Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΑΛΙΑΝΙΔΗΣ

Γιάννης Δαλιανίδης
31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1923 – 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010
Γιάννης Δαλιανίδης
Ο Γιάννης Δαλιανίδης ήταν Έλληνας σκηνοθέτης και σεναριογράφος, από τους πιο εμπορικούς του Ελληνικού κινηματογράφου.
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 31 Δεκεμβρίου του 1923 από γονείς Ρωσοπόντιους πρόσφυγες. Υιοθετήθηκε σε πολύ μικρή ηλικία από την οικογένεια του Ναούμ και της Ολυμπίας Δαλιανίδη. Στη διάρκεια της κατοχής φυγαδεύτηκε στο Βελιγράδι σε ένα θείο του για να αποφύγει την πείνα και τις στερήσεις. Λίγο αργότερα βρέθηκε μόνος του στη Βιέννη, όπου και συνελήφθηκε  και οδηγήθηκε για ένα μικρό διάστημα σε στρατόπεδο εργασίας ανηλίκων. Επέστρεψε στην Ελλάδα τα Χριστούγεννα του 1942 και σπούδασε στη δραματική σχολή του Ωδείου στη Θεσσαλονίκη. Συνέχισε τις σπουδές του στο χορό και στο θέατρο  στην σχολή Μούσλιγκερ της Βιέννης.
Το καλλιτεχνικό του ντεμπούτο το πραγματοποίησε το 1946 στη Θεσσαλονίκη ως χορευτής με παρτενέρ τη χορεύτρια Καράλη, χρησιμοποιώντας το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Γιάννης Νταλ.
Το 1949 πρωτοεμφανίστηκε  ως ηθοποιός στην ταινία Δύο κόσμοι του Νόβακ – Φιλίππου. Από το 1953 ως το 1957 εργάστηκε στην Αθήνα ως χορογράφος, χορευτής και ηθοποιός στο θέατρο και στον κινηματογράφο.
Το 1958 έκανε την πρώτη του χορογραφία στον κινηματογράφο στην ταινία Χαρούμενοι Αλήτες του Ντίμη Δαδήρα. Την ίδια χρονιά ο Δημήτρης Αθανασιάδης γύρισε το πρώτο κινηματογραφικό του σενάριο με τίτλο οι Καυγατζήδες. Ακολούθησαν τα σενάρια, ο Μιμίκος και η Μαίρητο Κορίτσι της Αμαρτίαςτο ΑγοροκόριτσοΠοια είναι η Μαργαρίτα.
Στη σκηνοθεσία πέρασε το 1959 με την ταινία η Μουσίτσα με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, η οποία είχε μεγάλη εμπορική επιτυχία. Ακολούθησαν το Το αγορι που αγαπώΛαός και ΚολωνάκιΈνας βλάκας και μισόςτο Κοροϊδάκι της Δεσποινίδος. Το 1961 συνεργάστηκε  με τη Φίνος Φιλμ και παρουσίασε τον Κατήφορο με μεγάλη εισπρακτική επιτυχία. Τα επόμενα χρόνια ειδικεύτηκε  στην κωμωδία και ιδιαίτερα στο μιούζικαλ. Μερικές από αυτές είναι Μερικοί το προτιμούν κρύοΚάτι να καίειΤέντυ μπόυ αγάπη μουΚορίτσια για φίλημαΡαντεβού στον αέραΟι θαλασσιές οι χάντρεςΜια κυρία στα μπουζούκιαΓοργόνες και μάγκεςΜια Ελληνίδα στο χαρέμι κ.α. Έκανε και ταινίες με αστυνομικό και κοινωνικό περιεχόμενο.  Συνολικά σκηνοθέτησε 76 ταινίες στις περισσότερες από τις οποίες έγραψε ο ίδιος το σενάριο.
Συνέχισε την καριέρα του σκηνοθετώντας  σήριαλ στη τηλεόρασης.
Πέθανε στις 16 Οκτωβρίου 2010 σε ηλικία 87 ετών.

http://www.classicgreekcinema.com/tag/giannis-dalianidis/

Συνελήφθη Γαλλίδα να φωτογραφίζει στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Ρόδο

Στα χέρια της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου βρίσκεται από χθες Παρασκευή 49χρονη Γαλλίδα, τουρκικής καταγωγής, καθώς εντοπίστηκε από στρατονόμους να φωτογραφίζει στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε μονάδα της ανατολικής πλευράς του νησιού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η 49χρονη έφτασε στη Ρόδο την περασμένη Τετάρτη με τον σύζυγό της και τα δύο της παιδιά για διακοπές και διέμενε σε μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα της περιοχής.
Στους αστυνομικούς, αλλά και στους στρατονόμους που την συνέλαβαν, η 49χρονη υποστήριξε ότι είναι φυσιολάτρης και ότι δεν γνώριζε ότι το συγκεκριμένο σημείο αποτελεί τμήμα στρατιωτικών εγκαταστάσεων.
Το μεσημέρι της Κυριακής αναμένεται να παραπεμφθεί στην αρμόδια εισαγγελέα Ρόδου, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις.
Πηγή: ΑΜΠΕ
http://www.avgi.gr/article/5753123/sunelifthi-gallida-na-fotografizei-stratiotikes-egkatastaseis-sti-rodo

Επί τάπητος η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών Αγουρίδης Γιάννης

Επί τάπητος η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Επί τάπητος η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΟΥΡΙΔΗΣ
Το χρονοδιάγραμμα της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών συστημικών τραπεζών τέθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες , οι πρώτες ασκήσεις αντοχής (AQR) έχουν ήδη ξεκινήσει να γίνονται στις τράπεζες, με στόχο να ολοκληρωθούν έως τον Οκτώβριο όλα τα stress tests. Μετά τη συνάντηση, υψηλόβαθμο στέλεχος της Τράπεζας της Ελλάδος ανέφερε, πάντως, το εξής: «πρώτιστος στόχος όλων τώρα είναι η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών να ολοκληρωθεί μέσα στο 2015 και να γίνει μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (όπως και το 2012) και όχι μέσω δανείων απ΄τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας - ESM».

Όπως εξηγούσαν, το παραπάνω κρίνεται ιδιαιτέρως σημαντικό, καθώς, όπως ανέφεραν, σε περίπτωση που η ανακεφαλαιοποίηση γίνει μέσω του ΤΧΣ, το κόστος το αναλαμβάνει το Δημόσιο και όχι οι τράπεζες, άρα αποκλείεται οποιαδήποτε πιθανότητα κουρέματος καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ, ενώ αν γίνει μέσω ESM, δεν μπορεί να εκληφθεί κάτι ως δεδομένο. Ακόμη, ο ίδιος παράγοντας ανέφερε πως αν η ανακεφαλαιοποίηση γινόταν από το 2016 και μετά, τότε θα ίσχυε η νέα ευρωπαϊκή Οδηγία που προβλέπει συμμετοχή των ιδιωτών μετόχων, όπως και ενδεχόμενο κούρεμα καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ όπως και των ομολογιούχων.
Ακόμη κύκλοι της Τράπεζας της Ελλάδος τόνιζαν ότι δεν εξετάζεται αυτή τη στιγμή η δημιουργία bad bank για τη διαχείριση των "κόκκινων" δανείων, ενώ άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο για μετά την ολοκλήρωση διεξαγωγής των test αντοχής των ελληνικών τραπεζών.
Την ίδια ώρα, στη συνάντηση καταρτίστηκαν και οι "λίστες" υποψηφίων για τη στελέχωση του Δημοσιονομικού Συμβουλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκεκριμένη θα τεθεί υπό την κρίση του υπουργικού συμβουλίου.

"Ανοίγει" το ΧΑΑ από Δευτέρα

Με δύο «ταχύτητες» ως προς την κίνηση των κεφαλαίων ανάμεσα σε Έλληνες και ξένους επενδυτές, αναμένεται να λειτουργήσει το Χρηματιστήριο από την ερχόμενη εβδομάδα. Χθες, εκδόθηκε απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, η οποία καθορίζει το πλαίσιο κίνησης κεφαλαίων από χρηματιστηριακές πράξεις.
Ανοίγει τη Δευτέρα το Χρηματιστήριο, μετά και την υπογραφή της υπουργικής απόφασης που περιγράφει τους όρους επαναλειτουργίας της χρηματιστηριακής αγοράς, σύμφωνα με το σχέδιο που προσφάτως ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Οι ξένοι επενδυτές θα μπορούν να πραγματοποιούν ελεύθερα συναλλαγές αλλά και να μεταφέρουν τα κεφάλαιά τους στο εξωτερικό.
Οι Έλληνες επενδυτές θα μπορούν -προκειμένου να προβαίνουν σε αγορές τίτλων- να κάνουν χρήση:
- μετρητών
- εμβασμάτων από το εξωτερικό
- κεφαλαίων που διαθέτουν στα πιστωτικά τους υπόλοιπα
- ποσών που προέρχονται από πληρωμές τοκομεριδίων, μερισμάτων και άλλες σχετικές μορφές εσόδων
- από πιστώσεις προερχόμενες από θέσεις σε παράγωγα.
- Για συμμετοχή σε αυξήσεις κεφαλαίου εταιρειών, εκδόσεων ομολόγων αλλά και για συμμετοχή σε ανακεφαλαιοποιήσεις τραπεζών, μπορεί να γίνεται χρήση παλαιού χρήματος από Έλληνες επενδυτές.
Το πότε θα αρθεί η απαγόρευση που προβλέπεται θα εξαρτηθεί από την αντίδραση της αγοράς μετά την επανεκκίνηση των συναλλαγών. Κρίθηκε ότι τυχόν απελευθέρωση των συναλλαγών στα Α/Κ θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα ευστάθειας στις εταιρείες αμοιβαίων κεφαλαίων και τις τράπεζες, δεδομένου ότι δεν συνδέονται άμεσα με τη ρευστότητα της κεφαλαιαγοράς (χρηματιστήριο, ομόλογα) και ενδεχόμενη μαζική ζήτηση ρευστοποίησης μεριδίων θα ανάγκαζε τις ΑΕΔΑΚ να ρευστοποιήσουν το μεγαλύτερο μέρος του ενεργητικού τους.
http://www.avgi.gr/article/5751007/epi-tapitos-i-anakefalaiopoiisi-ton-trapezon

Ανοίγει το Χρηματιστήριο την Δευτέρα

Τη Δευτέρα θα επαναλειτουργήσει το Χρηματιστήριο Αθηνών έπειτα από έναν και πλέον μήνα αργίας καθώς υπεγράφη η σχετική υπουργική απόφαση.
Μεταξύ άλλων τίθεται περιορισμός για την αξιοποίηση υφιστάμενων τραπεζικών καταθέσεων για αγορές μετοχών από τους Έλληνες επενδυτές και επιβάλλεται η δημιουργία νέων τραπεζικών λογαριασμών όπου θα κατατίθενται νέα κεφάλαια για αγορές. Για τους αλλοδαπούς επενδυτές προβλέπεται πλήρης ελευθερία κινήσεων και εκροής κεφαλαίων.
Σε ανακοίνωσή του το Χ.Α. αναφέρει ότι μετά την υπογραφή από τον Υπουργό Οικονομικών της σχετικής απόφασης, η οποία έλαβε χώρα σήμερα, η Διοικούσα επιτροπή του Χρηματιστηρίου Αθηνών και τα Διοικητικά Συμβούλια της Εταιρίας Εκκαθάρισης (ΕΤΕΚ) και του Ελληνικού Κεντρικού Αποθετηρίου Τίτλων (ΕΛΚΑΤ) έλαβαν αποφάσεις για την επαναλειτουργία, τη Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015, της Οργανωμένης Αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών και του Πολυμερή Μηχανισμού Διαπραγμάτευσης (ΠΜΔ) Εναλλακτική Αγορά (ΕΝΑ) και εισηγήθηκαν προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, την επανέναρξη της λειτουργίας εκκαθάρισης και διακανονισμού για τους τίτλους που τελούν υπό διαπραγμάτευση στην ελληνική αγορά και στο ΠΜΔ.

Οι τεχνικοί όροι διεξαγωγής της εκκαθάρισης και του διακανονισμού περιγράφονται στην υπουργική υπόφαση.

http://www.avgi.gr/article/5749856/anoigei-to-xrimatistirio-tin-deutera

Εκτός Τειρεσία έως 30 Σεπτεμβρίου ανεξόφλητες επιταγές και γραμμάτια

Επιταγές, γραμμάτια και συναλλαγματικές, με ημερομηνία πληρωμής – λήξης από τις 20 Ιουλίου έως τις 31 Αυγούστου, που δεν εξοφλούνται, δεν θα μπουν στον "Τειρεσία", εάν εξοφληθούν μέχρι 30 Σεπτεμβρίου.
Αυτό προβλέπεται, μεταξύ άλλων, στη νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία δίνει παράταση προκειμένου να διευκολυνθούν οι επιχειρήσεις που εξαιτίας των περιορισμών που ισχύουν στην λειτουργία των τραπεζών δεν μπορούν να ανταποκριθούν εγκαίρως στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.
Ειδικότερα στο δεύτερο άρθρο της ΠΝΠ αναφέρεται: "Επιταγές, επί των οποίων έχει βεβαιωθεί από την πληρώτρια τράπεζα αδυναμία πληρωμής με ημερομηνία από την 20η Ιουλίου 2015 μέχρι την 31η Αυγούστου 2015, όπως και γραμμάτια εις διαταγήν και συναλλαγματικές με ημερομηνία λήξης εντός του ανωτέρω χρονικού διαστήματος, που δεν εξοφλήθηκαν, δεν εμφανίζονται σε αρχεία δεδομένων οικονομικής συμπεριφοράς που τηρούνται από τα πιστωτικά ιδρύματα ή από φορείς χάριν αυτών, εάν αποδεδειγμένα εξοφληθούν το αργότερο μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου 2015".

Ιερουσαλήμ: Καθημερινές διαδηλώσεις ενάντια στους ακροδεξιούς Εβραίους

Διαδηλώσεις και συγκρούσεις πραγματοποιούνται καθημερινά μετά τον εμπρησμό την Παρασκευή σπιτιού από εβραίους εξτρεμιστές ο οποίος στοίχισε τη ζωή ενός μωρού Παλαιστινίων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. 
Σήμερα το πρωί, δεκάδες μουσουλμάνοι που κρατούσαν φωτογραφίες του νεκρού μωρού, ανάμεσα στους οποίους πολλές γυναίκες, συνωθούνταν μπροστά από πολλές πύλες της πλατείας των Τεμενών, πίσω από φράγματα που εγκατέστησε η ισραηλινή αστυνομία για να εμποδίσει την είσοδό τους.
Η αστυνομία έκανε λόγο για "νεαρούς κουκουλοφόρους που έχουν καταφύγει μέσα στο τέμενος αλ-Άκσα", το οποίο βρίσκεται στην πλατεία, και πετούν "πέτρες στους αστυνομικούς", όμως διαβεβαίωσε πως κατάφερε να βάλει τέλος στις συγκρούσεις.
Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Μόσε Γιαλόν έδωσε σήμερα να την άδεια να τίθενται υπό διοικητική κράτηση, ένα μέτρο που συνήθως ίσχυε για τους Παλαιστίνιους, και οι εξτρεμιστές Ισραηλινοί, μετά τον εμπρησμό την Παρασκευή μιας κατοικίας Παλαιστινίων που είχε ως αποτέλεσμα να καεί ζωντανό ένα βρέφος 18 μηνών.
Προς το παρόν κανένας ύποπτος δεν έχει συλληφθεί για την επίθεση αυτή, η οποία σημειώθηκε στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης. Ο πατέρας, η μητέρα και ο αδελφός του βρέφους, που έχουν υποστεί σοβαρά εγκαύματα, εξακολουθούν να δίνουν μάχη για τη ζωή τους σε ισραηλινό νοσοκομείο.
Σε μια προσπάθεια να συλληφθούν οι δράστες του εγκλήματος ο Γιαλόν ζήτησε από τις αρχές να καταφύγουν στο μέτρο της διοικητικής κράτησης, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας.
Όπως μετέδωσαν τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης κάτι τέτοιο θα μπορούσε να δώσει στους ερευνητές τον απαραίτητο χρόνο για να συγκεντρώσουν επαρκείς αποδείξεις προκειμένου να προσαχθούν στη δικαιοσύνη οι ύποπτοι.
Το μέτρο της διοικητικής κράτησης επιτρέπει στις αρχές να κρατούν χωρίς την απαγγελία κατηγορίας και χωρίς να δίκη πρόσωπα για περιόδους έξι μηνών, οι οποίες μπορούν να ανανεώνονται επ' αόριστον. Αυτή τη στιγμή 379 από τους 5.686 Παλαιστίνιους κρατούμενους στο Ισραήλ βρίσκονται στη φυλακή βάσει του μέτρου αυτού.
«Η εβραϊκή τρομοκρατία πρέπει να αντιμετωπιστεί με τα ίδια μέσα που αντιμετωπίζεται η αραβική, περιλαμβανομένης της χρήσης των κατάλληλων μέτρων ανάκρισης και τη διοικητική κράτηση», δήλωσε ο Γιαλόν σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του.
Εδώ και χρόνια Ισραηλινοί μέλη ακροδεξιών οργανώσεων ή έποικοι επιδίδονται σε επιθέσεις και βανδαλισμούς εναντίον Παλαιστίνιων ή αράβων Ισραηλινών, μουσουλμανικών ή χριστιανικών χώρων λατρείας, ακόμη και του ισραηλινού στρατού.
Μια πολύ μικρή μειοψηφία των δραστών αυτών των επιθέσεων προσάγεται στη δικαιοσύνη ή συλλαμβάνεται. Σύμφωνα με την ισραηλινή μη κυβερνητική οργάνωση Γιες Ντιν, 15 σπίτια Παλαιστινίων έχουν πυρποληθεί από το 2008 στη Δυτική Όχθη χωρίς να έχει συλληφθεί κανείς ύποπτος.
με στοιχεία από το ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://www.avgi.gr/article/5753432/ierousalim-kathimerines-diadiloseis-enantia-stous-akrodexious-ebraious

Ουκρανία: Τελική προθεσμία για την αναδιάρθρωση του χρέους η επόμενη εβδομάδα Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και τέσσερις μήνες

Τα τέλη της επόμενης εβδομάδας είναι η οριστική προθεσμία ώστε να υπάρξει συμφωνία για την αναδιάρθρωση του ουκρανικού χρέους, επισημαίνει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο πηγές της ουκρανικής κυβέρνησης.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εάν δεν υπάρξει συμφωνία με τους πιστωτές της χώρας, θα επιβληθεί μονομερώς μορατόριουμ στις αποπληρωμές των ομολόγων.
«Η επόμενη εβδομάδα είναι η τελική προθεσμία ώστε να υπάρξει μία συμφωνία με τους μεγαλύτερους πιστωτές» αναφέρουν οι αξιωματούχοι.
Σημειώνεται ότι η αναδιάρθρωση του ουκρανικού χρέους προβλέπεται και στο δεύτερο πακέτο βοήθειας που σύναψε η Ουκρανία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Το Κίεβο έχει επανειλημμένως διαμηνύσει ότι  εάν δεν υπάρξει συμφωνία, θα προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες.
Σημειώνεται ότι στις 23 Σεπτεμβρίου, η Ουκρανία καλείται να αποπληρώσει ομόλογο 500 εκ. δολαρίων.
Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και τέσσερις μήνες.Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2015
http://www.naftemporiki.gr/finance/story/984751/oukrania-teliki-prothesmia-gia-tin-anadiarthrosi-tou-xreous-i-epomeni-ebdomada

Μπρα ντε φερ για την αποφυγή νέων προαπαιτούμενων


Οικονομία
Μπρα ντε φερ για την αποφυγή νέων προαπαιτούμενων
Με τα χρονικά περιθώρια να είναι ασφυκτικά και με τις ημερομηνίες που λήγουν οι νέες δανειακές υποχρεώσεις της χώρας μας προς τους δανειστές να πλησιάζουν, η κυβέρνηση προσπαθεί να αποφύγει ένα ακόμη πακέτο προαπαιτούμενων που βάζουν διαρκώς στο τραπέζι οι θεσμοί.
Το οικονομικό επιτελείο έχει στην διάθεση του μόνο 15 ημέρες για να ολοκληρωθεί η συμφωνία με τους δανειστές ενώ το Βερολίνο άρχισε ήδη να αμφισβητεί το χρονοδιάγραμμα όπως υποστηρίζει το γερμανικό περιοδικό «Focus»
Συμφωνία και 24 δισ. ευρώ διεκδικεί η κυβέρνηση
Το νέο πακέτο προαπαιτούμενων που θέλουν οι θεσμοί
• Πρόωρες συντάξεις
• Λίφτινγκ στις 100 δόσεις
• Η αύξηση των εισφορών του ΟΓΑ
• Η κατάργηση των Φόρων Υπέρ Τρίτων
• Απελευθέρωση προϊόντων και υπηρεσιών
• Η αύξηση της φορολογίας για τους αγρότες
• Η μείωση του ακατάσχετου μισθών-συντάξεων.
Στο Δημόσιο, έρχεται νέο Μισθολόγιο από μηδενική βάση και "ψαλίδι" στα επιδόματα, καθώς και μείωση των αμυντικών δαπανών με έμφαση στο προσωπικό και στις προμήθειες.
Οι δανειακές υποχρεώσεις
• Αποπληρωμή ομολόγου 3,2 δισ. ευρώ προς την ΕΚΤ
• Αποπληρωμή δόσης 1,6 δισ. ευρώ στο ΔΝΤ
• Αποπληρωμή δανείου – γέφυρα ύψους 7,16 δισ. ευρώ
Κουαρτέτο και κυβέρνηση έχουν επίσης ανοίξει και το ζήτημα των δημοσιονομικών στόχων οι οποίοι θα πρέπει να συμφωνηθούν από την αρχή - πλην αυτού για πρωτογενές πλεόνασμα το 2018 στο 3,5% - δεδομένου ότι η ελληνική οικονομία υπέστη μεγάλη ζημιά από τα capital contols.
Οι τελευταίες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για ύφεση φέτος τουλάχιστον 3%, γεγονός που οδηγεί σύμφωνα με τους δανειστές σε πρωτογενές έλλειμμα 1% φέτος παρά τις αλλαγές στον ΦΠΑ. Πρόθεση δεν φαίνεται να είναι η λήψη νέων μέτρων φέτος, οπότε θα βάρη μεταφέρονται για το 2016 και 2017.
Αλλαγή στο δημοσιονομικό τοπίο
• Ύφεση 2015 : τουλάχιστον 3%
• Πρωτογενές έλλειμμα : -1%
• Μεταφορά βαρών στα έτη 2016 και 2017
Σημαντικό, επίσης, ζήτημα της διαπραγμάτευσης είναι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Το επικρατέστερο σενάριο που επικρατεί είναι να ακολουθηθεί το μοντέλο του 2012 μέσω του ΤΧΣ.
ΠΗΓΗ: real.gr

http://www.enikos.gr/economy/332562,Mpra-nte-fer-gia-thn-apofygh-newn-proapaitoymenwn.html