Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Δεν τα «βρήκαν» Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και Hellenic Seaways για τα δρομολόγια.

Τελικά άνθρακας ο θησαυρός, ή ήταν πολύ όμορφο για να είναι αληθινό… Ο λόγος για την επικείμενη συμφωνία του Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και της Ναυτιλιακής Εταιρείας Hellenic Seaways σύμφωνα με την οποία η εταιρεία θα εκτελούσε τα δρομολόγια από Καβάλα για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου με τελικό προορισμό το Λιμάνι του Πειραιά. Η άγονη επιδοτούμενη δηλαδή γραμμή Καβάλας – Λήμνου – Μυτιλήνης – Χίου – Σάμου – Ικαρίας. Η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών δεν ολοκληρώθηκε καθώς από πλευράς της Hellenic Seaways κρίθηκε οικονομικά ασύμφορη η προσφορά του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και για τον λόγο αυτό δεν έπεσαν και οι σχετικές υπογραφές για ένα τρίμηνο έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία του διεθνούς διαγωνισμού για την εξεύρεση εταιρείας που θα εξυπηρετεί αυτή τη γραμμή για μια 3ετία.
ΕΚΠΤΩΤΗ ΑΛΛΑ…
Υπενθυμίζεται ότι η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου (ΝΕΛ) που εκτελούσε μέχρι πρότινος το συγκεκριμένο δρομολόγιο κρίθηκε έκπτωτη από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας διότι δεν εκπλήρωνε τις συμβατικές υποχρεώσεις, καθώς τα δρομολόγια εκτελούνταν με σημαντική χρονική καθυστέρηση στα λιμάνια λόγω έλλειψης καυσίμων. Η ταλαιπωρία των κατοίκων και των επαγγελματιών των νησιών αλλά και των τουριστών ήταν τεράστια και γι’ αυτό με το τέλος του καλοκαιριού του υπουργείο έλαβε την απόφαση να κηρύξει έκπτωτη την εταιρεία. Είχε προηγηθεί στις 25 και 26 Αυγούστου μια διημερίδα στη Μυτιλήνη με την παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας κ. Βαρβιτσιώτη και εκπροσώπων των Ναυτιλιακών εταιριών Hellenic Seaways και BlueStar Ferries όπου ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι η ταλαιπωρία των νησιών θα λάβει τέλος αφού οι δύο προαναφερθείσες  εταιρείες ήταν πρόθυμες να αναλάβουν το έργο της ΝΕΛ επί τρίμηνο, έως ότου ολοκληρωνόταν ο Διεθνής Διαγωνισμός. Μάλιστα προ ημερών σχεδόν «ανακοινώθηκε» από ναυτιλιακούς πράκτορες πως το σκάφος της Hellenic Seaways «Μύκονος» θα ξεκινούσε δρομολόγια την περασμένη Τετάρτη… Το υπουργείο και η εταιρεία δεν συμφώνησαν στα οικονομικά τελικά και η υπόθεση ναυάγησε…

ΜΕ ΥΠΕΚΜΙΣΘΩΣΗ
Αξίζει να σημειωθεί ότι το σκάφος της ΝΕΛ «Μυτιλήνη» είναι αγκυροβολημένο και ακινητοποιημένο στο Λιμάνι της Καβάλας εδώ και μια εβδομάδα, καθώς σύμφωνα με βασικές πληροφορίες, η εταιρεία τηρούσε στάση αναμονής όλο αυτό το διάστημα έως ότου ξεκαθαριστεί η επίθεση με την συμφωνία υπουργείου και Hellenic Seaways. Αν η συμφωνία ολοκληρωνόταν η ΝΕΛ θα έδενε με την εντολή να αποπλεύσει το σκάφος της για άλλο λιμάνι. Τελικά συμφωνία δεν υπήρξε και το «Μυτιλήνη» αναμένει τις επόμενες εξελίξεις. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες το «Μυτιλήνη» θα συνεχίσει να εκτελεί τα επίμαχα δρομολόγια τις επόμενες μέρες με τη μορφή υπεκμίσθωσης! Δηλαδή θα μισθωθεί από άλλη ναυτιλιακή εταιρεία για α εκτελεί τα δρομολόγια της άγονης γραμμής, από τη στιγμή που η ΝΕΛ έχει κριθεί έκπτωτη… Μάλιστα ναυτιλιακός πράκτορας που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του μας διαβεβαίωσε ότι η εξέλιξη αυτή με το «Μυτιλήνη» είναι τελειωμένη καθώς και θέμα λίγων ημερών ή και ωρών θα ανακοινωθεί!!!
ΚΑΧΥΠΟΠΤΟΙ
Η εξέλιξη αυτή μας κάνει αρκετά έως πολύ καχύποπτους καθώς δεν είναι τυχαίο ότι το «Μυτιλήνη» δεν αναχώρησε από το Λιμάνι της Καβάλας για άλλο προορισμό, αλλά περίμενε εντολές όλο αυτό το διάστημα «δεμένο»… Δε γνωρίζουμε κατά πόσο ήταν ειλικρινείς οι προθέσεις του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας ώστε να δώσει τέλος στην ομηρία των νησιών και όλων αυτών που βίωνα όλα αυτά τα χρόνια αυτή την ταλαιπωρία με την ΝΕΛ… Δε γνωρίζουμε αν όλο αυτό ήταν ένα ελιγμός του υπουργείου για να κερδίσει χρόνο ή και χρήμα… Το βέβαιο είναι ότι κάποιοι σε αυτή την υπόθεση έπαιξαν παιχνίδι εις βάρος όλων αυτών που ταλαιπωρούνται από αυτή την κατάσταση  με τα δρομολόγια για τα νησιά της άγονης γραμμής του Βορείου Αιγαίου. Επίσης είναι βέβαια ότι η ομηρία θα συνεχιστεί για αρκετό διάστημα ακόμη, καθώς είναι αμφίβολο πλέον κατά πόσο θα εκδηλωθεί ενδιαφέρον από ναυτιλιακές εταιρείες ή εταιρεία σε ότι αφορά τον Διεθνή Διαγωνισμό και τη υπογραφή σύμβασης με το Υπ. Ναυτιλίας για τα προαναφερθέντα δρομολόγια. Το μόνον βέβαια είναι ότι στη χώρα μας συνεχίζεται τα πάντα να γίνονται με προχειρότητα, την ίδια ώρα που τα οικονομικά συμφέροντα καθορίζου τις τύχες μας.
Σ.Σ. Αλήθεια το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών τι έχει να πει για όλα αυτά;
Πηγή: Εφημερίδα ΚΑΒΑΛΑ

Κρούγκμαν: «Ζουρλομανδύας το ευρώ»

Κρούγκμαν: «Ζουρλομανδύας το ευρώ»
Σφοδρή επίθεση του γνωστού οικονομολόγου κατά της Γερμανίας.

Όχι άλλη λιτότητα
Ο οικονομολόγος Πωλ Κρούγκμαν καλεί όλες τις υπερχρεωμένες χώρες της ευρωζώνης να ενωθούν κατά της Γερμανίας. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στον Irish Examiner, απευθύνθηκε στη κυβέρνηση της Ιρλανδίας και είπε: «Η απουσία μίας συμμαχίας των οφειλετών κρατών είναι σοκαριστική. Θα μπορούσαν να πουν "κοιτάξετε, κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, αλλά κάντε μας τη χάρη"».
Ο διάσημος νομπελίστας οικονομολόγος, που είναι πολέμιος της πολιτικής λιτότητας που επιβάλει η Γερμανία στην ευρωζώνη, χαρακτήρισε «ζουρλομανδύα» το ευρώ.
EU3
«Ακόμη και η ελάχιστη χαλάρωση όμως, μπορεί να σημαίνει λίγο λιγότερο απαίσια ζωή για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους», σημειώνει ο Krugman.
Στη σφοδρότατη επίθεση κατά της Γερμανίας, ο Κρούγκμαν τονίζει ότι το ευρώ διοικείται αποκλειστικά για το συμφέρον της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης και αυτό θα οδηγήσει σε ακόμα χειρότερη κατάσταση.
«Το ευρώ που επρόκειτο να ανοίξει το δρόμο για την ευρωπαϊκή ενότητα, θα οδηγήσει τελικά σε μία πολύ διχασμένη ήπειρο που νιώθει εξαπατημένη από τον πυρήνα», συμπεραίνει ο βραβευμένος οικονομολόγος.


Read more: http://www.newsbomb.gr/diethnh/story/393500/kroygkman-zoyrlomandyas-to-eyro#ixzz3Dgrg2A8E

Μάλτα: Έριξε… άκυρο σε πλοίο λόγω Έμπολα!

Την είσοδο στα χωρικά ύδατα της χώρας, σε ένα εμπορικό πλοίο, το οποίο είχε ζητήσει βοήθεια καθώς ένα μέλος του πληρώματός του έχει εμφανίσει συμπτώματα παρόμοια με αυτά του Έμπολα, εμπόδισαν οι Αρχές της Μάλτας.
Το γεγονός ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Τζόζεφ Μούσκατ, εξηγώντας ότι έλαβε την απόφαση αυτή για να προστατεύσει τη χώρα του.
Σημειώνεται ότι το πλοίο, νηολογίου Χονγκ Κονγκ, είχε αποπλεύσει από τη Γουινέα και κατευθυνόταν στην Ουκρανία.
Η Γουινέα είναι μία από τις χώρες της Δυτικής Αφρικής που έχει πληγεί περισσότερο από την επιδημία του Έμπολα τους τελευταίους μήνες.
Συνολικά το πλήρωμά του εμπορικού πλοίου αποτελείται από 21 ναυτικούς…


Read more: http://www.newsbomb.gr/diethnh/story/496544/malta-akyro-se-ploio-opoy-epivainei-asthenis-me-symptomata-empola#ixzz3DgoAXjFc

Ο φόβος του Εμπολα παραλύει την οικονομική δραστηριότητα

Ο φόβος του Εμπολα παραλύει την οικονομική δραστηριότητα

Οι οικονομικές επιπτώσεις της επιδημίας του ιού Εμπολα ενδέχεται να είναι «καταστροφικές» στις τρεις χώρες-εστίες της επιδημίας, τη Σιέρα Λεόνε, τη Γουινέα και τη Λιβερία, εξαιτίας κυρίως του «παράγοντα του φόβου» που παραλύει την οικονομική δραστηριότητα, προειδοποίησε η Παγκόσμια Τράπεζα.
«Αν ο ιός εξακολουθήσει να εξαπλώνεται στις τρεις χώρες (...) οι οικονομικές επιπτώσεις του ενδέχεται να οκταπλασιαστούν, επιφέροντας ένα καταστροφικό σοκ στα ήδη εύθραυστα κράτη», εκτιμά η ανακοίνωση της Παγκόσμιας Τράπεζας. Εκτιμά ακόμα ότι το ΑΕΠ σε Λιβερία, Γουινέα και Σιέρα Λεόνε ενδέχεται να μειωθεί κατά 359 εκατομμύρια δολάρια το 2014 και κατά 809 εκατομμύρια δολάρια το 2015, αν η επιδημία δεν περιοριστεί.
Χθες, η Ε.Ε. δεσμεύθηκε να προσφέρει επιπλέον 78 εκατομμύρια ευρώ για να βοηθήσει στη μάχη κατά του Εμπολα.
(ΠΗΓΗ: ΑΠΕ)

Πολιορκούν την κουρδική πόλη Κομπάνι Προέλαση των τζιχαντιστών στη βόρεια Συρία

Πολιορκούν την κουρδική πόλη Κομπάνι

Προέλαση των τζιχαντιστών στη βόρεια Συρία

Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους κατέλαβαν 16 χωριά στα περίχωρα της Κομπάνι, στη βόρεια Συρία, απειλώντας την τρίτη σε μέγεθος κουρδική πόλη της χώρας που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.
Φωτογραφία αρχείουΦωτογραφία αρχείου
Αν οι τζιχαντιστές καταλάβουν την Κομπάνι (ή Άιν αλ Άραμπ), θα απειλήσουν άμεσα τις κουρδικές περιοχές της βορειοανατολικής Συρίας.
 
Ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ράμι Άμπντελ, ανέφερε ότι το τελευταίο 24ωρο οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους εξαπέλυσαν μεγάλη επίθεση, με βαρύ οπλισμό, πυροβολικό και άρματα, και κατέλαβαν «τουλάχιστον 16 χωριά στα ανατολικά και τα δυτικά της Κομπάνι». 
 
Χιλιάδες κούρδοι μαχητές υπερασπίζονται την πόλη, που έχει περικυκλωθεί από τους τζιχαντιστές.
 
Η Κομπάνι είναι η τρίτη σε μέγεθος κουρδική συριακή πόλη μετά το Καμισλί και το Αφρίν. Η κατάληψή της θα επέτρεπε στους τζιχαντιστές να έχουν υπό τον έλεγχό τους μια μεγάλης έκτασης ενιαία εδαφική περιοχή πάνω στα σύνορα των δύο χωρών. Για τους Κούρδους πρόκειται για μια μάχη ζωτικής σημασίας γιατί εάν πάρει την πόλη αυτή, το ΙΚ θα είναι σε θέση να φτάσει πολύ γρήγορα και σε άλλες κουρδικές περιοχές της Συρίας, όπως η Χασάκα, στα βορειοανατολικά.
 
Τον περασμένο Ιούλιο, οι Κούρδοι, με τη συνδρομή εκατοντάδων άλλων από την Τουρκία, είχαν απωθήσει σφοδρή επίθεση του ΙΚ, όμως η νέα επιδρομή που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι ακόμη μεγαλύτερη, σύμφωνα με τον Ράμι Άμπντελ .
 
Μετά την ανάδυση του ΙΚ στη Συρία, το 2013, οι Κούρδοι μάχονται κατά των τζιχαντιστών, υπερασπιζόμενοι τις ζώνες όπου έχουν εγκαθιδρύσει μια σχεδόν αυτόνομη περιοχή μετά την έναρξη του εμφυλίου πολέμου στη χώρα, τον Μάρτιο του 2011.
 
Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ
Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από ηγέτη πόμολο ,εντολοδόχο ,εισπράκτορα , που να έχει ρόλο περιφερειάρχη .


Έχει ανάγκη από ηγέτη που να βάζει πάνω και πέρα από όλα τους έλληνες την Ελλάδα τον ελληνισμό και βέβαια την καρδία μας την ματωμένη την Κύπρο .

Αν ο η ηγέτης της Ελλάδας δεν έχει αυτά προτεραιότητα τότε είναι απόλυτος βέβαιο (σιγά το νέο ) ότι έχουμε προδότη .

Δεν είναι δυνατών ο Έλληνας να υποφέρει να εξευτελίζετε και η κυβέρνηση να προσφέρει τα πάντα για να δέχεται λαθρομετανάστες.

Ποια είναι η ευεργετική πολιτική που προσφέρει η κυβέρνηση του Π.Α.Σ.Ο.Κ στους έλληνες.

Δυστυχώς οι έλληνες βουλευτές είναι εξαρτώμενη από επιχειρηματίες καθώς και μέσα ενημέρωσης και αυτό αποδεικνύετε από κάτι απλό οι νόμοι που περνανε με μη δημοκρατικό τρόπο τους ψηφίζουν με κάλπικες αντιδράσεις .

Είναι τόσο μεγάλη η εξάρτηση που γερνώντας οι βουλευτές βάζουν στην θέση τους τα παιδιά τους τα ανίψια τους τα εγγόνια τους .

Με αυτό τον τρόπο δυστυχώς διαιωνίζετε μια κατάσταση διαφθοράς και σήψης στο ελληνικό κοινοβούλιο που μόνο ένας νόμος θα μπορούσε να μου αλλάξει αυτή την σκέψη .

Κανένας βουλευτής δεν μπορεί να εκλέγετε πάνω από μια τετραετία εάν μέσα σε αυτή την περίοδο έχουμε εκλογές στα κόμματα για αρχηγό τότε να γίνετε μέσα από τους εκλεγμένους βουλευτές όμως να ψηφίζουν για αρχηγό τα μέλη του κόμματος και όχι οι βουλευτές και να απαγορευτε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να παίρνουν θέση μέχρι και το τέλος τον εκλογών .

Αυτός είναι νόμος και αυτός θέλει τόλμη .

Επίσης ένας νόμος που για μένα είναι βασικός άμεση απέλαση όλων των λαθρομεταναστών που μπήκαν στην Ελλάδα από το 2000 μέχρι σήμερα

Αφού βέβαια δώσουν απάντηση όλοι οι υπουργοί δημόσιας τάξεως , εξωτερικών ,παιδείας όπως και πρωθυπουργοί γιατί έκλειναν τα μάτια σε αυτό το έγκλημα

Να απαγορευτεί οποιαδήποτε πώληση κατοικίας σε μέρη όπου έχουν βάλει λαθρομετανάστες για να υποβαθμίσουν περιοχές καθώς και να ελεγχτεί και να θεωρηθεί παράνομη κάθε αγορά που έγινε στις περιοχές που βιώνουν τρομοκρατία από μετανάστες .

Αυτά για μένα είναι τόλμη και αυτά που θεωρεί ο ναζιστής γιατρός Γιώργος Παπανδρέου που θα μένει στην ιστορία ως ο μεγαλύτερος ανθέλληνας μετά το Μητσοτάκη από την αποστασία και μετά .



Έλληνες έρχονται Χριστούγεννα οι εποχές είναι δύσκολες όταν δεν υπάρχει δημοκρατία οι εποχές είναι δύσκολες όταν κυβερνάμε τζάκια.

Έστω και φτωχικά ας μαζευτούμε στα τραπέζια μας με οικογένεια συγγενής και φίλους και ας γιορτάσουμε την γέννηση του θεανθρώπου

Είναι μέρες μεγάλης χαράς για εμάς τους ορθοδόξους χριστιανούς γιατί γεννήθηκε η ελπίδα και η χαρά .

Όσο υπάρχει η ελπίδα αυτοί θα φοβούνται αυτά τα Χριστούγεννα είναι ποιο όμορφα και οι οικογένειες πρέπει να ενωθούν οι έλληνες να συμφιλιωθούν όπως εκείνα τα μαύρα χρόνια της κατοχής .

Όσο υπάρχει ελπίδα ο άνθρωπος θα ζει

Χ. Ροχανί: Το ΙΚ θέλει να δολοφονήσει την ανθρωπότητα

Ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί καταδίκασε σήμερα τους αποκεφαλισμούς αθώων ανθρώπων που διαπράττει το Ισλαμικό Κράτος, υπογραμμίζοντας ότι η εξτρεμιστική οργάνωση θέλει να «δολοφονήσει την ανθρωπότητα» κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης που παραχώρησε στο NBC News, αποσπάσματα της οποίας μετέδωσε σήμερα το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο.

«Από την οπτική γωνιά των ισλαμικών αρχών και του ισλαμικού πολιτισμού, το να δολοφονείς αθώους ανθρώπους ισοδυναμεί με τη δολοφονία ολόκληρης της ανθρωπότητας» υπογράμμισε ο Ροχανί.

«Και συνεπώς η δολοφονία και ο αποκεφαλισμός αθώων ανθρώπων στην πραγματικότητα είναι ντροπή για εκείνους και αποτελεί θέμα ανησυχίας και οδύνης για όλους τους ανθρώπους, για την ανθρωπότητα ολόκληρη» τόνισε ο Ιρανός πρόεδρος.http://www.e-typos.com/Post.aspx?id=58266&title=%25CE%25A7.%2520%25CE%25A1%25CE%25BF%25CF%2587%25CE%25B1%25CE%25BD%25CE%25AF%253A%2520%25CE%25A4%25CE%25BF%2520%25CE%2599%25CE%259A%2520%25CE%25B8%25CE%25AD%25CE%25BB%25CE%25B5%25CE%25B9%2520%25CE%25BD%25CE%25B1%2520%25CE%25B4%25CE%25BF%25CE%25BB%25CE%25BF%25CF%2586%25CE%25BF%25CE%25BD%25CE%25AE%25CF%2583%25CE%25B5%25CE%25B9%2520%25CF%2584%25CE%25B7%25CE%25BD%2520%25CE%25B1%25CE%25BD%25CE%25B8%25CF%2581%25CF%2589%25CF%2580%25CF%258C%25CF%2584%25CE%25B7%25CF%2584%25CE%25B1

Νέα διλήμματα προς τους Έλληνες ψηφοφόρους

Νέα διλήμματα  προς τους Έλληνες ψηφοφόρους από τον ίδιο των πρωθυπουργό της Ελλάδος  .
ΕΙΠΕ λέει ότι αν έρθει στην η κυβέρνηση ο σύριζα οι τράπεζες θα αδειάσουν από χρήματα. Με λίγα λόγια θα επικρατήσει το χάος . Άλλωστε ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος οι δυο άνθρωποι που κυβερνούν έχουν κάνει ότι περνάει από το χέρι τους να σώσουν την οικονομία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη μεριά μιλάει όπως μιλάει κάθε κόμμα της αντιπολίτευση.
Δεν καταλαβαίνω δηλαδή ποια είναι η διαφορά της ΝΔ με το ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝΟΙΚΟΝΟΜΙΑ η μήπως ξεχάσαμε  στο ζαππειο.
Η ΝΔ ήταν αντιπολίτευση και έκανε ότι κάνει ο σύριζα τώρα.
Όταν ο σαμαράς έγινε πρωθυπουργός δεν έκανε τίποτα από όσα είχε δήλωση πριν εκλεγεί πρωθυπουργός.
Άρα ο σαμαράς προφανώς γνωρίζει, όπως και ο προκάτοχος του, Γιώργος Παπανδρέου, το πνεύμα των προεκλογικών  παροχών   στην νέα τάξη πραγμάτων, είναι ένα παραμύθι.
Άλλα λέω,  πριν τις εκλογές και αλλά κάνω μετά, είναι διαδεδομένο φαινόμενο  και στις ποιο ανεπτυγμένες χώρες τις δύσης.
Για μένα Η ΝΔ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμματα της νέας τάξης πραγμάτων.
Με λίγα λόγια δεν έχουν και πολύ αίσθηση δημοκρατίας, απορώ μάλιστα, πως στελέχη και των δυο κομμάτων παραμένουν στις παρατάξεις αυτές.
Η οικονομία είναι ένα βασικό ζητούμενο και σίγουρα μας αφορά όλους. Άρα η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ με ξεκάθαρο τρόπο έχουν δηλώσει απόλυτη πίστη στην Ε.Ε και το Ν.Α.Τ.Ο. Άρα δεν θα υπάρξει κάποια μεταβολή στην οικονομία με σύριζα στην εξουσία που δεν θα γνωρίζει και δεν θα έχει εγκρίνει η Ε.Ε.
Καμιά μεταβολή δεν μπορεί να υπάρξει στην οικονομία όσο η ελλαδα βρίσκετε στο ευρώ. Δεν έχει δικαίωμα να κάνει οικονομική πολιτική δική της με νόμισμα που δεν ελενχει. ΥΠΑΡΧΕΙ  αντίρρηση;;;

Απλά, εκτός του ότι, είναι αντιδημοκρατικό να βάζεις διλήμματα στους Έλληνες πρέπει να ξεκαθαρίζουν τα δυο αυτά κόμματα ποιες είναι οι διαφορές τους.
ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ
ΣΤΗΝ  ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΤΟ  ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ
ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ   ΣΥΝΕΙΔΗΔΗ ΤΟΥ  ΕΛΛΗΝΑ
ΣΤΗΝ  ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ
ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ


Στον ελληνικό  πολιτισμό και την εθνική ταυτότητα του ελληνα πολίτη θα δώσουν κάποια αξία ;;;;
Για εθνική αξιοπρέπεια θα μιλήσουν;;;;

ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ  και σεβασμό στο σύνταγμα του κράτους θα μιλήσουν;;;;
Για τέλος στην παραπληροφόρηση από τα ΜΜΕ ;;;

Όσο για την πολυγλωσσία του σύριζα που δήθεν παρουσιάζουν τα μέσα ενημέρωσης είναι μεγάλο παραμύθι.

Έχει ξεκάθαρο λόγο . Απλά δεν είναι αριστερό κόμμα όπως και η ΝΔ δεν είναι δεξιό κόμμα.

 

ΔΙΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Ρακιντζής: Η κυβέρνηση προστατεύει τους επωνύμους

Νόμος παρέχει αμνηστία στις διοικήσεις των ΔΕΚΟ, επώνυμοι απαλλάσσονται των κατηγοριών με βουλεύματα.
Καθεστώς ασυλίας για επωνύμους αλλά και δημόσιους λειτουργούς κατήγγειλε και περιέγραψε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής. Σε μια περίοδο που το φαινόμενο της διαφθοράς στον δημόσιο βίο έχει πάρει γιγαντιαίες διαστάσεις και η κυβέρνηση το επικαλείται για να δικαιολογήσει τις αιματηρές περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες και το εισόδημα των μισθωτών, ο Λ. Ρακιντζής κατήγγειλε ότι κάθε φορά που προσπαθεί να ελέγξει κάποιον επώνυμο προσκρούει σε "τείχος ασυλίας". Παρ' ότι δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα παραδείγματα, περιέγραψε τα υλικά αυτού του "τείχους" λέγοντας ενδεικτικά ότι οι διοικήσεις των ΔΕΚΟαπαλλάσσονται των ευθυνών με νόμο ο οποίος υποκρύπτει αμνηστία, ενώ οι επώνυμοι απαλλάσσονται των κατηγοριών με δικαστικά βουλεύματα. Ποιος κινεί εν τέλει τα νήματα;
Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ απέρριψαν χθες τις αιτήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜ.ΑΡ. να διενεργηθεί έλεγχος από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για τις καταγγελίες περί παρεμβάσεων και λογοκρισίας (ομιλία Τσίπρα) στη ΝΕΡΙΤ.

Μπαμπούλας στο τραπέζι ο 13ος και ο 14ος μισθός

Αν και επισήμως η κυβέρνηση αφορίζει τις εκλογές, το ενδεχόμενο να μην υπάρξει συμφωνία με την τρόικα και να καταστούν αναπόφευκτες οι πρόωρες κάλπες αρχίζει να απασχολεί -ή τουλάχιστον έτσι υποστηρίζεται- το Μαξίμου.

Το κλίμα βαραίνει επικίνδυνα, καθώς οι απαιτήσεις των δανειστών είναι πολύ σκληρές και φέρνουν νέες ανατροπές και περικοπές. Στο πλαίσιο αυτό επαναφέρονται  ορισμένες αξιώσεις όπως η κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού (και) στον ιδιωτικό τομέα, εν είδει «μπαμπούλα», για να «αποσυρθούν» στη συνέχεια και να περάσουν άλλες, εξίσου επώδυνες και καταστροφικές. Ωστόσο, αυτή τη φορά τέτοιου είδους ελιγμοί δεν φαίνεται να λύνουν το πρόβλημα. Επίσης κάνουν ακόμη πιο δύσκολη τη συγκέντρωση των 180 βουλευτών για την προεδρική εκλογή...

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς (που ξεκίνησε το «μασάζ» σε βουλευτές της Ν.Δ., με ημίωρη συνάντηση που είχε στο Εντευκτήριο της Βουλής με περίπου 10 από αυτούς) δήλωσε στους συντάκτες της Βουλής ότι «όποιος μιλά αυτή τη στιγμή για εκλογές ή δεν ξέρει ή δεν ενδιαφέρεται για το καλό του τόπου ή εξυπηρετεί δικά του συμφέροντα». Μιλώντας στους βουλευτές εκτίμησε ότι θα δοθεί λύση στο ζήτημα του χρέους ως το τέλος του χρόνου.

Σε κάθε περίπτωση, οι επόμενες τρεις εβδομάδες θεωρούνται κρίσιμες για τις εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα. Από το Μαξίμου η χαρακτηριστική «οδηγία» που έχει δοθεί στα κλιμάκια που ασχολούνται με τις διαπραγματεύσεις είναι ότι «εάν θες να έχεις ειρήνη, προετοιμάσου για πόλεμο». Κι εκτός από το θέμα του 13ου και του 14ου μισθού, στο τραπέζι βρίσκονται οι ομαδικές απολύσεις, οι πλειστηριασμοί, το ασφαλιστικό, το «λοκ άουτ» και γενικότερα οι αλλαγές στη νομοθεσία για τις απεργίες.

Η κυβέρνηση δηλώνει ότι θα επιμείνει να υλοποιηθούν όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη. Οι δόσεις για τα ληξιπρόθεσμα, οι φοροελαφρύνσεις και το ξεκίνημα της συζήτησης για τη βιωσιμότητα του χρέους είναι τα ζητούμενα της ελληνικής πλευράς, που θα δει για πρώτη φορά τους κοινωνικούς εταίρους ώστε να δημιουργηθεί «μέτωπο».

Το «πολεμικό» σενάριο, που εκ των πραγμάτων εξετάζεται στο Μαξίμου, περιλαμβάνει τη ρήξη και τις εκλογές. Οπως λέγεται, σε αυτήν την περίπτωση μια έξοδος από το Μνημόνιο με συγκρουσιακά χαρακτηριστικά, που θα συνοδευτεί από δραματικό διάγγελμα, θα είναι η τελευταία ευκαιρία για να αντιστραφεί το κλίμα. Και όπως υποστήριζαν συνεργάτες του πρωθυπουργού, «ας αποφασίσουν στο τέλος οι Ελληνες τι κυβέρνηση θέλουν· όπως και οι τροϊκανοί να αποφασίσουν ποιον συνομιλητή θέλουν».http://www.dimokratianews.gr/content/28168/μπαμπούλας-στο-τραπέζι-ο-13ος-και-ο-14ος-μισθός

Καταγγελία στη Βουλή ότι χαρίζονται 20.000.000 ευρώ σε αλλοδαπούς δικηγόρους που έγραψαν το Μνημόνιο

Κυβερνητικό «δώρο» 20.000.000 ευρώ σε ξένες δικηγορικές εταιρίες, που έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαμόρφωση του Μνημονίου αλλά και στις αποκρατικοποιήσεις, καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ! Μάλιστα, 20 βουλευτές του κόμματος κατέθεσαν στις 12 Σεπτεμβρίου σχετική ερώτηση στη Βουλή, με την οποία ζητούν από τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη διευκρινίσεις σχετικά με «φωτογραφική», όπως αναφέρουν, διάταξη που ψηφίστηκε σε πολυνομοσχέδιο στις 7 Απριλίου 2014, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι εν λόγω αλλοδαπές εταιρίες.

Ειδικότερα, όπως σημειώνουν στην ερώτησή τους, «μέχρι πρότινος φορολογούνταν σαν ανώνυμες επιχειρήσεις (και όχι ως ελληνικές δικηγορικές εταιρίες που λειτουργούν ως αστικές), με αποτέλεσμα να έχουν μεγαλύτερη φορολογική επιβάρυνση». Μάλιστα, μετά την ψήφιση του συγκεκριμένου νόμου, εξαιτίας της 20ετούς αναδρομικότητάς του, ορισμένες από αυτές τις εταιρίες ζήτησαν πίσω τα λεφτά που είχαν πληρώσει σε φόρους λόγω των κερδών που είχαν τα γραφεία τους στην Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια. Ως εκ τούτου, υποστηρίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να επιστρέψει βάσει νόμου συνολικά έως και 20.000.000 ευρώ!

Το θέμα «σήκωσε» εκ νέου χθες ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του, καθώς, όπως όλα δείχνουν, πρόκειται για μείζον θέμα. «Την ίδια στιγμή που η χώρα μας περνά μια μεγάλη ανθρωπιστική κρίση, η κυβέρνηση χαρίζει φόρους σε ξένες δικηγορικές εταιρίες, σε επιχειρηματικούς ομίλους που πραγματοποιούν τριγωνικές συναλλαγές, σε μέσα μαζικής ενημέρωσης μέσω συνεχών αναβολών στον φόρο επί των διαφημίσεων κτλ.» αναφέρει χαρακτηριστικά η Κουμουνδούρου. Και καταλήγει: «Οι φορολογικές διατάξεις ψηφίζονται χωρίς διαβούλευση με τους αντίστοιχους φορείς, χωρίς να συνυπολογίζονται οι προτάσεις τους, με κύριο κριτήριο την εξυπηρέτηση ημετέρων».