Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ Προκαλούν ΕΕ, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ

Παρέμβαση στη συζήτηση σχετικά με την κατάσταση στο Ιράκ και τη Συρία
Στην παρέμβασή του, για τα ιμπεριαλιστικά προσχήματα στο Ιράκ με τους «τζιχαντιστές», ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης, σημείωσε:
«Είναι προκλητική η στάση της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που εδώ και χρόνια επεμβαίνουν στο Ιράκ και στην ευρύτερη περιοχή. Πασίγνωστα είναι και τα αποτελέσματα των επεμβάσεών τους: Εκατόμβες νεκρών, εθνοτικές θρησκευτικές διαιρέσεις, βάσανα και δεινά για τους λαούς, και την ίδια ώρα τεράστια κέρδη για τα μονοπώλια. Είναι οι ίδιοι που στρατολόγησαν, χρηματοδότησαν και εκπαίδευσαν τους λεγόμενους τζιχαντιστές και σήμερα ως αυτόκλητοι σωτήρες επεμβαίνουν με στρατεύματα "προθύμων" δήθεν για την αντιμετώπισή τους.
Ο στόχος τους μέσα από σφοδρούς ανταγωνισμούς είναι να ελέγξουν τις τεράστιες πλουτοπαραγωγικές πηγές της περιοχής, να ελέγξουν τους δρόμους μεταφοράς Ενέργειας.
Ο λαός του Ιράκ, της Λιβύης, της Συρίας οι λαοί της περιοχής μόνο συμφέρον έχουν να χαλάσουν τα σχέδιά τους και με την αυτοτελή τους πάλη να μη στρατευτούν με καμιά πλευρά των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Να γίνουν οι ίδιοι ιδιοκτήτες του πλούτου που παράγουν».

Παγκόσμια Παμμακεδονική Ένωση: Επιστολή σε «αναλυτή» του Heritage Foundation για Σκόπια


Η Παγκόσμια Παμμακεδονική Ένωση αντιδρώντας στις "αναλύσεις" του Luke Coffey που λαμβάνει θέση υπέρ των Σλάβων των Σκοπίων, τους οποίους ανόητα και ανιστόρητα, χαρακτηρίζει ως «Μακεδόνες», του απέστειλε επιστολή για να διευκρινίσει ποια συμφέροντα εξυπηρετεί με την εμμονή του ότι οι Σλάβοι που ήρθαν στην Βαλκανική τον 6ο αιώνα είναι ...απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου!
Διαβάστε την επιστολή:
"Αγαπητέ κ. Coffey,
Εμείς, οι περίπου 3,5 εκατομμύρια Μακεδόνες Έλληνες που καταγόμαστε από τη Μακεδονία (βόρεια περιοχή της Ελλάδας) και ζούμε ανά τον κόσμο, θέλουμε να εκφράσουμε την ανησυχία μας για τις δημόσιες δηλώσεις σας σχετικά με την Ελλάδα και τη βόρεια γείτονά της, την ΠΓΔΜ (τόσο σε πρόσφατο δημοσίευμα σας μέσω του Heritage Foundation που δημοσιεύθηκε στην Washington Times, αλλά ιδιαίτερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο Twitter).
Αναγνωρίζουμε τη γνώμη σας εναντίον της Ελλάδας, αλλά αυτό δεν το σχολιάζουμε.
Οπωσδήποτε δεν είναι η πρώτη φορά που το Heritage Foundation έχει κάνει παρόμοια αρνητικά σχόλια στα μέσα ενημέρωσης για την Ελλάδα – είναι προφανές ότι πριν από κάθε πρόσφατη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, κάποιο δημοσίευμα του Ιδρύματος φέρεται εναντίον της Αθήνας.
Ωστόσο, αυτό που μας απασχολεί είναι η ακραία προκατάληψη σας ενάντια στα ελληνικά επιχειρήματα στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, διότι είστε προκατειλημμένος εναντίον ενός ολόκληρου λαού.
Πιο συγκεκριμένα, το "tweet" σας της 27ης Μαΐου 2014 με το οποίο ρωτούσατε τους οπαδούς σας, αν η Ελληνική Δημοκρατία πρέπει να μετονομαστεί σε "Πρώην Οθωμανική Κατοχή της Ελλάδας», επισυνάπτοντας μάλιστα δημοσίευμα του Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Ντέιβιντ Κάμερον στην εφημερίδα The Guardian το 2003, ο οποίος επινόησε αυτό τον μάλλον παιδαριώδη όρο, είναι προσβλητικό να πούμε το λιγότερο.
Αυτές οι δημόσιες δηλώσεις από πολιτικούς και πολιτικούς συμβούλους, όπως εσείς, είναι ακατάλληλες και μη διπλωματικές, και έχουν χρησιμοποιηθεί από τους υπερεθνικιστές των Σκοπίων (συμπεριλαμβανομένης την νυν κυβέρνησης) σε δήθεν επιχειρηματολογία (λες και η σημερινή ΠΓΔΜ δεν ήταν οθωμανική κατοχή).
Αντίθετα με τον επιθετικό όρο «ΠΟΚΤΕ» για την Ελλάδα, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε πως το 1993, κατόπιν της σύστασης 817(1993) και 845(1993) του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ τα Σκόπια συμφώνησαν να ονομάζονται «η ΠΓΔΜ» ως προσωρινή ονομασία μέχρι να εξευρεθεί λύση.
Επιπλέον, οι επιπόλαιες, απορριπτικές, και απίστευτες απαντήσεις σας σε ανθρώπους που σας επέκριναν αποκαλύπτουν πως εσείς βρίσκετε το όλο θέμα διασκεδαστικό. Σε ένα από τα "tweet" σας στις 4 Σεπτεμβρίου 2014 αφήνετε να εννοηθεί ότι όλοι όσοι διαφωνούν με τις απόψεις σας είναι ρατσιστές και μισαλλόδοξοι. Ενώ μερικά από τα πολλά σχόλια που μπορεί δικαιολογημένα να εμπεριέχουν ένα θυμωμένο τόνο, δεν αξίζει όμως να χαρακτηρίζονται ως "ρατσιστικά" και "φανατικά".
Στη συνέχεια, δυσφημίζετε δημόσια όλους τους Έλληνες, δηλώνοντας: «... πουφ ... μπλοκαρίστηκε ακόμη ένας Έλληνας καλικάντζαρος». Κύριε Coffey, οι νόμιμες εθνοπολιτισμικές ευαισθησίες ενός λαού δεν είναι τηλεοπτικό παιχνίδι ενός ανόητου εφήβου που μπορεί να τις εξαφανίσει μαγικά προς τέρψη ορισμένων οπαδών, καθώς κάποιοι από αυτούς είναι μέλη της κυβέρνησης και των μέσων μαζικής ενημέρωσης της ΠΓΔΜ. Μερικοί δε εξ αυτών είναι επικεφαλής εθνικιστικών ομάδων της διασποράς των Σκοπίων στις ΗΠΑ και εργάζονται για τα συμφέροντα της ΠΓΔΜ στην Ουάσιγκτον.
Περαιτέρω, δηλώσεις από άρθρα σας όπως η εύρεση "Μακεδόνων" στρατιωτών στο Αφγανιστάν ακριβώς όπως ήταν στην εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου χιλιάδες χρόνια πριν, και το "tweets" σας, όπως «η Ελλάδα δεν κατέχει το μονοπώλιο στην τοπική ιστορία» είναι αδαείς και αποδεικνύουν άγνοια και αγραμματοσύνη. Επαναλαμβάνουν υπερεθνικιστικές δηλώσεις που απορρέουν από τα Σκόπια.
Κύριε Coffey,
Σας ενημερώνουμε πως οι Έλληνες δεν έχουν "4 οπαδούς", όπως ισχυρίζεστε σχετικά με το θέμα των Σκοπίων. Είμαστε ένα έθνος 11 εκατομμυρίων ανθρώπων με σχεδόν 10 εκατομμύρια διασπορά, και οι Παμμακεδονικοί Σύλλογοι αντιπροσωπεύουν 3,5 εκατομμύρια ανθρώπων παγκοσμίως.
Δεν περιμένουμε απάντηση ή συγγνώμη εκ μέρους σας, ούτε χρειαζόμαστε εξηγήσεις για τη σχέση σας (και κατ' επέκταση με το Heritage Foundation) με εθνικιστικές ομάδες που έχουν δεσμούς με την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ. Ζητάμε απλά να μάθουμε τίνος συμφέροντα πραγματικά προωθείτε στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ; Είναι της Ουάσιγκτον, του Λονδίνου, ή των Σκοπίων;
Αυτή η επιστολή και αντίγραφα των "tweets" σας έχουν αποσταλεί στον Πρόεδρο του Heritage Foundation, καθώς και στην ελληνική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον. Εσείς δε θα έπρεπε να επιδείξετε μια πιο δημόσια ευπρέπεια και πολιτική ωριμότητα στο μέλλον. Η συμπεριφορά σας δεν είναι πρέπουσα για έναν πολιτικό σύμβουλο στην Ουάσινγκτον και πρώην μέλος του βρετανικού Υπουργείου Άμυνας".


Read more: http://www.newsbomb.gr/ethnika/story/496828/pagkosmia-pammakedoniki-enosi-epistoli-se-analyti-toy-heritage-foundation-gia-skopia#ixzz3Dls6pEcg

Αγώνας για την εκτύπωση της Πρωινής – Ιός "χτύπησε" τα αρχεία της ΣΤΟ Ν ΗΛΕΙΑΣ




Όσα θετικά έχει η σύγχρονη τεχνολογία, άλλα τόσα αρνητικά κρύβει. Και στο χώρο του Τύπου η τεχνολογία είναι σχεδόν τα πάντα. Η εφημερίδα Πρωινή της Ηλείας, έπεσε θύμα των αρνητικών της τεχνολογίας καθώς ένας ηλεκτρονικός ιός κατάφερε να πλήξει το αρχείο της. Έτσι μέσω της σελίδας της στο διαδίκτυο η εφημερίδα ενημερώνει τους αναγνώστες της για το πρόβλημα που παρουσιάστηκε και που έφερε πίσω την έντυπη έκδοση της εφημερίδας για σήμερα. 
Διαβάστε το μήνυμα της εφημερίδας
Τα τερτίπια της τεχνολογίας – «Μαύρο» στην ενημέρωση
"Το μαύρο που βλέπετε  σήμερα  στην ηλεκτρονική  σελίδα της Πρωινής και θα σας προκαλεί ασφαλώς έκπληξη, παραπέμπει  στην  πολύωρη  χθεσινή απουσία  της έντυπης έκδοσης της εφημερίδας μας.  Ενημερώνουμε δε ότι δεν οφείλεται ,ευτυχώς,  σε  αντιδημοκρατική κυβερνητική παρέμβαση. Η εκτροπή από τις δημοκρατικές αρχές, της εξουσίας  στην Ελλάδα, δεν έφθασε ακόμη στο να αναστέλλει την λειτουργία ιδιωτικών ΜΜΕ.  Έβαλε μαύρο στην ΕΡΤ, αλλά την ήλεγχε ως κρατική εταιρεία.  Δεν οφείλεται ούτε στην οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα μας. Η Πρωινή δίνει τον αγώνα της να επιβιώσει, όπως όλες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα και στην Ηλεία και  τα καταφέρνει ικανοποιητικά στηριζόμενη βεβαίως στο αναγνωστικό της κοινό.  Η αιτία της  καθυστερημένης, χθες,   έντυπης  έκδοσης της Πρωινής  είναι ένα  πρόβλημα που παρουσιάστηκε στην ηλεκτρονική υποδομή της. Η τεχνολογία έχει πολλά θετικά, αλλά μπορεί κάποιες φορές να τα τινάξει όλα στον αέρα. Είναι η πρώτη φορά που έτυχε σε εμάς  κάτι τέτοιο και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να μην επαναληφθεί. Οι αναγνώστες μας πρέπει να γνωρίζουν ότι είμαστε εδώ, παρόντες, όρθιοι στις επάλξεις για να συνεχίσουμε τον αγώνα, υπερασπιζόμενοι τα δίκαια και τα νόμιμα στον τόπο μας".

Πηγή

ilialive.gr

Europa League Αστέρας ο «μεγαλοπρεπής»… άλωσε την Πόλη! Σπουδαίο ξεκίνημα στους ομίλους του Europa League έκαναν οι Αρκάδες , καθώς δύο λεπτά πριν το φινάλε στην Τουρκία, πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας 1-1 απέναντι στη Μπεσίκτας. Ισόπαλο έληξε και το άλλο παιχνίδι του ομίλου, καθώς Παρτιζάν και Τότεναμ έμειναν στο 0-0.

http://www.enet.gr/?i=news.el.a8lhtismos&id=448102

Ο Αστέρας Τρίπολης πήρε παλικαρίσια ισοπαλία με 1-1 από την Μπεσίκτας στην Πόλη χάρις σε στο εκπληκτικό γκολ του Πάρα στο 88'. Οι Τούρκοι που είχαν προηγηθεί στο 32' με το τέρμα του Τόρε, έχασαν αρκετές ευκαιρίες στο Β' μέρος για το 2-0, και τελικά το πλήρωσαν.
Οι Τούρκοι μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση θέλοντας να κόψουν τον βήχα… από νωρίς στους Αρκάδες και το κατάφεραν στο 7’  με τον  Ογκουζάν όταν μετά από  εκτέλεση φάουλ η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του Κοσίτσκι. Η ομάδα του Μπίλιτς απείλησε ξανά στο στο 9’ με τον Τόρε και με τον Κάβλακ στο 14ο λεπτό , έχοντας στριμώξει για τα καλά την ομάδα του Στάικου Βεργέτη στα καρέ της.  Ο Αστέρας αντέδρασε και ανέβασε την απόδοση του, καταφέρνοντας να σπάσει την πίεση των γηπεδούχων, αλλά στο 32' όμως ο Τόρε βρέθηκε σε θέση βολής και με ωραίο σουτ έκανε το 1-0 για την Μπεσίκτας.
 
Η Τουρκική ομάδα συνέχισε να ήταν απειλητική και στο δεύτερο ημίχρονο, απειλώντας με τον Κάβλακ αρχικά και τον Σαχάν στο 53ο λεπτό. Το ματς συνεχίστηκε με την Μπεσίκτας να έχει τον έλεγχο δείχνοντας πως δύσκολα θα αλλάξει κάτι, ως προς την έκβαση του σκορ και του αγώνα, καθώς ο Αστέρας δυσκολευόταν στην δημιουργία φάσεων.  Όμως οι παίκτες του Στάικου Βεργέτη βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα και  άρχισαν να παίρνουν μπρος από το 70ο λεπτό και μετά. Η ελληνική ομάδα εγκαταστάθηκε για τα καλά στην περιοχή της Μπεσίκτας και στο 88’ κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση με ένα εξαιρετικό γκολ του Πάρα. Από ασίστ του Ρόλε, ο Αργεντινός επιθετικός με πανέμορφο γκολ στην κίνηση, δεν άφησε περιθώρια στον Τολγκά και ισοφάρισε σε 1-1. Στα τελευταία λεπτά οι Αρκάδες λίγο έλειψε να «κλέψουν» τη νίκη  όταν βγήκαν στην αντεπίθεση με τρεις παίκτες έναντι δύο του αντιπάλου, αλλά τελικά αποχώρησε από την Πόλη με τον σπουδαίο βαθμό της ισοπαλίας. 
Β.Σπ.

ΗΛΕΙΑ Έκαψαν την ελληνική σημαία στο 2ο νηπιαγωγείο ΠΥΡΓΟΣ (19/09/2014 10:01)

Μια άσχημη έκπληξη περίμενε χθες το πρωί τους νηπιαγωγούς και τους γονείς των παιδιών που πηγαίνουν στο 2ο Νηπιαγωγείο του Πύργου, όταν είδαν να έχει βεβηλωθεί η Ελληνική σημαία που βρισκόταν στο κοντάρι του προαυλίου.

Άγνωστοι, φέρεται πως κατά τη διάρκεια της νύχτας, πυρπόλησαν την Ελληνική σημαία, αφού εισήλθαν στον χώρο του νηπιαγωγείου, ενώ το περιστατικό καταγγέλθηκε από την νηπιαγωγό, στην αστυνομία, λίγο μετά τις 9 χθες το πρωί.
Κανείς δεν γνωρίζει τα αίτια που οδήγησαν τους άγνωστους ή τον άγνωστο δράστη να προχωρήσει σε αυτή του την πράξη, πάντως η κίνηση αυτή, χαρακτηρίστηκε από όλους τους γονείς απαράδεκτη, ειδικά όταν συμβαίνει στον χώρο ενός σχολείου που φιλοξενούνται μικρά παιδιά.

Το περιστατικό φαίνεται να έγινε μεταξύ της προχθεσινής ημέρας μέχρι και τα ξημερώματα της χθεσινής, καθώς το νηπιαγωγείο είχε ολοκληρώσει το ωράριο εργασίας του από την περασμένη Τετάρτη το μεσημέρι, με τις αστυνομικές αρχές να ενεργούν προανάκριση για τον εντοπισμό των δραστών.

«Κίνδυνος αφανισμού των γουναράδων»


Σοβαρή μείωση στις πωλήσεις αναφέρουν οι έμποροι γουναρικών της Ελλάδας στον ανταποκριτή του ρωσικού πρακτορείου ΡΙΑ-Νόβοστι στήν Αθήνα, φοβούμενοι ότι τυχόν απαγόρευση των εισαγωγών ενδυμάτων πολυτελείας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, επομένως και γουναρικών στη Ρωσία, θα εξοντώσει τον κλάδο τους.
Όπως σημειώνει το πρακτορείο, σύμφωνα με τα στοιχεία του 2012, τα γουναρικά ήταν ο μεγαλύτερος κωδικός στις εξαγωγές προς τη Ρωσία με μέγεθος 108,4 εκατ. ευρώ ή μερίδιο 23,1% του συνόλου των εξαγωγών. Συνολικά είχαν τότε εξαχθεί 136.446 παλτά-γούνες, ενώ το 2013 τα μεγέθη μειώθηκαν (87,6 εκατ. ευρώ και 21,5%) δίνοντας μικρό προβάδισμα στα οπωροκηπευτικά, κλάδο, που πλήττεται ήδη Μέχρι στιγμής σύμφωνα με το ΡΙΑ-Νόβοστι είναι ασαφές αν τελικά θα επιβληθεί δεύτερο πακέτο ρωσικών αντι-κυρώσεων, το οποίο είναι πάντως έτοιμο, όπως έχει ήδη δηλώσει ο βοηθός του Ρώσου πρόεδρου, αρμόδιος για τα οικονομικά ζητήματα, Αντρέι Μπελαούσοφ. Κατά τον κ. Μπελαούσοφ το πακέτο αυτό περιλαμβάνει απαγόρευση εισαγωγών αυτοκινήτων και ειδών της ελαφράς βιομηχανίας της ΕΕ.
Φαίνεται πως ακόμη υπάρχουν αντικρουόμενες σκέψεις στο εσωτερικό της ρωσικής κυβέρνησης για το αν και πότε θα πρέπει να επιβληθεί το δεύτερο «κοκτέιλ» αντι-κυρώσεων, καθώς η Μόσχα θέλει να αισιοδοξεί ότι «θα επικρατήσει τελικά η κοινή λογική», διάθεση, που φαίνεται να υπάρχει και σε ευρύτατους κύκλους της ΕΕ, έστω κι αν δεν έχει αναδειχθεί σε κυρίαρχη γραμμή της Ένωσης μέχρι στιγμής.
Σύμφωνα με το Ρώσο υπουργό Οικονομικής Ανάπτυξης Αλεξέι Ουλιουκάεφ, σκοπός της ρωσικής απάντησης δεν πρέπει να είναι «να τους βλάψουμε, αλλά να κερδίσουμε εμείς», υποστηρίζοντας την πολιτική του προέδρου Πούτιν, ο οποίος με ψυχραιμία μετατρέπει τα λάθη της ευρωπαϊκής πολιτικής σε πλεονεκτήματα για τη χώρα του και σε μέτρα ενίσχυσης των Ρώσων παραγωγών.
Πάντως οι κατασκευαστές και έμποροι γουναρικών στην Ελλάδα παραπονέθηκαν ότι μειώνεται το ενδιαφέρον από ρωσικής πλευράς για την παραγωγή τους. «Φέτος δεν υπάρχει κίνηση στο εμπόριο, δεν βλέπουμε Ρώσους αγοραστές», είπε στο πρακτορείο στέλεχος οίκου γουναρικών στο κέντρο της Αθήνας.
«Είναι κατανοητό ότι αυτό συνδέεται κάπως με τις κυρώσεις, η ισοτιμία του ευρώ έχει αυξηθεί πολύ, αλλά και χρήματα δεν υπάρχουν πολλά στους ανθρώπους. Μάλλον και οι Ρώσοι τουρίστες σαν να άλλαξαν κάπως, αν πέρυσι ακόμη ήταν άνθρωποι με πολλά χρήματα, φέτος σαν να ταξιδεύουν πιο «μαζικοί» τουρίστες», είπε ο συνομιλητής του πρακτορείου.
Παρόμοιες γνώμες έχουν συγκεντρωθεί και από άλλες ελληνικές περιφέρειες, που αναδεικνύουν τα προβλήματα στρατηγικής στην ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού στη Ρωσία, ο οποίος εν πολλοί λειτούργησε και ως «πλυντήριο» τα προηγούμενα χρόνια των ορμητικών αυξήσεων, κρύβοντας τις αμέτρητες ανεπάρκειες της πολιτικής μας έναντι της Ρωσίας και τα ανεκμετάλλευτα ελλείμματα στις ελληνορωσικές σχέσεις. Πολλά από αυτά τα συνειδητοποιούμε ως κυβέρνηση και κοινωνία όταν πλέον είναι πολύ αργά...


Read more: http://www.newsbomb.gr/bloggers/edo-mosha/story/496027/kindynos-afanismoy-ton-goynaradon#ixzz3Dgu7geQJ