Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Γιατί οι έλληνες υποφέρουν ; Δεν κυβερνιούνται από έλληνες .

Είναι γεγονός ότι τον τελευταίο καιρό οι πληροφορίες τρέχουν ποιο γρήγορα και από την ταχύτητα του φωτός.


Όπως επίσης είναι γεγονός ότι μαθαίνουμε όχι τα νέα αλλά τα πειραματικά νέα . αυτά που διευκολύνουν τους δυνάστες να χειραγωγούν μια χώρα όταν βρίσκετε υπό κατοχή . είναι τραγικά δύσκολο να παράγεις νέα όταν πρέπει να θυμίζεις ότι παράλληλα είμαστε και μια χώρα όπου η δημοκρατία περισσεύει.

Ποιος κυβερνά την Ελλάδα άραγε ;

Οι πολυεθνικές εταιρίες.

Ο Έλληνας έχει τους ηγέτες που του αξίζουν ;

Οι Έλληνες έχουν τους ηγέτες που του σερβίρουν .



Γιατί οι έλληνες υποφέρουν ;

Για το λόγο ότι δεν κυβερνιούνται από έλληνες .

Στην Ελλάδα έχουμε δημοκρατία ;

Όχι γιατί κυβερνά η μειοψηφία.





Η γερμάνια δημιουργεί το πρόβλημα στην Ευρώπη ;

Όχι .



Η γερμάνια είναι μια χώρα με μια σιχαμερή ιστορία που πραγματικά δεν ξέρω για ποιο λόγο έχει την τόλμη να αισθάνεται υπερήφανη. Γέννησε το ναζισμό και τώρα που τα αυγά έσπασαν κυβερνούν στην Ευρώπη .

Εκτιμώ ότι διαμελισμός της Γερμανίας σε πολλά κρατίδια όπως έγινε και με την Γιουγκοσλαβία θα βοηθήσει λίγο η μάλλον θα καθυστερήσει λίγο το όλεθρο που θέλουν να φέρουν αυτοί που και στους 2 παγκόσμιους πολέμους βρίσκονταν από πίσω της .

Όσοι δεν καταλαβαίνουν ποιους θέλω να σταματήσουν να διαβάσουν.

Είναι τυχαία η διάσπαση της αόριστης αριστεράς στην Ελλάδα ;

Όχι .

Είναι τυχαίο ότι το Κ.Κ.Ε δεν αλλάζει λόγο και μιλά πάντα με τον ίδιο τρόπο;

Όχι .

Αν ο Μητσοτάκης δεν αποστατούσε η Ελλάδα μπορεί και να ήταν σε καλύτερη μοίρα ;

Ναι .

Η θεοδώρα Μητσοτάκη είναι πολιτικό πρόσωπο με τεράστια πολιτική εμπειρία ;

Όχι.

Η Ρωσία τη ζητά από το σκηνικό που διαμορφώνετε ;

Δεν γνωρίζω .

Οι οικολόγοι πράσινοι είναι πολιτικός φορέας ;

Όχι .

Οι Μ.Κ.Ο είναι οργανώσεις με ανθρώπινο πρόσωπο ;

Όχι .







Η Κύπρος είναι κομμάτι της Ελλάδος ;

Ναι .

Πρέπουσες τιμές αποδόθηκαν στους Ήρωες του ΄40.

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και υπερηφάνειας αποδόθηκαν τιμές στους τρεις ήρωες από το Κομπότι, τα Άγναντα και τον Καταρράκτη της Άρτας που έπεσαν υπέρ πίστεως και πατρίδος στο ύψωμα «Βοδίνο» της Βορείου Ηπείρου.




Η 28η Νοεμβρίου καθιερώθηκε ως ημέρα μνήμης, τιμής και δόξας για τους πεσόντες του ‘40 που πολέμησαν για το ύστατο αγαθό της ελευθερίας μας, με φρόνημα και λεβεντιά. Ο πολυαίμακτος αγώνας των τριών παλικαριών και των υπολοίπων πεσόντων αγωνιστών, χάρισε στο έθνος μας την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Η έναρξη της τελετής έλαβε χώρα με την επιμνημόσυνη δέηση, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αργυροκάστρου Δημητρίου.



Παρέστησαν και τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους η Εκπρόσωπος Τύπου του ΚΕΑΔ Ελλάδος Ηλέκτρα Κίκη, ο...



πρόεδρος της Ομοσπονδίας Άνω Δρόπολης «Οι Σελλοί» Μιχάλης Κυρούσης παρουσία του Δ.Σ., ο πρόεδρος της Αδελφότητας Βοδίνου Δημήτρης Μαγκλάρας, ο συντονιστής της νεολαίας ΚΕΑΔ Θανάσης Νταλιάνης, ο φίλος της Άνω Δρόπολης ταξίαρχος ε.α Βασίλειος Σαλμάς, ο συγγενής ενός εκ των ηρώων Γιάννης Μπουραντάς και πλήθος κόσμου από τα χωριά της Δρόπολης.



Σημείο αναφοράς της καθιερωμένης εκδήλωσης αποτελεί η αξιέπαινη πράξη των κατοίκων του Βοδίνου, που διατήρησαν σαν κόρη οφθαλμού κατά τη διάρκεια του ολοκληρωτικού κομμουνιστικού καθεστώτος τα οστά των ηρώων.

Με την επιμονή και υπομονή των συγγενών των ηρώων, με τη σύμπραξη της αδελφότητας Βοδίνου και της Ομοσπονδίας «Οι Σελλοί» δημιουργήθηκε το τρίτο νεκροταφείο Ελλήνων πεσόντων στο Βοδίνο της Άνω Δρόπολης, αθετώντας κάθε διακρατική συμφωνία μεταξύ Ελλάδος-Αλβανίας.



Ευχή όλων μας είναι να αποδοθούν οι πρέπουσες τιμές στους άταφους ήρωες του Βορειοηπειρωτικού μετώπου, υπενθυμίζοντας ότι «Οι νεκροί πεθαίνουν όταν τους λησμονούμε».

ΤΟ Δ.Σ της Ομοσπονδίας






http://epirus-ellas.blogspot.com/search/label/Β.%20ΗΠΕΙΡΟΣ

Χάκερ στο ΥΕΘΑ! Προσπάθεια να μολύνει με ιό το σύστημα υπολογιστών έκανε άγνωστος, τα ηλέκτρονικά ίχνη του οποίου αναζητούνται.

Μίκα Κοντορούση


Άγνωστος χάκερ επιδίωξε το απόγευμα της Τρίτης να τοποθετήσει ιό στο αδιαβάθμητο δίκτυο ηλεκτρονικών υπολογιστών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, χωρίς ωστόσο να το καταφέρει, καθώς η προσπάθεια του σταμάτησε στο σύστημα ασφαλείας του δικτύου.



Όπως ανακοινώθηκε από υπουργείο Εθνικής Αμύνης, το αδιαβάθμητο δίκτυο ηλεκτρονικών υπολογιστών θα παραμείνει κλειστό για μερικές ημέρες, προκειμένου να ελεγχθεί από τους ειδικούς. Οι αρμόδιες αρχές διεξάγουν έρευνα για τον εντοπισμό του χάκερ μέσω ηλεκτρονικών ιχνών.

news247.gr
Μια καινούργια εφημερίδα με το όνομα «Δημοκρατία» ξεκινάει το ταξίδι της από σήμερα Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου. Εκδότης αυτής της προσπάθειας, που έρχεται σε μια περίοδο κρίσιμη τόσο για τη χώρα όσο και για τον Τύπο, ο κ. Γιάννης Φιλιππάκης (γνωστός από το επιτυχημένο δημιούργημά του τη «Δάφνη Επικοινωνίες», αλλά και το, επίσης, πετυχημένο πέρασμά του από τις εφημερίδες «Espresso» και «Ισοτιμία») και διευθυντής ο κ. Χρήστος Μουλίνος, ο οποίος είχε περάσει από διευθυντικές θέσεις του «Ελεύθερου Τύπου», όταν επί αείμνηστου Άρη Βουδούρη σάρωνε κυριολεκτικά τις κυκλοφορίες.




Η πρεμιέρα ήταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη, αλλά η απεργία της ΕΣΗΕΑ ανέβαλλε κατά ένα εικοσιτετράωρο την έκδοση. «Κάθε εμπόδιο για καλό» λένε οι συντελεστές του φύλλου. Τι θα πρεσβεύει, όμως, η «Δημοκρατία»; Στόχος της είναι να αγκαλιάσει όλη την...



κεντροδεξιά παράταξη. Θα στηρίζει όμως (με κριτική άποψη εννοείται) και με το χέρι στην καρδιά τον εκάστοτε ηγέτη της Νέας Δημοκρατίας!

Επιπλέον, η εφημερίδα θα είναι δυναμική, με καυτά ρεπορτάζ και κοντά στον πολίτη, όχι μόνο της Αθήνας, αλλά και της Περιφέρειας.



Την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου, λοιπόν, η «Δημοκρατία» ανοίγει τα πανιά της. Ευχή τόσο για τη Δημοκρατία όσο και για την Ελλάδα, να είναι καλοτάξιδη...



http://epirus-ellas.blogspot.com/
Η Ελλάδα, μέλος του ευρωπαϊκού κόσμου, οφείλει να σέβεται τη διεθνή νομιμότητα και τις διακρατικές συμφωνίες και συμβάσεις, να υποστηρίζει την αρχή της καλής γειτονίας και της ειρηνικής συμβίωσης.




Ταυτόχρονα, οφείλει να προασπίζει μέχρι κεραίας την εθνική της κυριαρχία. Αυτή είναι η στάση ενός σύγχρονου κυρίαρχου κράτους. Οταν υφίσταται δεδηλωμένη, εκπεφρασμένη και συγκεκριμένη πρόθεση αμφισβήτησης της εθνικής μας κυριαρχίας από τρίτη χώρα, η διπλωματική λογική επιτάσσει την κατ' αρχάς διπλωματική απάντηση. Αυτή δεν μπορεί να συνίσταται σε μια φοβική, αμυντική και εξευμενιστική φραστική επανάληψη της κοινοτοπίας περί της εθνικής μας κυριαρχίας, που λίγο συγκινεί τον αμφισβητία γείτονα και τη διεθνή κοινή γνώμη. Χρειάζεται αξιοποίηση των...



διεθνών μας ερεισμάτων, ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης, lobbying, δραστηριοποίηση στους διεθνείς οργανισμούς, κινητοποίηση της ομογένειας. Απαιτείται όμως και κάτι παραπάνω, που θα αποσταθεροποιήσει την αντίπαλη πλευρά και θα δημιουργήσει αντίβαρο στην όλη συζήτηση: αντίστοιχες ελληνικές διεκδικήσεις έναντι της Τουρκίας, που θα απορρέουν όμως από το διεθνές δίκαιο, τις υφιστάμενες συνθήκες και τη διεθνή νομιμότητα. Διεκδικήσεις, δηλαδή, που θα διαφέρουν ποιοτικά έναντι του τουρκικού επεκτατισμού και αναθεωρητισμού. Και που, επομένως, θα είναι πιο αποτελεσματικές και πιο επίφοβες για την τουρκική πλευρά.



Η προσπάθεια της τουρκικής πολιτικής να δημιουργήσει διεθνώς την εντύπωση ότι μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας υφίσταται ζήτημα ικανοποιήσεως δίκαιων υποτίθεται τουρκικών απαιτήσεων, διευκολύνεται από το γεγονός ότι η ελληνική εξωτερική πολιτική ουδέποτε μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο έθεσε δικά της θέματα προς ικανοποίηση. Ακόμη και όταν υπήρχαν κραυγαλέοι λόγοι. Η πολιτική αυτή επελέγη συνειδητά ως τακτική καλής θέλησης, αρχικά υπό την αμερικανική πίεση, διότι Ελλάς-Τουρκία ήσαν σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ. Στη συνέχεια, η πολιτική αυτή των μηδαμινών διεκδικήσεων εξέφρασε απλώς τον ερασιτεχνισμό και τα φοβικά σύνδρομα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Αν ο αποδέκτης ήταν κάποια ευρωπαϊκή χώρα, πιθανόν αυτή η πολιτική να απέδιδε. Αλλά στην Τουρκία εξέπεμψε απλώς εικόνα αδυναμίας.



Σήμερα, η γεωστρατηγική αναβάθμιση της Τουρκίας και από αμερικανικής (λόγω ανάγκης προσέγγισης με το Ισλάμ, εκκένωσης του Ιράκ και για άλλους λόγους) και από ρωσικής (λόγω ενεργειακών-πυρηνικών συμφωνιών) πλευράς καθιστά τον τουρκικό αναθεωρητισμό πιο επικίνδυνο παρά ποτέ. Ετσι, είναι επείγον να διατυπωθούν τεκμηριωμένες ελληνικές διεκδικήσεις, ως αντίβαρο στον μονομερή, μη τεκμηριωμένο τουρκικό αναθεωρητισμό. Ιδού κάποια ενδεικτικά παραδείγματα:





1. Το άρθρο 14 της ισχύουσας Συνθήκης της Λωζάννης ορίζει πλήρη αυτοδιοίκηση (ακόμη και ελληνική κοινοτική χωροφυλακή) των εκεί ελληνικών κοινοτήτων. Η Ελλάδα να ζητήσει χωρίς αναστολές την επιστροφή των διωχθέντων Ιμβρίων και Τενεδίων, την απόδοση των κατασχεμένων γαιών τους, την έντοκη αποζημίωσή τους και την εφαρμογή του προβλεπόμενου νομικού καθεστώτος, και μάλιστα υπό την εγγύηση του ΟΗΕ.



2. Η Ελλάδα να ζητήσει την επιστροφή, περιουσιακή αποκατάσταση και έντοκη αποζημίωση του Ελληνισμού της Κωνσταντινουπόλεως, που εξεδιώχθη κακήν-κακώς και παρανόμως το 1955. Να ζητήσει διεθνείς εγγυήσεις και καθεστώς προξενικής προστασίας. Να απαιτήσει την επαναλειτουργία σχολείων, σχολών, της Μεγάλης του Γένους Σχολής, του Ζαππείου Παρθεναγωγείου και της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.



3. Η Ελλάδα να θέσει θέμα βατικανοποίησης του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως. Το Φανάρι να υπαχθεί σε καθεστώς διεθνούς προστασίας, με εποπτεία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, διεθνή αστυνομική δύναμη και την εγκαθίδρυση παρατηρητών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.



4. Η Ελλάδα να ζητήσει προστασία της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς στην Τουρκία και να διεκδικήσει πρόσβαση των ελληνικών αρχαιολογικών αποστολών στις ομηρικές, κλασικές και βυζαντινές ανασκαφές στην Τουρκία.



Με την κατάλληλη προβολή, η Ελλάδα θα μπορούσε να προωθήσει αυτά τα αιτήματα (και πολλά ακόμη) στη διεθνή κοινή γνώμη και με τη σωστή τεκμηρίωση και νομική υποστήριξη αυτά να τεθούν σε οποιονδήποτε ελληνοτουρκικό διάλογο. Με αυτόν τον τρόπο, η Τουρκία θα γνωρίζει ότι, εάν επιχειρήσει να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου, τότε θα βρεθεί υποχρεωμένη να συζητά και θέματα εντελώς ανεπιθύμητα για την ίδια.



Λόγιος Ερμής

Από το Παρέμβαση








http://epirus-ellas.blogspot.com/






Click Here to Read More..

Σχετικά με την επικείμενη παράδοση Χριστόφια στη Νέα Υόρκη

πρόσφατη ομιλία του διακεκριμένου δικηγόρου κ. Χρίστου Κληρίδη στην Κύπρο ο οποίος αναλύει σε λεπτομέρεια τις προτάσεις που έδωσε ο Πρόεδρος Χριστόφιας για το Περιουσιακό καθώς και τις τουρκικές προτάσεις για το Περιουσιακό.




Αυτά τα θέματα αναμένεται να συζητηθούν στη Νέα Υόρκη, πιστεύουμε την ερχόμενη Τρίτη ή Τετάρτη μεταξύ Χριστόφια και των αντιπροσώπων της Τουρκίας. Σας παρακαλούμε παρακολουθείστε τα βιντεο τα οποία προβλήθηκαν και από την εκπομπή του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού Angelatos Broadcasting στην Αμερική το ...



βράδυ της Πέμπτης 11 Νοεμβρίου 2010 από τον σταθμό WPSO. Η συγκέντρωση για την ομιλία του κ. Κληρίδη διοργανώθηκε από το προσφυγικό Σωματείου Αδούλωτη Κερύνεια στην Λευκωσία ενώπιον ενός ακροατηρίου πέραν των 700 ατόμων στην οποία έκανε και παρέμβαση ο βουλευτής Νικόλας Παπαδόπουλος (γιός του μ. προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου).



Σας παρακαλούμε δείτε τα βίντεο, διανέμετέ τα στα μπλόκς, ιστοσελίδες, συνδρομητές σας, και καλέστε τους επίσημους αντιπροσώπους των οργανώσεων όπως την Εθνική Συντονιστική Ελλήνων, την Κυπριακή Ομοσπονδία Αμερικής και την ΠΣΕΚΑ στην Νέα Υόρκη, οι οποίοι υποστηρίζονται (λίγο ή πολύ) από τους φορολογούμενους Ελληνοκύπριους πρόσφυγες να θέσουν τις κατάλληλες ερωτήσεις στον πρόεδρο Χριστόφια και την συνοδεία του πριν «τα δώσει»

Κερύνεια, Κύπρος



ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 1974

... 1974 - 2010



Το αρχικό βίντεο με την ομιλία του δικηγόρου Χρίστου Κληρίδη για το ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟ το οποίο εκδόθηκε απο την Αδούλωτη Κερύνεια στην Κύπρο

Για περισσότερα δω



http://epirus-ellas.blogspot.com/2010/11/blog-post_8167.html