Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Κρήτη: Κυνηγούσε τη μητέρα του με μπαλτά στο κέντρο του Ηρακλείου

Με μπαλτά κυνηγούσε τη μητέρα του ένας 45χρονος, σε έξαλλη κατάσταση, σήμερα λίγο μετά τις 14:00 στην πλατεία Κορνάρου στο Κέντρο του Ηρακλείου, με αποτέλεσμα να επικρατήσει αναστάτωση.
Περίοικοι ειδοποίησαν άμεσα την αστυνομία, δυνάμεις της οποίας έσπευσαν να εντοπίσουν τον 45χρονο και να τον αφοπλίσουν.
Ο άνδρας φέρεται να αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα για τα οποία μάλιστα έχει νοσηλευτεί στο παρελθόν.
Πηγή: ΑΜΠΕ
http://www.naftemporiki.gr/story/977885/kriti-kunigouse-ti-mitera-tou-me-mpalta-sto-kentro-tou-irakleiou

Λήστεψαν στη σειρά τέσσερα πρατήρια υγρών καυσίμων σε Αγ. Παρασκευή, Χολαργό, Χαλάνδρι

Συνολικά τέσσερα πρατήρια υγρών καυσίμων λήστεψαν στη σειρά δύο άγνωστοι, τις πρώτες πρωινές ώρες, σε Αγία Παρασκευή, Χολαργό και Χαλάνδρι.

Συγκεκριμένα, οι δύο δράστες, οι οποίοι επέβαιναν σε μηχανή και είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, λήστεψαν, κατά σειρά, με την απειλή όπλου, τα πρατήρια που βρίσκονται στη Λ. Μεσογείων 440 και Αλεξάνδρου Παναγούλη 39, στην Αγία Παρασκευή, στη Λ. Μεσογείων 301, στον Χολαργό και στην οδό Αγ. Παρασκευής 103, στο Χαλάνδρι.

Σε όλες τις περιπτώσεις οι δράστες ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους και πήραν διάφορα χρηματικά ποσά από τα ταμεία.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.
Πηγή: ΑΜΠΕ
http://www.naftemporiki.gr/story/977868/listepsan-sti-seira-tessera-pratiria-ugron-kausimon-se-ag-paraskeui-xolargo-xalandri

Η Ουγγαρία άρχισε την κατασκευή φράχτη για τους μετανάστες στα σύνορα με τη Σερβία

Η Ουγγαρία άρχισε να κατασκευάζει φράχτη κατά μήκος των συνόρων της με τη Σερβία, στην προσπάθειά της να σταματήσει την είσοδο παράτυπων μεταναστών από τα νότια, μολονότι η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ έχει τονίσει ότι το τείχος «δεν έχει νόημα».
Δεκάδες χιλιάδες μετανάστες, κυρίως από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, περνούν από τα Βαλκάνια για να φτάσουν στην κεντρική Ευρωπαϊκή Ένωση, διασχίζοντας την ΠΓΔΜ και τη Σερβία για να καταλήξουν στην Ουγγαρία και από εκεί να προωθηθούν σε άλλες χώρες του χώρου Σένγκεν.
Οι εργασίες για την κατασκευή του φράχτη, ο οποίος θα έχει ύψος τέσσερα μέτρα και μήκος 175 χιλιόμετρα, ξεκίνησαν από το Μοράχαλομ, πόλη που απέχει 180 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Βουδαπέστης, ανέφερε η δημόσια τηλεόραση Μ1.
Από τις αρχές του έτους έχουν φτάσει στην Ουγγαρία 70.000 μετανάστες. Το 2014, καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς, είχαν καταγραφεί μόνο 43.000 μετανάστες. Οι περισσότεροι από αυτούς επιλέγουν να συνεχίσουν την πορεία τους για να εγκατασταθούν σε πλουσιότερες χώρες, όμως η ουγγρική κυβέρνηση φοβάται ότι τα άλλα κράτη μπορεί να τους στείλουν πίσω στην Ουγγαρία. Τον περασμένο μήνα εμπόδισε μια τέτοια απόπειρα, προκαλώντας εντάσεις στις σχέσεις της με την Αυστρία.
Οι ξενώνες στην Ουγγαρία και την Αυστρία είναι γεμάτοι από μετανάστες και τον περασμένο μήνα η ουγγρική αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να σταματήσει μια συμπλοκή εκατοντάδων μεταναστών που συγκρούονταν μεταξύ τους και εκτόξευαν πέτρες σε έναν καταυλισμό στην πόλη Ντέμπρετσεν, στα ανατολικά.
http://www.naftemporiki.gr/story/977961/i-ouggaria-arxise-tin-kataskeui-fraxti-gia-tous-metanastes-sta-sunora-me-ti-serbia

Δ. Κοδέλας: Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό

«Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό, από όσους ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά από όσους με εμπιστεύτηκαν, για όσα έκανα μα κυρίως για όσα δεν έκανα για να αποτραπεί αυτή η κατάληξη», επισημαίνει σε ανάρτησή του στο προσωπικό του ιστολόγιο ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Κοδέλας σχολιάζοντας τη συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής, ενώ σημειώνει ότι θα επιστρέψει «στην κανονική του ζωή», αλλά μέχρι τότε θα ψηφίζει «“όχι” σε ό,τι μετατρέπει την χώρα σε ειδική ζώνη φτώχειας και λεηλασίας».
Όπως εκτιμά ο κ. Κοδέλας, η χώρα οδηγείται στην ταπείνωση και σε μια τραγωδία με ένα τρίτο μνημόνιο το οποίο οδηγεί σε κατάλυση της κυριαρχίας της, σε υποθήκευση και ξεπούλημα του πλούτου της, σε μια τεράστια φτωχοποίηση της κοινωνίας, σε συμπίεση των μικρομεσαίων, σε χτύπημα της πρωτογενούς παραγωγής.
«Αν υλοποιηθεί αυτό το πρόγραμμα η Ελλάδα σύντομα θα έχει περισσότερους φτωχούς, περισσότερα λουκέτα και κυριαρχία των πολυεθνικών, περισσότερους υπερχρεωμένους Έλληνες που θα κινδυνεύει η περιουσία τους», συμπληρώνει.
«Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη που μου αναλογεί και η οποία θα με συνοδεύει» προσθέτει ο κ. Κοδέλας, ενώ εξηγεί ότι «στις λιγοστές φορές που αυτούς τους έξι μήνες λειτούργησε συλλογικά το Κόμμα και η Κοινοβουλευτική Ομάδα έθεσα ενστάσεις».
«Προειδοποιούσα για την παγίδα η οποία μας στηνόταν με βάση την 20ή Φλεβάρη και το οδυνηρό δίλημμα στο οποίο οδηγούμαστε, για την ελλιπή προετοιμασία, για τη μη αξιοποίηση της λαϊκής διαθεσιμότητας, για τον χρόνο που λειτουργούσε ενάντια μας με την εξουθένωση της οικονομίας και τα παραπλανητικά non paper, για τα ελάχιστα που είχαν γίνει σχετικά με την ανάγκη κάθαρσης από το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο» αναφέρει και, όπως εκτιμά, ό,τι έκανε δεν ήταν επαρκές .
«Αυτοκριτικά αντιμετωπίζω και τη συμμόρφωση στην κομματική πειθαρχία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας», προσθέτει και ευχαριστεί τους συντοπίτες του.
«Σύντομα, ύστερα από 3 χρόνια παρουσίας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, θα επιστρέψω στην κανονική μου ζωή», δηλώνει ο κ. Κοδέλας.
«Μέχρι τότε, έχω υποχρέωση απέναντι στην χώρα, στον λαό της, στις νέες γενιές, να ψηφίζω “όχι” σε ότι μετατρέπει την χώρα σε ειδική ζώνη φτώχειας και λεηλασίας. Το “όχι” δεν απαντά στο οδυνηρό δίλημμα που βρεθήκαμε. Το “όχι” είναι όχι στην πορεία που ακολουθήθηκε, όχι στη μετατροπή μας σε συνεχιστές της καταστροφής, όχι στο να γίνουμε όμοιοι και χειρότεροι από τους προηγούμενους, όχι στην αποικιοποίηση της χώρας, όχι στους μονόδρομους, όχι στη συνέχιση των εκβιασμών στο ελληνικό κοινοβούλιο, όχι σε όσους δεν άκουγαν και δε ρώταγαν, όχι στα λάθη, στις αυταπάτες, στις μονομέρειες και στο μνημονιακό καθεστώς, όχι σε όσους δεν απέτρεψαν τον εγκλωβισμό της αριστεράς στη νομοθέτηση ενάντια στα λαϊκά και εθνικά συμφέροντα, όχι στην πολιτική του κυνισμού και του πραγματισμού. Είναι ένα “όχι” ευθύνης και πατριωτισμού», καταλήγει.
http://www.naftemporiki.gr/story/978076/d-kodelas-zito-suggnomi-apo-ton-elliniko-lao

Γ. Βαρουφάκης: Τα καλύτερα όπλα είναι αυτά που δεν σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις Μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

«Τα καλύτερα όπλα είναι αυτά που δεν σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις» υποστήριξε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, απαντώντας στις κατηγορίες περί σχεδίου έκδοσης παράλληλου νομίσματος.
Με μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «τα καλύτερα όπλα είναι αυτά που δεν σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις. Αυτά σχεδιάζαμε όταν μας απείλησαν με Grexit ώστε να μην μας επιβληθεί».
Απαντώντας στο αίτημα του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Λοβέρδου περί κλήσης του ίδιου στην Εξεταστική Επιτροπή για το Μνημόνια, ο κ. Βαρουφάκης τόνισε: «Προς τρόικα εσωτερικού: Επιλέξτε όποιο φόρουμ, όποιο δικαστήριο, όποια αρένα θέλετε. Θα είμαι εκεί να υπερασπιστώ 5 μήνες αγώνων. Εσείς;»

http://www.naftemporiki.gr/story/978068/g-baroufakis-ta-kalutera-opla-einai-auta-pou-den-skopeueis-na-xrisimopoiiseis

Ευθανασία στους φτωχούς προτείνει η Λιθουανή υπουργός Υγείας

«Η ευθανασία θα μπορούσε να αποτελεί μία χρήσιμη εναλλακτική για όσους δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη και πάσχουν από βαριές ασθένειες» δήλωσε η νέαυπουργός Υγείας της Λιθουανίας, Rimantė Šalaševičiūtė, αφήνοντας άπαντες άναυδους.
Μάλιστα, προχώρησε ακόμα περισσότερο, θυμίζοντας τον Μέγκελε και τη θεωρία του ευγονισμού, αναφερόμενη και στο ζήτημα της ευθανασίας σε μικρά παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα.
Η επιτομή της κυνικότητας – αν και η λέξη κυνικότητα είναι πολύ λίγη – προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στους δημοσιογράφους τοπικών Μέσων που παραβρίσκονταν στη συνέντευξη Τύπου, όπως αναφέρει το bioedge.org.
Μετά το σάλο, η ίδια έσπευσε να διευκρινίσει ότι αναφέρεται σε ασθενείς που «δεν θέλουν να ταλαιπωρούν τους συγγενείς τους και να υποφέρουν τόσο αυτοί όσο και οι ίδιοι».
Η Λιθουανή υπουργός Υγείας, η οποία ορκίστηκε μόλις πριν από ένα μήνα, άνοιξε απευθείας μετά την τοποθέτησή της στον υπουργικό θώκο το ζήτημα της νομιμοποίησης της ευθανασίας.
Στην πρόθεσή της αυτή για τη νομιμοποίηση της ευθανασίας, η Λιθουανή αναμένεται να συναντήσει σφοδρές αντιδράσεις τόσο από τον ιατρικό κόσμο της χώρας, όσο και από την καθολική εκκλησία.
Πηγή: Tribune.gr

Reuters: Έως και την Τετάρτη η τραπεζική αργία

Για δύο ημέρες θα παραταθεί η τραπεζική αργία, όπως έγινε γνωστό από τραπεζικές πηγές, τις οποίες επικαλείται το Reuters.
Η κατάσταση θα επανεξεταστεί την Τετάρτη.
Λίγο νωρίτερα έγινε γνωστό ότι η ΕΚΤ διατήρησε αμετάβλητη τη ρευστότητα που χορηγεί στις ελληνικές τράπεζες μέσω του Μηχανισμού Έκτακτης Ρευστότητας (ELA).
Σύμφωνα με πληροφορίες, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ αποφάσισε στη διάρκεια της σημερινής τηλεδιάσκεψης να μην αυξήσει το όριο ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών στα επίπεδα των περίπου 88 δισ.ευρώ. Η κατάσταση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών αναμένεται να επανεξεταστεί από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ την Τετάρτη. 
Όπως παρατηρεί το Reuters, οι ελληνικές τράπεζες, οι οποίες παραμένουν κλειστές τις τελευταίες δύο εβδομάδες, στηρίζονται αυτή τη στιγμή στη χρηματοδότηση από την ΕΚΤ λόγω των μεγάλων εκροών καταθέσεων.
Εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε νωρίτερα στο Reuters ότι η τραπεζική αργία αναμένεται να παραταθεί, χωρίς όμως να διευκρινίσει μέχρι πότε.
http://www.naftemporiki.gr/finance/story/977898/eos-kai-tin-tetarti-i-trapeziki-argia

Συμφωνία - Πρόντι : Αποφεύχθηκαν τα χειρότερα αλλά όχι το κακό

«Η συμφωνία, όπως είχα προβλέψει επανειλημμένα, έφτασε. Αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, αλλά όχι το κακό», γράφει ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι στο διαδίκτυο, σχολιάζοντας τη συμφωνία της χώρας μας με τους θεσμούς.
«Πρόκειται για το κακό που συνδέεται με μια Ελλάδα ταπεινωμένη και μια Ευρώπη η οποία δεν είναι άξια να αναλάβει πρωτοβουλίες, να δείξει ηγετική ικανότητα και αλληλεγγύη», προσθέτει ο Πρόντι, σύμφωνα με τον οποίο «Χάθηκαν χρόνια σε φαρισαϊκές διαπραγματεύσεις και αντιπαραθέσεις. Η Ελλάδα έχει καταστραφεί και η σημερινή Ευρώπη, αν δεν αλλάξει, δεν μπορεί να ετοιμάσει την Ευρώπη του αύριο»


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/606765/symfonia-pronti-apofeyxthikan-ta-xeirotera-alla-oxi-to-kako#ixzz3fnjAWEpd

Συμφωνία: Σωστό το νέο πακέτο βοήθειας λέει το 52% των Γερμανών - 62% υπέρ του Grexit

Σωστή θεωρεί το 52% των Γερμανών την απόφαση για την παροχή ενός τρίτου πακέτου βοήθειας για την Ελλάδα, ενώ, αντιθέτως, λανθασμένη την θεωρεί το 44%, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που διενεργήθηκε για λογαριασμό του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD.
Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το 57% εκτιμά ως επαρκή τα μέτρα λιτότητας και τις μεταρρυθμίσεις, με το 22% να απαντά αρνητικά και το 13% να εκφράζει επιφυλάξεις.
Στο ερώτημα αν υπάρχει εμπιστοσύνη στην ελληνική κυβέρνηση για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, το 18% απαντά θετικά και το 78% αρνητικά, ενώ υπέρ του Grexit τάσσεται το 62% των ερωτηθέντων και κατά το 32%. Επισημαίνεται ότι στην προηγούμενη μέτρηση, πριν από δύο εβδομάδες, η κοινή γνώμη εμφανιζόταν μοιρασμένη, με το «ναι» και το «όχι» στο Grexit να λαμβάνουν από 45%.
Ικανοποιημένοι και πολύ ικανοποιημένοι εμφανίζονται πάντως οι Γερμανοί από τους χειρισμούς, τόσο της Καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ (62%) όσο και του υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε (64%).


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/606775/symfonia-sosto-to-neo-paketo-voitheias-leei-to-52-ton-germanon-62-yper-toy-grexit#ixzz3fnielvX4

Οι άγνωστοι διάλογοι Τσίπρα – Βαρουφάκη πριν το διαζύγιο

Έναν δραματικό διάλογο είχαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου, όταν ο πρωθυπουργός ζήτησε την παραίτηση του κ. Βαρουφάκη.
Όπως γράφει η Realnews ο Αλέξης Τσίπρας εξηγήθηκε αμέσως στον πρώην υπουργό. «Σε εσένα και σ εμένα δεν θέλουν να δώσουν συμφωνία. Το Grexit δεν τον σηκώνει ούτε η κυβέρνηση, ούτε η χώρα. Αν σε κρατήσω, όλα τα βέλη θα πέσουν πάνω σου, θα σε σκίσουν» φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός.
Το κλίμα ήταν βαρύ, αλλά παρόλα αυτά ο πρωθυπουργός, εκείνη την ημέρα τουλάχιστον, φέρεται να πρότεινε στον κ. Βαρουφάκη να πάρει άλλο υπουργείο, αυτό του κ. Γ. Σταθάκη.
«Αλέξη δεν ήρθα στην Ελλάδα για να είμαι διαρκώς υπουργόςΉρθα για να σε βοηθήσω.Είναι σα να είμαι καπετάνιος στον Τιτανικό. Να θέλω να στρίψω το τιμόνι να μην πέσει στο παγόβουνο και αντ αυτού να δεχθώ να πάω στο μηχανοστάσιο. Δεν με ενδιαφέρει», απάντησε ο κ. Βαρουφάκης.
Του πρότεινε μάλιστα να ορίσει διάδοχό του τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.
http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/1874614/i-agnosti-dialogi-tsipra-varoufaki-prin-to-diazigio

Αττική: Συνελήφθη 22χρονος για ληστείες σε περίπτερα

Ένας 22χρονος συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης (8/7/2015) στο Μαρούσι από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ και περιπολικών της Άμεσης Δράσης ο οποίος λίγο νωρίτερα διέπραξε με την απειλή πιστολιού με σιγαστήρα, ληστεία σε περίπτερο της περιοχής.
Από την έρευνα του Τ.Α. Αμαρουσίου, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής, διαπιστώθηκε ότι ο συλληφθείς διέπραξε κατά τον τελευταίο μήνα άλλες 16 ληστείες οι οποίες διαπράχθηκαν με τον ίδιο τρόπο και συγκεκριμένα ο 22χρονος με ακάλυπτα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, προσέγγιζε περίπτερα και με την απειλή πιστολιού αποσπούσε από τους υπαλλήλους χρηματικά ποσά.
Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το πιστόλι με τον σιγαστήρα και οκτώ φυσίγγια, το χρηματικό ποσό που είχε αφαιρέσει προηγουμένως από το περίπτερο στο Μαρούσι, γάντια και κουκούλα τύπου full face.
Το οικονομικό όφελος από τις παραπάνω ληστείες υπολογίζεται σε -5.895- ευρώ.
Από την περαιτέρω έρευνα, διαπιστώθηκε ότι ο 22χρονος συλληφθείς ήταν δραπέτης από τον Φεβρουάριο του 2015, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις, ένα βούλευμα και ένα ένταλμα σύλληψης για ληστείες, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και άλλα αδικήματα.
Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε για κυρία ανάκριση σε Ειδικό Ανακριτή.


Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/606716/attiki-synelifthi-22xronos-gia-listeies-se-periptera#ixzz3fnFhha00

Γιατί παραιτήθηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης;

Γιατί παραιτήθηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης;
Ενα tweet, που προκάλεσε σοκ έκανε λίγες ώρες μετά το δημοψήφισμα, ο Γιάνης Βαρουφάκης, στο οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ αναφέρει πως τελειώνει η θητεία του ως Υπουργός Οικονομικών.
Με μήνυμά του στο προσωπικό του ιστολόγιο, ο Γιάνης Βαρουφάκης παραιτήθηκε από τα καθήκοντά του ως Υπουργός Οικονομικών, παρά το ηχηρό ΟΧΙ στο δημοψήφισμα.
Με την ανάρτησή του στο μπλογκ του με τίτλο «Minister no more» ο Γιάννης Βαρουφάκης αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «λίγο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος, ήρθε εις γνώση μου μια προτίμηση ορισμένων συμμετεχόντων του Eurogroup και άλλων «εταίρων» για την… «απουσία» μου από την συνεδρίασή του· μια ιδέα που ο πρωθυπουργός έκρινε ότι θα ήταν πιθανώς βοηθητική για την επίτευξη συμφωνίας. Για τον λόγο αυτόν αποχωρώ από το Υπουργείο Οικονομικών σήμερα».
http://www.fimes.gr/2015/07/varoufakis-paraitithike/

Χειροπέδες σε 38χρονο για παρενόχληση ανήλικης

Ενώπιον του Επαρχιακού δικαστηρίου Πάφου οδηγήθηκε σήμερα (13/7/2015) 38χρονος, εναντίον του οποίου εκδόθηκε διάταγμα κράτησης οκτώ ημερών για διευκόλυνση των ανακρίσεων σε σχέση με διερευνώμενη υπόθεση παρενόχλησης ανηλίκου.
Οπως καταγγέλθηκε στην Αστυνομία, 38χρονος πατέρας  βρισκόταν χθες σε ξενοδοχείο της Πάφου για διακοπές μαζί με τις δύο ανήλικες κόρες του. Στο ξενοδοχείο γνωρίστηκε με ζεύγος Κυπρίων που και αυτοί έκαναν διακοπές εκεί με την δεκάχρονη κόρη τους. Το απόγευμα οι τρεις μικρές συναντήθηκαν στην πισίνα όπου βρισκόταν και ο 38χρονος.
Αργά το απόγευμα οι γονείς της δεκάχρονης κατήγγειλαν στην αστυνομία ότι ο 38χρονος νωρίτερα παρενόχλησε το παιδί τους χαϊδεύοντας το σε διάφορα μέρη του σώματος ενώ η μικρή βρισκόταν στην πισίνα.
Μετά την καταγγελία ο 38χρονος συνελήφθη και τέθηκε υποκράτηση.
Το πρωί οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου και εναντίον του εκδόθηκε διάταγμα κράτησης για οκτώ μέρες.
ΠΗΓΗ ikypros


Read more: http://www.newsbomb.gr/kypros/story/606633/xeiropedes-se-38xrono-gia-parenoxlisi-anilikis#ixzz3fm2IUW8n

Η ευρωπη χωριστικε στα δυο ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.

Κάτι ποιο παγκόσμιο παίζεται ώστε όλος ο πλανήτης να νοιάζεται η να αδιαφορεί για την τύχη του ελληνικού έθνους. Ο ελληνικός λαός υπήρξε σαφής με το δημοψήφισμα. Είπε όχι στο ξεπούλημα της χώρας. Τώρα είναι η ώρα του Ηγέτη. Θα πρέπει να δώσει ξεκάθαρη απάντηση στον ελληνικό λαό για έδιωξε τον υπουργό βαρουφακη από την κυβέρνηση.

Να μας πει αν με  στην παρούσα βουλή θα συνεργαστεί και με ποιους ;;;
Σε τι κατάσταση βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση συνεργασίας ;;;

Σε τι κατάσταση βρίσκεται η ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ γιατί αν αλλάξη δεν έχει τέτοια εντολή από το ελληνικό λαό...
Θεωρό αυτονόητο ότι Κάθε αριστερή κυβέρνηση που σέβεται τις ανθρωπινες αξιες και την δημοκρατία πάει άμεσα σε εκλογές με νέο σχήμα.
Η Αριστερά έχει ευθύνες απέναντι στην μελλοντική αριστερά.

Αλλά το ποιο σημαντικό είναι αν ο λαός δεν Δεχτεί  τα μέτρα .. Τι πρόκειται να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ Δεν έχει να αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα με τους βουλευτές του άλλα με το λαό. Εκείνο το λαό που νόμισε ότι  μπορεί....

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος για καταστολές της λαϊκής βούλησης .

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταλάβει το ΟΧΙ που είπαν οι Έλληνες ;;;;

Γράφω αυτά έχοντας τον φόβο μέσα μου για τη ευρωπη και τι μπορεί να κάνει στους λαούς της.

ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ καμιά σχέση.


Τα 'βρώμικα' χέρια του Σόιμπλε, ένα σκάνδαλο και μία αυτοκτονία

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι ο "τσάρος" της Γερμανικής οικονομίας και ο άνθρωπος που κρατά σε συνοχή το κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών. Παρότι μιλάει για "αξιοπιστία" όμως, τα χέρια του δεν είναι και τόσο καθαρά... Διαβάστε γιατί (Pics+Vids)
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε συνηθίζει να κάνει επίκληση στο ευρωπαϊκό δίκαιο και τους "κανόνες". Ωστόσο στην πολιτική του καριέρα, έχει παραδεχθεί και ο ίδιος χρηματισμό για λογαριασμό του κόμματος του.
Ο πρώην εφοριακός είχε εμπλακεί σε οικονομικό σκάνδαλο με το ταμείο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, κάτι που του στέρησε την ηγεσία του και τον δρόμο για την Καγκελαρία. Στις αρχές του 2000 όταν ήταν αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, ξέσπασε ένα σκάνδαλο, που αφορούσε "μαύρο χρήμα", που μπήκε στα ταμεία του κόμματος το 1994.
Μέσα στο Γερμανικό Κοινοβούλιο είχε παραδεχτεί, ότι είχε συναντηθεί με έμπορο όπλων, αλλά είχε αρνηθεί, ότι είχε πάρει βαλίτσα με χρήματα. Όμως η αυτοκτονία ενός συνεργάτη του και οι αποκαλύψεις των Γερμανικών μέσων ενημέρωσης τον ανάγκασαν να εμφανιστεί και πάλι στη Βουλή και να πει "συγνώμη, είπα ψέματα". Εν συνεχεία παραιτήθηκε από την ηγεσία του κόμματος, στην οποία τον διαδέχθηκε η Άγκελα Μέρκελ, που είχε πρωτοστατήσει στην αποκάλυψη του σκανδάλου.
 

Η "βρώμικη" χρηματοδότηση των Χριστιανοδημοκρατών

Το 1998 ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε διεκδικεί την Καγκελαρία με αντίπαλο τον Γκέρχαρντ Σρέντερ, αλλά οδηγήθηκε σε μία απρόσμενη ήττα. Δύο χρόνια αργότερα, το 2000, ξεσπάει το σκάνδαλο με τη χρηματοδότηση του CDU από έμπορο όπλων.
Όπως έγραφε η Καθημερινή αμέσως μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου:
"Συνάντησα τον κ. Σράιμπερ το 1994 σε ένα ξενοδοχείο στη Βόννη. Μιλήσαμε για τη χρηματοδότηση του προεκλογικού μας αγώνα" έλεγε στη Βουλή ο πρόεδρος των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. "Με βαλίτσα ή χωρίς;" τον διέκοψε ο βουλευτής των Πρασίνων κ. Κρίστιαν Στρόμπελε, υπαινισσόμενος το γεγονός ότι το 1991 ο ίδιος κ. Σράιμπερ είχε παραδώσει μια βαλίτσα με ένα εκατομμύριο "άπλυτα" μάρκα στον τότε ταμία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος κ. Λάισλερ Κιπ. "Χωρίς" ήταν η απάντηση. "Αυτό ήταν όλο". "Την άλλη ημέρα ο κ. Σράιμπερ μου έφερε στο γραφείο μου 100.000 μάρκα" συμπλήρωσε ο κ. Σόιμπλε
"Δεν μιλάω ποτέ δημόσια για πράγματα για τα οποία δεν είμαι εντελώς σίγουρος" εξήγησε ο ίδιος. Ενδιαμέσως όμως ξέρει ότι η τότε ταμίας του κόμματος κυρία Μπριγκίτε Μπαουμάιστερ καταχώρισε τα χρήματα στα λογιστικά βιβλία της οργάνωσης με τρόπο που παραβίαζε τον νόμο περί χρηματοδότησης των κομμάτων. "Το λάθος ήταν αποκλειστικά της κυρίας Μπαουμάιστερ" διαβεβαίωσε ο κ. Σόιμπλε. "Εγώ δεν φέρω την παραμικρή ευθύνη".
"Χάος, δράμα, συμφορά" ήταν ο τίτλος της έγκυρης εβδομαδιαίας εφημερίδας του Αμβούργου "Die Zeit". "Οι υποκρισίες του Σόιμπλε προκαλούν συμπόνια". Ο πολιτικός, που είχε υποσχεθεί την πλήρη διαλεύκανση του "σκανδάλου Κολ", ήτοι της παράνομης συλλογής χρημάτων και του λαδώματος κομματικών στελεχών από τον προκάτοχό του στην προεδρία του κόμματος κ. Χέλμουτ Κολ, συνελήφθη κλέπτων και ο ίδιος. Και όχι μόνο αυτό. "Την ίδια "διαφώτιση" μας υπόσχεται και τώρα, παρά το γεγονός ότι παραπλάνησε τη Βουλή και αγγίζει με βελούδινα γάντια τον πρωταγωνιστή των παρανομιών, τον Κολ".
 

Η αυτοκτονία που συγκλόνισε τη Γερμανία

Η αυτοκτονία του οικονομικού υπευθύνου του κόμματος και της κοινοβουλευτικής ομάδας, Βόλφγκανγκ Χίλεν, έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία, τη στιγμή που στην Μπούντεσταγκ διεξαγόταν η συζήτηση για τα οικονομικά σκάνδαλα του CDU. Αρχικά το μετέδωσε η γερμανική τηλεόραση, αλλά λίγο αργότερα η είδηση του θανάτου επιβεβαιώθηκε από τον εκπρόσωπο του κόμματος Γιόακιμ Χέρστερ, που σε σύντομη δήλωσή του προς στους δημοσιογράφους ανακοίνωσε από επίσημα χείλη την πληροφορία ότι ο ηλικίας 49 ετών Χίλεν βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στις 20 Ιανουαρίου του 2000.
 
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο Χίλεν άφησε ένα σημείωμα, στο οποίο εξηγούσε ότι αυτοκτόνησε για προσωπικούς λόγους. "Σύμφωνα με την πληροφόρηση που διαθέτουμε μέχρι στιγμής, τα κίνητρα της αυτοκτονίας ήσαν προσωπικού χαρακτήρα", είπε ο Χέρστερ και πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει άλλη ανακοίνωση, όσο εκκρεμεί η αστυνομική έρευνα. Το Associated Press είχε μεταδώσει τότε ότι ο Χίλεν ανέφερε στο σημείωμα του και την απογοήτευσή για το σκάνδαλο που συγκλόνισε το κόμμα, καθώς και την κατάθλιψή του για το γεγονός ότι η μεταφορά της Βουλής από τη Βόννη στο Βερολίνο τον έχει αποσπάσει από την οικογένειά του.
Η είδηση του θανάτου διέκοψε τη συνεδρίαση της γερμανικής Βουλής, προκειμένου η κοινοβουλευτική ομάδα του CDU να πραγματοποιήσει έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρόεδρο του κόμματος Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, καθώς ο Χίλεν ήταν επικεφαλής του τμήματος προϋπολογισμού της κοινοβουλευτικής ομάδας, αλλά δεν ήταν βουλευτής.
Νωρίτερα, η ερευνητική επιτροπή της Βουλής που ερευνούσε το σκάνδαλο των "μαύρων λογαριασμών", είχε κλητεύσει τον πρώην καγκελάριο Χέλμουτ Κολ να καταθέσει ενώπιόν της.
Η στάση του Κολ, αλλά και οι εξελίξεις των σκανδάλων "εξανάγκασαν" τον ηγέτη του CDU, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να ζητήσει συγνώμη από τη Βουλή.
Μιλώντας από το βήμα της Μπούντεσταγκ, ζήτησε συγνώμη επειδή είχε πει ψέματα ότι δε γνώριζε πως το κόμμα του είχε αποδεχτεί δωρεά 100.000 μάρκων από έναν έμπορο όπλων. "Πριν από λίγες εβδομάδες, από το ίδιο βήμα της Βουλής, όταν η ατμόσφαιρα ήταν κάπως πιο ζωηρή απ’ ό,τι είναι σήμερα, δεν αντέδρασα όπως έπρεπε. Λυπάμαι γι’ αυτό και ζητώ συγνώμη εκ μέρους του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος", τόνισε ο Σόιμπλε μιλώντας στα μέλη της Μπούντεσταγκ.
Ωστόσο, η αξιοπιστία Σόιμπλε είχε τρωθεί, καθώς είχε δηλώσει ενώπιον της Βουλής ότι δε γνώριζε τον Γερμανοκαναδό έμπορο όπλων Καρλχάιντς Σράιμπερ , για να ομολογήσει όμως αργότερα ότι και αυτός υπήρξε αποδέκτης μιας "δωρεάς" 100.000 μάρκων, που δεν εμφανίστηκε νομότυπα στα λογιστικά βιβλία του κόμματος.
Η Μέρκελ πλέον "έπαιζε" μόνη της. Χαιρέτησε την "κάθαρση των Χριστιανοδημοκρατών" και ανήλθε στην ηγεσία του κόμματος.

Οι Φιλελεύθεροι εμπόδιο στο δρόμο για την προεδρία

Στη μεγαλύτερη επιθυμία του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, να γίνει δηλαδή Ομοσπονδιακός Πρόεδρος, στέκονται εμπόδιο το 2004 οι Φιλελεύθεροι, όπως αναφέρει η Deutsche Welle. Το 2004 η Μέρκελ αρνήθηκε να τον υποστηρίξει για Πρόεδρο της Γερμανίας και αντ’ αυτού επέλεξε τον Χορστ Κέλερ.
Ένα χρόνο αργότερα, το 2005, η Μέρκελ νίκησε τον Σρέντερ και έγινε η πρώτη γυναίκα καγκελάριος στην ιστορία της Γερμανίας. Ο Σόιμπλε επιλέγεται και πάλι για υπουργός Εσωτερικών με τους αναλυτές να αναφέρουν πως η Μέρκελ προτιμούσε να τον έχει στην κυβέρνησή της παρά να του δώσει κάποιο ρόλο εκτός του υπουργικού συμβουλίου, όπως για παράδειγμα επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας, που ενδεχομένως από εκεί να ήταν πιο επικίνδυνος.
Η συγκυβέρνηση Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών επαναφέρει τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο υπουργικό συμβούλιο. Το 2009 η καγκελάριος Μέρκελ του προτείνει το υπουργείο Οικονομικών. "Θα πρέπει να γνωρίζει τι κάνει η καγκελάριος", δηλώνει τότε λακωνικά ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε:
"Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είμαι ένας αφοσιωμένος άνθρωπος. Δεν είμαι ωστόσο ιδιαίτερα εύκολος. Στην ηλικία που βρίσκομαι δεν είναι εύκολο να με κάνεις ό τι θέλεις".
Κλείνουμε τέλος με μια ερώτηση για τη Siemens, που άφησε "άγαλμα" των Γερμανό υπ. Οικονομικών
Στις 5 Φεβρουαρίου ο Γερμανός υπ. Οικ έδινε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γιάννη Βαρουφάκη. Στα πλαίσια των ερωτήσεων από τους δημοσιογράφους, ο Β. Σόιμπλε δέχθηκε μια ερώτηση που τον έφερε σε πραγματικά άβολη θέση.
Η ερώτηση ετέθη από τον δημοσιογράφο του Mega και της Εφημερίδας των Συντακτών, Παντελή Βαλασόπουλο, ο οποίος έθεσε το ζήτημα της γερμανικής εμπλοκής στη διαφθορά, φέροντας ως παράδειγμα τη Siemens και το Μιχάλη Χριστοφοράκο. Ο Χριστοφοράκος είναι το μεγαλοστέλεχος του ελληνικού τμήματος της εταιρείας που εμπλέκεται στο σκάνδαλο και έχει διαφύγει στη Γερμανία, η οποία αρνείται να τον εκδώσει στη χώρα μας. Ο Σόιμπλε φάνηκε να αιφνιδιάζεται από την ερώτηση και αρκέστηκε να πει ότι ο καθένας έχει την ευθύνη να καθαρίζει το χώρο γύρω από το σπίτι του.

http://news247.gr/eidiseis/afieromata/ta-vrwmika-xeria-toy-soimple-ena-skandalo-kai-mia-aytoktonia.3571611.html