Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Ισραήλ-Λίβανος: Ανταλλαγή πυρών







Τρεις λιβανέζοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και ισραηλινοί στρατιώτες τραυματίστηκαν, εκ των οποίων ένας σοβαρά, στις σημερινές συγκρούσεις στα σύνορα μεταξύ του Λιβάνου και του Ισραήλ, δήλωσε υπεύθυνος των υπηρεσιών ασφαλείας του Λιβάνου.




Ωστόσο το τηλεοπτικό δίκτυο της Χεζμπολάχ Al Manar μετέδωσε ότι ένας υψηλόβαθμος ισραηλινός στρατιωτικός σκοτώθηκε στη μεθόριο Λιβάνου-Ισραήλ σε ανταλλαγή πυρών μεταξύ των δύο στρατών.



Το τηλεοπτικό δίκτυο, το οποίο επικαλέστηκε πηγές της λιβανικής ασφάλειας, προσέθεσε ότι ο ισραηλινός στρατός προσπαθεί να απομακρύνει το πτώμα του αξιωματικού του στρατού του από περιοχή κοντά στο χωριό Ανταϊσέχ, όπου σημειώθηκε το περιστατικό.



Πηγή της ασφάλειας του Λιβάνου διευκρίνισε παράλληλα ότι ισραηλινό ελικόπτερο έριξε σήμερα δύο πυραύλους σε φυλάκιο του λιβανικού στρατού κοντά στο χωριό Ανταϊσέχ που βρίσκεται στα σύνορα, καταστρέφοντας τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού.



Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ισραηλινοί και λιβανέζοι στρατιώτες αντήλλαξαν σήμερα επίσης πυρά στη μεθόριο Ισραήλ-Λιβάνου. "Ολα άρχισαν όταν ισραηλινοί στρατιώτες επιχείρησαν να κόψουν ένα δέντρο στο λιβανικό έδαφος. Ο λιβανικός στρατός έρριξε προειδοποιητικά πυρά εναντίον τους και αυτοί απάντησαν στα πυρά. Ενα σπίτι στο Ααντεσέ επλήγη από οβίδα που εκτοξεύθηκε από ισραηλινό άρμα μάχης", δήλωσε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας και πρόσθεσε ότι τραυματίσθηκαν ένας λιβανέζος στρατιώτης και ένας πολίτης.



Στην Ιερουσαλήμ, πηγές των ισραηλινών υπηρεσιών ασφαλείας επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες για ανταλλαγή πυρών στα σύνορα με το Λίβανο και ανέφεραν ότι μέλη της μονάδας μηχανικού του ισραηλινού στρατού δέχθηκαν πυρά από λιβανέζους στρατιώτες ενώ εργάζονταν κατά μήκος των συνόρων και ότι οι ισραηλινοί στρατιώτες ανταπέδωσαν τα πυρά.



Την ίδια στιγμή εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας διέψευδε τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ερρίφθησαν ρουκέτες από το Λίβανο προς το βόρειο Ισραήλ.



"Κανένας πύραυλος δεν ερρίφθη από το Λίβανο προς το βόρειο Ισραήλ", δήλωσε ο Μίκι Ρόζενφελντ, εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας.



Την ανταλλαγή πυρών κατά μήκος της Μπλε Γραμμής επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ, τονίζοντας ότι η πρώτη προτεραιότητα της ειρηνευτικής δύναμης είναι προς το παρόν η αποκατάσταση της ηρεμίας στην περιοχή και πρόσθεσε ότι ο υποδιοικητής Σάντι Μπονφάντι είναι σε επαφή με τις διοικήσεις του ισραηλινού και του λιβανικού στρατού καλώντας τους να επιδείξουν τη μέγιστη δυνατή αυτοσυγκράτηση.







ΑΠΕ





Read more: http://corfuonair.blogspot.com/2010/08/blog-post_7429.html#ixzz0vcPY8zju

Επίσκεψη Δρούτσα στο Κόσοβο







Yπό τη σκιά των εξελίξεων που δρομολογεί η γνωμοδότηση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, o αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας πραγματοποίησε επισκέψεις σε Βελιγράδι και Πρίστινα, ενέργεια που μπορεί να ερμηνευθεί ως επικείμενη αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου από την Αθήνα. Δεν είναι τυχαία άλλωστε η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών του Κοσόβου Skender Hyseni από την έδρα του ΟΗΕ πως ελπίζει σε αναγνώριση του Κοσόβου από την Ισπανία και την Ελλάδα «που είναι μεταξύ των χωρών που ανησυχούν ότι η αποκατάσταση διπλωματικών σχέσεων με την Πρίστινα θα μπορούσε να ενθαρρύνει αποσχιστικά κινήματα στην δική τους επικράτεια» (“could inspire breakaway efforts in their own restive regions”).


Στις συναντήσεις του με το πρόεδρο του Κοσόβου Fatmir Sedjiu και το πρωθυπουργό Hashim Thaçi, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών διεμήνυσε πως η Ελλάδα στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική ολόκληρης της περιοχής των Δυτικών Βαλκανίων. Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Παπανδρέου από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων του, έθεσε ως μία από τις προτεραιότητες της εξωτερικής πολιτικής την «Ατζέντα 2014», το όραμα για ένταξη των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στην Ε.Ε. μέχρι το 2014. Η πρωτοβουλία αυτή αν και αντιμετωπίζεται με σκεπτικισμό από τις Βρυξέλλες, συμβαδίζει απόλυτα με το στρατηγικό σχεδιασμό των ΗΠΑ για τα Βαλκάνια που προκρίνει την ευρωπαική προοπτική για τη σταθεροποίηση της περιοχής.



Ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός αναφέρθηκε και στις φιλικές σχέσεις του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον Σέρβο πρόεδρο Boris Tadić και τον πρωθυπουργό Hashim Thaçi, τονίζοντας ότι η σχέση αυτή μπορεί να συμβάλει καταλυτικά για να αρχίσει ο διάλογος μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας.

http://www.strategyreport.gr/?p=2737

Ότι έχει ζήτηση στοιχίζει όχι όμως και οι καλοκαιρινές θεατρικές περιοδείες





Σήμερα το πρωί πήγα να αγοράσω εισιτήρια για την θεατρική παράσταση που θα παιχτεί την παρασκευή 6 και Σάββατο 7 Αυγούστου στο φεστιβάλ αρχαίας ηλιδας .


Όταν όμως ρώτησα το κόστος και μου είπε 24 ευρώ το άτομο 18 τα φοιτητικά και 15 τα παιδικά τότε είπα: «όχι ρε !!! δεν θα αγοράσω» .

Δεν μπορώ να γίνω συνένοχος σε αυτή το εγκληματικό κόστος όπου βάζει το μαχαίρι στο λαιμό σε κάθε οικογένεια.

Θα μου πείτε είναι ελεύθερο θέατρο και μπορεί να προσαρμόζει τις τιμές του σύμφωνα με έξοδα – έσοδα που θέλει ο κάθε επιχειρηματίας.

Εντάξει χωρίς όμως έμενα.

Προσωπικά είδα χθες το έργο του «θάνατο του εμποράκου» γέμισα τις μπαταριές μου και για μια φορά ακόμα θέλω να δώσω τα συγχαρητήρια μου στο Δήμο Αμαλιάδας.

Δεν έχω τίποτα με τον θίασο του «μπακαλόγατου» αλλά θεωρώ υπερβολικά υψηλό το κόστος .