-          Παναγία Εισοδιώτισσα Αγίου Ιωάννου
-          Ι. Μονή Σκαφιδιάς
-          Ι. Μονή Κρεμαστής Λανθίου
-          Ι. Μονή Αγίου Ιωάννου Πελοπίου
-          Ι. Μονή Άνω Δίβρης
-          Ι. Μονή Φραγκοπηδήματος Βουνάργου
-          Ι. Μονή Αναλήψεως
-          Ι. Μονή Μεταμορφώσεως Σωτήρος Βουλιαγμένης
-          Ι. Μονή Προφήτη Ηλία
-          Ι. Μονή Σεπετού Αλιφείρας
-          Ι. Μονή Αγίας Παρασκευής Μακρισίων

Της απαγόρευσης εξαιρούνται οι εθνικοί, επαρχιακοί και ασφαλτοστρωμένοι δημοτικοί δρόμοι, καθώς επίσης εξαιρούνται οι κάτοικοι των ανωτέρω περιοχών, οι έχοντες εργασία και οι παρόδιοι κτηματίες.

  1. Την απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων και της παρουσίας πολιτών το ίδιο χρονικό διάστημα 26/06/15 μέχρι και 31/10/15 και ώρες (από 21.00 μέχρι 06.00)  πέριξ και εντός των σκουπιδότοπων -  χωματερών και που είναι :
- Κρεστένων
- Ανδρίτσαινας
- Φολόης
- Ζαχάρως
- Λαμπείας
- Βώλακος
- Αλιφείρας
- Πύργου (Αγκινάρα)
- Δροσελή Δήμου Λεχαινών
- Βουρλιά Τραγανού Δήμου Ανδραβίδας
- Κουγέικα Τ/Κ. Καπελέτου Δήμου Βουπρασίας
- Βυτινέικα Δήμου Κάστρου – Κυλλήνης
- Μπαλί Θινών Δήμου Βαρθολομιού
- στην περιοχή Κονιδέικα του Δήμου Αμαλιάδας και
- στο Τ/Κ Κόροιβος του Δήμου Γαστούνης

  1. Ενημερώνονται οι πολίτες ότι από 26/06/15 μέχρι και 31/10/15 υπάρχει ενδεχόμενο ελέγχου, από εξουσιοδοτημένα όργανα (Πυροσβεστική – Αστυνομία – Στρατός – Δασαρχείο) και γι’ αυτό παρακαλούμε για τη συνεργασία τους, ώστε η κοινή αντιπυρική προσπάθεια να έχει θετικό αποτέλεσμα.
  2. Η πραγματοποίηση πολιτιστικών και θρησκευτικών εκδηλώσεων στις προαναφερόμενες περιοχές, κατά τη διάρκεια των ωρών απαγόρευσης, απαιτεί ειδική άδεια από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και αφού ληφθούν τα μέτρα πυρασφάλειας που από αυτή κρίνονται αναγκαία.
  3. Της απαγόρευσης εξαιρούνται τα μηχανήματα και οχήματα των Υπηρεσιών, των Δήμων, ως και τα οχήματα παροχής βοηθείας όπως επίσης και οι υπάλληλοι των Υπηρεσιών και των Δήμων όταν εκτελούν υπηρεσία.
  4. H εφαρμογή της απόφασης ανατίθεται στις κατά τόπους Αστυνομικές Αρχές, στις Δασικές και στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες με περιοχή ευθύνης τους Δήμους των αντίστοιχων περιοχών.
  5. Οι  Δήμοι που στην περιοχή ευθύνης τους υπάγονται οι περιοχές που θα ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας, πρέπει να μεριμνήσουν για την τοποθέτηση σχετικών πινακίδων για την ενημέρωση των δημοτών τους.
  6. Οι τοπικές ομάδες πυρασφάλειας, πρέπει να εντάξουν στις περιπολίες τους & τις περιοχές όπου ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας, ιδιαίτερα όταν οι καιρικές συνθήκες ευνοούν εκδήλωση πυρκαγιάς, (επίπεδο 4 & 5 του Χάρτη πρόβλεψης υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς της Δ/νσης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας).
  7. Οι παραβάτες της απαγόρευσης διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με το άρθρο 458 του Ποινικού Κώδικα.

Καλούμε τους πολίτες της Ηλείας να συνδράμουν στην προσπάθεια των κρατικών αυτοδιοικητικών αρχών και των εθελοντικών οργανώσεων, για την αντιπυρική προστασία του Νομού.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΗΛΕΙΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

http://www.patrisnews.com/nea-enimerosi/ileia/poly-ypsilos-kindynos-pyrkagias-stin-ileia