Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Έντονες αντιδράσεις από τις ενώσεις λιμενικών για το δημοσίευμα περί κακομεταχείρισης μεταναστών

Για επίθεση εναντίον του Λιμενικού Σώματος και διασπορά ψευδών ειδήσεων κάνουν λόγο δύο ενώσεις λιμενικών, απαντώντας με αυτό τον τρόπο στο δημοσίευμα της Daily Mail που τους κατηγορεί για κακομεταχείρισης προσφύγων και μεταναστών. 

«Οι διαχρονικά ανθέλληνες που ξυλοφορτώνουν άμοιρους μετανάστες στο στενό του Καλαί δεν δικαιούνται να μιλούν» γράφει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος, και συνεχίζει: «Είναι ανάγκη να βροντοφωνάξουμε σε όλη την Επικράτεια το ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!! Φτάνει πια με την κατασκευή, ανοχή και διασπορά ψευδών ειδήσεων που δοκιμάζουν τη στοιχειώδη λογική». 

Από την πλευρά της, η Πανελλήνια Ένωση αξιωματικών Λιμενικού Σώματος έκανε λόγο για «επίθεση» εναντίον των στελεχών του και προκάλεσε όσους έχουν στοιχεία να διαβαίνει την πόρτα του εισαγγελέα. Την ίδια ώρα, η ΠΕΑΛΣ εξέφρασε και τον έντονο προβληματισμό της αναφορικά με πρόσφατη Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε στις 05-06-2014 και δίδει για πρώτη φορά, χωρίς ουσιαστικές ασφαλιστικές δικλείδες τη δυνατότητα στους παράνομα εισερχομένους στη χώρα μετανάστες, εφόσον καταγγείλουν ρατσιστική συμπεριφορά σε βάρος τους από τα εντεταλμένα όργανα ασφαλείας, να παίρνουν αυτομάτως άδεια παραμονής για ένα χρόνο. Το ίδιο επίσης προνόμιο δίνεται και στους μάρτυρες της καταγγελίας.

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις 

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος

Πάγια τακτική της ΠΟΕΠΛΣ είναι να μη σχολιάζει ανυπόγραφα δημοσιεύματα, είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό. Τολμούμε να κάνουμε μια εξαίρεση δεδομένης της εξόφθαλμα υποβολιμιαίας και χυδαίας επίθεσης δημοσιεύματος γνωστού για τις εν γένει επιθέσεις του κατά της πατρίδας μας, εντύπου της Μεγάλης Βρετανίας επικαλούμενο μαρτυρίες μεταναστών, οι οποίοι καταγγέλλουν πως, ένοπλοι,, των ειδικών δυνάμεων της ελληνικής ακτοφυλακής, με καλυμμένα τα πρόσωπά τους συμπεριφέρονται σαν πειρατές, κλέβοντας τους πρόσφυγες, που διασχίζουν με βάρκες τη Μεσόγειο, για να βρουν ασφαλές καταφύγιο στην Ευρώπη.

Είναι ανάγκη να βροντοφωνάξουμε σε όλη την Επικράτεια   το ΦΘΑΝΕΙ ΠΙΑ!! 
Φθάνει πια με την κατασκευή, ανοχή και  διασπορά ψευδών ειδήσεων που δοκιμάζουν τη στοιχειώδη λογική.

Φθάνει πια με τις άναρθρες κραυγές που συστηματικά επιχειρούν, ανεπιτυχώς για αυτούς, να αποδομήσουν στην Ελληνική κοινωνία την ανεπανάληπτη προσφορά του Λιμενικού Σώματος, ανδρών και γυναικών, που με αυτοθυσία, αλληλεγγύη, θέτουν και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεων τους για να απλώσουν  το χέρι σωτηρίας στους πρόσφυγες. Ένα χέρι που δεν φείδεται να δώσει και αυτές τις ισχνές αμοιβές μας για να διασωθεί το κύρος της πατρίδας μας.

Φθάνει πια με αυτούς που κατακεραυνώνουν με ανυπόστατες μαρτυρίες, το Λιμενικό Σώμα το οποίο έχει πετύχει τα πέντε τελευταία χρόνια τις περισσότερες διασώσεις ανθρώπων παγκόσμια, την ίδια στιγμή που τα κράτη όσων χυδαιολογούν, στο στενό του Καλαί, καταποντίζουν την «φλεγματική ευαισθησία τους» ξυλοφορτώνοντας τους άμοιρους μετανάστες, υψώνοντας τείχη, βυθίζοντας στο στενό  της Μάγχης τον «πολιτισμό» τους. Έλεος πια.

Ήρθε η ώρα να υψώσουμε το ανάστημά μας. Ανάστημα αξιοπρέπειας και ήθους. 


Η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος 

Με αφορμή δημοσίευμα στη mailOnline που αναδημοσιεύτηκε από  κάποια μέσα ενημέρωσης  με τίτλο «Απίστευτες καταγγελίες προσφύγων: Μας κλέβουν με την απειλή όπλων αδίστακτοι Έλληνες Λιμενικοί», παρεμβαίνουμε και δηλώνουμε ότι πρόκειται για μια ακόμη  επίθεση κατά των στελεχών του Λιμενικού Σώματος.
Απορία, σε αυτή την περίπτωση, μας προκαλεί το γεγονός ότι οι «καταγγέλλοντες» δεν απευθύνθηκαν στις Αρχές, αλλά (ως συνήθως) σε ΜΚΟ. Έχουμε πει πολλές φορές ότι όποιος διαθέτει στοιχεία διαβαίνει την πόρτα του εισαγγελέα.

Εντύπωση επίσης μας προκαλεί το γεγονός ότι αποδίδουν τις υποτιθέμενες επιθέσεις σε ρατσιστικές συμπεριφορές εκ μέρος των Λιμενικών. Αναρωτιόμαστε μήπως αυτό συνδέεται με την πρόσφατη Κοινή Υπουργική Απόφαση, την οποία είχαμε αναδείξει και καταγγείλει και προειδοποιούσαμε ότι θα έρθει η στιγμή που θα περάσουμε σε συνεχώς απολογούμενους λιμενικούς, καθώς για πρώτη φορά δόθηκε χωρίς ουσιαστικές ασφαλιστικές δικλείδες η ευκαιρία στους παράτυπα εισερχομένους στη χώρα μετανάστες, καταγγέλλοντας ρατσιστική συμπεριφορά σε βάρος τους από τα εντεταλμένα όργανα ασφαλείας, να παίρνουν αυτομάτως άδεια παραμονής για ένα χρόνο, οι ίδιοι αλλά και οι μάρτυρες. 

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Μας αποκαλούν  ρατσιστές , σήμερα ληστές , αύριο δολοφόνους και αργότερα ποιος ξέρει τι ....
http://www.e-typos.com/gr/ellada/article/148084/edones-adidraseis-apo-tis-enoseis-limenikon-gia-to-dimosieuma-peri-kakometaheirisis-metanaston/