Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Ο Άσαντ ενέκρινε το σχηματισμό νέα κυβέρνησης

 Το σχηματισμό νέας κυβέρνησης ενέκρινε σήμερα ο Σύρος Πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας SANA.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, ο Άσαντ διατήρησε αρκετούς από τους υπουργούς της προηγούμενης κυβέρνησης –κάτι που αναμένεται να δυσαρεστήσει τη Δύση. 

Παρότι ο Άσαντ έχει τη στήριξη του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, οι ΗΠΑ αλλά και αρκετές Ευρωπαϊκές χώρες έχουν ζητήσει την παραίτησή του από την προεδρία της χώρας.
http://www.onalert.gr/stories/o-assad-enekrine-nea-kybernhshs/50696

Αίτηση πτώχευσης στο άρθρο 99 για τη Jet Oil Η αίτηση θα εκδικαστεί το Νοέμβριο ενώ η εταιρεία εξασφάλισε προστασία από πιστωτές

Οι φόβοι που επικρατούσαν το τελευταίο διάστημα για νέο "κανόνι" στην αγορά καυσίμων επιβεβαιώνονται. H εταιρεία Jet Oil κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού δικαίου.
Η αίτηση κατατέθηκε σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στις 9 Ιουνίου και θα εκδικαστεί τον Νοέμβριο, ενώ την επόμενη μέρα η εταιρεία εξασφάλισε μέσω ασφαλιστικών μέτρων την προστασία από τους πιστωτές.
Σημειώνεται ότι η εταιρεία εμφανίζει υψηλό δανεισμό, τον οποίο όπως επισημαίνει στην αίτησή της αδυνατεί να εξυπηρετήσει, αφού οι συνθήκες κρίσης στην αγορά έχουν προκαλέσει ταμειακή αδυναμία.
Η εταιρεία η οποία πριν μερικά χρόνια είχε σημαντικό μερίδιο αγοράς, με 600 περίπου πρατήρια, έχει περιορίσει σημαντικά το τελευταίο διάστημα την παρουσία του σήματός της, ενώ εδώ και αρκετές εβδομάδες κατέβαλε προσπάθειες προκειμένου να συνεχίσει την τροφοδοσία του δικτύου της, όπως αναφέρει το capital.gr. 
http://www.news.gr/oikonomia/epiheirhseis/article/271259/aithsh-ptohefshs-sto-arthro-99-gia-th-jet-oil.html

Πέθανε ο σκηνοθέτης του «Ελαφοκυνηγού» Μάικλ Τσιμίνο Βρέθηκε νεκρός στην κατοικία του στο Λος Άντζελες

Ο αμερικανός σκηνοθέτης Μάικλ Τσιμίνο, δημιουργός μεταξύ άλλων της ταινίας «Ο Ελαφοκυνηγός» (1978) με θέμα τον πόλεμο του Βιετνάμ, πέθανε σε ηλικία 77 ετών.
Ο θάνατός του ανακοινώθηκε πρώτα από τον διευθυντή του Φεστιβάλ των Καννών Τιερί Φεμό και μετά από την αμερικανική εφημερίδα The New York Times, η οποία επικαλέσθηκε τον Έρικ Βάισμαν, φίλο και πρώην δικηγόρο του σκηνοθέτη.
Η αιτία του θανάτου του Μάικλ Τσιμίνο δεν διευκρινίσθηκε αμέσως.
Όπως λέει ο Βάισμαν στους New York Times, ο σκηνοθέτης βρέθηκε νεκρός στην κατοικία του στο Λος Άντζελες.
Ο Μάικλ Τσιμίνο τιμήθηκε το 1979 με το Όσκαρ Σκηνοθεσίας για τον «Ελαφοκυνηγό», μια τρίωρη εποποιία που αναφέρεται στον πόλεμο του Βιετνάμ μέσα από τη ζωή τριών φίλων.
Εκτός από το αγαλματίδιο για την καλύτερη σκηνοθεσία, η ταινία είχε βραβευθεί με άλλα τέσσερα Όσκαρ, μεταξύ των οποίων αυτό της καλύτερης ταινίας.
Ο Μάκλ Τσιμίνο γεννήθηκε στις 3 Φεβρουαρίου 1939 στη Νέα Υόρκη. Ο πατέρας του ήταν μουσικός εκδότης και η μητέρα του στυλίστρια. Ο ίδιος σπούδασε ζωγραφική στο πανεπιστήμιο του Γέηλ (1961) και αυτό του Νιού Χέιβεν (1963) πριν σκηνοθετήσει διαφημιστικά σποτ για την τηλεόραση.
Το 1971 εγκαταστάθηκε στο Λος Άντζελες και άρχισε να γράφει σενάρια για ταινίες, όπως οι «Περιπέτεια στο διάστημα» και «Ένα Μάγκνουμ 44 για τον επιθεωρητή Κάλαχαν», πριν σκηνοθετήσει τη «Μεγάλη ληστεία της Μοντάνα» το 1974, με τον Τζεφ Μπρίτζες και τον Κλιντ Ήστγουντ, ο οποίος έκανε και την παραγωγή της ταινίας.
Η μεγάλη επιτυχία ήρθε όμως το 1978 με τον «Ελαφοκυνηγό». Αντίθετα η «Πύλη της Δύσεως» (1980) ήταν μια εμπορική αποτυχία που αποδείχθηκε μοιραία για την United Artist, που είχε επνδύσει πολλά σ' αυτή την ταινία των 3 ωρών και 40 λεπτών. Ο Τσιμίνο χρειάστηκε να περιμένει πέντε χρόνια πριν επιστρέψει στις επιτυχίες το 1985 με τη "Χρονιά του Δράκου" με θέμα την κινεζική μαφία, αλλά η κοινότητα των Ασιατών τον κατηγόρησε για ρατσισμό.
Ακολούθησαν τρεις εμπορικές αποτυχίες: «Ο Σικελός» (1987), «Ώρες αγωνίας» (1990) και «The Sunchaser», που υπήρξε η τελευταία ολοκληρωμένη ταινία του το 1996.
http://www.newsbeast.gr/world/arthro/2295472/pethane-o-skinothetis-tou-elafokinigou-maikl-tsimino

Κλείνει η ψαλίδα ανάμεσα σε Κλίντον και Τραμπ Στα όρια του στατιστικού λάθους κυμαίνεται πλέον η διαφορά τους

Η υποψήφια των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο Χίλαρι Κλίντον και ο Ρεπουμπλικάνος αντίπαλός της Ντόναλντ Τραμπ φέρονται σχεδόν να ισοψηφούν σε μια δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα ενόψει των προεδρικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, καθώς η προεκλογική εκστρατεία διεξάγεται σε μια ατμόσφαιρα όλο και περισσότερο δηλητηριώδη.
Η έρευνα του πανεπιστημίου Quinnipiac φέρει την Χίλαρι Κλίντον να προηγείται συγκεντρώνοντας ένα 42% των προθέσεων ψήφου, ενώ ο δισεκατομμυριούχος Ντόναλντ Τραμπ πιστώνεται το 40%.
Το υπόλοιπο 18% μοιράζεται ανάμεσα σε αυτούς που δήλωσαν ότι θέλουν να ψηφίσουν άλλον υποψήφιο (6%), δεν θα ρίξουν ψηφοδέλτιο στην κάλπη (5%) ή ότι παραμένουν αναποφάσιστοι (7%).
Το προβάδισμα της υποψήφιας των Δημοκρατικών σε αυτή την έρευνα είναι αισθητά μικρότερο συγκρινόμενο με την αμέσως προηγούμενη έρευνα του πανεπιστημίου Κουίνιπιακ, η οποία είχε δημοσιευθεί την 1η Ιουνίου: τότε, η Κλίντον προηγείτο του αντιπάλου της με τέσσερις εκατοστιαίες μονάδες.
Το ποσοστό της διαφοράς των δύο υποψηφίων βάσει αυτής της δημοσκόπησης είναι πολύ πιο μικρό από εκείνο που καταγραφόταν την Κυριακή σε μια δημοσκόπηση των ABC News/Washington Post, το οποίο ανερχόταν σε 12 μονάδες κι αποδιδόταν στις πρόσφατες αναταράξεις στην εκστρατεία του Τραμπ.
Η έρευνα του πανεπιστημίου Κουίνιπιακ, σε δείγμα 1.610 εκλογέων, κατέδειξε πως το 61% των ερωτηθέντων θεωρεί πως η εκστρατεία ενόψει των εκλογών του 2016 «αύξησε το επίπεδο του μίσους και των προκαταλήψεων στις Ηνωμένες Πολιτείες» της Αμερικής. Τα δύο τρίτα εξ αυτών επιρρίπτουν την ευθύνη στο στρατόπεδο του Τραμπ και ένα 16% επιρρίπτει την ευθύνη στην Κλίντον.
Οι εκλογείς βλέπουν να διεξάγεται «μια μικροπρεπής προεκλογική εκστρατεία«, στην οποία εφαρμόζεται «πολιτική καμένης γης από τους δύο υποψήφιους, η οποία δεν τους αρέσει: Θεωρούν ότι ούτε η μια (υποψήφια) ούτε ο άλλος (υποψήφιος) θα γίνει καλός πρόεδρος», σχολίασε ο Τιμ Μαλόι, αναπληρωτής διευθυντής του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων του πανεπιστημίου Κουίνιπιακ, στην ανακοίνωση που συνοδεύει την έρευνα.
Για το 58% των προσώπων που ερωτήθηκαν, η πρώην Πρώτη Κυρία και πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ υπό τον απερχόμενο πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα είναι καλύτερα προετοιμασμένη από τον Ντόναλντ Τραμπ για να αναλάβει το προεδρικό αξίωμα. Ο δεύτερος δεν συγκεντρώνει παρά το 33% των θετικών γνωμών όσον αφορά αυτό το ερώτημα.
Μολαταύτα θεωρούν ότι ο επιχειρηματίας έχει καλύτερες δυνατότητες όσον αφορά τη δημιουργία θέσεων εργασίας (52%, έναντι 40% για την Κλίντον), αλλά και για να αντιμετωπίσει τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (52%, έναντι 39% για την Κλίντον).
Το ποσοστό στατιστικού σφάλματος της έρευνας αυτής ανέρχεται σε ±2,4%.

http://www.newsbeast.gr/world/arthro/2291587/klini-i-psalida-anamesa-se-klinton-ke-trab?ref=rel

Κατέθεσε στο FBI η Χίλαρι Κλίντον Η κατάθεση αφορούσε στη χρήση του προσωπικού της email όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών

Η υποψήφια για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος Χίλαρι Κλίντον κατέθεσε σήμερα στο FBI στο πλαίσιο της έρευνας για τη χρήση του προσωπικού της email κατά τη διάρκεια της θητείας της ως υπουργού Εξωτερικών.
Η Χίλαρι Κλίντον «κατέθεσε ιδία βουλήσει σήμερα για το θέμα που αφορά τα email της όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός της Νικ Μέριλ, διευκρινίζοντας ότι ήταν πολύ ικανοποιημένη που είχε την ευκαιρία να βοηθήσει το υπουργείο Δικαιοσύνης στην ολοκλήρωση αυτής της έρευνας».
Σύμφωνα με πρόσωπο του περιβάλλοντός της, η κατάθεση διήρκεσε περί τις 3.30 ώρες και πραγματοποιήθηκε στην έδρα του FBI στην Ουάσινγκτον.
http://www.newsbeast.gr/world/arthro/2295351/katethese-sto-fbi-i-chilari-klinton