Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Θρήνος στα Χανιά: «Έφυγε» από τη ζωή τρίχρονο αγγελούδι

Σε τόσο μικρή ηλικία και όμως έδινε μάχη για τη ζωούλα του, μια μάχη που δυστυχώς έχασε. Πρόκειται για ένα μικρό κοριτσάκι μόλις 3 ετών που έφυγε πρόωρα από τη ζωή.
Το παιδάκι παρουσίασε το προηγούμενο Σάββατο υψηλό πυρετό και σπασμούς. Αμέσως μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Βάμου και από εκεί κατεπειγόντως στο νοσοκομείο Χανίων.
Εκεί, οι γιατροί έκριναν ότι η κρισιμότητα της υγείας του 3χρονου έκανε επιτακτική της μεταφορά του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων στο ΠΑΓΝΗ. Το παιδί ωστόσο που υπέστη εγκεφαλίτιδα από λοίμωξη δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή και άφησε την τελευταία του πνοή βυθίζοντας στο πένθος οικογένεια και συγγενείς.
Πηγή: flashnews.gr


Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/687307/thrinos-sta-xania-efyge-apo-ti-zoi-trixrono-aggeloydi#ixzz45dssYBhe

Θρήνος στη Νεμέα: Αγρότης καταπλακώθηκε από το τρακτέρ του

Σήμερα το μεσημέρι ένας 67χρονος αγρότης έχασε την ζωή του, κατά την εκτέλεση γεωργικών εργασιών, όταν το τρακτέρ που οδηγούσε ανατράπηκε και τον σκότωσε.
Συγκεκριμένα, ο 67χρονος κατά την διάρκεια που όργωνε σε αγρόκτημα ιδιοκτησίας του και με μεγάλη κλίση εδάφους, στο Πλατανάκι του δήμου Νεμέας, ο γεωργικός ελκυστήρας που χρησιμοποιούσε ανετράπη με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.
Προανάκριση για τα αίτια του ατυχήματος ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Νεμέας


Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/687376/thrinos-sti-nemea-agrotis-kataplakothike-apo-to-trakter-toy#ixzz45drznbVy

Οι Ολλανδοί είπαν “ΟΧΙ” στην Ευρωπαϊκή ένωση Διαβάστε περισσότερα:

ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ Ε.Ε.- ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΑΓΩΝΙΑ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΕΛΙΤ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ...
Την ώρα που η Ε.Ε. εξευτελίζεται διεθνώς με την απάνθρωπη μεταχείριση των προσφύγων και οι ελίτ των Βρυξελλών πανικοβάλλονται από τον κίνδυνο του Brexit, εν όψει του βρετανικού δημοψηφίσματος του προσεχούς Ιουνίου, ένα άλλο δημοψήφισμα, στην Ολλανδία, ήρθε να προκαλέσει σοβαρούς τριγμούς στο ολοένα και περισσότερο αβέβαιο οικοδόμημα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Με το συντριπτικό ποσοστό του 61.1% έναντι 38%, οι Ολλανδοί ψηφοφόροι απέρριψαν τη συμφωνία εταιρικής σύνδεσης Ε.Ε.- Ουκρανίας, την επικύρωση της οποίας εισηγούνταν η κυβέρνηση του δεξιού πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε.
Πρόκειται για τη γνωστή συμφωνία, που αποτέλεσε τον πυροκροτητή του “Ευρω- Μεϊντάν” στο Κίεβο και του εμφυλίου πολέμου στην Ουκρανία, στο πλαίσιο της προσπάθειας Ε.Ε. και ΗΠΑ και μετατρέψουν τη μεγάλη, πρώην σοβιετική Δημοκρατία σε αντιρωσικό προγεφύρωμα. Το ολλανδικό δημοψήφισμα αποτελεί πλήγμα στις προσπάθειες επιβολής ψυχροπολεμικού κλίματος στις σχέσεις Δύσης- Ρωσίας και θα εντείνει την ήδη οξύτατη πολιτική κρίση στο Κίεβο, τη στιγμή μάλιστα που ο ολιγάρχης, πρόεδρός της Πέτρο Ποροσένκο “καίγεται” και από τις αποκαλύψεις των πολύκροτων Panama Papers, που τον εμπλέκουν στο μεγαλύτερο σκάνδαλο φοροδιαφυγής όλων των εποχών.
Οι Ολλανδοί ψηφοφόροι απέρριψαν την ψυχροπολεμική υστερία των κυρίαρχων κύκλων, που προσπάθησαν να ρίξουν στη Ρωσία την ευθύνη για την κατάρριψη του Μπόινγκ MH17 των Μαλαισιανών Αερογραμμών πάνω από περιοχή του Ντονέτσκ, της ανατολικής Ουκρανίας, τον Ιούλιο του 2014, διαρκούντος του εμφυλίου πολέμου, όταν 193 Ολλανδοί είχαν χάσει τη ζωή τους. Η σημασία του δημοψηφίσματος ξεπερνά κατά πολύ τις σχέσεις Δύσης- Ρωσίας. Ουσιαστικά, αποτελεί ψήφο εναντίον της ίδιας της Ε.Ε. όπως αναγνωρίζουν οι Ευρωπαίοι ιθύνοντες- ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ, είχε προειδοποιήσει ότι ενδεχόμενη επικράτηση του ΟΧΙ θα βύθιζε την Ε.Ε. σε μια κρίση “ηπειρωτικών διαστάσεων”.
Η κυβέρνηση Ρούτε υποχρεώθηκε να οργανώσει το δημοψήφισμα ύστερα από πρωτοβουλία του κινήματος “Να φύγουμε από την Ε.Ε.”, που μάζεψε 400.000 υπογραφές. Όλη η προεκλογική εκστρατεία ήταν μια αναμέτρηση των οπαδών της Ε.Ε. και των αντιπάλων της γύρω από το θέμα της συμμετοχής της Ολλανδίας στην Ένωση.
Υπενθυμίζεται ότι και στο προηγούμενο δημοψήφισμα, του 2005, οι Ολλανδοί είχαν απορρίψει το ευρωσύνταγμα, και πάλι με το 61% των ψήφων.
Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δεν είναι δεσμευτικό, αλλά το πολιτικό κόστος της αγνόησής του από την κυβέρνηση Ρούτε θα ήταν καταστροφικό, πολύ περισσότερο που η προσέλευση στις κάλπες (γύρω στο 33%) υπερβαίνει το ελάχιστο όριο του 30%, το οποίο εξασφαλίζει εγκυρότητα στο δημοψήφισμα.
Σε κάθε περίπτωση, η εξέλιξη αυτή εντείνει τη διάχυτη ανησυχία για την έκβαση του βρετανικού δημοψηφίσματος, η οποία διαγράφεται πολύ περισσότερο αβέβαιη απ’ ό,τι υπολόγιζε αρχικά ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον (άλλος ένας “καμμένος” από τα Panama Papers) και ευρύτερα οι βρετανικές ελίτ. Οι δύο τελευταίες δημοσκοπήσεις εμφανίζουν το ΝΑΙ και το ΟΧΙ πρακτικά να ισοψηφούν (39%- 38% η μία και 44%-43% η άλλη). Τα συστημικά μέσα ενημέρωσης ανά την Ευρώπη σπεύδουν να ταυτίσουν το ΟΧΙ, και γενικότερα το αντι- ΕΕ ρεύμα των Ολλανδών με το ακροδεξιό, ξενοφοβικό Κόμμα Ελευθερίας του Γκερτ Βίλντερς.
Πρόκειται για υπερβολή στο όριο της παραπλάνησης, δεδομένου ότι το εν λόγω κόμμα πήρε μόλις το 10% των ψήφων στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, του 2012. Το ίδιο, περίπου, ποσοστό πήρε και το Σοσιαλιστικό Κόμμα (το οποίο δεν ανήκει στην ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, αλλά προέρχεται από τη ριζοσπαστική Αριστερά), με συνθήματα εναντίον του παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού και της νεοφιλελεύθερης Ε.Ε. Ασφαλώς,το αντι- Ε.Ε. ρεύμα στην Ολλανδία είναι αντιφατικό, καθώς στους κόλπους του συνυπάρχουν δεξιές-εθνικιστικές και αριστερές-αντικαπιταλιστικές τάσεις. Παραμένει γεγονός ότι εκφράζει το μεγαλύτερο μέρος των εργατικών και μεσαίων στρωμάτων που συμπιέζονται από τη νεοφιελελεύθερη απορρύθμιση.
 Οι εξελίξεις στην Ολλανδία επιβεβαιώνουν την ανάγκη να εκφράσει η ριζοσπαστική Αριστερά τις διαθέσεις αυτών των λαϊκών στρωμάτων για ρήξη με την Ε.Ε. και ανάκτηση της λαϊκής κυριαρχίας, δίνοντας τη μάχη της ηγεμονίας σε σύγκρουση με τις ξενοφοβικές, εθνιστικές λογικές των αντιδραστικών δυνάμεων.

 papaioannou-giannis.net

http://www.ksipnistere.com/2016/04/blog-post_292.html

Ένας χάκερ αποκαλύπτει: «Έτσι χειραγωγούνται οι ψηφοφόροι»

Δεν πρόκειται για έναν ακόμα επικοινωνιολόγο που «πολέμησε» στο πλευρό πολιτικού κατά τη διάρκεια προεκλογικής καμπάνιας. Πρόκειται για έναν χάκερ που πλέον ζει στη φυλακή, έχοντας νωρίτερα καταφέρει να χειραγωγήσει εκατομμύρια ψηφοφόρους και να επηρεάσει τα αποτελέσματα δεκάδων εκλογικών αναμετρήσεων σε ολόκληρη τη Λατινική Αμερική αξιοποιώντας - κυρίως - τη δύναμη του ίντερνετ.

 
Όπως ο ίδιος ο Ανδρές Σεπούλβεδα περιγράφει στη συγκλονιστική συνέντευξη που παραχώρησε μέσα από τη φυλακή στο πρακτορείο Bloomberg, εκείνη τη βραδιά του Ιουλίου του 2012 που ο Ενρίκε Πένια Νιέτο πανηγύριζε τη νίκη του στις μεξικανικές εκλογές, ο ίδιος βρισκόταν περίπου 3,500 χλμ μακριά, σε ένα διαμέρισμα στη Μπογκοτά, πρωτεύουσα της πατρίδας του, Κολομβίας και κατέστρεφε αποδεικτικά στοιχεία αυτής που χαρακτήρισε ως «μια από τις πιο βρώμικες προεκλογικές καμπάνιες της σύγχρονης ιστορίας».
Όπως υποστηρίζει ο Σεπούλβεδα, ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης δέκα ετών με τις κατηγορίες της χρήσης κακόβουλου λογισμικού, παραβίασης προσωπικών δεδομένων, συνομωσίας για διάπραξη εγκλήματος και κατασκοπείας, «οι εκλογές και ο τρόπος χειραγώγησής τους είναι πάνω κάτω ίδιος σε όλα τα μέρη της Γης», ενώ σε ερώτηση σχετικά με το αν πιστεύει ότι οι Αμερικανοί πολίτες χειραγωγούνται κατά την προεκλογική περίοδο, απαντά «είμαι σχεδόν 100% βέβαιος».
Πώς τα κατάφερναν, όμως, ο Σεπούλβεδα και η ομάδα του. «Όταν αντιλήφθηκα τη δύναμη του ίντερνετ και κατάλαβα ότι ο κόσμος μπορεί να πιστέψει αυτό που θέλεις να πιστέψει και όχι την πραγματικότητα, κατασκεύασα ένα software πρόγραμμα που ονόμασα Social Media Predator, το οποίο διαχειριζόταν ένα ευρύ φάσμα πλαστών λογαριασμών στο Twitter οι οποίοι με τη σειρά τους απεικόνιζαν μια διαστρεβλωμένη, εικονική πραγματικότητα στους ψηφοφόρους».
Επιπλέον, μεταξύ άλλων η ομάδα του Σεπούλβεδα χάκαρε smartphones, έφτιαχνε ψεύτικες ιστοσελίδε και έστελνε χιλιάδες παραπλανητικά e-mails.
Ο Κολομβιανός χάκερ εργάστηκε σε προεκλογικές εκστρατείες σε Νικαράγουα, Παναμά, Ονδούρα, Ελ Σαλβαδόρ, Κολομβία, Μεξικό, Κόστα Ρίκα, Γουατεμάλα και Βενεζουέλα.
«Δεν μετανιώνω γιατί σε όλες τις περιπτώσεις, βοήθησα ώστε να πέσουν από την εξουσία δικτάτορες που καταπίεζαν τους ανθρώπους. Πάντα έλεγα και πίστευα ότι υπάρχουν δύο είδη πολιτικής. Αυτή που οι άνθρωποι βλέπουν και αυτή που δεν βλέπουν. Εγώ υπηρέτησα τη δεύτερη κατηγορία».
Δεδομένου ότι έχει απειληθεί η ζωή του σε δεκάδες περιπτώσεις, ο Σεπούλβεδα φυλάσσεται διαρκώς ακόμα και μέσα στη φυλακή. Θέλοντας, δε, να προσφέρει στο σύνολο, όπως υποστηρίζει, βοηθά τις Αρχές να εντοπίσουν προφίλ τζιχαντιστών στο Twitter.


Πηγή: http://www.cnn.gr/news/kosmos/story/28183/etsi-xeiragogoyntai-oi-psifoforoi-se-olo-ton-kosmo#ixzz45Lg3NSKm

«Σπάνε» τα 500ευρα σε καταστήματα

Ανύπαρκτες πλέον οι περιπτώσεις αλλαγής των χαρτονομισμάτων στα τραπεζικά γκισέ. Σε πρατήρια καυσίμων, καταστήματα ηλεκτρικών ειδών και... ΔΕΗ σπεύδουν οι πολίτες. Η προμήθεια, ο φόβος φορολόγησης και οι προθέσεις της ΕΚΤ.
«Σπάνε» τα 500ευρα σε καταστήματα - Πονοκέφαλος για τους εμπόρους
Στα καταστήματα αντί των τραπεζών σπεύδουν να "σπάσουν" τα χαρτονομίσματα των 500 ευρώ οι πολίτες, σύμφωνα με την Καθημερινή. 
Τις τελευταίες ημέρες, η παρουσία στις τράπεζες περιορίστηκε και όπως επισημαίνουν υπάλληλοι από τα τραπεζικά καταστήματα, οι περιπτώσεις είναι πια λιγοστές ή ίσως και ανύπαρκτες. 
Αιτία, η δυσαρέσκεια που προκάλεσε η είσπραξη προμήθειας από τις τράπεζες για την ανταλλαγή των χαρτονομισμάτων με άλλα μικρότερης αξίας. Η προμήθεια έχει οριστεί στο 1,5 τοις χιλίοις (με κατώτερο τα 5 ευρώ και ανώτερο τα 250 ευρώ, ανάλογα με την τράπεζα) και εισπράττεται στην περίπτωση που κάποιος δεν καταθέσει τα χρήματα σε λογαριασμό και επιλέξει να πάρει πίσω τραπεζογραμμάτια μικρότερης αξίας. 
Επιπλέον, καταλυτικά στην ψυχολογία των κατόχων 500ευρων λειτούργησε η ανησυχία που προκλήθηκε για την αναλυτική καταγραφή των συγκεκριμένων συναλλαγών από τις τράπεζες, κατ' εντολή της Τράπεζας της Ελλάδος, αλλά και η δεδηλωμένη πρόθεση της ΕΚΤ να τα αποσύρει.  
Οπως αναφέρει το δημοσίευμα, αρκετοί είναι αυτοί που πίσω από αυτή την καταγραφή φοβούνταιενδεχόμενη φορολόγηση, ακόμη και αν πρόκειται για χρήμα που μπορεί να δικαιολογηθεί από τα εισοδήματά τους. 
Ετσι, ολοένα και περισσότεροι αγοράζουν προϊόντα με 500ευρα, προκαλώντας πονοκέφαλο στους καταστηματάρχες.
Οι κάτοχοι των εν λόγω χαρτονομισμάτων πλέον κατευθύνονται σε πρατήρια καυσίμων, καταστήματα ηλεκτρικών ειδών, ιδιωτικά νοσηλευτήρια, οργανισμούς κοινής ωφέλειας όπως η ΔΕΗ ΔΕΗ +1,03% κ.ο.κ
http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1412508/spane-ta-500evra-se-katasthmata.html

Ουκρανία: Η δασμολογική πολιτική στα αγροτικά προϊόντα περιόρισε την ανταγωνιστικότητα

Η συμφωνία σύνδεσης της Ουκρανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση είχε ως στόχο την ενίσχυση των εμπορικών σχέσεων της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας, αλλά τη διευκόλυνση καλύτερης πρόσβασης των προϊόντων της, στις ευρωπαϊκές αγορές. 
Η πολύπλευρη αυτή επιδίωξη, είχε ως σκοπό την κάλυψη των αρνητικών επιπτώσεων για τη χώρα, από την υποβάθμιση των εμπορικών σχέσεών της, με τη Ρωσία. Η ανάγκη εξεύρεσης νέων αγορών για τις ουκρανικές επιχειρήσεις έγινε ακόμη πιο σοβαρή μετά το ξέσπασμα της εσωτερικής πολεμικής περιπέτειας το 2013, που έχει κοστίσει τη ζωή περισσότερων από 9.000 ανθρώπων.
Σήμερα πολλοί Ουκρανοί εξαγωγείς υποστηρίζουν ότι η συμφωνία σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση, που έχει τεθεί σε προσωρινή εφαρμογή από τον Ιανουάριο, δε φαίνεται να καλύπτει τις απώλειες από την κατάρρευση των εμπορικών σχέσεων, με τη Ρωσία.
Το οικονομικό ύψος των διμερών εμπορικών σχέσεων Ουκρανίας-Ρωσίας καταγράφηκε στα 4,83 δισ δολάρια το 2015, έναντι 15,06 δισ δολαρίων, το 2013.
Η αρνητική αυτή οικονομική εξέλιξη σημειώνεται παρά το γεγονός ότι στο πλαίσιο της εφαρμογής της συμφωνίας σύνδεσης έχουν καταργηθεί οι δασμοί εισαγωγής για τα περισσότερα προϊόντα που εξάγει η Ουκρανία στην ΕΕ.
Οι δασμοί στα προϊόντα υφαντουργίας έχουν καταργηθεί, ενώ οι δασμοί εισαγωγής για τα ορυκτά προϊόντα, τα χημικά, τα πλαστικά, αλλά και τα προϊόντα ξύλου, θα καταργηθούν σταδιακά μέσα στη χρονική περίοδο μιας πενταετίας.
Από την άλλη μεριά, στον τομέα της αγροτικής παραγωγής, ο οποίος διαμορφώνει σε ποσοστό 12% το ουκρανικό ΑΕΠ και είναι από τους πλέον ανταγωνιστικούς για τις ουκρανικές εξαγωγές, οι δασμοί παραμένουν. Υπό την πρακτική αυτή, σε προϊόντα όπως, το καλαμπόκι, το αλκοόλ, αλλά και οι χυμοί φρούτων, στα οποία η Ουκρανία μπορεί να είναι σημαντικά ανταγωνιστική με τ' αντίστοιχα ευρωπαϊκά προϊόντα, οι δασμοί αυξάνουν την τιμή πώλησης, μειώνοντας την ανταγωνιστικότητά τους, στις ευρωπαϊκές αγορές.
Η ΕΕ απορρίπτει τις απόψεις, σύμφωνα με τις οποίες, η συμφωνία δεν ευνοεί την Ουκρανία, επικαλούμενη τα στοιχεία της Eurostat που δείχνουν ότι οι ουκρανικές εξαγωγές στην ΕΕ σημείωσαν αύξηση 3,3% στα 1,02 δισ ευρώ, τον Ιανοάριο, τον πρώτο μήνα εφαρμογής της συμφωνίας, σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2015.


Read more: http://www.newsbomb.gr/oikonomia/epixeirhseis/story/686469/oykrania-h-dasmologiki-politiki-sta-agrotika-proionta-periorise-tin-antagonistikotita#ixzz45X0Bvwr6

ΜΚΟ και μυστικές υπηρεσίες

Πως και από πού ξεκίνησε η δραστηριότητά τους - Τιεξυπηρετούν - Όλο το παρασκήνιο.
Η διείσδυση των μυστικών υπηρεσιών στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις είναι μία παλιά και σίγουρα αρκετά θλιβερή ιστορία για όσους ρομαντικούς πιστεύουν ακόμη την αρχική φιλοσοφία πάνω στην οποία χτίστηκε ουσιαστικά το μοντέλο των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων: Οργανισμοί πολιτών οι οποίοι λειτουργούν ανεξάρτητα από κάθε κυβέρνηση και δεν ελέγχονται από τις κυβερνήσεις.
Φυσικά, όταν οι ΜΚΟ χρηματοδοτούνται, ελέγχονται και δεν είναι ανεξάρτητες... (εκτός από την φορολόγηση).

Το 1999 στις χώρες του Τρίτου Κόσμου δραστηριοποιούνταν 50.000 ΜΚΟ, η ετήσια χρηματοδότηση των οποίων ξεπερνούσε τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια από Αμερική-Ιαπωνία και Ευρώπη.
NGOs-in-network
Ανατρέχοντας στην παλιά -αλλά τόσο διαχρονική- έρευνα του James Petras με τίτλο: NGO'S: In the service of Imperealism (οι ΜΚΟ στην υπηρεσία του Ιμπεριαλισμού), μπορεί κανείς να κατανοήσει τι συμβαίνει με τις ΜΚΟ, δεύτερον πως εμπλέκονται με τις μυστικές υπηρεσίες και τρίτον, γιατί είναι τα αγαπημένα εργαλεία των δυτικών κυβερνήσεων.

Η πρώτη διείσδυση έγινε από την Παγκόσμια Τράπεζα (εκεί δε δούλευε τη δεκαετία του '90 ο Αλεξ Ρόντος, μετέπειτα στενός συνεργάτης στο υπουργείο Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου αλλά και του Κ. Σημίτη;). Πρώτος στόχος, λοιπόν, ήταν οι χώρες του Τρίτου Κόσμου.
Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Στο τελείωμα του Φθινοπώρου του 1996, μία ομάδα του Αραβικού Συνδέσμου συνεδρίασε στην Τύνιδα για να συζητήσει ένα θέμα υψίστης εθνικής ασφάλειας που αντιμετώπιζαν τα αραβικά κράτη. Η απειλή για την οποίαν ήθελαν να συζητήσουν δεν ήταν το Ισραήλ ή το οργανωμένο έγκλημα ή κάποια επικείμενη περιβαλλοντική καταστροφή, αλλά ο ρόλος ορισμένων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που μάχονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Το τι ακριβώς ειπώθηκε σε κείνη την συνάντηση, αποκαλύφθηκε έναν χρόνο αργότερα, όταν ο τότε υπουργός Εσωτερικών του Λιβάνου Michel al-Murr, έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα Al Nahar και μεταξύ άλλων δήλωσε πως: «Οι υπουργοί των αραβικών κρατών διαμαρτύρονταν για ορισμένες οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις χώρες τους καθώς το έργο αυτών των οργανώσεων και οι κινήσεις τους, δεν αποσκοπεί στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά ουσιαστικά στην παράλυση της πολιτικής ασφάλειας αυτών των χωρών».
Imperialism2
Το άγριο παιχνίδι με τις ΜΚΟ, λέγεται, πως ξεκίνησε από εκεί. Εκείνη την περίοδο.

-Διόλου τυχαία η κίνηση από την κυβέρνηση της Τυνησίας εκείνη την περίοδο. Δημιούργησε τη δική της ΜΚΟ την οποία και στελέχωσε από μέλη μυστικών υπηρεσιών οι οποίοι παρακολουθούσαν την δράση όλων των υπόλοιπων ΜΚΟ που χρηματοδοτούνταν από την Δύση.
-Και στην Παλαιστίνη, η Εθνική Παλαιστινιακή Αρχή (ΡΝΑ) διέλυσε τα διοικητικά συμβούλια των ΜΚΟ - κυρίως στην Γάζα- οι οποίες δημιουργήθηκαν μετά το 1995 και έδωσε την εντολή να αναδειχθούν νέα μέλη μεταξύ των οποίων και αξιωματικοί των μυστικών υπηρεσιών. Αυτές οι ΜΚΟ έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση ενός άλλου δικτύου παλαιστινιακών ΜΚΟ οι οποίες δημιουργήθηκαν κατόπιν αιτήματος της Παγκόσμιας Τράπεζας με την χρηματοδότηση να γίνεται από ένα ειδικό ταμείο που είχε δημιουργηθεί «για την ενίσχυση της κοινωνίας των πολιτών». Σας θυμίζει καθόλου Ελλάδα η ιστορία;
Να σημειώσουμε παράλληλα, ότι στην Παγκόσμια Τράπεζα εργάστηκε αρκετά χρόνια ο χαρακτηριζόμενος και ως «αρχιτέκτονας» των χρηματοδοτήσεων μέσω ειδικής υπηρεσίας του υπουργείου Εξωτερικών, Αλεξ Ρόντος. Όσο για την «κοινωνία των πολιτών», την συναντάμε στην Ελλάδα επί πρωθυπουργίας Γ. Παπανδρέου.
ngo
-Το 2010, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας στη Ρωσία διέκοψε τη λειτουργία 20 ΜΚΟ με την κατηγορία ότι συνεργάζονται με τις μυστικές υπηρεσίες των ξένων κρατών. Σύμφωνα με το σχετικό τηλεγράφημα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Interfax, η ανακοίνωση έγινε από τον επικεφαλής της Περιφερειακής Διεύθυνσης των Ομοσπονδιακών Υπηρεσιών Ασφαλείας στην Ινγκουσετία, Yur Seryshev. Τότε λοιπόν, τον Οκτώβριο του 2012, ο Seryshev δήλωνε: «Θα ήταν αφελές να πιστεύουμε ότι ξένοι οργανισμοί επενδύουν μεγάλα χρηματικά ποσά σε ΜΚΟ προκειμένου να αναπτύξουν την δημοκρατία. Αυτές οι ΜΚΟ στελεχώνονται από ανθρώπους με υψηλότερους στόχους οι οποίοι εργάζονται σε μυστικές υπηρεσίες ξένων κυβερνήσεων».
tromaktiko
Τον Γενάρη του 2006, η κάτω βουλή της Ρωσίας (Κρατική Δούμα) καταδίκασε την συμμετοχή μυστικών υπηρεσιών σε ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στη χώρα. Το τελικό ψήφισμα υπεγράφη τότε από την πλειοψηφία των μελών της Βουλής και μεταξύ άλλων κατήγγειλε πως υπάλληλοι της Πρεσβείας της Μεγάλης Βρετανίας και της Βορείου Ιρλανδίας χρηματοδοτούσαν μέσω μυστικών κονδυλίων ορισμένων ΜΚΟ που δραστηριοποιούνταν στη Ρωσία. Για τους συγκεκριμένους υπαλλήλους, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) ανέφερε πως είναι πράκτορες «μεταμφιεσμένοι» σε διπλωμάτες και το βασικό τους έργο εκεί, είναι η κατασκοπεία. Η FSB είχε αποκαλύψει ότι αυτοί συνδέονται με τη χρηματοδότηση ΜΚΟ στην χώρα.
Αν και είναι μία μικρή σχετικά χώρα, εκεί λειτουργούν περί τις 18.000 (!) ΜΚΟ. Αρκετοί αναλυτές της χώρας υποστηρίζουν ότι οι σημερινές ΜΚΟ χαρακτηρίζονται έντονα από «επιχειρηματικό προσανατολισμό» και παραπέμπουν περισσότερο σε «εξαρτώμενη μαριονέτα».

Για τους Βρετανούς δεν υπάρχουν ΜΚΟ, αλλά BINGO (MKO με διεθνή εμβέλεια), RINGO (θρησκευτικές ΜΚΟ), BRINGO (MKO με επιχειρηματικά οφέλη), PINGO (συνεργαζόμενες με το δημόσιο) και QUANGO (οι ημι-ανεξάρτητες).
Τα Think Tank, οι ΜΚΟ και οι θέσεις εργασίας.
Είναι ευρέως γνωστός στο διεθνές περιβάλλον ότι στα think tank (δεξαμενές σκέψεις) και στις ΜΚΟ, δεν υπάρχει ανεργία. Οι έξυπνοι ερευνητές και αναλυτές είναι καλοδεχούμενοι να εργαστούν για λογαριασμό της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σε οργανισμούς -φαινομενικά μη κυβερνητικούς- οι οποίοι σκοπό έχουν να παρακολουθούν και να αναλύουν τα τρέχοντα γεγονότα σε κάθε γωνιά του πλανήτη τα οποία ενδεχομένως να έχουν αντίκτυπο στους ισχυρούς του πλανήτη.
intelligence-spy-traditional
Ανάλογες θέσεις εργασίας υπάρχουν στον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών, στο ΝΑΤΟ, στον Διεθνή Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών, στον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Οπλων κτλ. Εσείς απλά μετρήστε τους επίσημους κυβερνητικούς οργανισμούς αυτούς και προσθέστε από μία και περισσότερες ΜΚΟ στον καθέναν!
Οι ΜΚΟ είναι το απόλυτο εργαλείο ελέγχου της «κοινωνίας των πολιτών» των κυβερνήσεων. Όσοι προσπάθησαν στο παρελθόν να βάλουν χέρι στις «ιδιωτικές εταιρείες του κράτους» (έτσι αποκαλούν αρκετοί διεθνής αναλυτές τις ΜΚΟ), έφαγαν τα μούτρα τους.

Τι συνέβη στην Κένυα τον περασμένο Δεκέμβρη; Το κοινοβούλιο απέρριψε νομοθετικές τροποποιήσεις οι οποίες εάν περνούσαν, θα περιοριζόταν η εξωτερική χρηματοδότηση ορισμένων ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην χώρα στο 15%, αλλά και η δύναμη της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Κένυας ως προς τον έλεγχο τους. Αυτό δεν πέρασε. Πέρασε, όμως, σε άλλες χώρες οι οποίες ανέπτυξαν τις δικές τους κυβερνητικές-μη κυβερνητικές οργανώσεις με σκοπό να ανταγωνιστούν τις μυστικές υπηρεσίες της Δύσης.


Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/407657/mko-kai-mystikes-ypiresies#ixzz455XzCGsA

«Βόμβα»: «Κλείνουν τα μισά νηπιαγωγεία της χώρας»

Κατά του υπουργείου Παιδείας στρέφονται οι νηπιαγωγοί, καταγγέλλοντάς το ότι σχεδιάζει την κατάργηση των μισών νηπιαγωγείων της χώρας.
Αφορμή αποτέλεσε η ρύθμιση που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου για την έρευνα, σύμφωνα με την οποία για πρώτη φορά εισάγεται διαφοροποίηση του αριθμού των νηπίων σε περίπτωση που πρόκειται για νηπιαγωγείο απομακρυσμένων, δυσπρόσιτων και παραμεθόριων περιοχών ή περιοχών με δυσκολίες πρόσβασης.
Έτσι σύμφωνα με τη νέα πρόταση, από την επόμενη χρονιά απαιτείται:
- ένας νηπιαγωγός για τουλάχιστον 14 νήπια για τα αστικά κέντρα.
- πέντε νήπια σε σχολικές μονάδες απομακρυσμένων, δυσπρόσιτων και παραμεθόριων περιοχών ή περιοχών με δυσκολίες πρόσβασης.
Μέχρι σήμερα, η ρύθμιση προέβλεπε το λιγότερο επτά, και όχι πάνω από 25, νήπια ανά νηπιαγωγό.
Το Συντονιστικό των Νηπιαγωγών τονίζει: «Αρχίζουν λοιπόν αθρόες συγχωνεύσεις - καταργήσεις νηπιαγωγείων, ιδιαίτερα στην επαρχία, στην οποία τα παιδιά θα υποχρεώνονται να διανύουν μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις για να φοιτήσουν σε νηπιαγωγείο, με ό,τι κινδύνους εγκυμονεί αυτό».
Από την πλευρά του, το υπουργείο Παιδείας υποστηρίζει ότι η ρύθμιση αυτή συμβάλλει τα μέγιστα σε ορθολογική κατανομή του εκπαιδευτικού προσωπικού και εξοικονόμηση δαπανών.


Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/687169/vomva-kleinoyn-ta-misa-nipiagogeia-tis-xoras#ixzz45bpB9jn0σε

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ «ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ» ΤΗΣ ΛΑΘΡΟ-ΕΙΣΒΟΛΗΣ

Γράφει ο Μ.Ν. Χειλαδάκης - Ένας από τους μεγαλύτερουςσυντελεστές από το παρασκήνιο της λεγόμενης «Αραβικής Άνοιξης», είναι η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, κυρία Χίλαρυ Κλίντον και σήμερα υποψήφια για το προεδρικό χρίσμα.

Ήταν αυτή που συνέβαλλε καθοριστικά στην ανατροπή του καθεστώτος Καντάφι στην Λιβύης, δημιουργώντας μια μεγάλη «τρύπα» σε όλη την βόρειο Αφρική που από τότε η τρύπα αυτή άρχισε σε να γεμίζει με εκατομμύρια μουσουλμάνους που προωθούνται στην Ευρωπαϊκή ήπειρο. Η Χιλαρι Κλίντον σε δηλώσεις της στις 14/11/2015 τόνισε ότι δεν πρέπει να… χτυπήσουμε το ISIS, ενώ κατηγόρησε με έντονο τρόπο τους χριστιανούς που υποκινούνται από την… «φασιστική» Ρωσία και τον… «στυγνό δικτάτορα», Πούτιν.

Σκεφτείτε τι έχει να γίνει αν αυτή η κυρία εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ, όταν πριν από λίγο καιρό είχε δηλώσει πως θα επιθυμούσε ούτε λίγο ούτε που να δει τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαδιμήρ Πούτιν, κρεμασμένο στην κόκκινη η πλατεία.

Ο δεύτερος κα ο μεγαλύτερος σπόνσορας όλης αυτής της λαθρό εισβολής στην Ελλάδα και στη Ευρώπη, είναι ο γνωστός μας Τζωρτζ Σόρος. Ο Σόρος τον περασμένο Νοέμβριο όταν βρέθηκε στην Τουρκία ομολόγησε εν ψυχρώ ότι έχει προσφέρει 11 δις δολάρια για να προωθήσει όλο αυτό τον ισλαμικό όγκο προς την Ευρώπη ενώ δεν παρέλειψε να κάνει και… μαθήματα ανθρωπισμού στην Ελλάδα!
soros devil
Ο Σόρος είναι ο μεγάλος χορηγός όλων αυτών των περιέργων ΜΚΟ που αλωνίζουν ανεξέλεγκτα την χώρα μας και διαμορφώνουν την προσφυγική πολιτική κατά τις επιταγές της Νέας Τάξης.
φοτο3
 Εδώ και χρόνια χρηματοδοτεί στην Ελλάδα αφειδώς όχι μόνο ανθελληνικές οργανώσεις, όπως το Helsinki Committee, αλλά και άλλες που η δράση τους κινείται σε έντονα ανθελληνικά πλαίσια. Πρόκειται για εκείνες τις ΜΚΟ που δεν κάνουν τίποτα’ άλλο παρά να συντάσσουν εκθέσεις περί ύπαρξης «τουρκικής», «μακεδονικής», «τσάμικης» και «βλάχικης» μειονότητας σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα.
Μ. Ν. ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
www.nikosxeiladakis.gr

Η Επερχόμενη Οικονομική Κρίση της Ευρώπης

γράφει ο Κάσσανδρος - Ο κ. Ντράγκι απέδειξε την οικονομική του προβλεπτικότητα και το θάρρος του για γρήγορη δράση. Λίγες εβδομάδες μετά, το Ισπανικό αναπτυξιακό θαύμα κατέρρευσε. Το ισπανικό έλλειμμα του προϋπολογισμού του 2015 αντί να είναι 4.2% όπως είχε δεσμευθεί στην ΕΕ, είναι 5.2% και οφείλεται κυρίως στα χρήματα που μοίρασε ο κ. Ραχόϊ στην αποτυχημένη προσπάθεια του να επανεκλεγεί. 
Το ότι η όποια ανάπτυξη της Ισπανίας ήταν καταναλωτική φαίνεται και από το ότι οι Ισπανικές Τράπεζες μειώνουν τις χορηγήσεις και κλείνουν καταστήματα. Μόνο η τράπεζα Santander κλείνει φέτος 250 καταστήματα.
Το χρέος της Ισπανίας έφτασε αισίως στο 1,05 τρις Ευρώ. Απαιτούνται για το 2016 50 δις Ευρώ για να καλύψουν τους τόκους,50 δις Ευρώ γιά να καλύψουν το έλλειμμα και όσα απαιτούνται για να καλύψουν τα ομόλογα που λήγουν φέτος.
Αυτή είναι η Ισπανία που παρουσιάζεται ως η χώρα με την μεγαλύτερη ανάπτυξη στην Ευρώπη . Αυξάνει 3 και χρεώνεται 5. Χωρίς την ΕΚΤ του κ. Ντράγκι θα είχε ήδη φανερά χρεωκοπήσει.
Η Ισπανία δυστυχώς δεν είναι μοναδική περίπτωση. Μετά το ιταλικό Τραπεζικό πρόβλημα η Ιταλία ηγείται μίας ομάδας οκτώ κρατών της Ευρωζώνης που ζητούν να αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού του ελλείμματος .
Όπως αναφέρει το Bloomberg οι χώρες αυτές που είναι η Ιταλία ,η Ισπανία ,η Πορτογαλία ,το Λουξεμβούργο, η Σλοβακία, η Σλοβενία, η Λατβία και η Λιθουανία ζητούν επίσημα να αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού του "παραγωγικού κενού" . Το παραγωγικό κενό ορίζεται ως η διαφορά του πραγματικού και του εν δυνάμει παραγωγικού κενού το οποίο ορίζει το δομικό έλλειμα που επιτρέπει η Ευρωζώνη σε ένα κράτος-μέλος της. Είναι μαζί με άλλα μια μορφή "δημιουργικής Λογιστικής. Η Γαλλία ανομολόγητα στηρίζει το αίτημα που ουσιαστικά λέει ότι τα κράτη χρειάζονται πολύ περισσότερο χρόνο για να εξορθολογήσουν τους προϋπολογισμούς τους. Την λιμνάζουσα αυτή ανάκαμψη υπογράμμισε πρόσφατα και η κ. Λαγκάρντ .
Όλα αυτά δεν πρέπει να εκπλήσσουν. Οι χώρες που ζητούν αναθεώρηση των όρων αλλά και άλλες δεν έχουν επενδυτικά κεφάλαια ,απεναντίας καί τα οποία κεφάλαια τους φεύγουν προς τον Βορρά
Όπως απέδειξε ένας σοβαρός Αμερικανός επενδυτής στις χώρες του Ευρώ φεύγουν από εκείνες που το χρειάζονται περισσότερο προς εκείνες που το χρειάζονται λιγότερο.
Η φυγή των κεφαλαίων γίνεται από την Ισπανία, Ιταλία, Ελλάδα, Γαλλία με αυτή την σειρά, προς Γερμανία, Λουξεμβούργο, Φινλανδία και Ολλανδία με αυτή την σειρά . Αυτό που είναι περίεργο είναι ότι πάρα πολλές Γερμανικές Τράπεζες είναι σε κακή κατάσταση και στην Φινλανδία έχει αρχίσει συζήτηση εξόδου από το Ευρώ λόγω οικονομικής κρίσης. Αυτό δείχνει και έλλειψη ενημέρωσης των ιδιοκτητών των φευγόντων κεφαλαίων.
Το πρόβλημα φαίνεται καλλίτερα με την ανάλυση των ειδικευμένων Αμερικανών οικονομικών αναλυτών.
Το παρακάτω γράφημα που προέρχεται από το περίφημο Target 2 της ΕΚΤ που δείχνει την ροή των κεφαλαίων είναι σαφές:

Η ροή των κεφαλαίων δείχνει σαφώς την έλλειψη εμπιστοσύνης των Κεφαλαίων προς τον Ευρωπαϊκό Νότο και την πολύ ωφελούμενη Γερμανία κυρίως από φυγή κεφαλαίων της Ιταλίας και Ισπανίας.
Αυτό στην ουσία είναι προσωρινό όφελος. Από την στιγμή κατά την οποία η Γερμανία, το Λουξεμβούργο και οι άλλοι δεν επιστρέφουν με επενδύσεις στο Νότο τα κεφάλαια αυτά είναι από τώρα βέβαιο ότι ο Νότος δεν θα μπορέσει να εκπληρώσει τις οικονομικές του υποχρεώσεις.
Ούτε ο κ. Ντράγκι θα είναι εκεί για πάντα ούτε τα κράτη θα μπορούν να αυξάνουν το χρέος τους εσαεί.
Αυτό είναι τόσο πρόβλημα του Νότου όσο και της Γερμανίας.
Ένα χρέος που δεν μπορεί να πληρωθεί απλά δεν πληρώνεται.
Η Γερμανία έχει δύο επιλογές μακροχρόνια:
Να φύγει από την Ευρώπη και να φτιάξει νέες σχέσεις με την Ανατολική Ευρώπη και την Ρωσία, πράγμα πολιτικά πολύ δύσκολο αν όχι αδύνατο ή
Να ηγηθεί της Ευρωπαϊκής Ανασυγκρότησης δεχόμενη αμοιβαιοποίηση τού χρέους με κάποια μορφή με την βοήθεια της ΕΚΤ και ουσιαστικά μία Κεϋνσιανή λογική με δημόσιες επενδύσεις και άλλα γνωστά εργαλεία όπως συμβουλεύουν οι Σοβαρότεροι Διεθνείς Οικονομικοί Οργανισμοί.
Τα χρονικά περιθώρια δεν είναι μεγάλα.

www.kassandros.gr
 www.energia.gr/article.asp

Απάντηση στην παραδοχή σφάλματος από τον Ομπάμα Κρεμλίνο: Αποτυχημένο κράτος η Λιβύη μετά την ανατροπή Καντάφι

Η στρατιωτική επέμβαση και η εξόντωση του Μουαμάρ Καντάφι οδήγησαν σε συνέπειες που γίνονται σήμερα αντιληπτές, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής κυβέρνησης

«Αποτυχημένο κράτος» χαρακτήρισε τη Λιβύη ο εκπρόσωπος της ρωσικής κυβέρνησης, Ντμίτρι Πέσκοφ, σχολιάζοντας την παραδοχή του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, ότι η έλλειψη προετοιμασίας για την μετά-Καντάφι εποχή αποτέλεσε το χειρότερο λάθος της θητείας του.

Ο Πέσκοφ εξήγησε πως η ανατροπή του Μουαμάρ Καντάφι κατά τη διάρκεια της αμερικανικής επέμβασης το 2011, οδήγησε στην αποδόμηση του κράτους.

«Θέλω να αναφερθώ στον Ρώσο πρόεδρο, Βλάντιμιρ Πούτιν, που επανειλημμένως έχει εκφράσει τη θλίψη του σχετικά με τις συνέπειες που γίνονται τώρα αντιληπτές στη Λιβύη, τις συνέπειες των βημάτων που πραγματοποιήθηκαν. Δηλαδή η στρατιωτική επέμβαση και η εξόντωση του Καντάφι. Βλέπουμε τώρα ότι η Λιβύη είναι ένα αποτυχημένο κράτος», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Την ίδια ώρα, ο Πέσκοφ πρόσθεσε πως ο Ρώσος πρόεδρος λυπάται επειδή η κατάσταση στη χώρα αποτελεί άμεση συνέπεια ενεργειών πολλών χωρών. 

Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε πως η στήριξη που προσέφερε στη στρατιωτική επέμβαση του ΝΑΤΟ στη Λιβύη υπήρξε «σφάλμα». 

http://www.protothema.gr/world/article/569284/kremlino-apotuhimeno-kratos-i-livui-meta-tin-anatropi-kadafi/