Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Πρόεδρο τον Δημήτρη Χριστόφια έχει και φωνή

 «Η Κύπρος με τον Πρόεδρο τον Δημήτρη Χριστόφια έχει και φωνή και κύρος και αξιοπιστία στις προσπάθειες που από κοινού κάνουμε για την επίλυση του κυπριακού, την επανένωση της νήσου μέσα στα πλαίσια πάντα των αποφάσεων του ΟΗΕ και του ευρωπαϊκού κεκτημένου», είπε ο κ. Παπανδρέου.




 ''Tο ΔΗΚΟ, το έχουμε πει, δεν δίνει λευκή επιταγή σε κανέναν. Το ΔΗΚΟ δεν είναι κόμμα της άρνησης. Είναι ένα κόμμα το οποίο σταθερά σταθμίζει, αξιολογεί, βλέποντας μπροστά, βλέποντας τι συμφέρει στην κυπριακή υπόθεση, τι συμφέρει στην εσωτερική διακυβέρνηση'', είπε ο πρόεδρος του ΔΗ.ΚΟ.



 «Ο Γενικός Γραμματέας εξέφρασε την εκτίμησή του για τη δέσμευση των δύο ηγετών να εργαστούν στην κατεύθυνση μιας αμοιβαία αποδεκτής διευθέτησης. Τους συνεχάρη για την εποικοδομητική τους προσέγγιση στο κεφάλαιο του περιουσιακού και τους ενθάρρυνε να διπλασιάσουν τις προσπάθειές τους αναζητώντας συγκλίσεις στο σύνθετο αυτό θέμα κλειδί», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Γ.Γ.



 «Το πακέτο μας κρίθηκε θετικό, με στοιχεία τα οποία θα μπορούσαν να βοηθήσουν την ελληνοκυπριακή πλευρά να τα δεχθεί. Η ελληνοκυπριακή επιχειρηματική κοινότητα το βρήκε θετικό και είναι βασισμένο σε ανταλλαγή/αποκατάσταση/αποζημίωση» δήλωσε ο κ. ‘Ερογλου.



 Ο Πρόεδρος Χριστόφιας απηύθυνε έκκληση στην Τουρκία, να συνομιλήσει μαζί του. Όπως είπε, θέλει να μοιραστεί μαζί της το όραμα για την επίτευξη λύσης, η οποία θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των Κυπρίων, της Τουρκίας και της Ελλάδας.



 «Δεν αμφιβάλλω ότι ο πρόεδρος Γκιουλ κι ο πρωθυπουργός Ερτογάν θέλουν λύση του Κυπριακού. ‘Ισως την θέλουν αργότερα. Δεν νομίζω όμως πως αυτή τη στιγμή είναι έτοιμοι», δήλωσε στην Αμερική ο πρόεδρος Χριστόφιας.



 «Στην πραγματικότητα οι αποκαλούμενες μητέρες πατρίδες εισέβαλαν και οι δυο στην Κύπρο», ανέφερε ο Δημήτρης Χριστόφιας στην Ουάσιγκτον. Πάντως εμάς η χούντα δεν ήταν ούτε μητέρα μας, ούτε μητριά μας. Εμάς μητέρα – πατρίδα μας ήταν και είναι ο άλλοτε «ξιπετσιμένος κουρκουτάς» του Δημήτρη Χριστόφια.



Είρωνας για το Christofias-watch

Η επέτειος της Κυπριακής Δημοκρατίας

Φέτος που η Κυπριακή Δημοκρατία γιορτάζει τα 50χρονά της ας θυμηθούμε τις σημαδιακές ημερομηνίες που σημάδεψαν την Ιστορία της:




1960

Ιδρύεται η Κυπριακή Δημοκρατία. Τη θεμελίωσαν με το αίμα τους τα παλικάρια της ΕΟΚΑ, που έγραψαν την πιο ένδοξη σελίδα της κυπριακής ιστορίας και με τη θυσία τους κέρδισαν την αθανασία.



1964

Οι Τούρκοι οργανώνουν την ανταρσία. Εγκαταλείπουν το κράτος, στην προσπάθειά τους να διαλύσουν την Κυπριακή Δημοκρατία και να εγκαθιδρύσουν δικό τους κράτους. Τα Η.Ε. αναγνωρίζουν την κυβέρνηση Μακαρίου ως τη μόνη νόμιμη κυβέρνηση της Κύπρου. Η Κυπριακή Δημοκρατία διασώζεται, χάρη στη διεθνή προσωπικότητα και παγκόσμια εκτίμηση προς το Εθνάρχη Μακάριο, σύμβολο της ελευθερίας για όλο τον κόσμο. Σημαντική η συμβολή των αδεσμεύτων χωρών, που ακόμα κάποιοι δεν τους χωνεύουν.



1974

Η χούντα οργανώσει το πραξικόπημα εναντίον του Εθνάρχη Μακαρίου και δίνει το πρόσχημα στην Τουρκία να εισβάλει στην Κύπρο και να εφαρμόσει τα σχέδιά της για δημιουργία κράτους στην Κύπρο. Το δίδυμο έγκλημα του πραξικοπήματος και της εισβολής έχουν αλλάξει την ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας.



2004

Η διεθνής συνωμοσία οργανώνει την πιο πρόσφατη απόπειρα για διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και δημιουργίας δυο κρατών με το σχέδιο Ανάν. Ο πρόεδρος Τάσσος Παπαδόπουλος με το ιστορικό διάγγελμά του και το 76% του λαού με τη ψήφο τους διασώζουν την Κυπριακή Δημοκρατία



Η Κυπριακή Δημοκρατία γίνεται ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης.



Ιστοριομνήμων για το Christofias-watch