Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

"Λένε ψέμματα οι Τούρκοι"! Οργισμένη διάψευση του Λιμενικού για όσα γράφει η ΧΟΥΡΙΕΤ

Αντίδραση από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος για το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας ΧΟΥΡΙΕΤ, σύμφωνα με το οποίο ο Αρχηγός της τουρκικής ακτοφυλακής “εγκάλεσε” τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος για την “συμπεριφορά” των στελεχών μας στις επιχειρήσεις διάσωσης προσφύγων στο Αιγαίο. Σε ανακίνωσή του το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής αναφέρει:

1. Από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διαψεύδονται κατηγορηματικά δημοσιεύματα ξένου τύπου και επεξεργασμένο οπτικοακουστικό υλικό ξένου ιστότοπου, σύμφωνα με τα οποία σκάφος του Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. δήθεν επιχειρεί να βυθίσει λέμβο με πρόσφυγες. Άλλωστε είναι ανάξια διάψευσης η προσπάθεια μέλους πληρώματος, να τραβήξει κοντά στην πλευρά ενός μεγάλου πλοίου διάσωσης μία μικρή φουσκωτή λέμβο με τη χρήση ναυτικού γάντζου (δηλ. εργαλείου που σύμφωνα με τη διεθνή ναυτική τέχνη και πρακτική χρησιμοποιείται και γι’ αυτό το σκοπό), ενώ παρακείμενο σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής συνέδραμε την επιχείρηση διάσωσης φωτίζοντας και διευκολύνοντας με προβολέα όλες τις ενέργειες.

2. Θεωρούμε τουλάχιστον αντιφατικό να εγκαλείται το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή ότι δήθεν ακολουθεί τέτοιες πρακτικές, οι οποίες δεν συνάδουν με τις αξίες και τον πολιτισμό μας και είναι απολύτως κατακριτέες, τη στιγμή μάλιστα που το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή από τις αρχές του 2015 μέχρι και σήμερα έχει διασώσει μέσα από τη θάλασσα περίπου 90.000 πρόσφυγες, σε εκατοντάδες επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

3. Επίσης διαψεύδεται κατηγορηματικά ότι έλαβαν χώρα διάλογοι μεταξύ των Αρχηγών των δύο Ακτοφυλακών Ελλάδας και Τουρκίας όπως παρουσιάζονται σε δημοσιεύματα του τουρκικού
τύπου.

onalert

Φραγκούλης Φράγκος: Στα σχολεία τα παιδιά μας γίνονται γενίτσαροι - Κάθε οικογένεια να γίνει «κρυφό σχολειό»



Στις 22 Νοεμβρίου 2015 ημέρα Κυριακή, στο Ιερό Κοινόβιο Οσίου Νικοδήμου του Αγιορείτου στον Πεντάλοφο Παιονίας Κιλκίς, εκατοντάδες πιστοί ανήλθαν για να συμμετάσχουν στο μυστήριο της θείας Λειτουργίας και να παρακολουθήσουν την ομιλία του επιτίμου Αρχηγού ΓΕΣ και τ.ΥΕΘΑ κ.Φραγκούλη Σ. Φράγκου με θέμα: «Ο Ελληνισμός της Μ.Ασίας μετά την μάχη του Μαντζικέρτ (1071 μ.Χ)».
Τον Αρχηγό προσφώνησε εκ μέρους των παρευρισκομένων ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλοι του Ιερού Κοινοβίου Αγίου Νικοδήμου» αξιότιμος κ.Ιωάννης Μπούρας.
Κατόπιν έλαβε τον λόγο ο γενναιότατος Αρχηγός, ο οποίος παρουσίασε στους ακροατές την σημερινή κατάσταση που επικρατεί στις αλησμόνητες Πατρίδες μέσα από τις γνώσεις που προσέλαβε, αλλά κυρίως μέσα από την προσωπική πείρα και τα βιώματα που απέκτησε κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Στρατιωτικού Ακόλούθου και Ακολούθου Άμυνας στην Ελληνική πρεσβεία της Άγκυρας.
Ανέδειξε με αποδεικτικά στοιχεία ιδιαιτέρως το γεγονός ότι μέχρι και σήμερα στην γείτονα χώρα υπάρχει πλειάδα διαφορετικών εθνοτήτων που δεν επιθυμούν να αυτοπροσδιορίζονται ως Τούρκοι και οι οποίες αποτελούν έως και το 40% του σημερινού πληθυσμού της, κάτι που εντέχνως αποκρύπτεται από το σύγχρονο τουρκικό κράτος. Ανάμεσα σε αυτούς ξεχωριστή αναφορά έκανε στους Κρυπτοχριστιανούς, που, Κύριος οίδε, με τι αγωνίες και θυσίες διατηρούν άσβεστη από γενιά σε γενιά την φλόγα της Πίστης στον Χριστό. Όχι μόνον δε η Πίστη διατηρείται ζωντανή, αλλά και η ελληνική γλώσσα ομιλείται κρυφά σχεδόν σε όλη την Μικρασία. Εν ολίγοις, επιβεβαίωσε ότι η Μικρασία παραμένει ελληνική και ορθόδοξη και αναμένει το πλήρωμα του χρόνου για να διεκδικήσει την εθνική, πολιτική και θρησκευτική ιδιοπροσωπεία της.
Ο Αρχηγός κάνοντας παρεκβάσεις και συγκρίσεις δεν παρέλειψε να στηλιτεύσει απερίφραστα την ζοφερή κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Πατρίδα μας την Ελλάδα, η οποία οδηγείται σταδιακά στην καταστροφή από όψιμους γενιτσάρους, επικουρούσης στο έργο τους της κρίσης αξιών που διερχόμαστε ως Έθνος.
Έστειλε ακόμη εναργώς μήνυμα στους σημερινούς Έλληνες γονείς –και ιδιαιτέρως στην ελληνίδα μάνα και γιαγιά– να διατηρήσουν την παράδοση των πατέρων τους και να μπολιάζουν τα παιδιά τους μέΧριστό και Ελλάδα, τονίζοντας την επιτακτική ανάγκη της μετατροπής της κάθε οικογένειας σε «κρυφό σχολειό».
Στο τέλος έλαβε τον λόγο ο άγιος Καθηγούμενος ο οποίος ευχαρίστησε τον Αρχηγό για την ομιλία του και τον επαίνεσε, όχι μόνον για τα παράσημα που ευλόγως του απεδόθησαν από ανθρώπους, αλλά για τα δύο άλλα φωτεινά μετάλλια που του έδωσε ο Θεός και τα οποία λάμπουν μέσα στην καρδιά του· τον Χριστό και την Ελλάδα. Ο άγιος Καθηγούμενος έκλεισε την εκδήλωση αναφέροντας ότι πράγματι σήμερα η Ελλάδα κινδυνεύει από τους Έλληνες. Στα σχολεία τα παιδιά μας γίνονται γενίτσαροι, οι οικογένειες διαλύονται, η δε ορθόδοξη πίστη μας παραδίδεται στην αγκαλιά του αιρετικού Πάπα.
Ο άγιος Καθηγούμενος επίσης υπογράμμισε ότι τα σπίτια μας πρέπει να γίνουν κρυφά σχολειά, όπου θα δίνουμε στα παιδιά μας Χριστό και Ελλάδα. Εν συνεχεία, ευχήθηκε στον Αρχηγό να συνεχίζει τον αγώνα για «του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την ελευθερία», η οποία ελευθερία, η πραγματική ελευθερία, σύντομα θα έλθει, εάν έχουμε καλή προαίρεση. Τέλος, ο σεβαστός Καθηγούμενος δώρησε ως ευλογία στον Αρχηγό μια ιερή εικόνα του Αγίου Ιωάννου Βατάτζη του Ελεήμονος, εργόχειρο των αδελφών του Ι.Κοινοβίου.
Ανάμεσα στις εκατοντάδες κόσμου που τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους, διεκρίνοντο ο Δήμαρχος Πέλλης κ.Γρηγόριος Στάμκος, οι Αντιδήμαρχοι Πέλλης Χρήστος Πασσαλής και Αθανάσιος Επιτροπάκης, οι Αντιδήμαρχοι Παιονίας κ.Ιωάννης Αδαμόπουλος και κ.Ιωάννης Αλίρης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Παιονίας κ.Κωνσταντίνος Σιωνίδης, ο εκπρόσωπος του Διοικητού της 33ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πολυκάστρου, ο τ.Διοικητής του Α.Τ. Γουμένισσας κ.Εμμανουήλ Πασχαλίδης, ο πρώην δήμαρχος Χαλκηδόνος κ.Ιωάννης Μπίκος, ο απόστρατος αξιωματικός της Αστυνομίας κ.Αστέριος Πράτσας, ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Κιλκίς κ.Κωνσταντίνος Πιλάτος, ο δάσκαλος και συντάκτης του Περιοδικού «Αφυπνιση» Δημήτρης Νατσιός, οι εκπαιδευτικοί κ.Διονύσιος Τσιφτσιόπουλος και κ.Χρήστος Ίντος, τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου των Φίλων του Ιερού Κοινοβίου, εκπρόσωποι του Πολιτιστικού Συλλόγου «Παίονες» και εκπρόσωποι άλλων πολιτιστικών κλπ Συλλόγων.
πηγή:Agioritikovima.gr
http://www.dimokratianews.gr/content/55814/fragkoylis-fragkos-sta-sholeia-ta-paidia-mas-ginontai-genitsaroi-kathe-oikogeneia-na

Έκτακτη συνεδρίαση του ΝΑΤΟ για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού

Ραγδαίες εξελίξεις – Διπλωματικός πυρετός μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας
Έκτακτη συνεδρίαση του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες θα διεξαχθεί στις 18.00 ώρα Ελλάδος, κατόπιν αιτήματος της Τουρκίας, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Συμμαχίας.
Το ΝΑΤΟ «παρακολουθεί στενά την κατάσταση, σε επαφή με τις τουρκικές αρχές», μετά την κατάρριψη από την Τουρκία ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους, το οποίο, σύμφωνα με την Ακγυρα, παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο, είχε δηλώσει νωρίτερα αξιωματούχος στην έδρα της Ατλαντικής Συμμαχίας στις Βρυξέλλες.
«ΤΟ ΝΑΤΟ παρακολουθεί στενά την κατάσταση. Βρισκόμαστε σε επαφή με τις τουρκικές αρχές», δήλωσε ο αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων μετά το σοβαρότερο συμβάν από την στρατιωτική επέμβαση της Μόσχας στη Συρία.
Στις 5 Οκτωβρίου, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ είχε ζητήσει από τη Ρωσία «να σεβαστεί πλήρως τον εναέριο χώρο του ΝΑΤΟ και να αποφύγει μία κλιμάκωση της έντασης με την Ατλαντική Συμμαχία».
«Στη Συρία, παρακολουθούμε μια ανησυχητική κλιμάκωση των ρωσικών στρατιωτικών δραστηριοτήτων», είχε δηλώσει ο ίδιος τρεις ημέρες αργότερα, στις 8 Οκτωβρίου, κατά τη διάρκεια συνόδου των υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.


Read more: http://www.newsbomb.gr/kosmos/news/story/645699/ektakti-synedriasi-toy-nato-gia-tin-katarripsi-toy-rosikoy-maxitikoy#ixzz3sQ9JaMLU

Τουρκμένοι αντάρτες σκότωσαν τους δύο Ρώσους πιλότους

Οι δύο πιλότοι του ρωσικού μαχητικού SU-24 το οποίο καταρρίφθηκε από τουρκικό F-16 είναι νεκροί, ισχυρίζονται Τουρκμένοι αντάρτες.
Ο επικεφαλής της 2ης μεραρχίας των Τουρκμένων ανταρτών, Αλπασλάν Τζελίκ, δήλωσε στο τουρκικό πρακτορείο Dogan:
«Σκοτώσαμε τους πιλότους ενώ προσγειώνονταν με αλεξίπτωτα. Οι σοροί τους είναι εδώ».


Read more: http://www.newsbomb.gr/kosmos/news/story/645765/toyrkmenoi-antartes-skotosan-toys-dyo-rosoys-pilotoys#ixzz3sQ8r9wFY

Οι Τούρκοι κατέρριψαν μαχητικό αεροπλάνο της Ρωσίας

Διπλωματικό επεισόδιο ανάμεσα στην Τουρκία και τη Ρωσία ενδέχεται να προκαλέσει η κατάρριψη ρωσικού μαχητικού που συμμετείχε στις επιχειρήσεις της Μόσχας στη Συρία, από τουρκικά αεροσκάφη με τη δικαιολογία ότι «παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο». Κι αυτό διότι η Ρωσία διαψεύδει κατηγορηματικά τα περί παραβίασης...
Όλα ξεκίνησαν όταν έγινε γνωστή η είδηση ότι συνετρίβη μαχητικό τζετ σε συριακό έδαφος στις 09.24 (ώρα Ελλάδος) κοντά στα σύνορα με την Τουρκία. Την είδηση μετέδωσε πρώτο το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο Haberturk, το οποίο μάλιστα έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου απεικονίζεται καρέ-καρέ η συντριβή του αεροσκάφους.
jet4
Λίγα λεπτά αργότερα, το CNNTurk, επικαλούμενο πληροφόρηση από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, μετέδωσε ότι το τζετ κατερρίφθη από τουρκικά αεροσκάφη επειδή «παρά τις συνεχείς προειδοποιήσεις, εξακολουθούσε να παραβιάζει τον τουρκικό εναέριο χώρο».
jet12
Την πληροφορία αυτή διέψευσε κατηγορηματικά το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, από όπου τελικά προέρχεται το μαχητικό τύπου Su-24.
Σύμφωνα με τα όσα αυτό υποστηρίζει «είμαστε σε θέση να αποδείξουμε ότι το αεροσκάφος βρισκόταν στον συριακό εναέριο χώρο κατά τη διάρκεια ολόκληρης της πτήσης του. Το αεροσκάφος Su-24 που ανήκει στις ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στη Συρία, συνετρίβη εξαιτίας πυρών που προέρχονταν από το έδαφος. Βρισκόταν αποκλειστικά σε συριακό εναέριο χώρο. Μένει να εξακριβωθεί η τύχη των πιλότων».
jet2
Ακολούθησε η άμεση απάντηση της Τουρκίας, από επίσημα πλέον «χείλη», με το στρατιωτικό επιτελείο να γνωστοποιεί ότι «έγιναν δέκα προειδοποιήσεις σε διάστημα πέντε λεπτών ότι παραβιάζει τον τουρκικό εναέριο χώρο πριν τελικά καταρριφθεί το αεροσκάφος από δύο τουρκικά F-16S».
jet3

Η Haberturk από την πλευρά της, έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία του πιλότου, την ώρα που ρωσικά ελικόπτερα περιπολούσαν για τον εντοπισμό των πιλότων.


 
Πούτιν: Μας κατέρριψε τουρκικό F-16 - Θα υπάρξουν σοβαρές συνέπειες
«Πισώπλατο» χτύπημα χαρακτήρισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού και κατηγόρησε την Τουρκία ότι δρα ως συνεργός των τρομοκρατών.
Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε ότι το ρωσικό μαχητικό καταρρίφθηκε 4 χλμ. από τα τουρκικά σύνορα, εντός της επικράτειας της Συρίας.
Το ρωσικό Su-24 καταρρίφθηκε από τουρκικό F-16 από πύραυλο αέρος-αέρος.


 
«Θα αναλύσουμε όλα τα δεδομένα και ενδέχεται να υπάρξουν σοβαρές συνέπειες στις ρωσο-τουρκικές σχέσεις», τόνισε ο πρόεδρος Πούτιν, κατά τη συνάντησή του με τον βασιλιά Αμπντάλα της Ιορδανίας στο Σότσι.
Ο Ρώσος πρόεδρος χαρακτήρισε επίσης «πισώπλατο» χτύπημα την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού και κατηγόρησε την Τουρκία ότι δρα ως συνεργός των τρομοκρατών.
Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, το ρωσικό μαχητικό έπληττε στόχους τρομοκρατών στην περιοχή της Λατάκιας και δεν απειλούσε την τουρκική εθνική ασφάλεια. Η Ρωσία παρακολουθούσε το λαθρεμπόριο πετρελαίου από εδάφη της Συρίας, τα οποία βρίσκονται υπό τον έλεγχο τρομοκρατών, προς την Τουρκία, πρόσθεσε.
Ο κ. Πούτιν πρόσθεσε πως «προφανώς, το Ισλαμικό Κράτος τώρα δεν λαμβάνει μόνο έσοδα από το λαθρεμπόριο πετρελαίου, αλλά έχει και την προστασία των ενόπλων δυνάμεων ενός κράτους», αφήνοντας σαφείς αιχμές για τη στάση της Τουρκίας.
Ο Ρώσος πρόεδρος επεσήμενε πως το γεγονός ότι η Τουρκία δεν προσπάθησε να επικοινωνήσει με τη Ρωσία μετά το περιστατικό και βιάστηκε να καλέσει σύσκεψη του Συμβουλίου του ΝΑΤΟ είναι ανησυχητικό. «Φαίνεται ότι η Τουρκία θέλει το ΝΑΤΟ να υπηρετεί τα συμφέροντα του Ισλαμικού Κράτους».
«Η επίθεση ήταν ένα έγκλημα και η Ρωσία δεν θα το ανεχθεί», κατέληξε ο κ. Πούτιν.
Νταβούτογλου: Η Τουρκία έχει κάθε δικαίωμα να αντιδρά όταν παραβιάζεται ο εναέριος χώρος της
Απάντηση στον Βλαντιμίρ Πούτιν και τις τοποθετήσεις του περί «μαχαιριάς στην πλάτη» με αφορμή την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους, έδωσε ο Αχμέτ Νταβούτογλου.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός τόνισε ότι η «Τουρκία έχει κάθε δικαίωμα να αντιδρά όταν κάποιος παραβιάζει τον εναέριο χώρο ή τα σύνορά της».
«Το ελικόπτερο επλήγη από πύραυλο Σύρων ανταρτών»
Σύροι αντάρτες άνοιξαν πυρ εναντίον του ενός από τα δύο ρωσικά ελικόπτερα που πετούσαν πάνω από το σημείο που κατερρίφθη το ρωσικό μαχητικό στη Συρία προκειμένου να εντοπίσουν τους δύο πιλότους, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συριακού Πρακτορείου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Αρχικά κυκλοφόρησε η πληροφορία ότι το ελικόπτερο είχε την ίδια τύχη με το ρωσικό τζετ και κατερρίφθη, ωστόσο όπως υποστηρίζει η συγκεκριμένη ΜΚΟ, αυτό που κατάφεραν οι αντάρτες ήταν να αναγκάσουν τον κυβερνήτη σε αναγκαστική προσγείωση.
Ρωσία: Πρόταση στη Δούμα για ακύρωση όλων των πτήσεων από και προς Τουρκία
Η κρατική Δούμα αντέδρασε άμεσα μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από τουρκικά F-16.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, έχει ήδη κατατεθεί πρόταση να ακυρωθούν όλες οι πτήσεις από και προς την Τουρκία μετά τη δυσάρεστη αυτή εξέλιξη που έχει προκαλέσει σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο.
Για θάνατο και του δεύτερου πιλότου του ρωσικού μαχητικού που καταρρίφθηκε από τουρκικά F-16 κάνει λόγο δημοσίευμα του δικτύου Skynews.
Το βρετανικό δίκτυο επικαλείται μαρτυρίες ανταρτών που τόνισαν ότι οι ίδιοι σκότωσαν αμφότερους τους πιλότους.
«Το ΝΑΤΟ παρακολουθεί στενά την κατάσταση»
«Το ΝΑΤΟ παρακολουθεί στενά την κατάσταση, σε επαφή με τις τουρκικές Αρχές», μετά την κατάρριψη ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους από τουρκικά, το οποίο, σύμφωνα με την Ακγυρα, παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο, δήλωσε αξιωματούχος στην έδρα της Ατλαντικής Συμμαχίας στις Βρυξέλλες.
«Το ΝΑΤΟ παρακολουθεί στενά την κατάσταση. Βρισκόμαστε σε επαφή με τις τουρκικές Αρχές», δήλωσε ο αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων μετά το σοβαρότερο συμβάν από την στρατιωτική επέμβαση της Μόσχας στη Συρία.
«Η κατάρριψη του αεροσκάφους δεν συνιστά ενέργεια κατά συγκεκριμένης χώρας»
Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε ότι η κατάρριψη του μαχητικού αεροσκάφους δεν συνιστά ενέργεια κατά συγκεκριμένης χώρας, αλλά αποτελεί μέτρο για την υπεράσπιση της τουρκικής εδαφικής κυριαρχίας, σύμφωνα με τους «κανόνες εμπλοκής».
Σύμφωνα με την Αγκυρα, τουρκικά F-16 S κατέρριψαν σήμερα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος στην περιοχή της τουρκο-συριακής μεθορίου έπειτα από επανειλημμένες προειδοποιήσεις για παραβίαση του τουρκικού εναερίου χώρου, όμως, η Μόσχα ανακοίνωσε ότι μπορεί να αποδείξει ότι το Su-24 δεν είχε εγκαταλείψει τον συριακό εναέριο χώρο.
Ο Τούρκος αξιωματούχος επιχείρησε να δικαιολογήσει την απόφαση για κατάρριψη, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται για ενέργεια κάτα κάποιας χώρας. Ο στόχος προφανής... Να μην εκτραχυνθεί η κατάσταση και οι διπλωματικές ισορροπίες μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας.
Ακυρώνεται η επίσκεψη Λαβρόφ στην Τουρκία
Ακυρώνει την προγραμματισμένη για την Τετάρτη (24/11/2015) επίσκεψή του στην Τουρκία ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Sputnik.
Η ακύρωση έρχεται λίγες ώρες μετά την κατάρριψη ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους από την τουρκική αεροπορία, κοντά στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας.
Έκτακτη συνεδρίαση του ΝΑΤΟ για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού
Έκτακτη σύνοδος του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες θα διεξαχθεί στις 18.00 ώρα Ελλάδος, κατόπιν αιτήματος της Τουρκίας, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Συμμαχίας.
Το ΝΑΤΟ «παρακολουθεί στενά την κατάσταση, σε επαφή με τις τουρκικές αρχές», μετά την κατάρριψη από την Τουρκία ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους, το οποίο, σύμφωνα με την Ακγυρα, παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο, είχε δηλώσει νωρίτερα αξιωματούχος στην έδρα της Ατλαντικής Συμμαχίας στις Βρυξέλλες.
«ΤΟ ΝΑΤΟ παρακολουθεί στενά την κατάσταση. Βρισκόμαστε σε επαφή με τις τουρκικές αρχές», δήλωσε ο αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων μετά το σοβαρότερο συμβάν από την στρατιωτική επέμβαση της Μόσχας στη Συρία.
Στις 5 Οκτωβρίου, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ είχε ζητήσει από τη Ρωσία "να σεβαστεί πλήρως τον εναέριο χώρο του ΝΑΤΟ και να αποφύγει μία κλιμάκωση της έντασης με την Ατλαντική Συμμαχία".
«Στη Συρία, παρακολουθούμε μια ανησυχητική κλιμάκωση των ρωσικών στρατιωτικών δραστηριοτήτων», είχε δηλώσει ο ίδιος τρεις ημέρες αργότερα, στις 8 Οκτωβρίου, κατά τη διάρκεια συνόδου των υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.


Read more: http://www.newsbomb.gr/kosmos/news/story/645633/prominyetai-diplomatiko-epeisodio-to-maxitiko-mas-den-paraviase-pote-ton-toyrkiko-enaerio-xoro#ixzz3sQ8L1aWn

Παναγούλης: 'Συγγνώμη για τους νόμους που ψήφισα'. Δεν παραδίδει την έδρα

"Συγγνώμη" για τους νόμους που ψήφισε και πλήττουν τον λαό, ζητεί ο διαγραφείς από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ βουλευτής, Στάθης Παναγούλη
Ως ανεξάρτητος βουλευτής, θα λειτουργεί, ο Στάθης Παναγούλης, όπως ενημερώνει τον πρόεδρο της Βουλής με επιστολή του, στην οποία χαρακτηρίζει «αντιδημοκρατική» την αποπομπή του από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, λόγω της στάσης κατά την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για το τρίτο «πακέτο» προαπαιτουμένων.
Ο Στάθης Παναγούλης επικαλείται το Σύνταγμα, σύμφωνα με το οποίο «οι βουλευτές έχουν απεριόριστο το δικαίωμα της γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση» και «η παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα είναι δικαίωμα του βουλευτή», ώστε να αιτιολογήσει τον χαρακτηρισμό που αποδίδει στην επιλογή του πρωθυπουργού για την διαγραφή του, αλλά και την απόφασή του να μην παραιτηθεί.
«Θα υπερασπίζομαι τα συμφέροντα των συμπολιτών, που πλήττονται επί πέντε χρόνια βάναυσα από τα Μνημόνια» αναφέρει και ζητεί συγγνώμη, από τον ελληνικό λαό για νόμους που ψήφισε κι ο ίδιος.
Τέλος, ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής, σημειώνει πως «ψήφισε μεν τους νόμους, είχε όμως την πεποίθηση ότι θα μπορούσαν να αλλάξουν τα πράγματα και ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκεται 10 μήνες στην εξουσία και στην οποία πίστεψε τόσο πολύ ο ελληνικός λαός, κάποια στιγμή θα αντιστεκόταν και θα έλεγε ένα μεγάλο "όχι" στους δανειστές και τοκογλύφους».
http://news247.gr/eidiseis/politiki/panagoulhs-syggnwmh-gia-toys-nomoys-poy-pshfisa-den-paradidei-thn-edra.3786045.html

Κατάρριψη ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους από την Τουρκία

Η Τουρκία κατέρριψε ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος που παραβίασε τα σύνορά της, όπως ισχυρίζεται. Το ρωσικό υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε ότι είναι σε θέση να αποδείξει ότι το αεροσκάφος βρισκόταν στον συριακό εναέριο χώρο κατά τη διάρκεια ολόκληρης της πτήσης του. Άγνωστη η τύχη των πιλότων. Η Άγκυρα θα έχει διαβουλεύσεις με το ΝΑΤΟ και τον ΟΗΕ (Pics+Vid)
Τουρκικά F-16 κατέρριψαν σήμερα πολεμικό Ρωσικό αεροσκάφος που είχε παραβιάσει τον τουρκικό εναέριο χώρο κοντά στα σύνορα με τη Συρία, αφού αγνόησε τις προειδοποιήσεις τους, δήλωσε στο Reuters Τούρκος στρατιωτικός.
Πλάνα που μεταδόθηκαν από το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή δείχνουν δύο πιλότους να πέφτουν με αλεξίπτωτα μετά την κατάρριψη του πολεμικού αεροσκάφους στην τουρκο-συριακή μεθόριο.
Πηγές της τουρκικής προεδρίας δήλωσαν ότι το αεροσκάφος το οποίο κατερρίφθη από τα τουρκικά F-16 ήταν ένα Su-24 ρωσικής κατασκευής. Μάλιστα, το τουρκικό στρατιωτικό επιτελείο ανακοίνωσε ότι το ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος, έλαβε δέκα προειδοποιήσεις σε διάστημα πέντε λεπτών ότι παραβιάζει τον τουρκικό εναέριο χώρο και διευκρίνισε ότι δύο τουρκικά F-16S έλαβαν μέρος στην κατάρριψή του.
Η τουρκική προεδρία ανακοίνωσε ότι "ένα ρωσικό μαχητικό Su-24 καταρρίφθηκε σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής, αφού παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο παρά τις προειδοποιήσεις", σύμφωνα με προεδρικές πηγές.

Ρωσικό υπουργείο Άμυνας: Έχουμε αποδείξεις ότι το αεροσκάφος πετούσε στον συριακό εναέριο χώρο

Η Μόσχα επιβεβαίωσε από την πλευρά της την κατάρριψη του μαχητικού αεροσκάφους της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας, όμως εντός του συριακού εναερίου χώρου. Το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι το ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος που κατερρίφθη δεν είχε παραβιάσει τον τουρκικό εναέριο χώρο, μετέδωσε το πρακτορείο RIA. Όπως ανακοίνωσε, είναι σε θέση να αποδείξει ότι το ρωσικό αεροσκάφος βρισκόταν στον συριακό εναέριο χώρο κατά τη διάρκεια ολόκληρης της πτήσης του, όπως μετέδωσε το IFAX.

Η πορεία της πτήσης

Φωτογραφία από δορυφόρο έδωσε η Ρωσία
Το ρωσικό μαχητικό συνετρίβη αφού επλήγη πιθανότατα από πύραυλο εδάφους-αέρος, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. "Σήμερα, στο συριακό έδαφος, εξαιτίας πυρών που προέρχονταν από το έδαφος, ένα αεροσκάφος Su-24 που ανήκει στις ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στη Συρία, συνετρίβη", αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Αμυνας. "Βρισκόταν αποκλειστικά σε συριακό εναέριο χώρο. Η τύχη των πιλότων μένει να εξακριβωθεί".

Νεκροί και οι δύο πιλότοι

Επιβεβαιώνεται ότι και οι δύο πιλότοι του αεροσκάφους έχασαν τη ζωή τους. Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο, που δείχνει τον έναν από τους δύο πιλότους, ωστόσο ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί η γνησιότητά του.

Αντίδραση Πούτιν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαδίμηρος Πούτιν μίλησε για το περιστατικό της κατάρριψης του ρωσικού μαχητικού στα πλαίσια της συνάντησης με τον Ιρανό ηγέτη Χασάν Ρουχανί από την Τεχεράνη όπου και βρίσκεται.
Ο Πούτιν μίλησε για ένα περιστατικό που δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητο. "Οι πιλότοι μας δεν απείλησαν ποτέ την τουρκική δημοκρατία με κανένα τρόπο. Αντίθετα αυτοί υπηρέτησαν στο να αποτρέψουν τρομοκράτες που μπορεί να απειλήσουν τη Ρωσία σε κάθε στιγμή" σημείωσε.
Παράλληλα, ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Σεργκέι Λαβρόφ ακυρώνει την αυριανή επίσκεψή του στη Τουρκία.
http://news247.gr/eidiseis/kosmos/news/syntrivh-polemikou-aeroskafoys-konta-sta-toyrkika-sunora.3786633.html?utm_source=News247&utm_medium=MintaXasete_article&utm_campaign=24MediaWidget

Πούτιν: Μας μαχαίρωσαν πισώπλατα. Δεν θα επιτρέψουμε εγκλήματα σαν αυτό που συνέβη σήμερα

Βαρείς χαρακτηρισμούς χρησιμοποίησε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαδίμηρος Πούτιν για το περιστατικό της κατάρριψης ρωσικού μαχητικού από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. Ο Ρώσος ηγέτης διαβλέπει "σοβαρές επιπτώσεις στις σχέσεις" των δύο κρατών
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαδίμηρος Πούτιν μίλησε για το περιστατικό της κατάρριψης του ρωσικού μαχητικού από την Τουρκία στα πλαίσια της συνάντησης με τον Ιρανό ηγέτη Χασάν Ρουχανί από την Τεχεράνη όπου και βρίσκεται. Ο Πούτιν έκανε λόγο για ένα περιστατικό που δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητο. Όπως εξήγησε το μαχητικό πετούσε στα 600μ., περίπου ένα χιλιόμετρο από τα σύνορα της Τουρκίας. Το αεροσκάφος επλήγη από πύραυλο εδάφους-αέρος και κατέπεσε τέσσερα χιλιόμετρα από τα σύνορα. "Οι πιλότοι μας δεν απείλησαν ποτέ την τουρκική δημοκρατία με κανένα τρόπο. Αντίθετα αυτοί υπηρέτησαν στο να αποτρέψουν τρομοκράτες που μπορεί να απειλήσουν τη Ρωσία σε κάθε στιγμή" σημείωσε.

Ο Ρώσος πρόεδρος άφησε αιχμές και για το ρόλο της Τουρκίας στην υποστήριξη του ισλαμικού  κράτους, αναφέροντας πως η Μόσχα έχει παρατηρήσει δεκάδες περιπτώσεις μεταφοράς πετρελαίου προς τα τουρκικά σύνορα από τα κατεχόμενα εδάφη του ISIS. "Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να θεωρηθούν διεθνείς τρομοκράτες. Έχουμε παρατηρήσει πολλές φορές πετρέλαιο να μπαίνει στην Τουρκία από τις κατεχόμενες περιοχές. Τώρα μας μαχαιρώνουν στην πλάτη, χτυπούν το αεροπλάνο" σημείωσε και ανέφερε πως η Τουρκία "υποτίθεται πως πολέμα τον ISIS".
"Ο ISIS έχει εκαντοντάδες εκατομμύρια, ακόη και δισ δολάρια εξαιτίας των πωλήσεων πετρελαίου και έχουν προστασία από τις ένοπλες δυνάμεις μεγάλων κρατών. Είναι ξεκάθαρο γιατί σκοτώνουν κόσμο με τον πιο βάρβαρο και αποτρόπαιο τρόπο, γιατί διεξάγουν τρομοκρατικές ενέργειες σε άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων και στην καρδιά της Ευρώπης" είπε.

Σοβαρές επιπτώσεις στις σχέσεις Ρωσίας -Τουρκίας

Το περιστατικό συνέβη παρά τη συμφωνία που υπέγραψε η Αμερική με την Ρωσία, προκειμένου να αποφευχθούν τέτοιου είδους γεγονότα στη Συρία. "Η Τουρκία ισχυρίζεται πως αποτελεί μέρος της συμμαχία των ΗΠΑ που πολεμά ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος. Το γεγονός θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στις σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας. Πάντα αντιμετωπίσαμε την Τουρκία ως φίλη-χώρα, δεν ξέρω ποιον εξυπηρετεί το σημερινό περιστατικό, σίγουρα όμως όχι το σημερινό" είπε και καυτηρίασε την επιλογή της Άγκυρας να επικοινωνήσει με το ΝΑΤΟ και όχι με τη Μόσχα: "Αντί να επικοινωνήσουν αμέσως, η τουρκική πλευρά επικοινώνησε με το ΝΑΤΟ για να συζητήσει αυτό το περιστατικό, σαν να ρίξαμε εμείς ένα τουρκικό μαχητικό. Θέλουν το ΝΑΤΟ να υπηρετεί τα ενδιαφέροντα του ISIS;" είπε χαρακτηριστικά.
"Καταλαβαίνω πως κάθε κράτος έχει τα δικά του συμφέροντα και πάντα τα σεβαστήκαμε. Αλλά δεν θα επιτρέψουμε εγκλήματα σαν αυτό που συνέβη σήμερα. Η διεθνής κοινότητα πρέπει να ενωθεί απέναντι στο κοινό κακό" είπε ολοκληρώνοντας.
http://news247.gr/eidiseis/kosmos/diethnis-politiki/h-apanthsh-poutin-sthn-toyrkia-mas-maxairwsan-piswplata-den-tha-epitrepsoyme-egklhmata-san-ayto-poy-synevh-shmera.3787094.html

Οι ψηφοφόροι δεν είναι προκαταβολή για να επιστρέψουν

Επιβεβαιώθηκε με τον πλέον κωμικοτραγικό τρόπο η βαθιά κρίση στη Νέα Δημοκρατία, η οποία δεν οφείλεται στο λογισμικό. Οι ψηφοφόροι θα αργήσουν να επιστρέψουν
Η αναβολή των εσωκομματικών εκλογών λόγω τεχνικών προβλημάτων άνοιξαν τους ασκούς του Αιόλου στη Νέα Δημοκρατία επιβεβαιώνοντας με τον πλέον κωμικοτραγικό τρόπο τη βαθειά κρίση που δεν οφείλεται ασφαλώς στο λογισμικό.
Απλώς το φιάσκο έβγαλε στην επιφάνεια τα σοβαρά και πολιτικά και οργανωτικά προβλήματα τα οποία παραμένουν άλυτα επί σειρά ετών με ευθύνη όλων. Διότι είναι εύκολο να αποδίδονται οι ευθύνες στην Εφορευτική Επιτροπή και στην εταιρεία, καθώς και στην προσωρινή ηγεσία του κόμματος, αλλά αποτελεί υποκρισία το γεγονός ότι αποκρύπτονται επιμελώς τα πραγματικά προβλήματα.
Βεβαίως ευθύνες υπάρχουν και θα αποδοθούν ως προς την οργανωτική πλευρά του ζητήματος. Ήδη επεστράφη η προκαταβολή από την εταιρεία και όπως συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις-αν και εδώ που τα λέμε δεν νομίζω να έχει υπάρξει ανάλογη περίπτωση- θα υπάρξουν και οι παράπλευρες απώλειες. Αυτό που θα αργήσει να συμβεί είναι- μετά μάλιστα και την εικόνα θιάσου που εμφανίζουν στελέχη και "κύκλοι" υποψηφίων- να επιστρέψουν οι ψηφοφόροι στη Νέα Δημοκρατία.
Για να είμαστε απολύτως ειλικρινείς οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας έχουν αρχίσει να φεύγουν από το 2007. Και οι περισσότεροι εξ αυτών είτε έχουν επιλέξει τους καναπέδες των σπιτιών τους είτε προσπαθούν να συνηθίσουν στην ιδέα "όλοι είναι ίδιοι" και ως εκ τούτου δεν χάλασε ο κόσμος να πάνε και λίγο αριστερότερα. Σε κάθε περίπτωση το φιάσκο-όπου κι αν χρεωθεί- αποκαλύπτει τα παθογόνα αίτια που ενώ όλοι οι παροικούντες γνώριζαν εν τούτοις κανείς δεν ανέλαβε την ευθύνη να θεραπεύσει. Ακόμα και τώρα όλοι στρέφονται εναντίον όλων ενώ όλοι γνωρίζουν ότι η Νέα Δημοκρατία εκτός από ηγεσία χρειάζεται ιδέες και προτάσεις που θα συγκινήσουν ώστε να επιστρέψουν οι ψηφοφόροι.
Συνεπώς δεν έχει νόημα να συζητάμε γιατί δεν λειτούργησε το on line σύστημα, αλλά ακόμα κι αν λειτουργούσε τι θα άλλαζε σ' ένα κόμμα που έχει χάσει την εμπιστοσύνη του κόσμου. Σ' αυτό όφειλαν να απαντήσουν οι διεκδικητές της ηγεσίας και ευτυχώς γι αυτούς τους πρόλαβε ο ερασιτεχνισμός και οι κουτοπονηριές όσων ανέλαβαν να φέρουν σε πέρας μια διαδικασία που εξ ορισμού παρουσίαζε πολλές δυσκολίες και εξ αντικειμένου σοβαρά προβλήματα.
Τώρα η διαδικασία ξεκινάει απ' την αρχή και ίσως αυτό αποτελέσει την ευκαιρία για όλους τους υποψηφίους να επανακαθορίσουν τη στάση τους και να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα όπως την αντιλαμβάνεται ο κόσμος. Και ο κόσμος-ανεξάρτητα αν ψήφισε Νέα Δημοκρατία- δεν του καίγεται καρφί ποια κομματικά στελέχη θα βολευθούν γύρω απ' τον νέο πρόεδρο, αλλά αν η αξιωματική αντιπολίτευση μπορεί να σταθεί επάξια στο θεσμικό της ρόλο. Ειδικά σε μια περίοδο που η κυβέρνηση φαίνεται ότι δύσκολα θα αντιπαρέλθει τα δικά της προβλήματα.
Δυστυχώς ο κόσμος κρατούσε αποστάσεις απ' τη Νέα Δημοκρατία υποψιασμένος για όσα συνέβαιναν. Φοβάμαι πως τώρα, διαπιστώνοντας το σοβαρό έλλειμμα σε πρόσωπα και ιδέες, θα αρχίσει... να τρέχει. Προφανώς κάποιοι θα πρέπει από τώρα να προβληματίζονται, όποτε κι αν επαναληφθεί η διαδικασία σε τρεις ή τέσσερις εβδομάδες, ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο διάσπασης ή γελοιοποίησης λόγω απουσίας των ψηφοφόρων.
*Ο Χάρης Παυλίδης είναι δημοσιογράφος
http://news247.gr/eidiseis/gnomes/haris-pavlidis/oi-pshfoforoi-den-einai-prokatavolh-gia-na-epistrepsoyn.3784229.html

Καθεστώς έκτακτης ανάγκης στην Κριμαία


Ο πρόεδρος της Κριμαίας, Σεργκέι Αξένοφ ανακοίνωσεότι η Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου, κηρύσσεται ως αργία λόγω του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης στην περιοχή μετά από μια γενικευμένη διακοπή του ρεύματος, που παρέχεται από την Ουκρανία. «Σύμφωνα με το άρθρο 65 του Συντάγματος της Δημοκρατίας της Κριμαίας, κηρύχθηκε έκτακτη ανάγκη μετά από τη γενικευμένη διακοπή ρεύματος  λόγω ατυχήματος στις γραμμές του ηλεκτρικού ρεύματος στο έδαφος της Ουκρανίας, στην περιοχή Χέρσον και αποφασίστηκε  να κηρυχθεί γενική αργία αύριο 23η Νοεμβρίου- μη εργάσιμη εκτός από τους δημόσιους και δημοτικούς υπαλλήλους», αναφέρει το διάταγμα.
 
Στις 00:22, ώρα Μόσχας, η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας σταμάτησε στην Κριμαία από την Ουκρανία λόγω εκρήξεων στις γραμμές τροφοδοσίας στην περιοχή Χέρσον.
Δύο άλλες γραμμές μεταφοράς στην περιοχή, υπέστησαν ζημίες νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα.
Λειτουργούν ηλεκτρογεννήτριες έκτακτης ανάγκης και  έγινε έκκληση να μην χρησιμοποιούνται ηλεκτρικές συσκευές.
Πάντως, το γνωμοδοτικό συμβούλιο υπό τον πρόεδρο Σεργκέι Αξένοφ χαρακτήρισε την διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στην Κριμαία ως τρομοκρατική πράξη.
«Η καταστροφή του σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή Χέρσον, χαρακτηρίζεται ως τρομοκρατική πράξη. Είναι σαφές ότι μέχρι το τέλος του 2015 θα γίνει η σύνδεση  με τη Ρωσία και τα προβλήματα θα εξαλειφθούν».
Το συμβούλιο έκρινε ότι η τρομοκρατική πράξη έγινε από την ακροδεξιά ομάδα του «Δεξιού Τομέα», όπως σημειώνει το Ίντερφαξ.
--
 
               
 

«Αυτή η κυβέρνηση τα έχει δει όλα», λένε «Πολιτικό σαμποτάζ» καταγγέλλει ο Σκουρλέτης για τις διακοπές ρεύματος σε μικροοφειλέτες

Το υπουργείο έχει δεχθεί καταγγελίες για διακοπές ρεύματος σε καταναλωτές που χρωστούν 300 ευρώ, ενώ η εντολή είναι να μην γίνονται για χρέη κάτω των 1000 ευρώ - Αν κάποιος δείχνει «υπερβάλοντα ζήλο», θα αντιμετωπιστεί με «πλεονάζουσα αυστηρότητα», λένε συνεργάτες του Σκουρλέτη

Το ενδεχόμενο «πολιτικού σαμποτάζ» με διακοπές ρεύματος σε καταναλωτές για μικρές οφειλές προς τη ΔΕΗ αφήνουν ανοιχτό πηγές του υπουργείου Ενέργειας, τονίζοντας ότι, «αν κάποιος περιφερειακός διευθυντής δείχνει υπερβάλλοντα ζήλο, θα αντιμετωπιστεί με πλεόνασμα αυστηρότητας».



Σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες, έχουν υπάρξει καταγγελίες στο υπουργείο για διακοπές ρεύματος σε καταναλωτές που χρωστούν 300 ευρώ, για τις οποίες έχει ξεκινήσει διερεύνηση, ενώ η οδηγία που έχει δοθεί είναι να μην γίνονται διακοπές για χρέη κάτω από 1.000 ευρώ.

«Δεν αποκλείουμε το ενδεχόμενο πολιτικού σαμποτάζ. Αυτή η κυβέρνηση τα έχει δει όλα. Έχουμε δώσει πολύ συγκεκριμένες κατευθύνσεις, η δουλειά των διευθυντών είναι να κινούνται με βάση τις κατευθύνσεις της διοίκησης», ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Παράλληλα, δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο μείωσης των τιμολογίων της ΔΕΗ, εφόσον οι τιμές του πετρελαίου παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα και αντιμετωπιστεί ως ένα βαθμό το πρόβλημα των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την επιχείρηση. Επίκειται, πάντως, η κατάργηση της έκπτωσης 20% στα βιομηχανικά τιμολόγια του ηλεκτρικού και αμέσως μετά η έναρξη συζητήσεων μεταξύ ΔΕΗ και μεγάλων καταναλωτών για τη διαμόρφωση νέων τιμολογίων. Ζήτημα ημερών είναι και η υπογραφή της απόφασης με την οποία θεσπίζεται το μέτρο της λεγόμενης διακοψιμότητας που οδηγεί, επίσης, σε μείωση του κόστους για τις ενεργοβόρες επιχειρήσεις.
 http://www.protothema.gr/economy/article/529796/politiko-sabotaz-kataggellei-o-skourletis-gia-tis-diakopes-reumatos-se-mikroofeiletes/