Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Πέθανε η 17χρονη μαθήτρια που έπεσε από μπαλκόνι στη Ρώμη

Δεν κατάφερε τελικά να κρατηθεί στη ζωή η 17χρονη μαθήτρια από την Ημαθία. Βρισκόταν σε μηχανική υποστήριξη από τις 4 Μαρτίου. Οι γονείς της αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανά της

Η 17χρονη μαθήτρια από την Ημαθία, η οποία πριν από μια εβδομάδα είχε πέσει από τον δεύτερο όροφο ξενοδοχείου κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής στη Ρώμη, κατέληξε τη νύχτα της Πέμπτης σε νοσοκομείο της ιταλικής πρωτεύουσας.
Ύστερα από αλλεπάλληλα συμβούλια, οι γιατροί βεβαίωσαν ότι η κοπέλα ήταν εγκεφαλικά νεκρή και οι γονείς της έδωσαν την αναγκαία συγκατάθεση για τη δωρεά οργάνων. Η όλη διαδικασία ολοκληρώθηκε πριν μία περίπου ώρα. Οι γονείς της 17χρονης, οι οποίοι παρέμεινα επί μια εβδομάδα στη Ρώμη πρόκειται να επιστρέψουν στην Ελλάδα σύντομα, ενώ η σορός της άτυχης κοπέλας θα φτάσει στην Ημαθία σε περίπου μια εβδομάδα.
Σημειώνεται ότι το δυστύχημα, το οποίο σημειώθηκε πριν από οκτώ ημέρες, οφείλεται πιθανόν σε κατανάλωση αλκοόλ. Οι Ιταλοί γιατροί κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια με δύο αλλεπάλληλες επεμβάσεις, αλλά τα εγκεφαλικά τραύματα και το οίδημα που παρουσιάστηκε στη συνέχεια, δεν επέτρεψαν να αντιμετωπιστεί επιτυχώς η κατάσταση.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το οικογενειακό περιβάλλον, η 17χρονη μαθήτρια είχε ιδιαίτερα εντυπωσιαστεί από το έργο "Επτά ζωές" που έχει ως κύριο θέμα τη δωρεά οργάνων μετά από τροχαίο.
Κοντά στην οικογένεια στάθηκε όλες αυτές τις δύσκολες ημέρες, ο Έλληνας υποπρόξενος στην ιταλική πρωτεύουσα.

Βαρύ κλίμα για τη 17χρονη

Από τον διευθυντή του σχολείου και τους καθηγητές τους πληροφορήθηκαν την απώλεια της συμμαθήτριάς τους, οι μαθητές του 2ου Γενικού Λυκείου Αλεξάνδρειας Ημαθίας.
Η 17χρονη μαθήτρια, η οποία πριν από μια εβδομάδα είχε πέσει από τον δεύτερο όροφο ξενοδοχείου στη διάρκεια σχολικής εκδρομής στη Ρώμη, κατέληξε χθες τη νύχτα σε νοσοκομείο της ιταλικής πρωτεύουσας.
"Τα παιδιά αλλά και εμείς προσπαθούμε να διαχειριστούμε με ψυχραιμία το τραγικό γεγονός. Για προληπτικούς λόγους ζητήσαμε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας και μας εξασφαλίστηκε ήδη ψυχολογική υποστήριξη σε όσους ενδεχομένως τη χρειαστούν" δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του σχολείου Νίκος Κατσιανίδης.
Διευκρίνισε, δε, ότι ο ίδιος δεν έχει πληροφορηθεί κάποια εξέλιξη στην έρευνα σε σχέση με τις συνθήκες του δυστυχήματος.
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/pethane-h-17xronh-mathhtria-poy-epese-apo-mpalkoni-sth-rwmh.3353433.html?utm_source=News247&utm_medium=MintaXasete_article&utm_campaign=24MediaWidget

Μαχαίρωσαν στο κεφάλι τον κιθαρίστα των Slipknot, Mick Thomson

Στα χέρια πιάστηκαν τα αδέρφια Thomson. Ο κιθαρίστας των Slipknot δέχτηκε μαχαιριά από τον ίδιο του τον αδερφό ενώ και εκείνος δεν έμεινε με τα χέρια σταυρωμένα
Άγριο καβγά με τον αδερφό του είχε ο κιθαρίστας των Slipknot, Mick Thomson. Τα δύο αδέλφια πιάστηκαν στα χέρια στο σπίτι του Mick, ενώ ο καβγάς μεταφέρθηκε στην αυλή του σπιτιού με τα δύο αδέλφια να κρατούν μαχαίρια!
Ο αδερφός του Mick Thomson τον μαχαίρωσε στο κεφάλι ενώ και εκείνος τραυματίστηκε με αποτέλεσμα να καταλήξουν και οι δύο στο νοσοκομείο.
Τα αδέρφια μεταφέρθηκαν με διαφορετικά ασθενοφόρα και βρίσκονται εκτός κινδύνου. Το συμβάν σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες τις Τετάρτης 11 Μαρτίου στο σπίτι του Mick Thompson στο Clive της Αϊόβα.
Οι αστυνομικοί βρήκαν τα αδέλφια αιμόφυρτα σε κατάσταση μέθης, ενώ μέχρι στιγμής κανένας από τους δύο δεν έχει κάνει μήνυση.
Δεν είναι γνωστό ακόμα αν ο τραυματισμός του Thomson θα επηρεάσει τις περιοδεία των Slipknot, πάντως ο frontman της μπάντας Corey Taylor για να καθησυχάσει τους fans της μπάντας έγραψε στο twitter ''Σε σχέση με την ιστορία του Mick, με ενημέρωσαν ότι είναι εντάξει. Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας αργότερα για ότι νεότερο".
πηγή: independent.co.uk
http://news247.gr/eidiseis/psixagogia/music/maxairwsan-sto-kefali-ton-kitharista-twn-slipknot-mick-thomson.3354097.html?utm_source=News247&utm_medium=MintaXasete_article&utm_campaign=24MediaWidget

Τραγωδία στο Βύρωνα: Πέταξε το ανιψάκι του από τον 4ο όροφο και βούτηξε στο κενό. Νεκρό το βρέφος

Βουτιά στο κενό πραγματοποίησε ένας άνδρας από τον 4ο όροφο πολυκατοικίας στο Βύρωνα. Λίγο πριν είχε πετάξει από το μπαλκόνι το μόλις 4,5 μηνών ανιψάκι του, το οποίο έχασε τη ζωή του


Ανείπωτη τραγωδία λίγο μετά τις 13:00 το μεσημέρι της Πέμπτης στο Βύρωνα. Ένας 26χρονος, πήδηξε στο κενό από 4ο όροφο πολυκατοικίας, στην οδό Μεσολογγίου 8,  αφού πρώτα είχε πετάξει το μωρό της αδερφής του
Το 4,5 μηνών βρέφος, δεν επέζησε της πτώσης. Μεταφέρθηκε στο Παίδων, ωστόσο ήταν πολύ αργά καθώς οι γιατροί διαπίστωσαν ότι δεν είχε σφυγμό.
Ο θείος του βρέφους, ο οποίος έπασχε από ψυχολογικά προβλήματα, μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.
Σύμφωνα με πληροφορίες η αδερφή του 26χρονου και μητέρα του βρέφους είχε βγει για λίγο από το σπίτι για να κάνει κάποιες δουλειές και τον είχε αφήσει να το προσέχει.
Την πράξη του 26χρονου, που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση είδαν γείτονες οι οποίοι έσπευσαν στο σημείο.
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/andras-me-mwro-sthn-agkalia-epese-apo-polykatoikia-ston-vurwna.3353723.html

ΤΟΥΡΚΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ..

ΤΟΥΡΚΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ..
ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΝΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΟΤΕ Η ΕΛΛΑΔΑ!!
ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΡΑΣΙΝΟΣ

"Γραμμή πυρός" Βερολίνου-Άγκυρας κατά Ελλάδας με στόχευση στον Καμμένο

 
Γερμανία και Τουρκία πάνε χέρι-χέρι εναντίον της Ελλάδας ,χρησιμοποιώντας η μία την άλλη. Βερολίνο και Άγκυρα έτσι κι αλλιώς συνδέονται στενά και με “δουλειές” με την Γερμανία να έχει αναλάβει την ναυπήγηση υποβρυχίων 214 , όμοια με τα ελληνικά, τα οποία είναι προγραμματισμένο να αρχίσουν να παραδίδονται το 2017. Όμως η κυβερνητική αλλαγή στην Αθήνα που έφερε τον Πάνο Καμμένο στο ΥΕΘΑ δίνει νέα διάσταση στον “τουρκο-γερμανικό” άξονα εναντίον της Ελλάδας.

Τα γεγονότα από μόνα τους δείχνουν ότι η εκτίμηση δεν είναι αυθαίρετη. Κάνοντας ένα “φλας-μπακ” προκύπτει ότι ο Καμμένος είναι εξίσου…αντιπαθής με τον Βαρουφάκη στο Βερολίνο. Και σίγουρα μισητός στην Άγκυρα:

•Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ.Δραγασάκης σε δηλώσεις του επί της ουσίας είπε ότι υπήρξαν γερμανικές πιέσεις και απόψεις για να μην συμπράξει ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ.

•Οι τουρκικές προκλήσεις μετά από τις εκλογές που έφεραν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είχαν πάντα επίκεντρο τις κινήσεις και τις δηλώσεις του ΥΕΘΑ.

•Αποκορύφωμα ήταν η απαράδεκτη από κάθε άποψη ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ η οποία ούτε λίγο,ούτε πολύ ζητούσε την …αντικατάσταση του Καμμένου για να μην προκληθεί ένταση στα ελληνοτουρκικά.

•Όμως πριν ακόμη η Τουρκία αρχίσει να ανεβάζει τους τόνους η Γερμανία είχε “δείξει το δρόμο”. Πέρασε στα “ψιλά” και περισσότερο ως “φάουλ” του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο οποίο ανήκει και η ΝΔ. Ο Μάνφρεντ Βέμπερ στέλεχος της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) της Γερμανίας και ηγέτης του ΕΛΚ αμέσως μετά από τη πτήση του Πάνου Καμμένου στα Ίμια βγήκε θρασύτατα και μίλησε για “τουρκικές ακτές” δίνοντας στην Άγκυρα αυτό που ήθελε!Ο Βέμπερ είχε δηλώσει πως θα ασκήσει πιέσεις και στην κεντροαριστερά, την πολιτική ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, να ταχθεί υπέρ ενός σχεδίου ψηφίσματος που είναι παρόμοιο με εκείνο το οποίο είχε εγκριθεί το 2000, όταν η αυστριακή ακροδεξιά υπό τον Χάιντερ είχε συμμετάσχει στην κυβέρνηση της Αυστρίας!!!

Προφανώς ο Καμμένος και η “εξωστρέφειά” του είναι η αφορμή για τις συντονισμένες επιθέσεις Βερολίνου και Άγκυρας κατά της Αθήνας. Ο πραγματικός στόχος είναι να υπάρχει πίεση προς την Αθήνα σ΄ όλα τα επίπεδα κι όχι μόνο στο οικονομικό. Λες κι αυτή από μόνη της δεν είναι έτσι κι αλλιώς αφόρητη.

Είναι βέβαιο ότι ο Καμμένος μαζί με τον Βαρουφάκη θα είναι οι δυο βασικοί στόχοι του Βερολίνου. Και για τον πρώτο έχουν βρει έναν πολύ καλό σύμμαχο,την Τουρκία που μόνο κέρδος έχει απ΄ όλη αυτή την υπόθεση. Η Τουρκία που αντιμετωπίζεται από τις ΗΠΑ και το σύνολο των δυτικών χωρών με καχυποψία σχετικά με την πραγματική ατζέντα που έχουν οι Ερντογάν και Νταβούτογλου φαίνεται ότι δεν ανησυχεί την Γερμανία. Τουλάχιστον μέχρι να τελειώσει το “μπρα-ντε-φερ” Βερολίνου-Αθήνας.
onalert.gr/newrussia.gr
http://www.newrussia.gr/index.php/site/article/grammh-pyros-berolinoy-agkyras-kata-elladas-me-stoxeysh-ston-kammeno

ΣΟΙΜΠΛΕ: ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΒΑΛΑ ΤΟΝ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ – ΥΠΕΞ: ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ Η ΟΥΣΙΑ

«Το ότι είναι (ο Γ. Βαρουφάκης) τώρα ξαφνικά πολιτικά αφελής στο θέμα "επικοινωνία" μου είναι εντελώς καινούργιο, του είπα».
Αυτή ήταν η ακριβής «επίμαχη» φράση που προκάλεσε διάβημα από την πλευρά της Αθήνας προς το Βερολίνο, όπως ισχυρίζεται ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, σε ερώτηση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.
«Αυτό είναι το εντελώς αντίθετο από αυτό που του προσάπτεται από σήμερα το πρωί», συνεχίζει ο εκπρόσωπός του.
Απαντώντας δε σε ερώτηση σχετικά με την κλιμάκωση των τόνων μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, ο Γερμανός εκπρόσωπος παρέπεμψε στην απάντηση που έδωσε χθες (11/03/2015) ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ«Από την πλευρά της γερμανικής κυβέρνησης, δεν μπορώ να διαπιστώσω άλλον τόνο από αυτόν που είχαμε πάντα. Είναι ένας αντικειμενικός τόνος. Είναι ένας τόνος προσανατολισμένος στις λύσεις. Με αυτή την έννοια εκφράζεται η γερμανική κυβέρνηση, εκφράζονται οι εκπρόσωποι της γερμανικής κυβέρνησης, για παράδειγμα εντός του Eurogroup».
Στο μεταξύ, Γερμανός δημοσιογράφος ρώτησε τον εκπρόσωπο του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, σχετικά με το διάβημα προς την γερμανική κυβέρνηση.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κούτρας, απαντώντας, διευκρίνισε πως «πολύ κακώς αποδόθηκε από μερίδα του Τύπου, εγχώριου και διεθνούς, ότι το ελληνικό διάβημα προς τη γερμανική κυβέρνηση πραγματοποιήθηκε δήθεν βασιζόμενο σε λανθασμένη μετάφραση φράσης χαρακτηρισμού του Έλληνα Υπουργού Οικονομικών».
Σημείωσε μάλιστα με νόημα πως «αντιθέτως, οι λόγοι διενέργειας του συγκεκριμένου διαβήματος προς την κυβέρνηση μίας φίλης, εταίρου και συμμάχου χώρας ευρίσκονται στην ουσία των λεχθέντων από τον κ. Σόιμπλε».
Νωρίτερα, ο Γερμανός υπουργός διέψευσε ότι προσέβαλε τον Έλληνα ομόλογό του, Γιάνη Βαρουφάκη.
«Όχι, δεν προσέβαλα τον Έλληνα ομόλογό μου. Αυτά είναι ανοησίες», είπε ο Σόιμπλε στο Reuters, όταν ρωτήθηκε για το ελληνικό διάβημα που επέδωσε ο Έλληνας πρέσβης στο Βερολίνο στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/566198/soimple-den-prosevala-ton-varoyfaki-ypex-simasia-exei-i-oysia-oxi-oi-lexeis#ixzz3UCUnqw7r

T'AKOYTE;;; ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ, ΝΑ ΣΑΣ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ: ΞΕΚ@ΛΛΑ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΩΡΑΣ ΤΟΥ FACEBOOK!

"Κ-Α-Μ-Ι-Α ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ!!" ΑΥΣΤΗΡΗ ΚΑΙ ΣΑΦΗ ΟΔΗΓΙΑ ΤΟΥ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ - ΧΡΗΣΤΕΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ!Αυστηρή οδηγία να μην ποστάρονται φωτογραφίες παιδιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έδωσε ο Διευθυντής του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης.
σε πρόσφατη ομιλία του με θέμα την προστασία των παιδιών στο διαδίκτυο, ο Ταξίαρχος – Διευθυντής του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης, έδωσε στους γονείς την πιο σαφή οδηγία «Καμία φωτογραφία των παιδιών στο διαδίκτυο!»....
Ο κ. Σφακιανάκης αναφέρθηκε σε περιστατικά παιδιών στην Ελλάδα, τα οποία βρέθηκαν σε πολύ δύσκολη θέση όταν φωτογραφίες τους «πειράχτηκαν» μέσω φωτομοντάζ και διέρρευσαν στο σχολικό τους περιβάλλον, παρουσιάζοντας π.χ. το πρόσωπο του παιδιού με το σώμα κάποιας π@ρvοστάρ.
Και δεν είναι η ίδια η φωτογραφία που θα ενοχλήσει το παιδί, όσο ο αδιάκοπος χλευασμός των συμμαθητών του ή, ακόμα χειρότερα, το bullying που θα ακολουθήσει.
Και δεν είναι μόνο οι φωτογραφίες που μπορεί να βάλουν τα παιδιά σας σε κίνδυνο. Όπως αναφέρει η διευθύντρια του Ινστιτούτου Διαδικτύου της Οξφόρδης, Victoria Nash, υπάρχουν δύο πράγματα που οι γονείς θα πρέπει να προσέχουν:
«Το ένα είναι πληροφορίες για τα παιδιά που δημοσιεύουν, όπως π.χ. η ημερομηνία και το τόπος γέννησής τους, το πού ζουν και πού πηγαίνουν σχολείο, καθώς τις πληροφορίες αυτές μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος προκειμένου να τους κλέψει την ηλεκτρονική ταυτότητα (να φτιάξει, δηλαδή, ένα προφίλ στο Facebook με αυτά ακριβώς τα στοιχεία).
Το δεύτερο έχει να κάνει με την συγκατάθεση του παιδιού: Τι από αυτά που ποστάρετε θα θέλει το παιδί σας να δει δημοσιευμένο όταν μεγαλώσει;
Και κυρίως, τι κόστος μπορεί να έχει αυτό για την πορεία της ζωής του (π.χ. δεν ξέρετε πώς μία φωτογραφία του παιδιού με κάποιο πολιτικό μήνυμα μπορεί να επηρεάσει με κάποιον τρόπο τη μελλοντική του καριέρα)».
Τι πρέπει να κάνετε από εδώ και στο εξής
Τόσο ο κ. Σφακιανάκης όσο και η δρ. Nash συμφωνούν στο ότι ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσετε την ψηφιακή ταυτότητα του παιδιού σας είναι να μην ποστάρετε ποτέ απολύτως τίποτα για εκείνο. Κάποιοι γονείς θεωρούν ότι λαμβάνουν ένα «μέτρο προστασίας» ποστάροντας φωτογραφίες των παιδιών τους χωρίς να αναγράφουν πουθενά τα ονόματά τους – οι φωτογραφίες, όμως, θα παραμείνουν για πάντα εκεί, διαθέσιμες προς όλους.
Δεν αποκλείεται στο μέλλον, λένε οι ειδικοί, μία φωτογραφία του παιδιού σας που ποστάρατε όταν είναι 4 ετών, να συνδεθεί με κάποια που θα ποστάρει ένας φίλος του όταν θα είναι 10 ετών και στην συνέχεια με κάποιο επαγγελματικό προφίλ που μπορεί να έχει το παιδί σας ως ενήλικας και έτσι να δημιουργηθεί ένα πλήρες ψηφιακό αρχείο του παιδιού, πάνω στο οποίο δεν θα μπορεί να έχει κανέναν έλεγχο.
Τι μπορείτε να κάνετε αν έχετε ήδη ποστάρει φωτογραφίες των παιδιών σας στο Facebook ή στο Instagram; Να σας πούμε, καταρχάς, τι δεν μπορείτε να κάνετε: Να τις πάρετε πίσω. Όπως ανάφερε στην ομιλία του ο κ. Σφακιανάκης, για να μπορέσει μία κοπέλα από την Ιρλανδία να διεκδικήσει ολόκληρο το ψηφιακό της αρχείο, αφού απενεργοποίησε το προφίλ της στο Facebook, χρειάστηκε να καταφύγει σε πολυετή δικαστικό αγώνα με το μέσο.
Τι κέρδισε στο τέλος; Ένα CD με τις φωτογραφίες της (αντίγραφα των οποίων προφανώς και έχει κρατήσει το Facebook). Αυτό, λοιπόν, που μπορείτε να κάνετε είναι να μην ξαναποστάρετε ποτέ καμία φωτογραφία των παιδιών σας, σε κανένα διαδικτυακό μέσο. Όσο για τις φωτογραφίες που έχετε ήδη ποστάρει εσείς, μπορείτε να τις διαγράψετε (αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν έχουν ήδη αποθηκευτεί στα αρχεία του Facebook ή οποιουδήποτε άλλου). Τις φωτογραφίες που έχουν ποστάρει άλλοι με εσάς (και τα παιδιά) να έχετε γίνει tag μπορείτε να τις κρύψετε από το Χρονολόγιό σας, όμως όχι να τις διαγράψετε – μόνο αυτός που την πόσταρε μπορεί να το κάνει.
Από εκεί και πέρα, στις ρυθμίσεις ασφαλείας του μέσου (π.χ. του Facebook) επιλέξτε αφενός τις φωτογραφίες σας να βλέπουν μόνο οι Φίλοι σας και επιλέξτε να ενημερώνεστε κάθε φορά που κάποιος σας κάνει tag σε μία φωτογραφία, προκειμένου να την εγκρίνετε πριν δημοσιευτεί – αν είναι και τα παιδιά σας στην φωτογραφία αυτήν, το δικό σας όνομα θα είναι αυτό που πιθανότατα θα γίνει tagged.
Τέλος, ενημερώστε κάθε φίλο και γνωστό σας ότι δεν θέλετε επ'ουδενί να ποστάρουν καμία φωτογραφία ή πληροφορία, στην οποία εμφανίζεται ή αναφέρεται το παιδί σας.
Σε περίπτωση που ανησυχείτε ή είστε βέβαιοι ότι φωτογραφίες του παιδιού σας χρησιμοποιούνται από άλλους, χωρίς την δική σας συγκατάθεση, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να απευθυνθείτε στο Cyber Alert, την εφαρμογή για επικοινωνία με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε Πραγματικό Χρόνο. καλά εντάξει αυτά τα 12-13-14 άχρονα που κάνουν πασαρέλα στο facebook θα τα μαζέψει κάνεις; και μετα σου λέει πως έχουν ψωνιστεί όλες σήμερα!.

Βοσνία/Ερζεγοβίνη- Το μεγαλύτερο κέντρο στρατολόγησης Ισλαμιστών

Γερμανοί δημοσιογράφοι επισκέφθηκαν  το χωριόΓκόρνα Μαότσα στην περιοχή Μπράνσκο της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης που καθορίζεται ως το μεγαλύτερο κέντρο στρατολόγησης του ισλαμικού κράτους, σε όλη την Ευρώπη, όπως γράφει το Tanjug επικαλούμενο την εφημερίδα  της Κροατίας «Jutarnji list». «Από τη στιγμή που μας είδαν στο χωριό, κατέβασαν αμέσως τη μαύρη σημαία των Τζιχαντιστών και ένα σύμβολο που βρίσκονταν στο τοίχο, έσπευσαν να το αλλοιώσουν με κιμωλία» ανέφεραν οι δημοσιογράφοι στην εφημερίδα.
 
Οι Γερμανοί δημοσιογράφοι επισκέφθηκαν το χωριό Γκόρνο Μαότσα γιατί πολλές πληροφορίες το αναφέρουν ως «στρατόπεδο εκπαίδευσης» με βετεράνους εκπαιδευτές, προκειμένου να αποστείλουν νέους τζιχαντιστές στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και το Ιράκ.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Κέντρο αυτό δεν στρατολογεί μόνο Βόσνιους, αλλά ριζοσπάστες ισλαμιστές από όλη την Ευρώπη, κυρίως από Γερμανία, Αυστρία και Σερβία.
«Ο δρόμος που οδηγεί στο χωριό είναι λασπώδης, επάνω σε λόφους στη βορειοανατολική Βοσνία. Πινακίδα για το χωριό δεν υπάρχει (εντοπίστηκε με GPS), δεν υπάρχει ούτε σήμα κινητής τηλεφωνίας, αλλά ούτε οι ντόπιοι θέλουν. Αν και δεν είδαμε κανέναν, αυτοί γνωρίζουν ότι είμαστε εδώ. Άρχισαν βιαστικά να κατεβάζουν τη μαύρη σημαία και να σβήνουν διάφορα συνθήματα», γράφει το δημοσίευμα, το οποίο δεν αναφέρει εάν οι δημοσιογράφοι βρήκαν το περίφημο ‘στρατόπεδο των τζιχαντιστών’.
 
--

http://greeknation.blogspot.gr/2015/03/blog-post_295.html

Το ΝΑΤΟ επέλεξε το Βουκουρέστι για δύο διοικήσεις του στην Ανατ. Ευρώπη

Η Ρουμανία επιλέχθηκε ως η καλύτερη επιλογή για τηντοποθέτηση δύο  θέσεων διοίκησης του ΝΑΤΟ, η δημιουργία των οποίων ανακοινώθηκε στη συνεδρίαση των υπουργών άμυνας των χωρών  μελών της Συμμαχίας στις Βρυξέλλες. Αυτό δήλωσε, σήμερα,  ο υπουργός Άμυνας της Ρουμανίας, Μιρτσέα Ντούσε.«Σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη στη συνεδρίαση του Φεβρουαρίου, το Βουκουρέστι έχει επιλεγεί ως βέλτιστη θέση (από την άποψη της αποτελεσματικότητας των στρατιωτικών) για τη φιλοξενία δύο θέσεων διοίκησης του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Ντούσε.
 
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι θέσεις αυτές θα εξοπλισθούν το 2016 και θα τεθούν σε πλήρη λειτουργία από το 2018.
Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της Συνόδου του Φεβρουαρίου των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, αποφασίστηκε η δημιουργία έξι νέων κέντρων διοίκησης στην Ανατολική Ευρώπη, με περιφερειακό αρχηγείο στην Πολωνία.
Η απόφαση αυτή οφείλεται στην επιδείνωση της κατάστασης στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας. Το ΝΑΤΟ επιδιώκει  την ενίσχυση της παρουσίας του, ιδιαίτερα στην ανατολική Ευρώπη, σύμφωνα με το mediafax.
 
--


Η σφαγέας των εθνών έπαιρνε «δωρεές» από ισλαμοφασίστες. Τι περίεργο


Bribes Disguised As Charitable Gifts: Hillary Clinton’sPossible Legal Trouble

Last week the Washington Post reported that Algeria gave half a million dollars to Bill and

Hillary Clinton’s foundation while at the same time lobbying Hillary Clinton at the State Department. At a forum in Miami this weekend, Bill Clinton defended taking money from Algeria and other countries while his wife held a high-level government position. From the Miami Herald:

“The U.A.E. gave us money,” he said, referring to the United Arab Emirates. “Do we agree with everything they do? No, but they help us fight ISIS,” referring to the so-called Islamic State. He characterized the donations as coming from “friends” that had previously contributed to the foundation and were allowed to keep doing so under a 2008 ethics agreement with the Obama administration. But that was not the case with a $500,000 contribution from the Algerian government. “My theory about this is, disclose everything and let people make their judgments,” Clinton said.
Oh, that’s right. The Algerian donation was solicited and received without the Obama administration’s approval. So any disclosure we’re discussing is after-the-fact.
One interesting way to look at the ethics of such a donation is how the U.S. government handles donations to foreign charities by U.S. entities lobbying government officials. Remember this part of the Post story:
The money was given to assist with earthquake relief in Haiti, the foundation said. At the time, Algeria, which has sought a closer relationship with Washington, was spending heavily to lobby the State Department on human rights issues.
If the money was given for the stated purpose of earthquake relief, does that make the donation clean even though Algeria sought something from Hillary Clinton’s agency?
In 2011 and 2012, the Obama administration’s Securities and Exchange Commission levied large penalties against U.S. pharmaceutical companies for violating the Foreign Corrupt Practices Act. These included Johnson & Johnson, Pfizer, and Eli Lilly and Company. Among the charges was making donations to a charitable foundation in Poland.
That charitable foundation was run by an official with a regional health ministry who had the authority to make pharmaceutical purchasing decisions. The charitable foundation was legitimate and the foundation’s work was for a good cause. But the U.S. government found that the donation still had a corrupt purpose.
Again, the Clinton foundation says the money was given for a good cause — earthquake relief in Haiti. At least when the shoe is on the other foot and U.S. companies are donating to foreign charities, the U.S. government does not hold the view that such donations toward charitable purposes can not be tainted. In fact, while Eli Lilly never admitted wrongdoing, those donations to a Polish charity cost them a pretty penny:
“On 20 December 2012, the SEC charged Eli Lilly with violations of the anti-bribery, books and records and internal controls provisions of the FCPA. The Company neither admitted nor denied the allegations in the SEC’s complaint, which included … making donations to a Polish charity founded and administered by a Polish regional health director, in order to secure an ensured market position for the Company’s pharmaceutical products. Eli Lilly agreed to pay disgorgement, prejudgment interest and penalties totaling USD 29,398,734.”
Earlier this month the head of the SEC’s enforcement division, Andrew Ceresney, discussed the Eli Lilly and “bribes disguised as charitable contributions“:
As you might know, the FCPA prohibits giving “anything of value” to a foreign official to induce an official action to obtain or retain business, and we take an expansive view of the phrase “anything of value.” The phrase clearly captures more than just cash bribes, and Eli Lilly is not the only matter where we have brought an action arising out of charitable contributions.
He noted an instance when a medical technology company’s subsidiary made a donation to a university to fund a laboratory that a doctor wanted. That doctor gave business to the medical technology company. And, like Eli Lilly, a subsidiary of Schering-Plough paid $76,000 to that Polish charitable foundation. That foundation’s head also directed a governmental body that funded pharm purchases. Schering-Plough had to pay a huge fine.
The lesson is that bribes come in many shapes and sizes, and those made under the guise of charitable giving are of particular risk in the pharmaceutical industry. So it is critical that we carefully scrutinize a wide range of unfair benefits to foreign officials when assessing compliance with the FCPA — whether it is cash, gifts, travel, entertainment, or charitable contributions. We will continue to pursue a broad interpretation of the FCPA that addresses bribery in all forms.
Other anti-corruption practitioners note that it’s a major red flag when you see a single, isolated charitable donation of the size that Algeria gave to the Clinton Foundation. Such investigators say the first thing you look for is whether the giver had any business before the government official, which clearly was the case with Algeria, which was lobbying at the time for more favorable foreign policy treatment.
If these facts were in the private sector, the Department of Justice would be all over the matter. The Clintons have had previous problems with raising funds from foreign entities seeking to influence domestic policy.
One other thing to note is that the FCPA defines a “government official” to include not just foreign officials, candidates for office, and parties, but also any other recipient if the payment ultimately goes to a foreign official, candidate or party. By this broad definition, all-but-officially-announced Hillary Clinton would more than fit the definition.
Of course, the U.S. Constitution and various laws already ban such payments to Hillary Clinton.
But it would be weird if we held U.S. companies to far stricter standards regarding bribery than we did our own secretary of state.
Photo By Shutterstock
Mollie Ziegler Hemingway is a senior editor at The Federalist.
 



 Μετάφραση Google


"Η ΗΑΕ μας έδωσε τα χρήματα », είπε, αναφερόμενος στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. "Έχουμε συμφωνήσει με ό, τι κάνουν; Όχι, αλλά θα μας βοηθήσει στην καταπολέμηση ISIS ", αναφερόμενος στο λεγόμενο ισλαμικό κράτος. Χαρακτήρισε τις δωρεές ότι προέρχονται από «φίλους» που είχε προηγουμένως συνέβαλαν στη θεμελίωση και είχαν τη δυνατότητα να συνεχίσει να κάνει έτσι στο πλαίσιο μιας συμφωνίας του 2008 ηθικής με την κυβέρνηση Ομπάμα. Αλλά αυτό δεν ήταν η περίπτωση με επιχορήγηση 500.000 δολλαρίων από την κυβέρνηση της Αλγερίας. «Η θεωρία μου σχετικά με αυτό, αποκαλύπτει τα πάντα και να αφήσουμε τους ανθρώπους να κάνουν τις κρίσεις τους,» δήλωσε η Κλίντον.
Ω, αυτό είναι σωστό. Η αλγερινή δωρεά και λαμβάνονται χωρίς την έγκριση της κυβέρνησης Ομπάμα. Έτσι, οποιαδήποτε αποκάλυψη που συζητάμε είναι μετά-το-γεγονός.
Ένας ενδιαφέρων τρόπος για να εξετάσουμε την ηθική μιας τέτοιας δωρεάς είναι πως η αμερικανική κυβέρνηση χειρίζεται τις δωρεές σε φιλανθρωπικά ιδρύματα του εξωτερικού από τις αμερικανικές πιέσεις φορείς κυβερνητικούς αξιωματούχους. Θυμηθείτε αυτό το μέρος της ιστορίας Δημοσίευση:
Τα χρήματα που δόθηκαν για να βοηθήσει με ανακούφιση σεισμού στην Αϊτή, το θεμέλιο είπε. Εκείνη την εποχή, η Αλγερία, η οποία έχει επιδιώξει μια στενότερη σχέση με την Ουάσιγκτον, είχε δαπάνες σε μεγάλο βαθμό επηρεασμού του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Αν τα χρήματα που δόθηκαν για το δηλωμένο σκοπό της ανακούφισης σεισμού, κάνει ότι κάνει η δωρεά καθαρή, ακόμη και αν Αλγερία ζήτησε κάτι από το γραφείο της Χίλαρι Κλίντον;
Το 2011 και το 2012, την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της κυβέρνησης Ομπάμα επιβάλλονται μεγάλες ποινές εναντίον φαρμακευτικές εταιρείες των ΗΠΑ για παραβίαση του Νόμου περί Πρακτικών Διαφθοράς στην Αλλοδαπή. Αυτά περιλαμβάνονται Johnson & Johnson, Pfizer και Eli Lilly and Company. Μεταξύ των επιβαρύνσεων, κάνοντας δωρεές σε ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα στην Πολωνία.
Αυτό κοινωφελές ίδρυμα είχε τρέξει από υπάλληλο με ένα περιφερειακό υπουργείο υγείας που είχαν την εξουσία να διαθέτουν φαρμακευτικά αποφάσεις αγοράς. Το φιλανθρωπικό ίδρυμα ήταν νόμιμη και το έργο του Ιδρύματος ήταν για καλό σκοπό. Αλλά η κυβέρνηση των ΗΠΑ διαπίστωσε ότι η δωρεά είχε ακόμη μια διεφθαρμένη σκοπό.
Και πάλι, το Ίδρυμα Κλίντον λέει ότι τα χρήματα που δόθηκαν για καλό σκοπό - ανακούφιση σεισμού στην Αϊτή. Τουλάχιστον όταν το παπούτσι είναι στο άλλο πόδι και αμερικανικές εταιρείες δωρίζετε σε ξένες φιλανθρωπικές οργανώσεις, η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν έχουν την άποψη ότι τέτοιου είδους δωρεές σε φιλανθρωπικούς σκοπούς δεν μπορεί να είναι μολυσμένα. Στην πραγματικότητα, ενώ η Eli Lilly ποτέ δεν παραδέχθηκε αδίκημα, οι δωρεές σε πολωνικό φιλανθρωπία τους κοστίσει μια όμορφη πένα:
«Στις 20 Δεκεμβρίου 2012, η ​​Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς χρεώνονται Eli Lilly με παραβιάσεις της κατά της δωροδοκίας, τα βιβλία και τα αρχεία και τους εσωτερικούς ελέγχους διατάξεις του FCPA. Η Εταιρεία δεν παραδέχθηκε ούτε αρνήθηκε τις κατηγορίες σε καταγγελία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η οποία περιελάμβανε ... κάνοντας δωρεές σε πολωνικό φιλανθρωπία που ιδρύθηκε και διοικείται από έναν Πολωνό περιφερειακός διευθυντής για την υγεία, προκειμένου να εξασφαλίσει μια εξασφαλισμένη θέση στην αγορά των φαρμακευτικών προϊόντων της Εταιρείας. Eli Lilly συμφώνησε να καταβάλει disgorgement, το ενδιαφέρον προκατάληψη και πρόστιμα συνολικού ύψους 29.398.734 δολαρίων. "
Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο επικεφαλής του τμήματος επιβολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ο Andrew Ceresney, συζήτησαν την Eli Lilly και «δωροδοκίες που μεταμφιέζεται ως φιλανθρωπικές εισφορές»:
Όπως ίσως γνωρίζετε, ο FCPA απαγορεύει τη δημιουργία «οτιδήποτε αξίας» σε ένα ξένο αξιωματούχο να προκαλέσει μια επίσημη ενέργεια για την απόκτηση ή τη διατήρηση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, και παίρνουμε μια επεκτατική θέα της φράσης «οτιδήποτε αξίας.» Η φράση αποτυπώνει σαφώς περισσότερο από ό, τι απλά δωροδοκίες σε μετρητά, και η Eli Lilly, δεν είναι το μόνο θέμα στο οποίο έχουμε άσκησε προσφυγή που απορρέουν από φιλανθρωπικές εισφορές.
Σημείωσε ένα παράδειγμα, όταν η θυγατρική μιας εταιρίας ιατρικών τεχνολογία έκανε μια δωρεά σε ένα πανεπιστήμιο για να χρηματοδοτήσει ένα εργαστήριο που ένας γιατρός ήθελε. Ότι ο γιατρός έδωσε επιχείρηση για την ιατρική εταιρεία τεχνολογίας. Και, όπως και η Eli Lilly, θυγατρική της Schering-Plough, κατέβαλε 76.000 δολάρια για το πολωνικό φιλανθρωπικό ίδρυμα. Επικεφαλής του ιδρύματος αυτού κατευθύνεται επίσης ένα κυβερνητικό όργανο που χρηματοδοτείται αγορές Pharm. Schering-Plough έπρεπε να πληρώσει ένα τεράστιο πρόστιμο.
Το δίδαγμα είναι ότι οι δωροδοκίες έρχονται σε πολλά σχήματα και μεγέθη, καθώς και εκείνες που γίνονται κάτω από το πρόσχημα της φιλανθρωπικών είναι ιδιαίτερο κίνδυνο στη φαρμακευτική βιομηχανία. Γι 'αυτό είναι σημαντικό να έχουμε ελέγξει προσεκτικά ένα ευρύ φάσμα των αθέμιτων πλεονεκτημάτων σε ξένους αξιωματούχους κατά την αξιολόγηση της συμμόρφωσης με το νόμο FCPA - είτε πρόκειται για μετρητά, δώρα, ταξίδια, διασκέδαση, ή φιλανθρωπικές εισφορές. Θα συνεχίσει να επιδιώκει μια ευρεία ερμηνεία του νόμου FCPA που αντιμετωπίζει δωροδοκία σε όλες τις μορφές.
Άλλοι επαγγελματίες κατά της διαφθοράς να σημειώσετε ότι αυτό είναι ένα σημαντικό κόκκινη σημαία, όταν βλέπετε ένα ενιαίο, απομονωμένες φιλανθρωπική δωρεά του μεγέθους που Αλγερία έδωσε στο Ίδρυμα Κλίντον. Αυτές οι ερευνητές λένε ότι το πρώτο πράγμα που κοιτάζω είναι αν ο δωρητής είχε καμία επιχείρηση πριν από την επίσημη κυβέρνηση, η οποία ήταν σαφώς η περίπτωση με την Αλγερία, η οποία ασκεί πιέσεις κατά το χρόνο για ευνοϊκότερη μεταχείριση της εξωτερικής πολιτικής.
Αν αυτά τα γεγονότα ήταν στον ιδιωτικό τομέα, το Υπουργείο Δικαιοσύνης θα είναι όλο το θέμα. Οι Κλίντον είχαν ήδη προβλήματα με την άντληση κεφαλαίων από ξένους φορείς επιδιώκουν να επηρεάσουν την εσωτερική πολιτική.
Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι ο FCPA ορίζει την "επίσημη κυβέρνηση" ώστε να περιλαμβάνει όχι μόνο ξένους αξιωματούχους, οι υποψήφιοι για το γραφείο, και τα κόμματα, αλλά και οποιοδήποτε άλλο παραλήπτη, εάν η πληρωμή πηγαίνει τελικά σε ένα ξένο αξιωματούχο, υποψήφιο ή κόμμα. Με αυτήν την ευρεία έννοια, όλα-αλλά-επίσημα ανακοίνωσε η Χίλαρι Κλίντον θα περισσότερο από ό, τι ταιριάζει στον ορισμό.
Φυσικά, το Σύνταγμα των ΗΠΑ και διάφοροι νόμοι απαγορεύουν ήδη τέτοιες πληρωμές προς Χίλαρι Κλίντον.
Αλλά θα ήταν περίεργο αν είχαμε αμερικανικές εταιρείες σε πολύ αυστηρότερα πρότυπα όσον αφορά τη δωροδοκία από ό, τι κάναμε τη δική μας γραμματέα του κράτους.
Φωτογραφία από Shutterstock
Mollie Ziegler Χέμινγουεϊ είναι ανώτερος συντάκτης στο Ομοσπονδιακών.

olympia
http://greeknation.blogspot.gr/2015/03/blog-post_997.html

Βαρουφάκης: «Δεν είναι κακή ιδέα ένα δημοψήφισμα, αλλά μην το κάνετε τίτλο»

Με τις μεταρρυθμίσεις για τον ΦΠΑ υπολογίζουμε να εισπράξουμε 6-8 δισ. - Την Πέμπτη στην Αθήνα «θα έρθουν κάποιοι, δεν ξέρω ακριβώς ποιοι» - Οι Ευρωπαίοι είχαν συνηθίσει σε υπουργούς που περίμεναν έξω από το γραφείο της τρόικας για εντολές - Ασφυκτική η στάση της ΕΚΤ προς την Ελλάδα. - Δεν θα αλλάξει ο ΦΠΑ μέχρι τον Ιούνιο. Διφορούμενες ήταν και πάλι οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, σε σχέση με ένα πιθανό δημοψήφισμα που θα αφορά στη συμφωνία με τους δανειστές.
Σε συνέντευξή του στο Mega o κ. Βαρουφάκης μίλησε για μια ακόμη φορά για δημοψήφισμα, αλλά χωρίς να το... προκρίνει: «Δεν μπορώ να αποκλείσω ένα δημοψήφισμα, αυτό προβλέπεται από το Σύνταγμα, αλλά σας παρακαλώ μην το κάνετε τίτλο ότι μιλάω για δημοψήφισμα» τόνισε, ενώ πρόσθεσε αυξάνοντας τα ερωτήματα: «Η συμφωνία πρέπει να τεθεί στην κρίση του ελληνικού λαού, προσωπική μου άποψη είναι μέσα στο Κοινοβούλιο, αλλά δεν είναι κακή ιδέα ένα δημοψήφισμα».
Εξάλλου δεσμεύτηκε ότι «δεν θα δείτε στην Ελλάδα κανέναν επικεφαλής των τεχνικών κλιμακίων όπως τον κ. Μαζούχ».
«Οι διαπραγματευτές θα επισκέπτονται την Ελλάδα σε καθαρά τεχνικό επίπεδο, οι επαφές θα γίνονται σε κάποιο ξενοδοχείο όπου θα είναι ο χώρος δουλειάς τους», συμπλήρωσε ο υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε ότι οι τεχνοκράτες θα συναντώνται με τεχνοκράτες.
Ερωτηθείς αν θα έρθουν στην Αθήνα την Πέμπτη τεχνικά κλιμάκια απάντησε ότι «νομίζω, έχω ακούσει ότι από την Πέμπτη θα έρθουν κάποιοι, δεν ξέρω ποιοι ακριβώς» συμπληρώνοντας ότι θα έρχονται τεχνικά κλιμάκια ανάλογα με το θέμα των διαπραγματεύσεων
Αναφερόμενος στην πρώτη διαπραγμάτευση στο Brussels Group ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι «ξεκίνησε μια έντονη συζήτηση μεταξύ των τεσσάρων θεσμών και από τη δική μας ομάδα» χαρακτηρίζοντας ως το πιο σημαντικό αυτό του ορισμού της διαδικασίας προκειμένου να είναι στέρεα η βάση σε μια σειρά ζητημάτων.
Μιλώντας για τη στάση της ΕΚΤ ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι κατά τον ίδιο και την κυβέρνηση ακολουθεί μια πολιτική που μπορεί να θεωρεί έως και ασφυκτική. «Αν δείτε πως συμπεριφέρεται στην ελληνική κυβέρνηση σε σχέση με το 2012 σε παρόμοιες συνθήκες, τότε και ανέβασαν το πλαφόν και δεν υπήρχε θέμα με τον ELA αυτό το βλέπουμε όλοι, υπάρχει διαφορά» συμπλήρωσε. Όταν ,όμως ρωτήθηκε αν αυτό γίνεται βάσει κάποιου σχεδίου επειδή στην κυβέρνηση είναι ο Τσίπρας και όχι ο Σαμαράς ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι «δεν θα απαντήσω για τις προθέσεις πολύ σημαντικών ανθρώπων στην Ευρώπη». Παράλληλα υποστήριξε ότι η στάση της ΕΚΤ έχει και μια θετική πλευρά γιατί, όπως εξήγησε, «δεν νομίζω ότι μας σπρώχνουν σε μια ασφυξία για να μην εφαρμόσουμε τις πολιτικές μας. Πιέζουν και τους εταίρους μας λέγοντας ότι η ΕΚΤ δεν μπορεί να βγάζει πάντα το φίδι από την τρύπα».


protothema

http://greeknation.blogspot.gr/2015/03/blog-post_350.html

Διάβημα Αθήνας για την επίθεση Σόιμπλε σε Βαρουφάκη ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΙΔΕΡΗΣ

Το ιδιαίτερα ψυχρό κλίμα στις ελληνογερμανικές σχέσεις αποτυπώθηκε και σε ένα έντονο διάβημα του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών προς το αντίστοιχο γερμανικό, με το οποίο η Αθήνα εξέφρασε την αποδοκιμασία της για τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατά του Ελληνα ομολόγου του Γιάνη Βαρουφάκη.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, το διάβημα θεωρήθηκε επιβεβλημένο, καθώς εκτιμήθηκε ότι οι χαρακτηρισμοί του κ. Σόιμπλε για τον κ. Βαρουφάκη ότι είναι «ανόητα αφελής» συνιστούν αντιδεοντολογική συμπεριφορά και η Αθήνα όφειλε να αντιδράσει. Τόσο το διάβημα όσο και η ομοβροντία επικριτικών δηλώσεων κατά του Γερμανού υπουργού Οικονομικών από μέλη της κυβέρνησης εντάχθηκαν, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, σε ένα ενιαίο σχέδιο αντίδρασης, το οποίο θα συνεχίσει να εφαρμόζεται σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο και, όπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές, στο εξής «καμία πρόκληση δεν θα μένει αναπάντητη».

Εντονη όμως ήταν η ενόχληση του υπουργείου Εξωτερικών και στις δηλώσεις εκπροσώπων της γερμανικής κυβέρνησης, της Καγκελαρίας, του υπουργείου Εξωτερικών και του υπουργείου Οικονομικών ότι για το Βερολίνο δεν υπάρχει θέμα πολεμικών επανορθώσεων. Ιδιαίτερη ενόχληση προκάλεσε η δήλωση της εκπροσώπου του γερμανικού ΥΠΕΞ Σούζαν Σέμπλι ότι «εξ όσων γνωρίζει» κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Ελληνα υπουργού Εξωτερικών στο Βερολίνο, ο κ. Κοτζιάς δεν έθεσε θέμα πολεμικών επανορθώσεων. Η δήλωση αυτή θεωρήθηκε επίσης αντιδεοντολογική και σε απάντησή του ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Κωνσταντίνος Κούτρας τόνισε: «Εξ όσων εγώ γνωρίζω, το ζήτημα των γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων ετέθη κατά την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, στο Βερολίνο, στις 10 Φεβρουαρίου 2015, τόσο στην κοινή συνέντευξη Τύπου όσο και στην κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο υπουργών, κατά τη διάρκεια της οποίας, μάλιστα, ο κ. Κοτζιάς πρότεινε στον κ. Σταϊνμάγερ τη σύσταση κοινής ελληνογερμανικής επιτροπής σοφών που θα εξετάσει όλες τις πλευρές του ζητήματος».

Το βαρύ κλίμα στις ελληνογερμανικές σχέσεις απασχολεί έντονα κυβερνητικούς και διπλωματικούς παράγοντες. Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς θεωρεί απολύτως επιβεβλημένη την απόφασή του να ορίσει συντονιστή για τις ελληνογερμανικές σχέσεις τον πρώην πρέσβη της Ελλάδας στο Βερολίνο Δημήτρη Ράλλη. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Εξωτερικών δεν πρόκειται να ανανεώσει το συμβόλαιο του κ. Γιώργου Χατζημαρκάκη, πρώην ευρωβουλευτή της Γερμανίας, τον οποίο όρισε πρέσβη εκ προσωπικοτήτων ο πρώην ΥΠΕΞ Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο κ. Χατζημαρκάκης έχει υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας στις 5 Νοεμβρίου 2014, εξάμηνης διάρκειας με έμφαση στις ελληνογερμανικές σχέσεις, αντικείμενο που πλέον θα έχει ο κ. Ράλλης από τις 5 Απριλίου.
Έντυπη

Η εισαγγελέας του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου για το μαύρο πολιτικό χρήμα συμφώνησε στο αίτημα της υπεράσπισης Τσοχατζόπουλου, αλλά το δικαστήριο επιφυλάχτηκε να τους καλέσει για κατάθεση Αντωνία Ξυνού

Τελικά, το δικαστήριο επιφυλάχτηκε να αποφανθεί σχετικά με το αίτημα κλήτευσης του ΚΥΣΕΑ επί υπουργίας Τσοχατζόπουλου.

Το αίτημα υπέβαλε νωρίτερα η υπεράσπιση του πρώην υπουργού, ενώ θετική ήταν και η εισαγγελέας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, όπου εκδικάζεται η υπόθεση για το "μαύρο πολιτικό χρήμα" σε δεύτερο βαθμό.
Πιο συγκεκριμένα, η εισαγγελική λειτουργός συμφώνησε στο αίτημα της υπεράσπισης να κληθούν τα μέλη του ΚΥΣΕΑ της περιόδου 1998-99, προκειμένου να καταθέσουν. Μεταξύ αυτών είναι και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και οι πρώην υπουργοί Γιάννος Παπαντωνίου και Βάσω Παπανδρέου.
Το αίτημα είχαν υποβάλει οι συνήγοροι υπεράσπισης του πρώην υπουργού, υποστηρίζοντας ότι η κατάθεσή τους είναι σημαντική για να καταδειχθεί ποιος λάμβανε τις τελικές αποφάσεις για τις προμήθειες εξοπλιστικών προγραμμάτων.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι μέχρι σήμερα η Δικαιοσύνη έχει απορρίψει το συγκεκριμένο αίτημα, που είναι πάγιο για τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

http://news247.gr/eidiseis/koinonia/eishghsh-na-klhthei-to-kysea-ths-periodoy-1998-99-sth-dikaiosunh.3351257.html

Η ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΣΕ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ Γιάννης Φιλιππάκος

Η κεντρική τράπεζα της Νότιας Κορέας μείωσε τα επιτόκια δανεισμού της για πρώτη φορά μέσα σε πέντε μήνες σε μια αιφνιδιαστική κίνηση, η οποία ακολουθεί ανάλογες κινήσεις άλλων οικονομιών που έχουν χαλαρώσει πρόσφατα τη νομισματική τους πολιτική για την ενίσχυση της υποτονικής ανάπτυξης.
Η Τράπεζα της επιτροπής νομισματικής πολιτικής της Νότιας Κορέας μείωσε το βασικό επιτόκιο της κατά 25 μονάδες βάσης στο ιστορικό χαμηλό του 1,75% ανέφερε σχετική ανακοίνωση χωρίς να επεκταθεί σε λεπτομέρειες.
Μόνο 4 από τους 33 αναλυτές που ρωτήθηκαν από το πρακτορείο Ρόιτερς είχαν καταφέρει να προβλέψουν ότι η κεντρική τράπεζα στη Σεούλ θα μειώσει τα βασικά επιτόκια της.


Read more: http://www.newsbomb.gr/oikonomia/news/story/565902/h-notia-korea-proxorise-se-aifnidiastiki-meiosi-ton-epitokion#ixzz3U9WNMSPh

ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ!

ΓΙΑΤΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥ ΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ – ΒΑΖΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΟΚΑΡΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΑ

Για πρώτη ίσως φορά στην ιστορία της Ευρωζώνης οι Γερμανοί αισθάνονται πιεσμένοι και οι κινήσεις στις οποίες προβαίνουν καταδεικνύουν πανικό και έλλειψη ψυχραιμίας.
Οι εμμονές του Βολφγκανγκ Σόιμπλε εναντίον του Βαρουφάκη και του Τσίπρα ξεπερνούν κάθε όριο χυδαιότητας και πολιτικού fair play. Παράλληλα κανείς δεν μπορεί να αντιληφθεί την σκοπιμότητα των συνεχών αντιδράσεων του Βερολίνου σε όλες τις διαπραγματεύσεις, παρά το γεγονός ότι η υπόλοιπη Ευρώπη δεν είναι αρνητική στην εξεύρεση μιας συμβιβαστικής λύσης.
Κατά περίεργο – αλλά εξηγήσιμο τρόπο – οι Γερμανοί έχουν ένα πρόβλημα για κάθε λύση, όχι μόνο για την περίπτωση της Ελλάδας, αλλά και για όλο το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα.
Η συμπεριφορά τους απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι, θα έλεγε κανείς, πρωτοφανής και τούτο γιατί δεν είχαν συνηθίσει να δέχονται αντιδράσεις και φωνές διαμαρτυρίας. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις εκτελούσαν με αίσθημα εθελοδουλίας όλες τις εντολές του Βερολίνου.
Δεν είναι τυχαίο ότι η μοναδική ηγέτης της Ευρώπης που δεν έχει ζητήσει να δει τον Τσίπρα είναι η Μέρκελ.
Από τις 25 Ιανουαρίου του 2015 τα πράγματα άλλαξαν. Ο Τσίπρας χτύπησε τον «γίγαντα με μυαλό νάνου» εκεί που πονάει... στα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
Έθεσε επιτακτικά το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου και επανέφερε το ζήτημα της δέσμευσης κτηρίων Γερμανικής ιδιοκτησίας.
Σύμφωνα με την 137/1997 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λιβαδειάς, επιδικάστηκαν 28 εκατομμύρια ευρώ στους συγγενείς των θυμάτων του Διστόμου. Η απόφαση αυτή κατέστη αμετάκλητη με την 11/2000 απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, η οποία απέρριψε αίτηση αναίρεσης του Γερμανικού Κράτους. Σύμφωνα όμως με το άρθρο 923 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας η «αναγκαστική εκτέλεση κατά αλλοδαπού δημοσίου δεν μπορεί να γίνει χωρίς προηγούμενη άδεια του Υπουργού της Δικαιοσύνης».
Ανάλογη απόφαση είχε πάρει και η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ το 2000. Ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης είχε υπογράψει την σχετική απόφαση του Αρείου Πάγου με αποτέλεσμα δικαστική κλητήρας να εμφανιστεί στο γερμανικό Ινστιτούτο Γκαίτε των Αθηνών, προκειμένου να εκτελέσει την δικαστική απόφαση του Αρείου Πάγου.
Ωστόσο, λίγες ημέρες μετά και κατόπιν την απόφασης της Γερμανίας να εγκρίνει την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ, η τότε κυβέρνηση άλλαξε άποψη και ο υπουργός Δικαιοσύνης απέσυρε την απόφαση για αναγκαστική εκτέλεση.
Οι αποζημιώσεις δηλαδή χρησιμοποιήθηκαν από το ΠΑΣΟΚ ως «επικοινωνιακό όπλο» για να εισέλθει η χώρα στη ζώνη του ευρώ.
Η σημερινή «πολεμική» του Αλέξη Τσίπρα έχει σοκάρει την Καγκελαρία κάτι που φαίνεται από τα πρωτοσέλιδα του γερμανικού Τύπου που βομβαρδίζουν με δημοσιεύματα εναντίον της Ελλάδας κάνοντας λόγο για διατάραξη των ισορροπιών στην Ευρώπη.
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι σαφές ότι δεν επιθυμεί να βρεθεί μια αμοιβαία επωφελής λύση μεταξύ Ελλάδας και Ε.Ε. Επιδιώκει την οικονομική ασφυξία και την πλήρη ρήξη για να στείλει το μήνυμά του στο εσωτερικό της Γερμανίας και ιδιαίτερα στους «αντάρτες» Χριστιανοδημοκράτες και τους «εξεγερθέντες» Χριστιανοκοινωνιστές της γερμανικής κυβέρνησης ότι δεν «χαρίζεται» στους άσωτους του Νότου.
Επιδιώκει σφόδρα τη ρήξη για να ανακόψει το ενδεχόμενο ανόδου «Εναλλακτικών» ευρωσκεπτικιστών του Grexit αλλά και των ακροδεξιών του Pediga.
Μια υποταγή της Ελλάδας στο Βερολίνο θα στείλει μήνυμα σε ολόκληρη την Ευρώπη ότι η Γερμανία είναι το αφεντικό. Μόνον η Γερμανία του κ. Σόιμπλε μπορεί να παραβιάζει συστηματικά και κατά το δοκούν τους κανόνες της Ε.Ε. χωρίς να ανοίγει μύτη. Όπως, για παράδειγμα, να υπερβαίνει επί πέντεσυναπτά έτη το ανώτατο επιτρεπτό όριο για το εμπορικό πλεόνασμα χωρίς να υφίσταται καμία κύρωση. Κι ας είναι αυτό το πλεόνασμα, μια από τις βασικές πηγές των ελλειμμάτων του Νότου.
Η Γερμανία φαίνεται να «παίζει» μόνη της στην Ευρώπη, αλλά αυτό οφείλεται σε λόγους πολιτικής και οικονομικής συγκυρίας.
Το Βερολίνο επιχειρεί να «μοντάρει» τον παραγωγικό ιστό της Γηραιάς Ηπείρου στα μέτρα του. Μόνο που η Ευρώπη είναι ένας ζωντανός οργανισμός με την πιο εκλεπτυσμένη και επεξεργασμένη ιστορία φιλοσοφικά, πολιτικά, κοινωνικά στον πλανήτη.
Η Ευρώπη δεν είναι «μπανανία» της Λατινικής Αμερικής. Και βεβαίως, για να προχωρήσει δεν έχει ανάγκη ούτε τα γερμανικά κεφάλαια, ούτε τις μίζες, ούτε τη γερμανική ηγεμονία. Η Ευρώπη πρέπει να δημοκρατικοποιήσει σε βάθος τους θεσμούς της, να εγκαταλείψει τον άκρατο νεοφιλελευθερισμό που διογκώνει τις κοινωνικές και εθνικές ανισότητες, να τυπώσει χρήμα και να προχωρήσει στην πολιτική της ομοσπονδοποίηση.
Όπως και στο παρελθόν, έτσι και σήμερα, ο «κλήρος» έπεσε στη μικρή Ελλάδα να ταρακουνήσει τους γραφειοκράτες της Ευρώπης και να ξυπνήσει τον αληθινό γίγαντα που δεν είναι άλλος από το λαό της Ευρώπης.
Ο Νίκος Παππάς έδωσε το σύνθημα κατά του Βερολίνου
Το σύνθημα για το πυρ ομαδόν της κυβέρνησης στο Βερολίνο το έδωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο οποίος προσερχόμενος στη Βουλή σήκωσε το γάντι της επίθεσης που εξαπέλυσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών στον Γιάννη Βαρουφάκη και την ελληνική κυβέρνηση. Ο κ. Παππάς με τις δηλώσεις του διαχώρισε το Βερολίνο από την Ευρώπη και επιτέθηκε στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατηγορώντας τον για αντιευρωπαϊκή συμπεριφορά.
«Ο κ. Σόιμπλε είναι ο βασικός υποστηρικτής των αποτυχημένων πολιτικών σε Ελλάδα και σε Ευρώπη. Είναι σαφές ότι η αποτυχία του σχεδίου ασφυξίας της Ελλάδας έχει φέρει κάποιους σε δύσκολη θέση. Οι σημερινές του δηλώσεις είναι επίσης σαφές ότι απευθύνονται στο εσωτερικό και εσωκομματικό του του ακροατήριο.
Αυτές οι δηλώσεις είναι ασύμβατες τόσο με τη θεσμική θέση που κατέχει όσο και με την προσδοκία που έχει διαμορφωθεί στην Ευρώπη για εξεύρεση μίας νέας λύσης. Η εμμονή και η επιμονή του σε αυτή την πολιτική και σε αυτό το ύφος είναι ασύμβατες με την πορεία προς μια ενωμένη και δημοκρατική Ευρώπη».
Την ρητορική κλιμάκωσης της έντασης με κινητήριο μοχλό τις γερμανικές αποζημιώσεις ακολούθησαν και τα υπόλοιπα κυβερνητικά στελέχη που τοποθετήθηκαν στο κοινοβουλίου.
Ανοίγει το δρόμο στην αναγκαστική εκτέλεση σε γερμανική περιουσία ο Παρασκευόπουλος
Την θέση ότι η απόφαση του Αρείου Πάγου για την αποκατάσταση των οικογενειών θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας στο Δίστομο παραμένει εκτελεστή εξέφρασε απόψε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος ο οποίος ανακοίνωσε χειροκροτούμενος από την εθνική αντιπροσωπεία ότι είναι έτοιμος να δώσει την άδεια για την εκτέλεσή της.
«Θέλω να εκφράσω την προσωπική μου θέση ως υπουργού της Δικαιοσύνης. Συγχωρέστε μου τον ΄΄πρωτοπρόσωπο΄΄ λόγο. Οφείλεται στο ότι η πολιτική δικονομία αναθέτει μια απόφαση στον υπουργό της Δικαιοσύνης. Έχω τη γνώμη ότι η απόφαση του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου που έκρινε ότι υπάρχει ετεροδικία και επομένως ασυλία του εναγόμενου γερμανικού κράτους δεν αναιρεί την ''εκτελεστότητα'' της Αρεοπαγιτικής απόφασης του έτους 2000 διότι δεν αφορά την ίδια υπόθεση. Η απόφαση του Αρείου Πάγου παραμένει εκτελεστή και προσωπικά είμαι έτοιμος να δώσω την άδεια για την εκτέλεσή της», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης χειροκροτούμενος από βουλευτές.
Ήσυχος: 400.000 έγγραφα της Βέρμαχτ αποδεικνύουν την καταστροφή
Την αποκάλυψη ότι στο Πεντάγωνο υπάρχουν περίπου 400.000 έγγραφα της γερμανικής Βέρμαχτ που αποδεικνύουν τις καταστροφές που έγιναν στην Ελλάδα την Κατοχή, έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος μιλώντας στη Βουλή, τονίζοντας ότι όλο το υλικό των 400.000 εγγράφων θα διατεθεί για την υποστήριξη του έργου της Επιτροπής.
Τα έγγραφα βρίσκονται εδώ και λίγους μήνες στα ιστορικά αρχεία των Ενόπλων Δυνάμεων, βρίσκονται ήδη σε διαδικασία ψηφιοποίησης και προέρχονται από τις ΗΠΑ. Όπως είπε ο Κ. Ήσυχος αφορούν τα ημερολόγια της Βέρμαχτ και των στρατευμάτων κατοχής την περίοδο 1941-1944 στην Ελλάδα και καταγράφονται παράνομες αρχαιολογικές ανασκαφές, εξορύξεις, αξιοποίηση και εκμετάλλευση πολύτιμων ορυκτών μετάλλων, καταστροφές ιστορικών μνημείων και βεβηλώσεις, καταστροφές αεροδρομίων, λιμανιών, δρόμων, γεφυριών και σπιτιών. Τα στοιχεία καταγράφονται από τους ίδιους τους κατακτητές, γεγονός που τα κάνει πολύ πιο αξιόπιστα.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/565904/me-tin-plati-ston-toixo-oi-germanoi#ixzz3U9VTydyn

Ψηφιοποιούνται 400.000 έγγραφα Το υπουργείο Αμυνας ανοίγει σπάνια αρχεία για τη γερμανική κατοχή



Αθήνα
Ένα σπάνιο αρχειακό υλικό τίθεται στην υποστήριξη του έργου της διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων και οφειλών.

Πρόκειται για 400.000 έγγραφα που εμπλουτίζουν εδώ και λίγους μήνες τα ιστορικά αρχεία των Ενόπλων Δυνάμεων. Τα αρχεία που προέρχονται από τις ΗΠΑ, αφορούν τα ημερολόγια της Βέρμαχτ και των στρατευμάτων κατοχής την περίοδο 1941-1944 στην Ελλάδα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Κώστας Ήσυχος, ανακοίνωσε στην εθνική αντιπροσωπεία ότι τα αρχεία αυτά που βρίσκονται ήδη σε διαδικασία ψηφιοποίησης, θα είναι πλέον ανοιχτά σε όλα τα ακαδημαϊκά ινστιτούτα, στα πανεπιστήμια, τους φοιτητές, τα σχολεία αλλά και σε κάθε πολίτη που θα έχει ελεύθερη πρόσβαση σε αυτό το πολύτιμο ιστορικό υλικό.

Σε αυτά τα έγγραφα καταγράφονται παράνομες αρχαιολογικές ανασκαφές την περίοδο 1941-1944, εξορύξεις, αξιοποίηση και εκμετάλλευση πολύτιμων ορυκτών μετάλλων στην Επικράτεια, καταγράφονται επίσης καταστροφές ιστορικών μνημείων και βεβηλώσεις, καταστροφές αεροδρομίων, λιμανιών, δρόμων, γεφυριών και σπιτιών.

Είναι αξιοσημείωτο ότι τα έγγραφα αυτά δεν είναι μόνο μέρος των ιστορικών αρχείων αλλά και των στρατευμάτων κατοχής. Καταγράφονται δηλαδή στοιχεία από τους ίδιους τους κατακτητές και άρα δεν χωράει καμία αμφισβήτηση σε αυτά.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231391717

Η επιστροφή της «σκοτεινής πριγκίπισσας των τζάνκι» Η Κριστιάνε Φ., 34 χρόνια μετά το διάσημο βιβλίο, επιστρέφει στο προσκήνιο με ένα νέο βιβλίο-μαρτυρία

Πριν από 34 χρόνια η Κριστιάνε Φ., η πιο διάσημη τοξικομανής της Γερμανίας, πέρασε στην ιστορία χάρη σε ένα κλασικό πλέον αυτοβιογραφικό βιβλίο και τη μεταφορά του στη μεγάλη οθόνη. Τώρα, σε ηλικία 51 ετών, δηλώνει ακόμη εθισμένη στις ουσίες. Και επιστρέφει στο προσκήνιο με ένα νέο βιβλίο-μαρτυρία.

Τα μάτια της είναι βαμμένα με προσοχή. Οι μπότες της καλογυαλισμένες και τα ρούχα της καθαρά και σιδερωμένα. Μόνο τα χέρια της την προδίδουν: είναι καλυμμένα με μικρά σημάδια, πληγές από βελόνες.

Η Κριστιάνε Φελσέρινοου βρίσκεται σε μια συνάντηση στα γραφεία του εκδοτικού οίκου Levante στο Βερολίνο, ο οποίος θα εκδώσει τη συνέχεια της βιογραφίας της. Το βιβλίο «Christian F. - Wir Kinder vom Bahnhof Zoo» (στα ελληνικά «Κριστιάνε Φ., 13, πόρνη και τοξικομανής») που εκδόθηκε το 1979 και η ταινία του Ούλριχ Εντελ που ακολούθησε την έκαναν τη διασημότερη χρήστρια ηρωίνης της Γερμανίας.

Η ιστορία της σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων όταν εκδόθηκε και έριξε για πρώτη φορά φως στον συγκλονιστικό κόσμο του Δυτικού Βερολίνου, όπου μια μερίδα νέων βυθιζόταν σε μια άβυσσο από ναρκωτικά και αλκοόλ. Η Κριστιάνε μετακόμισε από το μικρό χωριό στο Βερολίνο.

Η μητέρα της αδιαφορούσε για εκείνη και ο πατέρας της ήταν αλκοολικός. Στην τρυφερή ηλικία των 12 ετών κάπνισε χασίσι για πρώτη φορά, στα 13 της είχε ήδη εθιστεί στην ηρωίνη, στα 15 άρχισε να εκδίδεται. Η οικογένειά της διαλύθηκε και εκείνη πήγε να ζήσει στην εξοχή, κοντά στην αυστηρή γιαγιά της. Η ευκαιρία για μια νέα αρχή; Μάλλον όχι, όπως αποδεικνύει το γεγονός ότι παραμένει εθισμένη στα ναρκωτικά ως και σήμερα.

«Δεν μπορώ να ξεκόψω»
Η απόφαση της Φελσέρινοου να διηγηθεί εκ νέου την ιστορία της φαντάζει περίεργη. Πρόκειται μήπως για μια προσπάθεια να προειδοποιήσει τον κόσμο για τα ναρκωτικά και τις τρομερές επιπτώσεις τους; «Οχι» απαντά η ίδια. «Δεν θέλω να στείλω κάποιο μήνυμα στους νέους, παρά μόνο να πω τι έγινε από τη δική μου οπτική γωνία».

Χρειάστηκαν τρία χρόνια για να ολοκληρωθεί το νέο της βιβλίο, στη διάρκεια των οποίων συνεργάστηκε με τη συγγραφέα Σόνια Βούκοβικ, ηχογραφώντας συζητήσεις και προσπαθώντας να συναρμολογήσει το παζλ των αναμνήσεών της. «Οταν είσαι πρεζάκι, τους εξαπατάς όλους, αλλά κυρίως τον εαυτό σου» αναφέρει μιλώντας για τον εαυτό της.

«Αυτό που με εκνευρίζει περισσότερο από όλα είναι η όλη ιδέα της Κριστιάνε Φ.» 
συνεχίζει.«Ο κόσμος αναρωτιέται, είναι καθαρή πια ή όχι; Οχι, δεν μπορώ να ξεκόψω. Οι άλλοι πάντα ήλπιζαν σε αυτό» τονίζει.

Το σώμα της είναι λεπτό αλλά μυώδες και οι κινήσεις της δυναμικές. Δύσκολα θα αντιλαμβανόταν κάποιος τις πολύχρονες καταχρήσεις με χάπια και αλκοόλ. Οπως λέει η ίδια, κάνει ακόμη χρήση μεθαδόνης και κάπου-κάπου αγοράζει μερικά γραμμάρια ηρωίνης - συνήθως όταν δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα άγχη της καθημερινότητας.

Η σκοτεινή πριγκίπισσα


Η αφίσα της ταινίας του 1981 που βασίστηκε στην αυτοβιογραφία της Κριστιάνε Φ. Η σκηνοθεσία ήταν του Ούλριχ Εντελ και συμμετείχε ο Ντέιβιντ Μπάουι

«Οι γιατροί παραπονιούνται. Στην τελική, όμως, δική μου είναι η ζωή. Δεν είμαι καθαρή όπως ακριβώς και όλοι οι άλλοι. Παρατηρώ τα πρόσωπα των ανθρώπων στο μετρό. Ολοι τους είναι παγιδευμένοι κατά κάποιον τρόπο» 
λέει.

Ισως να είναι αυτή η οπτική που τη βοηθά να επιβιώνει. Οσες ελπίδες υπήρχαν να σωθεί όσο ζούσε υπό την αυστηρή επιτήρηση της γιαγιάς της χάθηκαν. Εχει κόψει τα ναρκωτικά άπειρες φορές και τα έχει ξεκινήσει άλλες τόσες.

Καταδικάστηκε για χρήση ναρκωτικών και πέρασε δέκα μήνες σε φυλακή. Εκανε αρκετές εκτρώσεις, γράφτηκε σε ένα πρόγραμμα λογιστικής αλλά το παράτησε, περιπλανήθηκε αρκετά χρόνια στην Ελλάδα, κόλλησε ηπατίτιδα Γ. Εχει λιγοστούς φίλους. Πολλοί προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν οικονομικά τη γνωριμία τους μαζί της. Με τη μητέρα της δεν έχει επαφές πια, ενώ έχασε την κηδεμονία του γιου της όταν εκείνος ήταν ακόμη 12 ετών - τώρα το παιδί της ζει σε ανάδοχη οικογένεια.

Παρ' όλα αυτά, στη ζωή της υπήρξαν στιγμές λάμψης και πολυτέλειας, μιας ζωής με άφθονη σαμπάνια, χρήματα, πάρτι και ταξίδια. Στα 18 είχε ήδη κερδίσει 400.000 γερμανικά μάρκα από τα πνευματικά δικαιώματα του βιβλίου. Γνώρισε προσωπικά τονΝτέιβιντ Μπόουι και τη Νίνα Χάγκεν, ενώ ηχογράφησε και δικούς της δίσκους. Οταν η ταινία του Εντελ προβλήθηκε στις ΗΠΑ, ταξίδεψε στο Λος Αντζελες όπου κάποια μέσα ενημέρωσης έσπευσαν να την ανακηρύξουν «πριγκίπισσα των τζάνκι».

Πέρασε ένα μεγάλο διάστημα στη Ζυρίχη, στο σπίτι του ζεύγους στο οποίο ανήκε ο εκδοτικός οίκος Diogenes. Συναναστράφηκε με διανοουμένους και καλλιτέχνες της εποχής, όπως ο ελβετός συγγραφέας Φρίντριχ Ντούρενματ και ο σκηνοθέτης Φεντερίκο Φελίνι«Οταν αναλογίζομαι το παρελθόν συνειδητοποιώ ότι η Ζυρίχη είναι μια από τις πιο όμορφες αναμνήσεις μου» λέει. Της δόθηκαν πολλές ευκαιρίες, κάτι που άλλωστε γνωρίζει και η ίδια. Και τις άφησε να περάσουν ανεκμετάλλευτες.

Ισχυρός μύθος, επικίνδυνο «πρότυπο»
Ισως φαντάζει περίεργο αλλά ο χωρίς αναστολές τρόπος ζωής της συναρπάζει ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Της στέλνουν μηνύματα στο twitter και στο facebook, τεστάρουν τις γνώσεις τους σχετικά με τη ζωή της σε διαδικτυακά κουίζ και συλλέγουν παλιές εκδόσεις του βιβλίου της. Η πορεία της επηρέασε τις ζωές των θαυμαστών της. Για άλλους αποτέλεσε πρότυπο προς αποφυγή και για άλλους προς μίμηση.

Ο εκδοτικός οίκος Levante γνωρίζει ότι πρέπει να διατηρήσει τον μύθο της προκειμένου να έχει εμπορική επιτυχία το βιβλίο, χωρίς όμως να εξιδανικεύσει ούτε την τοξικομανή συγγραφέα, ούτε τον τρόπο ζωής της που συνεπάγεται μια θανάσιμα επικίνδυνη καθημερινότητα.

Η Κριστιάνε ακόμη και σήμερα έχει έσοδα ύψους περίπου 2.000 ευρώ τον μήνα από τα πνευματικά δικαιώματα του πρώτου της βιβλίου και της ταινίας. Πλέον η Φελσερίνοου επιζητεί την αναγνώριση από το κοινό, παρά τους αρνητικούς τίτλους στις εφημερίδες. Πρόκειται για το προσωπικό της δράμα που, όμως, ως διασημότητα δεν παραλείπει να αναδεύει συνεχώς. Η ομάδα του εκδοτικού οίκου προσπαθεί να την προστατέψει. Μέσα από τη συνεργασία τους κατάλαβαν ότι δεν είναι ρεαλιστικό να περιμένεις από έναν τοξικομανή να απεξαρτηθεί μερικώς και να κόψει τον εαυτό του στα δύο.

Στην πραγματικότητα η κοινωνία μας χαρακτηρίζεται από μια έντονη αντίφαση στο θέμα των ναρκωτικών: πολλοί εξιδανικεύουν την αίσθηση που προκαλεί η χρήση τους, αλλά αντιμετωπίζουν απαξιωτικά τους χρήστες.


Δημοσιεύτηκε στο HeliosPlus στις 14 Οκτωβρίου 2013


http://www.tovima.gr/world/article/?aid=534815