Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

ΚΚΕ: «Πολιτική επιλογή να δοθεί το Ερρίκος Ντυνάν σε επιχειρηματίες»

ΚΚΕ: «Πολιτική επιλογή να δοθεί το Ερρίκος Ντυνάν σε επιχειρηματίες»
Μία ακόμα ερώτηση κατατέθηκε στη Βουλή για την παράδοση του νοσηλευτηρίου «Ερρίκος Ντυνάν» σε επιχειρηματικά συμφέροντα, με τις πλάτες της κυβέρνησης Σαμαρά.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, Χρήστος Κατσώτης, Γιώργος Λαμπρούλης και Σπύρος Χαλβατζής κατέθεσαν ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδη. Οι βουλευτές στην ερώτησή τους καταγγέλλουν το πέρασμα του συνόλου του ενεργητικού του «Ερρίκος Ντυνάν», μέσω πλειστηριασμού, υπέρ της ΗΜΙΘΕΑΣ Α.Ε, χωρίς όμως να περιληφθούν τα χρέη και άρα τα οφειλόμενα δεδουλευμένα και αναδρομικά των εργαζομένων 11-13 μηνών, καθώς διαχωρίστηκαν από την τρέχουσα μισθοδοσία.
Τονίζουν, επίσης, ότι το σχέδιο να δοθεί το νοσοκομείο σε επιχειρηματίες - επενδυτές αποτελεί πολιτική επιλογή της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για εύρεση νέων πεδίων κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, εις βάρος της δημόσιας και δωρεάν υγείας. Προσθέτουν δε, πως η επιχειρηματική δράση του νοσοκομείου θα σημάνει ακόμα μεγαλύτερο χτύπημα των δικαιωμάτων των εργαζομένων με μειώσεις μισθών, ανατροπή εργασιακών σχέσεων και ωραρίων, απολύσεις, καθώς και αύξηση των πληρωμών από τους ασθενείς και αφαίμαξη των ασφαλιστικών ταμείων.
Οι βουλευτές του ΚΚΕ υποστηρίζουν ότι ουσιαστική λύση για τους εργαζόμενους και τους ασθενείς είναι το νοσοκομείο να περάσει αποκλειστικά στην ευθύνη του κράτους και όλοι οι εργαζόμενοι να είναι με σχέση εργασίας πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
Διαβάστε αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:
«ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον υπουργό Υγείας
Θέμα: Για το "Ερρίκος Ντυνάν"
Στις 24/9/2014 με τον πλειστηριασμό των περιουσιακών στοιχείων του Κοινωφελούς Ιδρύματος "Ερρίκος Ντυνάν" κατασχέθηκε το σύνολο των στοιχείων του ενεργητικού του νοσοκομείου υπέρ της "Ημίθεας ΑΕ". Αποκλείστηκαν όμως τα οφειλόμενα δεδουλευμένα και αναδρομικά των εργαζομένων 11-13 μηνών, καθώς διαχωρίστηκαν από την τρέχουσα μισθοδοσία. Έτσι οι περίπου 900 οικογένειες των εργαζομένων έχουν βυθιστεί σε απόγνωση.
Αυτή η κατάσταση είναι αποτέλεσμα της λειτουργίας του "Ερρίκος Ντυνάν" με όρους ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας, δηλαδή ως επιχείρησης, με τη στήριξη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, όπως και της σημερινής. Σε αυτό οφείλονται τα χρέη του νοσοκομείου, η μη καταβολή των δεδουλευμένων και ότι οι ασθενείς και τα Ταμεία τους πληρώνουν πανάκριβες υπηρεσίες Υγείας, οι οποίες θα έπρεπε να είναι δωρεάν.
Το σχέδιο να δοθεί το νοσοκομείο σε επιχειρηματίες - επενδυτές αποτελεί πολιτική επιλογή της κυβέρνησης και της ΕΕ για εύρεση νέων πεδίων κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Επιβεβαιώνεται ότι η οποιαδήποτε λύση που στηρίζεται στην επιχειρηματική δράση του νοσοκομείου και στην κερδοφορία, σημαίνει ακόμα μεγαλύτερο χτύπημα των δικαιωμάτων των εργαζομένων με μειώσεις μισθών, ανατροπή εργασιακών σχέσεων και ωραρίων, απολύσεις, καθώς και αύξηση των πληρωμών από τους ασθενείς και αφαίμαξη των ασφαλιστικών ταμείων.
Ουσιαστική λύση για τους εργαζόμενους και τους ασθενείς είναι το νοσοκομείο να περάσει αποκλειστικά στην ευθύνη του κράτους και όλοι οι εργαζόμενοι να είναι με σχέση εργασίας πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Να προσληφθεί με την ίδια εργασιακή σχέση επιπλέον το αναγκαίο προσωπικό όλων των κλάδων και ειδικοτήτων προκειμένου το νοσοκομείο να αναπτύξει πλήρως τη λειτουργία του. Να χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό και να παρέχει εντελώς δωρεάν όλες τις υπηρεσίες για όλο το λαό.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση ώστε:
Να διασφαλιστεί η άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων των εργαζομένων και η απρόσκοπτη καταβολή των μισθών τους.
Να διασφαλιστεί η καταβολή όλων των χρωστούμενων στα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων.
Να εξασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας και τα εργασιακά - ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων».


Read more: http://www.newsbomb.gr/fakelos-ygeia/story/502003/kke-politiki-epilogi-na-dothei-to-errikos-ntynan-se-epiheirimaties#ixzz3F0ZKN2lg

Σφοδρές μάχες γύρω από το αεροδρόμιο του Ντονιέτσκ, που φλέγεται

Σφοδρές μάχες γύρω από το αεροδρόμιο του Ντονιέτσκ, που φλέγεται
http://www.newsbomb.gr/bloggers/edo-mosha/story/502014/sfodres-mahes-gyro-apo-to-aerodromio-toy-ntonietsk--poy-flegetai
Οι ρωσόφωνοι αντάρτες δηλώνουν αποφασισμένοι να εξαλείψουν τις εστίες πυρός, από όπου εκτοξεύονται τυφλά χτυπήματα εναντίον κατοικημένων περιοχών της πόλης και να προστατεύσουν τον πληθυσμό
Βρεθήκαμε στην αυτοαποκαλούμενη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονιέτσκ, Νοβορωσία για μερικά 24ωρα κι ενώ "γεννιέται" η επιθυμία να μείνεις εδώ για καιρό ώστε να γευτείς την άναρχη εξεγερτική ελευθερία του ένοπλου λαού, ετοιμαζόμαστε αναγκαστικά να αναχωρήσουμε πριν οξυνθεί ακόμη περισσότερο η κατάσταση και αποκλειστούν τα σύνορα. Κι αυτό τη στιγμή, που η εκεχειρία στην Ανατολική Ουκρανία, μοιάζει πιο εύθραυστη από ποτέ και πρακτικά δεν ίσχυσε ποτέ ολοκληρωτικά, παρά την κήρυξή της στις αρχές Σεπτέμβρη.
Οι ρωσόφωνοι αντάρτες με μια φωνή μάς δηλώνουν ότι δεν πιστεύουν στην εκεχειρία, που απλώς έδωσε ευκαιρίες για πολιτική και στρατιωτική ανασύνταξη του καθεστώτος του Κιέβου και ενώ φωνάζουν πως θέλουν την ειρήνη, αρκεί κανείς να μην τους ενοχλεί στο σπίτι τους και να μην επιδιώκει να τους υποδείξει πώς θα ζουν, δέχονται καθημερινά σχεδόν χτυπήματα εναντίον αμάχων τους.
Βρεθήκαμε σε μερικά από τα σπίτια, που χτυπήθηκαν τις τελευταίες ημέρες και ακούσαμε π.χ. τις μαρτυρίες ενός 50άρη γιου, ο οποίος επέστρεψε ταραγμένος από τη σκοπιά του για να διαπιστώσει το θάνατο της γηραιάς μητέρας τους από οβίδα, που έπεσε στην ήσυχη και φτωχική αυλή τους. Ο ίδιος βούρκωνε και στεκόταν μόνος αναλογιζόμενος τί έφταιξε, τί άλλαξε στη ζωή των ανθρώπων αυτών, που βρέθηκαν ξαφνικά στο επίκεντρο μιας γεωπολιτικής λαίλαπας και μιας χιονοστιβάδας δυτικής υποκρισίας.
Πολλοί άλλοι ηλικιωμένοι μας είπαν πώς βρέθηκαν να ζουν σε κατεστραμμένα σπίτια, χωρίς στέγη ή τρόφιμα, πώς αναγκάστηκαν να καταφεύγουν στα υπόγεια για να επιβιώσουν από τους βομβαρδισμούς. Όλοι τους καταριώνται με την πρώτη ευκαιρία τον πρόεδρο της χώρας Πετρό Ποροσένκο, τη νεοφασιστική ηγεσία και τη χούντα του Κιέβου, τους γραφειοκράτες και ενδεχομένως συνεργάτες της προηγούμενης ηγεσίας, που δεν επιλύουν άμεσα τα πρακτικά προβλήματα της ζωής τους, γι’ αυτό και απευθύνονται στους πολιτοφύλακες, που μας συνοδεύουν και στους ηγέτες τους επιζητώντας απαντήσεις και αποτελέσματα. Σχεδόν ούτε μία φορά δεν διαπιστώσαμε να υπάρχει το παραμικρό υπονοούμενο, κάποια δεύτερη ή εναλλακτική σκέψη έναντι του Κιέβου, ή εναντίον των ανταρτών, που τους υπερασπίζονται, ενώ αντιθέτως διαφωνίες, συγκρούσεις, ακόμη και σφοδρές, φαίνεται πως υπάρχουν μεταξύ κάποιων από τους οπλαρχηγούς, που είναι και οι πραγματικοί φορείς εξουσίας στην υπό διαμόρφωση Νοβορωσία.
Οι μάχες των τελευταίων ημερών γύρω από το αεροδρόμιο οξύνθηκαν στο έπακρο τα τελευταία 24ωρα, καθώς οι αντάρτες θεώρησαν απαράδεκτη και εμπόδισαν την προσπάθεια των αποκλεισμένων ουκρανικών δυνάμεων στο αεροδρόμιο του Ντονιέτσκ, να ενισχυθούν από νέες εφεδρείες, τη στιγμή, που ο θύλακάς τους έχει πλήρως περικυκλωθεί.
Στα τυφλά πυρά εναντίων αμάχων οι αντάρτες απάντησαν με γενικευμένη επιχείρηση ανακατάληψης του αεροδρομίου, το οποίο τις τελευταίες ώρες φλέγεται και έχει κατά 90 % περάσει υπό τον έλεγχο των πολιτοφυλάκων. Αυτό αφορά περισσότερο στις επίγειες εγκαταστάσεις, οι περισσότερες από τις οποίες έχουν καταστραφεί ολοσχερώς, ενώ οι μάχες εντοπίζονται πλέον στο κυρίως κτίριο του αερολιμένα, όπου έχουν συσπειρωθεί οι Ουκρανοί στρατιωτικοί, οι οποίοι κατ’ εκτίμηση είναι αρκετές εκατοντάδες, κατ’ άλλους ως και δύο χιλιάδες. Το στρατηγικό πλεονέκτημα του αεροδρομίου είναι οι δαιδαλώδεις υπόγειες εγκαταστάσεις του, που θα μπορούσαν να αντέξουν σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και πυρηνικό χτύπημα, ενώ δεν λείπουν και οι γνώμες ότι από τα υπόγεια τούνελ οι Ουκρανοί έχουν κατορθώσει να ανεφοδιάζονται έστω και με δυσκολίες.
Οι ηγέτες των ανταρτών επικοινωνούν με τους Ουκρανούς στρατιωτικούς, ζητώντας τους να παραδοθούν, όμως εκείνοι αρνούνται και απαντούν σπασμωδικά στρέφοντας τα τελευταία κανόνια και πολεμοφόδιά τους αδιακρίτως κατά των αμάχων, αν και είναι προφανές ότι αυτοί είναι τα πλέον άδικα θύματα της σύγκρουσης.
Δεν λείπουν και οι γνώμες ότι οι ανένδοτοι Ουκρανοί, που συνεχίζουν να χύνουν αίμα αθώων αμάχων (20 οι νεκροί και περισσότεροι από 49 οι τραυματίες μόνο το τελευταίο 24ωρο) πρέπει να «ξετρυπωθούν» με έφλευκτα χημιά αέρια, που θα διοχετευθούν στις στοές και θα πυροδοτηθούν την κατάλληλη στιγμή. Η μέθοδος έχει χαρακτηριστεί απάνθρωπη από την πλειονότητα της πολιτικής ηγεσίας της περιοχής και προς το παρόν αποφεύγεται, είναι άγνωστο όμως αν τελικά επικρατήσει η σωφροσύνη στην πλευρά των ανταρτών, όταν η πολεμική μηχανή του Κιέβου επέδειξε λυσσαλέο μίσος και αθλιότητες εναντίον αμάχων και αιχμαλώτων και βομβαρδίζεται πλέον από κατηγορίες για μαζικές εκτελέσεις με βασανιστήρια και ταφή των θυμάτων σε ομαδικούς τάφους. Κάποιοι μάρτυρες μιλούν για αποκεφαλισμένα, βίαια παραμορφωμένα πτώματα τουλάχιστον 400 αμάχων στα περίχωρα του Ντονιέτσκ, σε ορισμένεα από τα οποία υπάρχουν και σημάδια επεμβάσεων για αφαίρεση οργάνων.
Οπαδός της «σκληρής» γραμμής κατά των αποκλεισμένων στο αεροδρόμιο ανδρών της ουκρανικής Εθνοφρουράς και των πολλών ξένων μισθοφόρων, που κατά τις μαρτυρίες βρίσκονται εκεί, είναι και ο διαβόητος «Γκρεκ», ένας από τους σημαίνοντες οπλαρχηγούς του Ντονιέτσκ, που γνωρίσαμε. Αλλά για τον ομογενή μας θα πούμε περισσότερα μια επόμενη φορά.
Επικαλούμενη τα εγκλήματα πολέμου, η Μόσχα αποφάσισε να ασκήσει δίωξη κατά του υπουργού Άμυνας της Ουκρανίας Γκελετέι, του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού και άλλων αξιωματούχων για εγκλήματα πολέμου, επιδιώκοντας μάλιστα να εκδοθούν για την περίπτωσή τους διεθνή εντάλματα σύλληψης. Κυρίαρχη είναι η αίσθηση ότι η Μόσχα δεν θα διστάσει σε μια καμπή της ουκρανικής κρίσης, που θα κρίνει η ίδια κατάλληλη, να προχωρήσει σε συλλήψεις Ουκρανών αξιωματούχων.


Read more: http://www.newsbomb.gr/bloggers/edo-mosha/story/502014/sfodres-mahes-gyro-apo-to-aerodromio-toy-ntonietsk--poy-flegetai#ixzz3F0YaSpsP

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΟΣ:

«’Οποιος φυτεύει δέντρο, φυτεύει ελπίδα, ειρήνη, αγάπη και έχει τις ευλογίες του Θεού».
«Η προσευχή χωρίς την αγάπη είναι σαν το πουλί που το βλέπεις καλό και όμορφο, αλλά δεν έχει φτερά και δεν μπορεί να πετάξει».
«Η πραγματική αγάπη μοιάζει με τη φλόγα του κεριού. ‘Οσα κεράκια κι άν ανάψεις, η αρχική φλόγα παραμένει ακεραία. ΔΕΝ ΛΙΓΟΣΤΕΥΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ. Και κάθε νέο κεράκι έχει τόση φλόγα, όση και τα άλλα».
«Αγάπησε τον ‘Ενα για να σε αγαπήσουν όλοι. Θα σε αγαπούν όχι μόνο οι άνθρωποι, αλλά και αυτά τα άλογα ζώα, γιατί η θεία χάρη όταν βγαίνει έξω, ηλεκτρίζει και μαγνητίζει ό,τι βρεί μπροστά της. Αλλά όχι μόνο θα σε αγαπούν, θα εικονίζεται το αγνό παρθενικό πρόσωπο Εκείνου, που θα αγαπάς και θα λατρεύεις».
Σε αμαρτωλό που εξομολογήθηκε είπε: «Αδελφέ, ξέχασε τις αμαρτίες σου, ο Χριστός μας τις διέγραψε από το βιβλίο της ζωής».
ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΤΗΣ ΕΥΧΗΣ, Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΟΣ ΕΙΠΕ:
“Στην αρχή της ευχής ο άνθρωπος αισθάνεται χαρά, έπειτα γλυκύτητα και στο τέλος σαν καρπός έρχονται τα δάκρυα, διότι αισθάνεσαι πλέον την παρουσία του Θεού”.

Υπερεθνική τρομοκρατία

Ο νέος αντιτρομοκρατικός πόλεμος που ξεκίνησε η Υπερεθνική Ελίτ (Υ/Ε) -βασικά οι ελίτ των χωρών της Ομάδας των 7 που διαχειρίζεται τη Νέα Διεθνή Τάξη (ΝΔΤ) της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης- δεν αποτελεί παρά τη συνέχεια του «μακρού πόλεμου» που ανακοινώθηκε περίπου οκτώ χρόνια πριν από το Αμερικανικό Πεντάγωνο.
Από τότε μας είχαν προειδοποιήσει ότι ο πόλεμος αυτός δεν θα έχει χωρο-χρονικούς περιορισμούς (μιλούσαν για σύγκρουση σε δεκάδες χώρες και για δεκαετίες, που θα γινόταν συγχρόνως σε πολλά μέτωπα), σε έναν αγώνα ζωής και θανάτου, χρηματοδοτούμενο με 513 δισ. δολ., παρόμοιο με αυτόν κατά του φασισμού και του κομμουνισμού. Ο στόχος, και τότε, ήταν η ματαίωση της προσπάθειας επιβολής μιας... παγκόσμιας εξτρεμιστικής Ισλαμικής αυτοκρατορίας -τώρα την ονομάζουν «χαλιφάτο»!
Ομως ποια είναι αυτή η τρομοκρατία εναντίον της οποίας έχει συστρατευθεί ολόκληρη η Υ/Ε; Οπως είναι γνωστό, η έννοια της σύγχρονης τρομοκρατίας έλκει την καταγωγή της από τη Γαλλική Επανάσταση, όπου η μόνη τρομοκρατία ήταν η κρατική τρομοκρατία. Αυτό έχει σημασία να τονιστεί ιδιαίτερα σήμερα γιατί, στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, η τρομοκρατία ορίζεται με όρους μεθόδων και τακτικής, ιδιαίτερα με βάση το κριτήριο εάν στοχεύει πολίτες, αντί να ορίζεται με βάση τα κίνητρα και τους στόχους των φορέων και των υποκινητών της.
Ετσι, ιστορικά απελευθερωτικά κινήματα, όπως το Νοτιοαφρικανικό ANC και το Αλγερινό FLN που κτυπούσαν και πολίτες, θα χαρακτηρίζονταν σήμερα «τρομοκρατικά». Γι' αυτό και σύγχρονα απελευθερωτικά κινήματα, σαν αυτό των Παλαιστινίων, χαρακτηρίζονται στη ΝΔΤ τρομοκρατικά και μάλιστα από το μεγαλύτερο φορέα κρατικής τρομοκρατίας, το Σιωνιστικό Ισραήλ. Αντίστοιχα βέβαια ορίζονται και από τη μεγαλύτερη διακρατική τρομοκρατική δύναμη στην Ιστορία, την Υ/Ε, που έχει οδηγήσει στην καταστροφή πολλά εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, είτε με την οικονομική βία που εξασκεί είτε με τη φυσική βία.
Για να αποφευχθούν, επομένως, οι (κάποτε εσκεμμένες) συγχύσεις για την έννοια της τρομοκρατίας, θα έπρεπε να ξεκινήσουμε με έναν ορισμό που λαμβάνει υπ' όψιν τα κρίσιμα στοιχεία που ανέφερα παραπάνω. Ενας παρόμοιος χρήσιμος ορισμός της τρομοκρατίας είναι αυτός που πρότεινε ο γνωστός πολιτειολόγος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Χαβάης Johan Galtung, ο οποίος, ξεκινώντας με τον κλασικό ορισμό του πολέμου του Clausewitz ως τη «συνέχιση της πολιτικής με άλλα μέσα», ορίζει αντίστοιχα την τρομοκρατία ως τη «συνέχιση της βίας με άλλα μέσα». Ο ορισμός αυτός είναι ιδιαιτέρως χρήσιμος επειδή λαμβάνει ρητά υπ' όψιν το γεγονός ότι η βία για πολιτικούς σκοπούς, είτε προέρχεται «από πάνω», από ένα κοινωνικο-οικονομικό σύστημα και τις ελίτ που το εκφράζουν, είτε από αντιτιθέμενες δυνάμεις «από τα κάτω», αποτελεί πάντοτε έναν κύκλο και είναι ακατανόητη αν δεν ειδωθεί σαν ένας τέτοιος κύκλος. Με βάση αυτόν τον ορισμό, η «τρομοκρατία» που ξεκινά «από κάτω» είναι πάντα σύμπτωμα και όχι αιτία της πολιτικής βίας και, επομένως, δεν θα έπρεπε να ονομάζεται καν τρομοκρατία, αλλά «λαϊκή αντιβία», όπως ήταν πάντοτε τα εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα στο παρελθόν, και το Παλαιστινιακό σήμερα.
Ομως, στη ΝΔΤ, ακόμη και η έννοια της λαϊκής αντιβίας έχει νοθευτεί από την Υ/Ε, όπως άλλωστε και αυτή της επανάστασης («βελούδινες» κ.λπ.). Ακόμη, δηλαδή, και τα λαϊκά στρώματα που καταφεύγουν σήμερα στην πολιτική βία, ιδιαίτερα στις αραβικές χώρες, αλλά τώρα και στην Ουκρανία με τους ψευτο-επαναστάτες της Μαϊντάν, ενεργούν κατά κανόνα ως έμμεσα όργανα της Υ/Ε και των ελεγχόμενων από αυτήν κρατών, έστω και εάν μόνο οι ηγεσίες τους παίζουν συνειδητά παρόμοιο ρόλο, ενώ τα περισσότερα μέλη μπορεί να μην έχουν ιδέα για τον πραγματικό ρόλο τους. Με αυτήν την έννοια, οργανώσεις όπως η ISIS, η Αλ Νούσρα κ.λπ. δεν αποτελούν παρά άμεσα ή έμμεσα όργανα κρατικής τρομοκρατίας, η οποία βέβαια στην εποχή μας δεν μπορούσε παρά να πάρει υπερεθνική διάσταση.
Με άλλα λόγια, η κρατική τρομοκρατία στη ΝΔΤ της παγκοσμιοποίησης παίρνει τη μορφή μιας ελεγχόμενης υπερεθνικής τρομοκρατίας, δηλαδή μιας τρομοκρατίας που ελέγχεται από την Υ/Ε και τα ελεγχόμενα από αυτήν κράτη. Η υπερεθνική αυτή τρομοκρατία έχει βασικό στόχο τα κράτη που δεν έχουν ενσωματωθεί στη ΝΔΤ, είτε γιατί στηρίζονται σε απελευθερωτικά κινήματα (π.χ. τα Μπααθικά καθεστώτα σε Ιράκ και Συρία, η Jamahiriya στη Λιβύη, το Κουβανέζικο καθεστώς κ.λπ.) είτε γιατί στηρίζονται σε λαούς που έχουν ακόμη νωπή τη μνήμη της αυτοδιάθεσης και αγωνίζονται να διατηρήσουν την εθνική κυριαρχία τους (Ρωσία).
Ετσι, εύκολα μπορεί να δειχθεί ότι πολλοί από τους σημερινούς σφαγείς της ISIS, της Αλ Νούσρα κ.λπ., το 2011 έκαναν ακριβώς τις ίδιες και χειρότερες σφαγές στη Λιβύη, παίζοντας το ρόλο του πεζικού του ΝΑΤΟ, που κατέστρεφε την υποδομή της χώρας με την αεροπορία του, μέχρι που, υπό τα χειροκροτήματα της «φεμινίστριας» Κλίντον, λίντσαραν τον Καντάφι. Πολλοί από τους τζιχαντιστές αυτούς, μόλις τελείωσαν τη «δουλειά» εκεί, μετακόμισαν στη Συρία, όπου συνέχισαν το ίδιο έργο για την καταστροφή του εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος στη χώρα και την αντικατάστασή του με κάποιο θεοκρατικό χαλιφάτο. Αυτό τουλάχιστον πίστευαν οι αφελείς οπαδοί των οργανώσεων αυτών που δεν είχαν συνήθως ιδέα για τον πραγματικό ρόλο που έπαιζαν οι ηγεσίες τους, σαν έμμεσα όργανα της εγκληματικής Υ/Ε και των εξίσου εγκληματικών καθεστώτων που ελέγχει στην περιοχή, π.χ. Σαουδική Αραβία και Κατάρ, τα οποία διέπρεψαν στην οργάνωση εγκλημάτων κατά των λαών της Λιβύης και της Συρίας.
Τέλος, όταν οι οργανώσεις αυτές άρχισαν να κτυπούν τα άμεσα όργανα της Υ/Ε που τα προόριζε να διαδεχτούν τον Ασαντ, ώστε να μετατρέψουν τη χώρα σε άτυπο προτεκτοράτο (κάτι σαν την Ελλάδα), τότε ήλθε η ώρα να συντριβούν από αυτήν. Φυσικά, η ISIS είναι απλά η αφορμή. Ο κύριος στόχος είναι πάντα η συντριβή του εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος στη Συρία σήμερα και του Ιράν αύριο, είτε αυτό γίνει με κάποιο πραξικόπημα «από τα πάνω» ή «από τα κάτω» (τύπου «Μαϊντάν»), είτε γίνει με εξωτερική επέμβαση τύπου Λιβύης...

Ρωσία: Aναστολή της λειτουργίας προγράμματος ανταλλαγής μαθητών στις ΗΠΑ

Η Ρωσία αποφάσισε την αναστολή του προγράμματος ανταλλαγής μαθητών λυκείου στις ΗΠΑ. Η είδηση έγινε γνωστή μέσω ανακοίνωσης της αμερικανικής πρεσβείας στη Μόσχα στην οποία εκφράζεται η «θλίψη» της για την ακύρωση του μεγάλου εκπαιδευτικού προγράμματος «FLEX 2015-2016» από πλευράς της ρωσικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το RT.com, η απόφαση αυτή έρχεται με αφορμή ένα περιστατικό που συνέβη με πρωταγωνιστή έναν ρώσο μαθητή που αποφάσισε να μην επιστρέψει στην χώρα του με τη λήξη του προγράμματος αλλά αντίθετα να παραμείνει στις Ηνωμένες Πολιτείες και να υιοθετηθεί από ένα ζευγάρι ομοφυλόφιλων. 

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του στην Αμερικανική πρεσβεία ανακοίνωσε την αναστολή του προγράμματος. 

«Ένα απαράδεκτο περιστατικό σημειώθηκε  με μαθητές μας να υποβάλλονται στην εφαρμογή αμερικανικής νομοθεσίας. Παρά το γεγονός ότι είναι ανήλικοι, έκαναν επιλογές (βάσει αυτής) χωρίς να έχουν την άδεια των γονέων τους», δήλωσε ο Κονσταντίν Ντολγκλόφ, εκπρόσωπος του υπουργείου για τα ανθρώπινα δικαιώματα. 

Ο αμερικανός πρέσβης στη Ρωσία δήλωσε ότι τον θλίβει η απόφαση αναστολής ενός προγράμματος που «εδώ και 21 χρόνια δημιουργεί βαθείς και δυνατούς δεσμούς μεταξύ των πολιτών των ΗΠΑ και της Ρωσσίας» 

Σημειώνεται ότι περισσότεροι από 8.000 ρώσοι έφηβοι έχουν μεταβεί στις ΗΠΑ για σπουδές μέσω του προγράμματος «Future Leaders Exchange» (FLEX) από το 1992 που αυτό ξεκίνησε. Η αναστολή του θα έχει ισχύ για τουλάχιστον δύο έτη.

Επιμέλεια: Χρήστος Καράμπελας

ΠΩΣ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΤΗ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ TWITTER - ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ -


απο το http://prezatv.blogspot.gr/
Ας  πάρουμε τα πράγματα απο την αρχή.
Είναι γνωστό πως εδώ και δεκαετίες, κόμματα και κυβερνήσεις, χρησιμοποιούν τα ΜΜΕ, ως μέσα, για να προπαγανδίσουν τις πολιτικές, τα έργα τους, τα προγράμματα τους, τους στόχους τους κτλ.

Είναι επίσης γνωστό, πως κόμματα και κυβερνήσεις, διατηρούν πελατειακές σχέσεις με media groups, είτε με τη μορφή χορήγησης κρατικών διαφημίσεων που ως αντάλλαγμα έχουν την παρουσίαση και τη δημιουργία καλού προφίλ στο κόμμα ή στη κυβέρνηση, είτε με τη μορφή άλλου είδους εξυπηρετήσεων πχ χορήγηση δάνειων απο τράπεζες χωρίς εγγυήσεις και πάει λέγοντας.

Με άλλα λόγια,τα κόμματα και οι κυβερνήσεις, κατεύθυναν (και συνεχίζουν να το κάνουν) την ενημέρωση όπως αυτά επιθυμούσαν , αναλόγως με τους σκοπούς που ήθελαν να εξυπηρετούν κατά καιρούς.

Τα τελευταία χρόνια, με την ανάπτυξη των social media σε υπερθετικό βαθμό, το παιχνίδι της χειραγώγησης γνώμεων κι συνειδήσεων “έπρεπε” να περάσει σταδιακά απο τα παραδοσιακά ΜΜΕ (ραδιόφωνο,τηλεόραση,περιοδικά,εφημερίδες,) στο χώρο του Internet.
Και έτσι έγινε. Ξαφνικά άρχισαν να παρουσιάζονται ένας σωρός ενημερωτικά sites και blogs που τις “κρίσιμες” κατά καιρούς στιγμές, έπαιρναν κατα παραγγελιά πολιτική  θέση και στάση, ανάλογα με το πακέτο και την εντολή, στα γεγονότα που διαδραματίζονταν. 

Και απο την εποχή των portals,των sites και των blogs ,περάσαμε στην εποχή που το απόλυτο trend στο internet ειναι το Microblogging ,δηλαδή η ενημέρωση,μέσα απο προτάσεις που δεν ξεπερνούν τους 140 χαρακτήρες,με αλλα λόγια στην ενημέρωση μέσω του Twitter, το οποίο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές πλέον σε όλες τις ηλικίες λόγω της ευκολίας στη χρήση του και της διείσδυσης του.

Πως όμως είναι δυνατόν να μπορείς να διαμορφώσεις γνώμες και συνειδήσεις σε ένα μέσω όπως το Twitter, το οποίο είναι 100% ελεύθερο και ο καθένας μπορεί να γράφει οτι θέλει;
Πως μια κυβέρνηση ή ένα κόμμα , μπορεί να περάσει τα μηνύματα της και να χειραγωγήσει τους πολίτες, απο τη στιγμή που ο καθένας μπορεί να διαβάζει όποια accounts θέλει;

Το πράγμα είναι απλό. Δείτε το παρακάτω παράδειγμα που παρουσιάζει σήμερα το prezatv.blogspot.com και θα τα καταλάβετε όλα.

Έστω πως έχουμε ένα κόμμα, που απο εδώ και πέρα θα το ονομάζουμε “ΚΟΜΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ”,  το οποίο θέλει να χρησιμοποιήσει το Twitter για να διαμορφώσει στον κόσμο μια συγκεκριμένη γνώμη και άποψη. Η γνώμη που θέλει να περάσει το “ΚΟΜΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ” είναι πως ο αρχηγός του αντίπαλου κόμματος , το οποίο απο εδώ και πέρα θα ονομάζουμε “ΚΟΜΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ” ,έχει πολύ κακό σχέδιο και πρόγραμμα για την οικονομία της χώρας.

Πως θα το πετύχει αυτό;

Κάποιος απο το κόμμα,αναλαμβάνει να στήσει ομάδα “επικοινωνίας” για το διαδίκτυο και πιο συγκεκριμένα για το τομέα του Twitter. 
(Την “δουλειά” μπορεί να την κάνει και έμπιστη εταιρεία επικοινωνίας) .

Θα προσλάβει περίπου 50-60 άτομα στα οποία θα δώσει εντολή να δημιουργήσουν απο 10 λογαριασμούς twitter ο καθένας . Οι λογαριασμοί αυτοί θα λειτουργούν αρχικά ως κανονικοί λογαριασμοί, δηλαδή ως φυσιολογικοί χρήστες του twitter που γράφουν ο,τι θέλουν ,ενώ ταυτόχρονα αρχίζουν να “ακολουθούν” , συγκεκριμένους χρήστες και ομάδες ατόμων πχ πολιτικοποιημένους χρήστες, γνωστές περσόνες του Twitter , δημοσιογράφους, πολίτικους, καλλιτέχνες, bloggers κτλ με τους οποίους ανά διαστήματα θα ανοίγουν διαλόγους.
Με άλλα λογία, θα συμπεριφέρονται ως “φυσιολογικοί” χρήστες, χωρίς να δείχνουν πως είναι προϊόν ανάθεσης απο κάποιο κόμμα.

Όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή και παρθεί η εντολή απο το ΚΟΜΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ , οι λογαριασμοί αυτοί (60 άτομα επι 10 λογαριασμούς ο καθένας = 600 λογαριασμοί) θα αρχίσουν να προπαγανδίζουν με tweets τους , μηνύματα κατά του αρχηγού του αντιπάλου κόμματος “ΚΟΜΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ” και να τον κράζουν για το οικονομικό πρόγραμμα που έχει.
Έτσι απο το πουθενά.... 600 λογαριασμοί , ταυτόχρονα , θα εκφράζουν τη δυσφορία τους για το οικονομικό πρόγραμμα του αρχηγού του ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ. 

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα οι χρήστες που ακολουθούν τα συγκεκριμένα προφίλ τα οποία   ουσιαστικά  είναι κομματικά κατευθυνόμενα ... να διαβάζουν και τη συγκεκριμένη αρνητική γνώμη για το οικονομικό πρόγραμμα του πρόεδρου του “ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ”.

Μάλιστα ο επικοινωνιακός αυτός “πόλεμος” γίνεται πιο δυνατός , όταν ο συγκεκριμένος πολιτικός αρχηγός αποφασίσει να κάνει μια μεγάλη ομιλία ή να βγει να μιλήσει σε κάποια τηλεοπτική εκπομπή.
Τότε οι 600 αυτοί λογαριασμοί, θα σχολιάζουν στοχευμένα  τις δηλώσεις που θα κάνει,  χρησιμοποιώντας hashtag.

(Για τους μη μυημένους στο twitter, hashtag είναι η ονομασίας της “κατηγορίας” ενός θέματος σχολιασμού στο Twitter. Για παράδειγμα όταν βγει να κάνει δηλώσεις ο Obama το hashtag είναι συνήθως #obama , όταν βγει να μιλήσει ο Σακης Ρουβας το hashtag θα ειναι #rouvas κτλ...)

Με αυτό το τρόπο λοιπόν , όταν κάποιος θα μπει να διαβάσει τα σχόλια που έγιναν στο twitter , για την ομιλία του αρχηγού του “ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ” θα δει 600 διαφορετικούς μεταξύ τους,  λογαριασμούς twitter, να έχουν μια συγκεκριμένη αρνητική άποψη για το οικονομικό πρόγραμμα του συγκεκριμένου πολιτικού και κόμματος.
Έτσι η γνώμη που θα σχηματίσει , είναι πως ο αρχηγός του “ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ” έχει ένα πολύ κακό οικονομικό πρόγραμμα που κατά πάσα πιθανότητα θα βλάψει τη χώρα και δεν είναι κοινωνικά αποδεκτό.



Τι θέλουμε να πούμε και τι συμπεραίνουμε απο τα παραπάνω;;

Κόμματα και οι κυβερνήσεις , για να προπαγανδίσουν τις πολίτικες και τα προγράμματα τους στο χώρο των social media και ειδικά στο χώρο του Twitter , που πλέον έχει την μεγαλύτερη επιρροή ,στήνουν ολόκληρες ομάδες επικοινωνίας - προπαγάνδας που λειτουργούν όπως ακριβώς το παρα πάνω παράδειγμα. 
Φτιάχνουν ψεύτικους λογαριασμούς , που αρχικά λειτουργούν ως φυσιολογικοί χρήστες και έπειτα αφού αποκτήσουν followers , αρχίζουν και προωθούν συγκεκριμένες γνώμες,απόψεις,άτομα,καταστάσεις κτλ.
Μάλιστα στα μεγάλα πολιτικά ή κοινωνικά events, χρησιμοποιούν τα κατά καιρούς hashtags που καθιερώνονται ανάλογα με το θέμα ... και με βομβαρδισμό tweets … διαμορφώνουν  γνώμες.
Μάλιστα έχει παρατηρηθεί πως κάποια κόμματα δίνουν εντολή στα προφίλ αυτά να μπαίνουν σε διάλογο με χρήστες του Twitter που έχουν μεγάλη απήχηση ,όταν έχουν αντίθετη γνώμη με αυτούς και είτε να τους τρολλαρουν ώστε να χάνεται το νόημα του αρχικού τους Tweets είτε να διχάζουν .

Κάπως έτσι απλά...χωρίς πολλές φιλοσοφίες και χωρίς να το πολυκαταλαβαίνουν οι χρήστες του twitter, συχνά γίνονται αποδέκτες μηνυμάτων τέτοιου είδους λογαριασμών που μόνο στόχο έχουν την κατά παραγγελία προπαγάνδα....

Μετά απο αυτό... εσύ τι δεν καταλαβαίνεις ;

http://prezatv.blogspot.gr/

ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΣΤΙΣ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Γιατί ο Άγιος Κυπριανός θεωρείται ο Άγιος που λύνει τα μάγια;

ΚείμενοDogma Newsdesk
Κάθε χρόνο στις 2 Οκτωβρίου η Εκκλησία τιμά δυο Αγίους, τον Άγιο Κυπριανό και την Αγία Ιουστίνη. Για πολλούς πιστούς οι συγκεκριμένοι Άγιοι αποτελούν κάτι παραπάνω από προστάτες, αφού σύμφωνα με την θρησκευτική παράδοση ο Άγιος Κυπριανός είναι ο Άγιος στον οποίο προσεύχονται οι πιστοί που θεωρούν ότι έχουν «χτυπηθεί» από τη μαγεία.

Ποια όμως είναι η ιστορία πίσω από τον Άγιο Κυπριανό και γιατί αυτός ειδικά θεωρείται ως ο κατεξοχήν Άγιος κατά της μαγείας;

Σύμφωνα με την επικρατούσα άποψη, ο Άγιος Κυπριανός ο οποίος έζησε τον 3ο αιωνα δεν ήταν καν Χριστιανός. Αντίθετα, ήταν ένας από τους πιο ονομαστούς μάγους της εποχής του. Λέγεται πως εξαιτίας της πολύ καλής οικονομικής κατάστασης της οικογένειας του, είχε ταξιδέψει σε αρκετές χώρες και είχε διδαχθεί αποκρυφιστικες πρακτικές.

Σε κάποιες από τις βιογραφίες του καταγράφεται πως ήταν τόσο ισχυρός μάγος που επικοινωνούσε απευθείας με τον ίδιο τον Σατανά!

Κομβικό γεγονός στην ζωή του ήταν η προσπάθεια του να «μαγέψει» μια νεαρή γυναίκα, την Ιούστα, για λογαριασμό ενός ευγενή. Εκείνος ήθελε να την παντρευτεί αλλά εκείνη είχε αφιερωθεί στο Θεό, έτσι ο ευγενής πήγε στον πιο φημισμένο μάγο για να της κάνει μάγια.

Οι βιογράφοι του Αγίου Κυπριανού υποστηρίζουν πως ήταν τέτοια η δύναμη της πίστης της Ιούστας που ακόμη και τα πιο ισχυρά μάγια του δεν έπιαναν πάνω της. Λέγεται δε, πως ο ίδιος ο Σατανάς αποκάλυψε στον Κυπριανό πως δεν μπορεί να γίνει τίποτα.

Εξαιτίας αυτού του γεγονότος, ο Κυπριανός όχι μόνο σταμάτησε να ασκεί τη μαγεία αλλά βαπτίστηκε Χριστιανός. Έφτασε να γίνει μέχρι και Επίσκοπος.

Ο ίδιος χειροτόνησε την Ιούστα, διακόνισσα και της έδωσε το όνομα Ιουστίνη.

Ο Κυπριανός και η Ιουστίνη αφιέρωσαν τη ζωή τους στην διάδοση του Χριστιανισμού, μέχρι τη στιγμή που συνελήφθησαν από τους ειδωλολάτρες.

Το τέλος τους ήταν μαρτυρικό. Με εντολή του αυτοκράτορα Διοκλητιανού, αποκεφαλίστηκαν .

Με το πέρασμα των χρόνων οι πιστοί εξαιτίας της παλαιάς ενασχόλησης του Κυπριανού με την μαγεία τον συνδύασαν με τους εξορκισμούς. Μάλιστα υπάρχει μια ευχή κατά της μαγείας η οποία αποδίδεται στον Άγιο Κυπριανό.