Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Αυτά που δε λεν τα ΜΜΕ… επίσκεψη στον Κατσικά Ιωαννίνων

Ένας έμπειρος και έντιμος συνάδελφος, ο στρατιωτικός συντάκτης Σάββας Βλάσσης, ανήρτησε στον «τοίχο» του στο Facebook το ακόλουθο κείμενο, που προέρχεται από αυτοψία τον μεταναστευτικό – προσφυγικό καταυλισμό στα Ιωάννινα. Ας δούμε το ρεπορτάζ, όπως δεν θα το δείτε στα ΜΜΕ της χώρας, ούτε φυσικά πρόκειται να παρουσιαστεί από τους αρμόδιους. Ο λόγος στον Σάββα λοιπόν…


  Επισκέφθηκα και εγώ τον καταυλισμό και σας γράφω ό,τι έμαθα:

 - Πλακώνονται μεταξύ τους διάφορες ομάδες Αφγανών-Πακιστανών-Σύριων και Ιρακινών για διάφορα θέματα - Το φαγητό που φέρνει ο στρατός και διαμοιράζεται με τάξη αριθμητικά βάση σκηνής, το πετάνε άμα δεν τους αρέσει π.χ. άμα είναι μακαρόνια ή φακές. Επίσης, ενώ δίνονται μερίδες ανάλογα με το πόσα άτομα είναι σε κάθε σκηνή, κάποιοι κλέβουν το φαγητό των δίπλα και μετά το πετούν.

 -Το ίδιο συμβαίνει και με τα είδη ρουχισμού που συλλέγονται και διανέμονται, κάποιοι κλέβουν και μετά τα καίνε στις φωτιές το βράδυ. Το ίδιο με τους υπνόσακους και άλλα είδη του στρατού.

 - Φαντάροι και αστυνομικοί, έχουν κινδυνέψει να τους μαχαιρώσουν όταν σταμάτησαν βιασμό δίπλα στις πέντε σκηνές που μένουν οι χήρες με τα ορφανά.

 - Ειδικά στο θέμα ασφάλεια και αστυνόμευση, δεν υπάρχουν σαφείς εντολές και οι υπεύθυνοι φοβούνται ότι θα κατηγορηθούν εάν επέμβουν να σταματήσουν επεισόδια, τσακωμούς και βιασμούς. Να σημειωθεί ότι πολλοί λαθρομετανάστες έχουν μαχαίρια και κατσαβίδια που τα’ χουν βγάλει σε καυγάδες.

 - Σε μπάνια που έχουν τοποθετηθεί, όχι μόνο δεν πάνε να πλυθούν, αλλά τα χρησιμοποιούν και ως αποχωρητήρια.

 - Κουβούκλια, που έχουν τοποθετηθεί είναι για να πλένουν μωρά και έχουν ζεστό νερό συνέχεια. Ο στρατός τα κλείδωσε γιατί αφενός δεν πάνε οι μάνες τα μωρά για πλύσιμο εκεί και αφετέρου κάποιοι τα είχαν για απόπατο.

 - Οι λαθρομετανάστες πετάνε σκουπίδια παντού και δεν καθαρίζουν, αφήνοντάς το στους εθελοντές των ΜΚΟ που λειτουργούν ως καθαρίστριες.

 - Ενώ γίνονται ενημερώσεις για το πώς μπορούν να μαγειρεύουν, να πλένουν κ.λπ. εκδηλώσεις καθημερινές, οι μετανάστες αδιαφορούν.

 - Πολλά ξύλα από τις ξύλινες περιφράξεις των γύρω σπιτιών, έχουν χρησιμοποιηθεί ήδη στις φωτιές των μεταναστών.

 - ΜΚΟ υπάρχουν διάφορες, κάποιοι βοηθούν πραγματικά κυρίως στο καθάρισμα, άλλοι βγάζουν φωτογραφίες…

 - Υπάρχουν διάφορες ομάδες από αντιεξουσιαστές και «αλληλέγγυους» και ΜΚΟ, που οργανώνουν ομάδες, δίνοντας κατευθύνσεις και πληροφορίες σε νομικά και άλλα θέματα πως να φερθούν για να πιέσουν πολιτικά.

 - Τέλος, οι αρχές περιμένουν κάποια στιγμή επεισόδια και μεταξύ των λαθρομεταναστών (το μόνο που δικαιούνται να κάνουν είναι, να βγάλουν έξω τα πτώματα), αλλά κυρίως και οργανωμένες μαζικές διαδηλώσεις με απρόβλεπτες εκρήξεις βίας.

  Αυτά τα ολίγα.

Αμβρόσιος: Πισώπλατη μαχαιριά η επίσκεψη Πάπα και Βαρθολομαίου στη Λέσβο

Με μια ιστορικής σημασίας συνάντηση στις 14 ή 15 Απριλίου (την μεθεπόμενη Πέμπτη ή Παρασκευή) στη Λέσβο, οι επικεφαλής των δύο Εκκλησιών της Χριστιανοσύνης, θα επιχειρήσουν να στείλουν ένα παγκόσμιο μήνυμα ευαισθητοποίησης για το προσφυγικό. Ωστόσο το θέμα έχει προκαλέσει τη σφοδρή αντίδραση του Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου ο οποίος εκφράζει τη θλίψη του και μιλά για πισώπλατη μαχαιριά.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Πάπας Φραγκίσκος αλλά και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος θα μεταβούν στη Λέσβο σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού που αναμένεται να έχει διεθνή απήχηση. Οι προκαθήμενοι της Ορθοδόξου, της Καθολικής και της Ελλαδικής Εκκλησίας θα επισκεφθούν τo κέντρo φιλοξενίας προσφύγων (hot spot) στο νησί και θα έχουν συναντήσεις με τους διαμένοντες αλλά και τους υπευθύνους για τη λειτουργία της μονάδας.
Η άφιξη των δυο θρησκευτικών ηγετών γνωστοποιήθηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου από τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο. Όπως είπε, σε απάντηση των επιστολών που απηύθυνε τον Μάρτιο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος προς τα θεσμικά όργανα της Ευρώπης, το Π.Σ.Ε. και τους επικεφαλής των Ορθόδοξων και άλλων Εκκλησιών, για το προσφυγικό, ο Αρχιεπίσκοπος δέχθηκε την επίσημη ενημέρωση και από τις αρμόδιες αρχές του Βατικανού.
Στον Μακαριότατο μεταφέρθηκε η επιθυμία του επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, Πάπα Φραγκίσκου, να επισκεφθεί την πατρίδα μας. Σκοπός της επίσκεψής του, όπως υπογραμμίστηκε, είναι η συμβολή του Πάπα στην ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινότητας για την άμεση παύση των πολεμικών συγκρούσεων στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Μ. Ανατολής που πλήττουν σφόδρα τις χριστιανικές κοινότητες, αλλά και στην ανάδειξη του μείζονος ανθρωπιστικού προβλήματος που έχει προκληθεί από τους απεγνωσμένους πρόσφυγες, οι οποίοι αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον στην ευρωπαϊκή ήπειρο.
H Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος ενέκρινε την πρόταση να επισκεφθεί ο Πάπας Φραγκίσκος ένα νησί του Αιγαίου, εφόσον πρόκειται για μία ολιγόωρη, εκτός πρωτοκόλλου και καθαρά ανθρωπιστικού και συμβολικού χαρακτήρα επίσκεψη. Για την επίσκεψή αυτή η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να προτείνει ως προορισμό το νησί της Λέσβου, ένα από τα πολλά νησιά μας που βίωσε βαθύτατα και εξακολουθεί να βιώνει την τραγωδία του προσφυγικού προβλήματος. Ιδιαίτερα τη στιγμή που η χώρα, παρά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει, σηκώνει επιπρόσθετα στους ώμους της το μεγαλύτερο βάρος των προσφυγικών ροών.
Παράλληλα, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε, ιδιαίτερα σε μία περίοδο που δίδεται η εικόνα ότι η ενότητα των Ορθοδόξων Εκκλησιών δοκιμάζεται, να απευθύνει πρόσκληση στον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, ώστε αυτός να τιμήσει με την παρουσία του το νησί της Λέσβου την ημέρα επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου. Η προσωπικότητα και το κύρος του Οικουμενικού Πατριάρχη, σε συνδυασμό με την βαρύτητα της παρουσίας του Πάπα Φραγκίσκου, στέλνει στα πέρατα του κόσμου ένα πολύ ηχηρό μήνυμα αφύπνισης της παγκόσμιας κοινότητας, προς την κατεύθυνση της ανακούφισης των προβλημάτων των προσφύγων και, ταυτόχρονα, της ανάληψης των δεουσών ενεργειών για την προστασία των χριστιανών που πλήττονται βάναυσα στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και των λοιπών δοκιμαζόμενων συνανθρώπων μας.
Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος όμως έχει άλλη άποψη. Όπως αναφέρει στο προσωπικό του ιστολόγιο: Από πολύ μεγάλη θλίψη πλημμύρισε η ψυχή μας η είδηση, ότι οι Πάπας Ρώμης και Οικουμενικός Πατριάρχης θα πραγματοποιήσουν από κοινού μια ποιμαντική επίσκεψη στη νήσο Λέσβο με σκοπό να εμψυχώσουν τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, όσοι ευρίσκονται στη νήσο!
Θεωρούμε την ενέργεια αυτή σαν μια μαχαιριά, που δίδεται πισώπλατα στην πλάτη της φιλτάτης Πατρίδος μας! Μαχαιριά σε κρίσιμες ώρες! Οι Ηγέτες του Χριστιανισμού θα έπρεπε να ατενίσουν το πρόβλημα με άλλο μάτι. Δεν είναι μόνον οι δυστυχισμένοι αυτοί άνθρωποι-θύματα, τους οποίους κάποιοι Ξένοι Παράγοντες αποστέλλουν στην Χώρα μας μόνο και μόνο για να αλλοιώσουν τον χαρακτήρα της Ελλάδος, αλλά και της Ευρώπης! Αυτό που σήμερα απειλείται είναι η χριστιανική μας Πίστη! Οι μετανάστες είναι Μουσουλμάνοι στο θρήσκευμά τους. Το Ισλάμ διδάσκει το σύνθημα: «θάνατος στούς απίστους»! Ώστε, λοιπόν, η επίσκεψη του Πάπα και του Πατριάρχου στη Λέσβο ενισχύει ποικιλοτρόπως τον Ισλαμισμό, ενώ συγχρόνως αποδυναμώνει την αληθινή Πίστη στον αληθινό Θεό, την πίστη στον Σωτήρα Χριστό! Ελπίζουμε στην επίσκεψή τους αυτή οι Ηγέτες Ρώμης και Νέας Ρώμης να μη αποβάλουν τα θρησκευτικά τους σύμβολα και αρχιερατικά τους διαδήματα, για να μη ……..στενοχωρήσουν τους ταλαίπωρους αυτούς ανθρώπους, οι οποίοι ταλαιπωρούνται στους τόπους φιλοξενίας των.
Θεωρούμε επίσης την ενέργεια αυτή Πάπα και Πατριάρχη σαν μια καθαρή πράξη θεατρινισμού! Τι άραγε μπορούν να προσφέρουν στους ταλαιπωρημένους αυτούς ανθρώπους; Και εν πάση περιπτώσει, αν ήθελαν να δώσουν λίγο κουράγιο στους βασανισμένους αυτούς ανθρώπους γιατί δεν πηγαίνουν είτε στην Ειδομένη, είτε στον Πειραιά; Εκεί κορυφώνεται το πρόβλημά τους! Πηγαίνουν όμως στη Λέσβο, όπου ούτε θα πληγωθούν ψυχικά από το θέαμα, ούτε θα ταλαιπωρηθούν ως πρόσωπα! Ενώ στην Ειδομένη θα λέρωναν τα παπούτσια τους και τα ράσα τους με την λάσπη, αφού, όπως είναι γνωστόν, η Ειδομένη είναι ένας μεγάλος λασπότοπος!
Καταγγέλλουμε, λοιπόν, προς τον Ελληνικό Λαό με όση δύναμη διαθέτει η ψυχή μας την ενέργεια αυτή του Οικουμενικού μας Πατριάρχου και του Πάπα της Ρώμης! Είναι μια σκέτη ενέργεια αυτοπροβολής των! Τίποτε δεν μπορεί να προσφέρη στους μετανάστες, στους πρόσφυγες, στους λαθρομετανάστες! Όλοι αυτοί είναι θύματα των Μεγάλων Δυνάμεων και της μοχθηρίας των Τούρκων!
Εάν ο Πάπας της Ρώμης ήθελε να προσφέρη μια ουσιαστική βοήθεια στους μετανάστες, θα μπορούσε να δημιουργήση κάπου στην Ιταλία και με χρήματα του Βατικανού μια πρότυπη Μονάδα φιλοξενίας και αξιοπρεπούς διαβιώσεως προσφύγων και να πάρη εκεί όλους αυτούς τους πολύ-βασανισμένους ανθρώπους της Ειδομένης, θέτοντάς τους υπό την προστασία της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας!
Και από την άλλη πλευρά, εάν και ο Παναγιώτατος Οικουμενικός μας Πατριάρχης ήθελεν όντως να βοηθήση τους μετανάστες, θα ηδύνατο να μεταβή σε κάποιο από τα παράλια της Τουρκίας, όπου και εκεί συνωθούνται, βασανίζονται και υποφέρουν οι μετανάστες κλπ. και να τους δώση ένα πιάτο φαγητό και ένα χάδι αγάπης από την πλευρά της Ορθοδόξου Εκκλησίας! Μια τέτοια ενέργεια θα ήταν συγχρόνως και ένα χαστούκι στον εγωϊσμό του Τούρκου Ηγέτη κ. Ερντογάν, ο οποίος είναι ο κύριος μοχλός εφαρμογής όλης αυτής της μισανθρώπου συμπεριφοράς εις βάρος ταλαίπωρων ανθρώπων, οι οποίοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους και τρέπονται σε αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής!
Ο Πάπας της Ρώμης έξ άλλου, μετά από κάποιες Δηλώσεις Του περί των Αράβων εισβολέων στην Ευρώπη, κατά την ταπεινή μας γνώμη, κρίνεται όλως ακατάλληλος ως Επισκέπτης των μεταναστών στη Χώρα μας. Σύμφωνα με κάποιες Δηλώσεις του, οι οποίες είδαν το φώς της δημοσιότητος (βλ. www.rt.com/news/334590-pope-francis-arab-invasion), είπε τα εξής καταπληκτικά: «Η Ευρώπη αντιμετωπίζει μια Αραβική εισβολή, που αποτελεί ένα κοινωνικό γεγονός. Πόσες εισβολές έχει δεχθή η Ευρώπη κατά τήν διάρκεια της ιστορίας της! Αλλά μπόρεσε πάντοτε να τις ξεπεράσει και να προχωρήσει μπροστά, βρίσκοντας τον εαυτό της ωλοκληρωμένο και βελτιωμένο από τις πολιτιστικές ανταλλαγές, που επέφεραν αυτές οι εισβολές».
Ο Ποντίφικας επίσης συλλογίστηκε πάνω στην ιστορία της μετανάστευσης στην Ευρώπη και τήν θετική επίδραση που είχε στην Ευρωπαϊκή κουλτούρα, όπως την γνωρίζουμε σήμερα».
Έπειτα από τα παραπάνω προς τους θρησκευτικούς Ηγέτες Δύσεως και Ανατολής, τ.έ. τον Πάπα Ρώμης και τον Πατριάρχη της Νέας Ρώμης απευθύνουμε το ερώτημα:
Σεβάσμιοι Ηγέτες,
Γιατί προτιμήσατε την Λέσβο και όχι ένα θαλάσσιο κέντρο συγκεντρώσεως μεταναστών της Τουρκίας; Εκεί γεννάται το πρόβλημα! Εκεί είναι η αρχή της ταλαιπωρίας! Εκεί δρουν και αναπτύσσονται τα διάφορα κυκλώματα, τα οποία και εκμεταλλεύονται τους μετανάστες! Εκεί τους «τσουβαλιάζουν» σε κάτι σαπιοκάραβα και τους εξαποστέλλουν στη Λέσβο και αλλαχού, δηλ. στην ταλαιπωρία, ακόμη και στον πνιγμό ή και στον αργό θάνατο!
Σεβάσμιοι Ηγέτες του Χριστιανισμού! Αφήστε τους θεατρινισμούς! Δεν σας πρέπουν τέτοιες μικρόψυχες ενέργειες! Με την απόφασή Σας αυτή κατεβήκατε πολύ χαμηλά στη συνείδησή μας! Κυρίως όμως με την ενέργειά Σας αυτή ΕΓΚΛΗΜΑΤΕΙΤΕ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ! Άθελά Σας, βεβαίως, καθίστασθε συνεργοί στην εξαφάνιση της Ορθοδοξίας από την Ελλάδα και της Ελλάδος από τον Ευρωπαϊκό χάρτη.
Η επίσκεψή Σας είναι μια ύπουλη μαχαιριά, πισώπλατα, στην αγαπημένη μας Πατρίδα, την χιλιοδοξασμένη Ελλάδα μας! Με όλο το σεβασμό μου Σας εκφράζω τη λύπη μου.

http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/2197953/amvrosios-pisoplati-macheria-i-episkepsi-papa-ke-vartholomeou-sti-lesvo

Ο μουσουλμανικός κόσμος και η άρρωστη σχέση του με τη γυναίκα, το σώμα και την ηδονή.

Ολλανδική πόλη αποφάσισε οι γυναίκες να μην φορούν κοντές φούστες ώστε να μην προκαλούν τον μουσουλμανικό πληθυσμό. Στη Γερμανία οι πισίνες καλούνται να θεσπίσουν νέους κανόνες συμπεριφοράς για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις.
Μια διαφορετική προσέγγιση του Προσφυγικού Οι εργαζόμενες δεν πρέπει να φοράνε φούστες ή φορέματα που φτάνουν πάνω από το γόνατο. Η εντολή έφτασε πριν από μερικές ημέρες με mail στις υπαλλήλους των δημοτικών υπηρεσιών του Νιέουφ Ουέστ, προάστιου του Αμστερνταμ με 133.000 κατοίκους, πολλοί από τους οποίους είναι μετανάστες από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Η απαγόρευση της μίνι φούστας προκάλεσε σάλο στην ολλανδική πρωτεύουσα, μια από τις πιο φιλελεύθερες πόλεις της Ευρώπης και λίκνο κινημάτων υπέρ των ατομικών δικαιωμάτων και της χειραφέτησης. Και το ερώτημα που έθεσαν πολλοί στην Ολλανδία είναι εάν η χώρα τους έχει αρχίσει να κάνει εκπτώσεις στις ελευθερίες της.Μόνο που δεν αφορά μόνο τους Ολλανδούς. Γιατί πριν από την απαγόρευση στο Νιούεφ Ουέστ, οι υπεύθυνοι της πισίνας Ερικσντάλσμπαντετ στη Στοκχόλμη της Σουηδίας, σύμβολο της ισότητας αφού άντρες και γυναίκες κολυμπούν μαζί εκεί από τα τέλη του 19ου αιώνα, αποφάσισαν να χωρίσουν τα τζακούζι σε ανδρών και γυναικών έπειτα από καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις.Αυτή ήταν ακόμη μία απόφαση που ερμηνεύθηκε ως οπισθοχώρηση από τις ευρωπαϊκές αξίες αλλά και ως παράδοση στον φόβο. Περίπου αυτόν τον φόβο, γράφει η Μαρία Σερένα Νατάλε στην Corriere della Sera, που περιγράφει ο Μισέλ Ουελμπέκ στην Υποταγή. Εκεί ο γάλλος συγγραφέας φαντάζεται τη χώρα του να κυβερνάται το 2022 από έναν μουσουλμάνο, ο οποίος επιβάλλει σιγά-σιγά και ένα είδος σοφτ σαρίας.Πολιτική σάτιρα, ουελμπεκική πρόκληση ή τραγική προφητεία; Στη Γαλλία είναι πολύ δύσκολο να εκφράσεις τη γνώμη σου. Εχω γράψει πολύ όλα αυτά τα χρόνια, αλλά τώρα η πίεση έχει γίνει ανυπόφορη. Με κατηγορούν για ισλαμοφοβία. Είναι μια ανήθικη προσβολή, μια δίωξη λέει ο ίδιος.Κι αν ο Ουελμπέκ χαρακτηρίζεται προκλητικός (αρκεί να θυμηθεί κανείς ότι στην Πλατφόρμα έχει χαρακτηρίσει το Ισλάμ μια θρησκεία ηλίθιων Βεδουίνων), δεν μπορεί να πει κανείς τον γαλλοαελγερινό δημοσιογράφο και συγγραφέα Καμέλ Νταούντ, ο οποίος κατηγορήθηκε επίσης για ισλαμοφοβία από μια ομάδα γάλλων διανοούμενων επειδή απέδωσε τη συμπεριφορά πολλών μουσουλμάνων στις συνθήκες σεξουαλικής στέρησης που επικρατούν στον μουσουλμανικό κόσμο και την άρρωστη σχέση του με τη γυναίκα, το σώμα και την ηδονή.

αναγνωστης

Κανένα ΜΜΕ δεν τον θυμήθηκε. Πέθανε μόνος σε ένα διαμέρισμα και τον βρήκαν μέρες αργότερα

Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος (12 Ιουλίου 1912 – 13 Απριλίου 1984) ήταν Έλληνας ηθοποιός.
20160314024018258296%CE%B1%CF%81%CF%87%C
Γεννήθηκε στο Διακοφτό Αχαΐας στις 12 Ιουλίου 1912. Σπούδασε στην Αθήνα στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Την πρώτη του εμφάνιση στη σκηνή την έκανε στον ρόλο του ιππότη στον Βασιλιά Ληρ. Στο Εθνικό Θέατρο παρέμεινε μέχρι το 1941. Συνολικά για 46 χρόνια, ερμήνευσε και έπαιξε στους μεγαλύτερους θιάσους της εποχής του. Πρώτη του ταινία ήταν, το 1947, τα «Παιδιά της Αθήνας». Συνολικά έπαιξε σε 136 ταινίες, ανάμεσά τους «Ένας ιππότης για τη Βασούλα», «Η βίλα των οργίων», «Ο κυρ Γιώργης εκπαιδεύεται», «Φουσκοθαλασσιές», «Ο Κύριος Πτέραρχος» κ.τ.λ. Τελευταία ταινία του ήταν το «Ταξίδι στα Κύθηρα». Έπαιξε και στην τηλεόραση όπου ο ρόλος του κυρ-Γιώργη στο «Λούνα-Παρκ» τον καθιέρωσε στη λαϊκή συνείδηση. Πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής του μόνος, καθότι άγαμος και πέθανε στις 13 Απριλίου 1984.
20160314024018569410pppgginppoluoo3a.jpg
Βρέθηκε στο σπίτι του, λίγες μέρες αργότερα.
Προς τιμή του, ο Δήμος Διακοπτού τοποθέτησε την προτομή του στην παραλία του δήμου. Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος έκανε πολλές αγαθοεργίες, κυρίως στην περιοχή όπου γεννήθηκε, χωρίς αυτό να είναι ευρέως γνωστό.
201603140240187704810papagiannopoulos.jp
Το 1968 βραβεύτηκε με το βραβείο των Ελλήνων κριτικών για την ταινία «Το κανόνι και το αηδόνι».
20160314024018968338%CE%B1%CF%81%CF%87%C
Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος αν και δεν χαρακτηρίστηκε ποτέ «ζεν πρεμιέ» του ελληνικού κινηματογράφου, είχε πάντα μεγάλη επιτυχία στις γυναίκες.
Όπως ανέφερε ο ανιψιός του μεγάλου κωμικού Τάκης Βλαστός στη «Μηχανή του Χρόνου», ο θείος του συνήθιζε να λέει μεταξύ σοβαρού και αστείου για τις κατακτήσεις του: «την βλέπεις αυτή την καράφλα; Πόσες τρίχες λείπουν; Κάθε μια τρίχα είναι και μια ικανοποιημένη γυναίκα».
Ωστόσο υπήρξε μια γυναίκα, που δεν κατάφερε να την κατακτήσει αν και ήταν πολύ ερωτευμένος μαζί της. Ήταν η Άννα Καλουτά, η ξανθιά γαλανομάτα ηθοποιός της επιθεώρησης.
Ο λόγος που ο ερωτας του Παπαγιαννόπουλου έμεινε ανεκπλήρωτος ήταν ότι η όμορφη πρωταγωνίστρια διατηρούσε δεσμό με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα.
20160314024019171168%CE%B1%CE%BD%CE%BD%C
Ο Νιόνιος, παρόλο που σεβάστηκε το γεγονός ότι η Καλουτά ήταν δεσμευμένη και μάλιστα με έναν συνάδελφό του, πληγώθηκε πολύ.
Οι άνθρωποι που τον έζησαν θυμούνται πως η απόρριψη της ηθοποιού του στοίχισε και για αρκετό καιρό κλείστηκε στον εαυτό του.
Άγαμος λόγω ροχαλητού
Ο Παπαγιαννόπουλος αν και είχε πολλούς δεσμούς στη ζωή του, δεν παντρεύτηκε ποτέ.
Καθώς μεγάλωνε, κάποιοι τον χαρακτήρισαν «γεροντοπαλίκαρο», αλλά ο ίδιος συνήθιζε να αστειεύεται με το θέμα του γάμου.
Όταν οι φίλοι και οι γνωστοί του τον ρωτούσαν γιατί δεν παντρεύτηκε με καμία από τις συντρόφους του, εκείνος απαντούσε : «Εγώ ροχαλίζω πολύ, ποια γυναίκα θα με ανεχτεί;».
Όταν τον ρώτησε ο Αλέκος Σακελάριος απάντησε: «εγώ να παντρευτώ; Δεν πάω να πνιγώ καλύτερα;»
Ο γυναικοκατακτητής που δεν παντρεύτηκε ποτέ
20160314024019430977Photo260.jpg
Οι ανιψιές του Παπαγιαννόπουλου
Ο «γυναικοκατακτητής» Παπαγιαννόπουλος σεβόταν και θαύμαζε πολύ τις γυναίκες.
Γι’ αυτό ήταν πάντα διακριτικός και προσπαθούσε να κρύβει τις σχέσεις του, ώστε να μην εκθέτει τις συντρόφους του.
Ακόμα και όταν έβγαινε έξω μαζί τους, προσπαθούσε να πηγαίνει σε μέρη που δεν ήταν πολυσύχναστα.
Οι φίλοι του, που γνώριζαν την επιθυμία του να κρατάει την προσωπική του ζωή μακριά από τη δημοσιότητα, ακόμα και όταν τον συναντούσαν με κάποια κοπέλα, προσποιούνταν ότι δεν τον είχαν δει για να μην τον φέρουν σε δύσκολη θέση.
Μεγαλώνοντας ο Παπαγιαννόπουλος απέκτησε αδυναμία στις νεαρότερες κοπέλες. Για να είναι σίγουρος ότι δε θα δημιουργήσει πρόβλημα σε κάποια κοπέλα, όταν έβγαιναν τις σύστηνε πάντα ως ανιψιές του.
“Αλλωστε ήταν και αρκετά νέες σε ηλικία.
Ο Γιάννης Δαλιανίδης, που ήταν στενός συνεργάτης του, είχε γνωρίσει αρκετές από τις «ανιψιές» του.
Όταν τύχαινε κάποια ανιψιά να είναι και νεαρή ηθοποιός, ο Νιόνιος προσπαθούσε να τις βοηθήσει και ζητούσε από το γνωστό σκηνοθέτη «ένα μικρό ρολάκι για την ανιψιά του».
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Βραδυνή, θέλοντας να αποφύγει τα σχόλια γύρω από την 3ρωτική του ζωή, είχε δηλώσει: «Ούτε ωραίος είμαι, ούτε τον γόη κάνω και δεν σέρνονται οι γυναίκες πίσω μου. Εξ’ άλλου δεν είναι σωστό να κάθεται κανείς και να αραδιάζει κατακτήσεις».
20160314024019723124Ftoxeia-Kai-Aristokr
Την τακτική αυτή ακολούθησε μέχρι το τέλος της ζωής του, κάνοντας όλους όσους τον γνώρισαν να μιλούν για έναν γνήσιο τζέντλεμαν.
Πηγή
http://expresstime.gr/kanena-mme-den-ton-thimithike-pethane-monos-se-ena-diamerisma-ke-ton-vrikan-meres-argotera