Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Αυτό είναι το προφίλ του Έλληνα


http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/733697/auto-einai-to-profil-tou-ellina-/
Αυτό είναι το προφίλ του Έλληνα

Ένα εξαιρετικό γράφημα για την ταυτότητά μας - Από που κρατάει η σκούφια μας μέχρι πόσοι είναι οι παντρεμένοι

Πρόκειται για την οπτικοποίηση ενός ψηφιακού χάρτη που παρουσίασε τον τρέχοντα μήνα η ΕΛΣΤΑΤ για τον πληθυσμό της Ελλάδας από την απογραφή του 2011. Ο ομάδα του Interweaveπαρουσίασε ένα ιδιαίτερο και επεξηγηματικό infographic.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο πληθυσμός της χώρας ανέρχεται στα 10.816.286, όπου το 50,97% είναι γυναίκες (5.513.063) και το 49,03% (5.303.223) είναι άντρες. 

Όπως γίνεται κατανοητό, οι περισσότεροι Έλληνες είναι παντρεμένοι (49,6%) ενώ μόλις το 0,02% κατοικούν κάτω από την ίδια στέγη με σύμφωνο συμβίωσης, ενώ το 27,93% του πληθυσμού ζει μόνο του. 


Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν θέσεις του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία

Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν θέσεις του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία (vids)
Θέσεις των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία βομβαρδίζει από τα ξημερώματα της Τρίτης ο αμερικανικός στρατός σε συνεργασία με συμμαχικές του δυνάμεις, όπως ανακοίνωσε το Πεντάγωνο - Δεκάδες νεκροί και τραυματίες - Απειλούν με αντίποινα οι τζιχαντιστές
Πρόκειται για την πρώτη φορά από την έναρξη των αμερικανικών αεροπορικών επιδρομών κατά των τζιχαντιστών που βομβαρδίζονται θέσεις τους επί συριακού εδάφους.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πενταγώνου, στις αεροπορικές επιδρομές εκτός των Αμερικανών λαμβάνουν μέρος και δυνάμεις από κράτη που απαρτίζουν τον διεθνή συνασπισμό κατά των τζιχαντιστών. Σημειώνεται ωστόσο ότι η Τουρκία δεν πήρε μέρος στις επιχειρήσεις.
«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις και τα συμμαχικά κράτη έχουν αναλάβει στρατιωτική δράση εναντίον των τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία χρησιμοποιώντας μια δύναμη πυρός που αποτελείται από μαχητικά και βομβαρδιστικά αεροσκάφη καθώς και πυραύλους Tomahawk» ανέφερε τα ξημερώματα της Τρίτης (ώρα Ελλάδας) ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, αντιναύαρχος Τζον Κίρμπι.
«Δεδομένου ότι οι επιχειρήσεις αυτές βρίσκονται σε εξέλιξη, δεν είμαστε σε θέση να παράσχουμε περισσότερες λεπτομέρειες αυτή τη στιγμή» συμπλήρωσε ο ίδιος, ενώ επίσημη πηγή επιβεβαίωσε αργότερα ότι οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται.
Mέχρι στιγμής οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον 50 αεροπορικές επιδρομές κατά στόχων του Ισλαμικού Κράτους στις επαρχίες Ράκα και Ντέιρ αλ-Ζορ της Συρίας, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


 
Όσον αφορά την κατάσταση στην επαρχία Ράκα, έναν από τους βασικούς στόχους των βομβαρδισμών καθώς εκεί βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους, το CNN μετέδωσε δηλώσεις ακτιβιστή, ο οποίος επισήμανε πως οι τζιχαντιστές βρίσκονται σε επιφυλακή και πραγματοποιούν συνεχώς περιπολίες.
Ένας τζιχαντιστής του Ισλαμικού Κράτους απείλησε ωστόσο ότι η οργάνωση θα απαντήσει στις αεροπορικές επιδρομές και κατηγόρησε τη Σαουδική Αραβία που επέτρεψε να συμβεί κάτι τέτοιο.
«Θα υπάρξουν αντίποινα σε αυτές τις επιθέσεις. Οι γιοι του Σαλούλ είναι εκείνοι που ευθύνονται. Έγιναν εξαιτίας τους», είπε ο άνθρωπος αυτός στο Ρόιτερς χρησιμοποιώντας έναν υποτιμητικό χαρακτηρισμό για τη βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας.

Νωρίτερα, αμερικανός αξιωματούχος μιλώντας στο πρακτορείο Reuters ανέφερε ότι τουλάχιστον 20 στόχοι των τζιχαντιστών στο συριακό έδαφος επλήγησαν από πυραύλους τύπου Τόμαχοκ τους οποίους οι αμερικανικές δυνάμεις εκτόξευσαν από πολεμικά πλοία.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τις αεροπορικές επιθέσεις των ΗΠΑ ενίσχυσαν και αραβικά κράτη όπως η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Ιορδανία και το Μπαχρέιν.
Ερασιτεχνικό βίντεο το οποίο φέρεται να παρουσιάζει τη στιγμή της επίθεσης κατά των φανατικών ισλαμιστών ανέβηκε στο YouTube, ωστόσο δεν έχει υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση για το αν είναι από τις σημερινές επιχειρήσεις ή όχι.

Μιλώντας στο πρακτορείο Reuters ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντουλραχμάν δήλωσε τηλεφωνικά ότι «υπάρχουν δεκάδες νεκροί και τραυματίες» μεταξύ των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.
Το ενδεχόμενο επέκτασης των επιθέσεων των ΗΠΑ κατά των ισλαμιστών και στη Συρία -εκτός από το Ιράκ- είχε βρει την αντίδραση της Ρωσίας και του Ιράν, ενώ και ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ είχε αναφέρει ότι οποιαδήποτε αεροπορική επέμβαση εντός του συριακού εδάφους θα εκληφθεί από το καθεστώς του, ως επιθετική πράξη κατά της Συρίας.
Πριν από την ανακοίνωση του Πενταγώνου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είπε προς τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν ότι οι πιθανές επιθέσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους «δεν θα πρέπει να ξεκινήσουν χωρίς την συγκατάθεση της κυβέρνησης της Συρίας».
Αναφερόμενο στις αεροπορικές επιδρομές υπό τις ΗΠΑ εναντίον των τζιχαντιστών στη Συρία, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε αργότερα ανακοίνωση λέγοντας ότι οι γεωπολιτικές επιχειρήσεις εις βάρος της εθνικής κυριαρχίας άλλων χωρών «αποσταθεροποιούν την κατάσταση».
Το ρωσικό υπουργείο σημειώνει ακόμα στην ανακοίνωσή του ότι οι αεροπορικές επιδρομές θα πρέπει να πραγματοποιούνται σε συμφωνία με τη Δαμασκό, προκειμένου να μην πυροδοτούν εντάσεις στην περιοχή.
Από την πλευρά της η Γαλλία συντάχθηκε στο πλευρό των Αμερικανών συμμετέχοντας από την περασμένη Παρασκευή σε αεροπορικές επιδρομές του εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, αν και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ κατέστησε σαφές ότι η χώρα του θα περιοριστεί σε επιθέσεις σε περιοχές στο εσωτερικό του Ιράκ, αποκλείοντας συμμετοχή γαλλικών αεροσκαφών σε επιδρομές και στο συριακό έδαφος.

http://www.newsbomb.gr/diethnh/story/498089/oi-ipa-vomvardisan-theseis-toy-islamikoy-kratoys-sti-syria-vids

Γυμνές φωτογραφίες και βίντεο παντού! Εκβιάζουν και στέλνουν γυναίκες στο νοσοκομείο – Μορφή επιδημίας παίρνουν οι εκβιασμοί και στην Ελλάδα


- Σοκάρουν οι περιπτώσεις μιας φοιτήτριας και μιας μαθήτριας λυκείου 
- Ειδική γραμμή καταγγελιών ετοιμάζει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
- Δεκάδες τα θύματα εκβιασμού στην Ελλάδα 

Κόκκινο έχουν χτυπήσει οι καταγγελίες στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για σεξουαλική παρενόχληση, εκβιασμό και δημόσιο εξευτελισμό -μέσω διαδικτύου- ανυποψίαστων πολιτών, που κάποια στιγμή της ζωής τους αποτύπωσαν στο φωτογραφικό φακό προσωπικές τους στιγμές με τους ερωτικούς τους συντρόφους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι περιπτώσεις δημοσιοποίησης φωτογραφιών πρώην ερωτικών συντρόφων και όχι μόνο, σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης με σκοπό το δημόσιο εξευτελισμό του θύματος και την συκοφάντησή του, έχουν λάβει διαστάσεις... επιδημίας, κυρίως στις νεαρές ηλικίες.

Μάλιστα, λόγω του έντονου προβλήματος, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με εισήγηση του Διοικητή της, Μανώλη Σφακιανάκη, θα ανακοινώσει σε σύντομο χρονικό διάστημα έναν τετραψήφιο τηλεφωνικό αριθμό, όπου τα θύματα θα μπορούν να καταγγείλουν και τηλεφωνικά τον εκβιασμό και τον εξευτελισμό που έχουν υποστεί.

Παράλληλα, από την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν Αξιωματικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ειδικές δράσεις ενημέρωσης στα σχολεία όλης της χώρας, προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν και οι μαθητές με σκοπό την αποτροπή εκβιασμού μαθητών από άλλους μαθητές που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έφθασαν στα χέρια τους φωτογραφίες με προσωπικές στιγμές του θύματος.


Τις εκβίαζαν και έπαθαν νευρικό κλονισμό
Μία από τις πλέον χαρακτηριστικές υποθέσεις που κλήθηκε πρόσφατα να διαχειριστεί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ήταν η περίπτωση φοιτήτριας σε Πανεπιστήμιο της Αττικής.

Μάλιστα η υπόθεση ήταν τόσο σοβαρή που η κοπέλα υπέστη νευρικό κλονισμό και χρειάστηκε να νοσηλευτεί για μεγάλο διάστημα, ενώ παράλληλα έχασε τις εξετάσεις για το πτυχίο.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις πληροφορίες της “Espresso”, η 25χρονη φοιτήτρια είχε μακροχρόνιο ερωτικό δεσμό με συμφοιτητή της, όμως έδωσε τέλος πριν από μερικούς μήνες. Ο νεαρός φαίνεται πως δεν συγχώρησε ποτέ την φίλη του για την διακοπή του δεσμού τους, με αποτέλεσμα να βάλει σε εφαρμογή ένα σατανικό σχέδιο.

Τις ημέρες που η κοπέλα ήταν έτοιμη να δώσει τις τελικές εξετάσεις για το πτυχίο, ο νεαρός φοιτητής έστειλε στους καθηγητές της στην Σύγκλητο του Πανεπιστημίου, δεκάδες φωτογραφίες της νεαρής που είχαν τραβηχτεί κατά την διάρκεια των ερωτικών περιπτύξεων που είχε με τον πρώην σύντροφό της.

Αποτέλεσμα της πράξης του ήταν η κοπέλα να μην καταφέρει να δώσει τις εξετάσεις, καθώς είχε υποστεί νευρικό κλονισμό από την δημοσιοποίηση των προσωπικών της στιγμών και τελικά να μην πάρει το πτυχίο, ενώ παράλληλα χρειάστηκε να νοσηλευτεί προκειμένου να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Βέβαια ο δράστης του εκδικητικού εκβιασμού εντοπίστηκε από τους Αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, έπειτα από την καταγγελία που έκαναν οι γονείς της φοιτήτριας και σχηματίσθηκε σε βάρος του δικογραφία.

Παρόμοιο εκβιασμό υπέστη μέσα στο 2014 και μια μαθήτρια της Γ' Λυκείου σε σχολείο της Αττικής και μάλιστα δυο μήνες πριν δώσει Πανελλήνιες εξετάσεις, όπου είχε πολλές πιθανότητες να περάσει σε ΑΕΙ, καθώς ήταν η καλύτερη μαθήτρια της τάξης της.

Δυο μήνες, λοιπόν, πριν κλείσει η σχολική χρονιά, άρχισαν να κυκλοφορούν στο σχολείο της φωτογραφίες της μαθήτριας που είχαν τραβηχτεί εν αγνοία της, την ώρα που βρισκόταν στις τουαλέτες για την φυσική της ανάγκη.

Το παιδί, επίσης, υπέστη νευρικό κλονισμό και χρειάστηκε να αλλάξει, λίγο πριν το τέλος τις χρονιάς, σχολικό περιβάλλον καθώς δεν ήθελε να πάει στην τάξη της, έπειτα από την δημοσιοποίηση αυτών των φωτογραφιών και μάλιστα από συμμαθητή της. Πλέον θα προετοιμαστεί τη νέα χρονιά προκειμένου να δώσει Πανελλήνιες και βέβαια να ξεπεράσει την περιπέτεια που υπέστη.

Το παιδί ακόμα και σήμερα παρακολουθείται από ψυχολόγο, ενώ ο ανήλικος που έστησε αυτό το σατανικό εκβιασμό, έχει να αντιμετωπίσει την Δικαιοσύνη, καθώς οι γονείς της μαθήτριας κατήγγειλαν το περιστατικό και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ανακάλυψε πως αυτός είναι ο χρήστης του διαδικτύου που ανήρτησε αυτές τις φωτογραφίες και στη συνέχεια τις έκανε “φέιγ βολάν”.

Σε βάρος του συγκεκριμένου μαθητή σχηματίστηκε Δικογραφία η οποία έχει ήδη διαβιβαστεί στων αρμόδιο Εισαγγελέα.

http://www.eglimatikotita.gr/2014/09/blog-post_110.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+http%2Feglimatikotitablogspotcom+%28ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ%29,

Τα “βρήκαν” τελικά YEN και Hellenic Seeways για τα δρομολόγια από Καβάλα για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου! Τα δρομολόγια θα τα εκτελεί το “Μύκονος”!!

http://www.kavalapress.gr/ta-vrikan-telika-yen-ke-hellenic-seeways-gia-ta-dromologia-apo-kavala-gia-ta-nisia-tou-voriou-egeou-ta-dromologia-tha-ta-ekteli-mikonos/
Μεγάλο είναι το παρασκήνιο αναφορικά με  την επικείμενη συμφωνία μεταξύ του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και της Ναυτιλιακής Εταιρείας Hellenic Seeways σύμφωνα με την οποία η εταιρεία θα εκτελεί  δρομολόγια από Καβάλα για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου με τελικό προορισμό το Λιμάνι του Πειραιά (δηλ. η άγονη επιδοτούμενη γραμμή Καβάλας – Λήμνου – Μυτιλήνης – Χίου – Σάμου – Ικαρίας). Η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών ολοκληρώθηκε όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, καθώς από πλευράς της Hellenic Seeways κρίθηκε τελικά οικονομικά συμφέρουσα  η προσφορά του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και για τον λόγο αυτό είναι θέμα χρόνου να πέσουν  και οι σχετικές υπογραφές για ένα τρίμηνο, έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία του διεθνούς διαγωνισμού για την εξεύρεση εταιρείας που θα εξυπηρετεί αυτή την γραμμή για μία 3ετία. Η εταιρεία θα εκτελεί τα δρομολόγια με το υπερσύγχρονο σκάφος «Μύκονος», αν και ακούστηκε ακόμη και το «Χίος»!!!!
ΕΚΠΤΩΤΗ ΑΛΛΑ…
Υπενθυμίζεται ότι η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου (ΝΕΛ) που εκτελούσε μέχρι πρότινος το συγκεκριμένο δρομολόγιο κρίθηκε έκπτωτη από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας διότι δεν εκπλήρωνε τις συμβατικές της υποχρεώσεις, καθώς τα δρομολόγια εκτελούνταν με σημαντική χρονική καθυστέρηση, ενώ πολλές φορές τα σκάφη της εταιρείας ακινητοποιούντο στα λιμάνια λόγω έλλειψης καυσίμων. Η ταλαιπωρία των κατοίκων και επαγγελματιών των νησιών αλλά και των τουριστών ήταν τεράστια και γι` αυτό με το τέλος του Καλοκαιριού το υπουργείο έλαβε την απόφαση να κηρύξει έκπτωτη την εταιρεία. Μάλιστα η ΝΕΛ δεν έχει πλέον δικαίωμα να συμμετάσχει σε διαγωνισμούς του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας για έναν ολόκληρο χρόνο!!
ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Σε ότι αφορά το σκάφος της ΝΕΛ «Μυτιλήνη» που είναι αγκυροβολημένο και ακινητοποιημένο στο Λιμάνι της Καβάλας εδώ και 2 εβδομάδες περίπου, τελικά είναι θέμα ημερών να αποπλεύσει από το Λιμάνι της Καβάλας για τον Πειραιά. Εκεί θα αντικαταστήσει το σκάφος «European Express» που παρουσιάζει μηχανική βλάβη και κάπως έτσι θα λήξει και η ομηρία του Λιμανιού της Καβάλας…
Πηγή: Εφημερίδα ΚΑΒΑΛΑ