Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Πρόεδρος Άσαντ στο αμερικανικό NBC: oι ΗΠΑ δεν θέλουν να νικήσουν τους τρομοκράτες θέλουν να τους ελέγχουν και να τους χρησιμοποιούν όπως έκαναν και στο Αφγανιστάν.....

O πρόεδρος Bachar al-Assad σε συνέντευξή του στο αμερικανικό κανάλι «NBC» που μεταδόθηκε την Πέμπτη, δήλωσε ότι ο συριακός λαός είναι ο μόνος που αποφασίζει ποιος είναι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας  και πότε θα φύγει.
Στο ερώτημα σε πόσο καιρό θα νικήσει τον πόλεμο ο πρόεδρος Assad απάντησε ότι αυτό το θέμα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.
Ο πιο σημαντικός είναι για πόσο χρόνο ακόμη οι τρομοκράτες θα συνεχίσουν να υποστηρίζονται από την Τουρκία το Κατάρ και τη Σ Αραβία και από δυτικές χώρες συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ.Αν δεν έχουν αυτή την υποστήριξη είναι θέμα κάποιων μηνών.
Τόνισε ο πρόεδρος Assad ότι η ρωσική υποστήριξη στο συριακό στρατό έγειρε τη μπαλάντζα κατά των τρομοκρατών και ότι αυτό ήταν πολύ κρίσιμο.Την ίδια στιγμή ανέφερε ότι η Τουρκία και η Σ Αραβία έστειλαν περισσότερες  ορδές μετά τη ρωσική επέμβαση. Οφείλουμε πολλά στη Ρωσία παραδέχθηκε αλλά και στο Ιράν και στη Κίνα και σε όσους είναι στο πλευρό μας ο καθένας με τον τρόπο του πολιτικό οικονομικό ΄η στρατιωτικό.
Αρνήθηκε πεισματικά ότι ο Πούτιν του ζήτησε ανταλλάγματα όταν ήταν να αρχίσει η ρωσική επιχείρηση γιατί απ΄ότι είπε η Ρωσία έχει αρχές στην πολιτική της και άλλωστε πολεμάμε το κοινό εχθρό αφού κι αυτή αντιμετωπίζει προβλήματα με τρομοκράτες.
Στο ερώτημα αν μιλαέι πολύ με τον Πούτιν παραδέχθηκε πως ναι και κυρίως όταν υπάρχουν θέματα ή και μέσω στελεχών.Στο ερώτημα πόσες φορές μίλησε μαζί του αυτή τη χρονιά άν ήταν πολλές ο σύριος πρόεδρος είπε πως ήταν πολυάριθμες δεν τις μετράει.  
Είπε ότι απορρίπτει τα αμερικανικά αεροπορικά χτυπήματα και των συμμάχων των ΗΠΑ στην isis στη Συρία γιατί πρώτον εν αντιθέσει με των ρώσων είναι παράνομα.Οι ρώσοι προσκλήθηκαν επίσημα από τη συριακή κυβέρνηση και είναι δικαίωμα κάθε χώρας μα επιλέγει τους συμμάχους της και να καλεί όποιον αυτή θέλει. Δευτερευόντως και γιατί τα αμερικανικά χτυπήματα αποδείχθηκαν αναποτελεσματικά αφού παρατηρήθηκε επέκταση της ISIS.
Oι ΗΠΑ δεν έχουν τη θέληση να νικήσουν τους τρομοκράτες.Θέλουν να τους ελέγχουν και να τους χρησιμοποιούν σαν ένα χαρτί ένα φύλλο όπως έκαναν και στο Αφγανιστάν…Δεν μάχονται την ISIS δεν ασκούν πιέσεις σε Τουρκία ή Σ Αραβία για να τους πουν να σταματήσουν να χρηματοδοτούν να στέλνουν δυνάμεις και να παρέχουν κάθε λογισμική υποστήριξη στους τρομοκράτες τόνισε με έμφαση ο σύριος πρόεδρος.
Ενώ τόνισε ότι το πρόβλημα των αμερικανών υπευθύνων εδρεύει στο γεγονός ότι άλλα λένε κι άλλα κάνουν και ότι αυτοί κρύβουν τις προθέσεις τους πίσω από μάσκες.«Το βέβαιο είναι ότι αυτοί δεν έχουν καλές προθέσεις έναντι της Συρίας», υπογράμμισε ο al-Assad που διευκρίνισε ότι οι ΗΠΑ θέλουν να διαχειριστούν τις τρομοκρατικές οργανώσεις για να ρίξουν τη συριακή κυβέρνηση.
Ο πρόεδρος al-Assad υπενθύμισε ότι η τρομοκρατική οργάνωση  «Daech» εμφανίστηκε στο Ιράκ το 2006 μετά την αμερικανική παρουσία σε αυτήν τη χώρα.
Όσο για τη ρώσικη πολιτική ο πρόεδρος al-Assad επεσήμανε ότι δεν βασίζεται σε συναλλαγές αλλά αε αξίες ενώ οι αμερικάνικες πολιτικές βασίζονται στη συναλλαγή και δεν έχουν να κάνουν με αξίες.Ισχυρίστηκε ότι πρόσφατα ο συριακός στρατός πραγματοποίησε μεγάλη πρόοδο.
Πρόσθεσε ότι η ήττα της Daech θα είναι προς όφελος όλου του κόσμου διευκρινίζοντας ότι οι τρομοκράτες που έρχονται στη Συρία από πάνω από 100 χώρες θα επιστρέψουν στις χώρες τους αν δεν νικηθούν.
.Οι ρώσοι δεν του έθεσαν ποτέ θέμα πολιτικής μετάβασης ανέφερε ο σύριος πρόεδρος. Ο σύριος πρόεδρος σημείωσε ότι δεν πιστεύει στην προοπτική μιας συμφωνίας μεταξύ Μόσχας και Washington για να τον εξαναγκάσουν να εγκαταλείψει το πόστο του.  » Γιατί η ρώσικη πολιτική δεν έγκειται σε συμφωνίες αλλά βασίζεται σε αξίες « , εξηγεί.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟ «ΝΕΟ ΜΠΑΤΑΚΛΑΝ» - LIVE ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ Νέο μακελειό με σφραγίδα ISIS στη Γαλλία - 84 νεκροί

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟ «ΝΕΟ ΜΠΑΤΑΚΛΑΝ» - LIVE ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Νέο μακελειό με σφραγίδα ISIS στη Γαλλία - 84 νεκροί

Νέο μακελειό με «άρωμα» του Ισλαμικού Κράτους συγκλονίζει για άλλη μια φορά τη Γαλλία αλλά και τον κόσμο, λίγους μήνες μετά από τις πολύνεκρες επιθέσεις στο Παρίσι. Η επίθεση, ανήμερα της επετείου της Γαλλικής Επανάστασης, άφησε πίσω της τουλάχιστον 84 νεκρούς (ανάμεσα στους οποίους άγνωστο αριθμός παιδιών), 18 σε κρίσιμη κατάσταση και άλλους 140 τραυματίες. 

Όλα ξεκίνησαν όταν ένα βαρύ φορτηγό 19 τόνων γεμάτο όπλα και εκρητικά έπεσε πάνω σε πλήθος ανθρώπων, που παρακολουθούσε σόου πυροτεχνημάτων στη λεωφόρο Προμενάντ ντε Ανγκλέ -μια ιδιαίτερα τουριστική περιοχή της παραθαλάσσιας πόλης της Νίκαιας
Μετά και την επίσημη ταυτοποίηση των στοιχείων της ταυτότητας που βρέθηκε μέσα στο φορτηγό,ο οδηγός και δράστης του μακελειού είναι ένας 31χρονος Γαλλοτυνήσιος, κάτοικος Νίκαιας, γνωστός στη γαλλική αστυνομία για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου, χωρίς ωστόσο, να έχει συνδεθεί στο παρελθόν με τρομοκρατικές ενέργειες. 
Ο δράστης εξουδετερώθηκε από την αστυνομία, ενώ πληροφορίες που αναφέρουν ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, δεν έχουν επιβεβαιωθεί. Πλέον οι έρευνες επικεντρώνονται στηναναζήτηση τυχόν συνεργού ή συνεργών. Γι' αυτό το λόγο οι αρχές «σκανάρουν» τις περίπου 1.200 κάμερες ασφαλείας της περιοχής προκειμένου να δουν ποια ακριβώς ήταν η διαδρομή του φορτηγού πριν την έναρξη της επίθεσης. 
Από την πρώτη στιγμή της επίθεσης επικράτησε πανικός. Τουλάχιστον 100 άνθρωποι έπεσαν στη θάλασσα για να σωθούν από το φορτηγό που άρχισε να κινείται απειλητικά εναντίον του πλήθους, την ώρα που το σόου των βεγγαλικών βρισκόταν σε εξέλιξη ενώ άλλοι έτρεχαν να σωθούν στα κοντινά καταστήματα και εστιατόρια.  

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι το προσωπικό των νοσοκομείων όπου έχουν μεταφερθεί οι τραυματίες δήλωναν ότι οι γιατροί δεν είχαν χρόνο για να κρατήσουν τα στοιχεία των τραυματιών, καθώς προτεραιότητά τους ήταν να τους παρέχουν ιατρική βοήθεια.
Χαρακτηριστικές του πανικού που επικράτησε αλλά και της φρικαλαιότητας της επίθεσης, οι πρώτες μαρτυρίες
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για Έλληνες μεταξύ των θυμάτων. Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι αρμόδιες αρχές, μέχρι στιγμής οι νοσοκομιακές μονάδες της πόλης δεν έχουν ολοκληρώσει την ταυτοποίηση θυμάτων και τραυματιών ως προς την εθνικότητα.
Τον τραυματισμό ενός Βρετανού πολίτη ανακοίνωσε ο ΥΠΕΞ Μπόρις Τζόνσον ενώ το πρωί ο βέλγος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε πως εξακολουθεί να μην έχει νέα για περίπου είκοσι Βέλγους μετά την επίθεση στη Νίκαια. Επιβεβαιωμένα νεκροί ένας Ρώσος πολίτης καθώς και δύο Αμερικανοί (ένας πατέρας και ο 11χρονος γιος του)
Ωστόσο πλήθος παραμένουν τα ερωτηματικά για το πώς κατάφερε ένα τεράστιο φορτηγό να βρει δίοδο μέσα σε πλήθος κόσμου σε έναν τυπικά αποκλεισμένο δρόμο και να κάνει διαδρομή δύο χιλιομέτρων προτού ο οδηγός του εξουδετερωθεί από την αστυνομία, σε μια χρονική περίοδο που υποτίθεται πως η χώρα εξακολουθούσε να βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Παρισιού.  
Το νέο τρομοκρατικό χτύπημα καταδικάζουν από την πρώτη στιγμή ο ένας μετά τον άλλον οι ηγέτες της Ευρώπης και όχι μόνο, ανάμεσα στους οποίους η Άγκελα Μέρκελ,  ο Μπάρακ Ομπάμα κλπ.
Συμβολικό χτύπημα 
Η νέα αυτή επίθεση σε γαλλικό έδαφος είναι ιδιαίτερα συμβολική καθώς αφ’ ενός πραγματοποιήθηκε ανήμερα της γαλλικής εθνικής επετείου και αφετέρου14 μόλις ημέρες πριν λήξει η κατάσταση συναγερμού στη χώρα –που είχε επιβληθεί μετά από τις επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι. 
Είναι η πλέον σοβαρή επίθεση που έχει διαπραχθεί στην Ευρώπη μετά τις επιθέσεις οι οποίες στοίχισαν τη ζωή 130 ανθρώπων την 13η Νοεμβρίου 2015 στο Παρίσι, πιο πολύνεκρη από αυτή που διαπράχθηκε την 22η Μαρτίου στις Βρυξέλλες με 32 νεκρούς. 

http://www.ethnos.gr/diethni/arthro/neo_makeleio_me_sfragida_isis_sti_gallia_84_nekroi-64415718/

ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΑΝΕΦΕΡΑΝ ΤΟΝ ΟΡΟ «ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ» Κύπρος: Για εισβολή στο νησί το 1974 έκανε λόγο ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Για εισβολή (σσ της Τουρκίας) στην Κύπρο το 1974, έκανε λόγο ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, ενώ στα επίσημα αμερικανικά έγγραφα χρησιμοποιείται μέχρι τώρα ο όρος «στρατιωτική επέμβαση».

ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΑΝΕΦΕΡΑΝ ΤΟΝ ΟΡΟ «ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ»

Κύπρος: Για εισβολή στο νησί το 1974 έκανε λόγο ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών

Για εισβολή (σσ της Τουρκίας) στην Κύπρο το 1974, έκανε λόγο ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, ενώ στα επίσημα αμερικανικά έγγραφα χρησιμοποιείται μέχρι τώρα ο όρος «στρατιωτική επέμβαση».

Σύμφωνα με το ΡΙΚ, σε εκδήλωση για τις αμερικανικές προξενικές υπηρεσίες, ο Τζον Κέρι εξήρε την προσφορά της υφυπουργού Εξωτερικών, αρμόδιας για τις προξενικές υπηρεσίες, Μισέλ Μποντ. Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι η κ. Μποντ ξεκίνησε να εργάζεται το καλοκαίρι του 1974 και αμέσως τοποθετήθηκε στην ειδική ομάδα εργασίας του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, που ασχολείτο με την εισβολή στην Κύπρο.
http://www.ethnos.gr/politiki/arthro/kypros_gia_eisboli_sto_nisi_to_1974_ekane_logo_o_amerikanos_ypourgos_eksoterikon-64415936/

Λίντα Γίγα: Ο επικήδειος που ράγισε καρδιές και το ανεκπλήρωτο όνειρο της


Ο «λύκος» κατασπάραξε τη σεξοβόμβα των 80s.
Το όνειρο της να επιστρέψει δυναμικά στα καλλιτεχνικά δρώμενα με το σενάριο μιας δικής της ταινίας έμεινε ανεκπλήρωτο. Η ηθοποιός Λίντα Γίγα, σε ηλικία 52 ετών, έχασε τη μάχη που έδινε εδώ και χρόνια με την ασθένεια λύκος. Σε κείμενο του στην εφημερίδα Espresso ο Αλκίνοος Μπουνιάς γράφει για την ηθοποιό…
Το κορίτσι με τα μεγάλα εκφραστικά μάτια, που το 1987 στέφθηκε Playmate και στη συνέχεια ξεχώρισε μέσα από βιντεοταινίες της εποχής στο πλευρό του Γιώργου Κωνσταντίνου, του Κώστα Βουτσά, του Πάνου Μιχαλόπουλου και του Στάθη Ψάλτη, κηδεύτηκε χθες το μεσημέρι στο Νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου, παρουσία συγγενών και φίλων.
Τραγικές φιγούρες η μητέρα της, η οποία είχε κυριολεκτικά καταρρεύσει, ο σύζυγος της και το μοναχοπαίδι τους, η Μύριαμ, η οποία ως επικήδειο για τη μητέρα της διάβασε δύο ποιήματα, τις «Θερμοπύλες» του Καβάφη και ακόμη ένα το οποίο είχε γράψει η Λίντα Γίγα, σκορπώντας συγκίνηση στους παρευρισκόμενους. Οι συνάδελφοι της εκλιπούσης έλαμψαν δια της απουσίας τους, αφού το «παρών» έδωσαν μόνο ο Μάκης Κωστίνης και ο βοηθός σκηνοθέτη και διευθύντρια παραγωγής Έφη Κοσμά, η οποία μας αποκάλυψε τη μεγάλη – και απραγματοποίητη τελικά επιθυμία της φίλης της.

Η επιθυμία της που δεν έκανε πραγματικότητα

«Τον Οκτώβριο του 2015 συναντήθηκα μαζί της στην περιοχή Πατησίων, όπου βρίσκονται τα σπίτια μας. Ήταν αρκετά αδυνατισμένη αλλά δεν είχε χάσει το παραμικρό από τη γνωστή κοκεταρία της. Μου είπε πως έχει γράψει ένα σενάριο και ήθελε να μου το διαβάσει. Δυστυχώς το ραντεβού για την ανάγνωση δεν έγινε ποτέ, αφού η ασθένεια της είχε άσχημη εξέλιξη.»
Η κυρία Κοσμά είχε συνεργαστεί με τη Λίντα Γίγα σε πολλές ταινίες, διατηρώντας τις καλύτερες αναμνήσεις από τον επαγγελματισμό της: «Δουλέψαμε στην ταινία «Αδελφή μου, αγάπη μου» του Γιάννη Χαρματζίδη, στην οποία συμπρωταγωνιστούσε με τον Πάνο Μιχαλόπουλο, αλλά και σε δουλειές του ¨ομηρου Ευστρατιάδη και του Κώστα Καραγιάννη. Ήταν επαγγελματίας, πάντα στην ώρα της και βέβαια ένα πανέμορφο και καλό κορίτσι» καταλήγει η Έφη Κοσμά.
Μερικές από τις ταινίες στις οποίες έπαιξε η Λίντα Γίγα είναι: «The Kopanoi» (1987) με τον Γιώργο Κωνσταντίνου, «Ο πρωτάρης μπάτσος και η τροτέζα» (1989) με τους Στάθη Ψάλτη, Σπύρο Καλογήρου, Γιώργο Βασιλείου, «Oh Babylon (1989) με τον Γιώργο Μοσχίδη, «Τα τούβλα» (1989) με τους Κώστα Βουτσά, Σωτήρη Μουστάκα, Ντίνο Ηλιόπουλο.
http://www.zappit.gr/showbiz/linta-giga-o-epikideios-pou-ragise-kardies-kai-anekpliroto-oneiro-tis/389254

Προκλήσεις με... άρωμα Άγκυρας Απίστευτη πρόκληση μουσουλμάνου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ σε κηδεία στρατιώτη στην Ξάνθη

 Ο βουλευτής, Χουσεϊν Ζεϊμπέκ μαζί με τον ψευδομουφτή της Ξάνθης, Αχμέτ Μετέ, εκδίωξαν τον νόμιμο μουφτή από την νεκρώσιμο τελετή μουσουλμάνου στρατιώτη - Επιχείρησαν να απομακρύνουν και το φέρετρο 

Απίστευτη πρόκληση από τον βουλευτή Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Χουσείν Ζεϊμπέκ ο οποίος την Πέμπτη με φανατικούς τουρκόφρονες της μειονότητας, εκδίωξαν τον νόμιμο μουφτή από την νεκρώσιμο τελετή του άτυχου μουσουλμάνου στρατιώτη, που πνίγηκε εν ώρα υπηρεσίας στο ΚΑΑΥ της Κεραμωτής.

Οι σκληροπυρηνικοί της μειονότητας, με πρωταγωνιστές τον βουλευτή του  ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, τον ψευδομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, τον δήμαρχο Μύκης Καπζά Τζεμήλ και τον πρόεδρο του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, «μπούκαραν»  στον προαύλιο χώρο της κατοικίας του άτυχου νέου και εκδίωξαν τον νόμιμο μουφτή Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου, που εκείνη την ώρα «διάβαζε» την καθιερωμένη προσευχή.

Ερασιτεχνικό βίντεο, δείχνει τους τραμπουκισμούς των εγκάθετων της Άγκυρας, με πρωταγωνιστή τον ψευτομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, ο οποίος εκδιώχνει το νόμιμο θρησκευτικό λειτουργό και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να του υποδεικνύει «ευγενικά» να αποχωρήσει από το χώρο. Οι ίδιοι μάλιστα επιχείρησαν να πάρουν στη συνέχεια από τα χέρια των στρατιωτών-συναδέλφων του νεκρού, το φέρετρο κάτι που απετράπη με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων.

Η κηδεία του 19χρονου, πραγματοποιήθηκε με βάση όσα ορίζουν οι κανονισμοί του Γ.Ε.Σ. για την απόδοση τιμών σε ένστολους που χάνουν τη ζωή τους, αλλά και με το μουσουλμανικό τυπικό. Η Ελληνική Σημαία, την οποία κρατούσαν συνάδελφοι του νεκρού, προπορευόταν της τελετής, ενώ στο τέλος άγημα απέδωσε τις προβλεπόμενες  τιμές, παρουσία του διοικητή του Δ’Σ.Σ, Ιωσήφ Μαυράκης, ο οποίος δεν επέτρεψε τη συνέχιση των προκλήσεων και κυρίως προστάτευσε τη Σημαία που στο τέλος ο ίδιος παρέδωσε στα χέρια των γονέων του άτυχου νέου. 

Η προβοκατόρικη ενέργεια των τουρκοφρόνων της μειονότητας, αποσκοπούσε στο να αποδείξει «ποιος πραγματικά κάνει κουμάντο» στα Πομοακοχώρια, σε μια περίοδο που όλο και περισσότεροι Πομάκοι γυρίζουν την πλάτη τους στην τουρκική προπαγάνδα, που επιδιώκει μεθοδικά την τουρκοποίησή τους. Ήταν όμως και μία απάντηση στην πρόσφατη επίσκεψη της υπουργού Μακεδονίας – Θράκης Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά στα Πομακοχώρια και στην Γλαύκη, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από τους κατοίκους. Ήταν πρώτη φορά που κυβερνητικός αξιωματούχος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην περιοχή, μιλώντας ευθέως για «Πομάκους» και «Πομακοχώρια» προκαλώντας εκνευρισμό στην Άγκυρα.

Στήνουν «θερμό» επεισόδιο στη Θράκη
Στο μεταξύ προβληματισμό προκαλεί η πραγματοποίηση πορείας που θα οργανώσουν στην Κομοτηνή τουρκόφρονες  στις 24 Ιουλίου -ανήμερα του μνημόσυνου του Αχμέτ Σαδίκ- με πρόσχημα τη «διεκδίκηση δικαιωμάτων». Τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, είχε προαναγγείλει στο 4ο Συνέδριο του DEB  ο πρόεδρος του κόμματος, Μουσταφά Αλή Τσαβούς, που επιχειρεί ουσιαστικά να δημιουργήσει και πάλι ένταση ανάμεσα στα σύνοικα στοιχεία της. Με μια ιδιάζουσα φασίζουσα ρητορική των στελεχών του, η οποία απροκάλυπτα πλέον κάνει λόγο ακόμα και για «αλυτρωτικές βλέψεις», βάζοντας ταμπέλες και τραβώντας διαχωριστικές γραμμές στην κοινωνία το ακροδεξιό κόμμα ΚΙΕΦ επιχειρεί να χειραγωγήσει, να φανατίσει και να κατευθύνει τους φιλήσυχους μουσουλμάνους της Θράκης με πρακτικές πεπερασμένων εποχών. Είχε δηλώσει προκλητικά ο Τσαβούς: «Να πάρουμε στα χέρια μας την σημαία. Να κάνουμε μια πορεία, τουλάχιστον από τα γραφεία μας μέχρι τα νεκροταφεία. Μια πορεία περηφάνιας. Να είναι μια πορεία με αίτημα την απόδοση των δικαιωμάτων μας. Ας είναι μια πορεία με την οποία θα ζητείται πίσω το αυτοκίνητο του αείμνηστου ηγέτη μας. Πλέον να μην στεκόμαστε. Πλέον να μην σωπαίνουμε. Ήρθε πια ο καιρός να βγούμε στις πλατείες.  Δήθεν θα μας εκφόβιζαν. Εγώ απευθύνομαι στους Έλληνες αξιωματούχους. Εγώ είμαι έτοιμος να δώσω την ψυχή μου. Ο ηγέτης μας έγινε μάρτυρας. Εάν επιτρέψει ο Αλλάχ ας γίνουμε και εμείς μάρτυρες σε αυτό τον δρόμο».

Η πορεία αυτή αποτελεί ουσιαστικά την κορύφωση των ενεργειών της Άγκυρας το τελευταίο διάστημα στην προσπάθεια της να κλιμακώσει τις εντάσεις με απώτερο σκοπό τη δημιουργία «θερμού» επεισοδίου στη Θράκη.
http://www.protothema.gr/politics/article/595307/apisteuti-proklisi-mousoulmanou-vouleuti-tou-suriza-se-kideia-stratioti-stin-xanthi/

Μέχρι το 2020 στους αιθέρες το νέο υπερηχητικό stealth των Ρώσων που θα μπορεί να ρίξει πυρηνικά από το διάστημα

Μέχρι το 2020 θα είναι έτοιμο το επόμενης γενιάς υπερηχητικό πυρηνικό βομβαρδιστικό αεροσκάφος τύπου stealth της Ρωσίας ισχυρίζονται ρώσικες πηγές, όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης.
Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι ο κινητήρας του αεροσκάφους έχει ήδη δοκιμαστεί και το πρωτότυπο αεροσκάφος θα μπορούσε να είναι στο αέρα στα προσεχή έξι χρόνια.
Το αεροσκάφος θα μπορεί να ταξιδέψει σε οποιοδήποτε μέρος στον κόσμο μέσα σε δύο ώρες, ενώ θα έχει τη δυνατότητα να ρίξει και πυρηνική βόμβα πριν επιστρέψει στη βάση του.
Ο υπό δοκιμή κινητήρας αναμένεται να παρουσιαστεί στο Διεθνές Φόρουμ Στρατιωτικής Τεχνολογίας 2016, το οποίο θα διεξαχθεί στις 6 - 11 Σεπτεμβρίου στην Μόσχα.
Ο Στρατηγός Σεργκέι Καρακάγιεβ επιβεβαίωσε ότι μοντέλο της μηχανής για το βομβαρδιστικό έχει κατασκευαστεί και δοκιμαστεί με επιτυχία στο Στρατιωτική Ακαδημία του Σερπούκχοβο.
«Η ιδέα είναι το βομβαρδιστικό να απογειωθεί από ένα κανονικό αεροδιάδρομο για να περιφρουρεί το ρωσικό εναέριο χώρο. Όταν θα δοθεί εντολή στο πλήρωμα τότε θα ανέρχεται στο διάστημα απ΄όπου θα μπορεί να ρίξει στον επιλεγμένο στόχο μια πυρηνική κεφαλή και στη συνέχεια θα μπορεί να επιστρέψει στη βάση του» είπε ο ίδιος.
Από την πλευρά του ο συνταγματάρχης Αλέξεϊ Σολοντβίνκο, επικεφαλής του έργου, δήλωσε στο RIA Novosti: «Συνεργαζόμαστε με το Aerohydronymic Institute της Ρωσίας σχετικά με τον εξωτερικό σχεδιασμό και τα χαρακτηριστικά του αεροσκάφους. Νομίζω ότι η (lift-off) μάζα του πρέπει να είναι 20-25 μετρικούς τόνους για να μπορεί να μετατραπεί σε μαχητικό αεροσκάφος. Θα μπορεί να πραγματοποιεί hypersonic πτήσεις (δηλαδή πτήσεις σε πολλαπλάσιες ταχύτητες από αυτή του ήχου).
Το σκεπτικό είναι να συνδυαστούν δύο κινητήρες - ένας για το αεροπλάνο και ένας άλλος για το διαστημόπλοιο. Ο κινητήρας για το αεροπλάνο θα χρησιμοποιεί κηροζίνη ενώ αυτός για τις διαστημικές πτήσεις, θα χρησιμοποιεί μεθάνιο και οξυγόνο.
Σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία (ESA) έχει επενδύσει 11 εκατ. δολάρια για τη δημιουργία ενός κινητήρα ο οποίος μια ημέρα θα δώσει τη δυνατότητα στα αεροσκάφη να ταξιδεύουν σε όποιο σημείο του κόσμου μέσα σε λίγες ώρες. 
http://www.huffingtonpost.gr/2016/07/14/diethnes-tech-russia_n_10997066.html?1468520793&utm_source=News247&utm_medium=huffpost_homebig&utm_campaign=24MediaWidget