Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

Καλλιθέα: Σύλληψη ράπερ για πώληση ναρκωτικών σε μαθητές

Γνωστός τραγουδιστής της ραπ, με πολλούς νεαρούς θαυμαστές, συνελήφθη για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών και παράβαση του Νόμου Περί Όπλων το Σάββατο στην Καλλιθέα.

Οι άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας προχώρησαν στη σύλληψη του 35χρονου τραγουδιστή το μεσημέρι του Σαββάτου μετά από πληροφορίες που είχαν συγκεντρώσει για πιθανή διακίνηση ναρκωτικών και σύσταση συμμορίας.
Στην κατοχή του 35χρονου βρέθηκαν όπλα και ναρκωτικά, γεγονός που επιβεβαίωσε τις πληροφορίες των αστυνομικών για τη δράση του.
Ειδικότερα, μετά από έρευνα στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • 160,7 γραμμάρια κάνναβης
  • 0,9 γραμμάρια κοκαΐνης
  • 2,4 γραμμάρια άγνωστης ουσίας
  • 2 αεροβόλα περίστροφα
  • αεροβόλο πιστόλι
  • συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (taser)
  • φορητός ασύρματος
  • 6 τρίφτες κάνναβης
  • ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
  • 5 αμπούλες διοξειδίου του άνθρακα
  • 2 Δελτία Αστυνομικής Ταυτότητας για τα οποία είχε δηλωθεί απώλεια.

Πηγή: Ελληνική Αστυνομία
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Ανήλικοι το «πελατολόγιο» του 35χρονου

Ο γνωστός ράπερ, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε αναπτύξει τις δραστηριότητές του γύρω από το στούντιο ηχογράφησης που διατηρούσε στην περιοχή της Καλλιθέας και, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, ο κύριος όγκος των «πελατών» ήταν μαθητέςλυκείου ή και γυμνασίου.
Για τον λόγο αυτό η έρευνα εντατικοποιήθηκε και αφού προχώρησε με επείγουσες διαδικασίες, καθώς κινδύνευαν παιδιά, οργανώθηκε η επιχείρηση για τη σύλληψή του.
https://www.cnn.gr/news/ellada/story/181954/kallithea-syllipsi-raper-gia-polisi-narkotikon-se-mathites

ΕΚΤΑΚΤΟ: Εθνικιστικό παραλήρημα από την Άγκυρα – Μπαχτσελί: «Θα σας βυθίσουμε όπως σας ρίξαμε στη θάλασσα της Σμύρνης»

Έχουν ξεφύγει εντελώς στην Άγκυρα καθώς η επιθετική ρητορική και οι προκλητικές ενέργειες έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Η στοχοποίηση της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας και η αναφορά στα παρελθόντα εγκλήματα των Τούρκων ως μεγάλα κατορθώματα είναι τα βασικά στοιχεία της παρούσας τουρκικής τακτικής.

Η Αθήνα οφείλει να ετοιμάσει μια απάντηση σκληρή που θα στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα και θα βάλει επιτέλους ένα τέλος στο τουρκικό παραλήρημα που έχει κορυφωθεί το τελευταίο διάστημα.
Ο πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης και κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί επιτέθηκε στην Ελλάδα και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα. Στην ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος του δήλωσε:
«Η Ελλάδα παίζει με τη φωτιά. Ο πρωθυπουργός της χώρας αυτής, ο Τσίπρας, με θράσος δήλωσε πως θα έχουμε τίμημα αν επιμείνουμε στις γεωτρήσεις. Η κουτσή πάπια ο Τσίπρα είπε πως θα μας εμποδίσουν», τόνισε ο κ. Μπαχτσελί.
Και συνέχισε: «H Ελλάδα πρέπει να ξέρει πως δεν έχει γεννηθεί ο πειρατής που να μπορεί να μας εμποδίσει στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο. O Tσίπρας πρέπει να σταματήσει να προκαλεί και να ασχοληθεί με την ιστορία. Πρέπει να πάρει μάθημα από τους παππούδες του που έπεσαν στη θάλασσα στη Σμύρνη. Αν δεν το κάνει τότε από τώρα πρέπει να είναι έτοιμος να τσακιστεί, να βυθιστεί στη θάλασσα».

Κλείνοντας ο Τούρκος πολιτικός επεσήμανε: «Προκαλώ! Ο Τσίπρας να βγει μπροστά μας στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο και να δει το τι θα πάθει».
https://www.newsbomb.gr

πολυκομματική βουλή 2019

Παραπλανητικά αντιδημοκρατικά σενάρια περί ακυβερνησίας προκειμένου να χειραγωγήσουν να φοβίσουν και να χειραγωγήσουν  τον Ελληνα ψηφοφόρο. Φοβούνται την πολυκομματική βουλή. 
Πριν τις εκλογές τρομοκρατούν  τους Έλληνες.
Δεν τολμούν να αφήσουν τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν χωρίς φόβο και χωρίς πάθος.     

ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ ελλείψεις ιδεολογικών προσανατολισμών .

Η ΝΔ πάσχει από ιδεολογικό προσανατολισμό και κατατάσσει την πολιτική της σε αδιέξοδο . Η ιστορική παράταξη με σημαία μόνο την οικονομική πολιτική αφήνει τον Ελληνα πολίτη εκτεθειμένο στην νέα πολιτική κατάσταση που παραδίδει ο Σύριζα . Αναρωτιόμαστε λοιπόν ποιες είναι οι διαφορές με τον Σύριζα ;

Ποια είναι η ιδεολογική αναφορά σε θέματα αξιών και θεσμών που τόσο βάναυσα έπληξαν ανεπανόρθωτα οι πολιτικές από την  δικτατορία  Δανειστών και  ΤΟΥ Δ.Ν.Τ στην πατρίδα μας ;

Υπάρχει Ιδεολογία κύριε Μητσοτάκη η απλός δηλώνεται Ευρωπαίος  πολίτης ;

Η ανανέωση των ψηφοδελτίων με νέα πρόσωπα  θα είχε ενδιαφέρων εάν στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου επικράτειας δύναται την δυνατότητα σ  έναν από τους 400.000 ΕΛΛΗΝΕΣ  που από το 2010 και μετά έφυγαν από την Ελλάδα ... Τα καλύτερα μυαλά έφυγαν , λέτε!!! Ένα από αυτά δεν βρήκατε;;

Οι πολίτες αριστεροί και δεξιοί ( με όρους 21ου αιώνα ;)

Δεν θα ήταν πολιτικά ορθό να εκλεγείτε με  αυτοδυναμία κύριοι της ΝΔ και αυτό γιατί λείπει η Ιδεολογική και πολιτική θέση στα μεγάλα προβλήματα  των καιρών μας .


      

ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ ....ΡΕΠΟΥΣΗ ΜΑΡΙΑ....ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ.!!! Ξεχάσαμε τα βιβλία;

Συγκρίσεις συνεντεύξεων Γιαννάκου - Ρεπούση
Αλλαγές στο βιβλίο της Ιστορίας Στ Δημοτικού


Κυριάκος Σ. Κολοβός 
Αντίβαρο, Ιούνιος 2007

Οι συνεντεύξεις της Υπουργού Εθνικής Παιδείας Μαριέττας Γιαννάκου και της Μαρίας Ρεπούση, υπεύθυνης της συγγραφικής ομάδας για το νέο βιβλίο Ιστορίας της Στ Δημοτικού, ξεχωρίζουν στις κυριακάτικες αθηναϊκές εφημερίδες, διότι, παρόλο που είναι σχεδόν ταυτόχρονες, είναι τόσο διαφορετικές. 

Λέει η κ. Γιαννάκου στη «Ελευθεροτυπία»: «Οι ίδιοι οι συγγραφείς παραδέχτηκαν ότι υπήρξαν αστοχίες. Ζήτησα και τη γνώμη της Ακαδημίας Αθηνών ... επειδή ήθελα μια πιο έγκυρη γνώμη. Με βάση αυτές τις κατευθύνσεις η συγγραφική ομάδα έκανε τις διορθώσεις». 

Ταυτόχρονα η κ. Ρεπούση δήλωνε σε συνέντευξή της στα «Νέα»: « ....Πολλές από αυτές τις παρατηρήσεις προέρχονταν από συναδέλφους εκπαιδευτικούς ή ιστορικούς... Λάβαμε υπόψη μας τις παρατηρήσεις της Ακαδημίας Αθηνών, παρ'; όλο που πιστεύουμε ότι η Ακαδημία δεν είναι το αρμόδιο όργανο να κρίνει σχολικά βιβλία». 

Ήδη, από αυτή την πρώτη σύγκριση φαίνεται καθαρά η διαφορετικότητα στην προσέγγιση. Η μεν υπουργός θεώρησε καθοριστικές τις συμβουλές της Ακαδημίας φρονώντας ότι αυτές χρησιμοποιήθηκαν ως κατευθυντήριες γραμμές για τις αλλαγές, ενώ η συγγραφέας έλαβε υπόψη τις εισηγήσεις, αν και θεωρεί πως η Ακαδημία δεν είναι το αρμόδιο όργανο που θα κρίνει για τις αλλαγές.

Στη συνέχεια η κ. Γιαννάκου αναφέρει: «Τη σχολική χρονιά που αρχίζει τώρα, θα αξιολογηθούν όλα τα καινούρια βιβλία και θα βγουν τα συμπεράσματα. Επομένως θα κριθεί εκ νέου. Σε αυτά τα ζητήματα, όμως, τον πρωτεύοντα ρόλο τον έχει ο δάσκαλος (σ.σ. στην τάξη)». Η κ. Ρεπούση για το ίδιο ζήτημα ανέφερε: «Οι αλλαγές στο βιβλίο έχουν ολοκληρωθεί, όπως έχουμε ήδη πει. Τα σχολικά βιβλία πρέπει να ανανεώνονται όταν έχουν καινούργια πράγματα να πουν και όχι για να επαναλάβουν τα παλιά και ξεπερασμένα σχήματα της γνώσης».

Τελικά, μόνο με τις δύο πιο πάνω αντιπαραβολές μπορεί ο καθείς να εξάγει τα συμπεράσματά του. Ποιός εμπαίζει το λαό και προς όφελος ποιανού; Η πολιτικός που αισθάνεται την προεκλογική περίοδο να ξεκινάει πρώιμα ή η συγγραφέας που προσπαθεί να περισώσει τόσο τη δική της αξιοπιστία όσο και της ομάδας της; 

Η κ. Ρεπούση, πάντως, δεν έμεινε μέχρι εδώ. Σε άλλο σημείο της συνέντευξης υπογράμμισε: «Ο περίφημος συνωστισμός ανήκει πια στην ιστορία του βιβλίου και της διαμάχης γύρω από αυτό. Αντικαταστάθηκε με μια έκφραση που αποδίδει καλύτερα τις δραματικές συνθήκες της εξόδου των ελληνικών πληθυσμών της Μικράς Ασίας» και συνέχισε «Το Κυπριακό είναι ένα άλλο. Το υπουργείο Παιδείας της Κυπριακής Δημοκρατίας, παρ'; όλο που δεν είναι αρμόδιο να υπαγορεύει τις διατυπώσεις του βιβλίου, έστειλε τις παρατηρήσεις του. Ηθελε, για παράδειγμα, το "κυπριακό ζήτημα" να γίνει "κυπριακό πρόβλημα". Στην επανέκδοση του βιβλίου το αντίστοιχο κεφάλαιο φέρει αυτόν τον τίτλο». 

Δηλαδή το Υπουργείο Παιδείας της Κύπρου πρέπει να ευγνωμονεί την κ. Ρεπούση για τις κατά χάριν αλλαγές που επέφερε στην πρώτη έκδοση, η δε Ακαδημία Αθηνών, η Εκκλησία και οι υπόλοιποι φορείς για την αντικατάσταση του «συνωστισμού» με τις «δραματικές συνθήκες» και διότι λήφθησαν υπόψη οι εισηγήσεις τους. Επίσης, ευχαριστίες πρέπει να εκφράσουν εκείνες οι ομάδες των δεξιών και αριστερών που κατά την κ. Ρεπούση ανέπτυξαν πολεμική στο βιβλίο με ομοιότητα στα επιχειρήματά τους. Το ερώτημα είναι: Τελικά οι κατ'; ευφημισμό αλλαγές είναι ικανές να αποκαταστήσουν την ιστορική αλήθεια ή είναι το νέο πυροτέχνημα για τα μάτια του κόσμου; 

Κυριάκος Σ. Κολοβός 

ΑΠΟ: http://antibaro.gr/society/kolobos_dior8wseis.php

http://dia-kosmos.blogspot.com/2015/11/blog-post_627.html

Μάζης στα «Ακραία Φαινόμενα»: Εάν γίνει φινλανδοποίηση της Κύπρου η Τουρκία θα μπορεί να εκβιάζει τη Δύση

/ Ανανεώθηκε 23 Ιουνίου 2019, 11:20

Τάχθηκε υπέρ της αναβίωσης το Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος Ελλάδας - Κύπρου

Την άποψη πως είναι λάθος να ξεχωρίζουμε το ζήτημα της Κύπρου από αυτό της Ελλάδας ως προς την τουρκική προκλητικότητα εξέφρασε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Ιωάννης Μάζης μιλώντας στα «Ακραία Φαινόμενα» στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Πιστεύω ότι δεν υπάρχει Έλληνας πολιτικός ο οποίος όταν τοποθετήσει η Τουρκία ένα τρυπάνι έξω από το Καστελόριζο θα δυσκολευτεί να δώσει τη δέουσα εντολή. Δηλαδή ως προς αυτό είμαι ήσυχος» είπε αρχικά ο κ. Μάζης και πρόσθεσε: «Εγώ ανησυχώ για το γεγονός ότι στην Κύπρο αυτή τη στιγμή έχουμε ένα σοβαρό πρόβλημα και προσπαθούμε να ξεχωρίσουμε το ζήτημα της Κύπρου από το ζήτημα της Ελλάδας, ως προς την τουρκική προκλητικότητα. Εάν η Κύπρος περάσει σε μία φινλανδοποίηση ως προς την Τουρκία να ξέρετε ότι από εκεί και πέρα η Τουρκία θα μπορεί να εκβιάζει όλη τη Δύση. Η Κύπρος δεν είναι ένας απλός γεωγραφικός χώρος. Είναι λάθος να ξεχωρίζουμε τα δύο ζητήματα».

Σχολιάζοντας τη δήλωση του Ευάγγελου Αποστολάκη ότι δεν υπάρχει Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα Ελλάδας – Κύπρου ο κ. Μάζης σημείωσε: «Εγώ είμαι υπέρ του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος. Είμαι υπέρ της αναβίωσης του. Υπάρχει και δεν έχει φύγει πουθενά, απλώς αδρανοποιήθηκε».

http://newpost.gr/politiki/5d0f36f689eb32212eef31de/mazis-sta-akraia-fainomena-ean-ginei-finlandopoiisi-tis-kyproy-i-toyrkia-tha-mporei-na-ekviazei-ti-dysi

Παλαιστίνη: Διαδηλώσεις κατά του σχεδίου των ΗΠΑ για το Μεσανατολικό Στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι διαδήλωσαν σήμερα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας, για να καταγγείλουν το αμερικανικό σχέδιο για την επίλυση του Μεσανατολικού, ένα μέρος του οποίου παρουσιάζεται σήμερα και αύριο στη διεθνή διάσκεψη του Μπαχρέιν.
Η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ θα παρουσιάσει το οικονομικό μέρος του σχεδίου της, απουσία των Παλαιστίνιων που μποϊκοτάρουν τη διάσκεψη κατηγορώντας την Ουάσινγκτον για μεροληψία υπέρ του Ισραήλ.

Περίπου 3.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στη Νάμπλους και μερικές δεκάδες στη Ραμάλα και τη Χεβρώνα, όπως ανέφεραν ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου. Παρά τις εκκλήσεις της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και άλλων οργανώσεων, η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις αυτές φαίνεται ότι είναι περιορισμένη.
Στη Λωρίδα της Γάζας, από την άλλη, τα περισσότερα από τα καταστήματα και τα εστιατόρια παρέμειναν σήμερα κλειστά, ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα για γενική απεργία σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Στη βόρεια Γάζα, κατά τη διάρκεια μιας μικρής διαδήλωσης γυναικών, οι συμμετέχουσες έκαψαν φωτογραφίες του Τραμπ.
Το αμερικανικό σχέδιο, που τιτλοφορείται «Από την ειρήνη στην ευημερία», θα παρουσιάσει ο γαμπρός και σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου, Τζάρεντ Κούσνερ.
Οι Παλαιστίνιοι απέρριψαν για άλλη μια φορά το σχέδιο αυτό σήμερα, κατηγορώντας τις ΗΠΑ και το Ισραήλ ότι προσπαθούν να τους εξαναγκάσουν να αποκηρύξουν τις προσδοκίες τους για ανεξαρτησία. «Τέτοιες εκστρατείες μίσους έχουν ως στόχο να οδηγήσουν τον λαό και τους Παλαιστίνιους ηγέτες να αποδεχτούν τις διαταγές, τις απειλές και την τυραννίας των ΗΠΑ και του Ισραήλ – και είναι καταδικασμένες να αποτύχουν», τόνισε σε ανακοίνωσή του ο γενικός γραμματέας της ΟΑΠ, Σαέμπ Ερεκάτ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
https://www.tovima.gr/2019/06/25/world/palaistini-diadiloseis-kai-apergies-kata-tou-amerikanikou-sxediou-gia-to-mesanatoliko/