Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Γέφυρα ηλεκτροδότησης της Κριμαίας εγκαινίασε ο Πούτιν

Την πρώτη γέφυρα ηλεκτροδότησης της χερσονήσου της Κριμαίαςεγκαινίασε σήμερα ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν. Η έναρξη της λειτουργίας της πρώτης γραμμής παροχής ενέργειας από την ενδοχώρα στη ρωσική χερσόνησο θα εξασφαλίσει την άμεση ηλεκτροδότηση πολλών περιοχών της Κριμαίας, οι κάτοικοι των οποίων έχουν βυθιστεί στο σκοτάδι από τον ενεργειακό αποκλεισμό που έχει επιβάλλει τοΚίεβο.
Κατά της διάρκεια της τελετής των εγκαινίων ο πρόεδρος Πούτιν ανακοίνωσε πως «έχουν ολοκληρωθεί οι γραμμές ηλεκτροδότησης υψηλής τάσης, μήκους άνω των 100 χιλιομέτρων».
Η λειτουργία της πρώτης γραμμής θα μειώσει σημαντικά το έλλειμμα ηλεκτρικής ενέργειας στην Κριμαία, ενώ η κατασκευή της δεύτερης γραμμής, η οποία θα ολοκληρωθεί τον Μάιο του 2016, θα καλύψει πλήρως τις ανάγκες της Κριμαίας, ενώ θα εξαλειφθεί πλήρως η εξάρτηση της περιοχής από την Ουκρανία.

Από τη νύχτα της 22ας Νοεμβρίου η Κριμαία είναι κυριολεκτικά βυθίστηκε στο σκοτάδι, καθώς ακραίοι ουκρανοί εθνικιστές ανατίναξαν τους πυλώνες που στηρίζουν τις γραμμές ηλεκτρικού ρεύματος από την Ουκρανία. Το Κίεβο ισχυρίζεται ότι «ακτιβιστές» εμπόδιζαν τις εργασίες επισκευής. Αποτέλεσμα του σαμποτάζ των ουκρανών εθνικιστών είναι να μείνουν χωρίς ηλεκτροδότηση (φως, θέρμανση) περίπου 1,6 εκατομμύρια άνθρωποι (από τα 2 εκατομμύριαπου ζουν συνολικά στην χερσόνησο). Η ρωσική κυβέρνηση δεσμεύτηκε να επιλύσει το θέμα το συντομότερο δυνατό. Μέχρι τότε, η περιοχήεφοδιάζεται από εφεδρικές πηγές ενέργειας.

http://gr.rbth.com/news/2015/12/03/gefyra-ilektrodotisis-tis-krimaias-egkainiase-o-poytin_547281

ΙΣΧΥΡΟ ΡΩΣΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ - ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ…

Η Μόσχα έχει ξεκάθαρη θέση για την ασφάλεια της Κύπρου και τις εγγυήσεις. Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, που πραγματοποίησε χθες επαφές στη Λευκωσία, υπέδειξε πως η λύση πρέπει να προνοεί ότι η ασφάλεια είναι εγγυημένη πάνω σε μια νέα βάση. Τόνισε πως μόλις εξευρεθεί αυτή η συμφωνία από τις δύο κοινότητες, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα διαδραματίσει τον κύριο ρόλο. Αυτό αποτελεί θέση την οποία προωθεί και η Κυπριακή Δημοκρατία.

Ο Λαβρόφ κατέστησε σαφές πως η χώρα του δεν ευνοεί να έχει ρόλο η Τουρκία μετά από μια συμφωνία. Παράλληλα, έστειλε μήνυμα και προς τους διάφορους μεσολαβητές, «φωτογραφίζοντας» συγκεκριμένους που κινούνται στο παρασκήνιο, πως η Ρωσική Ομοσπονδία δεν αποδέχεται χρονοδιαγράμματα και επιδιαιτησία. Όπως ανέφερε στους Κύπριους συνομιλητές του, δεν μπορεί να επιβληθεί λύση στην Κύπρο, χαρακτηρίζοντας ως απαράδεκτο αυτό που έγινε το 2004.
Στις συνομιλίες των δύο πλευρών τέθηκαν και οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και το πρόσφατο επεισόδιο με την κατάρριψη ρωσικού αεροσκάφους από την Τουρκία.
Στην ατζέντα των συνομιλιών του Ρώσου αξιωματούχου ήταν και θέματα οικονομίας, εξαγωγών, αλλά και ο τουρισμός. Όπως πληροφορούμαστε, θα οργανωθούν πτήσεις για μεταφορά τουριστών από τη Ρωσία στην Κύπρο.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών ξεκαθάρισε και το θέμα που προέκυψε με τη μη πραγματοποίηση της συνάντησης με τον Μουσταφά Ακιντζί. Ρωτήθηκε από Τουρκοκύπριο δημοσιογράφο ότι κατά την παραμονή του στην Κύπρο δεν άκουσε τις απόψεις της τουρκοκυπριακής πλευράς.
Ο Λαβρόφ διαβεβαίωσε ότι η Μόσχα γνωρίζει πολύ καλά τις θέσεις και των δύο κοινοτήτων και ότι ειδικά στο πλαίσιο του Σ.Α. του ΟΗΕ έχει επαφές και με τις δύο κοινότητες. Για το θέμα που προέκυψε είπε πως «δυστυχώς δεν έγινε η διευθέτηση» αλλά είπε ότι «η Μόσχα ήταν πρόθυμη για την πραγματοποίηση μιας τέτοιας συνάντησης».
Ξεκαθάρισε πως «είμαστε έτοιμοι να συναντηθούμε με εκπροσώπους της τ/κ πλευράς, αλλά μόνο στο πλαίσιο των νόμιμων διαδικασιών». Ο Λαβρόφ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις επαφές που είχε στη Λευκωσία και απηύθυνε πρόσκληση στον κ. Κασουλίδη να επισκεφθεί τη Μόσχα.

hellasforce

Η «αθώα» επιστολή που άνοιξε την πόρτα εξόδου από τη Σένγκεν - Γιούνκερ: Η Ελλάδα είναι ανίκανη να προστατεύσει τα σύνορα, πρέπει να αποβληθεί

Υποτίθεται ότι ήταν μια... αθώα επιστολή που επεδίωκε ναευαισθητοποιήσει την Κομισιόν για τις προσφυγικές ροές, όμως τελικά γύρισε μπούμερανγκ για την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, μόνο ως «καταπέλτης» μπορεί να χαρακτηριστεί η επιστολή που έστειλε στο Κολέγιο των Επιτροπων ο λιθουανός επίτροπος Βιτένις Αντριουκάιτις και στην οποία ως ρεπόρτερ περιέγραψε τα όσα είδε στην επίσκεψή του στη Μυτιλήνη στις 19 Νοεμβρίου. Στην προσωπική του μαρτυρία έγραψε ότι: «Δεν ήμουν στην Αφρική, ούτε σε κάποια απομακρυσμένη αναπτυσσόμενη χώρα. Τα είδα όλα αυτά εδώ στην ΕΕ, στο νησί της Λέσβου, στην Ελλάδα. Σοκαρίστηκα, έφριξα».
Την επιστολή που εξόργισε τους Ευρωπαίους στην Κομισιόν φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα «Τα ΝΕΑ».
Ο Λιθουανός επίτροπος γράφει: «Ήμουν σε μια ακτή, όταν έφθασε μια μικρή βάρκα, όπου βρίσκονταν γυναίκες και παιδιά, κάποια άρρωστα, κάποια απλά εξαντλημένα, παγωμένα, αφυδατωμένα. Δεν υπήρχε μέρος για την εξέταση ή την περίθαλψή τους, δεν υπήρχε εξοπλισμός, ούτε προσωπικό υγείας, εκτός από έναν γιατρό μιας ΜΚΟ. Κανένα ασθενοφόρο, καμία κουβέρτα. Μου είπαν ότι τρια μικρά παιδια που είχαν φτάσει στην ίδια παραλία πέθαναν από υποθερμία μερικές ημέρες πριν. Κύριε Πρόεδρε δεν ήμουν στην Αφρική, ούτε σε κάποια απομακρυσμένη αναπτυσσόμενη χώρα. Τα είδα όλα αυτά εδώ στην ΕΕ, στο νησί της Λέσβου, στην Ελλάδα. Σοκαρίστηκα, έφριξα».
Αυτή η επιστολή τελικά δημιούργησε ένα εξαιρετικά αρνητικό κλίμα στη συνεδρίαση του Κολλεγίου των Επιτρόπων με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να λέει ότι η Ελλάδα «είναι ανίκανη να προστατεύσει τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ και αν δεν υπάρξει πρόοδος μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου, θα πρέπει να αποβληθεί προσωρινά από τη Σένγκεν».

newsbeast

Από την Υπονόμευση και την Άρνηση,στη Διεθνοποίηση και την Αναγνώριση



Εκδήλωση  οργανώνουν τα Ποντιακά Σωματεία Ν.  Καβάλας με αφορμή και την τελευταία δήλωση του Υπουργού Παιδείας, με την οποία αμφισβητεί ευθέως την Γενοκτονία.
 Οι οργανωτές καλούν τους πολίτες στην ανοιχτή συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία Καβάλας την  Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου στις 4:00 μμ, όπου θα μιλήσει ο Φάνης Μαλκίδης μέλος της Διεθνούς Ενώσεως Ακαδημαϊκών για την μελέτη των Γενοκτονιών, με θέμα «Από την Υπονόμευση και την Άρνηση στην Διεθνοποίηση και την Αναγνώριση»


Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν τραγούδια του Πόντου από γνωστούς ερμηνευτές.
http://malkidis.blogspot.gr/2015/12/blog-post_6.html

American Thinker: «Οι ρωσικές επιδρομές αποκάλυψαν το χειρότερο μυστικό στη Μ.Ανατολή»

Τόσο αποτελεσματικές φαίνεται ότι είναι οι αντιτρομοκρατικέςπροσπάθειες της Μόσχας στη Συρία που οδήγησαν προφανώς την Τουρκία να καταρρίψει το ρωσικό βομβαρδιστικό Su-24 τον περασμένο μήνα, ανέφερε στο περιοδικό American Thinker ο πρώην αξιωματούχος των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, Τζ.Μέρφι Ντόνοβαν. «Το πώς οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία απείλησαν την Τουρκία δεν είναι πραγματικά ένα μυστήριο. Οι Ρώσοι ήταν γνωστό ότι βομβάρδιζαν στόχους πετρελαίου των τρομοκρατών στα νότια σύνορα με την Τουρκία και πολύ αποτελεσματικά, όπως φάνηκε», υποστήριξε ο αναλυτής.

Οι Νταες, επίσης γνωστή ως ISIL / Ισλαμικό Κράτος, πουλάει το παράνομο πετρέλαιο στην Τουρκία αλλά οι πετρελαϊκές υποδομές και η ικανότητα τους να εξάγουν πετρέλαιο σε ξένες αγορές επλήγη σοβαρά από την εκστρατεία της Ρωσίας. Οι απώλειες των Νταες εκτιμάται ότι ανέρχονται καθημερινά σε 1,5 εκατ. δολάρια.
Υπάρχει ακόμη ένας λόγος που η Τουρκία είναι ανήσυχη με την αεροπορική εκστρατεία της Μόσχας: ο διχασμός.
«Οι δύο πιο αποτελεσματικές ένοπλες δυνάμεις που πολεμούσαν στη Συρία είναι η ISIL και οι Κούρδοι. Η Τουρκία φοβάται ότι μία νίκη υπό την ηγεσία των Κούρδων έναντι του ISIL στη Συρία και το Ιράκ θα εγγυηθεί τη νομιμότητα του Κουρδιστάν. Δυστυχώς, τα συμφέροντα της Τουρκίας και της ISIL στο έδαφος ενώνονται με δολιότητα», εξήγησε ο Ντόνοβαν.
Η Άγκυρα έχει από καιρό κατηγορηθεί για σιωπηρή υποστήριξη εξτρεμιστικών ομάδων, οι οποίες προσπαθούν να ανατρέψουν τον πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ. Οι προσπάθειες αυτές έχουν γίνει περίπλοκες αφού η Ρωσία άρχισε να βοηθάει τις στρατιωτικές δυνάμεις της Δαμασκού στη μάχη τους κατά των Νταές του Μετώπου Αλ Νούσρα και άλλων παρόμοιων οργανώσεων.
Επιπλέον, η ρωσική εκστρατεία στη Συρία έχει εκθέσει, όπως λέει ο Μέρφι Ντόνοβαν, αυτό που ονομάζεται «το χειρότερα κρυμμένο μυστικό στη Μεσοποταμία», αναφερόμενος στις σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Νταες. Η Ουάσιγκτον, όμως, δεν φαίνεται να ενοχλείται που η σύμμαχος της και μέλος του ΝΑΤΟ έχει αμφιλεγόμενους φίλους.
«Όπως και με τις τουρκικές αεροπορικές επιθέσεις εναντίον των Κούρδων, η ομάδα του Ομπάμα είναι ικανοποιημένη όταν αγνοεί τον άξονα ISIS- Άγκυρας», σημείωσε ο αναλυτής. Ενδιαφέρον γεγονός: Οι ΗΠΑ στηρίζουν τις κουρδικές δυνάμεις στο Ιράκ, επειδή αποδείχθηκαν ότι ήταν η μοναδική ικανή δύναμη στο έδαφος ικανή να αντισταθεί στην τρομοκρατική οργάνωση.
Παρόλα αυτά, οι ΗΠΑ και ορισμένες άλλες χώρες ήταν τόσο τολμηρές ώστε να κατηγορήσουν τη Μόσχα ότι έβαλε στο στόχαστρο τους αντάρτες της λεγόμενης μετριοπαθούς συριακής αντιπολίτευσης, αν και πολλοί αμφιβάλλουν ότι υπάρχουν.
«Όταν ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρει ότι οι Ρώσοι βομβαρδίζουν μετριοπαθείς δυνάμεις κατά του Άσαντ, αποτυγχάνει να αναφέρει ότι αυτές οι οργανώσεις είναι οι έμποροι όπλων, οι διακινητές λευκής σαρκός και οι λαθρέμποροι που χρηματοδοτούν το Ισλαμικό Κράτος. Πράγματι η νότια Τουρκία είναι ένας παράδεισος για την εκπαίδευση σουνιτών τρομοκρατών, τις αποθήκες όπλων, το άσυλο και το λαθραίο πετρέλαιο», υπογράμμισε ο Μέρφι Ντόνοβαν.
Οι πρωτεύουσες της Δύσης αποφάσισαν να κάνουν τα στραβά μάτια για τις συναλλαγές της Τουρκίας με τους Νταες, γεγονός που θέτει ένα σοβαρό ερώτημα αν θέλουν πραγματικά να αντιμετωπίσουν την τρομοκρατική ομάδα.
«Με το να αγνοούν τον τουρκικό ‘’δούρειο ίππο’’, η Ουάσιγκτον και οι Βρυξέλλες έχουν ανταλλάξει την ακεραιότητα του ΝΑΤΟ και μία μεταναστευτική εισβολή για βασικά δικαιώματα σε ένα νεο-οθωμανική μπουρδέλο. Αν ο στόχος είναι να νικήσουμε ISIS ή τον ισλαμισμό, η Ρωσία θα αποτελέσει έναν πιο αξιόπιστο σύμμαχο στον πόλεμο για το ΝΑΤΟ παρά η Τουρκία», υποστήριξε ο αναλυτής.
Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/amyna/story/649035/american-thinker-oi-rosikes-epidromes-apokalypsan-to-xeirotero-mystiko-sti-m-anatoli#ixzz3tWoMPKgv

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΝΕ… ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΗΤΑΝ Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ…!!

Η Συρία του εμφυλίου του σήμερα, με τους εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς, τα εκατομμύρια πρόσφυγες και εκτοπισμένους και τους τζιχαντιστές να...
syria_2.JPG.pagespeed.ce_.VZiV5JH2Ll


 
Η Συρία του εμφυλίου του σήμερα, με τους εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς, τα εκατομμύρια πρόσφυγες και εκτοπισμένους και τους τζιχαντιστές να δρουν και να διαπράττουν εγκλήματα στο έδαφός της, δεν έχει καμία σχέση με τη χώρα πριν από το 2011.
Μερικές φωτογραφίες από την περίοδο πριν τον εμφύλιο θυμίζουν πώς ήταν ο χαμένος παράδεισος της Μέσης Ανατολής.
Παρακάτω θα δείτε φωτογραφικό υλικό από την ζωή στην Συρία πριν από τον πόλεμο!


 

















newmoney.gr
http://www.pentapostagma.gr/2015/12/αυτη-την-χωρα-καταστρεψανε-δειτε-πωσ.html