Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Γ. ΚΥΡΙΤΣΗΣ: Να καταλάβουν όλοι ότι δεν μπορεί να γίνει η ταυτοποίηση παράνομων μεταναστών στην Κω

Ειλικρινής η συνεργασία με το νέο Αν. ΥπουργόΜεταναστευτικής Πολιτικής κ.Μουζάλα. Την Παρασκευή θα έρθει  στην Κω και ο Αν.Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ.Μακρυδημήτρης. Με το νέο Αν.Υπουργό Μεταναστευτικής πολιτικής κ.Μουζάλα, συναντήθηκε σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Κω κ.Γιώργος Κυρίτσης, παρουσία του Προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Αθαν. Γιαννόπουλου και του Υπεύθυνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κω κ. Σεβ. Μαραγκού.
Η συζήτηση έγινε μέσα σε κλίμα ειλικρίνειας και κατανόησης.
Ο Δήμαρχος Κω κατέθεσε στο νέο Υπουργό τις προτάσεις του για μια ορθολογική αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος, επισημαίνοντας ότι με τους ρυθμούς που παρουσιάζουν οι μεταναστευτικές ροές, δεν μπορεί να γίνει η ταυτοποίηση των μεταναστών στην Κω. Ο αριθμός όσων έρχονται σε καθημερινή βάση υπερβαίνει κατά πολύ τον αριθμό αυτών που μπορούν να ταυτοποιηθούν.
Αποτέλεσμα να μην είναι διαχειρίσιμη η κατάσταση αφού εκτός όλων των άλλων δεν υπάρχουν και υποδομές.
Όσοι μιλούν για ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων, να σταματήσουν να μας εμπαίζουν. Από τους 250 αστυνομικούς που θα έρχονταν στα Δωδεκάνησα, μόνο 16 εκδήλωσαν την επιθυμία να μετατεθούν στα νησιά μας.’’
Ο Δήμαρχος Κω τόνισε προς τον κ.Μουζάλα ότι ‘’κέντρο υποδοχής τύπου Μόρια δεν μπορεί και δεν πρόκειται να γίνει στην Κω αφού δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις αλλά και οι εγγυήσεις που έχει θέσει ο Δήμος Κω.’’
Ο κ.Κυρίτσης , κατέθεσε εγγράφως στον κ. Υπουργό 4 προτάσεις:
 1ον. Άμεση μετακίνηση όλων αυτών των ανθρώπων από τα νησιά του Αιγαίου σε οργανωμένα κέντρα στην ηπειρωτική χώρα με ειδικά ναυλωμένα πλοία. Εκεί θα γίνεται η διαδικασία της ταυτοποίησης τους.
2ον. Διαχωρισμός των προσφύγων από τους παράνομους μετανάστες. Οι πρόσφυγες πρέπει να κατανέμονται, αναλογικά, στις χώρες της Ε.Ε και οι παράνομοι μετανάστες πρέπει να επαναπροωθούνται.
3ον. Ενιαίος Ευρωπαϊκός Μηχανισμός και Σύστημα Ασύλου. Να μπορούν να υποβάλλονται αιτήσεις στο μηχανισμό από τρίτες χώρες. Με αυτό τον τρόπο όσοι δικαιούνται ασύλου θα μπορούν να ταξιδεύουν με ασφάλεια στη χώρα που θα τους χορηγεί άσυλο και έξω από τα κυκλώματα των διακινητών.
4ον. Αστυνόμευση των θαλάσσιων συνόρων. Σήμερα η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι τα θαλάσσια σύνορά μας έχουν καταλυθεί. Η θαλάσσια περιοχή της Κω αποτελεί τον παράδεισο των διακινητών.
Την Παρασκευή θα είναι στην Κω και ο νέος Αν.Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Μακρυδημήτρης με τον οποίο ο Δήμαρχος Κω είχε  τηλεφωνική επικοινωνία, στην οποία διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων αλλά και αμοιβαία διάθεση συνεργασίας και συνεννόησης.
Ο Δήμαρχος Κω σε δήλωσή του επισημαίνει:
‘’Με το νέο υπουργό κ.Μουζάλα δεν συμφωνήσαμε σε όλα. Υπάρχει όμως κλίμα συνεργασίας, ειλικρίνειας  και διαλόγου. Οι συγκρίσεις με την αλήστου μνήμης κ.Τασία είναι καταλυτικές, πρόκειται για μέρα με τη νύχτα.
Η επίσκεψη στην Κω των Ευρωπαίων Αξιωματούχων της Κομισιόν και του αρμόδιου επιτρόπου κ.Αβραμόπουλου, μετά από δική μας πρόσκληση, την Παρασκευή το πρωί πιστεύουμε ότι θα είναι καθοριστική.
Την Παρασκευή θα έρθει και ο νέος Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ.Μακρυδημήτρης με τον οποίο διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων. Εμείς ζητάμε να υπάρξει άμεση μεταφορά των 5.000 περίπου παράνομων μεταναστών και προσφύγων αφού στην Κω, αποδεδειγμένα, δεν μπορεί να γίνει η ταυτοποίηση.
Όλοι βλέπουν ότι ο Δήμος Κω έχει εξωστρέφεια, έχει δυνατή φωνή, έχει τη δυνατότητα να κινητοποιεί και να ευαισθητοποιεί. Διεκδικεί βιώσιμες και ρεαλιστικές λύσεις για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος.
Το τι λέει ή τι κάνει μια ασήμαντη μειοψηφία, δεν μας αφορά. Οι πολίτες είναι αυτοί που κρίνουν’’.

kostoday

Γιγάντιο κοίτασμα φυσικού αερίου εντοπίστηκε στις ακτές της Αιγύπτου

Η ιταλική ενεργειακή εταιρεία ‘ENI’ ανακοίνωσε ότιανακάλυψε το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου στη Μεσόγειο Θάλασσα. Η πληροφορία είναι από την ίδια την εταιρεία, στην ιστοσελίδα της, που σημειώνει ότι πρόκειται «για μια σούπερ γιγαντιαία ανακάλυψη».Το φυσικό αέριο εντοπίστηκε σε βάθος 1.450 μέτρων. Η αναζήτηση για κοιτάσματα αερίου και πετρελαίου είχε υπογραφεί το 2014 με το αιγυπτιακό υπουργείου Πετρελαίου, μετά από σχετική προκήρυξη διαγωνισμού.
 
Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, το πεδίο εκτιμάται σε περίπου 100 τετραγωνικά χιλιόμετρα και μπορεί να αποδώσει 30 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα «άπαχο» αέριο, το οποίο μετρείται σε περίπου 850 δις κυβικά μέτρα αερίου, όπως σημειώνεται.
Το κοίτασμα βρίσκεται στο πεδίο Ζοχρ, που είναι το μεγαλύτερο πεδίο της Αιγύπτου στη Μεσόγειο και μπορεί να εξελιχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα του κόσμου.
Η ‘ENI’ θα επιταχύνει την εργασία και τις μελέτες. Το εύρημα είναι ικανό να καλύψει όλες τις ανάγκες της Αιγύπτου για τις επόμενες δεκαετίες.
Ο εκτελεστικός διευθυντής Κλάουντο Ντεσκάλτσι, έχει μεταβεί στο Κάιρο για να ανακοινώσει επίσημα την ανακάλυψη στον Αιγύπτιο πρωθυπουργό Ιμπραχίμ Μαχλάμπ.
 
--
 
               
 

Εκρηκτική η κατάσταση στη Μυτιλήνη με 11.000 μετανάστες και πρόσφυγες Παρέμβαση Μέρκελ για «ελάφρυνση» των χωρών του νότου και Σύνοδος Κορυφής τον Σεπτέμβριο

Έκρυθμη είναι η κατάσταση στη Μυτιλήνη όπου, σύμφωνα με εκτιμήσεις των Αρχών, οι μετανάστες και οι πρόσφυγες στο νησί φτάνουν τους 11.000 ενώ νέες συμπλοκές σημειώθηκαν στο λιμάνι χθες μεταξύ αλλοδαπών, με δύο ανθρώπους να τραυματίζονται στο κεφάλι και τέσσερις πιο ελαφρά.
Στο τελευταίο περιστατικό ορισμένοι μετανάστες ξήλωσαν τα προστατευτικά σιδερένια κιγκλιδώματα του Λιμεναρχείου και με αυτά συγκρούονταν στο χώρο όπου βρίσκονταν επίσης γυναίκες, παιδιά και υπερήλικες με αποτέλεσμα να προκληθεί αναταραχή.
Τα πράγματα στο νησί είναι δύσκολα με 11.000 ανθρώπους να βρίσκονται ήδη εκεί και να περιμένουν να φύγουν κι ενώ καθημερινά φτάνουν κι άλλοι. Εκτιμάται πως περίπου 3000 θα αναχωρήσουν με κάποιο από τα πλοία που εκτελούν είτε τακτικά είτε έκτακτα δρομολόγια και οι υπόλοιποι θα καταγραφούν από το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής.
Χθες έφυγαν από τη Μυτιλήνη 1.740 μετανάστες και πρόσφυγες με το πλοίο «Tera Jet» και ακόμα 1.680 με το «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Την ώρα που μετανάστες και πρόσφυγες φεύγουν από το νησί καθημερινά, με τον ίδιο ρυθμό φτάνουν κι άλλοι. Μόνο το Σάββατο εκτιμάται πως αποβιβάστηκαν στη Μυτιλήνη 2.600 άνθρωποι ενώ περίπου 2000 δεν κατέστη δυνατό να καταγραφούν λόγω έλλειψης προσωπικού. Περίπου 2.000 μετανάστες και πρόσφυγες έφτασαν στο νησί την Κυριακή.
Η κατάσταση στη Μεσόγειο με φόντο και το νέο ναυάγιο με δεκάδες μετανάστες και πρόσφυγες νεκρούς ανοιχτά της Λιβύης αλλά και η εκρηκτική ατμόσφαιρα σε ελληνικά νησιά, όπως η Μυτιλήνη και η Κως, προκάλεσαν παρέμβαση της Γερμανίδας καγκελαρίου η οποία τάχθηκε υπέρ της δικαιότερης κατανομής των προσφύγων και ζήτησε περισσότερη αλληλεγγύη στην Ευρώπη καθώς, όπως είπε, το να υποδέχονται μόνο τρία ή τέσσερα κράτη τους πρόσφυγες, δεν είναι δίκαιο.
Τα κράτη που βρίσκονται στα νότια σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Ιταλία και η Ελλάδα, αλλά και τα κράτη που κυρίως υποδέχονται τους πρόσφυγες όπως η Γερμανία, πρέπει κατά την καγκελάριο να ελαφρυνθούν.
Με σκοπό να βρεθούν κοινές λύσεις για το μεταναστευτικό καθώς η κρίση στην Ευρώπη επιδεινώνεται συγκαλείται στις 14 Σεπτεμβρίου έκτακτη σύνοδος των υπουργών Εσωτερικών των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/1928820/ekriktiki-i-katastasi-sti-mitilini-me-11-000-metanastes-ke-prosfiges

Η Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε τον «γάμο» με τον Λαφαζάνη «Θα συμπράξω ως ανεξάρτητη με την Λαϊκή Ενότητα» είπε η πρώην πρόεδρος της Βουλής

Την σύμπραξή της, ως ανεξάρτητη, με την Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη ανακοίνωσε πριν από μερικά λεπτά η πρώην πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.
«Θα είμαι παρούσα. Θα είμαι ενεργή όπως δεσμεύτηκα. Θα είμαι στο πλάι εκείνων που για άλλη μια φορά αναλαμβάνουν την ευθύνη να πουν όχι. Θα συμπράξω ως ανεξάρτητη με την Λαϊκή Ενότητα που είναι ένα ανάχωμα στη λαίλαπα που ξέσπασε με την προκήρυξη των εκλογών του Σεπτεμβρίου. Θα συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις ώστε αυτό το ανάχωμα να λάβει τη μορφή ενός ευρύτερου κινήματος» τόνισε η κ. Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε: «Θα συμπράξω και θα συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις προκειμένου σε αυτό το εγχείρημα δημιουργίας ενός μετώπου να συμπράξουν επίσης εκείνες και εκείνοι που με την δράση τους έχουν νοηματοδοτήση τους αγώνες της Αριστεράς. Είμαι περήφανη για τους συντρόφους μου στο ΣΥΡΙΖΑ που είπαν όχι και συγκρότησαν άμεσα την τρίτη σε δύναμη κοινοβουλευτική ομάδα ώστε να στερήσει από τη ναζιστική χρυσή αυγή την τρίτη διερευνητική εντολή».


http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/1929843/i-konstantopoulou-anakinose-ton-gamo-me-ton-lafazani

Γεροβασίλη - Δεν θα συνεργαστούμε με τη ΝΔ

Απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη τονίζοντας ότι «δεν κουβαλάμε τα ίδια βαρίδια, έχουμε άλλους στόχους».
Σε συνέντευξή της στο Πρώτο Πρόγραμμα η κ. Γεροβασίλει ζήτησε «ισχυρή εντολή στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να βγάλει τη χώρα από τη δεινή κατάσταση που την έφεραν πολιτικές 40 ετών».
Εξέφρασε την πεποίθηση πως «το ξέρει ο ελληνικός λαός ότι μόνο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ διαπραγματεύτηκε και θα εξακολουθήσει να το κάνει», για να σημειώσει ότι «δεν θα συνεργαστούμε με τη ΝΔ, διότι είμαστε διαφορετικοί ιδεολογικά, πολιτικά», προσθέτοντας ότι «δεν κουβαλάμε τα ίδια βαρίδια. Έχουμε άλλους στόχους».
Επιπλέον, είπε ότι ο πρωθυπουργός και η διαπραγματευτική ομάδα βρέθηκαν μπροστά σε ένα οργανωμένο σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, αλλά και σε συνεχείς πιέσεις, εκβιασμούς, οικονομική ασφυξία και κλειστές τράπεζες, σημειώνοντας ότι «έγιναν όλα όσα μπορούσε να κάνει ένα σύστημα προκειμένου να εκβιάσει τη χώρα».
Προσέθεσε ότι η συμφωνία «έχει και υφεσιακά μέτρα, που δεν είναι επιθυμητά από εμάς», για να ξεκαθαρίσει, ωστόσο, ότι υπάρχει και χώρος και χρόνος για να υπάρξουν αντίρροπα μέτρα και ένα παράλληλο πρόγραμμα το οποίο θα ελαφρύνει το βάρος αυτής της συμφωνίας.
Στα θετικά της συμφωνίας επισήμανε τα χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα, το τριετές σταθερό χρηματοδοτικό πρόγραμμα και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ενώ υπογράμμισε, ταυτόχρονα, ότι άνοιξε η μεγάλη συζήτηση για το χρέος.
Η κ. Γεροβασίλη είπε ότι «υπήρξε μια αμηχανία στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ», για να τονίσει πως, όμως, όπως φάνηκε και χθες στη Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, «η αριστερή μελαγχολία τελείωσε, ξεκινάει η δεξιά μελαγχολία».
Επισήμανε δε ότι η επιστροφή στη δραχμή και η έξοδος από την ΕΕ δεν ήταν ποτέ στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ. «Καθένας επιλέγει την πολιτική του και αυτό κρίνεται στις κάλπες από τον ελληνικό λαό», κατέληξε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/620013/ekloges-2015-gerovasili-den-tha-synergastoyme-me-ti-nd#ixzz3kPgrxOXn

Ουκρανία: Ένας υφυπουργός και δύο Γάλλοι δημοσιογράφοι μεταξύ των τραυματιών

Ένας υφυπουργός της ουκρανικής κυβέρνησης, καθώς και δύο Γάλλοι δημοσιογράφοι βρίσκονται μεταξύ των δεκάδων τραυματιών στις συγκρούσεις που σημειώθηκαν έξω από το κοινοβούλιο της Ουκρανίας στο Κίεβο.
«Ο υφυπουργός Εσωτερικών (Βάσιλ) Πασκάλ τραυματίστηκε από θραύσμα» είπε ο υπουργός Εσωτερικών Αρσέν Αβάκοφ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό κανάλι 111.Ukraina.
«Δύο Γάλλοι δημοσιογράφοι που εργάζονται για ένα τηλεοπτικό κανάλι τραυματίστηκαν επίσης και βρίσκονται τώρα στο νοσοκομείο», πρόσθεσε.
Ο Αβάκοφ επέρριψε για μία ακόμη φορά την ευθύνη για τις συγκρούσεις στο κόμμα Σβόμποντα και τον ηγέτη του, Ολέγκ Τιαχνίμποκ. «Πιστεύω ότι είναι έγκλημα και όχι πολιτική δήλωση», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός, υπογραμμίζοντας ότι θα διεξαχθεί έρευνα σε βάθος για τις ταραχές. «Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί (....) δεν θα επιτρέψω να γίνει», συμπλήρωσε.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το υπουργείο, ένας στρατιώτης σκοτώθηκε στις συγκρούσεις που ξέσπασαν, αφού το κοινοβούλιο ενέκρινε σε πρώτη ανάγνωση τις συνταγματικές τροποποιήσεις που εισηγήθηκε ο πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο για την αποκέντρωση της εξουσίας.
Από την πλευρά του, το εθνικιστικό κόμμα Σβόμποντα ανακοίνωσε ότι οι ουκρανικές αρχές φέρουν την ευθύνη για τις ταραχές.
Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη ζήτησε την άμεση διεξαγωγή έρευνας για τις συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών στο Κίεβο.
«Μολονότι δεν είναι ένα επεισόδιο στο οποίο στοχοθετήθηκαν συγκεκριμένα δημοσιογράφοι, ανησυχώ και καλώ τις αρχές να ερευνήσουν τάχιστα το θέμα, όπως και παλαιότερες επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος του ΟΑΣΕ για την Ελευθερία των Μέσων Ενημέρωσης, Ντούνια Μιγιάτοβιτς.


Read more: http://www.newsbomb.gr/kosmos/news/story/620012/oykrania-enas-yfypoyrgos-kai-dyo-galloi-dimosiografoi-metaxy-ton-traymation#ixzz3kPgQ0b3L

Ουκρανία: Ένας νεκρός και δεκάδες τραυματίες σε συγκρούσεις έξω από τη Βουλή

Ένας νεκρός και δεκάδες τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός των σφοδρών συγκρούσεων που σημειώθηκαν έξω από το κτίριο του ουκρανικού Κοινοβουλίου στο Κίεβο.
Ένα στέλεχος της ουκρανικής Εθνοφρουράς άφησε την τελευταία του πνοή, αφού τραυματίστηκε σοβαρά από σφαίρα, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων με αφορμή την έγκριση, σε πρώτη ανάγνωση, ενός αμφιλεγόμενου σχεδίου νόμου που αποδίδει μεγαλύτερη αυτονομία στις ανατολικές περιοχές της χώρας, όπου έχει ξεσπάσει επανάσταση από τους φιλορώσους αντάρτες.
oukrania2 copy
Παράλληλα, στους 100 υπολογίζονται οι αστυνομικοί και τα μέλη της Εθνοφρουράς που έχουν τραυματιστεί - εκ των οποίων δέκα νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση – μετά από χειροβομβίδα που φέρεται να πέταξαν εθνικιστές διαδηλωτές.


 
Σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax, ο 24χρονος άνδρας εξέπνευσε κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο, ενώ ένας ακόμη αστυνομικός ακρωτηριάστηκε στο πόδι, από το γόνατο και κάτω.
Το τραγικό μάλιστα περιστατικό επιβεβαίωσε και ο υπουργός Εσωτερικών Αρσέν Αβάκοφ.
«Ένας στρατιώτης της Εθνοφρουράς σκοτώθηκε - δέχθηκε μια σφαίρα στην καρδιά», έγραψε χαρακτηριστικά στο λογαριασμό του στο twitter.
«Εκτός του ότι εκτόξευσαν χειροβομβίδες, οι προβοκάτορες χρησιμοποίησαν πυροβόλα όπλα, άνοιξαν πυρ χωρίς να γίνουν αντιληπτοί», κατήγγειλε, από την πλευρά του, μέσω Facebook, ο Αντόν Γκερασένκο, σύμβουλος του υπουργού, αναφερόμενος στις μαρτυρίες ότι μία ομάδα εκτόξευσε πολλές χειροβομβίδες στο κοινοβούλιο, κατά τη διάρκεια της θυελλώδους συνεδρίασης σχετικά με την αυτονομία των περιοχών που τελούν υπό τον έλεγχο των ανταρτών.
Η εκπρόσωπος Τύπου της Εθνοφρουράς, Σβιτλάνα Παβλόβσκα, δήλωσε πάντως στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο άνδρας «εξέπνευσε ενώ βρισκόταν στο χειρουργείο».
oukrania7
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, το υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας γνωστοποίησε ότι τουλάχιστον 100 άνθρωποι, κυρίως αστυνομικοί και στρατιώτες της Εθνοφρουράς, τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις έξω από την ουκρανική βουλή, ενώ περίπου 30 άνθρωποι - ανάμεσά τους και αυτός που πέταξε τη χειροβομβίδα - συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των ταραχών.
«Η έρευνα και η επιβολή τιμωρίας είναι αναπόφευκτες. Περίπου 30 άνθρωποι συνελήφθησαν. Θα υπάρξουν και άλλοι. Το πρόσωπο που εκτόξευε τις χειροβομβίδες έχει συλληφθεί, οι χειροβομβίδες έχουν κατασχεθεί, ενώ μεταξύ αυτών υπήρχε και μία χειροβομβίδα μέγιστης καταστροφής τύπου F1» έγραψε στο Facebook.
Στα βίντεο πάντως που έχουν κυκλοφορήσει στο Διαδίκτυο απαθανατίζεται η στιγμή της έκρηξης, ενώ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, αρκετοί αστυνομικοί μετακινούνται από το σημείο με δυσκολία καθώς έχουν τραυματιστεί.


 
Δημοσιογράφος, δε, του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, που κάλυπτε τα γεγονότα, έκανε λόγο για «αρκετούς ανθρώπους καλυμμένους με αίμα», ενώ σύμφωνα με τα διεθνή Μέσα, ανάμεσα στους τραυματίες, φέρονται να είναι και πολλοί δημοσιογράφοι.
«Περίπου 90 άνθρωποι τραυματίσθηκαν μπροστά από το κοινοβούλιο», είχε ενημερώσει νωρίτερα ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών στη σελίδα του στο Facebook, κατηγορώντας τους εθνικιστές του κόμματος Σβόμποντα ότι εκτόξευσαν «πολλούς εκρηκτικούς μηχανισμούς» εναντίον των δυνάμεων της τάξης.

Από την άλλη, η Εθνοφρουρά, η οποία ανήκει στο υπουργείο Εσωτερικών και αποτελείται κυρίως από εθελοντές που αποτελούσαν τμήμα των πολιτοφυλακών αυτοάμυνας του Μεϊντάν (του φιλοευρωπαϊκού κινήματος αμφισβήτησης που κατεστάλη βίαια τον Φεβρουάριο του 2014), είχε ανακοινώσει ότι σχεδόν 50 μέλη της τραυματίστηκαν, τα τέσσερα από τα οποία σοβαρά.
oukrania3
Συνολικά 265 βουλευτές, όταν ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός βουλευτών είναι 226, ψήφισαν υπέρ της απόφασης για μεγαλύτερη αυτονομία στις ανατολικές περιοχές της χώρας, σε μια θυελλώδη συνεδρίαση κατά την οποία βουλευτές που αντιτίθενται στο σχέδιο νόμου, το οποίο θεωρούν «αντι-ουκρανικό» και «φιλο-Πουτινικό», απέκλεισαν την πρόσβαση στο κοινοβουλευτικό βήμα φωνάζοντας «Ντροπή!».
Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι η έγκριση της νομοθεσίας για το ειδικό καθεστώς σε μέρη του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ, τα οποία ελέγχονται κυρίως από φιλορώσους αυτονομιστές, αποτελεί βασικό στοιχείο της συμφωνίας ειρήνευσης που επετεύχθη το Φεβρουάριο στο Μινσκ.
Σφοδρές συγκρούσεις ωστόσο ανάμεσα στις δύο πλευρές όχι μόνο υπονομεύουν καθημερινά την εκεχειρία, αλλά έχουν στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες στρατιώτες και αμάχους.


Read more: http://www.newsbomb.gr/kosmos/news/story/619986/oykrania-enas-nekros-kai-dekades-traymaties-se-sygkroyseis-exo-apo-ti-voyli-photos-videos#ixzz3kPfbNv1i

 

Ο Νότης Μαριάς καταγγέλλει στην Ευρωβουλή το ξεπούλημα των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της πατρίδας μας.

Βρυξέλλες, 28/8/2015.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ερώτηση με την οποία καταγγέλλει στην Ευρωβουλή το ξεπούλημα των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της πατρίδας μας από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατέθεσε στις 27/8/2015 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς.
Πρόκειται για τα αεροδρόμια της Θεσσαλονίκης, της Κέρκυρας, των Χανίων, της Κεφαλονιάς, της Ζακύνθου, του Ακτίου, της Καβάλας, της Ρόδου, της Κω, της Σάμου, της Μυτιλήνης, της Μυκόνου, της Σαντορίνης και της Σκιάθου.
Στην Ερώτησή του ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής επισημαίνει ότι «το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής με απόφασή του που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ στις 17/8/2015 αποφάσισε σύμφωνα με το «Μνημόνιο Συνεννόησης για τριετές πρόγραμμα του ΕΜΣ» να παραχωρήσει στην Κοινοπραξία Fraport AG-Slentel Ltd για 40 συν 10 χρόνια την εκμετάλλευση δεκατεσσάρων (14) περιφερειακών αεροδρομίων της Ελλάδας συμπεριλαμβανομένων των αεροδρομίων Θεσσαλονίκης και Χανίων».
Ως γνωστόν, μέτοχοι της Fraport είναι το γερμανικό ομόσπονδο κρατίδιο της Έσσης με ποσοστό 31,35%, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Έσσης με ποσοστό 20,2%, η Lufthansa με ποσοστό 8,45% και η αυστραλιανή επενδυτική εταιρεία Rare Infrastructure Limited. Επομένως, δεν πρόκειται για ιδιωτικοποίηση αλλά για ανακρατικοποίηση. Έτσι, αυτή την φορά τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια δε θα τα εκμεταλλεύεται το Ελληνικό δημόσιο αλλά κυρίως γερμανικά κρατικά συμφέροντα.
Η κρατική γερμανική εταιρεία Fraport AG, συνέχισε ο Νότης Μαριάς, «ως γνωστόν διατηρεί κυρίαρχη θέση στην εκμετάλλευση αεροδρομίων όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο. Μάλιστα διαχειρίζεται αεροδρόμια στην Ε.Ε., στα Βαλκάνια και στην Τουρκία που είναι ανταγωνιστικά προς τα ως άνω παραχωρηθέντα 14 Ελληνικά περιφερειακά αεροδρόμια. Έτσι η Fraport AG αποκτά κυρίαρχη μονοπωλιακή θέση στον τομέα της εκμετάλλευσης αεροδρομίων στην Ε.Ε. κατά παράβαση των κανόνων της Ένωσης περί ελεύθερου ανταγωνισμού».
Επιπλέον στην Ερώτηση καταγγέλλεται ότι «στα παραχωρηθέντα αεροδρόμια Θεσσαλονίκης και Χανίων εκτελούνται έργα ΕΣΠΑ ύψους 520 εκατ. ευρώ γεγονός που οδηγεί σε παραβίαση του άρθρου 107 ΣΛΕΕ περί απαγόρευσης των κρατικών ενισχύσεων» αφού νοθεύεται υπέρ του παραπάνω δήθεν επενδυτή ακόμη περισσότερο ο ανταγωνισμός μια και έχουμε έτσι εν προκειμένω ευνοϊκή μεταχείριση της Κοινοπραξίας Fraport AG-Slentel Ltd.
Για τους λόγους αυτούς ο Νότης Μαριάς καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να λάβει μέτρα για την τήρηση του δικαίου της Ε.Ε. και την ακύρωση της παραπάνω παράνομης δήθεν ιδιωτικοποίησης, που οδηγεί στη γερμανοποίηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων.
Με την κατάθεση της παραπάνω Ερώτησης ο Νότης Μαριάς υλοποιεί τη δέσμευσή του κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων που έγινε στη Ζάκυνθο στις 1/8/2015, σύμφωνα με την οποία θα έφερνε στην Ευρωβουλή το ξεπούλημα των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της πατρίδας μας.
http://notismarias.gr/2015/08/ο-νότης-μαριάς-καταγγέλλει-στην-ευρωβ-15/

Εκλογές 2015 - Καμμένος: Αν υπήρχε προοπτική στη δραχμή, δεν θα έλεγα όχι

«Εφαρμόσαμε την εντολή του λαού να συγκρουστούμε με τους δανειστές για να βγει η Ελλάδα απ' τα μνημόνια», δήλωσε ο Πάνος Καμμένος, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δοκίμασε τα πάντα, αλλά είχε τελικά να επιλέξει μεταξύ της διάλυσης της χώρας ή του εθνικού δρόμου.
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, τόνισε πως δεν θα έλεγε «όχι» στη δραχμή, «εάν υπήρχε δρόμος με προοπτική», ενώ κατηγόρησε τους δανειστές για σχέδιο να βγάλουν την Ελλάδα από την Ευρώπη «για να γλιτώσουν από τα 3 εκατ. πρόσφυγες».
Παράλληλα, άφησε αιχμές για το ρόλο του Γιάνη Βαρουφάκη στη διαπραγμάτευση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν ξέρω αν σ'αυτό που είχαν σχεδιάσει οι δανειστές είχαν και συνεργό τον Βαρουφάκη. Θα δείξει η ιστορία».
«Το να ρίξω την κυβέρνηση θα ήταν το πιο εύκολο, εγώ δεν θα εγκατέλειπα τον Τσίπρα, πάλεψε σαν θηρίο», πρόσθεσε ο κ. Καμμένος, σημειώνοντας ότι ήρθε η ώρα της συνεργασίας της έντιμης δεξιάς με την έντιμη αριστερά.
Ο κ. Καμμένος επέμεινε στον χαρακτήρα του αντιμνημονιακού, ενώ για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου σημείωσε ότι δεν της αξίζει να είναι «μαζί με τους μηδενιστές, που δεν έχουν πρόταση».
Τέλος, αναφερόμενος στον Παύλο Χαϊκάλη και το ζήτημα που έχει προκύψει με την offshore, ο κ. Καμμένος είπε «δεν πρόκειται να είναι κανείς υποψήφιος με τους ΑΝΕΛ αν δεν διευκρινίσει τη θέση του», ενώ πρόσθεσε ότι «δεν θα υπογράψω υποψηφιότητα Χαϊκάλη αν δεν έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του. Εύχομαι ότι θα το κάνει».


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/political-parties/story/619944/ekloges-2015-kammenos-an-ypirxe-prooptiki-sti-draxmi-den-tha-elega-oxi#ixzz3kObUIL00

"Σβήνει" το Φαρμακονήσι: 800 λαθρομετανάστες έναντι 20 κατοίκων

   

Aνεξέλεγκτες είναι πλέον οι διαστάσεις της λαθρομεταναστευτικής κρίσης που πλήττει την Ευρώπη και κατ’επέκταση την Ελλάδα.
Με αμείωτο ρυθμό λαθρομετανάστες καταφθάνουν στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου, αναζητώντας μια καλύτερη τύχη στην Ευρώπη, με αποτέλεσμα πολλοί απ’αυτούς να αφήνουν την τελευταία τους πνοή στο πέλαγος.
Στα νησιά, που ορισμένοι εκ των λαθρομεταναστών εγκαθίστανται έστω και προσωρινά, η ζυγαριά γέρνει προς το μέρος των λαθρομεταναστών, αφού τα νούμερα μαρτυρούν την τραγική κατάσταση που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι μόνιμοι κάτοικοι, όσον αφορά στη μειοψηφία τους στον τόπο τους.
Όπως αναφέρεται στο διαδίκτυο περισσότεροι από 800 λαθρομετανάστες έχουν καταμετρηθεί στο Φαρμακονήσι αφήνοντας πίσω την τρομακτική μειοψηφία των μόλις 20 μόνιμων κατοίκων στο νησί!
Η κατάσταση στο ακριτικό νησί κρίνεται εκρηκτική με τους κατοίκους να ζητούν άμεση βοήθεια.
Αναγκαστική προκύπτει να είναι και η ενίσχυση της φρουράς του Φαρμακονησίου, καθώς ο αριθμός των 24 στρατιωτών είναι μηδαμινός μπροστά στους εκατοντάδες λαθρομετανάστες.
Θλιβερό είναι το γεγονός ότι δεν έχουν γίνει ακόμη ενέργειες για την απομάκρυνση τους, ενώ την ίδια στιγμή τόσο η Κως όσο και αλλά πολλά νησιά βρίσκονται στην ίδια κατάσταση.

Τμήμα ειδήσεων pronews.gr

ΣΜΥΡΝΗ,Τετάρτη 31 Αυγούστου 1922

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΜΥΡΝΗΣ,ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ,Είδα με τα ίδια μου τα μάτια έναν Τούρκο αξιωματικό να μπαίνει σε ένα σπίτι κρατώντας μικρούς τενεκέδες πετρελαίου ή βενζίνης και μέσα σε λίγα λεπτά το σπίτι να γίνεται παρανάλωμα…
Οι δάσκαλοι και τα κορίτσια μας είδαν Τούρκους που φορούσαν κανονικές στολές στρατιωτών και, σε πολλές περιπτώσεις, στολές αξιωματικών, να κρατούν μακριά ξύλα με κουρέλια στην άκρη τους, τα οποία είχαν βουτήξει σε έναν τενεκέ με κάποιοι υγρό. Τα έφερναν μέσα στα σπίτια που αμέσως μετά έπιαναν φωτιά…
Στο βάθος του δρόμου είδα μια ομάδα στρατιωτών να ξεφορτώνει κάτι που έμοιαζε να είναι μεγάλα βαρέλια με πετρέλαιο. Κρίνοντας από το χρώμα και το σχήμα τους, ήταν ολόιδια με τα βαρέλια της Εταιρείας Πετρελαίων της Σμύρνης. Ένιωσα ένα ρίγος στη ραχοκοκαλιά και συνειδητοποίησα τον σκοπό όλων αυτών των προετοιμασιών…
Νιώσαμε σταγόνες να μας πιτσιλίζουν. Στρατιώτες από τον δρόμο έριχναν στους τοίχους ένα υγρό με κουβάδες. Μόλις μύρισα αυτό το υγρό πάνω στα βρεγμένα μου ρούχα, κατάλαβα ότι ήταν πετρέλαιο…
Αμερικανοί πεζοναύτες που στάλθηκαν στην αρμένικη συνοικία ανέφεραν ότι είδαν Τούρκους στρατιώτες να πετούν μέσα στα αρμένικα σπίτια κουρέλια μουσκεμένα με πετρέλαιο…
Στη διαδρομή είδαμε άδεια βαρέλια πετρελαίου και βενζίνης σκορπισμένα εδώ κι εκεί και υγρό να τρέχει στους δρόμους…
Ένα τεράστιο σύννεφο καπνού απλωνόταν μπροστά μου. Η πυρκαγιά εξαπλώνεται από δύο πλευρές. Αυτές είναι ανεξάρτητες μεταξύ τους και είναι ολοφάνερο ότι η φωτιά άναψε ταυτόχρονα σε δύο σημεία…
Κατά τις 12.00 φάνηκαν οι πρώτες φωτιές. Μια, δυο τρεις, όλες στην αρμένικη συνοικία. Να γιατί την ξεκαθάρισαν πρώτη. Ήθελαν, όταν θα έφτανε η ύστατη ώρα, να’ χουν να κάνουν μονάχα με άδεια και άψυχα σπίτια.
Κάποιοι πετούσαν εμπρηστικές βόμβες και έριχναν πετρέλαιο. Οι φλόγες κατέληξαν στις αποβάθρες, που ήταν κατάμεστες από φτωχούς ανθρώπους που περίμεναν τη σειρά τους για να σωθούν…
Η ΑΠΟΒΑΘΡΑ
Η ΑΠΟΒΑΘΡΑ
Η καταστροφή της «Σμύρνης των απίστων» ήταν μια πολιτική απόφαση. Ποιας όμως πλευράς; Η επίσημη τουρκική ιστορία συνεχίζει να αρνείται κάθε πιθανότητα δικής της εμπλοκής, και η πυρκαγιά που κατέστρεψε ολοκληρωτικά την πόλη υπήρξε για δεκαετίες πεδίο, επιστημονικών και μη, αντεγκλήσεων. Δεν μελετάται πάντα με νηφαλιότητα από Έλληνες και Τούρκους ιστορικούς, αλλά ούτε και από ανεξάρτητους, δυτικούς ιστορικούς. Όμως, σχεδόν όλες οι μαρτυρίες που διασώθηκαν από αυτόπτες μάρτυρες αλλά και η πλειονότητα από μακρόχρονες έρευνες ανεξάρτητων μεταξύ τους πηγών, συγκλίνουν: Η φωτιά ξεκίνησε από την αρμένικη συνοικία, εκδηλώθηκε ταυτόχρονα σε περισσότερα από ένα σημεία, ήταν προσεκτικά οργανωμένη και, τέλος, οι μοναδικοί αίτιοι για το παρανάλωμα που εξαφάνισε τη Σμύρνη ήταν τα κεμαλικά στρατεύματα, με την υποβοήθηση μιας μερίδας πολιτών. Ο ελληνικός στρατός ποΥ πυρπόλησε την ύπαιθρο της ενδοχώρας κατά την οπισθοχώρησή του δεν ήταν πλέον παρών στη Σμύρνη, ενώ ο άμαχος χριστιανικός πληθυσμός ήταν ήδη τόσο τρομοκρατημένος και αποδεκατισμένος από τις βιαιοπραγίες, που, καθώς δεν μπορούσε πια ούτε να ξεμυτίσει από την παραλιακή ζώνη και τις κρυψώνες του, δεν διέθετε το σθένος και τις δυνάμεις να οργανώσει έναν τέτοιο εμπρησμό. Και βέβαια, μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν γνώριζε ότι ξεριζωνόταν οριστικά. Πίστευε, αφελώς, ότι με κάποιον τρόπο θα συνέχιζε να ζει στη Σμύρνη και να συνυπάρχει με τον τουρκικό πληθυσμό, όπως συνέβαινε για αιώνες. Ποιος θα κατέστρεφε ολοκληρωτικά τις περιουσίες, τις «εστίες» και το μέλλον του, προστατεύοντας μόνο την τουρκική και την εβραϊκή συνοικία; Αντίθετα, με την πυρπόληση της Σμύρνης και τα επακόλουθά της, ο κεμαλισμός έλυσε οριστικά το πρόβλημα της ελληνορθόδοξης παρουσίας στα παράλια του Αιγαίου. Οι συνθήκες ζωής του καταστράφηκαν και οι Ρωμιοί δεν θα μπορούσαν πλέον να επανέλθουν. Η ασφάλεια του νεαρού εθνικού κράτους που οραματιζόταν ο Κεμάλ με τον τρόπο αυτόν αυξήθηκε σημαντικά.
ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΜΥΡΝΗΣ,ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΟ άνεμος, που από τα ξημερώματα είχε αλλάξει φορά και φυσούσε πλέον δυνατά προς τα βορειοδυτικά, υποβοήθησε τη γρήγορη εξάπλωση της πυρκαγιάς προς την ελληνική και τις ευρωπαϊκές συνοικίες, προστατεύοντας μόνο την τουρκική πλευρά της πόλης, που ήταν σκαρφαλωμένη στις βραχώδεις πλαγιές του όρους Πάγος. Ακολούθησε μια τεράστια ανθρωπιστική καταστροφή. Οι τουρκικές αρχές δεν κατέβαλαν καμία προσπάθεια για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, ενώ παρεμποδιζόταν συστηματικά το έργο της πυροσβεστικής, μιας μεικτής ομάδας Ελλήνων και Τούρκων, που χρηματοδοτούνταν εν μέρει από τις ασφαλιστικές εταιρείες του Λονδίνου. Διασωθέντες πρόσφυγες περιγράφουν ότι και να ήθελαν τα συνεργεία να πλησιάσουν την καιόμενη περιοχή, υπήρχαν γειτονιές που αυτό ήταν αδύνατο, καθώς τα εσωτερικά σοκάκια είχαν γεμίζει σε τέτοιο βαθμό με πτώματα, που ήταν αδύνατο να τα διασχίσει κάποιος. Χαρακτηριστικό υπήρξε το γεγονός ότι από τα πρώτα κτίρια που καταστράφηκαν ήταν και το κτίριο του πυροσβεστικού σταθμού Σμύρνης, ενώ βρέθηκε να είχαν επιμελώς απομονωθεί οι υδραγωγοί Χαλκά Βουνάρ που υδροδοτούσαν τη πόλη και χρησίμευαν στην πυροπροστασία της.
Ο πληθυσμός της πόλης υπολογίζεται ότι είχε πλέον φτάσει το ασύλληπτο νούμερο των 700.000 και, μόλις ξέσπασε η πυρκαγιά, όλοι αυτοί οι άνθρωποι διέτρεχαν θανάσιμο κίνδυνο. Μόνη τους ελπίδα η παραλιακή ζώνη, η θάλασσα και ο στόλος των ξένων δυνάμεων. Εκκλησίες, νοσοκομεία, κολέγια και προξενεία των ξένων κοινοτήτων, κτίρια γύρω ή μέσα στα οποία είχαν ζητήσει άσυλο οι πρόσφυγες, εκκενώνονται εσπευσμένα και τα τρομοκρατημένα πλήθη, μέσα από τα πυρά των Τούρκων και τους σωρούς των πτωμάτων, προσπαθούν να φτάσουν στην παραλία της πόλης και να προστεθούν στις χιλιάδες των προσφύγων που ήταν είδαν εκεί. Η Αμερικανίδα Άννα Μπιρτζ τα κατάφερε:Τότε μας άνοιξαν δρόμο… και εμείς περάσαμε και βρεθήκαμε σε ασφαλές σημείο. Ανάμεσα στα πολλά νεκρά κορμιά είδαμε άνδρες, γυναίκες και παιδιά που είχαν πυροβοληθεί, σώματα κοκαλωμένα σε φρικτά παραμορφωμένες στάσεις, με εκφράσεις που μαρτυρούσαν ασύλληπτο πόνο.. Οι τελευταίοι υπήκοοι των ξένων δυνάμεων απομακρύνονται με κάθε μέσο και τρόπο, με τη βοήθεια συμμαχικών στρατευμάτων. Το εξέχον μέλος της Λεβαντίνικης κοινότητας Φερνάντ ντε Κράιμερ προσπαθεί να προσεγγίσει την παραλία: Φανταστείτε ένα πλήθος τόσο πυκνό που δεν μπορούσες καλά καλά να αγγίξεις το έδαφος με τα πόδια σου και στριφογύριζες στον αέρα σαν άνεμος σε ανεμοστρόβιλο. Ανάμεσα σε ουρλιαχτά και χτυπήματα οι άνθρωποι έπεφταν στη θάλασσα και ο καπνός ήταν τόσο καυτός που, στο λόγο μου, νόμιζα ότι τα σωθικά μου είχαν πιάσει φωτιά [Μίλτον: 2008, σ. 351-3]. Ανάμεσα στους ξένους υπηκόους καταφέρνουν πού και πού να διαφύγουν και μερικοί Έλληνες και Αρμένιοι, μορφωμένοι και ξενόγλωσσοι στην πλειοψηφία τους.
Ιστορική φωτογραφία από τον ξεριζωμό των Ελλήνων της Μικράς Ασίας
Ιστορική φωτογραφία από τον ξεριζωμό των Ελλήνων της Μικράς Ασίας
Η φωτιά καταπίνει το ένα εμβληματικό κτίριο της πόλης πίσω από το άλλο και τρέχει προς την προκυμαία, όπου έχουν παγιδευτεί εκατοντάδες χιλιάδες πανικόβλητοι άνθρωποι. Τα ουρλιαχτά του αλλόφρονος πλήθους στην προκυμαία ακούγονταν σε απόσταση χιλιομέτρων, καθώς συνωστίζονταν ανάμεσα στην καιόμενη πόλη και τα βαθιά νερά του κόλπου. Ο Αμερικανός πρόξενος G. Horton είναι από τους τελευταίους που εγκαταλείπουν την πόλη και αντικρίζει το απάνθρωπο θέαμα: Η τελευταία εικόνα από τη δύσμοιρη πόλη στο φως της ημέρας χαράχτηκε στη μνήμη μου: τεράστια σύννεφα που ολοένα μεγάλωναν και ανέβαιναν στον ουρανό, μια στενή παραλία σκεπασμένη από ένα τεράστιο ανθρώπινο πλήθος με τη φωτιά στην πλάτη και τη θάλασσα μπροστά του, και, αγκυροβολημένος σε μικρή απόσταση, ένας ισχυρός στόλος από διασυμμαχικά πολεμικά πλοία να παρακολουθεί αμέτοχος [Horton: 2007, σ. 150]. Ο Ο. Ρέιμπερ συμπληρώνει: Μπορούσες να διαλέξεις ανάμεσα σε τρεις τρόπους θανάτου: τη φωτιά που μαινόταν πίσω σου, τους Τούρκους που περίμεναν στα σοκάκια και τη θάλασσα που ανοιγόταν μπροστά σου… Στη σύγχρονη ιστορία, ίσως τίποτε δεν μπορεί να συγκριθεί με τη νύχτα της 13ης Σεπτεμβρίου στη Σμύρνη
Και ένας Γάλλος πολίτης: Προς τα μεσάνυχτα η φωτιά έφτασε στις αποβάθρες. Οι κραυγές του πλήθους έγιναν φοβερές. Έβλεπε κανείς φλεγόμενα ανθρώπινα σώματα να ρίχνονται στη θάλασσα. Ένα ένα τα σπίτια κατέρρεαν. Οι Τούρκοι κατάβρεχαν με πετρέλαιο τα σπίτια που απέμεναν, και έριχναν εμπρηστικές βόμβες, για να προκαλέσουν νέες πυρκαγιές. Ήταν ένα θέμα που θύμιζε την Κόλαση [R. Puaux, «Οι τελευταίες ημέρες της Σμύρνης»].
Ο δημοσιογράφος Τζορτζ Γουόρντ Πράις, που την προηγουμένη είχε πετύχει τη συνέντευξη με τον Κεμάλ, θυμάται ότι πάνω στο πλοίο «Άιρον Ντιουκ» οι αξιωματικοί ήταν ντυμένοι για το δείπνο με τις ολόλευκες στολές επιθεώρησης, παρά τις σκηνές κόλασης που εκτυλίσσονταν στη στεριά. Όταν τα ουρλιαχτά από τη μακρινή προκυμαία έγιναν πολύ δυνατά για να τα αγνοήσει κανείς, ο πλοίαρχος διέταξε την ορχήστρα του πλοίου να παίξει. Τα άλλα πλοία ακολούθησαν, και οι διαπεραστικές κραυγές πολύ σύντομα σκεπάστηκαν από ένα ποτ πουρί αλέγρων θαλασσινών σκοπών. Μόλις τελείωσε το δείπνο στο «Άιρον Ντιουκ», οι αξιωματικοί ανέβηκαν στη γέφυρα του πλοίου για να κοιτάξουν τις σκηνές με τα κιάλια τους. Ένας από αυτούς, ο ταγματάρχης Άρθρουρ Μάξγουελ, είδε Τούρκους στρατιώτες να χύνουν κουβάδες με κάποιο υγρό πάνω στους πρόσφυγες. Φαντάστηκε ότι προσπαθούσαν να σβήσουν τις φλόγες, ως τη στιγμή που είδε ένα πέπλο φωτιάς να φουντώνει σε εκείνο ακριβώς το σημείο της προκυμαίας. «Θεέ μου» φώναξε στους συναδέλφους του «καίνε ζωντανούς τους πρόσφυγες!» [Μίλτον: 2008, σ. 356-7].
ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΜΥΡΝΗΣ,ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΕκείνους τους άμοιρους, που πήγαιναν να σκαρφαλώσουν πιασμένοι από την αλυσίδα της άγκυρας, οι ναύτες από πάνω τους έσπρωχναν κάτω με κοντάρια. ως και βραστό νερό τους έχυναν… κι ενώ γίνονταν όλα αυτά, ξαφνικά τα μεγάφωνα της ιταλικής ναυαρχίδας «ReginaElena», άρχισαν να στέλνουν στον κόλπο τούς ήχους από την άρια μιας κωμικοτραγικής όπερας:
Πες μου, παλιάτσο…Πες μου, ποιος μ’ έχει προδώσει;…
[Μεχμέτ Τζοράλ, Πολλές ζωές στη Σμύρνη, σ. 302]
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ολοκληρώνεται η εκκένωση της πόλης από ξένους υπηκόους που επιβιβάστηκαν υπό την προστασία αγημάτων των πολεμικών πλοίων των χωρών τους που είχαν διατεθεί ειδικά και ναυλοχούσαν στο κόλπο της Σμύρνης Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι ο εμπρησμός αυτής ήταν προμελετημένος και καλώς οργανωμένος, καθ’ όσον Τούρκοι στρατιώτες μετέφεραν δοχεία με πετρέλαιο ή έριχναν εμπρηστικές βόμβες, κάτι το οποίο επιβεβαίωσαν και Αμερικανοί αυτόπτες μάρτυρες
Ο Μουσταφά Κεμάλ ήδη από το μεσημέρι έχει αποχωρήσει από τη φλεγόμενη περιοχή. Αυτός και η συνοδεία του διέφυγαν, περνώντας αναγκαστικά μέσα από την παραλιακή ζώνη, με μια πομπή αυτοκινήτων στην κεφαλή της οποίας υπήρχε ένα φορτηγό για να ανοίγει δρόμο ανάμεσα στα πλήθη. Κατευθύνθηκαν στο Γκέζτεπε, όπου κατέλυσαν στην πατρική έπαυλη της Λατιφέ, μετέπειτα συζύγου του Κεμάλ.
https://greekmilitaryvoice.wordpress.com/2015/08/31/σμυρνητετάρτη-31-αυγούστου-1922/

Αριθμός πυρηνικών κεφαλών ανά χώρα

Warheads_gr

Η κούρσα των πυρηνικών όπλων ξεκίνησε πριν από 60 χρόνια, και σύμφωνα με το Διεθνές Ινστιτούτο Ερευνών Ειρήνης της Στοκχόλμης, σήμερα, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ρωσία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Κίνα, η Ινδία, το Πακιστάν και η Βόρεια Κορέα διαθέτουν όλες μαζί, περίπου 15.850 πυρηνικές κεφαλές. Εκτιμάται ότι περίπου 1.800 οπλικά συστήματα με πυρηνικές κεφαλές βρίσκονται σε υψηλή επιφυλακή.

http://gr.rbth.com/multimedia/infographics/2015/08/31/arithmos-pyrinikon-kefalon-ana-hora_393511?crid=103

Βρετανία: Πιθανή έρευνα για τον Μπλερ και την εμπλοκή του στα εσωτερικά της Λιβύης

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ ενδέχεται να βρεθεί στο επίκεντρο έρευνας σχετικά με τη μυστική προσπάθεια που κατέβαλε για την παραμονή του πρώην ηγέτη της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι στην εξουσία στη διάρκεια της ΝΑΤΟϊκής εκστρατείας με στόχο την ανατροπή του λίβυου ηγέτη, αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα The Times.
Σύμφωνα με μία βιογραφία του σημερινού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, ο Μπλερ τηλεφώνησε στην Ντάουνινγκ Στριτ στη διάρκεια της αεροπορικής εκστρατείας του 2011 που διεξήχθη υπό το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία με στόχο την ανατροπή του Καντάφι, για να ενημερώσει ότι είχε έρθει σε επαφή με "έναν άνθρωπο - κλειδί, προσκείμενο στον Καντάφι" και ότι "ήθελε να συνάψει συμφωνία".
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Κάμερον αποφάσισε να μην προσφέρει στήριξη στον τότε ηγέτη της Λιβύης γιατί ήθελε να αποφύγει "να πράξει οτιδήποτε θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως παροχή βοήθειας προς τον λίβυο ηγέτη".
Η κατάσταση στη Λιβύη είναι έκρυθμη μετά την ανατροπή του επί μακρόν ηγέτη της Μουάμαρ Καντάφι το 2011 και σήμερα η χώρα είναι διαιρεμένη κι έχει δύο αντίπαλες κυβερνήσεις.


Read more: http://www.newsbomb.gr/kosmos/news/story/619933/vretania-pithani-ereyna-gia-ton-mpler-kai-tin-emploki-toy-sta-esoterika-tis-livyis#ixzz3kOc2RlG7

Εκλογές 2015 - ΑΝΕΛ: Ο λαός θα καταδικάσει πάλι τη ΝΔ στις 20 Σεπτεμβρίου

Επίθεση στη ΝΔ εξαπέλυσε ο γραμματέας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Γιάννης Μοίρας.
Ο κ. Μοίρας κατηγόρησε τη ΝΔ ότι μετά «τη στρατηγική της πολιτικής πόλωσης και της οξύτητας» παίζει το «χαρτί της δήθεν θεσμικότητας», χαρτί που όμως, σύμφωνα με τον ίδιο, «έχει ήδη κάψει».
«Μιλάει για συναινέσεις ενώ μέχρι χθες μόλις, τα μέσα διαλόγου που χρησιμοποιούσε ήταν οι χαρακτηρισμοί “ψευτράκος”, “πονηρούλης”, “χαρούμενος” κ.α. Μιλάει για συνεργασίες των υγιών δυνάμεων, το κόμμα που εκπέμπει συνεχώς οσμές διαφθοράς, συναλλαγής και συγκάλυψης, δίνοντας πολιτικό άσυλο σε επιφανείς συνεργάτες και συμβούλους που είναι μέσα στις λίστες Λαγκάρντ και υπόλογοι στη Δικαιοσύνη», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο γραμματέας των ΑΝΕΛ.
Η ΝΔ, πρόσθεσε ο ίδιος, «εκπροσωπεί το παλιό και το φθαρμένο, γι’ αυτό και καταδικάστηκε από το λαό δύο φορές, στις 25 Ιανουαρίου και στις 5 Ιουλίου και το ίδιο θα συμβεί και στις 20 Σεπτεμβρίου».
Ο κ. Μοίρας κάλεσε, τέλος, τους ψηφοφόρους να εμπιστευτούν τους ΑΝΕΛ που, όπως είπε, «θα είναι και πάλι μετά τις εκλογές ο βασικός ισχυροποιητικός σταθεροποιητικός παράγοντας».


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/political-parties/story/619839/ekloges-2015-anel-o-laos-tha-katadikasei-pali-ti-nd-stis-20-septemvrioy#ixzz3kOb083R7