Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Συνεχίζει τα επικίνδυνα «παιχνίδια» η Τουρκία - Νέες παραβιάσεις πάνω από τη νήσο Παναγιά

Η Τουρκία συνεχίζει τις επικίνδυνες προκλήσεις στο Αιγαίο με υπερπτήσεις και παραβιάσεις του FIR Αθηνών.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε ενημέρωση του το ΓΕΕΘΑ από τις 03:00 τα ξημερώματα έως και τις 05:30 το πρωί το τουρκικό πολεμικό CN-235 μπήκε και βγήκε δυο φορές στο FIR AΘHNΩN κάνοντας υπερπτηση πάνω από τη νήσο Παναγιά.
Την πρώτη φορά μπήκε στο FIR Αθηνών στις 03:38 και βγήκε στις 03:40. Το ίδιο αεροσκάφος ξαναμπήκε στο FIR Αθηνών στις 05:32 πάλι πάνω από τηνήσο Παναγιά και βγήκε στις 05:33.
http://www.newsbomb.gr/ellada/ethnika/story/738207/synexizei-ta-epikindyna-paixnidia-i-toyrkia-nees-paraviaseis-pano-apo-ti-niso-panagia

ρακινός αξιωματούχος: Το Ιράκ δεν επιθυμεί συμμετοχή της Τουρκίας στη Μοσούλη

Διαψεύδει αξιωματούχος της ιρακινής κυβέρνησης τη δήλωση που έκανε την Παρασκευή στην Άγκυρα ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας  Άστον Κάρτερ, ότι υπάρχει συμφωνία επί της αρχής μεταξύ Τουρκίας και Ιράκ για τη Μοσούλη.
Ο κ. Κάρτερ μετά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Παρασκευή είχε κάνει την επίμαχη δήλωση, προσθέτοντας πως είναι απαραίτητη η έγκριση της Ιρακινής κυβέρνησης.
Ο Ιρακινός αξιωματούχος, ωστόσο, μιλώντας στο ΒΒC τόνισε πως το Ιράκ δεν επιθυμεί την συμμετοχή της Τουρκίας στις επιχειρήσεις απελευθέρωσης τηςΜοσούλης.
«Δεν αναλογεί κανένας ρόλος στην Τουρκία στην απελευθέρωση της Μουσούλης. Αυτό που περιμένουμε από την Τουρκία είναι να σταθεί στο πλευρό του Ιράκ κατά της τρομοκρατίας του ISIS, να μην παραβιάζει την κυριαρχία του Ιράκ, να σέβεται τις γειτονικές σχέσεις και να μην απειλεί την ενότητα του Ιρακινού λαού, στην Μοσούλη ή οπουδήποτε», πρόσθεσε.
http://www.cnn.gr/news/kosmos/story/51454/erntogan-sevomaste-ta-synora-kathe-ethnoys-akoma-kai-an-ayto-ragizei-tin-kardia-mas?utm_source=www.newsbomb.gr&utm_medium=dpgNewsBox&utm_campaign=CNN_NEWS