Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Σερβική εφημερίδα αποκαλύπτει το άγνωστο σχέδιο για το κλείσιμο των συνόρων της Ευρώπης!

Η εφημερίδα «Ντάνας» με έδρα το Βελιγράδι, σε ένααποκαλυπτικό της δημοσίευμα για το οποίο ο συντάκτης του επικαλείται ξένες διπλωματικές πηγές, αναφέρει ξεκάθαρα πως τα σύνορα της Ευρώπης θα κλείσουν μέχρι την Άνοιξη!Η Τουρκία και η Ελλάδα θα βρεθούν στο επίκεντρο των πιέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην προσπάθεια αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης, αναφέρει η εφημερίδα «Ντάνας» του Βελιγραδίου, επικαλούμενη ξένες διπλωματικές πηγές.

«Οι μεγαλύτερες πιέσεις θα ασκηθούν στην Τουρκία και σε όσες χώρες γειτονεύουν με τις εμπόλεμες περιοχές για να δημιουργήσουν καταυλισμούς, όπου θα φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες μέχρι τον τερματισμό των εχθροπραξιών στην πατρίδα τους.
Η δεύτερη φάση των πιέσεων για την αντιμετώπιση της κρίσης θα έχει στόχο την Ελλάδα», ανέφερε στην εφημερίδα «Ντάνας», διπλωμάτης πρωθυπουργικού γραφείου χώρας που ήταν συνδιοργανώτρια της διάσκεψης δωρητών του Λονδίνου, η οποία φυσικά δεν κατονομάζεται.
Σχετικά με τις άλλες χώρες της Βαλκανικής, η πηγή της «Ντάνας» ανέφερε ότι δεν θα ασκηθούν πιέσεις, ενώ η συμμετοχή τους στην επίλυση του προσφυγικού θα εξαρτηθεί από τις δυνατότητές τους και θα περιοριστεί στη φιλοξενία μερικών χιλιάδων προσφύγων. Ειδικότερα για την Σερβία προβλέπεται η φιλοξενία 5.000 έως 6.000 προσφύγων.
Στο ίδιο δημοσίευμα, η «Ντάνας», επικαλούμενη πηγές διεθνών οργανισμών που χειρίζονται το προσφυγικό, αναφέρει ότι μέσα στην άνοιξη η Ευρώπη θα κλείσει σταδιακά τα σύνορα για τους πρόσφυγες.
«Σε πρώτη φάση θα κλείσουν τα σύνορα για τους πρόσφυγες από το Ιράκ, στην συνέχεια γι’ αυτούς από το Αφγανιστάν και τέλος θα απαγορευτεί και η είσοδος όσων προέρχονται από τη Συρία», υποστηρίζουν οι πηγές της «Ντάνας».
Θεωρείται βέβαιο ότι στο άμεσο μέλλον η Κροατία θα υψώσει φράχτη κατά μήκος των συνόρων με την Σερβία. Οι πηγές που επικαλείται η εφημερίδα αναφέρουν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, μέχρι τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών και τον πλήρη αποκλεισμό των συνόρων για όλους τους πρόσφυγες θα έχει λάβει μία σειρά από μέτρα για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών, αφού η εκτίμηση είναι ότι το 2016 περίπου 1,2 εκατομμύρια πρόσφυγες θα προσπαθήσουν να φτάσουν σε χώρες της κεντρικής Ευρώπης.
Οι συνομιλητές της «Ντάνας» εκτιμούν ότι παρά τα μέτρα αποτροπής των προσφυγικών ροών σε Τουρκία και Ελλάδα κάποιοι πρόσφυγες θα καταφέρουν να διεισδύσουν και σ’ αυτές τις περιπτώσεις η Σερβία θα έχει καθοριστικό ρόλο, αφού θα κληθεί να φιλοξενήσει αυτούς τους πρόσφυγες, οι οποίοι ωστόσο δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τις έξι χιλιάδες.

Σερβική εφημερίδα αποκαλύπτει το άγνωστο σχέδιο για το κλείσιμο των συνόρων της Ευρώπης!
 
Πηγή: newsbomb.gr
http://gorganews.gr/eidhseis/serviki-efimerida-apokalipti-to-agnosto-schedio-gia-to-klisimo-ton-sinoron-tis-evropis/

ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΟΙ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΩΣ «ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ» ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ!

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΚΟΥΡΔΟΙ – ΣΥΡΙΟΙ ΕΞΟΝΤΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ
Το ΥΠΕΘΑ είχε προβλέψει τις εξελίξεις γι’ αυτό απαίτησε την ενεργή εμπλοκή στο «μεταναστευτικό»
Γι’ αυτό αντέδρασαν σφοδρά οι Τούρκοι και τα δουλικά τους στην δημιουργία Hot Spots από τον στρατό.
Ο Ερντογάν ήθελε να τους στείλει χύμα ως πρόσφυγες για να αποτελέσουν τουρκικό στρατό εν υπνώσει στην Ευρώπη
ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΩΝ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ – εγκαταλείπουν πανικόβλητοι για Τουρκία οι φονιάδες και οι υποστηρικτές τους.
Προελαύνουν οι Συριακές δυνάμεις, οι λαϊκές πολιτοφυλακές και οι Κούρδοι



http://olympia.gr/2016/02/06/%cf%83%cf%84%ce%b1-%cf%87%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%bf%ce%b9-%ce%b9%cf%83%ce%bb%ce%b1%ce%bc%ce%bf%cf%86%ce%b1%cf%83%ce%b9%cf%83%cf%84/

Πλησιάζει η μητέρα των μαχών στη Συρία; Μέγας πανικός στην Άγκυρα!!!

Του Σάββα Καλεντερίδη - Αυτή εδώ η στήλη, τα χρόνια που διαρκεί η κρίση και ο πόλεμος στη Συρία, φρόντισε να κρατά ενήμερους τους φίλους και αναγνώστες της για τα τεκταινόμενα εκεί, η πορεία των οποίων πρόκειται να επηρεάσει σε στρατηγικό επίπεδο το μέλλον της Κύπρου και της Ελλάδας τον 21ο αιώνα.
Η εμπλοκή της Ρωσίας στον πόλεμο που διεξάγεται εναντίον του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους (Ι.Κ.), που άρχισε τις 30 Σεπτεμβρίου 2015 με τους πρώτους βομβαρδισμούς στόχων από πλευράς ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών, έχει αλλάξει τις παραμέτρους της κρίσης, επιταχύνοντας τις εξελίξεις, που κατά τα φαινόμενα οδηγούν στο πέρας του πολέμου και στο άνοιγμα μιας καινούργιας σελίδας στην ιστορία της Συρίας.

Η επέμβαση της Ρωσίας, πέραν του ότι από μόνη της συνιστά μια κίνηση με πολλά και ιδιαίτερα νοήματα κυρίως σε σχέση με τις δυνατότητες συμβατικών και στρατηγικών όπλων που χρησιμοποιεί στον πόλεμο αυτό, οδήγησε στην εξάλειψη όλων των θυλάκων που δημιούργησε η Τουρκία στο έδαφος της Συρίας, εξοπλίζοντας εν ψυχρώ και εν γνώσει των συμμάχων της στο ΝΑΤΟ, τμήματα της Αλ Κάιντα και άλλες ακραίες ισλαμιστικές ομάδες,με στόχο να έχει λόγο την επόμενη μέρα στη Συρία.
Όταν η ρωσική πολεμική αεροπορία, σφυροκοπώντας θέσεις ισλαμιστών τρομοκρατών που υποστηρίζονται από την Τουρκία, διευκόλυνε τον στρατό της Συρίας να ανακαταλάβει την περιοχή Μπαγίρ Μπουτζάκ, που κατοικείται από Τουρκομάνους, η Άγκυρα ένοιωσε να χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια της. Για να μπορέσει να παγώσει ή να εκτρέψει τον ρου των εξελίξεων και να εμπλέξει το ΝΑΤΟ στα ύπουλα σχέδιά της, στις 24 Νοεμβρίου 2015 κατέρριψε ένα ρωσικό μαχητικό τύπου Su-24, προκαλώντας την αντίδραση της Ρωσίας, η οποία αντί να προβεί σε αντίποινα, καταρρίπτοντας κι αυτή ένα τουρκικό αεροσκάφος, εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση και ενίσχυσε τη στρατιωτική της παρουσία στη Συρία.
Την ίδια στιγμή, λαμβάνοντας αντίστοιχη αρμοδιότητα από την νόμιμη κυβέρνηση της Συρίας, η Ρωσία, δια στόματος Πούτιν, διακύρηξε ότι σε περίπτωση που εισέλθουν τουρκικά μαχητικά στον εναέριο χώρο της Συρίας, θα «πέσουν» πάνω σε βλήματα των S-400, που έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή.
Το μεγάλο θύμα αυτής της υπόθεσης, είναι οι Τουρκομάνοι της Συρίας, τους οποίους η Τουρκία εξόπλισε και ενέπλεξε στα επεκτατικά της σχέδια, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι αυτοί να χάσουν τα σπίτια και τις ιδιαίτερες πατρίδες τους. Είναι καλό και ιδιαίτερα διδακτικό την περίπτωση των Τουρκομάνων της Συρίας, που πίστεψαν στα μεγάλα λόγια και έγιναν όργανα της Άγκυρας, χάνοντας άλλοι τη ζωή και άλλοι τα σπίτια και το βιός τους, να την μελετήσουν οι μουσουλμάνοι της Ελληνικής Θράκης. Είναι διδακτικό παράδειγμα γι’ αυτούς και δεν πρέπει να γίνονται θύματα μερικών εκατοντάδων εγκάθετων, που αμοίβονται με μαύρα λεφτά από το προξενείο της Κομοτηνής, για να τους παρασύρουν σε δρόμους που μπορεί να τους οδηγήδσουν στην καταστροφή.
Επιστρέφοντας στη Συρία, την ώρα που διαβάζονται αυτές η γραμμές, η Άγκυρα νοιώθει να φεύγει για άλλη μια φορά το έδαφος κάτω από τα πόδια της. Τη φορά αυτή οι επιτελείς της Άγκυρας είδαν το στρατό της Συρίας να καταλαβάνει και να ελέγχει τον οδικό άξονα που οδηγεί από το Χαλέπι στην συνοριακή πύλη Οντζούπιναρ της Τουρκίας, από τον οποίο άξονα η Τουρκία τροφοδοτούσε με εφόδια, όπλα, πυρομαχικά και ανθρώπινο δυναμικό τους ισλαμιστές τρομοκράτες που δρουν στο έδαφος της Συρίας.
Μετά από αυτήν την εξέλιξη, το επόμενο βήμα που αναμένεται να γίνει, είναι η κατάληψη των πόλεων Αζάζ και Τζαραμπλούς από το στρατό της Συρίας και από δυνάμεις των Κούρδων, για να κλείσει ο περίφημος διάδρομος των 98χλμ, για τον οποίο η Τουρκία είπε ότι είναι «κόκκινη γραμμή» και να ενωθούν τα καντόνια Κομπάνι-Αφρίν, φέρνοντας τους Κούρδους ένα βήμα από τη Μεσόγειο.
Και επειδή υπάρχουν ενδείξεις ότι η Τουρκία ετοιμάζεται να εισβάλει με στρατό στο διάδρομο αυτό, για να αποτρέψει την συνένωση των κουρδικών καντονιών, εμείς να θυμίσουμε ότι όταν μπεις σε έναν βάλτο, όσο κινείσαι, άλλο τόσο χώνεσαι πιο βαθιά και πολύ δύσκολα ξεκολλάς και βγαίνεις απ’ αυτόν!
Ανλαντίν μι Αχμέτ;
Δημοσιεύεται στην εφημερίδα δημοκρατία
http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2016/02/blog-post_51.html#more

Το Ιράν «κόβει» την εξάρτηση από το αμερικανικό δολάριο Σε ευρώ θέλει να πληρωθεί τα δεκάδες δισεκατομμύρια που της χρωστούν οι αγοραστές πετρελαίου

Επιδιώκοντας να μειώσει την εξάρτησή του από το αμερικανικό δολάριο μετά τη χαλάρωση των κυρώσεων σε βάρος του, το Ιράν θέλει να πληρωθεί σε ευρώ τα δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια που του χρωστούν η Ινδία και άλλοι αγοραστές του πετρελαίου του ενώ χρεώνει επίσης σε ευρώ τις νέες πωλήσεις αργού.
Μια πηγή στην κρατική πετρελαϊκή εταιρεία National Iranian Oil Co (NIOC) δήλωσε στο Reuters ότι το Ιράν θα χρεώνει σε ευρώ για τα πετρελαϊκά συμβόλαια που υπέγραψε πρόσφατα με εταιρείες στις οποίες περιλαμβάνονται η γαλλική Total, η ισπανική Cepsa και η Litasco, το εμπορικό σκέλος της ρωσικής Lukoil.
«Στα τιμολόγιά μας αναφέρουμε έναν όρο ότι οι αγοραστές του πετρελαίου μας θα πρέπει να πληρώσουν σε ευρώ, βάσει της ισοτιμίας έναντι του δολαρίου την ώρα της παράδοσης», δήλωσε η πηγή στον NIOC.
Οι Lukoil και Total αρνήθηκαν να σχολιάσουν, ενώ η Cepsa δεν απάντησε στο αίτημα για ένα σχόλιο.
Το Ιράν έχει επίσης πει στους εμπορικούς εταίρους του, που του χρωστούν δισεκατομμύρια δολάρια, πως θέλει να πληρωθεί σε ευρώ αντί σε δολάρια ΗΠΑ, δήλωσε η πηγή, η οποία έχει άμεση γνώση του θέματος.
Το Reuters σημειώνει πως η πληρωμή για το πετρέλαιο σε ευρώ είναι κάτι εύλογο, καθώς η Ευρώπη είναι τώρα ένας από τους μεγαλύτερους εμπορικούς εταίρους του Ιράν.
«Πολλές ευρωπαϊκές εταιρείες σπεύδουν στο Ιράν για επιχειρηματικές ευκαιρίες, έτσι είναι εύλογο να παίρνουν τα έσοδα σε ευρώ», λέει ο Ρόμπιν Μιλς, επικεφαλής της Qamar Energy με έδρα το Ντουμπάι.
Η πηγή στη NIOC δήλωσε πως, όταν το Ιράν τελούσε υπό καθεστώς κυρώσεων για το επίμαχο πυρηνικό του πρόγραμμα, η ιρανική κεντρική τράπεζα εφάρμοσε την πολιτική να διεξάγει το εξωτερικό εμπόριο σε ευρώ.
«Το Ιράν στράφηκε στο ευρώ και ακύρωσε το εμπόριο σε δολάρια εξαιτίας πολιτικών λόγων», δήλωσε η πηγή.
http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/2124524/to-iran-kovi-tin-exartisi-apo-to-amerikaniko-dolario

Η απάντηση Τόσκα στην Γεννηματά και την απαίτηση παραίτησής του

Απάντηση στις καταγγελίες του ΠΑΣΟΚ δίνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μετά τη νέα επίθεση με βόμβες μολότοφ στα γραφεία του κόμματος, στη Χαριλάου Τρικούπη, στα Εξάρχεια. "Ψεύδεστε για την ελλιπή φρούρηση", η απάντηση Τόσκα σε Γεννηματά
Ανακοίνωση απάντηση στις δηλώσεις της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά, για την επίθεση με μολότοφ χτες το βράδυ στα γραφεία του κόμματος, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, εξέδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Σημειώνεται ότι η κ. Γεννηματά εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, τον οποίο κάλεσε να παραιτηθεί και τονίζει ότι τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ δεν φρουρούνται, παρά τις καταγγελίες του κόμματος προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό.
Στην ανακοίνωση του υπουργείου παρατίθενται τα μέτρα αστυνομικής προστασίας των γραφείων του ΠΑΣΟΚ και αναφέρεται ότι η κ. Γεννηματά «προφανώς ψεύδεται».

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

«Σχετικά με την χθεσινή δήλωση της προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Φώφης Γεννηματά, ανακοινώνονται τα ακόλουθα:
Στα γραφεία του ΠΑ.ΣΟ.Κ διατίθενται καθημερινά πέντε (5) ένστολοι αστυνομικοί για την 24ωρη φρούρηση του εξωτερικού χώρου του κτιρίου. Επιπλέον, η Ελληνική Αστυνομία έχει διαθέσει ακόμη δεκαεπτά (17) αστυνομικούς στο ΠΑ.ΣΟ.Κ., το οποίο έχει την αποκλειστική δικαιοδοσία για τον τρόπο που κατανέμονται για την ασφάλεια των γραφείων του.
Παράλληλα πεζές και εποχούμενες περιπολίες αστυνομικών της Ασφάλειας Αττικής επιτηρούν την ευρύτερη περιοχή, ενώ χθες κατά τη διάρκεια του περιστατικού σε βάρος των γραφείων του ΠΑ.ΣΟ.Κ., προστάτευσαν τον βουλευτή Γ. Αρβανιτίδη και τον οδήγησαν σε ασφαλή χώρο. Επίσης, όταν οι υπηρεσιακές συνθήκες το επιτρέπουν, διατίθεται για την ασφάλεια του κτιρίου και διμοιρία της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (Υ.Α.Τ).
Θεωρούμε, λοιπόν, ότι η κα Φώφη Γεννηματά γνωρίζοντας τα παραπάνω, προφανώς ψεύδεται όταν υποστηρίζει ότι τα γραφεία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. μένουν χωρίς αστυνομική προστασία ή όπως ισχυρίστηκε στον Πρωθυπουργό, ότι διαθέτουμε έναν (1) μόνο αστυνομικό.
Θα ήταν προτιμότερο, αντί να επιχειρεί να παρουσιάσει μία ψευδή πραγματικότητα και να ομιλεί περί ανικανότητας και επικινδυνότητας, να διαφυλάξει την αξιοπιστία της».

http://news247.gr/eidiseis/politiki/h-apanthsh-toska-stis-dhlwseis-gennhmata-peri-paraithshs-toy.3895133.html

Αγρότες πέταξαν αυγά, κοπριά και ακτινίδια στο γράφειο της Τζάκρη

Πανζουρλισμός επικράτησε σε Αριδαία και Γιαννιτσά, όπου εκπρόσωποι όλων των μπλόκων του Νομού Πέλλας καθώς και εκατοντάδες αγρότες «επισκέφθηκαν» τα γραφεία των Βουλευτών, όπου επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματα και τις περαιτέρω αποφάσεις τους. Αυτό βέβαια δεν έγινε έτσι απλά, τουλάχιστον όχι παντού.
Σύμφωνα με το pellanews κομβόι από τα μπλόκα όλου του Νομού επισκέφθηκε το πρωί, γύρω στις 11, τα κεντρικά γραφεία του Βουλευτή Πέλλας Γιάννη Σηφάκη στην Αριδαία. Στο γραφείο του Βουλευτή δεν ήταν κανείς για να παραλάβει το ψήφισμα. Η απάντηση από πλευράς αγροτών ήταν να ρίξουν αυγά, ακτινίδια και κοπριά στην είσοδο του γραφείου του Βουλευτή, ενώ έσκισαν ότι αφίσα του ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε αναρτημένη στους τοίχους και στην πόρτα.
Από την Αριδαία οι αγρότες αμέσως μετά μετέβησαν στα Γιαννιτσά, όπου πραγματοποίησαν ανάλογη «επίσκεψη» στο γραφείο της Υφυπουργού Οικονομίας και Βουλευτού Πέλλας Θοδώρας Τζάκρη, όπου η γραμματειακή υποστήριξη του γραφείου παρέλαβε το ψήφισμα. Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό, μιας και η οργή, η αγανάκτηση και τα συνθήματα ξεχείλισαν και για την συγκεκριμένη Βουλευτή, αφού όπως έλεγαν οι εκπρόσωποι των μπλόκων «έχει ψηφίσει τα πάντα, όλα τα Μνημόνια, δεν θα ψηφίσει και το Ασφαλιστικό;» και κατόπιν με μεγάφωνο διδόταν το σύνθημα που δονούσε την Πλατεία ΕΠΟΝ στα Γιαννιτσά «την Τζάκρη όποιος ψηφίσει στην Πέλλα μην πατήσει». Βεβαίως κυριάρχησαν κι άλλα συνθήματα, με κόρνες, ελληνικές σημαίες και ιδιαίτερος δυναμισμός να είναι τα στοιχεία που έκαναν την ατμόσφαιρα εκρηκτική.


Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/667744/agrotes-petaxan-ayga-kopria-kai-aktinidia-sto-grafeio-tis-tzakri#ixzz3zQKXfRy0

Πεδίο μάχης και πάλι η Κως για τα hotspots - Προπηλάκισαν δημοσιογράφο

Δεύτερη ημέρα έντασης στην Κω, με τους κατοίκους να διαμαρτύρονται για τη δημιουργία hotspot στο νησί τους - Νέα επεισόδια με τα ΜΑΤ - Προπηλάκισαν δημοσιογράφο τοπικού μέσου - Δύο συλλήψεις - Αποχώρησαν τα ΜΑΤ
Νέος γύρος επεισοδίων το απόγευμα στην Κω
Νέα επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στην Κω μεταξύ κατοίκων που αντιδρούν στην δημιουργία hotspot στο νησί και ΜΑΤ.
Σύμφωνα με το vimatisko.gr, τα ΜΑΤ αποχώρησαν από τον Επαρχιακό λίγο πριν τις 17:00 το απόγευμα, στο ύψος της λίμνης, όπου ήταν σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες σοβαρά επεισόδια.
Το λεωφορείο των ΜΑΤ κατευθύνθηκε προς την πόλη της Κω, ενώ οι κάτοικοι προς το μπλόκο που βρίσκεται στο δρόμο για το στρατόπεδο.
Όπως αναφέρει το τοπικό μέσο τα ΜΑΤ χτύπησαν κόσμο και προπηλάκισαν και επιτέθηκαν στην δημοσιογράφο του «ΒτΚ» Κατερίνα Φιλοπούλου, την ώρα που προσπαθούσε να κάνει την δουλειά της.
Κατά την διάρκεια των επεισοδίων ξυλοκοπήθηκαν άγρια δύο πολίτες οι οποίοι μεταφέρθηκαν αιμόφυρτοι στο τμήμα και συνελήφθησαν.
Απαράδεκτη και προκλητική είναι η συμπεριφορά ορισμένων ανδρών των ΜΑΤ που προκαλούν τους κατοίκους.

 Ο «πρώτος γύρος» των επεισοδίων
Το πρωί του Σαββάτου, κάτοικοι του νησιού, οι οποίοι αντιδρούν στη δημιουργία hotspot στην Κω, συγκεντρώθηκαν στο Πύλι, έκλεισαν με βράχους και έβαλαν φωτιές στο δρόμο προς το στρατόπεδο, λίγο πάνω από τη λίμνη.
Μια από τις φωτιές επεκτάθηκε και στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες με οχήματα που έθεσαν υπό έλεγχο τις φλόγες.
kos9
Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα vimatisko.gr, κλειστός είναι και ο δρόμος που οδηγεί στο χωριό από το ύψος της λίμνης.
Το μεσημέρι, σημειώθηκε νέα συμπλοκή ανάμεσα σε κατοίκους και ΜΑΤ, όταν αρκετοί κάτοικοι ανέβηκαν στην είσοδο του στρατοπέδου και ήρθαν αντιμέτωποι με τους αστυνομικούς. Οι κάτοικοι πέταγαν πέτρες και μολότοφ στα ΜΑΤ και εκείνοι απαντούσαν με δακρυγόνα, χωρίς ευτυχώς όμως να σημειωθεί κάποιος τραυματισμός.
 
kos10
Όπως σημειώνει το vimatisko.gr, γύρω στις 3 το μεσημέρι και κατά την αλλαγή βάρδιας των αστυνομικών, το λεωφορείο που τους μετέφερε δεν μπορούσε να φτάσει στο στρατόπεδο, καθώς οι κάτοικοι έχουν κλείσει τους δρόμους. Οι αστυνομικοί, αναγκάστηκαν να κατέβουν και να προχωρήσουν με τα πόδια προς το στρατόπεδο. Εκείνη την ώρα αγανακτισμένοι κάτοικοι προσπάθησαν να τους εμποδίσουν να περάσουν και σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια, ενώ έγινε και πάλι χρήση δακρυγόνων.


 
Νωρίτερα, λίγο πριν τις 9.30, το αυτοκίνητο του Ταξίαρχου που έφτασε στο σημείο που βρίσκονταν οι κάτοικοι, προπηλακίστηκε υπό τις έντονες αποδοκιμασίες του κόσμου.
Αργότερα, έφτασαν στο σημείο και χειριστές των μηχανημάτων του στρατού, οι οποίοι τελικά κατάφεραν να περάσουν, μετά από διαβουλεύσεις με τους κατοίκους.
Τέλος, πληροφορίες θέλουν τους στρατιώτες που υπηρετούν στο στρατόπεδο που γειτνιάζει με το 148, να έχουν παραδώσει τα κινητά τους, κατόπιν σχετικής διαταγής.
kos4
Σε μια σύλληψη προχώρησε η αστυνομία
Χειροπέδες πέρασαν αστυνομικοί της Ασφάλειας σε έναν πολίτη (εργολάβο), ο οποίος συνελήφθη λίγο πριν τη μια το μεσημέρι. Η σύλληψη έγινε για παρακώλυση κυκλοφορίας, αφού ο συλληφθείς, βρισκόταν με το αυτοκίνητό του, στον έναν από τους δρόμους που οδηγεί στο 148, στο πλαίσιο των αποκλεισμών όλων των διόδων πρόσβασης, που πραγματοποιούν κάτοικοι του Πυλίου από νωρίς σήμερα το πρωί.


 
Σίνδος: Δυναμικό «όχι» από κατοίκους και δημοτικούς συμβούλους για το hot spot
Εξοργισμένοι οι κάτοικοι φωναζαν «Θα μας βρείτε στην πύλη του στρατοπέδου!», στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (5/2) όπου συμμετείχαν δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Α. Γαβότσης
Την άρνησή της να συναινέσει στη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων, στο πρώην στρατόπεδο «Αναγνωστοπούλου» στα Διαβατά, εξέφρασε η διοίκηση του Δήμου Δέλτα, στη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε εν μέσω εντάσεων και με τη συμμετοχή εκατοντάδων δημοτών. (διαβάστε εδώ)

«Ακραία στοιχεία» όσοι αντιδρούν
Μιλώντας στο Mega, το πρωί του Σαββάτου (06/02), ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας και ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος, χαρακτήρισαν «ακραία στοιχεία» όλους όσους αντιδρούν.
Χθες Παρασκευή, σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ ομάδας κατοίκων που αντιτάσσονται στη δημιουργία hotspot στην Κω και αστυνομικών των ΜΑΤ, στην ίδια περιοχή.


 
Οι διαμαρτυρόμενοι δέχτηκαν την επίθεση αστυνομικών με δακρυγόνα και χημικά και, σύμφωνα με όσα κατήγγειλαν, δύο εξ' αυτών χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο τραυματισμένοι, ενώ αρκετοί άλλοι αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα.

 
«Με χτυπούσαν 15 ΜΑΤατζήδες»
Ένας δημοσιογράφος από την Κω ισχυρίζεται ότι έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από τις δυνάμεις των ΜΑΤ κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν στο νησί, εξαιτίας των σφοδρών αντιδράσεων των κατοίκων του ακριτικού νησιού για τη δημιουργία hotspot στην περιοχή Πυλί.
Η ένταση ξεκίνησε όταν έξω από το στρατόπεδο 148, όπου θα δημιουργηθεί το Hotpsot, συγκεντρώθηκαν περίπου 300 κάτοικοι της Κω για να διαμαρτυρηθούν για τα σχέδια της κυβέρνησης να δημιουργηθεί κέντρο καταγραφής προσφύγων.
Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, ο δημοσιογράφος Γιώργος Λιοδάκης δέχθηκε την επίθεση των ανδρών των ΜΑΤ που - σύμφωνα με την καταγγελία του - τον ξυλοκόπησαν και τον προσήγαγαν με χειροπέδες στο αστυνομικό τμήμα, αφού του κατάσχεσαν κινητό και κάμερα.
«Με έβαλαν κάτω και με χτυπούσαν 15 ΜΑΤατζήδες», είπε στους συναδέλφους του δημοσιογράφους ο κ. Λιοδάκης αμέσως μετά την απελευθέρωσή του.
 http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/667749/pedio-maxis-kai-pali-i-kos-propilakisan-dimosiografo


 

Κυβέρνηση: Αυτές είναι οι χώρες που θέλουν να μας πετάξουν απο τη Ζώνη Σένγκεν

Τη στάση της Ευρώπης απέναντι σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης που έχουν εχθρική στάση απέναντι στους πρόσφυγες και ασκούν πιέσεις να βγει η Ελλάδα εκτός Σένγκεν, στηλιτεύει η κυβέρνηση και ζητά αλλαγή πλεύσης.
 Πηγές του Μαξίμου σημειώνουν μεταξύ άλλων ότι από χώρες της Κεντρικής Ευρώπης παρατηρείται ξενοφοβική και ακροδεξιά ρητορική για τους πρόσφυγες και προθέτουν: «Η Ελλάδα θεωρεί ότι η ευρωπαϊκή αντίδραση απέναντι σε μια τέτοια πολιτική συμπεριφορά δεν είναι ακόμα η απαιτούμενη» 
«Παρά το βάρος μιας μακρόχρονης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, η Ελλάδα υλοποιεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει στο ζήτημα του προσφυγικού. Οι δεσμεύσεις αυτές είναι ενταγμένες στο πλαίσιο της πολιτικής που έχει χαράξει η Ευρώπη για το προσφυγικό» αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι.
«Θα πρέπει να σημειωθεί ότι παρά την κοινή δέσμευση της ΕΕ στο προσφυγικό. μια σειρά από χώρες της Κεντρικής Ευρώπης (Πολωνία, Ουγγαρία, Σλοβακία, Τσεχία), προσπαθούν να χαράξουν μια διαφορετική πολιτική, σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση. Η πολιτική αυτή έχει τα εξής χαρακτηριστικά:
• Την προσπάθεια να κλείσουν στα σύνορα ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες για τους πρόσφυγες κατά παράβαση των ανθρωπιστικών αρχών και των αρχών αλληλεγγύης που έχουν συνυπογράψει στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων.
• Την άσκηση απαράδεκτων πιέσεων προς την Ελλάδα να αποστεί από τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και να σταματήσει τις διασώσεις προσφύγων στον θαλάσσιο χώρο.
• Την άσκηση πίεσης προς την ΕΕ να κλείσουν τα σύνορα της Ελλάδας.
• Την κατάθεση «ιδεών» άσχετων με οποιαδήποτε έννοια ανθρωπιστικής διαχείρισης του προσφυγικού και αδιανόητων για το ευρωπαϊκό αξιακό πλαίσιο.
ΟΙ προτάσεις αυτές:
• Ενσωματώνουν μια απαράδεκτη ακροδεξιά ξενοφοβική ρητορική, πρωτοφανή για τα ευρωπαϊκά πολιτικά πράγματα.
• Αποσκοπούν στην δημιουργία κλίματος για εσωτερική πολιτική κατανάλωση.
• Διασπούν την κοινή ευρωπαϊκή πολιτική σε ένα τεράστιας σημασίας ζήτημα.
Η Ελλάδα θεωρεί ότι η ευρωπαϊκή αντίδραση απέναντι σε μια τέτοια πολιτική συμπεριφορά δεν είναι ακόμα η απαιτούμενη. Μια πιο αποφασιστική απάντηση προς αυτή την κατεύθυνση είναι αυτή τη στιγμή αναγκαία, προκειμένου η Ευρώπη να αντιμετωπίσει το ζήτημα με τον τρόπο που έχει αποφασίσει», υπογραμμίζουν κύκλοι του Μαξίμου
Η κυβέρνηση αναφέρει ότι δεν μπορούν να ανακοπούν οι προσφυγικές ροές: «Ούτε οι προσφυγικές ροές μπορούν να ανακοπούν, ούτε το προσφυγικό μπορεί να αντιμετωπιστεί με φράχτες, κλειστά σύνορα και στρατόπεδα συγκέντρωσης. Η αποφασιστική υλοποίηση των ευρωπαϊκών αποφάσεων και της συμφωνίας με την Τουρκία είναι ο μοναδικός δρόμος για μια ανθρωπιστική και αλληλέγγυα διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος. Η χώρα μας πρωτοστατεί στον αγώνα να υλοποιηθεί μια πολιτική αντίστοιχη με το ανθρωπιστικό πρόσωπο της Ευρώπης και να αποτραπεί ο κατακερματισμός του ευρωπαϊκού χώρου και η ακροδεξιά οπισθοδρόμηση».
«Πρέπει να σημειωθεί ότι η επιτυχής άσκηση της πολιτικής αυτής, απαιτεί αντίστοιχους ρυθμούς υλοποίησης και από τα άλλα μέρη. Σήμερα, το πρόγραμμα μετεγκατάστασης σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες βρίσκεται στο 0,17% της υλοποίησής του. Η συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας δεν έχει ξεκινήσει, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τις συμφωνίες επανεισδοχής, για τους πρόσφυγες που δεν έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης ασύλου.
Η Ελλάδα έχει υπογραμμίσει ότι στην φάση αυτή, η Ευρώπη μόνο ενωμένη σε μια κοινή πολιτική αλληλεγγύης και ανθρωπισμού μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικά το ζήτημα. Το παιχνίδι του καταλογισμού ευθυνών (blame game) δεν έχει κανένα πρακτικό αποτέλεσμα», τόνισε το Μαξίμου.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/667493/kyvernisi-aytes-einai-oi-xores-poy-theloyn-na-mas-petaxoyn-apo-ti-zoni-sengken#ixzz3zJMWecV0

Δείτε τον παγκόσμιο χάρτη Το χρώμα των διαβατηρίων σε όλες τις χώρες και η σημασία του

Το διαβατήριο συμβολίζει την κυριαρχία και την εξουσία ενός κράτους και οι ομοιότητες μεταξύ διαβατηρίων συμβολίζουν την συνεργασία των κρατών που τα εκδίδουν



Αυτός είναι ο παγκόσμιος χάρτης του χρώματος των διαβατηρίων. Διόλου τυχαίες οι επιλογές,με τα χρώματα που επικρατούν να είναι το μπορντό που είναι το χρώμα για τις χώρες της ΕΕ αλλά και κάποιων χωρών που ευελπιστούν να ενταχθούν στην ΕΕ - όπως οι ΠΓΔΜ, Τουρκία και Αλβανία.

Πολλές χώρες επιλέγουν το πράσινο για λόγους θρησκευτικούς (Ισλάμ) όπως η Σαουδική Αραβία, το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές και η Ινδονησία αλλά και αρκετές άλλες ισλαμικές χώρες. 

Στην περίπτωση κάποιων αφρικανικών χώρων το πράσινο δεν «αντιπροσωπεύει» το Ισλάμ αλλά την οικονομική συμμαχία μεταξύ των χωρών της Δυτικής Αφρικής. 

Ακόμα μια ομάδα χωρών που χρησιμοποιεί το μπορντό είναι στη Λατινική Αμερική και αφορά τις χώρες των Άνδεων ενώ Βραζιλία, Αργεντινή, Παραγουάη και Ουρουγουάη έχουν μπλε διαβατήρια που συμβολίζει την μεταξύ τους εμπορική συμφωνία. Επίσης τα διαβατήρια αλλάζουν και χρώμα στην πάροδο του χρόνου. Στις ΗΠΑ έχουν περάσει από κόκκινο και το πράσινο και από το 1994 είναι μπλε.

Το διαβατήριο συμβολίζει την κυριαρχία και την εξουσία ενός κράτους και οι ομοιότητες μεταξύ διαβατηρίων συμβολίζουν την συνεργασία των κρατών που τα εκδίδουν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τα διαβατήρια της ΕΕ. Χρειάστηκαν πολλά χρόνια για να αποφασίσουν τα τότε  μέλη της ΕΟΚ το χρώμα που θα είχαν τα διαβατήριά τους (που τώρα είναι κοινό και για τα 28 κράτη μέλη) και ακόμα και σήμερα η Γερμανία έχει επιλέξει να διαφοροποιείται από τους εταίρους της με το να έχει διαβατήρια με πιο σκληρό εξώφυλλο.

Μάλιστα το χρώμα που τελικά επελέγη: το κόκκινο της Βουργουνδίας, δέχτηκε τεράστια επίθεση ειδικά από τους Βρετανούς που θεώρησαν πως η επιλογή του αποτελούσε «νίκη» των οινοπαραγωγών Γάλλων, ενώ οι ίδιοι υπερασπίζονταν το μπλέ του ναυτικού που ήταν το χρώμα των βρετανικών διαβατηρίων από το 1920 και το χαρακτήριζαν «η απόλυτη τελειότητα».

Γενικά οι περισσότεροι προτιμούν τα σκούρα χρώματα γιατί είναι πιο πρακτικά (δεν λερώνουν εύκολα) και δείχνουν πιο σοβαρά και επίσημα. Χαρακτηριστικό τέτοιο παράδειγμα είναι τα ταξιδιωτικά έγγραφα της Ιντερπόλ που είναι μαύρα.

Υπάρχουν όμως και πιο... ανάλαφρα χρώματα σε διαβατήρια τα οποία όμως χρησιμοποιούνται μάλλον σαν ποινή. Συγκεκριμένα στην Σουηδία και την Ολλανδία αν κάποιος χάσει το διαβατήριό του, τότε του εκδίδουν ένα προσωρινό που είναι ροζ!







http://www.protothema.gr/world/article/550475/to-hroma-ton-diavatirion-se-oles-tis-hores-kai-i-simasia-tou-/

Λαβρόφ: Οι τζιχαντιστές παίρνουν εντολές από την Τουρκία

Λαβρόφ: Η Τουρκία είναι σε πλήρη συνεννόηση με τους τζιχαντιστές

Ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε σε συνέντευξη του σε ιταλικά ΜΜΕ πως η τουρκική κυβέρνηση είναι σε πλήρη συνεννόηση με τους τζιχαντιστές στη Συρία και το Ιράκ.«Η Ρωσία έχει επανειλλημένως εκφράσει την ανησυχία της για την κλιμάκωση των τρομοκρατικών απειλών στην Τουρκία και την άρνηση των τουρκικών αρχών να συνεργαστούν στη μάχη ενάντια στην τρομοκρατία» είπε ο Λαβρόφ.Ανέφερε επίσης πως «η Άγκυρα με ελάχιστες εξαιρέσεις, απέφυγε να συνεργαστεί στη σύλληψη και τη μεταφορά στη Μόσχα, των Ρώσων πολιτών που κατευθύνονταν στη Μέση Ανατολή και τη βόρεια Αφρική για να ενωθούν με τις τρομοκρατικές ομάδες που δρουν εκεί».

«Να μην ξεχνάμε λοιπόν αυτή τη συννενόηση που έχει ο Ερντογάν με τους τρομοκράτες», κατέληξε ο Λαβρόφ, που ήρθε να προστεθεί στους αξιωματούχους που κατηγορούν την Τουρκία για συνεργασία με τους τζιχαντιστές.

Λίγες μέρες νωρίτερα ήταν ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, Μοσέ Γιαλόν, που κατηγόρησε την Τουρκία πως χρηματοδοτεί την τρομοκρατία αγοράζοντας πετρέλαιο από το Ισλαμικό Κράτος.

http://greeknation.blogspot.nl/2016/02/blog-post_48.html

ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΚΟΣΜΟΣ • Δεν υπάρχουν κρεβάτια στην Εντατική!

Ρεπορτάζ
Ρίτα Μελά
Δημόσια έκκληση προς τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, προκειμένου να βρεθεί άμεσα λύση που θα επιτρέψει τη λειτουργία των 200 κλειστών κρεβατιών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), κάνει η Ενωση Νοσοκομειακών Αθηνών (ΙΣΑ) και καταγγέλλει ότι 55χρονη ασθενής με βαριά λοίμωξη του αναπνευστικού, διασωληνωμένη, «έσβησε» πρόσφατα σε κοινό θάλαμο στο Νοσοκομείο «Σωτηρία» περιμένοντας στη λίστα αναμονής για μια θέση στην Εντατική.
Σημειώνεται ότι φέτος οι χρόνιες ελλείψεις σε κρεβάτια Εντατικής, σε συνδυασμό με την έξαρση του ιού της γρίπης Η1Ν1, που «χτυπάει» κυρίους νέους ανθρώπους και παιδιά, έχει προκαλέσει συνθήκες έκτακτης ανάγκης στα νοσοκομεία της χώρας. Επισημαίνεται ότι αυτή τη στιγμή λειτουργούν περίπου 640 κλίνες ΜΕΘ, ενώ άλλες 200 είναι κλειστές.
Οπως αναφέρει η ΕΙΝΑΠ, τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου στη «μαύρη» λίστα αναμονής του ΕΚΑΒ Αθήνας υπήρχαν 75 βαρέως πάσχοντες διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ, εκ των οποίων 32 λόγω βαριάς λοίμωξης του αναπνευστικού. Την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 73, εκ των οποίων διακινήθηκαν με την υπερπροσπάθεια των γιατρών των ΜΕΘ και των γιατρών του ΕΚΑΒ οι επτά και παραμένουν στην αναμονή οι 66. Ανάλογος ήταν ο αριθμός και την Τετάρτη. Ακόμα ένα σοβαρότατο πρόβλημα είναι η αναβολή δεκάδων προγραμματισμένων σοβαρών επεμβάσεων (γενικής χειρουργικής, θωρακοχειρουργικής, νευροχειρουργικής, κ.λπ.) λόγω έλλειψης διαθέσιμων κλινών ΜΕΘ, με δραματικές συνέπειες για την υγεία και αυτών των ασθενών.
Εκκληση
«Δυστυχώς, είμαστε αναγκασμένοι να επανέλθουμε άλλη μία φορά με δημόσια έκκληση προς τους αρμοδίους προκειμένου, επιτέλους, να δοθεί επείγουσα και οριστική λύση στο τεράστιο αυτό πρόβλημα που κοστίζει ανθρώπινες ζωές» επισημαίνει η ΕΙΝΑΠ.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να ανοίξει επιτέλους τα 200 κρεβάτια ΜΕΘ. «Είναι απαράδεκτο να χάνονται ανθρώπινες ζωές και η εκάστοτε πολική ηγεσία του υπουργείου Υγείας τα τελευταία χρόνια να νίπτει τας χείρας της» επισημαίνει.
http://www.dimokratianews.gr/content/58623/pethainei-kosmos-den-yparhoyn-krevatia-stin-entatiki

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ #DeutscheBank: Το γερμανικό κτήνος ετοιμάζεται να καταρρεύσει και να σπείρει τον όλεθρο…

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ #DeutscheBank: Το γερμανικό κτήνος ετοιμάζεται να καταρρεύσει και να σπείρει τον όλεθρο…

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΚΟΥΝΑΓΑΝ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ 80 ΔΙΣ, ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΤΕΡΑΣ ΕΦΤΙΑΧΝΕ ΤΗΝ ΦΟΥΣΚΑ ΤΗΣ ΧΙΛΙΕΤΙΑΣ, ΥΨΟΥΣ 73 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΔΟΛΛΑΡΙΩΝ ΣΕ ΠΑΡΑΓΩΓΑ!
ΑΠΟΣΥΡΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΚΑΤΑΘΕΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΣΕ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Έκρυβαν το πρόβλημα κάτω από το χαλί αλλά τα τελευταία εικοσιτετράωρα τα CDS δείχνουν καταρρευση.
…και ο Σόιμπλε ψελλίζει ακόμα για Grexit…
Είναι τέτοια η μόλυνση που έχει επιφέρει η Deutsche Bank που δεν θα μιλάμε πλέον για οικονομικό ολοκαυτωμα αλλά για παγκόσμιο όλεθρο. Για να κατανοήσετε το μέγεθος, δείτε το γράφημα:


Η αριστερή στήλη δείχνει το Γερμανικό ΑΕΠ. Η μεσαία στήλη, το ΑΕΠ ολόκληρης της Ευρωζώνης και η δεξιά στήλη την έκθεση της Deutsche Bank που περιγράψαμε. Όπως καταλαβαίνετε, μπροστα της, τα μεγέθη της Ελλάδας ειναι μία ευθεία γραμμή. Με άλλα λόγια, η πτώση της Deutsche Bank ισοδυναμεί με χρεοκοπία 220 χωρών με το πρόβλημα της Ελλάδας.
Δείτε τώρα τι αποκαλύπτουν τα CDS τις τελευταίες ημέρες:

Ήδη βρίσκονται στα επίπεδα της εποχής Lehman Brothers, με την διαφορά οτι τότε η DB ήταν από τους διοργανωτές του κολοσσιαίου σκανδάλου.
Ουδείς μπορεί να στηρίξει αυτή την φούσκα όταν σκάσει και γνωρίζοντας την ιστορία, όταν σκάνε οι Γερμανοί, έχουμε παγκόσμιο πόλεμο.
Μην υποτιμάτε μάλιστα την πρόσφατη χολιγουντιανή ταινία «Το σορτάρισμα» η οποία πραγματευόταν το σκάνδαλο Lehman. Η ταινία περιγράφει την DB ως οργανωτή του σκανδάλου, κοινώς οι αμερικάνοι τραβούν το χαλί, τουλάχιστον επικοινωνιακά στους γερμανούς.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Ολυμπία, από τα τέλη Νοέμβρη σημειώνονται κολοσσιαίες μετακινήσεις κεφαλαίων, αφού η πορεία στον όλεθρο ειναι εμφανής.
Αναμένονται λοιπόν εξελίξεις με φόντο τον επικίνδυνο Σόιμπλε να μιλά ακόμα για Grexit.


http://netakias.com/2016/02/05/%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%ba%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%88%ce%b7-deutschebank-%cf%84%ce%bf-%ce%b3%ce%b5%cf%81%ce%bc%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%ba%cf%84%ce%ae%ce%bd%ce%bf%cf%82-%ce%b5%cf%84%ce%bf%ce%b9/