Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Ισόβια στον παιδοκτόνο του Άστρους

Ισόβια, στον παιδοκτόνο και τον θείο του θύματος, για το έγκλημα που είχε συγκλονίσει το Άστρος Κυνουρίας, το Δεκαπενταύγουστο του 2014

Ποινή ισόβιας κάθειρξης χωρίς κανένα ελαφρυντικό, επέβαλε αργά σήμερα το Μεικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο της Τρίπολης, στον 76χρονο πατέρα, που ανήμερα το Δεκαπενταύγουστο του 2014, πυροβόλησε και σκότωσε τον 39χρονο γιο του στην αυλή του σπιτιού τους, στην Μελιγού Κυνουρίας και στην συνέχεια τον μετέφερε δίπλα στην χωματερή του Άστρους, μέσα στον ξεροπόταμο κι έβαλε φωτιά προσπαθώντας να σβήσει τα ίχνη του.
AdTech Ad

Το δικαστήριο, έκρινε ενόχους και τους υπόλοιπους τρεις κατηγορούμενους, επίσης χωρίς να τους αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό, που ζήτησαν οι δικηγόροι υπεράσπισης.
Συγκεκριμένα, το Κακουργιοδικείο Τρίπολης, ύστερα από τετράωρη σύσκεψη, έκανε δεκτή την πρόταση της Εισαγγελέως, τόσο ως προς την ενοχή των κατηγορουμένων όσο και ως προς τις ποινές που επεβλήθησαν. Έτσι, στον ηλικιωμένο πατέρα του θύματος, εκτός από τα ισόβια για την δολοφονία του 39χρονου γυμναστή, επεβλήθη και ποινή ενός έτους για οπλοχρησία και δύο έτη για εμπρησμό.
Στην γυναίκα του και μητέρα του θύματος, επεβλήθη ποινή καθείρξεως δέκα ετών, με ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την εκδίκαση της έφεσης που θα ασκήσουν οι δικηγόροι υπεράσπισης.
Στον αδελφό του ηλικιωμένου δολοφόνου, το δικαστήριο επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης και δυο χρόνια για τον εμπρησμό, ενώ στην γυναίκα του επεβλήθη ποινή φυλάκισης δύο ετών. Να σημειωθεί ότι οι δύο τελευταίοι κατοικούν στο εξωτερικό.
Η μητέρα του θύματος με την ανακοίνωση της απόφασης ξέσπασε κι άρχισε να φωνάζει πως είναι αθώα. «Είμαι αθώα, είμαι μάνα. Δεν μπορώ να ζήσω στο σπίτι μου, θα πάω φυλακή», φώναζε η ηλικιωμένη, υπογραμμίζοντας ότι δεν ήταν στο σπίτι όταν έγινε το φονικό, ενώ ο 76χρονος παιδοκτόνος άκουσε την απόφαση σιωπηλός.
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/eglima/isovia-ston-paidoktono-toy-astroys.3824805.html

Έφυγε από τη ζωή το τελευταίο μέλος του θρυλικού υποβρυχίου 'Παπανικολής'



Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 101 ετών, ο Νικόλαος Τασιάκος, το τελευταίο μέλος του υποβρυχίου "Παπανικολής"

Σε ηλικία 101 ετών έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή (18/12) και το τελευταίο μέλος του πληρώματος του θρυλικού υποβρυχίου "Παπανικολής", ο Νικόλαος Τασιάκος.
AdTech Ad

Γεννημένος στις 9 Αυγούστου 1915, ο Νικόλαος Τασιάκος είχε τιμηθεί, τον Οκτώβριο του 2014, από τον τότε υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο με τον "Σταυρό Αξίας και Τιμής Α' Τάξεως" για τις διακεκριμένες υπηρεσίες του προς τις Ένοπλες Δυνάμεις και την πατρίδα, παρουσία σύσσωμης της στρατιωτικής ηγεσίας.
Ο Νικόλαος Τασιάκος πέθανε λίγες μέρες προτού συμπληρωθούν 75 χρόνια από τη νύχτα εκείνη του 1940, παραμονές Χριστουγέννων, όταν το "Παπανικολής" κατόρθωσε να βυθίσει στα Στενά του Οτράντο τρία ιταλικά οπλιταγωγά, που μετέφεραν όπλα και άλλο πολεμικό υλικό στα παράλια της Αλβανίας, προς ενίσχυση των ιταλικών δυνάμεων που μάχονταν κατά των Ελλήνων.
Λίγο μετά το φετινό καλοκαίρι, ο Νικόλαος Τασιάκος, σε μια μεγάλη εκδήλωση στη Δρακότρυπα, τόπο καταγωγής του, δώρισε στον Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο "Η Ανάπλαση" όλες τις τιμητικές του διακρίσεις και τα μετάλλια, τα οποία έχουν τοποθετηθεί σε ειδική προθήκη.
Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα (21/12), στις 16:00, στο κοιμητήριο Χαλανδρίου, από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού.
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/efyge-apo-th-zwh-to-teleytaio-melos-toy-thrylikou-ypovryxioy-papanikolhs.3825229.html

Δίχως τέλος η ιντιφάντα των μαχαιριών στην Παλαιστίνη Ένας Παλαιστίνιος συνελήφθη αφού τραυμάτισε δύο Ισραηλινούς με μαχαίρι

Ένας Παλαιστίνιος συνελήφθη σήμερα αφού τραυμάτισε με μαχαίρι δύο Ισραηλινούς, έναν εκ των οποίων σοβαρά, στη Ραανάνα, στο κεντρικό Ισραήλ, γνωστοποίησε η ισραηλινή αστυνομία.
«Ένας άνδρας τραυματίστηκε σοβαρά και μία γυναίκα ελαφρύτερα» στην επίθεση, διευκρίνισε η αστυνομία, που προσέθεσε ότι «ο τρομοκράτης συνελήφθη από τις δυνάμεις που αναπτύχθηκαν στην περιοχή».
Σύμφωνα με τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών του Ισραήλ, ο άνδρας που τραυματίστηκε είναι περίπου 40 ετών και η γυναίκα περίπου 60 ετών.
Από την 1η Οκτωβρίου το κύμα βίας που συνταράσσει το Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη έχει στοιχίσει την ζωή σε 123 Παλαιστίνιους, μεταξύ αυτών ενός Άραβα Ισραηλινού, σε 17 Ισραηλινούς όπως επίσης σε έναν Αμερικανό και έναν πολίτη από την Ερυθραία, σύμφωνα με έναν απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου.

http://www.newsbeast.gr/world/arthro/2072236/dichos-telos-i-intifanta-ton-macherion-stin-palestini

Νέα μέτρα 3 δισ. ευρώ ζητούν οι δανειστές – Στον αέρα η υποδόση του ενός δισ.

Σε πραγματικό θρίλερ εξελίσσεται η εκταμίευση της υποδόσης του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ και σα να μην έφτανε αυτό, οι δανειστές απαιτούν από την κυβέρνηση συμπληρωματικό προϋπολογισμό ύψους τριών δισεκατομμυρίων ευρώ!
Αυτό, διότι επικαλούνται «μαύρη τρύπα» στον κατατεθειμένο προϋπολογισμό της κυβέρνησης, ενώ υποστηρίζουν ότι κατατέθηκε (σ.σ. ο προϋπολογισμός) χωρίς τη συναίνεσή τους, καθώς και ότι είναι υπερτιμημένες οι εκτιμήσεις για τα έσοδα που θα προκύψουν από τον ΦΠΑ και τον ηλεκτρονικό τζόγο.
Με τα πρόσθετα μέτρα που ζητούν πάντως, το συνολικό τίμημα ανεβαίνει στα 6-7 δισεκατομμύρια ευρώ και όλα δείχνουν θρίλερ για γερά νεύρα έως την προθεσμία της Δευτέρας για την εκταμίευση της δόσης.
Εμπλοκή με τον ΕΟΠΥΥ 
Βασικό αγκάθι στην εκταμίευση της δόσης είναι και οι δαπάνες του ΕΟΠΥΥ για τις εξετάσεις των ασφαλισμένων του στα διαγνωστικά κέντρα, σύμφωνα με το Euro2day.gr.
Πρόκειται για την (βασική) εκκρεμότητα που έμεινε εκτός του νομοσχεδίου με το δεύτερο πακέτο προαπαιτουμένων, το οποίο ψηφίσθηκε την Τρίτη από την Βουλή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν δέχεται περικοπή της τάξεως του 40% η οποία θα μετακυλιστεί στους ασφαλισμένους.
Το επιχείρημα (που μεταφέρθηκε ήδη στους δανειστές κατά τη διαπραγμάτευση των δύο προηγούμενων εβδομάδων) είναι ότι οι δημόσιες μονάδες σε πρωτοβάθμιο επίπεδο δεν είναι σε θέση να σηκώσουν το βάρος των διαγνωστικών εξετάσεων ως αποτέλεσμα της κρίσης και των μνημονιακών επιλογών της πενταετίας.
«Τις ξαναστήνουμε αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει από τη μία ημέρα στην άλλη», όπως τονίσθηκε χαρακτηριστικά. Ενα επιπλέον επιχείρημα είναι ότι θα κλείσουν εκατοντάδες «μικρά» διαγνωστικά κέντραπου δεν θα μπορούν να απορροφήσουν την εκτίναξη του κόστους για τον ασθενή, σε αντίθεση με τα λίγα «μεγάλα» που λόγω οικονομιών κλίμακας θα συγκρατήσουν («προσωρινά»...) τις τιμές.
Αποτέλεσμα δεν υπήρξε μέχρι χθες. Είναι ενδεικτικό ότι, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας ενημερώθηκε για την εμπλοκή, ενώ βρισκόταν στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής.
Οι διαβουλεύσεις με τους «θεσμούς» συνεχίζονταν μέχρι αργά το βράδυ, με κυβερνητικά στελέχη να αισιοδοξούν ότι «θα βρεθεί κοινός τόπος» καθώς θα πρέπει τη Δευτέρα να δοθεί από τον ESM το πράσινο φως για την εκταμίευση.
Ευρωπαίος αξιωματούχος στο Newpost: Στον «αέρα» η πρώτη αξιολόγηση και η χρηματοδότηση
Την εμπλοκή που έχει προκύψει, ανέφερε χαρακτηριστικά στο newpost, ανώτατος ευρωπαίος αξιωματούχος.
«Δυστυχώς όμως», όπως λέει, «διάφορα προαπαιτούμενα από τα συμφωνημένα δεν έχουν ακόμα εφαρμοστεί με αποτέλεσμα να εμποδίζεται η συμφωνία», συμπλήρωσε.
Όπως πρόσθεσε πάντως μπορεί το πρόβλημα να λυθεί στις αρχές της εβδομάδας.
Από κει και πέρα όμως φαίνεται πως αρχίζουν τα πιο δύσκολα για την κυβέρνηση καθώς οποιαδήποτε νέα χρηματοδότηση θα πρέπει να συνδεθεί με την πρώτη αξιολόγηση.
Προς το παρόν στην πρώτη αξιολόγηση όπως είναι γνωστό περιλαμβάνονται δύο μεγάλα αγκάθια όπως είναι το ασφαλιστικό αλλά και τα κόκκινα δάνεια.
Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή το χρονοδιάγραμμα για την πρώτη αξιολόγηση είναι στον αέρα, ενώ όπως αποκαλύπτει «είναι ακόμα πολύ νωρίς για να ορίσουμε τα απαιτούμενα μέτρα στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης».
http://newpost.gr/politiki/505324/potami-pros-ti-tosoi-panhgyrismoi

Σε πλήρη κατάρρευση η Υγεία - Ποια φάρμακα είναι σε έλλειψη (λίστα)

Σε πλήρη κατάρρευση η υγεία στη χώρα μας. Τα νοσοκομεία αδυνατούν να ανταπεξέλθουν, οι ασθενείς σε αρκετές περιπτώσεις πληρώνουν από τη τσέπη τους για τα αναλώσιμα ενώ τόσο οι ελλείψεις φαρμάκων όσο και η αύξηση της συμμετοχής τους στα φάρμακα καθιστούν την καθημερινότητα τους εξαιρετικά δύσκολη. 
Το τελευταίο διάστημα η κατάσταση μοιάζει να έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο κυρίως ως προς την προμήθεια φαρμάκων. " Κάθε μέρα και χειρότερα" τονίζει στο newpost ο πρόεδρος των φαρμακοποιών Αττικής Κώστας Λουράντος. Η αγορά του φαρμάκου βρίσκεται στη δίνη των ελλείψεων, με αποτέλεσμα οι ασθενείς  αγωνιωδώς να τριγυρνούν από φαρμακείο σε φαρμακείο για να βρουν τα φάρμακα τους. Βασικές ελλείψεις καταγράφονται σε αντικαρκινικά , αντιϋπερτασικά, αντιελκωτικά, αντιψυχωτικά φάρμακα αλλά και σκευάσματα  που αφορούν το στομάχι , την θεραπεία του προστάτη, τη νόσο του Πάρκινσον και την οστεοπόρωση.
Σημαντικές παραμένουν και οι ελλείψεις στα εμβόλια PENTAVAK, TETRAVAK , INFARIX  TETRA. Ακόμη και το γνωστό σε όλους ΖΑΝΤΑC λείπει από τα ράφια των φαρμακείων, ενώ οι ασθενείς με οστεοπόρωση καθημερινά περνούν ένα γολγοθά για να βρουν το φάρμακο τους.
Σε απόγνωση βρίσκονται και οι φαρμακοποιοί στην Κρήτη, που πλέον αντιμετωπίζουν τεράστιο φάσμα ελλείψεων φαρμάκων , το newpost.gr παρουσιάζει αναλυτικά τον κατάλογο των φαρμάκων που δεν υπάρχουν στο νησί με αποτέλεσμα θα τίθεται θέμα ζωής και θανάτου για τους ασθενείς που ακολουθούν συγκεκριμένες θεραπείες. 
Την ίδια ώρα μάλιστα που η Κυβέρνηση διαπραγματεύεται με την Τρόικα την εξυπηρέτηση των πολυεθνικών εταιριών υποβαθμίζοντας τις ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες με δελτίο τύπου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου ενημερωνόμαστε πως μια πολυεθνική εταιρεία δεν έχει κανένα φάρμακο να διαθέσει, σα να μην δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά. Μάλιστα οι φαρμακοποιοί καλούν το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΦ να ελέγξουν τα παραστατικά των εξαγωγών των φαρμακαποθηκών και των φαρμακευτικών εταιρειών και να δουν τα  πραγματικά στοιχεία.
Να δημιουργηθεί ένα αξιόπιστο σύστημα ελέγχου των παράλληλων εξαγωγών το οποίο ταυτόχρονα  να συγκρίνει τα σκευάσματα και τις ποσότητες των εξαγωγών με τις εισαχθείσες ποσότητες και τις αντίστοιχες ελλείψεις της ελληνικής αγοράς, ζητεί από την Κυβέρνηση  ο πρόεδρος του ΠΦΣ Κώστας Λουράντος.
 http://newpost.gr/ellada/504582/se-plhrh-katarreysh-h-ygeia-shmantikes-elleipseis-se-farmaka?utm_source=related&utm_medium=site&utm_campaign=articles

Προκαλεί η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Καταργήστε την πρωινή προσευχή από τα σχολεία!

Τη στιγμή που μια ολόκληρη χώρα καταρρέει υπό το βάρος των αιματηρών μέτρων του «Μνημονίου 3», ο ΣΥΡΙΖΑ επιδίδεται στις γνωστές του ιδεοληψίες, ζητώντας ακόμη και την αντικατάσταση των Θρησκευτικών με προαιρετικό μάθημα Θρησκειολογίας.
Για ακόμη μία φορά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έρχεται να αποδείξει με τον χειρότερο τρόπο πως σε μια περίοδο, κατά την οποία διακυβεύεται το μέλλον της χώρας και των πολιτών της, αρέσκεται με το να ανοίγει μέτωπα σε ευαίσθητα ζητήματα. Πρώτα ήταν οι δηλώσεις Φίληγια τη γενοκτονία των Ποντίων, έπειτα οι δηλώσεις της Αναγνωστοπούλου για την κατάργηση των Θρησκευτικών. Τώρα, στο στόχαστρο της κυβέρνησης μπαίνει ξανά η θρησκεία και μάλιστα με πιο άγριο τρόπο.
Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε σήμερα, Δευτέρα (14/12/2014) μια ανακοίνωση με τίτλο «Δικαίωμα στη Μόρφωση, Δικαίωμα στη Ζωή», διά της οποίας ζητά ξεκάθαρα την κατάργηση της πρωινής προσευχής από τα σχολεία αλλά και την μετατροπή του μαθήματος των Θρησκευτικών σε προαιρετικό μάθημα Θρησκειολογίας.
Ειλικρινά, μοιάζει δύσκολο να παρακολουθήσει κανείς τη λογική με την οποία η κυβέρνηση κινείται στα πολιτικά πράγματα.
Τη στιγμή που μια ολόκληρη χώρα ταλανίζεται από τις δυσβάσταχτες απαιτήσεις των δανειστών, τη στιγμή που τα ξένα «κοράκια» ετοιμάζονται να αγοράσουν έναντι πινακίου φακής όλα τα «κόκκινα» δάνεια με τις ευλογίες του οικονομικού επιτελείου, εμφανίζονται ξανά στο προσκήνιο προτάσεις, οι οποίες είναι κάτι παραπάνω από διχαστικές και φαίνεται ξεκάθαρα ότι προσπαθούν να μετατοπίσουν το ενδιαφέρον του κόσμου σε άλλα πράγματα.
Φαίνεται πως στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν κοντή μνήμη, ιδίως όταν εκφράζουν απόψεις που αγγίζουν τα όρια του «ανθελληνισμού».


 
Εύλογα, από τα παραπάνω, αναρωτιέται κανείς: Γιατί τόσο μίσος για την Εκκλησία; Γιατί τέτοιο μένος απέναντι στα ζητήματα της πίστης;

Είναι καιρός, επιτέλους, το πολιτικό προσωπικό να αντιληφθεί ποιος ήταν και ποιος είναι ο ρόλος της Θρησκείας σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο και να μην ξεχνά ότι η Ορθοδοξία έπαιξε σημαίνοντα ρόλο στη συνοχή του Έθνους σε κρίσιμες χρονικές περιόδους.
Είναι πολύ επικίνδυνο να παίζει κανείς με τα ιερά και τα όσια ενός ολόκληρου λαού. Κι αν αυτό δεν το αντιληφθούν οι «παροικούντες την κυβερνητική Ιερουσαλήμ», θα βρεθούν πολύ σύντομα προ εκπλήξεων.
Τι προτείνει η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ
Κατά τα λοιπά, στην εισήγησή της η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ προτείνει:
1. Θεσμοθέτηση διετούς προσχολικής δημόσιας εκπαίδευσης, που θα παρέχεται δωρεάν σε όλα τα παιδιά που ζουν στη χώρα, σε κτίρια με σύγχρονες υποδομές και εξειδικευμένο προσωπικό.
2. Θεσμοθέτηση της 12χρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης, θέσπιση ενιαίου λυκείου θεωρίας και πράξης (με κατάργηση του σημερινού διασπασμένου σε Γενικό Λύκειο- Επαγγελματικό Λύκειο- Επαγγελματική Σχολή).
3. Θεσμοθέτηση ενός αναβαθμισμένου κύκλου μεταλυκειακής δημόσιας και δωρεάν τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης ως βασικού συστατικού στοιχείου της δημόσιας εκπαίδευσης, που να καλύπτει επαρκώς το σύνολο των τεχνολογικών ειδικοτήτων που χρειάζεται η ελληνική κοινωνία και ενδιαφέρουν τους νέους ανθρώπους.
4. Μείωση του αριθμού των μαθητών σε κάθε τμήμα και λήψη εκπαιδευτικών και κοινωνικών μέτρων υπέρ των πιο οικονομικά καταπιεσμένων κοινωνικών στρωμάτων για την αντιμετώπιση του αναλφαβητισμού και της σχολικής εγκατάλειψης.
5. Ενίσχυση-∆ιεύρυνση αποτελεσματικών προγραμμάτων ενισχυτικής διδασκαλίας συμβάλλουν θετικά προς αυτή την κατεύθυνση.
6. Κατάργηση της παραπαιδείας μέσα από την ανασύνταξη των σχολικών προγραμμάτων και βιβλίων και την αλλαγή του τρόπου διδασκαλίας και αξιολόγησης των μαθητών. Αξιοποίηση διδακτικών μεθόδων που δίνουν έμφαση στην καλλιέργεια της δημιουργικότητας και της κριτικής σκέψης, στην εξασφάλιση της γνώσης με χρήση της σχολικής βιβλιοθήκης και των νέων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνίας. Στροφή του μαθησιακού ενδιαφέροντος των μαθητών στις σπουδές τους στο Λύκειο και όχι στην φροντιστηριακή προετοιμασία για τις εξετάσεις.
7. Αναβάθμιση του μορφωτικού ρόλου του Λυκείου με απελευθέρωση από τις εισαγωγικές εξετάσεις, ενώ ταυτόχρονα απαλλάσσεται και η οικογένεια από τις δυσβάσταχτες δαπάνες για τις εξετάσεις. Αποσύνδεση του Λυκείου από το σύστημα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, για να καταργηθεί ο σημερινός χαρακτήρας του Λυκείου ως μηχανισμού «προγύμνασης» των νέων στην πρόσβαση τους στα ΑΕΙ/ΤΕΙ.
8. Πρωινή λειτουργία όλων των σχολείων και εξοπλισμός όλων των σχολικών μονάδων με βιβλιοθήκες, επαρκείς εγκαταστάσεις, εργαστήρια και υποδομές πληροφορικής.
9. Καθιέρωση δημόσιας δωρεάν και υποχρεωτικής εκπαίδευσης, επαγγελματικής κατάρτισης των παιδιών με αναπηρία στα γενικά ή σε ειδικά σχολεία, ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε παιδιού.
10. Ενίσχυση του ρόλου του εκπαιδευτικού όλων των βαθμίδων. Στελέχωση από υπεύθυνα εκπαιδευτικά στελέχη με κατάλληλες επιστημονικές – παιδαγωγικές γνώσεις, συνεχή επιμόρφωση και δυνατότητα ανάπτυξης πρωτοβουλιών, εξασφάλιση αξιοκρατίας, ικανοποιητικών αποδοχών και ευνοϊκών συνθηκών εργασίας. Κατάργηση όλων των ευέλικτων σχέσεων εργασίας στην εκπαίδευση και κάλυψη όλων των κενών, αύξηση των θέσεων εκπαιδευτικού και ερευνητικού προσωπικού με μόνιμους εκπαιδευτικούς, με σταθερές εργασιακές σχέσεις πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
11. Αναδιάρθρωση και εμπλουτισμό των προγραμμάτων σπουδών με μαθήματα και δραστηριότητες που βοηθούν το παιδί να κατανοήσει με πληρότητα το κοινωνικό περιβάλλον: περιβαλλοντική εκπαίδευση, εκπαίδευση στην ισότητα των φύλων, αγωγή υγείας, μουσική, άθληση, εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα και την αλληλεγγύη.
12. Κατάργηση της πρωινής προσευχής, μετατροπή του μαθήματος των θρησκευτικών σε θρησκειολογία με δυνατότητα απαλλαγής των μαθητών από αυτό.
13. Απογευματινή λειτουργία του σχολείου όπου ο χώρος θα διατίθεται για προγράμματα παράλληλης στήριξης των παιδιών με μαθησιακές και άλλες δυσκολίες καθώς και προγράμματα εμπλουτισμού της παιδείας που λαμβάνει ο μαθητής (καλλιτεχνικά μαθήματα, ξένες γλώσσες, αθλητισμός). Παράλληλα ο χώρος πρέπει να αποτελεί χώρο έκφρασης όλων των μαθητών και να δίνεται η δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί από αυτούς για ψυχαγωγικούς σκοπούς (πχ προβολές ταινιών, παιχνίδι και εν γένει δημιουργική απασχόληση).
14. Καθιέρωση δωρεάν προληπτικού υγειονομικού ελέγχου των παιδιών που δεν έχουν υγειονομική περίθαλψη.


Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/paideia/story/651491/prokalei-i-neolaia-syriza-katargiste-tin-proini-proseyxi-apo-ta-sxoleia#ixzz3umtvZkXR

Συναγερμός στην αστυνομία για 22χρονη που ήθελε να αυτοκτονήσει!

Όλα ξεκίνησαν όταν μία νεαρή κοπέλα εκδήλωσε την πρόθεσή της μέσω διαδικτύου να θέσει τέλος στην ζωή της.
Το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώθηκε μέσω email, το απόγευμα της Πέμπτης  (17/12/2015) το απόγευμα,  ότι μία κοπέλα εξέφρασε την πρόθεσή της να αυτοκτονήσει σε προσωπικό μήνυμα που έστειλε μέσω εφαρμογής ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης σε κάποιο άλλο άτομο.
Από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ακολούθησε ενδελεχής διαδικτυακή αστυνομική έρευνα και αλληλογραφία με την ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και με εταιρίες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου και κινητής τηλεφωνίας, με αποτέλεσμα ύστερα από συντονισμένες ενέργειες, να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία και ο τόπος διαμονής της.
Άμεσα ειδοποιήθηκε το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα και μετά από επιστάμενες έρευνες, εντοπίστηκε το άτομο και όπως διαπιστώθηκε επρόκειτο για 22χρονη αλλοδαπή, ενώ διασφαλίστηκε άμεσα η σωματική της ακεραιότητα.
Για την υπόθεση ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας.


Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/astynomiko-reportaz/story/653097/synagermos-stin-astynomia-gia-22xroni-poy-ithele-na-aytoktonisei#ixzz3umtEgKOT

Χρηματιστήριο Δανείων: Έτσι θα αλλάζουν χέρια τα δάνεια των Ελλήνων

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΞΕΝΑ FUNDS ΠΟΥ ΘΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ- ΠΟΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΦΟΡΑ

Σε αναζήτηση εταιρειών οχημάτων με τις οποίες θα δραστηριοποιηθούν στη νέα πολλά υποσχόμενη αγορά διαχείρισης και μεταβίβασης των κόκκινων δανείων βρίσκονται τα ξένα funds καθώς βλέπουν κέρδη, στη νέα αυτή αγορά που άνοιξε με την ψήφιση του σχετικού νόμου την εβδομάδα που πέρασε από τη Βουλή και οι πρώτες εταιρείες είναι ήδη εδώ.
Της Μαρίνας Πρωτονοταρίου
 Η νέα ρύθμιση που ξεκινά να εφαρμόζεται στη χώρα μας έχει εφαρμοστεί σε Ιρλανδία,Ισπανία αλλά και σε χώρες της ανατολικής Ευρώπης όπως η Ρουμανία, η Ουγγαρία, η Πολωνία και η Τσεχία. Εχει μεγάλα κοινωνικά ρίσκα και αμφίβολα οικονομικά αποτελέσματα και σε συνδυασμό με τη δυνατότητα πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας οδήγησε σε αύξηση ρεκόρ των εξώσεων και κατασχέσεων σε άλλες χώρες. Στην Ισπανία το 2014 καταγράφηκαν 98 εξώσεις την ημέρα.
Μεταξύ των υποψηφίων εταιριών για αγορά δανείων από τις ελληνικές τράπεζες είναι οι εταιρίες Deutsche Bank, Apollo Capital, Lone Star (κατοικίες και πάσης φύσεως ακίνητα), οι Cerberus Capital Management, Oaktree Capital, Blackstone, Kohlberg Kravis Roberts & Co (KKR), York Capital, Marathon Asset Management, Capital Management και Fortress (επιχειρηματικά δάνεια). Οι εταιρείεα αυτές θα λειτοργήσουν αυτόνομα ή ιδρύοντας άλλες εταιρείες ή αποκτώντας εταιρείες-οχήματα.
Σε ένα τέτοιο όχημα μετατρέπεται η Credit M, η οποία εδρεύει στην Αθήνα και διαθέτει ήδη τραπεζική άδεια, με δυνατότητα παροχής καταναλωτικών δανείων αλλά και διαχείρισης χορηγήσεων από την Τράπεζα της Ελλάδος, με βάση τον Ν.3601/2007. Η Credit M παρέχει ήδη υπηρεσίες διαχείρισης δανειακών χαρτοφυλακίων και ήδη διαχειρίζεται για λογαριασμό του αμερικάνικου fund Baupost δάνεια ύψους 250 εκατ. ευρώ, που αγόρασε το ξένο fund από τη Citibank Ελλάδος.
Η νέα αγορά εποπτεύεται από την Τράπεζα της Ελλάδας. Με το νομοσχέδιο καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις αδειοδότησης, λειτουργίας και δραστηριοποίησης των ΕΔΑΜΕΔ και ΕΜΑΔΕΔ οι οποίες θα πρέπει να έχουν ελάχιστο μετοχικό κεφάλαιο 100.000 ευρώ, υποκατάστημα στην Ελλάδα και να λαμβάνουν ειδική άδεια από την Τράπεζα της Ελλάδας προκειμένου να ξεκινήσουν τη δραστηριότητά τους.
Από το Μαρινόπουλο στο αμερικανικό fund Baupost
Η Credit M είναι η εταιρεία που ξεκίνησε στην Ελλάδα τον Νοέμβριο του 2007, αρχικά με την επωνυμία Carrefour Credit Α.Ε., ως κοινοπραξία της Emporiki Credicom Bank και της Carrefour Μαρινόπουλος, όταν οι γαλλικοί όμιλοι Carrefour και Credit Agricole είχαν επενδύσει στην ελληνική αγορά. Τότε παρείχε χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες σε ιδιώτες μέσω του δικτύου καταστημάτων της Carrefour Μαρινόπουλος σε εθνικό επίπεδο.
Όταν το 2012 ο Όμιλος Μαρινόπουλου εξαγόρασε το μερίδιο της Carrefour στη μητρική εταιρεία Carrefour Μαρινόπουλος, η Carrefour Credit μετονομάστηκε σε Credit Μ και ακολούθωε ο Όμιλος Μαρινόπουλου απομακρύνθηκε από τη δραστηριότητα των χρηματοπιστωτικών προϊόντων και η Credit M εξαγοράστηκε τον Δεκέμβριο του 2013 από νέους μετόχους με «μακρόχρονη εμπειρία στον χρηματοπιστωτικό και επενδυτικό τομέα».
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η εταιρεία πλέον συνεργάζεται στενά με το αμερικανικό fund Baupost, το οποίο έχει βάλει στο μάτι από το 2011 την ελληνική αγορά.
To Χρηματιστήριο διαχείρισης δανείων ύψους 107 δισ. ευρώ
Ο διεθνής χρηματοοικονομικός οίκος Nomura, ο οποίος πρότεινε τη δημιουργία μιας νέας δευτερογενούς αγοράς μη εξυπηρετούμενων δανείων με τη χορήγηση αδειών σε ξένες εταιρίες για την αγοραπωλησία και τη διαχείριση τους.
Και το νέο νομοθετικό πλαίσιο υλοποιεί την πρόταση αυτή. Στόχος είναι να δημιουργηθεί, μία δευτερογενής αγορά στην οποία θα συμμετέχουν ξένες Εταιρίες Διαχείρισης και Μεταβίβασης Απαιτήσεων από Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια (ΕΔΑΜΕΔ και ΕΜΑΜΕΔ) που θα μπορούν να αγοράσουν «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια και να διαχειριστούν προβληματικά στεγαστικά αλλά και να συμμετάσχουν στο μετοχικό κεφάλαιο υπερδανεισμένων ελληνικών επιχειρήσεων, οι οποίες, αν δεν καταφέρουν να εξυπηρετήσουν τα δάνεια τους, θα περάσουν ολόκληρες στα χέρια των ξένων εταιριών.
Προς το παρόν η αγορά ανοίγει μόνο για τα δάνεια των μεγάλων επιχειρήσεων που απασχολούν πάνω από 250 εργαζόμενους και έχουν κύκλο εργασιών άνω των 50 εκατ. ευρώ και εκείνα που δόθηκαν χωρίς να υποθηκευτεί η πρώτη κατοικία αλλά η εξοχική κατοικία ή άλλη στέγη. Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των μεγάλων επιχειρήσεων ανέρχονται σε 40 δισ. ευρώ και των στεγαστικών όχι πρώτης κατοικίας φτάνουν τα 16 δισ. ευρώ.
Στο νέο χρηματιστήριο δανείων θα μπορούν να πουληθούν άμεσα τα στεγαστικά δάνεια για εξοχικές ή δεύτερες κατοικίες και όλες οι επιχειρήσεις που δεν θεωρούνται «μικρομεσαίες». Μετά τις 15 Φεβρουαρίου αναμένεται να προστεθούν περισσότερες κατηγορίες δανείων.
Εδώ το δάνειο εκεί το δάνειο ...που είναι το δάνειο
Μετά το ξεκίνημα της λειτουργίας του νέου Χρηματιστηρίου...το δάνειο σας μπορεί να βρεθεί...σε άλλα χέρια ξανά και ξανά...Σύμφωνα με τους κανόνες που προβλέπονται στο νομοσχέδιο, οι τράπεζες θα μπορούν να αναθέτουν τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων στις ΕΔΑΜΕΔ και να πωλούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια σε ΕΜΑΜΕΔ.
Άπαξ και πουληθεί ένα δάνειο σε μία ΕΜΑΜΕΔ, αυτή μπορεί να το μεταπωλήσει σε τράπεζες και άλλες παρόμοιες με εκείνη εταιρίες.
Ωστόσο για να μπορεί μια τράπεζα να εξασφαλίσει ρευστότητα από την πώληση μη εξυπηρετούμενων δανείων χωρίς να βρεθεί κάτω από τα επιτρεπόμενα όρια κεφαλαίων πρέπει να της το επιτρέπει και η κεφαλαιακή της επάρκεια. Οι τράπεζες με τους υψηλότερους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας στην Ελλάδα που μπορούν να προβούν σε πωλήσεις δανείων είναι η Alpha και η Πειραιώς.


Read more: http://www.newsbomb.gr/oikonomia/news/story/652967/xrimatistirio-daneion-etsi-tha-allazoyn-xeria-ta-daneia-ton-ellinon#ixzz3umsn3zL5

Η Αθήνα θυμίζει: Η Τσεχία είναι μέλος της ΕΕ χάρη και στην Ελλάδα Η Αθήνα θυμίζει: Η Τσεχία είναι μέλος της ΕΕ χάρη και στην Ελλάδα

Την έντονη αντίδραση της Αθήνας προκάλεσαν πρόσφατεςδηλώσεις του προέδρου της Τσεχίας Μίλος Ζέμαν, ο οποίος υποστήριξε πως η χώρα του θα μπει στο ευρώ αμέσως μόλις βγει η Ελλάδα από το κοινό νόμισμα. 
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών επεσήμανε: 
Η Τσεχία είναι κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης χάρη και στην Ελλάδα. Ουδέν περαιτέρω σχόλιο, επί του παρόντος.
Σημειώνεται πως ο πρόεδρος της Τσεχίας, μιλώντας στο σλοβακικό πρακτορείο ειδήσεων TASR, στις 15 Δεκεμβρίου, είχε δηλώσει ότι «η Τσεχία θα προσχωρήσει στη ζώνη του ευρώ την πρώτη ημέρα μετά την αποχώρηση, ει δυνατόν, από αυτήν, της Ελλάδας».
Είχε υπογραμμίσει επίσης  ότι είναι «εξαιρετικά απογοητευμένος που οι καλοκαιρινές διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και δανειστών της δεν οδήγησαν, τελικά, μολονότι τούτο διαφαινόταν αρκετά πιθανό, σε έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ».

newpost

Απίστευτο: Συνεργάτης του Γιούνκερ «μαγείρεψε» τα νούμερα των προσφύγων προς όφελος της Τουρκίας

ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΟΙ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ, ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ ΡΟΩΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ
Σάλο έχει προκαλέσει ρεπορτάζ του περιοδικού Politico το οποίο δημοσιεύτηκε σήμερα, Παρασκευή (18/12/2015) και αποκαλύπτει ο στενότερος συνεργάτης του προέδρου της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ «μαγείρεψε» τους αριθμούς των προσφύγων που πέρασαν τα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας, ώστε να δείξει πως η Άγκυρα έχει λάβει μέτρα.

Επιμέλεια – Νοηματική απόδοση: Χρήστος Θ. Παναγόπουλος
Ο Μάρτιν Σελμέιρ (φωτό), σύμφωνα με το περιοδικό, απέστειλε επιστολή μέσα στην εβδομάδα στους επικεφαλής των επιτελείων των ηγετών της Ευρώπης των 28, υποστηρίζοντας, ούτε λίγο ούτε πολύ ότι παρατηρείται ραγδαία μείωση στις παράνομες διελεύσεις προσφύγων και μεταναστών από την Τουρκία προς την ΕΕ. «Η μείωση αυτή ήταν η πρώτη ενθαρρυντική ένδειξη για τις προσπάθειες που καταβάλλει η Τουρκία, ώστε να ανακόψει τις ακανόνιστες μεταναστευτικές ροές προς την Ευρωπαϊκή Ένωση», έγραφε χαρακτηριστικά ο Σελμέιρ.
Μάλιστα, προκειμένου να ενδυναμώσει περαιτέρω την επιχειρηματολογία του, ο στενός συνεργάτης του Γιούνκερ επισύναψε κι ένα γράφημα στο email που έστειλε την Τρίτη (15/12/2015) που έδειξε ότι οι παράνομες διελεύσεις μειώθηκαν από 52.249 στα τέλη Οκτωβρίου 2015 σε μόλις 9.093 την περασμένη εβδομάδα.
Εκεί ακριβώς ξεκίνησε και το μεγάλο πρόβλημα: τα νούμερα δεν ήταν σωστά.
Το Politico δημοσίευσε έγγραφα των εσωτερικών υπηρεσιών της Κομισιόν τα οποία καταδεικνύουν μια σημαντική ασυμφωνία μεταξύ των δεδομένων του Σελμέιρ και των πραγματικών αριθμών σε ό,τι αφορά τους πρόσφυγες που διάβηκαν τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, από την Τουρκία προς την Ελλάδα.


Ενδεικτικά, ο πραγματικός αριθμός των προσφύγων που πέρασαν χωρίς άδεια τα σύνορα την εβδομάδα από 7 έως 13 Δεκεμβρίου 2015 ήταν σχεδόν τριπλάσιος από αυτόν που περιέγραφε στην επιστολή του ο στενός συνεργάτης του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Σύμφωνα με τα έγγραφα, ο αριθμός τους ήταν 27.069 άτομα και όχι 9.093.
«Η διαφορά αυτή», επισημαίνει το Politico «έχει πολιτική σημασία. Εάν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί να δείξει ότι η Τουρκία σημειώνει ουσιαστική πρόοδο στην ανακοπή των μεταναστευτικών ροών, τότε ο Γιούνκερ μπορεί να έχει ισχυρή επιχειρηματολογία ως προς το σχέδιο του για την ανακατανομή των προσφύγων στις χώρες της Ευρώπης».
Ωστόσο, την ίδια στιγμή, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι υπογραμμίζουν ότι το «μαγείρεμα» του Σελμέιρ στέλνει ένα μήνυμα για χαλάρωση των πιέσεων προς την Άγκυρα, ώστε η τουρκική κυβέρνηση να λάβει πιο αποφασιστικά μέτρα ως προς την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.
«Εάν η Τουρκία δεν κλείσει τα σύνορά της σύντομα, η Ευρώπη θα βρεθεί αντιμέτωπη με ακόμη ένα κύμα προσφύγων μετά το πέρας του χειμώνα», προσθέτουν. 

Δεν διαψεύδει η Κομισιόν το «μαγείρεμα»
Την ίδια στιγμή, εκπρόσωπος της Κομισιόν, ερωτηθείς για τα παραλλαγμένα δεδομένα του Σελμέιρ απέφυγε να τοποθετηθεί ευθέως στο ζήτημα.
Μάλιστα, ο ίδιος δεν το διέψευσε, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «όλες οι διαφορετικές στατιστικές συγκλίνουν στο ότι παρατηρείται μια πρώτη μείωση των προσφυγικών ροών, κατά τη σύγκριση των δεδομένων του Δεκεμβρίου με τους προηγούμενος μήνες».

http://www.newsbomb.gr/ellada/ethnika/story/652792/apisteyto-synergatis-toy-gioynker-mageirepse-ta-noymera-ton-prosfygon-pros-ofelos-tis-toyrkias#ixzz3ufaHflWi

Έφοδος των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών σε τέσσερις Τουρκικές τράπεζες!

Ο ρωσοτουρκικός πόλεμος συνεχίζεται σ΄ όλα τα επίπεδα. Η Μόσχα προχώρησε σε μία ακόμη ενέργεια που δείχνει ότι η Τουρκία έχει λόγους να ανησυχεί. Η μυστική υπηρεσία FSB μπήκεαιφνιδιαστικά σε τέσσερα υποκαταστήματα τουρκικών τραπεζών που λειτουργούν σην Μόσχα και έκανε “φύλλο και φτερό” τα αρχεία τους. Η επιχείρηση εγινε στις τράπεζες
Ziraat Bank (λειτουργεί και στη Θράκη), Garanti Bank, Is Bank και Yapi Kredi Bank.
 Οι έρευνες είχαν να κάνουν με το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Από την Άγκυρα πηγές υποστηρίζουν οτι η FSB δεν βρήκε τίποτα μεμπτό και ότι μοναδικός στόχος ήταν η ταλαιπωρία Τούρκων επιχειρηματιών”. 
Έρευνες έγιναν και σε ρωσικές τράπεζες που έχουν σχέση με Τούρκους επιχειρηματίες.
Μένει να ακούσουμε τι βρήκαν οι Ρώσοι.

Onalert.gr

Αμερικανικά μαχητικά επιτέθηκαν στην 55η Ιρακινή Ταξιαρχία- 30 Ιρακινοί σκοτώθηκαν

Αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη επιτέθηκαν στην 55ηΙρακινή ταξιαρχία σκοτώνοντας τουλάχιστον 30 στρατιώτες και τραυματίζοντας άλλους 20. Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής της Επιτροπής Ασφάλειας και Άμυνας του ιρακινού Κοινοβουλίου, Χακίμ αζ Ζάμλι. «30 Ιρακινοί στρατιώτες της 55ης ταξιαρχίας του ιρακινού στρατού σκοτώθηκαν και 20 τραυματίστηκαν μετά από μια φονική αεροπορική επιδρομή Αμερικανικών μαχητικών στην πόλη Εν Ναϊμίγια στην επαρχία της Φαλούτζα», φέρεται να είπε σύμφωνα με το Ria Novosti.
 
Ο Ιρακινός βουλευτής πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός που πληροφορήθηκε για το συμβάν διέταξε άμεση έρευνα σχετικά με την επίθεση αυτήν των Αμερικανών,  προσθέτοντας ότι η 55η  ταξιαρχία είχε κάνει σημαντική πρόοδο στην καταπολέμηση των εξτρεμιστών του Ντάες.
Τα αίτια της αμερικανικής επίθεσης παραμένουν άγνωστα.
 
--
               
 

Η επίσκεψη του "δικτάτορα" Bashar al-Assad και της συζύγου του Asma, στην Παναγία της Δαμασκού... για την προετοιμασία της γέννησης του Θεανθρώπου






Σχετικά:
Απόγονοι "των Σελευκιδών -απογόνων του Μεγάλου Αλεξάνδρου- και της Ανατολικής Αυτοκρατορίας της Κωνσταντινουπόλεως (του "Βυζαντίου" των φθονερών Φράγκων), του Έντιμου απέναντι στους Σταυροφόρους της Δύσης Σαλαντίν..."... όπως γράφει ο Γιώργος Παπαγιαννόπουλος.
Επιτροπή για την Ειρήνη και τη Φιλία μεταξύ Ελλάδας – Συρίας
Περισσότερα για την ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Συρίας: ΕΔΩ
 Ακολουθούν φωτογραφίες από την...επίσκεψη στην Παναγιά της Δαμασκού...









http://greeknation.blogspot.gr/2015/12/bashar-al-assad-asma.html

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου - Το ΚΚΕ καταδικάζει την απόφαση απαγόρευσης του ΚΚ Ουκρανίας 18/12/15

Το ΚΚΕ καταδικάζει την απόφαση των δικαστικών αρχών της Ουκρανίας να προχωρήσουν στην οριστική απαγόρευση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας.
Η αντιδραστική κυβέρνηση του Κιέβου, με τη στήριξη των ΗΠΑ - ΕΕ και με την ανοιχτή δράση εθνικιστών και φασιστών, μετά από μία δίκη - παρωδία κι αφού νωρίτερα έχει «ανανεώσει» το αντικομμουνιστικό νομοθετικό της «οπλοστάσιο», προχώρησε σ' αυτήν την βαθιά αντιδημοκρατική εξέλιξη.
Σαφώς και γελιούνται, αν νομίζουν, πως με κατασταλτικά μέτρα μπορούν να κάμψουν την αγωνιστικότητα των κομμουνιστών και να βάλουν φρένο στην υπεροχή της κομμουνιστικής ιδεολογίας.
Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στο ΚΚ Ουκρανίας και θα δυναμώσει ακόμη περισσότερο τη δράση του στην Ελλάδα και στην Ευρώπη έως την οριστική άρση των αντικομμουνιστικών νόμων και απαγορεύσεων στην Ουκρανία.

http://www.kke.gr/diethnh/anakoinosh_toy_grafeioy_typoy_-_to_kke_katadikazei_thn_apofash_apagoreyshs_toy_kk_oykranias?morf=1

Σιατίστης: ''Ετοιμάζετε για την Πατρίδα μέρες σήψης και παρακμής''

siatistisi



Του Σεβ. Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης Παύλου |ROMFEA.GR

Φοβοῦμαι ὅτι σέ αὐτό τόν τόπο μπερδευτήκαμε τόσο πολύ ὥστε δέν μποροῦμε πιά νά χωρίσουμε δυό γαϊδουριῶν ἄχυρα.
Χάσαμε τίς λέξεις καί τίς ἔννοιές τους. Φθάσαμε στό σημεῖο λέξεις καί ἔννοιες πού τίς χρησιμοποιοῦμε ἀπό αἰῶνες τώρα νά τίς καταστήσουμε περιττές γιά τό λεξιλόγιο μας, κάποιες ἴσως καί ἐπικίνδυνες. Προσπαθοῦμε νά ἐπιβάλουμε τό στραβό καί τό λάθος σάν καλό καί συκοφαντοῦμε τό καλό σάν ἐπικίνδυνο, σάν ρατσιστικό, σάν λάθος.
Ὅλα ἐτοῦτα σκέπτομαι αὐτές τίς ἡμέρες καθώς γίνεται λόγος γιά τό σύμφωνο ἐλεύθερης συμβίωσης καί στόν χῶρο τῶν ὁμοφυλόφίλων σχέσεων.
Κατ’ἀρχήν ἡ Πολιτεία ἀκούγεται ὅτι τό προωθεῖ. Ἐδῶ ἴσως θά ταίριαζε τό ἄλλο ἀπόφθεγμα τοῦ λαοῦ μας. « Ἐδῶ ὁ κόσμος καίγεται καί ἡ γριά ξεροχτενίζεται».
Στήν πραγματικότητα ἡ Πολιτεία ἀποδεικνύει πόσο ἐμπαίζει τόν κόσμο ὅταν μιλάει γιά διαβούλευση, τήν ὁποίαν προφανῶς δέν ἐννοεῖ.
Ἁπλά ἐπιχειρεῖ νά δώσει ἕνα ἐπίχρισμα δημοκρατικότητας στίς πρό πολλοῦ εἰλημμένες ἀποφάσεις της. Κάποιος μέ ρώτησε ἄν ἔλαβα μέρος στήν διαβούλευση καί ἐγώ ἁπλά χαμογέλασα.
Ἁπλά, τίς ἑκάστοτε ἐξουσίες δέν τίς ἐνδιαφέρει ὁ λαός, ἀλλά τά συμφέροντα τῆς ἐξουσίας, οἱ ἀπόψεις της, οἱ ἰδεοληψίες της τίς ὁποῖες κάθε φορά ἐπιχειρεῖ νά δικαιώσει.
Οἱ ἐξουσίες, ὅπως γράφει ὁ Ντοστογιέφσκι, ποτέ δέν πίστεψαν τόν λαό καί ποτέ δέν σεβάσθηκαν τόν λαό. Μονίμως τόν ἐνέπαιξαν καί τόν ἐμπαίζουν.
Χάρηκα πολύ πού διαπίστωσα ὅτι συμφώνησε καί ἡ Νέα Δημοκρατία στήν ἐπέκταση τοῦ συμφώνου, διότι ἐπί τέλους ἔπεσαν οἱ μάσκες καί αἰσθάνομαι ἀπόλυτα δικαιωμένος γιά ὅσα καί στό παρελθόν καί τόν τελευταῖο καιρό ἔχω πεῖ καί ἔχω γράψει γιά τήν ἀληθινή ταυτότητα τῶν πολιτικῶν κομμάτων.
Μήπως ἦλθε ἡ ὥρα νά κλείσουμε τήν πόρτα σέ ὅλους αὐτούς πού μᾶς ἐπισκέπτονται τάχα ἀπό σεβασμό καί ἐπί τῆς οὐσίας γιά τά παιχνίδια τῆς ἐξουσίας τους;
Ἄς προχωρήσουμε ὅμως παρακάτω. Πιστεύει στ’ἀλήθεια κανείς ὅτι ἡ Ἐκκλησία μπορεῖ νά ἀλλάξει τίς αἰώνιες ἀλήθειες Της καί νά προσαρμόζεται στίς ἀντιλήψεις τῆς κάθε ἐποχῆς; Τότε δέν μπορεῖ νά εἶναι καί νά λέγεται Ἐκκλησία.
Ἡ θέση τῆς Ἐκκλησίας γιά τόν ἄνθρωπο, γιά τή ζωή του, γιά τήν ταυτότητα του εἶναι ξεκάθαρη καί ἡ καθημερινότητα ἐπιβεβαιώνει τήν αἰώνια ἀλήθεια τῆς Ἐκκλησίας.
Ἡ Ἐκκλησία ὡς ἔχουσα τήν ἀλήθεια μπορεῖ καί ἑρμηνεύει τήν οὐσία τῶν ὅσων συμβαίνουν σήμερα καί πάρα πολλά ἀπό αὐτά, τά ἔχει πεῖ ἀπό καιρό. Ὁ λόγος τοῦ Θεοῦ εἶναι ξεκάθαρος.
Ὁ Τριαδικός Θεός ἐδημιούργησε τόν ἄνθρωπο, «κατ’εἰκόνα Θεοῦ ἐποίησεν αὐτόν, ἄρσεν καί θῆλυ ἐποίησεν αὐτούς».
Ὁ Θεός κατεσκεύασε τόν ἄνθρωπο καί ὁ τρόπος τῆς κατασκευῆς του, ἡ διαφοροποίηση τῶν φύλων, τό γενετικό ὑλικό τοῦ κάθε φύλου, ἡ σοφία τῆς κατασκευῆς τοῦ ἀνθρωπίνου σώματος εἶναι ἔργο τοῦ Θεοῦ, ἔργο τῆς Σοφίας Του καί τῆς Ἀγάπης Του.
Αὐτή δέ ἡ ἀλήθεια τῆς Ἐκκλησίας εἶναι ἐκείνη πού «πανταχοῦ, πάντοτε καί ὑπό πάντων ἐπιστεύθη». Αὐτή ἡ ἀλήθεια δέν ἀλλάζει γιατί ἁπλά εἶναι ἀλήθεια.
Ἔτσι ἐπάνω στό θέμα τῆς ὁμοφυλοφιλίας ἡ θέση τῆς Ἐκκλησίας εἶναι ξεκάθαρη.Ὁ Θεός ἐποίησε τόν ἄνθρωπο! «ἄρσεν καί θῆλυ ἐποίησεν αὐτούς» καί μέ τόν τρόπο τῆς κατασκευῆς τους τούς ἔδωσε τήν δυνατότητα νά αὐξάνονται καί νά πληθύνονται καί νά κατακυριεύσουν τῆς γῆς.
Οὔτε ἄρσεν καί ἄρσεν, οὔτε θῆλυ καί θῆλυ, ἀλλά ἄρσεν καί θῆλυ ἐποίησεν αὐτούς. Ἀπό τήν ἄλλη μεριά ἡ Ἐκκλησία μίλησε γιά τήν ἁμαρτία τοῦ ἀνθρώπου.
Τό ρῆμα ἁμαρτάνω σημαίνει στά ἑλληνικά ἀποτυχαίνω, κάνω λάθος. Ἡ λέξη ἁμαρτία σημαίνει ἀποτυχία.
Κάποιοι νόμισαν ὅτι ἄν ἀλλάξουν ἤ περιποιηθοῦν τίς λέξεις θά ἀλλάξουν καί τά πράγματα.
Ἔτσι μποροῦν νά βαπτίσουν τήν ἀποτυχία σάν «διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολοισμό». Τό θέλετε ἔτσι; Νομίζετε ὅτι μέ τόν τρόπο αὐτό ἀλλάζετε τήν οὐσία τῶν πραγμάτων;
Εὐχαρίστως ἄν αὐτό σᾶς ἱκανοποιεῖ νά δεχθῶ τόν ὅρο «διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό», ἀλλά ἔχω τήν εὐθύνη νά σᾶς προειδοποιήσω ὅτι πρόκειται γιά ἀποτυχημένο προσανατολισμό.
Ἡ σεξουαλικότητα δέν εἶναι γιά τήν σεξουαλικότητα. Ἡ ἑτερότητα τῶν φύλων ἀποβλέπει στήν δημιουργία.
Αὐτή εἶναι ἡ πίστη τῆς Ἐκκλησίας, ἀλλά καί ἡ ἀλήθεια τῶν πραγμάτων. Δέν μπορεῖ νά πεῖ ψέματα σέ κανένα. Δέν μπορεῖ νά παραπλανήσει κ α ν έ ν α. Ἀσφαλῶς ὑπάρχουν ἄνθρωποι πού θέλουν νά παραπλανηθοῦν.
Διακίωμα τους, ἀλλά καί δικαίωμα ἀναφαίρετο τῆς Ἐκκλησίας νά καταθέτει τήν ἀλήθειά Της. Εἶναι λοιπόν ἀσυμβίβαστη ἡ ὁμοφυλοφιλία μέ τήν Ἐκκλησιαστική ζωή.
Ἡ Ἐκκλησία πιστεύει, ὅπως καί κάθε λογικός ἄνθρωπος, ὅτι καί μέ τήν ἀνθρώπινη ζωή εἶναι ἀσυμβίβαστη.
Μήπως κύριοι τῆς Ἐξουσίας θά πρέπει ἡ Ἐκκλησία νά προσαρμοστεῖ αὕριο καί μέ τήν παιδοφιλία ἤ τήν κτηνοβασία; Κάποιοι περιμένουν μετά τό πέρασμα τῆς σχετικῆς νομοθεσίας νά ἀρχίσουν νά σᾶς ἐνοχλοῦν καί γιά τήν νομιμοποίηση καί τῆς παιδοφιλίας.
Θά ἀρχίσει ἴσως νά σᾶς πιέζει ἡ Εὐρώπη. Ἐσεῖς εἶσθε ἱκανοί γιά ὅλα. Μήπως πρέπει καί πάλι νά συμβιβαστοῦμε;
Ἡ κάθετη ἄρνηση τῆς Ἐκκλησίας στήν ἀποδοχή τῆς ὁμοφυλοφιλίας δέν σημαίνει τήν ἀπόρριψη, οὔτε τήν περιφρόνηση, οὔτε περισσότερο τό φτύσιμο κανενός ἀνθρώπου.
Αὐτός ὁ λόγος πού ἀκούστηκε ἀπό ἱερωμένο πρόσωπο ΔΕΝ ἔχει σχέση μέ τήν Ἐκκλησία γιατί δέν ἔχει καμμία σχέση μέ τόν Χριστό. Ὁ Χριστός δέν μίλησε ΠΟΤΕ μέ τέτοιο τρόπο γιά τούς ἀποτυχημένους καί τούς ἁμαρτωλούς.
Μίλησε μέ ἀγάπη, τούς θεράπευσε ἀπό τίς ἀσθένειες τους, τούς προειδοποίησε νά μήν ξαναμαρτήσουν γιά νά μήν τούς συμβοῦν χειρότερα, ἀλλά ποτέ δέν τούς ἔφτυσε καί δέν ἔδιωξε κανένα ἀπό ὅσους τόν πλησίασαν.
Ἡ Ἐκκλησία δέν εἶναι ἰδεολογία, εἶναι ἀγάπη καί ἐπειδή εἶναι ἀγάπη, εἶναι ἀλήθεια καί διακονεῖ καί τήν ἀγάπη καί τήν ἀλήθεια.
Ἄλλωστε οἱ ἄνθρωποι πού ἐνδίδουν στόν πειρασμό, οἱ ἄνθρωποι πού παρασύρονται σέ λάθος τρόπο ζωῆς δέν ἔχουν ἄλλο ἀποκούμπι ἀπό τήν Ἐκκλησία.
Οἱ ὑποτιθέμενοι φίλοι καί συμπαραστάτες τους τούς γυρίζουν τήν πλάτη σέ περίπτωση πού νοσήσουν ἀπό κάποια ἀπό τίς σχετικές ἀσθένειες.
Αὐτός πού γράφει αὐτή τήν ὥρα ἔχει δεχθεῖ καί ἔχει στηρίξει τέτοια πρόσωπα, ὅταν οἱ ἄλλοι, «οἱ προοδευτικοί», οἱ «μοντέρνοι» τούς ἔχουν γυρίσει τήν πλάτη καί νοιώθει ἰδιαίτερη ἱκανοποίηση γιατί κάποια νέα παιδιά τά βοήθησε καί τά βοηθᾶ νά βροῦν τό δρόμο τους.
Ξεκάθαρα λοιπόν καί μέ τήν γλῶσσα τή δική σας εἶναι ἕνας ἀποτυχημένος σεξουαλικός προσανατολισμός. Αὐτό λοιπόν κατάντησε ὁ ἄνθρωπος; Συρρικνώθηκε σέ κάποιον α ἤ β σεξουαλικό προσανατολισμό!!! Σέ μιά μηχανή ἠδονῆς!!!
Ὁ Σωκράτης ἔλεγε: «μήν σᾶς νοιάζει τί λένε οἱ πολλοί, ἀλλά τί λέει ὁ ἕνας, ὁ εἰδικός, ἡ ἀλήθεια!»
Ἡ ἀλήθεια δέν εἶσθε ἐσεῖς κύριοι, ἡ ἀλήθεια δέν εἶναι ἡ Εὐρώπη, ἡ ἐν ἁμαρτίαις γηράσασα, ἡ ἀλήθεια μέ τήν ὀντολογική ἔννοια τῆς λέξης εἶναι μόνο Ἐκεῖνος πού νίκησε τό θάνατο. Οἱ «ἄλλες ἀλήθειες» ἔχουν γίνει καί αὐτές σκουπίδια μέσα στόν τάφο.
Νά ἐπισημάνω καί κάτι ἄλλο. Ἡ σημερινή ἐξουσία μιλάει γιά ἄλλου τύπου «οἰκογένειες» τίς ὁποῖες θέλει λέει νά προστατεύσει. Νά τό ξεκαθαρίσουμε λοιπόν!
Οἰκογένεια εἶναι μόνον ἐκείνη πού ἔχει ἀνδρόγυνη συγκρότηση. Αὐτό πίστευε πάντοτε ἡ ἀνθρωπότητα. Εἶναι ἀστεῖο κάποιοι νά νομίζουν ὅτι ἡ ἱστορία ἀρχίζει ἀπό αὐτούς.
Οἰκογένεια ἐπίσης μπορεῖ νά χαρακτηρισθεῖ καί ἡ μονογονεϊκή Οἰκογένεια γιατί στόν πυρήνα της εἶναι ἀνδρόγυνη, καμμία ἄλλη. Μή διαφθείρετε ἐπί τέλους ἀκόμη καί τίς λέξεις.
Μπορεῖ ἄλλου εἴδους «οἰκογένειες» νά ὑπῆρχαν καί ἄλλοτε, ἀλλά ἡ κοινή πανανθρώπινη συνείδηση ποτέ ΔΕΝ τίς ὀνόμασε οἰκογένειες. Μήν μολύνετε λοιπόν τήν ἱερή αὐτή λέξη.
Ἡ Οἰκογένεια περιέχει καί τήν ἀγάπη καί τόν ἔρωτα καί τήν σεξουαλικότητα, ἀλλά εἶναι ταυτόχρονα κάτι πολύ περισσότερο ἀπό αὐτά, εἶναι κάτι πολύ περισσότερο ἀπό ἕνα σεξουαλικό προσανατολισμό, κάτι ἀφάνταστα περισσότερο καί μέσα της ἔχει ἕνα στοιχεῖο ἱερότητας. Ὅπου αὐτό δέν ὑπάρχει ἡ οἰκογένεια εὐτελίζεται σέ ποικίλες σχέσεις.
Ὁ κ. Ὑπουργός Δικαιοσύνης πρόσφατα ἀνακοίνωσε, καθώς διαβάζω στόν τύπο, ὅτι ἐξισώνονται τά δικαιώματα τῶν ζευγαριῶν -ἀνεξαρτήτως σεξουαλικοῦ προσανατολισμοῦ-πού συνάπτουν σύμφωνο συμβίωσης , μέ ἐκεῖνα πού συνάπτουν Γάμο..
Ἐξισώνεται μία ἄθεσμη σχέση μέ ἕνα ἱερό καί πανανρώπινο θεσμό. Ζευγάρια ποικίλου σεξουαλικοῦ προσανατολισμοῦ ὑπάρχουν, ἀλλά αὐτά δέν μπορεῖτε νά τά ὀνομάσετε οἰκογένεια.
Δικαιολογημένα ὁ Μακαριώτατος Ἀρχιεπίσκοπος κ. Ἱερώνυμος σᾶς εἶχε προειδοποιήσει ὅτι αὐτή ἡ ἐξίσωση ὑποτιμᾶ τήν Οἰκογένεια καί τόν Γάμο.
Γιατί εἶναι ὑποτίμηση ἡ ἐξίσωση τῆς Οἰκογένειας μέ σχέσεις ποικίλου σεξουαλικοῦ προσανατολισμοῦ, μέ τίς ποικίλες σεξουαλικές σχέσεις.
Κάνετε κ. Ὑπουργέ ὅτι δέν τό καταλαβαίνετε; Ἐμπαίζετε τήν στοιχειώδη νοημοσύνη μας; Ἐκτός καί ἐάν αὐτό ἀπότελεῖ προάγγελο τῆς πρόθεσης σας νά δώσετε σέ αὐτοῦ τοῦ εἴδους τίς «οἰκογένειες» δικαίωμα υἱοθεσίας καί παιδιῶν γιά νά ὁλοκληρώσετε τό ἔγκλημα σας.
Ὁ Μακαριώτατος δικαιολογημένα σᾶς παρετήρησε. Γιατί ἦταν ἀνάγκη μιά τἐτοια ἀπόφαση σας νά περάσει ἀπό τήν Βουλή ἤ ἀκόμη χειρότερα μιά τέτοια ρύθμιση νά ἐνταχθεῖ στό Οἰκογενειακό δίκαιο; Ἀκόμη κι’ἄν δέν πιστεύετε στό Θεό, καί αὐτό εἶναι δικαίωμα σας, ἀπιστεῖτε καί διαστρέφετε καί αὐτή τήν φύση τῶν ὄντων.
Δέν μπορεῖτε νά κρύψετε ὅτι συνειδητά ὑπονομεύετε τήν Οἰκογένεια.
Τό νομοσχέδιο σας κ. Ὑπουργέ δέν ἐκσυγχρονίζει τό οἰκογενειακό δίκαιο, ἀλλά ναρκοθετεῖ τήν Οἰκογένεια.
Θά ἤθελα νά ρωτήσω ξεκάθαρα τόν ἴδιο τόν Πρωθυπουργό καί τόν Ὑπουργό τῆς Δικαιοσύνης: Τώρα λοιπόν
κ. Πρωθυπουργέ
κ. Ὑπουργέ τῆς Δικαιοσύνης
μποροῦν οἱ γονεῖς, οἱ δάσκαλοι στό σχολεῖο νά διδάξουν στά παιδιά ὅτι μποροῦν πλέον νά δημιουργήσουν τίς ὁποιεσδήποτε σχέσεις, ἀπό ὁποιαδήποτε ἡλικία, ὅτι πλέον τούς προστατεύει ὁ νόμος νά δημιουργήσουν τόν ὅποιο δεσμό καί τήν ὁποιαδήποτε σχέση, μπορεῖ ὁ καθένας ἀφοῦ πλέον καλύπτεται ἀπό τό νόμο νά διδάσκει στά παιδιά ὅτι μποροῦν ἄνετα νά ἔχουν τόν ὁποιοδήποτε σεξουαλικό προσανατολισμό ἤ γιά τήν ἀκρίβεια νά τούς καλλιεργοῦν τόν σεξουαλικό προσανατολισμό τῆς ἀρεσκείας τους καταστρέφοντας τίς ἀνώριμες παιδικές ψυχέ;
Θά τό διδάξετε ἐσεῖς κ. Πρωθυπουργέ στά παιδιά σας καί σεῖες κ. Ὑπουργέ στά ἐγγόνια σας καί θά φυλακίσετε τόν πατέρα ἤ τήν μάνα πού θά ἐπιχειρήσουν νά ἀποτρέψουν τά παιδιά τους. Νομίζω ὅτι πρέπει νά σᾶς πῶ ξεκάθαρα ὅτι ἑτοιμάζετε γιά τήν Πατρίδα μέρες σήψης καί παρακμῆς στίς ὁποῖες πρῶτοι ἐσεῖς θά βουλιάξετε.
Υ.Γ. Σκέφθηκα σάν ὑπότιτλο τοῦ παρόντος κειμένου νά ἔθετα τίς λέξεις «Αἰδώς Ἀργεῖοι» πληροφορήθηκα ὅμως ὅτι ἔχει γίνει πρόταση πού πρόκειται νά ψηφισθεῖ ἀπό τήν Βουλή ὅτι ἡ λέξη «Αἰδώς» θά ἀπαλειφθεῖ ἀπό τό ἑλληνικό λεξιλόγιο.
http://greeknation.blogspot.gr/2015/12/blog-post_441.html