Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Εκνευρισμός στη Μόσχα για την απαγωγή δύο Ρώσων δημοσιογράφων




Εκνευρισμός στη Μόσχα για την απαγωγή δύο Ρώσων δημοσιογράφων


Read more: http://www.newsbomb.gr/diethnh/story/456642/ekneyrismos-sti-mosha-gia-tin-apagogi-dyo-roson-dimosiografon#ixzz344DKCiaN





Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σοϊγκού διέταξε να ληφθούν όλα τα «νόμιμα μέτρα» για την απελευθέρωση των δημοσιογράφων που ανήκουν στο τηλεοπτικό δίκτυο του στρατού
Η Ουκρανία μετατρέπεται όλο και περισσότερο σε Συρία ή Ιράκ, γράφουν τα ρωσικά ΜΜΕ και οι δημοσιογράφοι, που αρπάζονται από αγνώστους και συμμορίτες μεταφέρονται με «κουκούλες» στο κεφάλι και «παζαρεύονται» μεταξύ των απαγωγέων τους για το πού θα καταλήξουν.
Αυτό φαίνεται πως έχει συμβεί με τον εικονολήπτη Αντρέι Σουσενκόφ και τον ηχολήπτη Αντόν Μάλισεφοι οποίοι απήχθησαν από «μαχητές» της ουκρανικής Εθνοφρουράς, στην πλειοψηφία τους φανατικούς του νεοναζιστικού Δεξιού Τομέα και παραδόθηκαν στην Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας, που τους κρατά πιθανώτατα στο Χάρκοβο, αφού προηγουμένως είχαν υποχρεωθεί να γονατίσουν και να αναμένουν έτσι μέχρι να αποφασιστεί η τύχη τους.
Εναντίον των δημοσιογράφων απαγγέλθηκαν οι εξωφρενικές κατηγορίες ότι «κατασκόπευαν ένα από τα οδοφράγματα έξω από το Σλαβιάνσκ» με μοναδικό επιχείρημα την ιδιότητα του εργοδότη τους, το δορυφορικό τηλεοπτικό δίκτυο των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων «Αστέρας», δορυφορική επέκταση της ιστορικής εφημερίδας «Ερυθρός Αστέρας».
Για τις ουκρανικές υποτιθέμενες Αρχές, που τους σταμάτησαν στο χωριό Μπιλμπασόφκα, μεταξύ Ντονιέτσκ και Σλαβιάνσκ, αλλά και τους επόμενους «αξιωματούχους», που τους ανέλαβαν, δεν ήταν αρκετό το γεγονός ότι οι δημοσιογράφοι είχαν νόμιμη διαπίστευση για να καλύψουν τις προεδρικές εκλογές στην Ουκρανία και δεν έκρυβαν την ιδιότητά τους. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του οδηγού τους, που απελευθερώθηκε αργά χθες τη νύχτα, τα δύο μέλη του ρωσικού τηλεοπτικού συνεργείου απομακρύνθηκαν εντέλει από την περιοχή της σύλληψής τους με πολεμικό ελικόπτερο.
Η ρωσική ηγεσία στο υψηλότερο επίπεδο ζήτησε από το Κίεβο την απελευθέρωση των δημοσιογράφων και δεν κρύβει τον εκνευρισμό της, γιατί ανήμερα της ορκωμοσίας Ποροσένκο και των διακηρύξεων περί ειρήνης, αμνηστίας και καλών προθέσεων, μαζί φυσικά με τις κατηγορίες για ρωσική επίθεση, κατοχικές δυνάμεις και Ρώσους μισθοφόρους, ακόμη δεν έχει ικανοποιηθεί η απαίτησή της.
Πριν από λίγο ο Ρώσος υπουργός Άμυνας εξέδωσε διαταγή ώστε «να ληφθούν όλα τα νόμιμα μέρα για την απελευθέρωση των δημοσιογράφων το ταχύτερο δυνατό», χωρίς να διευκρινίσει ποια θα μπορούσαν να είναι τα μέτρα αυτά και γιατί χρειάστηκε η προσωπική του διαταγή, συμπληρωματικά στην αυστηρή ανακοίνωση, που είχε νωρίτερα εκδώσει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
«Καταδικάζουμε κατηγορηματικά αυτές τις πρακτικές των ουκρανικών Αρχών ως προς τους δημοσιογράφους, οι οποίες τον τελευταίο καιρό έγιναν σταθερή τάση, ειδικά σε ό,τι αφορά την εργασία εκπροσώπων των ρωσικών ΜΜΕ», αναφέρεται στο σχόλιο, που εξέδωσε το ρωσικό ΥΠΕΞ.
Η απαίτηση, που διατυπώθηκε προς το Κίεβο από τις ρωσικές διπλωματικές Αρχές είναι «να ληφθούν άμεσα μέτρα για την άνευ όρων απελευθέρωση των προαναφερθέντων πολιτών της Ρωσίας και να καθοδηγούνται εφεξής από τις αρχές, που υιοθετούν οι δημοκρατικές κοινωνίες».
Δραματική έκκληση στην ουκρανική και τη διεθνή δημοσιογραφική κοινότητα να βοηθήσει στην απελευθέρωση των Ρώσων δημοσιογράφων απηύθυνε απόψε και ο Αλεξέι Πιμάνοφ, επικεφαλής του τηλεοπτικού δικτύου «Ζβεζντά/Αστέρας».


Read more: http://www.newsbomb.gr/diethnh/story/456642/ekneyrismos-sti-mosha-gia-tin-apagogi-dyo-roson-dimosiografon#ixzz344DCIPzY

ΕΛΛΑΔΑ. Ανασχηματισμός. 2014

Δηλαδή στην χώρα που δεν έχει εθνική ανεξαρτησία ο πρωθυπουργός σκεφτετε πως να κάνει ανασχηματισμό;
Υπάρχει ελληνας που δεν πιστεύει ότι εστάλη η λίστα με τα προτεινόμενα ονόματα στους δανειστές και απλά δεν έχει έρθει η απάντηση;

 Δεν υπάρχει περίπτωση  να γίνει υπουργός άνθρωπος που δεν εγκρίνουν οι δανειστές .
 Αρα ο Γεωργιάδης θα είναι υπουργός ο βοριδης δεν θα είναι........ ΕΚΤΟΣ και αν η δημοκρατική κυβέρνηση θέλει να πέραση ένα μήνυμα σ όσους μετανοούν πολιτικά ότι θα επιβραβεύονται με κυβερνητικό ρόλο  .
Ένας ρόλος άχρηστος αφού ο εκάστοτε υπουργός καλείτε να υπερασπιστή πολιτικές Εισαγωγής έτοιμες .... ΑΡΑ στον ανασχηματισμό αυτό θα μείνουν όσοι υπουργοί είναι καλοί κλόουν. Αυτό πιστεύω και λυπάμαι  που το γράφω.

Φανταστείτε δηλαδή ο υπουργός εξωτερικών της Ελλάδος σε παλαιότερες εποχές να έκανε διάλογο με τους ΠΑΠΔΟΠΟΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΤΑΚΟΥΣ  Αιγύπτου και Ουκρανίας .

Ο μόνος άνθρωπος που πρέπει να γίνει υπουργός οικονομικών είναι Μαρία  Δαμανάκη.

θα ήθελα υπουργό δικαιοσύνης τον Παυλόπουλο.

δημοσίας τάξεως την Ντόρα Μητσοτάκη .

Υπουργό εξωτερικόν την φωφη Γεννηματά.

υπουργό δύσκολων διαπραγματεύσεων τον Βενιζέλο  και αντιπρόεδρος.....

υπουργό εργασίας τον σημερινό πρόεδρο της βουλής.

υπουργό πολιτισμού  τον  Κυριάκο  Μητσοτάκη  .

υπουργό ανάπτυξης ολγα κεφαλογιαννη

Νομίζω πάντως αν θέλει ο πρωθυπουργός να κάνει κινήσεις που θα βάλει τα πράγματα στην θέση τους...... το υπουργείο οικονομίας και δημοσίας τάξεως είναι μοναδικές πολιτικές στιγμές.