Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ Οι ειδικοί στην ασφάλεια των επικοινωνιών λένε πώς αν θέλετε να είστε 100% σίγουροι ότι δεν παρακολουθούνται αυτά που λέτε ή γράφετε στο κινητό σας δεν έχετε παρά να το κλείσετε...

ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ

Οι ειδικοί στην ασφάλεια των επικοινωνιών λένε πώς αν θέλετε να είστε 100% σίγουροι ότι δεν παρακολουθούνται αυτά που λέτε ή γράφετε στο κινητό σας δεν έχετε παρά να το κλείσετε...

Διαβάστε μερικά απλά βήματα για να αποφύγετε την παρακολούθηση. 



Η ΑΓΟΡΑ: Το Διαδίκτυο είναι γεμάτο με διαφημιστικές καταχωρίσεις για εφαρμογές παρακολούθησης. Πρέπει να τις αποφύγετε!

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να το αποφύγετε στην αρχή, πως αφαιρείτε τον κοριό


Με επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων

Είναι ίσως η πιο αποτελεσματική μέθοδος για να σβήσετε το κατασκοπευτικό λογισμικό που ενδέχεται να έχει εγκατασταθεί στο κινητό σας. Μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας ή, εναλλακτικά, να επισκεφθείτε ένα κατάστημα κινητής τηλεφωνίας κ να ζητήσετε να γίνει επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων (factory reset) στη συσκευή σας.

Η λειτουργία είναι διαθέσιμη σε όλα τα τηλέφωνα (Android, iPhone, BlackBerry κ.λπ.). Η διαδικασία αυτή θα επαναφέρει το τηλέφωνό σας στην κατάσταση που ήταν όταν το αγοράσατε. Μην ξεχάσετε να δημιουργήσετε προηγουμένως αντίγραφα ασφαλείας (backup), αν δεν θέλετε να χάσετε αρχεία.

Με ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος

Η αναβάθμιση ή εγκατάσταση από την αρχή του λειτουργικού συστήματος (software) του τηλεφώνου σας θα επιφέρει ανάλογο αποτέλεσμα με αυτό της επαναφοράς εργοστασιακών ρυθμίσεων. Το καλό είναι ότι με αυτή τη μέθοδο δεν θα σβηστούν οι εφαρμογές και τα δεδομένα σας, αλλά θα είστε σίγουροι ότι το κατασκοπευτικό λογισμικό θα αφαιρεθεί. Και αυτό διότι οι εφαρμογές παρακολούθησης εγκαθίστανται στο λειτουργικό σύστημα της συσκευής.

Πώς εντοπίζετε την εισβολή

1. Απενεργοποιήστε τη συσκευή

2. Παρατηρήστε αν υπάρχει ασυνήθιστη «συμπεριφορά» (π.χ. η οθόνη ενεργοποιείται μόνη της ή φωτίζονται τα πλήκτρα)

3. Ελέγξτε αν η μπαταρία είναι ζεστή. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι το τηλέφωνο δεν είναι στην πραγματικότητα κλειστό αλλά τρέχει κρυφά κάποιο πρόγραμμα

4. Ενεργοποιήστε ξανά το τηλέφωνο 5. Παρατηρήστε αν ακούγονται ασυνήθιστοι ήχοι όταν πραγματοποιείτε μια κλήση

Προστατεύστε τα δεδομένα σας

1. Να έχετε τη συσκευή πάντοτε μαζί σας και να μην επιτρέπετε σε κανέναν να τη χρησιμοποιήσει. Οποιοσδήποτε έρθει σε επαφή με το κινητό σας, έστω γι λίγα δευτερόλεπτα, μπορεί να εγκαταστήσει πρόγραμμα παρακολούθησης (spyware)

2. Ορίστε κωδικό πρόσβασης (password) στο τηλέφωνό σας για να το ασφαλίσετε από μη εξουσιοδοτημένη χρήση

3. Μην επιτρέπετε πρόσβαση σε άγνωστες συνδέσεις Bluetooth

4. Μην κατεβάζετε αρχεία από το Διαδίκτυο στο τηλέφωνό σας 5. Απενεργοποιήστε ή περιορίστε την πρόσβαση στο Ιντερνετ από το κινητό σας



Στοπ στις υποκλοπές



1. Αφαιρέστε την μπαταρία του κινητού όταν δεν είναι σε χρήση

2. Χρησιμοποιήστε ένα καρτοκινητό για προστασία σε εξαιρετικά ευαίσθητες συνομιλίες

3. Εάν παρατηρήσετε ασυνήθιστη συμπεριφορά στο τηλέφωνο, ενημερώστε τον τηλεπικοινωνιακό πάροχό σας

4. Απενεργοποιήστε τη λειτουργία ασύρματου Ιντερνετ (WiFi) στο κινητό σας. Σερφάρετε μόνο από σημεία που γνωρίζετε ότι είναι ασφαλή, όπως το σπίτι ή το γραφείο

5. Να θυμάστε ότι το λογισμικό spyware σπανίως μολύνει τα τηλέφωνα που δεν έχουν πρόσβαση στο Ιντερνετ

6. Μην αποκαλύπτετε από το τηλέφωνο απόρρητες πληροφορίες, αν υποψιάζεστε ότι το κινητό σας έχει «μολυνθεί»

7. Κάντε επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων στο κινητό σας για να αφαιρέσετε τυχόν λογισμικό παρακολούθησης

8. Εγκαταστήστε πρόγραµµα εντοπισµού κακόβουλου λογισµικού και ιών (antivirus) στο τηλέφωνό σας 9. Απενεργοποιήστε το GPS όταν δεν το χρησιμοποιείτε. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από επιτήδειους για να δουν πού βρίσκεται το τηλέφωνο σας (και ο κάτοχός του)

10. Απενεργοποιήστε το Bluetooth όταν δεν το χρησιμοποιείτε. Ανοίξτε το μόνο όταν θέλετε να μεταφέρετε επαφές, αρχεία κ.λπ.

Πηγή: 
tragiko.net

Ο Όσιος Μάξιμος ο Καυσοκαλυβίτης

Ο Όσιος Μάξιμος ο Καυσοκαλυβίτης εορτάζει στις 13 Ιανουαρίου




Παιδί με γεροντικό μυαλό
Ο Όσιος Μάξιμος καταγόταν από την Λάμψακο. Οι γονείς του ήσαν ευγενείς και ενάρετοι. Δεν είχαν απόκτηση όμως εξ αρχής τέκνα, και παρακαλούσαν τον Θεό με δάκρυα, να τους χαρίσει τέκνον. Ο Θεός εισάκουσε την προσευχή τους, και τους χάρισε τον Μάξιμο. Όταν τον βάφτισαν του έδωσαν το όνομα Μανουήλ. Το θεωρούσαν το παιδί αυτό ως δώρο Θεού, όπως ήταν πράγματι, και το ανέτρεφαν με μεγάλη επιμέλεια. Όταν μεγάλωσε αρκετά, το έφεραν στο Ναό της Υπεραγίας Θεοτόκου, και το αφιέρωσαν στο Θεό. Ο μικρός Μανουήλ, μέσα στο Ναό ήταν ευτυχισμένος. Πρόκοβε κατά την ηλικία και την χάριν του Θεού. Όλοι τον αγαπούσαν και τον επαινούσαν. Πήγαινε συχνά σε μερικούς Γέροντες, που ασκήτευαν εκεί πλησίον για να ακούσει τις συμβουλές τους, που ωφελούσαν την ψυχή. Η συναναστροφή αυτή τον οδηγούσε ατή θεάρεστη ζωή. Σιγά - σιγά άναβε την καρδιά του ο θείος πόθος. Τον βίαζε να βγει από τον κόσμο και να πάει να ησυχάσει. Ήθελε να ντυθεί το άγιο σχήμα των Μοναχών.

Νέος με αυστηρή άσκηση
Δυστυχώς οι γονείς του, λησμόνησαν ότι το είχαν αφιερώσει στο Θεό, και ετοιμαζόταν να τον παντρέψουν. Ήθελαν να τον έχουν πάντα κοντά τους και να τον χαίρονται, όσο ζουν. Αλλά ο καλός Μανουήλ, με τις ιερές σκέψεις μέσα στο νου του, στα δέκα επτά του χρόνια άφησε και γονείς και πατρίδα και κόσμο. Ανέβηκε στο όρος, που λέγεται Γάνος, φόρεσε το Μοναχικό σχήμα, και μετονομάστηκε Μάξιμος. Εκεί υποτάχθηκε σε ένα δόκιμο και πρακτικό γέροντα, που λεγόταν Μάρκος, για να διδαχτεί την μοναχική πολιτεία δηλ. τη μοναχική ζωή. Δεν πέρασε πολύς καιρός, και ο Γέροντας Μάρκος έφυγε για τις αιώνιες μονές.

Πηγαίνει στην Πόλη
Επαιτώ από αυτό, ο θείος Μάξιμος αναχώρησε από τη Θράκη και ήλθε στη Μακεδονία και στα πλησιόχωρα όρη. Ζητούσε να 6ρη, τέτοιο Γέροντα ενάρετο όπως τον πρώτον. Ο Θεός εξεπλήρωσε τον πόθο του. Καθώς πήγαινε στο Παπήκειο όρος, βρήκε Αγίους άνδρες όμοιους με τους παλαιούς, που κατοικούσαν στους έρημους τόπους, μέσα στις σπηλιές. Εκεί έμεινε και ο Μάξιμος πολύ καιρό. Με τη συναναστροφή των Γερόντων απέκτησε για τον εαυτόν του όλες τις αρετές τους. Έπειτα πήγε στην Κωνσταντινούπολη. Εκεί πήγαινε συχνά στον τότε Πατριάρχη, τον μέγα Αθανάσιο, και άκουε με χαρά τους γλυκύτατους λόγους του. Γι αυτό τον ονόμαζε νέον Χρυσόστομο. Ο Πατριάρχης, που έβλεπε την αρετή του Μάξιμου, προσπάθησε να τον βάλει στα Κοινόβια, που είχε κόμη στην Κωνσταντινούπολη. Αλλά ο Μάξιμος δεν ήθελε να πάει, και να φύγει από τον Ναό της Θεοτόκου των Βλαχερνών.



Στη Λαύρα του Αγίου Όρους
Αφού έμεινε αρκετό καιρό εκεί, έπειτα έφυγε και πήγε στη Θεσσαλονίκη, για να προσκύνηση τον Άγιο Δημήτριο τον Μυροβλύτη. Κατόπιν επήγε στο Άγιον Όρος. Άρχισε να περιηγείται και να προσκυνεί τα ιερά Μοναστήρια. Τελευταία επήγε στη Λαύρα του Αθανασίου. Εκεί διάβασε τον Βίο και τους αγώνες του Αγίου Αθανασίου, καθώς και του Αγίου Πέτρου του Αθωνίτου. Θαύμασε την ησυχία του Πέτρου και την Κοινοβιακή ζωή του Μεγάλου Αθανασίου. Πόθησε, λοιπόν, να μείνει στον τόπο εκείνο να μιμηθεί τη ζωή και των δύο. Αλλά προτού αρχίσει ο μακάριος ερώτησε τους Πατέρες, που ζούσαν εκεί με άσκηση, ποιά ζωή να μεταχειριστεί στην αρχή. Αυτοί τον συμβούλεψαν πρώτα να υποταχθεί σε Γέροντα, να γυμνασθεί με τα κατορθώματα της μακαρίας υπακοής. Να κόψει όλα του τα θελήματα και τις επιθυμίες. Ύστερα αφού βάλει καλό θεμέλιο την ταπείνωση, που είναι η αρχή και η ρίζα όλων των αρετών, τότε να πάει μόνος του στην ησυχία και να αγωνίζεται. Ο Όσιος συμμορφώθηκε και υποτάχθηκε στον Ηγούμενο, όπου έμεινε μαζί με τους άλλους Μοναχούς.

Στην κορυφή του Άθω
Τον Όσιο τον καλεί στην κορυφή του ο Άθως, το άνθος των ορέων. Την Κυριακή, λοιπόν, των Αγίων Πατέρων, η οποία είναι μετά την Ανάληψη, παρουσιάζεται στον Μάξιμο η Θεοτόκος. Κρατούσε στην αγκαλιά της τον Κύριο και του λέγει:
-Ακολούθησε με πιστότατε Μάξιμε, και ανέβα επάνω στον Άθω, για να λάβεις την χάριν του Αγίου Πνεύματος καθώς επιθυμείς.
Αυτήν την οπτασία, αυτό το όραμα, το είδε δυο τρεις φορές. Άφησε, λοιπόν, τη Μεγάλη Λαύρα, και ύστερα από επτά ημέρες ανέβηκε στην κορυφή του όρους, το Σάββατο της Πεντηκοστής. Πέρασε τη νύκτα άγρυπνος, μαζί με άλλους Μοναχούς, οι οποίοι μετά τη θεία Λειτουργία αναχώρησαν. Ο Μάξιμος έμεινε εκεί μόνος επί τρία ημερόνυχτα, και προσευχόταν αδιάκοπα στο Θεό και την Θεοτόκο. Αλλά ποιος μπορεί να διηγηθεί τους πειρασμούς, που μεταχειρίστηκε ο εχθρός, για να διώξει από εκεί τον Άγιο. Ο Άγιος όμως όλος με την χάρη του Αγίου Πνεύματος, δεν φοβόταν καθόλου, ούτε τα λογάριαζε. Καταγινόταν μόνον με την νοερή προσευχή, και παρακαλούσε τον Θεό και την Θεοτόκο που τον προστάτευε. Παρουσιάζεται, λοιπόν, πάλιν τότε η Θεοτόκος με πολλή δόξα, σαν βασίλισσα περικυκλωμένη από πολλούς νέους άρχοντες, κρατούσα Στα χέρια της τον Υιόν της, τον Δημιουργόν πάσης της κτίσης. Ο Άγιος τη γνώρισε από το θείον φως που άστραφτε και φώτιζε γύρω όλα τα μέρη εκείνα. Κατανόησε, ότι δεν ήταν πλάνη δαιμονική. Με ανεκλάλητη χαρά την δοξολογούσε λέγοντας:
-Χαίρε, κεχαριτωμένη ο Κύριος μετά σου.
Έπειτα έπεσε και προσκύνησε τον Κύριο και την Θεοτόκο, και δέχθηκε την ευλογία του Κυρίου. Άκουσε δε από την Παναγία αυτά:
-Συ ο σεπτός αθλοφόρος, λάβε την χάριν κατά των δαιμόνων, και κατοίκησε στους πρόποδες της κορυφής του Άθω, διότι τούτο είναι θέλημα του Υιού μου. Να ανεβείς σε ύψος αρετής, και να γίνεις διδάσκαλος και οδηγός σε πολλούς, για να τους σώσεις.
Μετά ταύτα η Θεοτόκος ανέβηκε στα ουράνια. Τόση δε λάμψης και ευωδία ξεχύθηκε και έμεινε στην κορυφή του όρους, ώστε ο Άγιος έμεινε εκστατικός και δεν ήθελε να κατέβει από εκεί, και να στερηθεί την ευωδιά αυτή και τη λάμψη.



Καυσοκαλυβίτης
Κατόπιν έφυγε από την κορυφή του Άθω, και πήγε στο Καρμήλιο όρος στον Προφήτη Ηλία, όπου βρήκε ένα μοναστή Γέροντα, στον οποίον φανέρωσε, όσα είδε και άκουσε στην κορυφή του όρους. Ο Γέροντας, όταν τ' άκουσε αυτά, νόμισε ότι επλανήθει ο Μάξιμος, και όλα εκείνα τα είδε κατά φαντασία δαιμονική. Τον ονόμασε δε πλανημένο, αυτόν που ήταν φωστήρας και οδηγός πεπλανημένων. Από τότε τον έλεγαν όλοι πεπλανημένοι, και τον απέφευγαν. Τον έδιωχναν, να μη πλησίασει κανένα.
Αλλά ήθελε να αποκτήσει την ταπεινοφροσύνη, η οποία φυλάττει στον άνθρωπο την χάριν του Αγίου Πνεύματος. Για να επιτύχει δε το σκοπό του, δεν κατοικούσε σε ένα τόπο, καθώς οι άλλοι, αλλά σαν πλανεμένος μετατοπιζόταν από ένα μέρος στο άλλο. Όπου πήγαινε έκανε μια καλύβα με χόρτα, μικρή όσο να χωρεί μόνο το πολύαθλο σώμα του. Ύστερα από λίγο, την έκαιγε και πήγαινε άλλου και έκανε άλλη. Τη μεγάλη του υπομονή, την ολονύκτια ορθοστασία και αγρυπνία, τα ατέλειωτα δάκρυα, την αδιάκοπη προσευχή, την μετάνοια, την ησυχία, την πραότητα, την ταπείνωσή του; Γι' αυτό έγινε και κατοικία του Αγίου Πνεύματος. Έγινε άλλος Πέτρος Αθωνίτης. Άλλος Άγιος Αθανάσιος. Αγωνιζόταν με όλες του τις δυνάμεις να τους μιμηθεί. Δια τούτο, και ο νους, όπως εκείνων ανέβαινε σε θεωρίες και έβλεπε αποκαλύψεις μυστηρίων. Αυτά όμως όλα φάνηκαν όταν Άγιοι Γέροντες ασκητές συναναστράφηκαν μαζί του, γνώρισαν την θείαν χάριν, η οποία κατοικούσε μέσα του, και δεν τον έλεγαν πλέον 
πλανεμένο, αλλά τίμιο Μάξιμο και φωστήρα υπέρλαμπρο.

Εκθέτει τη ζωή του στον Αγ. Γρηγόριο τον Σιναΐτη
Τον καιρό εκείνον ήλθε στο Άγιον Όρος και ο Όσιος Γρηγόριος ο Σιναΐτης, και εκάθησε στη σκήτη του Μαγουλά. Έγινε σε όλους τους Πατέρες του Όρους ποθητός, και ιδίως στους ησυχαστές. Ήταν ο Όσιος Γρηγόριος θαυμαστός διδάσκαλος της ησυχίας και της νοεράς προσευχής. Έμαθε ο Όσιος για τον Όσιο Μάξιμο και θέλησε να συναντηθούν. Βρέθηκαν οι δύο Όσιοι και συνομίλησαν και ο Μάξιμος είπε όλη την ζωή του στον Όσιο Γρηγόριο καθώς του την ζήτησε. Στο τέλος ο Όσιος Γρηγόριος του έδωσε την εξής συμβουλή: « αδελφός υπ’ αδελφού βοηθούμενος, ως πόλις οχυρά» λέγει η Αγία Γραφή. Αυτές τις συμβουλές, όταν έμαθαν και οι άλλοι Γέροντες, τον συμβούλευσαν όλοι μαζί και τον έπεισαν, να καθίσει μόνιμα σε ένα μέρος. Τότε και ο ευλογημένος Μάξιμος βρήκε ένα σπήλαιο, πλησίον του κυρ Ησαΐου έως τρία μίλια. Σ’ αυτό κατοίκησε, και δεν το έκαψε πλέον. Εκεί πέρασε όλη την υπόλοιπη ζωή του, με την συνηθισμένη του ακτημοσύνη. Ούτε βελόνη είχε, ούτε ψωμί. Ζούσε με την ίδια υπεράνθρωπη άσκηση, σαν άσαρκος. Έπειτα έσκαψε τον τάφο του κοντά στο κελί του, και εκεί πήγαινε κάθε μέρα την ώρα του άρθρου, έκλαιε ο Καυσοκαλύβης τον Μάξιμο και έψαλλε μερικά νεκρώσιμα εξαποστειλάρια, προς το: «Ο ουρανόν τοις άστροις κατακοσμήσας ως Θεός», τα οποία έκαμεν ο ίδιος.
Η αγία όμως ζωή του Οσίου εξερέθισε τους δαίμονες. Έκαναν κάθε μέρα πόλεμο, να τον διώξουν. Δεν μπορούσαν όμως να κάμουν τίποτε. Οι προσπάθειες τους διαλύονταν σαν καπνός, με τη νοερή προσευχή του Οσίου. Δύναμη θεϊκή και ακαταμάχητη τον σκέπαζε και τον φύλαττε, που φαινόταν σαν είδος φωτιάς. Αυτή τους κατάκαιε. Έκανε εκεί και πολλά θαύματα, θεράπευε δαιμονιζόμενους και τους έστειλε υγιείς στα σπίτια τους, συμβουλεύοντας να απέχουν από την μνησικακία ,τη μέθη, την πορνεία, την επιορκία. Επίσης τους συνιστούσε να νηστεύουν το κρέας, και να δίνουν ελεημοσύνη κατά την δύναμη τους. Τους συμβούλευε επίσης να καθαρίζουν τον εαυτόν τους από κάθε αμαρτία με την μετάνοια, και έτσι αφού προετοιμασθούν να μεταλαβαίνουν τα Άχραντα Μυστήρια, για να υγιαίνουν πάντοτε.



Έτρωγε άρτον ουράνιον
Ακόμη τούτο το εξαίσιο έλεγαν για τον Άγιο, ότι έπαιρνε άρτον επουράνιον. Και αυτά φανερώθηκε ως εξής. Σε καιρό χειμώνας, επήγε να του κάμει επίσκεψη ο νοσοκόμος της Λαύρας Γρηγόριος, μαζί με τον αδελφό του. Ο τόπος ήταν σκεπασμένος με πολύ χιόνι και πατήματα δε φαίνονταν πουθενά. Άνοιξαν λοιπόν εκείνοι δρόμο και έφθασαν στη καλύβι του Οσίου. Μαζί τους είχαν ψωμί, κρασί και άλλα χρήσιμα για να προσφέρουν στον Όσιο. Καθώς όμως μπήκαν στην καλύβι, βλέπουν ένα καρβέλι ψωμί, ζεστό και καθαρότατο, που ευωδίαζε. Άρχισαν τότε να κοιτάζουν να, δουν μέσα στο καλύβι φωτιά, αλλά δεν είδαν τίποτε. Έμειναν εκστατικοί, να θαυμάζουν τον ουράνιο άρτον. Αμέσως έπεσαν στα πόδια του Οσίου παρακαλώντας να τους δώσει λίγο από εκείνον τον άρτον. Ο Άγιος για να τους ευχαριστήσει έκοψε το μισό και τους το έδωσε λέγοντας:
-Λάβετε, φάγετε, και προσέχετε μη το πείτε σε κανένα, εν όσο ζω.
Αλλά και νερό ωραίο και γλυκύ τους έδωσε, καθώς διηγήθηκαν αυτοί μετά τον θάνατον του Όσιου. Άλλοι Μοναχοί έλεγαν, ότι και το νερό της θάλασσας το έκανε γλυκύ και έπινε αυτός, και έδωκε και σ αυτούς και έπιναν.

Η κοίμηση του
Τώρα ερχόμενα στο πανίερο τέλος του Αγίου.
Ένας Μοναχός, που λεγόταν Νικόδημος, επήγε στον Όσιο για να τον ακούσει και να ωφεληθεί. Ο Άγιος του είπε: 
-Αδελφέ Νικόδημε, σύντομα θα αποθάνω...
Κατόπιν του φανέρωσε και την ημέρα, καθώς και εκείνους, που θα ευρεθούν, για την ταφή του. Τους προείπε με τα ονόματα τους.
Όταν έφτασε η ημέρα εκείνη, που είχε προείπε, εκοιμήθη ο Όσιος Μάξιμος, ετών 95. Ήταν η 13η Ιανουαρίου. Ετάφη στο μνημείο, που ο ίδιος έσκαψε, κοντά στη καλύβι του. Ο ενταφιασμός έγινε από εκείνους μόνον τους οποίους είχε ονομάσει. Δεν ήθελε να γίνει με δόξα και πλήθος πολύ. Έδωκε δε εντολή, να μη μεταθέσουν το λείψανο του σε άλλο τόπο, ούτε να πάρει κανένας μέρος από αυτό. Να το αφήσουν ακέραιο και κρυμμένο μέσα στον τάφο, για να μη δοξάζεται από τους ανθρώπους.
Όταν έμαθαν την κοίμηση του Οσίου, όλοι οι Πατέρες του Όρους, πολύ λυπήθηκαν και έκλαιαν την Ορφάνια τους. Στερήθηκαν τέτοιον Θεόσοφο διδάσκαλο της μοναδικής ασκήσεως, και τέτοιον λαμπρότατο φωστήρα. Κήρυτταν κάθε μέρα τα κατορθώματά του και τα θεία του χαρίσματα. Εόρταζαν κάθε έτος τη μνήμη του, καθώς πρέπει για τους Αγίους. Τοιουτοτρόπως μεν δόξασαν και δοξάζουν τον Άγιο επί της γης οι άνθρωποι. Άνωθεν δε στους ουρανούς, εδέχθη η Αγία Τριάς την καθαρότατη και Αγία ψυχή του, και την κατάταξε εν σκηναίς Αγίων.




Στίχος
Παρήλθε πάντας αρεταίς ο Μάξιμος, καν τοις χρόνοις ήσκησε νυν τοις εσχάτοις.

Ἀπολυτίκιον. Ἦχος πλ. α΄. Τὸν συνάναρχον Λόγον
Μητρικῆς ἐκ νηδύος Ὅσιε Μάξιμε, ἐκλογῆς ὡς δοχεῖον ἀνατεθεὶς τῷ Θεῷ, τοῦ θείου γνόφου ὡς Μωσῆς κατηξίωσαι, καὶ τὰ πόρρω προορᾶν, κατὰ τὸν μέγαν Σαμουήλ, τοῦ Ἄθω τὸ θεῖον θαῦμα, τῆς Θεοτόκου ὁ μύστης· ᾗ καὶ πρεσβεύεις Πάτερ ὑπὲρ ἡμῶν.

Κοντάκιον. Ἦχος πλ. δ΄. Τῇ ὑπερμάχῳ
Ὡς ὑψηλῶν θεωριῶν φιλοθεάμονα καὶ προσευχὴς τῆς νοερᾶς ἐργάτην δόκιμον Ἀνυμνοῦμέν σε οἱ δούλοι σου θεοφόρε. Ἀλλ’ ὡς μύστης τῶν ἐνθέων ἀναβάσεων καθοδήγησον ἡμᾶς πρὸς βίον κρείττονα τοὺς βοῶντάς σοι, χαίροις Ὅσιε Μάξιμε.

Μεγαλυνάριον
Αἴγλῃ ἀπροσίτῳ καταστραφθείς, τῇ ἐπιφανείᾳ, τῆς Παρθένου τε καὶ Ἁγνῆς, ὤφθης ὑψιβάμων, μετὰ σαρκὸς πολεύων, τὰ ὑπὲρ νοῦν καὶ λόγον, Ὅσιε Μάξιμε.

_________________

Τὴν σπουδήν σου τῇ κλήσει κατάλληλον, ἐργασάμενη φερώνυμε, τὴν ὁμώνυμόν σου πίστιν, εἰς κατοικίαν κεκλήρωσαι, Παρασκευὴ Ἀθληφόρε· ὅθεν προχέεις ἰάματα, καὶ πρεσβεύεις ὑπὲρ τῶν ψυχῶν ἡμῶν.

Τήν πάσαν ἐλπίδα μου, εἰς σέ ἀνατίθημι, Μῆτερ τοῦ Θεοῦ, φύλαξον μέ ὑπό τήν σκέπην σου.
http://xristianos.gr/

Θεοτοκονύμια - Ονόματα της Παναγίας

Θεοτοκονύμια στην Ορθόδοξη παράδοση αποκαλούμε, τα τιμητικά προσωνύμια που αποδίδει η εκκλησιαστική και λαογραφική παράδοση στην Υπεραγία Θεοτόκο. Στην σελίδα αυτή, μπορείτε να διαβάσετε τα θεοτοκονύμια της Παναγίας μας, σε ποιες περιοχές βρίσκονται και πότε εορτάζουν.

Έναν πλήρη κατάλογο (όσο αυτό είναι δυνατόν) με τις Συνάξεις της Θεοτόκου στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μπορείτε να βρείτε αν από την αλφαβητική αναζήτηση επιλέξετε το γράμμα «Σ» και αναζητήσετε τις εορτές με τίτλο «ΣΥΝΑΞΗ ΘΕΟΤΟΚΟΥ».

Για οποιαδήποτε διόρθωση ή συμπλήρωση του καταλόγου αυτού, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας!


Τελευταία ενημέρωση καταλόγου: 29/01/2013



Α

1.Παναγία Αγία Σιών (Αγιάσος)Λέσβος15 Αυγούστου
2.Παναγία Αγία ΥπακοήΠάρος2 Φεβρουαρίου
3.Παναγία ΑκαθήΣχοινούσαΚινητή εορτή
4.Παναγία ΑλεξανδρινήΒέροια15 Αυγούστου
5.Παναγία ΑλεξιώτισσαΠάτρα26 Δεκεμβρίου
6.Παναγία ΑληθινήΣύμη15 Αυγούστου
7.Παναγία Αμόλυντος-
8.Παναγία ΑμπελακιώτισσαΝαύπακτος15 Αυγούστου
9.Παναγία ΑμπουδιώτισσαΕύβοια-
10.Παναγία ΑνέμηΣαμοθράκη15 Αυγούστου
11.Παναγία Αξιον ΕστίΆγιο Όρος11 Ιουνίου
12.Παναγιά ΑπεκοήςΚάλυμνος2 Φεβρουαρίου
13.Παναγία ΑποκουήςΣύμη23 Αυγούστου
14.Παναγία ΑπόλουΠάτμος15 Αυγούστου
15.Παναγία ΑρακιώτισσαΚύπρος8 Σεπτεμβρίου
16.Παναγία ΑρβανίτισσαΧίοςΚινητή εορτή
17.Παναγία ΑργοκοιλιώτισσαΝάξοςΚινητή εορτή
18.Παναγιά ΑρεοβίνδουΚωνσταντινούπολη10 Φεβρουαρίου
19.Παναγία ΑρματίουΚωνσταντινούπολη17 Αυγούστου
20.Παναγία ΑρχαγγελιώτισσαΞάνθη21 Νοεμβρίου
21.Παναγία ΑσίνουΚύπροςΚινητή εορτή
22.Παναγία ΑχειροποιήτοςΚωνσταντινούποληΆγνωστη ημερομηνία

Β

23.Παναγία ΒαρνάκοβαΦωκίδα15 Αυγούστου
24.Παναγία ΒάτουΌρος Σινά25 Μαρτίου
25.Παναγία ΒεφάΚωνσταντινούπολη15 Αυγούστου
26.Παναγία ΒηθλεεμίτισσαΒηθλεέμ26 Δεκεμβρίου
27.Παναγία ΒλασσαρούςΑθήνα21 Νοεμβρίου
28.Παναγία ΒλυχάδιαΚάλυμνος15 Αυγούστου
29.Παναγία ΒοήθειαΧίοςΚινητή εορτή
  ΠάτραΚινητή εορτή
30.Παναγία ΒουνούΑλόννησος15 Αυγούστου
31.Παναγία ΒουρλιώτισσαΝέα ΦιλαδέλφειαΕιδικός εορτασμός
32.Παναγία ΒουρνιώτισσαΤήνος8 Σεπτεμβρίου
33.Παναγία ΒροντιανήΣάμος8 Σεπτεμβρίου
34.Παναγία ΒρυσιανήΚάρπαθος8 Σεπτεμβρίου

Γ

35.Παναγία ΓαλακτοτροφούσαΆγιο Όρος3 Ιουλίου
37.Παναγία ΓαλατιανήΚάλυμνος15 Αυγούστου
38.Παναγία ΓερανούΠάτμος15 Αυγούστου
39.Παναγία ΓερόντισσαΆγιο Όρος4 Απριλίου
40.Παναγία ΓιάτρισσαΜάνη8 Σεπτεμβρίου
  Θηρασία21 Σεπτεμβρίου
41.Παναγία ΓιουρίτισσαΑλόννησος25 Μαρτίου
42.Παναγία ΓκρεμιώτισσαΊος15 Αυγούστου
43.Παναγία Γλυκασμός των Αγγέλων-
44.Παναγία ΓλυκογαλούσαΣαντορίνη21 Νοεμβρίου
45.Παναγία Γλυκοφιλούσα-
46.Παναγία ΓλυκύΚάλυμνος15 Αυγούστου
47.Παναγία ΓοργοεπήκοοςΚως15 Αυγούστου
  Άγιο Όρος1 Οκτωβρίου
48.Παναγία ΓοργόναΛέσβοςΆγνωστη ημερομηνία
49.Παναγία ΓουρλομάταΛέρος15 Αυγούστου
50.Παναγία ΓραβάΠάτμος23 Αυγούστου
51.Παναγία ΓρηγορούσαΑθήνα8 Σεπτεμβρίου

Δ

53.Παναγία ΔακρυρροούσαΚεφαλλονιά31 Ιανουαρίου
54.Παναγία ΔεμερλιώτισσαΦάρσαλα23 Αυγούστου
55.Παναγία ΔιασώζουσαΠάτμος15 Αυγούστου
56.Παναγία ΔοβράΒέροια15 Αυγούστου
57.Παναγία ΔροσιανήΝάξος8 Σεπτεμβρίου

Ε

58.Παναγιά ΕικοσιφοίνισσαΠάγγαιο Όρος15 Αυγούστου
59.Παναγία ΕικοσπενταρούσαΣαμοθράκηΚινητή εορτή
60.Παναγία ΕκατονταπυλιανήΠάρος15 Αυγούστου
61.Παναγία ΕλεούσαΚύθνος23 Αυγούστου
  Δομοκός15 Αυγούστου
62.Παναγία ΕλέρουΚάσος8 Σεπτεμβρίου
63.Παναγία ΕλευθεριώτριαΖάκυνθος8 Σεπτεμβρίου
64.Παναγία ΕλευθερώτριαΣαλαμίνα12 Οκτωβρίου
  Διδυμότειχο28 Οκτωβρίου
  Βασσαράς (Σπάρτη)1 Οκτωβρίου
  Αθήνα28 Οκτωβρίου
65.Παναγία ΕλπίδαΚωνσταντινούποληΆγνωστη ημερομηνία
66.Παναγία ΕλώνηΑρκαδία23 Αυγούστου
67.Παναγία ΕννιαμερίτισαΠάρος23 Αυγούστου
68.Παναγία ΕξώσκαλαςΠάτμος15 Αυγούστου
69.Παναγία ΕπίσκεψηΤρίκαλα15 Αυγούστου
71.Παναγία ΕπισκοπιανήΣαντορίνη15 Αυγούστου
72.Παναγία ΕρειθιανήΧίος15 Αυγούστου
73.Παναγία ΕυαγγελίστριαΣκιάθος25 Μαρτίου
  Ικαρία25 Μαρτίου
  Βοιωτία25 Μαρτίου
74.Παναγία ΕυεργέτιδαΚωνσταντινούποληΆγνωστη ημερομηνία

Ζ

75.Παναγία ΖερβάτιΖερβάτι (Βόρειος Ήπειρος)15 Αυγούστου

Θ

76.Παναγία ΘαλασσινήΆνδρος15 Αυγούστου
77.Παναγία ΘαλασσίτραΜήλος2 Φεβρουαρίου
78.Παναγία ΘαλασσομαχούσαΖάκυνθος15 Αυγούστου
79.Παναγία ΘεοσκέπαστηΣαντορίνη26 Δεκεμβρίου
  ΆνδροςΚινητή εορτή

Ι

80.Παναγία ΙεροσολυμίτισσαΙεροσόλυμα15 Αυγούστου

Κ

81.Παναγία ΚαβουράδαιναΛέρος15 Αυγούστου
82.Παναγία ΚαθαριώτισσαΙθάκη8 Σεπτεμβρίου
83.Παναγία ΚαθολικήΡόδος23 Αυγούστου
84.Παναγία ΚακαβιώτισσαΛήμνοςΚινητή εορτή
85.Παναγία Κακιά ΜέλισσαΚύθηρα2 Φεβρουαρίου
86.Παναγία ΚακόβολουΚύθνος21 Νοεμβρίου
87.Παναγία ΚαλαμιώτισσαΑνάφη8 Σεπτεμβρίου
88.Παναγία ΚαλαμούςΞάνθη15 Αυγούστου
89.Παναγία ΚαλολειβαδιανήΚύθνος8 Σεπτεμβρίου
90.Παναγία ΚαλοπέτραΡόδος15 Αυγούστου
91.Παναγία ΚαλούΣαντορίνη15 Αυγούστου
92.Παναγία ΚαμαριώτισσαΣαμοθράκηΚινητή εορτή
93.Παναγία ΚανάλαΚύθνος15 Αυγούστου
94.Παναγιά ΚαπνικαρέαΑθήνα21 Νοεμβρίου
95.Παναγία ΚαρδιανήΣύρος8 Σεπτεμβρίου
96.Παναγία ΚαρυδιανήΚρήτη2 Φεβρουαρίου
97.Παναγία ΚασσωπίτραΚέρκυρα8 Μαΐου
98.Παναγία ΚαστριανήΚέα15 Αυγούστου
99.Παναγία ΚάστρουΛέρος15 Αυγούστου
100.Παναγία Κατακεκρυμμένη (ή Πορτοκαλούσα)Άργος21 Νοεμβρίου
101.Παναγία ΚεφαλαριώτισσαΑργολίδαΚινητή εορτή
102.Παναγία ΚεχαριτωμένηΚωνσταντινούποληΆγνωστη ημερομηνία
103.Παναγία ΚηπουραίωνΚεφαλλονιά25 Μαρτίου
104.Παναγία ΚλειβωκάΑρκαδίαΚινητή εορτή
105.Παναγία ΚοσμοσωτήραΦέρες Έβρου15 Αυγούστου
106.Παναγία ΚουνίστραΣκιάθος21 Νοεμβρίου
107.Παναγία ΚουτσουριώτισσαΕρατεινή (Φωκίδα)23 Αυγούστου
108.Παναγία ΚρήναΧίοςΆγνωστη ημερομηνία
109.Παναγία ΚρυπτήΒενετία - Ιταλία15 Αυγούστου
110.Παναγία ΚυράΣαντορίνη8 Σεπτεμβρίου
  Νίσυρος23 Αυγούστου
  Κάρπαθος23 Αυγούστου
  Κάλυμνος15 Αυγούστου
  Αλόννησος8 Σεπτεμβρίου
111.Παναγία Κυρά των ΑγγέλωνΚέρκυρα15 Αυγούστου
112.Παναγία Κυρά-ΧωστήΚάλυμνος15 Αυγούστου
113.Παναγία Κυρά-ΨηλήΚάλυμνος15 Αυγούστου

Λ

114.Παναγία ΛαγκαδιούΘηρασία21 Νοεμβρίου
115.Παναγία ΛαγκαδιώτισσαΧαλκίδα8 Σεπτεμβρίου
116.Παναγία ΛαοδηγήτριαΘεσσαλονίκηΚινητή εορτή
117.Παναγία ΛαρνιώτισσαΚάρπαθος8 Σεπτεμβρίου
118.Παναγία ΛατομίτισσαΧίος15 Αυγούστου
119.Παναγία ΛεμονίτισσαΣύμη15 Αυγούστου
120.Παναγία ΛιαουτσιάνισσαΚύμη15 Αυγούστου
121.Παναγία ΛιβόςΚωνσταντινούποληΆγνωστη ημερομηνία

Μ

122.Παναγία ΜακρινήΣάμος15 Αυγούστου
123.Παναγία ΜαλεβήΑρκαδία15 Αυγούστου
124.Παναγία ΜαλίκηΎδρα23 Αυγούστου
125.Παναγία ΜαλτέζαΣαντορίνη21 Νοεμβρίου
126.Παναγία ΜαρμαρινήΣαντορίνη15 Αυγούστου
127.Παναγία ΜαρουλιανήΣαντορίνη2 Φεβρουαρίου
128.Παναγία ΜαχαιριώτισσαΚύπρος18 Οκτωβρίου
129.Παναγία ΜεγάληΣάμος23 Αυγούστου
130.Παναγία ΜεγαλομάταΤήνος2 Φεβρουαρίου
  ΣκιάθοςΕιδικός εορτασμός
131.Παναγία ΜεγαλόχαρηΤήνος25 Μαρτίου
132.Παναγία ΜελικαρούΣκύρος15 Αυγούστου
133.Παναγία ΜενετέςΚάρπαθος15 Αυγούστου
134.Παναγία ΜεσοπαντήτισσαΚρήτη13 Ιανουαρίου
135.Παναγία ΜετόχιΣαντορίνη21 Νοεμβρίου
136.Παναγία ΜηλεσιώτισσαΩρωπός21 Νοεμβρίου
137.Παναγία ΜηλιώτισσαΜηλιά Αριδαίας8 Σεπτεμβρίου
138.Παναγία ΜουχλίουΚωνσταντινούποληΆγνωστη ημερομηνία
139.Παναγία ΜπελώνιαΣαντορίνη2 Φεβρουαρίου
140.Παναγία ΜποργανούλαΚάσος8 Σεπτεμβρίου
141.Παναγία Μυρελαίου (ή Μυρόδυνου)ΚωνσταντινούποληΆγνωστη ημερομηνία
142.Παναγία ΜυρσινιδίουΧίος24 Σεπτεμβρίου
143.Παναγία ΜυρταριώτισσαΣύμη15 Αυγούστου
144.Παναγία ΜυρτιδιώτισσαΣαντορίνη24 Σεπτεμβρίου
  Νάξος24 Σεπτεμβρίου
  Κύθηρα24 Σεπτεμβρίου
  Κέρκυρα24 Σεπτεμβρίου

Ν

145.Παναγία Νάπη (Αγία Νάπα)Κύπρος8 Σεπτεμβρίου
146.Παναγία ΝαυπακτιώτισσαΝαύπακτοςΕιδικός εορτασμός
147.Παναγία ΝεαμονήτισσαΧίος15 Αυγούστου
148.Παναγία ΝίκουΚύθνος15 Αυγούστου
149.Παναγία ΝτινιούςΕύβοια23 Αυγούστου

Ξ

150.Παναγία ΞένωνΛευκάδα8 Σεπτεμβρίου

Ο

151.Παναγία ΟδηγήτριαΚωνσταντινούποληΆγνωστη ημερομηνία
  Κίμωλος21 Νοεμβρίου
  Άγιο Όρος20 Ιουνίου
152.Παναγία ΟδηγώνΚωνσταντινούποληΆγνωστη ημερομηνία
153.Παναγία ΟλυμπίτισσαΚάρπαθος15 Αυγούστου
154.Παναγία ΟλυμπιώτισσαΕλασσόνα15 Αυγούστου
155.Παναγία ΟρφανήΚρήτη15 Αυγούστου

Π

156.Παναγία Πάθους-
157.Παναγία ΠαλαιοκαστρίτισσαΚερκύραΚινητή εορτή
158.Παναγία ΠαλαιοκάστρουΛέρος15 Αυγούστου
159.Παναγία ΠαλαιοφορίτισσαΒέροια23 Αυγούστου
160.Παναγία ΠανάχραντοςΆνδρος15 Αυγούστου
161.Παναγία ΠαντάνασσαΣίκινοςΚινητή εορτή
  Λειψοί23 Αυγούστου
  ΚωνσταντινούποληΆγνωστη ημερομηνία
162.Παναγία ΠαντοβασίλισσαΡαφήνα8 Σεπτεμβρίου
163.Παναγία ΠαραβουνιώτισσαΕρέτριαΚινητή εορτή
164.Παναγία Παραδείσι ΑρχαγγέλουΚάλυμνος15 Αυγούστου
165.Παναγία ΠαραμυθίαΆγιο Όρος21 Ιανουαρίου
166.Παναγία ΠαραμυθιώτισσαΚωνσταντινούποληΆγνωστη ημερομηνία
167.Παναγία ΠαραπορτιανήΜύκονος15 Αυγούστου
168.Παναγία ΠελεκητήΠίνδος15 Αυγούστου
169.Παναγία Πέρα (Παναγιά)Κάσος15 Αυγούστου
170.Παναγία ΠερίβλεπτοςΠολιτικά15 Αυγούστου
  ΚωνσταντινούποληΆγνωστη ημερομηνία
171.Παναγία ΠλατανιώτισσαΚαλάβρυτα8 Σεπτεμβρίου
172.Παναγία ΠλατσανήΣαντορίνηΚινητή εορτή
173.Παναγία ΠλατυτέραΚέρκυρα15 Αυγούστου
174.Παναγία ΠλημμυριανήΡόδος15 Αυγούστου
175.Παναγία ΠοδίθουΚύπροςΚινητή εορτή
176.Παναγία ΠολίτισσαΤήλος23 Αυγούστου
177.Παναγία ΠονολύτριαΣέρρες28 Οκτωβρίου
178.Παναγία ΠορταΐτισσαΑστυπάλαια15 Αυγούστου
179.Παναγία ΠορτιανήΜήλος15 Αυγούστου
180.Παναγία ΠοταμίτισσαΝίσυρο8 Σεπτεμβρίου
181.Παναγία ΠρέκλαΣκιάθοςΕιδικός εορτασμός
182.Παναγία ΠρουσιώτισσαΕυρυτανία23 Αυγούστου
183.Παναγία ΠρωτόθρονηΝάξος25 Μαρτίου

Ρ

184.Παναγία Ρόδον ΑμάραντονΠειραιάςΚινητή εορτή

Σ

186.Παναγία ΣέλτσουΆρτα23 Αυγούστου
187.Παναγία Σερίφου (ή Ξυλοπαναγιά)Σέριφος15 Αυγούστου
188.Παναγία ΣικελίαΧίος8 Σεπτεμβρίου
189.Παναγία ΣκιαδενήΡόδος8 Σεπτεμβρίου
190.Παναγία ΣκριπούΟρχομενός10 Σεπτεμβρίου
191.Παναγία ΣουμελάΚαστανιά Ημαθίας15 Αυγούστου
192.Παναγία ΣπηλαιώτισσαΆγραφα ΠίνδοςΚινητή εορτή
193.Παναγία ΣπηλιανήΝίσυρος15 Αυγούστου
194.Παναγία ΣτρατηλάτισσαΚύθνος15 Αυγούστου

Τ

195.Παναγία ΤελένδουΚάλυμνοςΚινητή εορτή
196.Παναγία Τόσο νερόΣίφνος15 Αυγούστου
197.Παναγία ΤουρλιανήΜύκονος15 Αυγούστου
198.Παναγία ΤρικουκιώτισσαΚύπρος15 Αυγούστου
199.Παναγία ΤριχερούσαΆγιο Όρος12 Ιουλίου
200.Παναγία ΤρυπητήΑίγιοΚινητή εορτή
201.Παναγία ΤσαμπίκαΡόδος8 Σεπτεμβρίου

Υ

202.Παναγιά ΥπαπαντήςΚαλαμάτα2 Φεβρουαρίου
203.Παναγία ΥψενήςΡόδοςΚινητή εορτή
204.Παναγία ΥψηλήΚέρκυρα15 Αυγούστου

Φ

205.Παναγία ΦανερωμένηΎδρα15 Αυγούστου
  Σαλαμίνα23 Αυγούστου
  Νέα Σκιώνη Χαλκιδικής23 Αυγούστου
  ΛευκάδαΚινητή εορτή
206.Παναγία ΦιδούσαΚεφαλονιά15 Αυγούστου
207.Παναγία ΦιλωτίτισσαΝάξος15 Αυγούστου
208.Παναγία ΦλαμπουριανήΚύθνος23 Αυγούστου
209.Παναγία ΦλεβαριώτισσαΣαλαμίνα2 Φεβρουαρίου
210.Παναγία Φλεβαριώτισσα (ή Λιβύης)Αστυπάλαια2 Φεβρουαρίου
211.Παναγία ΦοινικιώτισσαΣαντορίνη15 Αυγούστου

Χ

212.Παναγία ΧαβιαράΒέροια21 Νοεμβρίου
213.Παναγία ΧαλκοπρατείωνΚωνσταντινούποληΆγνωστη ημερομηνία
214.Παναγία ΧαμηλήΚέρκυρα15 Αυγούστου
215.Παναγία ΧάρουΛειψοί23 Αυγούστου
216.Παναγία ΧοζοβιώτισσαΑμοργός21 Νοεμβρίου
217.Παναγία ΧρυσαλινιώτισσαΛευκωσία - Κύπρος2 Φεβρουαρίου
218.Παναγία ΧρυσαφίτισσαΜονεμβασίαΚινητή εορτή
219.Παναγία ΧρυσολεόντισσσαΑίγινα15 Αυγούστου
220.Παναγία ΧρυσοπηγήΣίφνοςΚινητή εορτή
221.Παναγία ΧρυσοχεριάΚάλυμνος15 Αυγούστου

Ψ

222.Παναγία ΨερίμουΚάλυμνος15 Αυγούστου
223.Παναγία Ψυχοσώστρια-